Mirjam | zaterdag 23 februari 2008 @ 22:03 |
![]() ![]() | |
Mirjam | zaterdag 23 februari 2008 @ 22:04 |
een lekker rood wijntje en water ![]() | |
Tezz | zaterdag 23 februari 2008 @ 22:30 |
Wat een prachtige OP!! Ik at vandaag: gehaktballetjes, blokjes kaas, japanse zoutjes, stokbrood met eiersalade / brie / filet american. Feestje gehad dus! ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 23 februari 2008 @ 22:40 |
vanavond had ik een loeihete curry met kip en paprika, nu zit ik aan de:![]() | |
Tezz | zaterdag 23 februari 2008 @ 22:51 |
Ik heb net, (onder het motto 'ik heb zin in friet maar loop niet meer naar de friettent en zet ook de vetpan niet meer aan') Aviko aardappelpannekoekjes uit de oven gegeten met mayo. GADVER GADVER GADVER wat was dat vies! Ze zaten in het gratis boodschappenpakket wat je kon sparen bij de EmTe, anders had ik ze niet gekocht | |
Trusten | zaterdag 23 februari 2008 @ 23:02 |
quote:Die zijn ![]() | |
juon_jacket1 | zaterdag 23 februari 2008 @ 23:46 |
Wine Gums & Cola... ![]() | |
Marjooow | zondag 24 februari 2008 @ 00:45 |
quote:ik zou ze ook niet zo kopen maar vond ze wel mee vallen ![]() Nu appelsientje troebel ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 00:49 |
Dat tweede plaatje in de OP. ![]() ![]() ![]() | |
krioro | zondag 24 februari 2008 @ 01:04 |
water. ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 10:27 |
Mangosap. ![]() | |
Tezz | zondag 24 februari 2008 @ 10:29 |
Als ontbijt matzes met kaas en boter. Straks als ik uit het bos kom (zondagochtens = naar het bos met de hond) een stevige lunch, ik denk een boerenomeletje of zo. En vanavond maak ik maar eens nasi denk ik. Heb prei, paprika, ui, vlees, champignons en courgette in huis, dus daar moet wel wat van te brouwen zijn. | |
PeRi | zondag 24 februari 2008 @ 11:00 |
Gemberthee, tegen mn griepje en keelpijn ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 11:17 |
quote:Ook lekker: water koken met verse gember, een kaneelstok en kruidnagels. Minimaal een half uurtje laten doorkoken. ![]() | |
Curiosity | zondag 24 februari 2008 @ 11:28 |
Vanavond Ayam betawi met basmati en kroepoek. | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 11:30 |
Het menu van vanavond moet ik nog bedenken. Ik heb zin in iets uit de oven. | |
Leintjeuh | zondag 24 februari 2008 @ 11:39 |
![]() ![]() En nu lekkere aardbeitjes! | |
JacMar | zondag 24 februari 2008 @ 12:16 |
Stokbroodje met ui, tomaat, rauwe ham en kaas uit de oven ![]() | |
numero_uno | zondag 24 februari 2008 @ 12:26 |
Stookbroodje kaas ham en ui | |
HaverMoutKoekje | zondag 24 februari 2008 @ 12:28 |
net op: een gehaktbalbroodje en wortelrauwkost vanavond biefstuk met iets erbij (moet nog inspiratie opdoen) | |
Mirjam | zondag 24 februari 2008 @ 13:54 |
cola light | |
numero_uno | zondag 24 februari 2008 @ 13:59 |
![]() | |
ColdFeet | zondag 24 februari 2008 @ 14:29 |
Het eten van gisteravond: ![]() Twee soorten pizza: achteraan pizza met knoflokerige tomatensaus, olijven, courgette, paprika en pancetta, met mozzarella erover. Vooraan pizza met in knoflookolie gemarineerde rozevalaardappeltjes, met spinazie, pancetta en grana padano (dit is eigenlijk het kliekje ervan, zometeen late lunch ![]() En het toetje: ![]() Een taartje met een bodem van blind gebakken zoet korstdeeg, met daarop in kirsch gebakken peren ![]() | |
Mirjam | zondag 24 februari 2008 @ 14:34 |
quote:wanneer gaan wij trouwen? ![]() | |
Mirjam | zondag 24 februari 2008 @ 14:35 |
ik eet nu tijgernootjes ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 14:41 |
ColdFeet, die pizza's zien er echt té lekker uit. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 24 februari 2008 @ 14:43 |
Ik heb net gelunct met IKEA-knackebrod met hummus en sambal en komkommer. En een grote mok Earl Grey thee. Vanavond gooi ik een heleboel dingen in de oven (aardappeltes, aubergine, courgette, tomaten, ui, knoflook, kip) en dan hoop ik dat het er heel lekker weer uitkomt ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 14:45 |
Ik heb vandaag tot nu toe alleen maar druiven en mangosap op. Niet eens honger eigenlijk. | |
Isabeau | zondag 24 februari 2008 @ 14:53 |
Ik heb dropjes op. En thee met honing. En wat fruit. En dat was het denk ik wel voor vandaag ![]() | |
Raissa | zondag 24 februari 2008 @ 14:56 |
Vanavond chinees met mijn ouders, broer, broertje en lief ![]() | |
Viking84 | zondag 24 februari 2008 @ 15:06 |
Ik heb yoghurt met banaan op, twee bammetjes met een gebakken eitje en een paar koppen thee. Rustig aan verder, want vanavond eten we Italiaanse pannenkoeken ![]() | |
Isabeau | zondag 24 februari 2008 @ 15:49 |
Wat zijn Italiaanse pannenkoeken, Viking? | |
Miam | zondag 24 februari 2008 @ 17:02 |
Eerder vanmiddag uit eten geweest. plate hamburger. ![]() Straks een snelle tosti. | |
Principessa.Farfalla | zondag 24 februari 2008 @ 17:05 |
toastjes zalm toastjes krabsalade knoflook olijven ![]() | |
Trusten | zondag 24 februari 2008 @ 17:06 |
Romige kippensoep met zelfgemaakt kaas-uienstokbrood | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 17:08 |
Hm, ik zou gaan koken, maar het is bestellen geworden, want ![]() | |
Principessa.Farfalla | zondag 24 februari 2008 @ 17:13 |
oh en nu griekse yoghurt met honing en walnoten ![]() | |
-Mellow- | zondag 24 februari 2008 @ 17:27 |
zojuist lekker gegeten. zalm zoals ik 'm het liefst heb: nakend gebakken onder de grill, daarna zout, zwarte peper en limoensap erover. Daarbij geroerbakte spinazie met knoflook en kaas en een ciabattaatje met gesmolten mozarella jeej. | |
n0a | zondag 24 februari 2008 @ 17:30 |
Eenvoudige bulgur met munt en olijfolie met overheerlijke aubergine rolletjes gevuld met roergebakken spinazie met knoflook, ricotta, krenten en pijnboompitten. | |
ColdFeet | zondag 24 februari 2008 @ 17:38 |
Noa, die rolletjes klinken goed! Is het een ingewikkeld recept, of gewoon een beetje alles bij elkaar en in de oven? Ik heb geluncht met een klein pizzaatje met tomatensaus (ik heb er nog een met aardappel voor morgen ![]() ![]() Zometeen bij vrienden eten, gezellig. | |
Weird- | zondag 24 februari 2008 @ 17:40 |
Over ongeveer een uurtje gooi ik wat pita-broodjes in de oven en ga ik de shoarma opbakken ![]() | |
shmoopy | zondag 24 februari 2008 @ 17:41 |
De zelfgemaakte frietjes staan voor te bakken, en in de pannen liggen de kippenpoten onwaarschijnlijk lekker knapperig te worden. ![]() | |
golfer | zondag 24 februari 2008 @ 17:51 |
Gemarineerde rosbief uit de oven, opgebakken rijst en een salade. ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 17:53 |
Kreeg ik kipnuggets in plaats van chicken wings. ![]() ![]() ![]() | |
Riann | zondag 24 februari 2008 @ 19:11 |
pannekoeken gehad erg lang geleden en ook erg ongezond voor de dikke kont ![]() | |
Marjooow | zondag 24 februari 2008 @ 19:54 |
Aardappelpartjes, wortels en vis uit de oven ![]() | |
