FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag #93
Mirjamzaterdag 23 februari 2008 @ 22:03




Mirjamzaterdag 23 februari 2008 @ 22:04
een lekker rood wijntje en water
Tezzzaterdag 23 februari 2008 @ 22:30
Wat een prachtige OP!!

Ik at vandaag: gehaktballetjes, blokjes kaas, japanse zoutjes, stokbrood met eiersalade / brie / filet american.
Feestje gehad dus!
HaverMoutKoekjezaterdag 23 februari 2008 @ 22:40
vanavond had ik een loeihete curry met kip en paprika, nu zit ik aan de:
Tezzzaterdag 23 februari 2008 @ 22:51
Ik heb net, (onder het motto 'ik heb zin in friet maar loop niet meer naar de friettent en zet ook de vetpan niet meer aan') Aviko aardappelpannekoekjes uit de oven gegeten met mayo. GADVER GADVER GADVER wat was dat vies!

Ze zaten in het gratis boodschappenpakket wat je kon sparen bij de EmTe, anders had ik ze niet gekocht
Trustenzaterdag 23 februari 2008 @ 23:02
quote:
Op zaterdag 23 februari 2008 22:40 schreef computergirl het volgende:
nu zit ik aan de:
[ afbeelding ]
Die zijn
juon_jacket1zaterdag 23 februari 2008 @ 23:46
Wine Gums & Cola...
Marjooowzondag 24 februari 2008 @ 00:45
quote:
Op zaterdag 23 februari 2008 22:51 schreef Tezz het volgende:
Ik heb net, (onder het motto 'ik heb zin in friet maar loop niet meer naar de friettent en zet ook de vetpan niet meer aan') Aviko aardappelpannekoekjes uit de oven gegeten met mayo. GADVER GADVER GADVER wat was dat vies!

Ze zaten in het gratis boodschappenpakket wat je kon sparen bij de EmTe, anders had ik ze niet gekocht
ik zou ze ook niet zo kopen maar vond ze wel mee vallen

Nu appelsientje troebel
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 00:49
Dat tweede plaatje in de OP.
kriorozondag 24 februari 2008 @ 01:04
water.
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 10:27
Mangosap.
Tezzzondag 24 februari 2008 @ 10:29
Als ontbijt matzes met kaas en boter.
Straks als ik uit het bos kom (zondagochtens = naar het bos met de hond) een stevige lunch, ik denk een boerenomeletje of zo.
En vanavond maak ik maar eens nasi denk ik. Heb prei, paprika, ui, vlees, champignons en courgette in huis, dus daar moet wel wat van te brouwen zijn.
PeRizondag 24 februari 2008 @ 11:00
Gemberthee, tegen mn griepje en keelpijn .
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 11:17
quote:
Op zondag 24 februari 2008 11:00 schreef PeRi het volgende:
Gemberthee, tegen mn griepje en keelpijn .
Ook lekker: water koken met verse gember, een kaneelstok en kruidnagels. Minimaal een half uurtje laten doorkoken.
Curiosityzondag 24 februari 2008 @ 11:28
Vanavond Ayam betawi met basmati en kroepoek.
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 11:30
Het menu van vanavond moet ik nog bedenken. Ik heb zin in iets uit de oven.
Leintjeuhzondag 24 februari 2008 @ 11:39
lekker gebakken eitje met champignons, op een boterhammetje met eendenvet ipv boter Heerlijk!!

En nu lekkere aardbeitjes!
JacMarzondag 24 februari 2008 @ 12:16
Stokbroodje met ui, tomaat, rauwe ham en kaas uit de oven
numero_unozondag 24 februari 2008 @ 12:26
Stookbroodje kaas ham en ui
HaverMoutKoekjezondag 24 februari 2008 @ 12:28
net op: een gehaktbalbroodje en wortelrauwkost
vanavond biefstuk met iets erbij (moet nog inspiratie opdoen)
Mirjamzondag 24 februari 2008 @ 13:54
cola light
numero_unozondag 24 februari 2008 @ 13:59
kopje koffie natuurlijk
ColdFeetzondag 24 februari 2008 @ 14:29
Het eten van gisteravond:

Twee soorten pizza: achteraan pizza met knoflokerige tomatensaus, olijven, courgette, paprika en pancetta, met mozzarella erover. Vooraan pizza met in knoflookolie gemarineerde rozevalaardappeltjes, met spinazie, pancetta en grana padano (dit is eigenlijk het kliekje ervan, zometeen late lunch )

En het toetje:

Een taartje met een bodem van blind gebakken zoet korstdeeg, met daarop in kirsch gebakken peren met een laag merengue-brokken, afgetopt met gesmolten pure chocola met kirsch en gesuikerde geroosterde amandelen.
Mirjamzondag 24 februari 2008 @ 14:34
quote:
Op zondag 24 februari 2008 14:29 schreef ColdFeet het volgende:
Het eten van gisteravond:
[ afbeelding ]
Twee soorten pizza: achteraan pizza met knoflokerige tomatensaus, olijven, courgette, paprika en pancetta, met mozzarella erover. Vooraan pizza met in knoflookolie gemarineerde rozevalaardappeltjes, met spinazie, pancetta en grana padano (dit is eigenlijk het kliekje ervan, zometeen late lunch )

En het toetje:
[ afbeelding ]
Een taartje met een bodem van blind gebakken zoet korstdeeg, met daarop in kirsch gebakken peren met een laag merengue-brokken, afgetopt met gesmolten pure chocola met kirsch en gesuikerde geroosterde amandelen.
wanneer gaan wij trouwen?
Mirjamzondag 24 februari 2008 @ 14:35
ik eet nu tijgernootjes
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 14:41
ColdFeet, die pizza's zien er echt té lekker uit.
#ANONIEMzondag 24 februari 2008 @ 14:43
Ik heb net gelunct met IKEA-knackebrod met hummus en sambal en komkommer. En een grote mok Earl Grey thee.

Vanavond gooi ik een heleboel dingen in de oven (aardappeltes, aubergine, courgette, tomaten, ui, knoflook, kip) en dan hoop ik dat het er heel lekker weer uitkomt .
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 14:45
Ik heb vandaag tot nu toe alleen maar druiven en mangosap op. Niet eens honger eigenlijk.
Isabeauzondag 24 februari 2008 @ 14:53
Ik heb dropjes op. En thee met honing. En wat fruit. En dat was het denk ik wel voor vandaag
Raissazondag 24 februari 2008 @ 14:56
Vanavond chinees met mijn ouders, broer, broertje en lief
Viking84zondag 24 februari 2008 @ 15:06
Ik heb yoghurt met banaan op, twee bammetjes met een gebakken eitje en een paar koppen thee. Rustig aan verder, want vanavond eten we Italiaanse pannenkoeken .
Isabeauzondag 24 februari 2008 @ 15:49
Wat zijn Italiaanse pannenkoeken, Viking?
Miamzondag 24 februari 2008 @ 17:02
Eerder vanmiddag uit eten geweest. plate hamburger.
Straks een snelle tosti.
Principessa.Farfallazondag 24 februari 2008 @ 17:05
toastjes zalm
toastjes krabsalade
knoflook olijven
Trustenzondag 24 februari 2008 @ 17:06
Romige kippensoep met zelfgemaakt kaas-uienstokbrood
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 17:08
Hm, ik zou gaan koken, maar het is bestellen geworden, want gaat zo weg en ik heb geen zin om voor mij alleen te shoppen & koken. Ik heb cannelloni, chicken wings en garlic bread besteld bij New York Pizza.
Principessa.Farfallazondag 24 februari 2008 @ 17:13
oh en nu griekse yoghurt met honing en walnoten
-Mellow-zondag 24 februari 2008 @ 17:27
zojuist lekker gegeten.

zalm zoals ik 'm het liefst heb: nakend gebakken onder de grill, daarna zout, zwarte peper en limoensap erover.
Daarbij geroerbakte spinazie met knoflook en kaas
en een ciabattaatje met gesmolten mozarella

jeej.
n0azondag 24 februari 2008 @ 17:30
Eenvoudige bulgur met munt en olijfolie met overheerlijke aubergine rolletjes gevuld met roergebakken spinazie met knoflook, ricotta, krenten en pijnboompitten.
ColdFeetzondag 24 februari 2008 @ 17:38
Noa, die rolletjes klinken goed! Is het een ingewikkeld recept, of gewoon een beetje alles bij elkaar en in de oven?

Ik heb geluncht met een klein pizzaatje met tomatensaus (ik heb er nog een met aardappel voor morgen ) en een groot glas versgeperst grapefruitsap

Zometeen bij vrienden eten, gezellig.
Weird-zondag 24 februari 2008 @ 17:40
Over ongeveer een uurtje gooi ik wat pita-broodjes in de oven en ga ik de shoarma opbakken
shmoopyzondag 24 februari 2008 @ 17:41
De zelfgemaakte frietjes staan voor te bakken, en in de pannen liggen de kippenpoten onwaarschijnlijk lekker knapperig te worden.
golferzondag 24 februari 2008 @ 17:51
Gemarineerde rosbief uit de oven, opgebakken rijst en een salade.
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 17:53
Kreeg ik kipnuggets in plaats van chicken wings. Heb ze maar aan gegeven, die dingen hoef ik echt niet hoor.
Riannzondag 24 februari 2008 @ 19:11
pannekoeken gehad erg lang geleden en ook erg ongezond voor de dikke kont
Marjooowzondag 24 februari 2008 @ 19:54
Aardappelpartjes, wortels en vis uit de oven
JKzondag 24 februari 2008 @ 19:59
Maggi Ovenschotel (aardappelschijfjes, gehakt en een groente) met kerrie-achtige saus
Er hoort eigenlijk prei in, maar meestal doe ik brocolli of als ik niet zoveel zin heb zoals vandaag, dan gewoon wat sperziebonen. Al issie veel lekkerder met brocolli.