JK | zondag 24 februari 2008 @ 19:59 |
Maggi Ovenschotel (aardappelschijfjes, gehakt en een groente) met kerrie-achtige saus ![]() Er hoort eigenlijk prei in, maar meestal doe ik brocolli of als ik niet zoveel zin heb zoals vandaag, dan gewoon wat sperziebonen. Al issie veel lekkerder met brocolli. Half uurtje (na alles bereid te hebben) in de oven en smullen maar! | |
Tezz | zondag 24 februari 2008 @ 20:01 |
Onverwacht mijn ouders te eten gehad. Heb dus maar snel een rostitaart in de oven gegooid (geraspte aardappels met kaas en spek en voor de binding wat ei en bloem). Daarbij zelfgemaakte hamburgers, lekker knapperig gebakken en daarna gestoofd met champignons, paprika en knoflook en daarbij een eenvoudige salade capresse. Het was even McGyveren in de keuken maar het was erg lekker en meer dan genoeg! | |
Leintjeuh | zondag 24 februari 2008 @ 20:10 |
Vandaag weer eendenborstfilet, deze keer in port-pepersaus. Met rijst, witlof en rode paprika gewokt met balsamico en een ietsje bruine suiker. En een salade verde ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 20:14 |
Hebben jullie genocide gepleegd in de plaatselijke eendenvijver? ![]() | |
Shirley | zondag 24 februari 2008 @ 20:21 |
Mini barbequekrieltjes met Franse sperzieboontjes en een tartaartje met chilisaus. Als toetje vanillevla met mandarijnpartjes erin. ![]() | |
n0a | zondag 24 februari 2008 @ 20:25 |
quote:Is heel eenvoudig. Ik heb een recept van mcdonalds kitchen genomen, maar niet zo nauw genomen met hoeveelheden. Recept is voor 4 en we zijn maar met 2. Aubergine in lange plakken snijden. Ipv grillen heb ik ze in de koekepan gebakken tot ze mooi gekleurd waren. Teentje knoflook fijnhakken en samen met ongeveer 200gr spinazie roerbakken. Spinazie in een vergiet en het vocht eruit persen. In stukken hakken en dan ongeveer een bakje ricotta er doorheen. Handje vol krenten er door en een handje vol pijnboompitten. Op smaak brengen met wat peper en zout. Per aubergine plak een lepel vulling erop en oprollen maar. We hebben ze daarna niet meer opgewarmd maar ik denk dat dat nog lekkerder zal zijn. De tomatensaus uit het recept heb ik niet gemaakt, had ik geen zin in :p. Edit: link naar recept werkt niet maar het was de aflevering: Zo sterk als popeye. Het recept involtini. | |
Leintjeuh | zondag 24 februari 2008 @ 20:26 |
quote:Ja! Nee, vorige week hadden we 1 filetje over en toen moesten we die met zn drieën delen. Dus dit weekend 2 filetjes extra gehaald ![]() | |
#ANONIEM | zondag 24 februari 2008 @ 21:07 |
Vanaaf Gado Gado gegeten, gemaakt door vriendlief | |
Viking84 | zondag 24 februari 2008 @ 21:23 |
quote:Precies wat de naam al zegt: (meergranen)pannenkoeken met een Italiaanse touch. Ik doe er zelf salami, kaas en Italiaanse kruiden op, maar je kunt vast goed variëren. Olijven lijken me ook nog wel eens lekker bij een pannenkoek ![]() | |
Liejannuh | zondag 24 februari 2008 @ 22:01 |
quote:Ik snap al die exotische pannenkoek combinaties nooit zo goed. Wat mij betreft niets mis met een pannenkoek met appel en stroop. ![]() Ik had trouwens zelfgemaakte tomatensoep en een geweldig lekker in elkaar geknutseld toetje met lange vingers, gepureerde abrikozen en slagroom. ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 24 februari 2008 @ 22:35 |
Dat ziet er zeer smakelijk uit. ![]() | |
-Mellow- | zondag 24 februari 2008 @ 23:06 |
ik snap die exotiche pannekoek combinaties heel goed ![]() | |
numero_uno | maandag 25 februari 2008 @ 02:20 |
net 15 bier en een zout dropje ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 08:58 |
quote:dat zoute dropje doet het 'm ![]() nu: jus d'orange | |
Koningin | maandag 25 februari 2008 @ 09:03 |
Nu koffie, vanavond zuurkool met spekjes en rookworst ![]() | |
numero_uno | maandag 25 februari 2008 @ 09:48 |
Kopje koffie en een bak yoghurt | |
_Hestia_ | maandag 25 februari 2008 @ 14:14 |
Net tosti op, wat we vanavond gaan eten weet ik niet, mn vriend moet nog boodschappen halen ![]() | |
DarkElf | maandag 25 februari 2008 @ 14:14 |
vanavond stukje kip en wat spinazie, lekker makkelijk. vanmiddag broccolisoepje op ![]() | |
Innocence | maandag 25 februari 2008 @ 14:19 |
Weet niet waar ik dit kleine verslagje eigenlijk moet laten, maar het eten bij Louis was zo lekker! Bij binnenkomst vielen vooral de huiselijke sfeer en de heerlijke stoelen op. Een fles water stond al op het tafeltje en werd gedurende avond netjes vernieuwd. De menukaart was aardig groot en met zoveel lekkers! We besloten beide een salade met gerookte eendenborst en kersen te nemen en een paar oesters. De salade bleek uit een paar plukjes veldsla te bestaan en de kersten waren een dressing. Maar dit was beide juist erg lekker, zeker omdat de hoeveelheid vlees juist wel meer als verwacht was. De oesteres gewoonweg perfect. Bij de hoofdgerechten konden bijgerechten als aardappels en groenten zelf uitgekozen worden. Voor mij werd het een rumpsteak met peterselieboter en pommes dauphinois. Voor hem gekonfijte eend en patat. Linzen met wortel en sjalotjes deelden we. Was allemaal helemaal super! De gegratineerde aardappeltjes wat nattig, maar wel heerlijk dun. De volgende keer ga ik zelf ook voor de eend, die was zo ontzettend mals. Daarna zaten we eigenlijk wel vol, maar we wilden nog lang niet weg! Hij koos chocolade-, karamel- en vanilleroomijs en ik besloot eens iets anders te proberen: noga parfait met frambozensaus. Nog nooit eerder op en de smaak was erg goed. De structuur iets minder met al die stukjes erin. De friszure frambozensaus was eigenlijk wel het allerlekkerst. Natuurlijk ook een beetje van het ijs gesnoept, lekker sterk van smaak. Helemaal voldaan naar buiten gerold. | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 14:22 |
Glaasje water ![]() | |
Riann | maandag 25 februari 2008 @ 14:49 |
Nu een glaasje sinas en vanavond zachtvlees (heb ik al vanaf 1 uur opstaan) Spruitjes aardappelen | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 15:34 |
Appeltje | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 15:37 |
Het wordt bami (zelf gemaakt dan, en lekker pittig) met augurkjes, kroepoek en uiteraard satesaus | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 15:41 |
En wat minder gezond: drop ![]() | |
numero_uno | maandag 25 februari 2008 @ 15:54 |
kipje kerrietje voor vanavond | |
Kuukske | maandag 25 februari 2008 @ 16:00 |
Tuinkruidenbouillon. Vanavond aardappelen, spinazie en een gebakken ei. | |
n0a | maandag 25 februari 2008 @ 16:13 |
quote:Misschien toch een keer heen dan. Wil graag de steak tartare uitproberen. | |
Patries86 | maandag 25 februari 2008 @ 17:30 |
Pizza bacon voor mij! Pizza BBQ chicken voor vriend! | |
n0a | maandag 25 februari 2008 @ 17:36 |
Rundergehakt met spinazie, feta, knoflook en avjar in een soort turks platbrood. Het brood leek een beetje op een wat grote griekse pita. Erg lekker. | |
Xennia | maandag 25 februari 2008 @ 17:36 |
Varkenshaassate met gebakken uitjes, gepofte aardappel en sla | |
juon_jacket1 | maandag 25 februari 2008 @ 18:42 |
volkoren crackers met kaas & koffie... ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 18:46 |
Er staat een fricandeau te braden van zo'n 7 ons, dat met een veldsla-salade met o.a. tomaatjes, druiven en alfalfa erbij en pomme duchesse | |
Viking84 | maandag 25 februari 2008 @ 19:13 |
quote:Ik snap die exotische toetjes nooit zo goed. Wat mij betreft is er niks mis met yoghurt ![]() ![]() Nee, een pannenkoek met stroop is ook erg lekker (butterscotch ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 19:23 |
Ik vind hartige pannenkoeken lekker, maar dan moet de pannekoek zelf ook hartig zijn (dus wat peterselie, oregano, etc., en extra peper en zout door het beslag heen. Anders vind ik het contrast pannekoek/hartig beleg zo groot. Wij aten vanavond gestoomde krieltjes met gewokte prei en gegrillde kipfilet in honing/mosterd/knoflook/witte wijn marinade. | |
Zo-is-dat | maandag 25 februari 2008 @ 19:54 |
Ik had een visschnitzel, aardappelsalade en heeeerlijke zoetige knapperige erwtjes met een klein beetje roomboter ![]() | |
renzell | maandag 25 februari 2008 @ 20:22 |
Ik had een heerlijk vers en gepeperd courgettesoepje, een rucolasalade met cherrytomaatjes, rode ui en geitenkaas, wat stronken broccoli en een stevig gekruide pangasiafilet. Lekker! ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 20:33 |
Heb je een recept van die courgettesoep? | |
Liejannuh | maandag 25 februari 2008 @ 20:41 |
quote:Oew, die heb ik wel voor je: Je gooit een courgette in stukken in een pan met water. Uitje erbij, knoflook erbij. Even koken. Pureren. Klaar is je soep. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 20:44 |
Ja, zover kom ik ook wel ![]() ![]() Ik vroeg me alleen af of Renzell er nog iets speciaals mee deed, iets waar ik zelf nog niet op was gekomen om nou juist dàt met courgettes te doen. | |
Liejannuh | maandag 25 februari 2008 @ 20:50 |
Zo maak ik 'm altijd. Kan ik van de week wel weer eens doen. Heb voldoende courgette liggen iig. ![]() Morgen eerst mn tomatensoep maar eens opmaken. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 20:56 |
Waar ik altijd tegenaanloop bij het stapje "pureren en klaar" is dat het dan vaak zo'n babyprutje wordt. Doe ik er dan extra bouillion bij dan wordt het weer te waterig, en creme fraiche/room o.i.d. dan wordt het weer te "glad", als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb dat bijvoorbeeld altijd bij m'n broccolisoep. Enig idee hoe ik er soep van maak, in plaats van babypuree? | |
borisz | maandag 25 februari 2008 @ 21:04 |
COla ![]() vanavond zuurkool met worst gegeten ![]() | |
renzell | maandag 25 februari 2008 @ 21:49 |
quote: Het eenvoudigste recept van de wereld: Ik kook drie courgettes (in de schil) met veel versgemalen peper, 2 groentebouillonblokken en een paar tenen knoflook. En dan.... in de blender ermee! ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door renzell op 25-02-2008 21:54:38 ] | |
renzell | maandag 25 februari 2008 @ 21:52 |
quote: Uh.... nee, dat niet dus. ![]() Maar misschien heb ik gewoon een heel god gevoel voor verhoudingen. Want bij mij is het altijd een prima soepje en nooit een babyprut. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 21:54 |
quote:Het was verrukkelijk, hier de knappe fricandeau die lekker lag te pruttelen: ![]() | |
borisz | maandag 25 februari 2008 @ 22:06 |
![]() | |
Martijn_77 | maandag 25 februari 2008 @ 22:34 |
Ace Sap | |
Mirjam | maandag 25 februari 2008 @ 22:42 |
cola light ![]() | |
#ANONIEM | maandag 25 februari 2008 @ 22:43 |
quote:Het was ook meer dan goed ![]() ![]() | |
Tezz | maandag 25 februari 2008 @ 22:44 |
In een eetcafe gegeten vandaag: supermals biefstukje met rode port saus. Met frietjes en salade erbij. | |
ColdFeet | maandag 25 februari 2008 @ 22:56 |
Ik heb een beetje rustig aan gedaan met eten vandaag na een van lekker & veel eten doortrokken weekend ![]() Ontbeten met citroenkwark, als lunch een stukje aardappelpizza, tussendoor een grote pot verse muntthee, en als avondeten een salade van lollo rosso, rode kool, wortel, geblancheerde tauge, in gembersiroop gemarineerde kip met sesamzaad, pina's en veel verse koriander. Erover wat zoete gember-korianderdressing, erbij een meergranenbroodje en een restje basilicummayonaise ![]() Nu koffie en een chocolate chip cookie. | |
Tezz | maandag 25 februari 2008 @ 23:02 |
quote:En op dat laatste ben ik pas echt jaloers. Een stukje huisvlijt, hihi. Ik heb net nog een chocolaatje van de schaal gepikt en ga morgen ook echt weer gezond eten. * note to self: niet, ik herhaal NIET, de koude gehaktbal die in de koelkast staat te roepen tussen je brood smeren morgen. | |
Mirjam | maandag 25 februari 2008 @ 23:26 |
rode wijn ![]() | |
Isabeau | maandag 25 februari 2008 @ 23:59 |
![]() | |
Kuukske | dinsdag 26 februari 2008 @ 08:09 |
Cruesli met yoghurt en een kopje koffie. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 10:43 |
Koffie ![]() ![]() | |
Koningin | dinsdag 26 februari 2008 @ 11:13 |
Dalijk boterhammen en vanavond kip uit de oven. | |
SHE | dinsdag 26 februari 2008 @ 11:18 |
Ik word helemaal soppig van dat plaatje van de fricandeau ![]() Hier moet ik het doen met een knappe groene kruidensalade en een gegrild kippetje; ook geen straf. Ik ga morgen sate kambing maken voor mijn dierbaren; vandaag eerst langs de marokkaan om de beste stukjes geit uit te zoeken. *Sigh* | |
BestBefore | dinsdag 26 februari 2008 @ 11:40 |
Overdag de vertrouwde bammetjes. Vanavond Rotti uit een pakje (-> slecht ik weet het, maar smaakt wel goed). | |
borisz | dinsdag 26 februari 2008 @ 12:10 |
Broodje Knakworst voor de lunch ![]() | |
DarkElf | dinsdag 26 februari 2008 @ 12:14 |
vanavond kopje soep en daarna een heerlijke salade met veldsla, eigen gedroogde tomaatjes, geitenkaas en verse munt.. ![]() | |
Kuukske | dinsdag 26 februari 2008 @ 12:18 |
quote:Nu weer, met andere yoghurt en thee ipv koffie ![]() Vanavond zuurkool, aardappelen en spekjes ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 26 februari 2008 @ 12:18 |
brood met grillworst saté. vanavond kofta ![]() | |
Innocence | dinsdag 26 februari 2008 @ 12:45 |
quote:Geit heb ik eigenlijk nog nooit op... Vertel! Ik net een halve chocoladepaashaas op ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 12:52 |
Broodje avocado Nog een broodje avocado Broodje worst Glas cola | |
lies1947 | dinsdag 26 februari 2008 @ 14:48 |
vanavond bloemkool, bal rundergehakt en gekookte aardappelen, citroenvla met slagroom als toetje. | |
Shirley | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:08 |
Nu een pakje appel-mango vruchtensap van de Lidl. Zometeen duik ik de keuken in om voor het eerst zelf roti kipfilet te gaan maken. Heb de rotiplaten al kant en klaar bij de toko gehaald, de rest doe ik een beetje van de recepten op internet en een beetje van mezelf. Ben benieuwd hoe het gaat smaken! | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 15:44 |