Half uurtje (na alles bereid te hebben) in de oven en smullen maar!
Tezzzondag 24 februari 2008 @ 20:01
Onverwacht mijn ouders te eten gehad.
Heb dus maar snel een rostitaart in de oven gegooid (geraspte aardappels met kaas en spek en voor de binding wat ei en bloem).
Daarbij zelfgemaakte hamburgers, lekker knapperig gebakken en daarna gestoofd met champignons, paprika en knoflook en daarbij een eenvoudige salade capresse.
Het was even McGyveren in de keuken maar het was erg lekker en meer dan genoeg!
Leintjeuhzondag 24 februari 2008 @ 20:10
Vandaag weer eendenborstfilet, deze keer in port-pepersaus. Met rijst, witlof en rode paprika gewokt met balsamico en een ietsje bruine suiker. En een salade verde
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 20:14
Hebben jullie genocide gepleegd in de plaatselijke eendenvijver?
Shirleyzondag 24 februari 2008 @ 20:21
Mini barbequekrieltjes met Franse sperzieboontjes en een tartaartje met chilisaus.
Als toetje vanillevla met mandarijnpartjes erin.
n0azondag 24 februari 2008 @ 20:25
quote:
Op zondag 24 februari 2008 17:38 schreef ColdFeet het volgende:
Noa, die rolletjes klinken goed! Is het een ingewikkeld recept, of gewoon een beetje alles bij elkaar en in de oven?

Ik heb geluncht met een klein pizzaatje met tomatensaus (ik heb er nog een met aardappel voor morgen ) en een groot glas versgeperst grapefruitsap

Zometeen bij vrienden eten, gezellig.
Is heel eenvoudig. Ik heb een recept van mcdonalds kitchen genomen, maar niet zo nauw genomen met hoeveelheden. Recept is voor 4 en we zijn maar met 2.

Aubergine in lange plakken snijden. Ipv grillen heb ik ze in de koekepan gebakken tot ze mooi gekleurd waren. Teentje knoflook fijnhakken en samen met ongeveer 200gr spinazie roerbakken. Spinazie in een vergiet en het vocht eruit persen. In stukken hakken en dan ongeveer een bakje ricotta er doorheen. Handje vol krenten er door en een handje vol pijnboompitten. Op smaak brengen met wat peper en zout. Per aubergine plak een lepel vulling erop en oprollen maar.

We hebben ze daarna niet meer opgewarmd maar ik denk dat dat nog lekkerder zal zijn. De tomatensaus uit het recept heb ik niet gemaakt, had ik geen zin in :p.

Edit: link naar recept werkt niet maar het was de aflevering: Zo sterk als popeye. Het recept involtini.
Leintjeuhzondag 24 februari 2008 @ 20:26
quote:
Op zondag 24 februari 2008 20:14 schreef Isegrim het volgende:
Hebben jullie genocide gepleegd in de plaatselijke eendenvijver?
Ja! Nee, vorige week hadden we 1 filetje over en toen moesten we die met zn drieën delen. Dus dit weekend 2 filetjes extra gehaald
#ANONIEMzondag 24 februari 2008 @ 21:07
Vanaaf Gado Gado gegeten, gemaakt door vriendlief
Viking84zondag 24 februari 2008 @ 21:23
quote:
Op zondag 24 februari 2008 15:49 schreef Isabeau het volgende:
Wat zijn Italiaanse pannenkoeken, Viking?
Precies wat de naam al zegt: (meergranen)pannenkoeken met een Italiaanse touch. Ik doe er zelf salami, kaas en Italiaanse kruiden op, maar je kunt vast goed variëren. Olijven lijken me ook nog wel eens lekker bij een pannenkoek .
Liejannuhzondag 24 februari 2008 @ 22:01
quote:
Op zondag 24 februari 2008 21:23 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Precies wat de naam al zegt: (meergranen)pannenkoeken met een Italiaanse touch. Ik doe er zelf salami, kaas en Italiaanse kruiden op, maar je kunt vast goed variëren. Olijven lijken me ook nog wel eens lekker bij een pannenkoek .
Ik snap al die exotische pannenkoek combinaties nooit zo goed.
Wat mij betreft niets mis met een pannenkoek met appel en stroop.

Ik had trouwens zelfgemaakte tomatensoep en een geweldig lekker in elkaar geknutseld toetje met lange vingers, gepureerde abrikozen en slagroom.
Isegrimzondag 24 februari 2008 @ 22:35
Dat ziet er zeer smakelijk uit.
-Mellow-zondag 24 februari 2008 @ 23:06
ik snap die exotiche pannekoek combinaties heel goed
numero_unomaandag 25 februari 2008 @ 02:20
net 15 bier en een zout dropje
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 08:58
quote:
Op maandag 25 februari 2008 02:20 schreef numero_uno het volgende:
net 15 bier en een zout dropje
dat zoute dropje doet het 'm

nu: jus d'orange
Koninginmaandag 25 februari 2008 @ 09:03
Nu koffie, vanavond zuurkool met spekjes en rookworst
numero_unomaandag 25 februari 2008 @ 09:48
Kopje koffie en een bak yoghurt
_Hestia_maandag 25 februari 2008 @ 14:14
Net tosti op, wat we vanavond gaan eten weet ik niet, mn vriend moet nog boodschappen halen
DarkElfmaandag 25 februari 2008 @ 14:14
vanavond stukje kip en wat spinazie, lekker makkelijk.

vanmiddag broccolisoepje op
Innocencemaandag 25 februari 2008 @ 14:19
Weet niet waar ik dit kleine verslagje eigenlijk moet laten, maar het eten bij Louis was zo lekker!

Bij binnenkomst vielen vooral de huiselijke sfeer en de heerlijke stoelen op. Een fles water stond al op het tafeltje en werd gedurende avond netjes vernieuwd.
De menukaart was aardig groot en met zoveel lekkers! We besloten beide een salade met gerookte eendenborst en kersen te nemen en een paar oesters.

De salade bleek uit een paar plukjes veldsla te bestaan en de kersten waren een dressing. Maar dit was beide juist erg lekker, zeker omdat de hoeveelheid vlees juist wel meer als verwacht was.
De oesteres gewoonweg perfect.

Bij de hoofdgerechten konden bijgerechten als aardappels en groenten zelf uitgekozen worden. Voor mij werd het een rumpsteak met peterselieboter en pommes dauphinois. Voor hem gekonfijte eend en patat. Linzen met wortel en sjalotjes deelden we.
Was allemaal helemaal super! De gegratineerde aardappeltjes wat nattig, maar wel heerlijk dun.
De volgende keer ga ik zelf ook voor de eend, die was zo ontzettend mals.

Daarna zaten we eigenlijk wel vol, maar we wilden nog lang niet weg! Hij koos chocolade-, karamel- en vanilleroomijs en ik besloot eens iets anders te proberen: noga parfait met frambozensaus. Nog nooit eerder op en de smaak was erg goed. De structuur iets minder met al die stukjes erin. De friszure frambozensaus was eigenlijk wel het allerlekkerst. Natuurlijk ook een beetje van het ijs gesnoept, lekker sterk van smaak.

Helemaal voldaan naar buiten gerold.
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 14:22
Glaasje water
Riannmaandag 25 februari 2008 @ 14:49
Nu een glaasje sinas

en vanavond

zachtvlees (heb ik al vanaf 1 uur opstaan)
Spruitjes
aardappelen
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 15:34
Appeltje
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 15:37
Het wordt bami
(zelf gemaakt dan, en lekker pittig)
met augurkjes, kroepoek en uiteraard satesaus
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 15:41
En wat minder gezond: drop
numero_unomaandag 25 februari 2008 @ 15:54
kipje kerrietje voor vanavond
Kuukskemaandag 25 februari 2008 @ 16:00
Tuinkruidenbouillon. Vanavond aardappelen, spinazie en een gebakken ei.
n0amaandag 25 februari 2008 @ 16:13
quote:
Op maandag 25 februari 2008 14:19 schreef Innocence het volgende:
Weet niet waar ik dit kleine verslagje eigenlijk moet laten, maar het eten bij Louis was zo lekker!

Bij binnenkomst vielen vooral de huiselijke sfeer en de heerlijke stoelen op. Een fles water stond al op het tafeltje en werd gedurende avond netjes vernieuwd.
De menukaart was aardig groot en met zoveel lekkers! We besloten beide een salade met gerookte eendenborst en kersen te nemen en een paar oesters.

De salade bleek uit een paar plukjes veldsla te bestaan en de kersten waren een dressing. Maar dit was beide juist erg lekker, zeker omdat de hoeveelheid vlees juist wel meer als verwacht was.
De oesteres gewoonweg perfect.

Bij de hoofdgerechten konden bijgerechten als aardappels en groenten zelf uitgekozen worden. Voor mij werd het een rumpsteak met peterselieboter en pommes dauphinois. Voor hem gekonfijte eend en patat. Linzen met wortel en sjalotjes deelden we.
Was allemaal helemaal super! De gegratineerde aardappeltjes wat nattig, maar wel heerlijk dun.
De volgende keer ga ik zelf ook voor de eend, die was zo ontzettend mals.

Daarna zaten we eigenlijk wel vol, maar we wilden nog lang niet weg! Hij koos chocolade-, karamel- en vanilleroomijs en ik besloot eens iets anders te proberen: noga parfait met frambozensaus. Nog nooit eerder op en de smaak was erg goed. De structuur iets minder met al die stukjes erin. De friszure frambozensaus was eigenlijk wel het allerlekkerst. Natuurlijk ook een beetje van het ijs gesnoept, lekker sterk van smaak.

Helemaal voldaan naar buiten gerold.
Misschien toch een keer heen dan. Wil graag de steak tartare uitproberen.
Patries86maandag 25 februari 2008 @ 17:30
Pizza bacon voor mij!
Pizza BBQ chicken voor vriend!
n0amaandag 25 februari 2008 @ 17:36
Rundergehakt met spinazie, feta, knoflook en avjar in een soort turks platbrood. Het brood leek een beetje op een wat grote griekse pita. Erg lekker.
Xenniamaandag 25 februari 2008 @ 17:36
Varkenshaassate met gebakken uitjes, gepofte aardappel en sla
juon_jacket1maandag 25 februari 2008 @ 18:42
volkoren crackers met kaas & koffie...
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 18:46
Er staat een fricandeau te braden van zo'n 7 ons, dat met een veldsla-salade met o.a. tomaatjes, druiven en alfalfa erbij en pomme duchesse
Viking84maandag 25 februari 2008 @ 19:13
quote:
Op zondag 24 februari 2008 22:01 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik snap al die exotische pannenkoek combinaties nooit zo goed.
Wat mij betreft niets mis met een pannenkoek met appel en stroop.

Ik had trouwens zelfgemaakte tomatensoep en een geweldig lekker in elkaar geknutseld toetje met lange vingers, gepureerde abrikozen en slagroom.
[ afbeelding ]
Ik snap die exotische toetjes nooit zo goed. Wat mij betreft is er niks mis met yoghurt .
Nee, een pannenkoek met stroop is ook erg lekker (butterscotch ), maar een beetje variëren is ook wel eens leuk . Er zaten overigens ook gewone pannenkoeken tussen, hoor .
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 19:23
Ik vind hartige pannenkoeken lekker, maar dan moet de pannekoek zelf ook hartig zijn (dus wat peterselie, oregano, etc., en extra peper en zout door het beslag heen. Anders vind ik het contrast pannekoek/hartig beleg zo groot.

Wij aten vanavond gestoomde krieltjes met gewokte prei en gegrillde kipfilet in honing/mosterd/knoflook/witte wijn marinade.
Zo-is-datmaandag 25 februari 2008 @ 19:54
Ik had een visschnitzel, aardappelsalade en heeeerlijke zoetige knapperige erwtjes met een klein beetje roomboter
renzellmaandag 25 februari 2008 @ 20:22
Ik had een heerlijk vers en gepeperd courgettesoepje, een rucolasalade met cherrytomaatjes, rode ui en geitenkaas, wat stronken broccoli en een stevig gekruide pangasiafilet. Lekker!
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 20:33
Heb je een recept van die courgettesoep?
Liejannuhmaandag 25 februari 2008 @ 20:41
quote:
Op maandag 25 februari 2008 20:33 schreef Razztwizzle het volgende:
Heb je een recept van die courgettesoep?
Oew, die heb ik wel voor je:
Je gooit een courgette in stukken in een pan met water. Uitje erbij, knoflook erbij. Even koken. Pureren. Klaar is je soep.
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 20:44
Ja, zover kom ik ook wel . Toch bedankt hoor .

Ik vroeg me alleen af of Renzell er nog iets speciaals mee deed, iets waar ik zelf nog niet op was gekomen om nou juist dàt met courgettes te doen.
Liejannuhmaandag 25 februari 2008 @ 20:50
Zo maak ik 'm altijd. Kan ik van de week wel weer eens doen. Heb voldoende courgette liggen iig.
Morgen eerst mn tomatensoep maar eens opmaken.
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 20:56
Waar ik altijd tegenaanloop bij het stapje "pureren en klaar" is dat het dan vaak zo'n babyprutje wordt. Doe ik er dan extra bouillion bij dan wordt het weer te waterig, en creme fraiche/room o.i.d. dan wordt het weer te "glad", als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb dat bijvoorbeeld altijd bij m'n broccolisoep. Enig idee hoe ik er soep van maak, in plaats van babypuree?
boriszmaandag 25 februari 2008 @ 21:04
COla

vanavond zuurkool met worst gegeten
renzellmaandag 25 februari 2008 @ 21:49
quote:
Op maandag 25 februari 2008 20:33 schreef Razztwizzle het volgende:
Heb je een recept van die courgettesoep?

Het eenvoudigste recept van de wereld:

Ik kook drie courgettes (in de schil) met veel versgemalen peper, 2 groentebouillonblokken en een paar tenen knoflook. En dan.... in de blender ermee! Supersimpel edoch doeltreffend. De variant is met aardappel er doorheen. Ik bak dan apart een behoorlijke hoeveelheid ui met knoflook, mik dat er aan het einde doorheen en stamp het fijn tot er een grove soep overblijft. Geen culinair hoogstandje, maar bijzonder lekker (vooral met een naanbroodje erbij! )

[ Bericht 0% gewijzigd door renzell op 25-02-2008 21:54:38 ]
renzellmaandag 25 februari 2008 @ 21:52
quote:
Ik vroeg me alleen af of Renzell er nog iets speciaals mee deed, iets waar ik zelf nog niet op was gekomen om nou juist dàt met courgettes te doen.

Uh.... nee, dat niet dus.


Maar misschien heb ik gewoon een heel god gevoel voor verhoudingen. Want bij mij is het altijd een prima soepje en nooit een babyprut.
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 21:54
quote:
Op maandag 25 februari 2008 18:46 schreef SeaOfLove het volgende:
Er staat een fricandeau te braden van zo'n 7 ons, dat met een veldsla-salade met o.a. tomaatjes, druiven en alfalfa erbij en pomme duchesse
Het was verrukkelijk, hier de knappe fricandeau die lekker lag te pruttelen:

boriszmaandag 25 februari 2008 @ 22:06
Ziet er goed uit SOL
Martijn_77maandag 25 februari 2008 @ 22:34
Ace Sap
Mirjammaandag 25 februari 2008 @ 22:42
cola light
#ANONIEMmaandag 25 februari 2008 @ 22:43
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:06 schreef borisz het volgende:
Ziet er goed uit SOL
Het was ook meer dan goed , ik word altijd zo vrolijk van een flinke rosbief, fricandeau of rollade braden
Tezzmaandag 25 februari 2008 @ 22:44
In een eetcafe gegeten vandaag: supermals biefstukje met rode port saus. Met frietjes en salade erbij.
ColdFeetmaandag 25 februari 2008 @ 22:56
Ik heb een beetje rustig aan gedaan met eten vandaag na een van lekker & veel eten doortrokken weekend

Ontbeten met citroenkwark, als lunch een stukje aardappelpizza, tussendoor een grote pot verse muntthee, en als avondeten een salade van lollo rosso, rode kool, wortel, geblancheerde tauge, in gembersiroop gemarineerde kip met sesamzaad, pina's en veel verse koriander. Erover wat zoete gember-korianderdressing, erbij een meergranenbroodje en een restje basilicummayonaise

Nu koffie en een chocolate chip cookie.
Tezzmaandag 25 februari 2008 @ 23:02
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:56 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb een beetje rustig aan gedaan met eten vandaag na een van lekker & veel eten doortrokken weekend

Ontbeten met citroenkwark, als lunch een stukje aardappelpizza, tussendoor een grote pot verse muntthee, en als avondeten een salade van lollo rosso, rode kool, wortel, geblancheerde tauge, in gembersiroop gemarineerde kip met sesamzaad, pina's en veel verse koriander. Erover wat zoete gember-korianderdressing, erbij een meergranenbroodje en een restje basilicummayonaise

Nu koffie en een chocolate chip cookie.
En op dat laatste ben ik pas echt jaloers. Een stukje huisvlijt, hihi.

Ik heb net nog een chocolaatje van de schaal gepikt en ga morgen ook echt weer gezond eten.

* note to self: niet, ik herhaal NIET, de koude gehaktbal die in de koelkast staat te roepen tussen je brood smeren morgen.
Mirjammaandag 25 februari 2008 @ 23:26
rode wijn
Isabeaumaandag 25 februari 2008 @ 23:59
Kuukskedinsdag 26 februari 2008 @ 08:09
Cruesli met yoghurt en een kopje koffie.
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 10:43
Koffie en straks voor de lunch een avocado
Koningindinsdag 26 februari 2008 @ 11:13
Dalijk boterhammen en vanavond kip uit de oven.
SHEdinsdag 26 februari 2008 @ 11:18
Ik word helemaal soppig van dat plaatje van de fricandeau
Hier moet ik het doen met een knappe groene kruidensalade en een gegrild kippetje; ook geen straf.