Bakje capuchino ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 26 februari 2008 @ 16:07 |
glaasje dubbeldrank | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 16:19 |
Chocolade time out ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 februari 2008 @ 16:43 |
Geit is lekker. ![]() Ik maak straks iets met kikkererwten, tomaat, aubergine en kip. Met Indiase kruiden. | |
Qwea | dinsdag 26 februari 2008 @ 17:19 |
een fruitsapje. De rest van mn lunch e.d heb ik zojuist in de pot gekotst ![]() Ziek zijn sucks big time | |
Isegrim | dinsdag 26 februari 2008 @ 17:25 |
quote:M'n eetlust, wat doe je? ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 17:34 |
Hier ook wel een vermelding waard, ben totaal niet thuis in de Aziatische keuken maar ik heb me vandaag toch gewaagd aan een Maleisische Rendang. Verslagje tot nu toe... De ingredienten: -ui -knoflook -rode pepers -verse gemberwortel -kokosmelk -olie -gemalen koriander -gemalen komijn -kurkuma -gemalen kaneel -gemalen kruidnagel -chilipoeder -citroenschil -sucadelappen in blokjes -citroensap -bruine suiker -tamarinde ![]() ui, knoflook, pepers en gember in stukjes snijden netals het vlees ![]() bij de ui,pepers, gember en knoflook een flinke scheut kokosmelk en dit tot een mooie pasta in de keukenmachine maken ![]() olie in de pan verhitten, de pasta, koriander, komijn, kurkuma, kaneel, kruidnagel, chilipoeder en citroenschil toevoegen en dan het vlees erbij en roeren tot het vlees helemaal bedekt is met de specerijen. ![]() ![]() Dan de rest van de kokosmelk erbij, aan de kook brengen en dan lekker anderhalf uur ofzo laten pruttelen ![]() Laatste stap is als de olie bovenop de saus gaat drijven de citroensap, suiker en tamarinde toevoegen, en dan serveren met rijst. De laatste foto's volgen dus nog, en natuurlijk ook of het gesmaakt heeft ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 17:35:54 ] | |
Trusten | dinsdag 26 februari 2008 @ 17:35 |
Rundervink, gekookte aardappels en spinazie met een half gekookt eitje | |
Patries86 | dinsdag 26 februari 2008 @ 17:40 |
aardappelen mais kipfile | |
Isegrim | dinsdag 26 februari 2008 @ 18:35 |
Ziet er niet verkeerd uit, SOL. ![]() | |
Mirjam | dinsdag 26 februari 2008 @ 18:36 |
quote:zeker! ![]() | |
borisz | dinsdag 26 februari 2008 @ 18:50 |
Ziet el heel goed uit SOL ![]() Zelf Chinees gehaald, dat was ook lekkel ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 26 februari 2008 @ 18:50 |
Babi Pangang met Nasi | |
Tezz | dinsdag 26 februari 2008 @ 19:41 |
VAnavond moest er wegens tijdgebrek en haast een snelle hap op tafel komen. Dus, roerbakgroentes in de wok, runderreepjes erbij, wat kruiden en een stuk brood. Was eigenlijk heel lekker en in 10 minuten klaar! | |
Patries86 | dinsdag 26 februari 2008 @ 19:54 |
minty morocco thee en een hazelnoottaartje ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 20:51 |
Chippies ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 februari 2008 @ 21:10 |
Ananassap. En dat is een gek woord om te typen. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 21:20 |
M'n frittata was erg goed gelukt! Lekker met wat komkommer en zelfgemaakte salsa erbij:![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 februari 2008 @ 21:24 |
Oeh, dat ziet er ook smakelijk uit zeg. ![]() ![]() | |
SjefKok | dinsdag 26 februari 2008 @ 21:24 |
Zelfgemaakte smoothie.. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 22:51 |
@ razztwizzle: ziet er lekker uit heur!!! Tnx..het eindresultaat was gelukkig ook erg lekker! Ben best een btje trots op mezelf zo voor het eerst iets Aziatisch koken helemaal zonder hulp ![]() Laatste fotootjes: tamarinde, citroensap en bruine suiker toevoegen ![]() even roeren en ondertussen natuurlijk de rijst klaarmaken ![]() serveren met komkommers in zoetzuur met wat peper en zout ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 22:53:19 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 22:54 |
Wrom ziet suddervlees er nooit zo smakelijk uit op een foto? ![]() Als mijn dochter dit zou zien zou ze zeggen: POEP MAMA!!!! | |
Mirjam | dinsdag 26 februari 2008 @ 22:57 |
ziet er best lekker uit heur ![]() wij zijn wezen wokken, lief had zin in sushi ![]() | |
ColdFeet | dinsdag 26 februari 2008 @ 22:57 |
Omdat het bruin is met brokken, SoL ![]() Hier ouwerwets gegeten op verzoek van de mister: gekookte aardappeltjes, bal gehakt en lekkere dikke jus, voor hem rode kool met appeltjes en toe heb ik van ellende voor mezelf maar een witlofsalade gemaakt. Best lekker, heur ![]() | |
DarkElf | dinsdag 26 februari 2008 @ 23:01 |
SOL: lijkt me heerlijk! ![]() | |
SjefKok | dinsdag 26 februari 2008 @ 23:14 |
SeaOfLove: Heb je leuk gedaan! Was het lekker? Vast wel! Vaak ziet eten er niet goed uit omdat mensen altijd flits gebruiken waardoor je niet alle kleuren ziet en de reflectie van het licht ziet op het eten.. Dus gewoon even flits uitzetten en dan zal het er een stukje lekkerder uit ![]() | |
Isegrim | dinsdag 26 februari 2008 @ 23:18 |
SOL het ziet er juist heerlijkt uit!!! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 23:23 |
Mountain dew ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 26 februari 2008 @ 23:24 |
wat ziijn jullie allemaal lief met de reactie's ![]() @sjefkok: zal eens proberen zonder flits ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 23:25:36 ] | |
Gesloten | dinsdag 26 februari 2008 @ 23:50 |
Dit:![]() En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst ![]() Ik eet het nooit meer. | |
SjefKok | woensdag 27 februari 2008 @ 00:08 |
Dat ziet er ook niet bepaald lekker uit xD | |
#ANONIEM | woensdag 27 februari 2008 @ 00:21 |
lol ![]() | |
ikwilookwatzeggen | woensdag 27 februari 2008 @ 00:23 |
Snel nog even langs de Mac geweest om een portie friet en een Mac Kroket te halen. De friet is koud ![]() | |
Mirjam | woensdag 27 februari 2008 @ 00:56 |
quote:het verbaast me dat je nog niet gestrekt ligt met een hartaanval. zelf gefrutseld? | |
Isabeau | woensdag 27 februari 2008 @ 02:31 |
quote:Zo, dat ziet er smerig uit zeg ![]() Denk dat je een OD hebt van zout en vet ![]() | |
Isegrim | woensdag 27 februari 2008 @ 08:00 |
Gatverdamme, Gesloten. ![]() | |
Tezz | woensdag 27 februari 2008 @ 08:10 |
Nou dan valt mijn ontbijtje van koffie en sigaretten reuze mee.... | |
#ANONIEM | woensdag 27 februari 2008 @ 08:19 |
quote:ben je de nacht nog doorgekomen? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2008 08:19:44 ] | |
borisz | woensdag 27 februari 2008 @ 08:29 |
Broodje Palingworst, glas jus d'orange en koffie ![]() | |
numero_uno | woensdag 27 februari 2008 @ 11:23 |
koffie, melk en het broodje gyros van gisteren ![]() | |
Mirjam | woensdag 27 februari 2008 @ 11:28 |
donkere bammen met appelstroop en multifruitsap | |