Ik ga morgen sate kambing maken voor mijn dierbaren; vandaag eerst langs de marokkaan om de beste stukjes geit uit te zoeken. *Sigh*
BestBeforedinsdag 26 februari 2008 @ 11:40
Overdag de vertrouwde bammetjes. Vanavond Rotti uit een pakje (-> slecht ik weet het, maar smaakt wel goed).
boriszdinsdag 26 februari 2008 @ 12:10
Broodje Knakworst voor de lunch
DarkElfdinsdag 26 februari 2008 @ 12:14
vanavond kopje soep en daarna een heerlijke salade met veldsla, eigen gedroogde tomaatjes, geitenkaas en verse munt..
Kuukskedinsdag 26 februari 2008 @ 12:18
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 08:09 schreef Kuukske het volgende:
Cruesli met yoghurt en een kopje koffie.
Nu weer, met andere yoghurt en thee ipv koffie .
Vanavond zuurkool, aardappelen en spekjes .
_Hestia_dinsdag 26 februari 2008 @ 12:18
brood met grillworst saté.

vanavond kofta
Innocencedinsdag 26 februari 2008 @ 12:45
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 11:18 schreef SHE het volgende:
Ik ga morgen sate kambing maken voor mijn dierbaren; vandaag eerst langs de marokkaan om de beste stukjes geit uit te zoeken. *Sigh*
Geit heb ik eigenlijk nog nooit op... Vertel!


Ik net een halve chocoladepaashaas op
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 12:52
Broodje avocado
Nog een broodje avocado
Broodje worst
Glas cola
lies1947dinsdag 26 februari 2008 @ 14:48
vanavond bloemkool, bal rundergehakt en gekookte aardappelen, citroenvla met slagroom als toetje.
Shirleydinsdag 26 februari 2008 @ 15:08
Nu een pakje appel-mango vruchtensap van de Lidl.
Zometeen duik ik de keuken in om voor het eerst zelf roti kipfilet te gaan maken. Heb de rotiplaten al kant en klaar bij de toko gehaald, de rest doe ik een beetje van de recepten op internet en een beetje van mezelf.
Ben benieuwd hoe het gaat smaken!
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 15:44
Bakje capuchino
Zo-is-datdinsdag 26 februari 2008 @ 16:07
glaasje dubbeldrank
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 16:19
Chocolade time out
Isegrimdinsdag 26 februari 2008 @ 16:43
Geit is lekker.

Ik maak straks iets met kikkererwten, tomaat, aubergine en kip. Met Indiase kruiden.
Qweadinsdag 26 februari 2008 @ 17:19
een fruitsapje. De rest van mn lunch e.d heb ik zojuist in de pot gekotst

Ziek zijn sucks big time
Isegrimdinsdag 26 februari 2008 @ 17:25
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 17:19 schreef Qwea het volgende:
een fruitsapje. De rest van mn lunch e.d heb ik zojuist in de pot gekotst

Ziek zijn sucks big time
M'n eetlust, wat doe je?
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 17:34
Hier ook wel een vermelding waard, ben totaal niet thuis in de Aziatische keuken maar ik heb me vandaag toch gewaagd aan een Maleisische Rendang.
Verslagje tot nu toe...

De ingredienten:
-ui
-knoflook
-rode pepers
-verse gemberwortel
-kokosmelk
-olie
-gemalen koriander
-gemalen komijn
-kurkuma
-gemalen kaneel
-gemalen kruidnagel
-chilipoeder
-citroenschil
-sucadelappen in blokjes
-citroensap
-bruine suiker
-tamarinde


ui, knoflook, pepers en gember in stukjes snijden netals het vlees


bij de ui,pepers, gember en knoflook een flinke scheut kokosmelk en dit tot een mooie pasta in de keukenmachine maken


olie in de pan verhitten, de pasta, koriander, komijn, kurkuma, kaneel, kruidnagel, chilipoeder en citroenschil toevoegen en dan het vlees erbij en roeren tot het vlees helemaal bedekt is met de specerijen.




Dan de rest van de kokosmelk erbij, aan de kook brengen en dan lekker anderhalf uur ofzo laten pruttelen


Laatste stap is als de olie bovenop de saus gaat drijven de citroensap, suiker en tamarinde toevoegen, en dan serveren met rijst.

De laatste foto's volgen dus nog, en natuurlijk ook of het gesmaakt heeft Tot nu toe ruikt het iig verrukkelijk


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 17:35:54 ]
Trustendinsdag 26 februari 2008 @ 17:35
Rundervink, gekookte aardappels en spinazie met een half gekookt eitje
Patries86dinsdag 26 februari 2008 @ 17:40
aardappelen
mais
kipfile
Isegrimdinsdag 26 februari 2008 @ 18:35
Ziet er niet verkeerd uit, SOL.
Mirjamdinsdag 26 februari 2008 @ 18:36
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 18:35 schreef Isegrim het volgende:
Ziet er niet verkeerd uit, SOL.
zeker!
boriszdinsdag 26 februari 2008 @ 18:50
Ziet el heel goed uit SOL

Zelf Chinees gehaald, dat was ook lekkel
Martijn_77dinsdag 26 februari 2008 @ 18:50
Babi Pangang met Nasi
Tezzdinsdag 26 februari 2008 @ 19:41
VAnavond moest er wegens tijdgebrek en haast een snelle hap op tafel komen. Dus, roerbakgroentes in de wok, runderreepjes erbij, wat kruiden en een stuk brood. Was eigenlijk heel lekker en in 10 minuten klaar!
Patries86dinsdag 26 februari 2008 @ 19:54
minty morocco thee en een hazelnoottaartje
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 20:51
Chippies
Isegrimdinsdag 26 februari 2008 @ 21:10
Ananassap. En dat is een gek woord om te typen.
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 21:20
M'n frittata was erg goed gelukt! Lekker met wat komkommer en zelfgemaakte salsa erbij:

Isegrimdinsdag 26 februari 2008 @ 21:24
Oeh, dat ziet er ook smakelijk uit zeg.
SjefKokdinsdag 26 februari 2008 @ 21:24
Zelfgemaakte smoothie..
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 22:51
@ razztwizzle: ziet er lekker uit heur!!!


Tnx..het eindresultaat was gelukkig ook erg lekker! Ben best een btje trots op mezelf zo voor het eerst iets Aziatisch koken helemaal zonder hulp

Laatste fotootjes:

tamarinde, citroensap en bruine suiker toevoegen


even roeren en ondertussen natuurlijk de rijst klaarmaken


serveren met komkommers in zoetzuur met wat peper en zout


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 22:53:19 ]
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 22:54
Wrom ziet suddervlees er nooit zo smakelijk uit op een foto?

Als mijn dochter dit zou zien zou ze zeggen: POEP MAMA!!!!
Mirjamdinsdag 26 februari 2008 @ 22:57
ziet er best lekker uit heur
wij zijn wezen wokken, lief had zin in sushi
ColdFeetdinsdag 26 februari 2008 @ 22:57
Omdat het bruin is met brokken, SoL Het lijkt me heerlijk, je mag t zeker eens voor me maken!

Hier ouwerwets gegeten op verzoek van de mister: gekookte aardappeltjes, bal gehakt en lekkere dikke jus, voor hem rode kool met appeltjes en toe heb ik van ellende voor mezelf maar een witlofsalade gemaakt. Best lekker, heur
DarkElfdinsdag 26 februari 2008 @ 23:01
SOL: lijkt me heerlijk!
SjefKokdinsdag 26 februari 2008 @ 23:14
SeaOfLove: Heb je leuk gedaan! Was het lekker? Vast wel!

Vaak ziet eten er niet goed uit omdat mensen altijd flits gebruiken waardoor je niet alle kleuren ziet en de reflectie van het licht ziet op het eten.. Dus gewoon even flits uitzetten en dan zal het er een stukje lekkerder uit
Isegrimdinsdag 26 februari 2008 @ 23:18
SOL het ziet er juist heerlijkt uit!!!
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 23:23
Mountain dew
#ANONIEMdinsdag 26 februari 2008 @ 23:24
wat ziijn jullie allemaal lief met de reactie's

@sjefkok: zal eens proberen zonder flits

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 23:25:36 ]
Geslotendinsdag 26 februari 2008 @ 23:50
Dit:


En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
SjefKokwoensdag 27 februari 2008 @ 00:08
Dat ziet er ook niet bepaald lekker uit xD
#ANONIEMwoensdag 27 februari 2008 @ 00:21
lol
ikwilookwatzeggenwoensdag 27 februari 2008 @ 00:23
Snel nog even langs de Mac geweest om een portie friet en een Mac Kroket te halen.

De friet is koud
Mirjamwoensdag 27 februari 2008 @ 00:56
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 23:50 schreef Gesloten het volgende:
Dit:
[ afbeelding ]

En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
het verbaast me dat je nog niet gestrekt ligt met een hartaanval.

zelf gefrutseld?
Isabeauwoensdag 27 februari 2008 @ 02:31
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 23:50 schreef Gesloten het volgende:
Dit:
[ afbeelding ]

En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
Zo, dat ziet er smerig uit zeg

Denk dat je een OD hebt van zout en vet
Isegrimwoensdag 27 februari 2008 @ 08:00
Gatverdamme, Gesloten.
Tezzwoensdag 27 februari 2008 @ 08:10
Nou dan valt mijn ontbijtje van koffie en sigaretten reuze mee....
#ANONIEMwoensdag 27 februari 2008 @ 08:19
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 23:50 schreef Gesloten het volgende:
Dit:
[ afbeelding ]

En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
ben je de nacht nog doorgekomen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2008 08:19:44 ]
boriszwoensdag 27 februari 2008 @ 08:29
Broodje Palingworst, glas jus d'orange en koffie
numero_unowoensdag 27 februari 2008 @ 11:23
koffie, melk en het broodje gyros van gisteren
Mirjamwoensdag 27 februari 2008 @ 11:28
donkere bammen met appelstroop en multifruitsap
_Hestia_woensdag 27 februari 2008 @ 12:28
1 snee brood met kaas en tomaat en 1 met grillworst saté

Vanavond of Kip Madras of de nieuwe Turkse Dürüm van Knorr. Mn vriend neemt allebei mee, maar weet niet wat we vanavond gaan eten en wat morgen.
Tezzwoensdag 27 februari 2008 @ 12:38
Ik heb twee knappe varkenshaasjes uit de diepvries gehaald vanmorgen. Weet iemand er iets leuks mee??
_Hestia_woensdag 27 februari 2008 @ 12:45
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:38 schreef Tezz het volgende:
Ik heb twee knappe varkenshaasjes uit de diepvries gehaald vanmorgen. Weet iemand er iets leuks mee??
Uit het Fok! Kookboek:

[Fok!-kookboek] Vleesgerechten

Lijkt mij wel erg lekker iig
Viking84woensdag 27 februari 2008 @ 12:52
Vandaag een balansdagje, want gisteren friet gegeten.
Tot nu toe alleen een pakje Sultana's, een appel en twee bammetjes met aardbei op. Wat ik vanavond ga eten weet ik nog niet. Ik denk ook gewoon bammetjes met aardbei .
Tezzwoensdag 27 februari 2008 @ 12:54
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:45 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Uit het Fok! Kookboek:

[Fok!-kookboek] Vleesgerechten

Lijkt mij wel erg lekker iig
De salade van Minilotje! Ja die ken ik, die is inderdaad jummie. Bedankt voor de herrinnering misschien wordt dat het wel!
_Hestia_woensdag 27 februari 2008 @ 12:56
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:54 schreef Tezz het volgende:

[..]

De salade van Minilotje! Ja die ken ik, die is inderdaad jummie. Bedankt voor de herrinnering misschien wordt dat het wel!
Geen dank Ga hem binnenkort zelf ook eens proberen
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 13:03
straks een linzensoeppie maken...

zometeen eerst eens wat garnaaltjes tot salade verwerken
#ANONIEMwoensdag 27 februari 2008 @ 13:10
Lunch was:
krentenbol kaas
kopje tomatensoep
bakje yoghurt
glaasje cola
ikwilookwatzeggenwoensdag 27 februari 2008 @ 13:53
Crackers met pasta en een bak koffie!
coltje87woensdag 27 februari 2008 @ 14:00
Twee geroosterde broodjes met ham, en rooibosthee. Net een bakje fruit op.
Tezzwoensdag 27 februari 2008 @ 14:01
Ik heb, na een blik in mijn koelkast, besloten om nasi te maken. De varkenshaasjes liggen inmiddels in plakjes te zwemmen in olie, ketjap, sambal en knoflook (en die mogen straks lekker op de bbq).

In mijn kast vond ik nog prei, champignons, ui en courgette, dus dat volstaat prima door de nasi.
Patries86woensdag 27 februari 2008 @ 14:03
Mini Paasstolletje met roomboter
En Melk!

Vanmorgen had ik cornflakes met melk
Qweawoensdag 27 februari 2008 @ 14:41
vanaaf bloemkool met een sausje en gekookte aardappels + jus. Met een boomstam en luchtig toetje framboos
Muckwoensdag 27 februari 2008 @ 14:56
mijn vriend gaat vanavond koken
lasagne
Mirjamwoensdag 27 februari 2008 @ 14:57
ik ga vanavond spaghetti bolognese maken
zometeen een quiche met geitenkaas en walnoten, heb trek
prinseszondererwtwoensdag 27 februari 2008 @ 14:57
Appel-kaneelmuffins staan in de oven.
Avondeten gaat groente-tofucurry met bulgur worden.
kriorowoensdag 27 februari 2008 @ 14:59
bakje kwark met aardbeien
#ANONIEMwoensdag 27 februari 2008 @ 15:00
Glaasje water
Zo-is-datwoensdag 27 februari 2008 @ 15:44
mandarijntje
Viking84woensdag 27 februari 2008 @ 15:50
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:56 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Geen dank Ga hem binnenkort zelf ook eens proberen
Hoe was de kip in kokos? Dat wil ik ook eens proberen .
renzellwoensdag 27 februari 2008 @ 15:52
Als lunch een Thais currytje op, met kip, sperziebonen, taugé, spitskool, pepertjes en kokosmelk. Mjum.
Trustenwoensdag 27 februari 2008 @ 16:45
Lasagne bolognese met geroerbakte italiaanse groente
Adelantewoensdag 27 februari 2008 @ 16:49


Lindt chocolade met tiramisu smaak twee stukjes maar de rest is naar de vrouwen hier op de afdeling gegaan
ColdFeetwoensdag 27 februari 2008 @ 16:52
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 15:52 schreef renzell het volgende:
Als lunch een Thais currytje op, met kip, sperziebonen, taugé, spitskool, pepertjes en kokosmelk. Mjum.
Oi Renzell, wat lunch jij sjiek!

Adelante ik ben geen chocoladegek, maar dat wil ik wel s proberen! Waar koop je dat?

Vanavond kliekjes uit de diepvries: Rosti, restje provencaals stoofvlees, en doperwten.
numero_unowoensdag 27 februari 2008 @ 17:32
Denk dat het wat halen wordt want de voorraad/ ijskast is redelijk leeg
_Hestia_woensdag 27 februari 2008 @ 17:38
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 15:50 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Hoe was de kip in kokos? Dat wil ik ook eens proberen .
Ik heb het vandaag gepost, dus ik heb hem nog niet geprobeerd Maar Miss_S heeft hem gisteren gehad volgens mij

Vanavond wordt het hier Kip Madras, dus morgen dan die Dürüm
Riannwoensdag 27 februari 2008 @ 18:03
krieltjes
erwten met wortelen
kip cordon blue
Geslotenwoensdag 27 februari 2008 @ 18:37
Spaghetti carbonara als avondeten. Heb nu merengues in de oven staan.
uniekhoornwoensdag 27 februari 2008 @ 19:04
Vanavond waren het pannenkoeken met daarop een mengsel van geruld gehakt, ui en sperzieboontjes. Dit alles stevig gekruid met van alles en nogwat
KiwiTjuHhwoensdag 27 februari 2008 @ 19:32
Wij hadden vandaag hutspot met kaas erover uit de oven en een slavink
#ANONIEMwoensdag 27 februari 2008 @ 20:47
Kipsaté
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 20:48
net granaatappelpitjes zitten snoepen
Zo-is-datwoensdag 27 februari 2008 @ 21:04
Owh wat een heerlijk maaltje had ik voor mezelf gemaakt; geitenkaas galettes met zelf gemaakte uiencompote, uit de delicious van even geleden... Hmmmmmm
owh ja en met rucola salade en een dressing van balsamicoazijn, honing en olijfolie

en nog over voor morgen als voorgerecht, of de lunch...

[ Bericht 10% gewijzigd door Zo-is-dat op 27-02-2008 21:10:24 ]
Adelantewoensdag 27 februari 2008 @ 21:08
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 16:52 schreef ColdFeet het volgende:

Adelante ik ben geen chocoladegek, maar dat wil ik wel s proberen! Waar koop je dat?
gewoon bij AH
#ANONIEMwoensdag 27 februari 2008 @ 21:22
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 14:59 schreef krioro het volgende:
bakje kwark met aardbeien
lekker

ik nu ibuprofen met wat water
boriszwoensdag 27 februari 2008 @ 21:29
Pasta was het vanavond , was lekker
Mirjamwoensdag 27 februari 2008 @ 21:34
net een grapefruit op, zo lekker zijn die dingen eigenlijk niet *kijkt vies*
waarom heb ik ze ook alweer gekocht? ik heb er nog 3 liggen..
ColdFeetwoensdag 27 februari 2008 @ 22:53
DE, lekker zijn ze, vind ik (vooral met de sinaasappelpudding van Claudia eronder ). Ze hebben zo'n fijne, knisperige bite

Adelante, thanks, ik zal eens kijken.

Hier nog een bakkie koffie en zometeen eens even aan de alcohol. Pastis, denk ik. Kijken of er nog ijs is
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 22:55
Oh ja die sinaasappelpudding! Zo eens opzoeken

NU nog een koppie thee.
Xenniawoensdag 27 februari 2008 @ 22:55
Zalm, courgette en cherrytomaatjes met roomkaas.
Morgen Tapas
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 22:58
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 22:53 schreef ColdFeet het volgende:
DE, lekker zijn ze, vind ik (vooral met de sinaasappelpudding van Claudia eronder ). Ze hebben zo'n fijne, knisperige bite
wat voor kip had je nou laatst gemaakt bij die couscous salade? Ik zei nog tegen mr DE: dat moeten we onthouden, want hij vond het ook lekker klinken...

maar ja: blond he? dus tis me ff ontschoten
Isegrimwoensdag 27 februari 2008 @ 23:01
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 21:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Owh wat een heerlijk maaltje had ik voor mezelf gemaakt; geitenkaas galettes met zelf gemaakte uiencompote, uit de delicious van even geleden... Hmmmmmm
Ik ben van mening dat jij het recept met ons dient te delen.
ColdFeetwoensdag 27 februari 2008 @ 23:12
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 22:58 schreef DarkElf het volgende:

[..]

wat voor kip had je nou laatst gemaakt bij die couscous salade? Ik zei nog tegen mr DE: dat moeten we onthouden, want hij vond het ook lekker klinken...