_Hestia_ | woensdag 27 februari 2008 @ 12:28 |
1 snee brood met kaas en tomaat en 1 met grillworst saté Vanavond of Kip Madras of de nieuwe Turkse Dürüm van Knorr. Mn vriend neemt allebei mee, maar weet niet wat we vanavond gaan eten en wat morgen. | |
Tezz | woensdag 27 februari 2008 @ 12:38 |
Ik heb twee knappe varkenshaasjes uit de diepvries gehaald vanmorgen. Weet iemand er iets leuks mee?? | |
_Hestia_ | woensdag 27 februari 2008 @ 12:45 |
quote:Uit het Fok! Kookboek: [Fok!-kookboek] Vleesgerechten Lijkt mij wel erg lekker iig ![]() | |
Viking84 | woensdag 27 februari 2008 @ 12:52 |
Vandaag een balansdagje, want gisteren friet gegeten. Tot nu toe alleen een pakje Sultana's, een appel en twee bammetjes met aardbei op. Wat ik vanavond ga eten weet ik nog niet. Ik denk ook gewoon bammetjes met aardbei ![]() | |
Tezz | woensdag 27 februari 2008 @ 12:54 |
quote:De salade van Minilotje! Ja die ken ik, die is inderdaad jummie. Bedankt voor de herrinnering ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 27 februari 2008 @ 12:56 |
quote:Geen dank ![]() ![]() | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 13:03 |
straks een linzensoeppie maken... zometeen eerst eens wat garnaaltjes tot salade verwerken ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 27 februari 2008 @ 13:10 |
Lunch was: krentenbol kaas kopje tomatensoep bakje yoghurt glaasje cola ![]() | |
ikwilookwatzeggen | woensdag 27 februari 2008 @ 13:53 |
Crackers met pasta en een bak koffie! | |
coltje87 | woensdag 27 februari 2008 @ 14:00 |
Twee geroosterde broodjes met ham, en rooibosthee. Net een bakje fruit op. | |
Tezz | woensdag 27 februari 2008 @ 14:01 |
Ik heb, na een blik in mijn koelkast, besloten om nasi te maken. De varkenshaasjes liggen inmiddels in plakjes te zwemmen in olie, ketjap, sambal en knoflook (en die mogen straks lekker op de bbq). In mijn kast vond ik nog prei, champignons, ui en courgette, dus dat volstaat prima door de nasi. | |
Patries86 | woensdag 27 februari 2008 @ 14:03 |
Mini Paasstolletje met roomboter ![]() En Melk! Vanmorgen had ik cornflakes met melk | |
Qwea | woensdag 27 februari 2008 @ 14:41 |
vanaaf bloemkool met een sausje en gekookte aardappels + jus. Met een boomstam en luchtig toetje framboos ![]() | |
Muck | woensdag 27 februari 2008 @ 14:56 |
mijn vriend gaat vanavond koken ![]() lasagne ![]() | |
Mirjam | woensdag 27 februari 2008 @ 14:57 |
ik ga vanavond spaghetti bolognese maken ![]() zometeen een quiche met geitenkaas en walnoten, heb trek ![]() | |
prinseszondererwt | woensdag 27 februari 2008 @ 14:57 |
Appel-kaneelmuffins staan in de oven. Avondeten gaat groente-tofucurry met bulgur worden. | |
krioro | woensdag 27 februari 2008 @ 14:59 |
bakje kwark met aardbeien ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 27 februari 2008 @ 15:00 |
Glaasje water ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 27 februari 2008 @ 15:44 |
mandarijntje | |
Viking84 | woensdag 27 februari 2008 @ 15:50 |
quote:Hoe was de kip in kokos? Dat wil ik ook eens proberen ![]() | |
renzell | woensdag 27 februari 2008 @ 15:52 |
Als lunch een Thais currytje op, met kip, sperziebonen, taugé, spitskool, pepertjes en kokosmelk. Mjum. ![]() | |
Trusten | woensdag 27 februari 2008 @ 16:45 |
Lasagne bolognese met geroerbakte italiaanse groente | |
Adelante | woensdag 27 februari 2008 @ 16:49 |
![]() Lindt chocolade met tiramisu smaak twee stukjes maar de rest is naar de vrouwen hier op de afdeling gegaan | |
ColdFeet | woensdag 27 februari 2008 @ 16:52 |
quote:Oi Renzell, wat lunch jij sjiek! ![]() Adelante ![]() Vanavond kliekjes uit de diepvries: Rosti, restje provencaals stoofvlees, en doperwten. | |
numero_uno | woensdag 27 februari 2008 @ 17:32 |
Denk dat het wat halen wordt want de voorraad/ ijskast is redelijk leeg ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 27 februari 2008 @ 17:38 |
quote:Ik heb het vandaag gepost, dus ik heb hem nog niet geprobeerd ![]() ![]() Vanavond wordt het hier Kip Madras, dus morgen dan die Dürüm ![]() | |
Riann | woensdag 27 februari 2008 @ 18:03 |
krieltjes erwten met wortelen kip cordon blue | |
Gesloten | woensdag 27 februari 2008 @ 18:37 |
Spaghetti carbonara als avondeten. Heb nu merengues in de oven staan. | |
uniekhoorn | woensdag 27 februari 2008 @ 19:04 |
Vanavond waren het pannenkoeken met daarop een mengsel van geruld gehakt, ui en sperzieboontjes. Dit alles stevig gekruid met van alles en nogwat | |
KiwiTjuHh | woensdag 27 februari 2008 @ 19:32 |
Wij hadden vandaag hutspot met kaas erover uit de oven en een slavink ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 27 februari 2008 @ 20:47 |
Kipsaté ![]() | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 20:48 |
net granaatappelpitjes zitten snoepen ![]() | |
Zo-is-dat | woensdag 27 februari 2008 @ 21:04 |
Owh wat een heerlijk maaltje had ik voor mezelf gemaakt; geitenkaas galettes met zelf gemaakte uiencompote, uit de delicious van even geleden... Hmmmmmm ![]() owh ja en met rucola salade en een dressing van balsamicoazijn, honing en olijfolie en nog over voor morgen als voorgerecht, of de lunch... ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Zo-is-dat op 27-02-2008 21:10:24 ] | |
Adelante | woensdag 27 februari 2008 @ 21:08 |
quote:gewoon bij AH | |
#ANONIEM | woensdag 27 februari 2008 @ 21:22 |
quote:lekker ![]() ik nu ibuprofen met wat water ![]() | |
borisz | woensdag 27 februari 2008 @ 21:29 |
Pasta was het vanavond ![]() ![]() | |
Mirjam | woensdag 27 februari 2008 @ 21:34 |
net een grapefruit op, zo lekker zijn die dingen eigenlijk niet *kijkt vies* ![]() waarom heb ik ze ook alweer gekocht? ![]() ![]() | |
ColdFeet | woensdag 27 februari 2008 @ 22:53 |
DE, lekker zijn ze, vind ik (vooral met de sinaasappelpudding van Claudia eronder ![]() ![]() Adelante, thanks, ik zal eens kijken. Hier nog een bakkie koffie en zometeen eens even aan de alcohol. Pastis, denk ik. Kijken of er nog ijs is ![]() | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 22:55 |
Oh ja die sinaasappelpudding! Zo eens opzoeken ![]() NU nog een koppie thee. | |
Xennia | woensdag 27 februari 2008 @ 22:55 |
Zalm, courgette en cherrytomaatjes met roomkaas. Morgen Tapas | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 22:58 |
quote:wat voor kip had je nou laatst gemaakt bij die couscous salade? Ik zei nog tegen mr DE: dat moeten we onthouden, want hij vond het ook lekker klinken... maar ja: blond he? ![]() | |
Isegrim | woensdag 27 februari 2008 @ 23:01 |
quote:Ik ben van mening dat jij het recept met ons dient te delen. ![]() | |
ColdFeet | woensdag 27 februari 2008 @ 23:12 |
quote:Weet ik niet? Experimenteel met sinaasappel, honing en kaneel? | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 23:14 |
quote:honing en kaneel rings a bell ja. ![]() | |
Isegrim | woensdag 27 februari 2008 @ 23:16 |
Kip met sinaasappel, honing en kaneel? Hm. | |