maar ja: blond he? dus tis me ff ontschoten
Weet ik niet? Experimenteel met sinaasappel, honing en kaneel?
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 23:14
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:12 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Weet ik niet? Experimenteel met sinaasappel, honing en kaneel?
honing en kaneel rings a bell ja.
Isegrimwoensdag 27 februari 2008 @ 23:16
Kip met sinaasappel, honing en kaneel? Hm.
ColdFeetwoensdag 27 februari 2008 @ 23:28
Euh, maar DE, dat was niet echt een recept hoor. Voor 2 kipfilets in stukken had ik sap van een sinaasappel, anderhalve eetlepel honing en flink wat kaneel. Kip op hoog vuur bakken met wat marinade erbij, totdat de marinade een dik, plakkerig sausje wordt
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 23:30
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:28 schreef ColdFeet het volgende:
Euh, maar DE, dat was niet echt een recept hoor. Voor 2 kipfilets in stukken had ik sap van een sinaasappel, anderhalve eetlepel honing en flink wat kaneel. Kip op hoog vuur bakken met wat marinade erbij, totdat de marinade een dik, plakkerig sausje wordt
Nee volgens mij zei je toen ook al dat het experimenteel was maar ik was vergeten wat je nu allemaal bij elkaar gegooid had...
ColdFeetwoensdag 27 februari 2008 @ 23:35
DE, als je wat meer tijd hebt, zou ik het met een mooie kippenbout proberen. Ofzo. Lekker lang marineren.

t Was toen even een haastklusje bij de salade van bulghur, kikkererwten, citroen, knof en peterselie.
DarkElfwoensdag 27 februari 2008 @ 23:37
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:35 schreef ColdFeet het volgende:
DE, als je wat meer tijd hebt, zou ik het met een mooie kippenbout proberen. Ofzo. Lekker lang marineren.

t Was toen even een haastklusje bij de salade van bulghur, kikkererwten, citroen, knof en peterselie.
marineren is altijd fijn en tijd heb ik wel

zal van het weekend eens kijken... manlief moet toch werken dus kan lekker mijn gang gaan
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 01:01
Ik vond nog een ouwe festini aardbei achterin de vriezer. Hij is lichtelijk vervormd, maar nog alleszins smakelijk
Xenniadonderdag 28 februari 2008 @ 02:31
chocolade schilfer truffels
KiwiTjuHhdonderdag 28 februari 2008 @ 08:20
Net weer yoghurt met muesli en aardbeien gehad.. lekker
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 08:34
natuurlijk
Zo-is-datdonderdag 28 februari 2008 @ 09:15
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat jij het recept met ons dient te delen.
Ok! Hier is ie dan;

Uienemarmelade;

100 g boter
6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden
75 g suiker
50 ml azijn
200 ml rode wijn


Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water)
Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
(kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden)


Geitenkaasgalette
:

4 plakjes diepvries bladerdeeg
bloem
1 ei, lichtgeklopt
7 el. uienmarmelade
4 plakken gietenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.)
3-4 takjes tijm
rucolasalade voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van.
Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei.
Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm.
Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer met eenvoudige rucolasalade.

Eet smakelijk!!



ps. ik doe niet zo moeilijk met dat bladerdeeg maar dit is het originele recept.
MrHayodonderdag 28 februari 2008 @ 09:58
Weet je wat jullie is zouden moeten proberen: hummus! vaag woord, maar smaakt goddelijk!

Ingredienten:

Kop geweekte/gekookte kikkererwten
2 eetl tahini (sesampasta)
Teentje knoflook
Beetje citroensap
Beetje melk/yoghurt (neutrale)
Beetje zout

Alles in blender mixen en garneren met olijfolie en kruiden als peterselie, cayenne, paprika...

Heerlijk als dip, spread, saus whatever
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 11:11
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 09:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ok! Hier is ie dan;

Uienemarmelade;

100 g boter
6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden
75 g suiker
50 ml azijn
200 ml rode wijn


Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water)
Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
(kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden)


Geitenkaasgalette
:

4 plakjes diepvries bladerdeeg
bloem
1 ei, lichtgeklopt
7 el. uienmarmelade
4 plakken gietenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.)
3-4 takjes tijm
rucolasalade voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van.
Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei.
Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm.
Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer met eenvoudige rucolasalade.

Eet smakelijk!!



ps. ik doe niet zo moeilijk met dat bladerdeeg maar dit is het originele recept.
Oeh, oeh oeh dat klinkt lekker.

Ik snap alleen ff niet hoe ze dat met dat deeg precies bedoelen. Soort hogere wiskunde. Maar ik kom net uit bed, ik lees het later nog een keertje. Of ik doe het net als jij.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 11:13
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 09:58 schreef MrHayo het volgende:
Weet je wat jullie is zouden moeten proberen: hummus! vaag woord, maar smaakt goddelijk!

Ingredienten:

Kop geweekte/gekookte kikkererwten
2 eetl tahini (sesampasta)
Teentje knoflook
Beetje citroensap
Beetje melk/yoghurt (neutrale)
Beetje zout

Alles in blender mixen en garneren met olijfolie en kruiden als peterselie, cayenne, paprika...

Heerlijk als dip, spread, saus whatever
Hummus / houmous is lekker ja. Met zelfgemaakte houmous kun je ook nog lekker variëren met allerlei kruiden en specerijen erin.
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 11:22
Activia
Trustendonderdag 28 februari 2008 @ 11:25
2 geroosterde bruine boterhammen met slankie smeerkaas
stuk komkommer
thee
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 11:27
Alweer ananassap. Om de een of andere reden stond er 2,5 liter ananassap in de koelkast.
Qweadonderdag 28 februari 2008 @ 11:29
2 warme broodjes. 1 met banaan en 1 met kaas. En jus
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 11:33
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 11:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hummus / houmous is lekker ja. Met zelfgemaakte houmous kun je ook nog lekker variëren met allerlei kruiden en specerijen erin.
Uhuh! En, hoewel niet per se heel calorie-arm, valt het toch echt in de categorie heel gezond. Kikkererwten Tahin
Ik vind het heerlijk, een lekkere kledder hummus op een vers bruin broodje.

Ik ga zo 's kijken wat voor lunch er nog in huis is. Knackebrod met verrukkelijke biologische streekjam, denk ik.
MrHayodonderdag 28 februari 2008 @ 12:08
Leuk te lezen dat meer mensen hummus maken! Wees niet bang voor de calorieen, want het levert superveel voedingsstoffen! En een broodje hummus verzadigd een stuk meer dan een broodje met jam
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 12:12
Sowieso zijn kikkekerwten onvolprezen. Ik ben er dol op.
Kuukskedonderdag 28 februari 2008 @ 12:18
Een peer. Zometeen een boterham met kipfilet en een met kaas.
Vanavond ga ik macaroni maken met ham, kaas en champignons . En een beetje hulp van Knorr.
Adelantedonderdag 28 februari 2008 @ 12:25
vokoren pistoletjes met tonijn, kaas en wat ijsbergsla
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 12:28
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:12 schreef Isegrim het volgende:
Sowieso zijn kikkekerwten onvolprezen. Ik ben er dol op.
Kunnen zowel prima in midden-oosterse/marokkaanse als in afrikaanse gerechten endoen het ook prima in de indiase keuken

Zelfgemaakte falafeel is ook echt extreem lekker
renzelldonderdag 28 februari 2008 @ 12:42
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:28 schreef ColdFeet het volgende:

Zelfgemaakte falafeel is ook echt extreem lekker

Hmmmm, dat klinkt als een bijzonder goed idee voor vanavond! Heb het alleen nog nooit gemaakt. Receptje, iemand?
Trustendonderdag 28 februari 2008 @ 12:44
Falafel

4 kopjes gekookte kikkererwten
2 geklopte eieren
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/2 kopje fijngesneden selderij
1/2 kopje fijngesneden lenteui
1/2 tl komijnpoeder
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem
1-2 tl cayennepeper
wat zwarte peper
1 1/2 tl zout

Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren, als je het liever wat grover houdt kort aanzetten!

Koud laten worden. Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem.

Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren. Onmiddelijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Als saus bijvoorbeeld Ranchdressing of natuurlijk knoflooksaus.

In het originele recept worden de kikkererwten NIET van tevoren gekookt maar een nachtje geweekt in veel water; anderhalf kopje erwten in 10 kopjes water. Daarna malen met 5 tenen knoflook, 100 gr gespneden koriander en/ of peterselie blad, 1/2 TL bakpeoder of 'baking soda', 1 EL bloem, komijn, zout en peper. In Israel heb je een speciaal apparaatje, vergelijkbaar met een schepijslepel, maar dan veel kleiner. Je vult hem met het mengsel, want balletje met de handen maken lukt niet, en legt de inhoud in de (niet te) hete olie..
renzelldonderdag 28 februari 2008 @ 12:47
Dank je wel!
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 12:50
Trusten, ik gebruik altijd dat laatste recept, met extreem veel peterselie. Zooo lekker. Serveren met een zelfgemaakte knoflooksaus en zo'n uienprutje
Trustendonderdag 28 februari 2008 @ 12:50
Ik wil het vanavond ook gaan maken en heb effe wat gegoogled. Denk dat je bovenstaand recept (met eieren e.d.) beter niet kunt gebruiken. Heb dit recept net teruggevonden op http://www.tastyweb.nl/recept/falafel en daar zegt iedereen dat het uit elkaar valt. Ik heb in bovenstaande post het originele recept eronder gezet...misschien lukt het dan wel.
Trustendonderdag 28 februari 2008 @ 12:52
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:50 schreef ColdFeet het volgende:
Trusten, ik gebruik altijd dat laatste recept, met extreem veel peterselie. Zooo lekker. Serveren met een zelfgemaakte knoflooksaus en zo'n uienprutje
Ok dus renzell, onderste recept gebruiken

Deze komt ook wel aardig in de buurt:

http://www.smulweb.nl/985306/koken/recept/falafel
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 12:52
Als je het vanavond wilt maken, zou ik maar snel de kikkererwten onder water laten plonzen nu
DarkElfdonderdag 28 februari 2008 @ 12:55
zometeen eens garnaaltjes eten met een avocado/sjalotje/citroen/tabasco mousse-je.. wat sla eronder en wat lichte dressing eroverheen

vanavond of biefstuk met gegrilde courgettes of verse pasta met zelfgemaakte saus en gerookte forel... kan nog alle kanten op.
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 12:56
Lunch:
boterhammetje vlokken
Kopje champignonsoep
Glaasje cola
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 14:16
Ik heb nog een zakje porcini liggen die ik al weken bewaak alsof het goud is.
Die gaan vandaag door verse linguini; van het weeksap maak ik een lekkere gebonden saus met veel peterselie, een sjalot en een teentje knof met een sisje boullion.
Nou, daar heb ik dus zin an.
_Hestia_donderdag 28 februari 2008 @ 14:18
net gelunched met tosti's, vanavond Turkse Dürüm
Tezzdonderdag 28 februari 2008 @ 14:41
Lunch waren twee donkerbruine pistoletjes met gezouten roomboter, maaslander kaas en een haffel rauwkostsalade. Was errug lekker.

Vanavond ga ik met mijn dochter 'uit eten' bij de snackbar, hihi. Heeeeeeel af en toe mag dat wel!
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 14:48
Lunch :




Ik had honger

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2008 15:38:58 ]
renzelldonderdag 28 februari 2008 @ 15:37
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:52 schreef ColdFeet het volgende:
Als je het vanavond wilt maken, zou ik maar snel de kikkererwten onder water laten plonzen nu

Shit, dat red ik dus niet. Ik kan om 6 uur pas boodschappen gaan doen. Dan dus wél meteen die kikkererwten meenemen en vanavond al lekker laten plonzen. maar de falafel misschien beter uitstellen tot morgen en vanavond gaan voor de zelfgefabriekte paprikasoep, met salade en naanbrood. Ook lekker!
renzelldonderdag 28 februari 2008 @ 15:38
Razztwizzle; dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg er ook honger van.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 15:40
En van zo'n plaatje krijg ik weer honger.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 15:41
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 15:37 schreef renzell het volgende:

[..]

Shit, dat red ik dus niet. Ik kan om 6 uur pas boodschappen gaan doen. Dan dus wél meteen die kikkererwten meenemen en vanavond al lekker laten plonzen. maar de falafel misschien beter uitstellen tot morgen en vanavond gaan voor de zelfgefabriekte paprikasoep, met salade en naanbrood. Ook lekker!
Je kunt ook kikkererwten uit pot of blik nemen, dan kan het wel. Ik vind ze altijd prima te eten uit pot of blik. Niet zo lekker als zelf geweekt / gekookt, maar toch.
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 15:55
Een chocolade muesli-reep
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 15:59
Dat ga ik straks tijdens het boodschappendoen even bedenken. En je weet hoe dat gaat als je met honger in je lijf boodschappen gaat doen.
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 16:05
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 15:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je kunt ook kikkererwten uit pot of blik nemen, dan kan het wel. Ik vind ze altijd prima te eten uit pot of blik. Niet zo lekker als zelf geweekt / gekookt, maar toch.
Is niet handig voor falafel

Ik ga zometeen paprika's en uien en courgette in grove stukken snijden, spekblokjes en olijven erbij, bakken en een restje zelfgemaakte knoflokerige tomatensaus erdoor. Gewoon een simpele pasta moet rode saus, maar dan lekker en appetijtelijk
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 16:07
Nee? Wordt de falafel dan niet goed? Ik vind falafel niet zo lekker, dus nog nooit gemaakt.
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 16:52
Ik ga straks een bakje patat halen bij Utrecht Centraal
Patries86donderdag 28 februari 2008 @ 16:56
Macaroni met Ragout
Zo-is-datdonderdag 28 februari 2008 @ 17:01
-geroosterde groenten uit de oven met mozarella ( ik denk courgette, tomaat, rode ui; suggesties..?)
-pasta
-viscuisine
KiwiTjuHhdonderdag 28 februari 2008 @ 17:11
Vandaag eten we gyros met aardappelschijfjes en sla
numero_unodonderdag 28 februari 2008 @ 17:17
Lunch was een broodje gezond van de lekkerste bakker in Maastricht

Diner wordt toch weer een zelfgemaakte ovenschotel met:
- gehakt
- gele paprika
- lente uitjes
- rode uitjes
- broccoli

Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 17:32
Aardappelkroketjes, kipfilet in een kruidenjasje en rucolasalade met rode uit, gele paprika, croutons, pijnboompitjes.
DarkElfdonderdag 28 februari 2008 @ 17:44
zometeen biefstukje grillen en plakjes courgette grillen
Tezzdonderdag 28 februari 2008 @ 17:59
Errug slechte Sonjadag: frietje champignonsaus met eigen gemaakte mayo (ja door de snackbar eigengemaakt dan) en een fricadel extra (met ui, mayo en satesaus).

Burp.
AKnynkedonderdag 28 februari 2008 @ 17:59
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 17:17 schreef numero_uno het volgende:
Lunch was een broodje gezond van de lekkerste bakker in Maastricht

Diner wordt toch weer een zelfgemaakte ovenschotel met:
- gehakt
- gele paprika
- lente uitjes
- rode uitjes
- broccoli

Welke bakker is dat dan?

Ik heb gelunched bij Ipanema, en als avondeten flans ik spaghetti carbonara (met panceta) in elkaar!
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 18:13
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 14:48 schreef Razztwizzle het volgende:
Lunch :


[ afbeelding ]

Ik had honger
Godverdomme wat een bord vrolijkheid
n0adonderdag 28 februari 2008 @ 18:24
Kantonese nasi, kang koen, cha chiew en dim sum
moi_sofiedonderdag 28 februari 2008 @ 18:30
ontbijt: boterham met jam..

lunch: boterhammen met speculaas

avondeten: spaghetti, gehakt, tomaten, ui, basilicum
Zij-en-Hijdonderdag 28 februari 2008 @ 18:32
Zojuist als diner een shake gemaakt van

- mango
- banaan
- versgeperst sinaasappelsap
- magere yoghurt
- schepje tarwezemelen
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 19:17
Lasagne met veel oregano en pecorino
DarkElfdonderdag 28 februari 2008 @ 19:30
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 17:44 schreef DarkElf het volgende:
zometeen biefstukje grillen en plakjes courgette grillen
courgette plakjes gegrild, prutje van feta, zongedroogde tomaat en verse munt, peper en zout , beetje citroen erop en nog een plakje courgette erop

daarna nog wat kleine trostomaatjes gegrild en mijn biefstukkie....

kortom:
uniekhoorndonderdag 28 februari 2008 @ 19:35
Beetje gegrilde kipfilet met champs, paprika en ui.
Meer niet, heb echt ongelooflijk zwaar gelunched met de lekkerste broodjes. Soms zijn cursussen best leuk
Qweadonderdag 28 februari 2008 @ 19:54
aardappelpuree met knakworst

Wel lekker
DarkElfdonderdag 28 februari 2008 @ 19:56
ik heb nog lychee's dus ik ga een tikkie suiker vermalen met verse munt... lekker voor erbij
FloggingMollydonderdag 28 februari 2008 @ 20:38
Grote kop rooibosthee + glaasje Chivas Regal 18yo
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 22:18
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter
En ik heb eraan gelikt!

*sigh*

Nu een eitje en morgen zelfgemaakte koe lu yuk; from scratch met echt fruit
coltje87donderdag 28 februari 2008 @ 22:25
Net thuis, avondje gourmetten met de meiden. *Burp* Past echt niks meer bij..
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 22:30
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:18 schreef SHE het volgende:
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter
En ik heb eraan gelikt!
Vind je dat lekker? Ieuw, er zitten vaak van die kledderige vette stukken in

Ik ga s even wat druiven eten, lekker.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 22:37
Dat heb ik nog nooit gehad, biltong. Kun je dat hier kopen?
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 22:41
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:37 schreef Isegrim het volgende:
Dat heb ik nog nooit gehad, biltong. Kun je dat hier kopen?
Geen idee. Het is typisch Afrikaans. Makkelijk voer voor als je een lange dag hard bezig bent, buiten in de zon.
Als je het er zo langs de weg haalt is het vaak wel heel lekker gekruid, trouwens. Chili bites enzo. De supermarktvariant is per definitie vies.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 22:44
Ik ben er wel benieuwd naar. Op de West-Kruiskade zit een slager met allerlei exotische specialiteiten (geitenkloten enzo ). Misschien dat die dat heeft?
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 22:48
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:18 schreef SHE het volgende:
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter
En ik heb eraan gelikt!