ColdFeet | woensdag 27 februari 2008 @ 23:28 |
Euh, maar DE, dat was niet echt een recept hoor. Voor 2 kipfilets in stukken had ik sap van een sinaasappel, anderhalve eetlepel honing en flink wat kaneel. Kip op hoog vuur bakken met wat marinade erbij, totdat de marinade een dik, plakkerig sausje wordt ![]() | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 23:30 |
quote:Nee volgens mij zei je toen ook al dat het experimenteel was ![]() ![]() | |
ColdFeet | woensdag 27 februari 2008 @ 23:35 |
DE, als je wat meer tijd hebt, zou ik het met een mooie kippenbout proberen. Ofzo. Lekker lang marineren. t Was toen even een haastklusje bij de salade van bulghur, kikkererwten, citroen, knof en peterselie. | |
DarkElf | woensdag 27 februari 2008 @ 23:37 |
quote:marineren is altijd fijn ![]() ![]() zal van het weekend eens kijken... manlief moet toch werken dus kan lekker mijn gang gaan ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 01:01 |
Ik vond nog een ouwe festini aardbei achterin de vriezer. Hij is lichtelijk vervormd, maar nog alleszins smakelijk ![]() | |
Xennia | donderdag 28 februari 2008 @ 02:31 |
chocolade schilfer truffels | |
KiwiTjuHh | donderdag 28 februari 2008 @ 08:20 |
Net weer yoghurt met muesli en aardbeien gehad.. lekker ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 08:34 |
![]() ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 28 februari 2008 @ 09:15 |
quote:Ok! Hier is ie dan; Uienemarmelade; 100 g boter 6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden 75 g suiker 50 ml azijn 200 ml rode wijn Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water) Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren. Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. (kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden) Geitenkaasgalette: 4 plakjes diepvries bladerdeeg bloem 1 ei, lichtgeklopt 7 el. uienmarmelade 4 plakken gietenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.) 3-4 takjes tijm rucolasalade voor erbij Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van. Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen. Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei. Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm. Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer met eenvoudige rucolasalade. Eet smakelijk!! ps. ik doe niet zo moeilijk met dat bladerdeeg maar dit is het originele recept. | |
MrHayo | donderdag 28 februari 2008 @ 09:58 |
Weet je wat jullie is zouden moeten proberen: hummus! vaag woord, maar smaakt goddelijk! Ingredienten: Kop geweekte/gekookte kikkererwten 2 eetl tahini (sesampasta) Teentje knoflook Beetje citroensap Beetje melk/yoghurt (neutrale) Beetje zout Alles in blender mixen en garneren met olijfolie en kruiden als peterselie, cayenne, paprika... Heerlijk als dip, spread, saus whatever ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 11:11 |
quote:Oeh, oeh oeh dat klinkt lekker. ![]() Ik snap alleen ff niet hoe ze dat met dat deeg precies bedoelen. Soort hogere wiskunde. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 11:13 |
quote:Hummus / houmous is lekker ja. ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 11:22 |
Activia ![]() | |
Trusten | donderdag 28 februari 2008 @ 11:25 |
2 geroosterde bruine boterhammen met slankie smeerkaas stuk komkommer thee | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 11:27 |
Alweer ananassap. Om de een of andere reden stond er 2,5 liter ananassap in de koelkast. ![]() | |
Qwea | donderdag 28 februari 2008 @ 11:29 |
2 warme broodjes. 1 met banaan ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 11:33 |
quote:Uhuh! En, hoewel niet per se heel calorie-arm, valt het toch echt in de categorie heel gezond. Kikkererwten ![]() ![]() Ik vind het heerlijk, een lekkere kledder hummus op een vers bruin broodje. Ik ga zo 's kijken wat voor lunch er nog in huis is. Knackebrod met verrukkelijke biologische streekjam, denk ik. | |
MrHayo | donderdag 28 februari 2008 @ 12:08 |
Leuk te lezen dat meer mensen hummus maken! Wees niet bang voor de calorieen, want het levert superveel voedingsstoffen! En een broodje hummus verzadigd een stuk meer dan een broodje met jam ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 12:12 |
Sowieso zijn kikkekerwten onvolprezen. Ik ben er dol op. ![]() | |
Kuukske | donderdag 28 februari 2008 @ 12:18 |
Een peer. Zometeen een boterham met kipfilet en een met kaas. Vanavond ga ik macaroni maken met ham, kaas en champignons ![]() ![]() | |
Adelante | donderdag 28 februari 2008 @ 12:25 |
vokoren pistoletjes met tonijn, kaas en wat ijsbergsla ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 12:28 |
quote: ![]() ![]() Zelfgemaakte falafeel is ook echt extreem lekker ![]() | |
renzell | donderdag 28 februari 2008 @ 12:42 |
quote: Hmmmm, dat klinkt als een bijzonder goed idee voor vanavond! ![]() ![]() ![]() | |
Trusten | donderdag 28 februari 2008 @ 12:44 |
Falafel 4 kopjes gekookte kikkererwten 2 geklopte eieren 3 teentjes knoflook, fijn gesneden 1/2 kopje fijngesneden selderij 1/2 kopje fijngesneden lenteui 1/2 tl komijnpoeder 3 el tahinpasta (sesampasta) 3 el bloem 1-2 tl cayennepeper wat zwarte peper 1 1/2 tl zout Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren, als je het liever wat grover houdt kort aanzetten! Koud laten worden. Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem. Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren. Onmiddelijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Als saus bijvoorbeeld Ranchdressing of natuurlijk knoflooksaus. In het originele recept worden de kikkererwten NIET van tevoren gekookt maar een nachtje geweekt in veel water; anderhalf kopje erwten in 10 kopjes water. Daarna malen met 5 tenen knoflook, 100 gr gespneden koriander en/ of peterselie blad, 1/2 TL bakpeoder of 'baking soda', 1 EL bloem, komijn, zout en peper. In Israel heb je een speciaal apparaatje, vergelijkbaar met een schepijslepel, maar dan veel kleiner. Je vult hem met het mengsel, want balletje met de handen maken lukt niet, en legt de inhoud in de (niet te) hete olie.. | |
renzell | donderdag 28 februari 2008 @ 12:47 |
Dank je wel! ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 12:50 |
Trusten, ik gebruik altijd dat laatste recept, met extreem veel peterselie. Zooo lekker. Serveren met een zelfgemaakte knoflooksaus en zo'n uienprutje ![]() | |
Trusten | donderdag 28 februari 2008 @ 12:50 |
Ik wil het vanavond ook gaan maken en heb effe wat gegoogled. Denk dat je bovenstaand recept (met eieren e.d.) beter niet kunt gebruiken. Heb dit recept net teruggevonden op http://www.tastyweb.nl/recept/falafel en daar zegt iedereen dat het uit elkaar valt. Ik heb in bovenstaande post het originele recept eronder gezet...misschien lukt het dan wel. | |
Trusten | donderdag 28 februari 2008 @ 12:52 |