*sigh*

Nu een eitje en morgen zelfgemaakte koe lu yuk; from scratch met echt fruit
Wat is biltong, waar komt het vandaan en hoe smaakt het?
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 22:49
Biltong is gedroogd / gekruid vlees. Meestal rund.
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 22:49
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:44 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er wel benieuwd naar. Op de West-Kruiskade zit een slager met allerlei exotische specialiteiten (geitenkloten enzo ). Misschien dat die dat heeft?
Ehewww, ja, zoeen zit er bij ons aan de overkant van de straat

Ik weet niet, je kunt het vragen. Allicht dat het daar geen biltong heet? En koop meteen een doos tandenstokers en een kilometer floss; dat spul krijg je echt nooit meer uit je kiezen
boriszdonderdag 28 februari 2008 @ 22:49
vandaag rijst met kipfilet in een sausje van mijn moeder met snijbonen.
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 22:50
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:49 schreef Isegrim het volgende:
Biltong is gedroogd / gekruid vlees. Meestal rund.
Allerlei wildsoorten zijn ook hip
Kudu-biltong, struisvogel-biltong, you name it.
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 22:55
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:48 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Wat is biltong, waar komt het vandaan en hoe smaakt het?
Mijn vriend zegt dat het naar kattenvoer ruikt en dus smaakt
Ik vind het goddelijk, maar ik ben verliefd op alles wat taai , chewy en zoutig is.
Ik had vorig jaar van mijn broertje een lading cowboyvlees en gedroogde impala meegekregen uit Zuid Afrika en dat heb ik zo snel opgegegeten dat ik nog weken erna liters water moest drinken om weer bij zinnen te komen.

Ik ben wat dat betreft net een kleuter.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 22:59
Corned beef, dát smaakt naar kattenvoer.
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 23:00
Ja, je krijgt er echt bizar veel dorst van. Maar ik ben teveel gefixeerd op een schoon gebit om het echt lekker te kunnen vinden

Kattenvoer? Niet, het ruikt naar rundvlees met koriander. Ik zou het de kat niet voeren...
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 23:03
Tja, mijn mannetje zegt toch echt dat het ruikt naar wat ik de katten geef.
Dat kan twee dingen betekenen; OF de biltong was supervies, OF mijn katten hebben het meer dan goed


Ik vind het zelf ruiken naar oer; koriander proef ik er zeker niet in, maar dat komt omdat ik ook de spicey variant had.
En ik me zelden waag aan de gekruide versie; ik vind gezouten en gedroogd al lekker genoeg.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 23:04
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:00 schreef ColdFeet het volgende:
Ja, je krijgt er echt bizar veel dorst van.
Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is.
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 23:06
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:55 schreef SHE het volgende:

[..]

Mijn vriend zegt dat het naar kattenvoer ruikt en dus smaakt
Ik vind het goddelijk, maar ik ben verliefd op alles wat taai , chewy en zoutig is.
Ik had vorig jaar van mijn broertje een lading cowboyvlees en gedroogde impala meegekregen uit Zuid Afrika en dat heb ik zo snel opgegegeten dat ik nog weken erna liters water moest drinken om weer bij zinnen te komen.

Ik ben wat dat betreft net een kleuter.


Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen

Pffft komt hier een dronken droppie binnen
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 23:08
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is.
Of juist wel, natuurlijk

SHE, ik vond het wel grappig: we waren veel onderweg, en mijn prof wist dus echt in ieder dorp of stadje de beste biltong-toko te vinden. Koop je zo'n enorme lap vlees, die gaat door de hakselmachine, heb je voor een heel weekend van die zoute kek te kauwen. En vervolgens ruikt de hele auto ernaar
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 23:08
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is.
Mwah; van veel zout eten houd je vocht vast en dat is juist gunstig in tijden van schaarste.
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 23:09
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:08 schreef SHE het volgende:

[..]

Mwah; van veel zout eten houd je vocht vast en dat is juist gunstig in tijden van schaarste.
Da's ook weer waar.
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 23:09
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:06 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]



Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen

Pffft komt hier een dronken droppie binnen
Volgende keer als ik naar ZA ga, neem ik t voor je mee! Maar ik vond het niet het lekkerste wat ik ooit heb gegeten, hoor. Het is gewoon handig, stevig voer voor onderweg.

Kus voor je dronken droppie
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 23:10
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:06 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]



Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen

Pffft komt hier een dronken droppie binnen
Ik kan je best wat sturen als mijn broertje weer eens op pad is geweest. Het is wonderlijk spul; en weet zeker dat je het boeiend vind.
De amerikaanse variant; beef jerkey kan je overigens ook gewoon in NL bestellen, maar vind ik persoonlijk een beetje TE chemisch.

Ik geloof trouwens dat je in het noorden van het land nog wel cowboyvlees kunt kopen en dat is echt een geniale snack. Een prima opstap naar het taaie biltong.
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 23:12
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:08 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Of juist wel, natuurlijk

SHE, ik vond het wel grappig: we waren veel onderweg, en mijn prof wist dus echt in ieder dorp of stadje de beste biltong-toko te vinden. Koop je zo'n enorme lap vlees, die gaat door de hakselmachine, heb je voor een heel weekend van die zoute kek te kauwen. En vervolgens ruikt de hele auto ernaar
Sterker nog, je gaat dat spul uitzweten
ALLES ruikt ernaar.
Maar toch he...heeft het wel wat. Ik voel me dan altijd zo...menselijk; oer, wild.
Net als bij stoof-en stamppotten
Isegrimdonderdag 28 februari 2008 @ 23:12
Bij beef jerky heb ik altijd het idee dat dat lijkt op doggy treats.
JacMardonderdag 28 februari 2008 @ 23:13
Ik heb afgelopen januari ook Biltong gegeten in Zuid-Afrika (gekocht in het Krugerpark) en vond het ook niet heel erg lekker
Ik heb nog een pakje meegenomen voor mijn ouders, maar die vonden het ook niet echt lekker...
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 23:15
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:12 schreef SHE het volgende:

[..]

Sterker nog, je gaat dat spul uitzweten
ALLES ruikt ernaar.
Maar toch he...heeft het wel wat. Ik voel me dan altijd zo...menselijk; oer, wild.
Net als bij stoof-en stamppotten
Veel rum heeft dat effect ook Ah, Zuid-Afrika

Al dat gebraai met die enorme lappen vlees en boerewors, en het continu eten van biltong is geen pretje voor je ingewanden, als je normaalgesproken nederlandse porties vlees eet
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 23:16
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:12 schreef Isegrim het volgende:
Bij beef jerky heb ik altijd het idee dat dat lijkt op doggy treats.
Dat is ook zo
Wederom mijn man die roept dat dat hondenvoer is
Maar goed, nu hebben de amerikanen ook weinig zinnigs te brengen qua culi-joy, tenzij het de native keuken a la gumbo is.
Which reminds me...Gumbo
Dat moet ik weer eens maken.
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 23:17
JacMar, het is wel veel lekkerder als je het gewoon bij een slager langs de weg haalt... Die in het Krugerpark is voorverpakt, oud en slecht. Vies toeristenvoer
JacMardonderdag 28 februari 2008 @ 23:20
ja..dat had ik ook wel kunnen weten achteraf gezien Die van het vliegveld was ook al niet lekker
Mocht ik nog een keer naar Zuid-Afrika gaan, wat ik wel hoop omdat het een prachtig land is! , dan weet ik in ieder geval waar ik goede biltong moet halen
ColdFeetdonderdag 28 februari 2008 @ 23:23
SHE, heb je een goed gumbo-recept? Zo ja: graag (insert allerschattigste wimperknippers).
#ANONIEMdonderdag 28 februari 2008 @ 23:38
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:09 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Kus voor je dronken droppie

HIJ is nu richting bed, alleen ligt Milou volgens mij in ons bed
Ze wilde absoluut niet slapen, zelfs niet toen ik haar beloofde dat ze morgen in bad mag en dat we koekjes zouden gaan bakken en zelf pizza zouden gaan maken met allemaal lekkere visjes erop

@ SHE of CF, wie de eerste is dus... ben benieuwd, zoals ik al zei ik sta er niet om te springen, maar ben nu toch wel nieuwsgierig geworden
SHEdonderdag 28 februari 2008 @ 23:44
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:23 schreef ColdFeet het volgende:
SHE, heb je een goed gumbo-recept? Zo ja: graag (insert allerschattigste wimperknippers).
Ik niet, ik kopieer die altijd van mama.
Uit mijn hoofd weet ik het niet, maar aangezien ik het zelf weer ga maken zal ik mams morgen bellen voor de correcte procedure, want in mijn hoofd is deze wat fuzzy en dat is met gumbo geen goed idee
Uiteraard deel ik! Ik heb een reminder in mijn foon gezet wat mezelf kennende vergeet ik het weer.

Ps; neem niet de moeite om het op neerlandse sites te zoeken, die recepten slaan nergens op.
Shirleyvrijdag 29 februari 2008 @ 00:02
Back ontopic!

Ik at vanavond bij een collega heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met broodjes. Lekker makkelijk Net nog een plakje zelfgebakken cake op.
Xenniavrijdag 29 februari 2008 @ 03:36
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 16:56 schreef Patries86 het volgende:
Macaroni met Ragout
Dat klinkt niet als een lekkere combinatie.

Ik heb zo heerlijk tapas gegeten: gevulde paprika, gerookte kip-avocado salade, champignons in knoflookolie, brood met aioli, zalm in citroen, gehaktballetjes in tomatensaus, patatas brava en veel Spaans bier
Morwenvrijdag 29 februari 2008 @ 03:41
Pittige kip/tomatensoep Nog genoeg over voor morgen en bami ook
Miamvrijdag 29 februari 2008 @ 07:45
brood met hagelslag en sinaasappelsapje
#ANONIEMvrijdag 29 februari 2008 @ 09:19
Glaasje water
Zo-is-datvrijdag 29 februari 2008 @ 09:26
yoghurt met chocolade cruesli, hmm en een beker melk
coltje87vrijdag 29 februari 2008 @ 09:28
Twee broodjes met tartaar en een beker melk.
motorbloempjevrijdag 29 februari 2008 @ 09:32
vanavond word het heel simpel: wraps

maar morgen! morgen! gaan we weer sushi maken