quote:Ok ![]() ![]() Deze komt ook wel aardig in de buurt: http://www.smulweb.nl/985306/koken/recept/falafel | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 12:52 |
Als je het vanavond wilt maken, zou ik maar snel de kikkererwten onder water laten plonzen nu ![]() | |
DarkElf | donderdag 28 februari 2008 @ 12:55 |
zometeen eens garnaaltjes eten met een avocado/sjalotje/citroen/tabasco mousse-je.. wat sla eronder en wat lichte dressing eroverheen ![]() vanavond of biefstuk met gegrilde courgettes of verse pasta met zelfgemaakte saus en gerookte forel... kan nog alle kanten op. | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 12:56 |
Lunch: boterhammetje vlokken Kopje champignonsoep Glaasje cola ![]() | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 14:16 |
Ik heb nog een zakje porcini liggen die ik al weken bewaak alsof het goud is. Die gaan vandaag door verse linguini; van het weeksap maak ik een lekkere gebonden saus met veel peterselie, een sjalot en een teentje knof met een sisje boullion. Nou, daar heb ik dus zin an. | |
_Hestia_ | donderdag 28 februari 2008 @ 14:18 |
net gelunched met tosti's, vanavond Turkse Dürüm | |
Tezz | donderdag 28 februari 2008 @ 14:41 |
Lunch waren twee donkerbruine pistoletjes met gezouten roomboter, maaslander kaas en een haffel rauwkostsalade. Was errug lekker. Vanavond ga ik met mijn dochter 'uit eten' bij de snackbar, hihi. Heeeeeeel af en toe mag dat wel! | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 14:48 |
Lunch ![]() ![]() Ik had honger ![]() [ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2008 15:38:58 ] | |
renzell | donderdag 28 februari 2008 @ 15:37 |
quote: Shit, dat red ik dus niet. Ik kan om 6 uur pas boodschappen gaan doen. Dan dus wél meteen die kikkererwten meenemen en vanavond al lekker laten plonzen. maar de falafel misschien beter uitstellen tot morgen en vanavond gaan voor de zelfgefabriekte paprikasoep, met salade en naanbrood. Ook lekker! ![]() | |
renzell | donderdag 28 februari 2008 @ 15:38 |
Razztwizzle; dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg er ook honger van. ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 15:40 |
En van zo'n plaatje krijg ik weer honger. ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 15:41 |
quote:Je kunt ook kikkererwten uit pot of blik nemen, dan kan het wel. Ik vind ze altijd prima te eten uit pot of blik. Niet zo lekker als zelf geweekt / gekookt, maar toch. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 15:55 |
Een chocolade muesli-reep ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 15:59 |
Dat ga ik straks tijdens het boodschappendoen even bedenken. En je weet hoe dat gaat als je met honger in je lijf boodschappen gaat doen. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 16:05 |
quote:Is niet handig voor falafel ![]() Ik ga zometeen paprika's en uien en courgette in grove stukken snijden, spekblokjes en olijven erbij, bakken en een restje zelfgemaakte knoflokerige tomatensaus erdoor. Gewoon een simpele pasta moet rode saus, maar dan lekker en appetijtelijk ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 16:07 |
Nee? Wordt de falafel dan niet goed? Ik vind falafel niet zo lekker, dus nog nooit gemaakt. | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 16:52 |
Ik ga straks een bakje patat halen bij Utrecht Centraal ![]() | |
Patries86 | donderdag 28 februari 2008 @ 16:56 |
Macaroni met Ragout | |
Zo-is-dat | donderdag 28 februari 2008 @ 17:01 |
-geroosterde groenten uit de oven met mozarella ( ik denk courgette, tomaat, rode ui; suggesties..?) -pasta -viscuisine | |
KiwiTjuHh | donderdag 28 februari 2008 @ 17:11 |
Vandaag eten we gyros met aardappelschijfjes en sla ![]() | |
numero_uno | donderdag 28 februari 2008 @ 17:17 |
Lunch was een broodje gezond van de lekkerste bakker in Maastricht ![]() Diner wordt toch weer een zelfgemaakte ovenschotel met: - gehakt - gele paprika - lente uitjes - rode uitjes - broccoli ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 17:32 |
Aardappelkroketjes, kipfilet in een kruidenjasje en rucolasalade met rode uit, gele paprika, croutons, pijnboompitjes. | |
DarkElf | donderdag 28 februari 2008 @ 17:44 |
zometeen biefstukje grillen en plakjes courgette grillen ![]() | |
Tezz | donderdag 28 februari 2008 @ 17:59 |
Errug slechte Sonjadag: frietje champignonsaus met eigen gemaakte mayo (ja door de snackbar eigengemaakt dan) en een fricadel extra (met ui, mayo en satesaus). Burp. ![]() | |
AKnynke | donderdag 28 februari 2008 @ 17:59 |
quote:Welke bakker is dat dan? Ik heb gelunched bij Ipanema, en als avondeten flans ik spaghetti carbonara (met panceta) in elkaar! | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 18:13 |
quote:Godverdomme wat een bord vrolijkheid ![]() | |
n0a | donderdag 28 februari 2008 @ 18:24 |
Kantonese nasi, kang koen, cha chiew en dim sum | |
moi_sofie | donderdag 28 februari 2008 @ 18:30 |
ontbijt: boterham met jam.. lunch: boterhammen met speculaas ![]() avondeten: spaghetti, gehakt, tomaten, ui, basilicum ![]() ![]() | |
Zij-en-Hij | donderdag 28 februari 2008 @ 18:32 |
Zojuist als diner een shake gemaakt van - mango - banaan - versgeperst sinaasappelsap - magere yoghurt - schepje tarwezemelen | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 19:17 |
Lasagne met veel oregano en pecorino ![]() | |
DarkElf | donderdag 28 februari 2008 @ 19:30 |
quote:courgette plakjes gegrild, prutje van feta, zongedroogde tomaat en verse munt, peper en zout , beetje citroen erop en nog een plakje courgette erop ![]() daarna nog wat kleine trostomaatjes gegrild en mijn biefstukkie.... kortom: ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 28 februari 2008 @ 19:35 |
Beetje gegrilde kipfilet met champs, paprika en ui. Meer niet, heb echt ongelooflijk zwaar gelunched met de lekkerste broodjes. Soms zijn cursussen best leuk ![]() | |
Qwea | donderdag 28 februari 2008 @ 19:54 |
aardappelpuree met knakworst ![]() Wel lekker ![]() | |
DarkElf | donderdag 28 februari 2008 @ 19:56 |
ik heb nog lychee's dus ik ga een tikkie suiker vermalen met verse munt... lekker voor erbij ![]() | |
FloggingMolly | donderdag 28 februari 2008 @ 20:38 |
Grote kop rooibosthee + glaasje Chivas Regal 18yo ![]() | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 22:18 |
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter ![]() En ik heb eraan gelikt! *sigh* Nu een eitje en morgen zelfgemaakte koe lu yuk; from scratch met echt fruit ![]() | |
coltje87 | donderdag 28 februari 2008 @ 22:25 |
Net thuis, avondje gourmetten met de meiden. *Burp* Past echt niks meer bij.. | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 22:30 |
quote:Vind je dat lekker? Ieuw, er zitten vaak van die kledderige vette stukken in ![]() Ik ga s even wat druiven eten, lekker. | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 22:37 |
Dat heb ik nog nooit gehad, biltong. Kun je dat hier kopen? | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 22:41 |
quote:Geen idee. Het is typisch Afrikaans. Makkelijk voer voor als je een lange dag hard bezig bent, buiten in de zon. Als je het er zo langs de weg haalt is het vaak wel heel lekker gekruid, trouwens. Chili bites enzo. De supermarktvariant is per definitie vies. | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 22:44 |
Ik ben er wel benieuwd naar. Op de West-Kruiskade zit een slager met allerlei exotische specialiteiten (geitenkloten enzo ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 22:48 |
quote:Wat is biltong, waar komt het vandaan en hoe smaakt het? ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 22:49 |
Biltong is gedroogd / gekruid vlees. Meestal rund. | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 22:49 |
quote:Ehewww, ja, zoeen zit er bij ons aan de overkant van de straat ![]() Ik weet niet, je kunt het vragen. Allicht dat het daar geen biltong heet? En koop meteen een doos tandenstokers en een kilometer floss; dat spul krijg je echt nooit meer uit je kiezen ![]() | |
borisz | donderdag 28 februari 2008 @ 22:49 |
vandaag rijst met kipfilet in een sausje van mijn moeder met snijbonen. | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 22:50 |
quote:Allerlei wildsoorten zijn ook hip ![]() Kudu-biltong, struisvogel-biltong, you name it. | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 22:55 |
quote:Mijn vriend zegt dat het naar kattenvoer ruikt en dus smaakt ![]() Ik vind het goddelijk, maar ik ben verliefd op alles wat taai , chewy en zoutig is. Ik had vorig jaar van mijn broertje een lading cowboyvlees en gedroogde impala meegekregen uit Zuid Afrika en dat heb ik zo snel opgegegeten dat ik nog weken erna liters water moest drinken om weer bij zinnen te komen. Ik ben wat dat betreft net een kleuter. ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 22:59 |
Corned beef, dát smaakt naar kattenvoer. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 23:00 |
Ja, je krijgt er echt bizar veel dorst van. Maar ik ben teveel gefixeerd op een schoon gebit om het echt lekker te kunnen vinden ![]() Kattenvoer? Niet, het ruikt naar rundvlees met koriander. Ik zou het de kat niet voeren... | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 23:03 |
Tja, mijn mannetje zegt toch echt dat het ruikt naar wat ik de katten geef. Dat kan twee dingen betekenen; OF de biltong was supervies, OF mijn katten hebben het meer dan goed ![]() Ik vind het zelf ruiken naar oer; koriander proef ik er zeker niet in, maar dat komt omdat ik ook de spicey variant had. En ik me zelden waag aan de gekruide versie; ik vind gezouten en gedroogd al lekker genoeg. | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 23:04 |
quote:Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 23:06 |
quote: ![]() Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen ![]() Pffft komt hier een dronken droppie binnen ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 23:08 |
quote:Of juist wel, natuurlijk ![]() SHE, ik vond het wel grappig: we waren veel onderweg, en mijn prof wist dus echt in ieder dorp of stadje de beste biltong-toko te vinden. Koop je zo'n enorme lap vlees, die gaat door de hakselmachine, heb je voor een heel weekend van die zoute kek te kauwen. En vervolgens ruikt de hele auto ernaar ![]() | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 23:08 |
quote:Mwah; van veel zout eten houd je vocht vast en dat is juist gunstig in tijden van schaarste. | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 23:09 |
quote:Da's ook weer waar. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 23:09 |
quote:Volgende keer als ik naar ZA ga, neem ik t voor je mee! Maar ik vond het niet het lekkerste wat ik ooit heb gegeten, hoor. Het is gewoon handig, stevig voer voor onderweg. Kus voor je dronken droppie ![]() | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 23:10 |
quote:Ik kan je best wat sturen als mijn broertje weer eens op pad is geweest. Het is wonderlijk spul; en weet zeker dat je het boeiend vind. De amerikaanse variant; beef jerkey kan je overigens ook gewoon in NL bestellen, maar vind ik persoonlijk een beetje TE chemisch. Ik geloof trouwens dat je in het noorden van het land nog wel cowboyvlees kunt kopen en dat is echt een geniale snack. Een prima opstap naar het taaie biltong. | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 23:12 |
quote:Sterker nog, je gaat dat spul uitzweten ![]() ALLES ruikt ernaar. Maar toch he...heeft het wel wat. Ik voel me dan altijd zo...menselijk; oer, wild. Net als bij stoof-en stamppotten ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 februari 2008 @ 23:12 |
Bij beef jerky heb ik altijd het idee dat dat lijkt op doggy treats. ![]() | |
JacMar | donderdag 28 februari 2008 @ 23:13 |
Ik heb afgelopen januari ook Biltong gegeten in Zuid-Afrika (gekocht in het Krugerpark) en vond het ook niet heel erg lekker ![]() Ik heb nog een pakje meegenomen voor mijn ouders, maar die vonden het ook niet echt lekker... | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 23:15 |
quote:Veel rum heeft dat effect ook ![]() ![]() Al dat gebraai met die enorme lappen vlees en boerewors, en het continu eten van biltong is geen pretje voor je ingewanden, als je normaalgesproken nederlandse porties vlees eet ![]() | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 23:16 |
quote:Dat is ook zo ![]() Wederom mijn man die roept dat dat hondenvoer is ![]() Maar goed, nu hebben de amerikanen ook weinig zinnigs te brengen qua culi-joy, tenzij het de native keuken a la gumbo is. Which reminds me...Gumbo ![]() Dat moet ik weer eens maken. | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 23:17 |
JacMar, het is wel veel lekkerder als je het gewoon bij een slager langs de weg haalt... Die in het Krugerpark is voorverpakt, oud en slecht. Vies toeristenvoer ![]() | |
JacMar | donderdag 28 februari 2008 @ 23:20 |
ja..dat had ik ook wel kunnen weten achteraf gezien ![]() ![]() Mocht ik nog een keer naar Zuid-Afrika gaan, wat ik wel hoop omdat het een prachtig land is! ![]() ![]() | |
ColdFeet | donderdag 28 februari 2008 @ 23:23 |
SHE, heb je een goed gumbo-recept? Zo ja: graag (insert allerschattigste wimperknippers). | |
#ANONIEM | donderdag 28 februari 2008 @ 23:38 |
quote: ![]() HIJ is nu richting bed, alleen ligt Milou volgens mij in ons bed ![]() Ze wilde absoluut niet slapen, zelfs niet toen ik haar beloofde dat ze morgen in bad mag en dat we koekjes zouden gaan bakken en zelf pizza zouden gaan maken met allemaal lekkere visjes erop ![]() @ SHE of CF, wie de eerste is dus... ben benieuwd, zoals ik al zei ik sta er niet om te springen, maar ben nu toch wel nieuwsgierig geworden ![]() | |
SHE | donderdag 28 februari 2008 @ 23:44 |
quote:Ik niet, ik kopieer die altijd van mama. Uit mijn hoofd weet ik het niet, maar aangezien ik het zelf weer ga maken zal ik mams morgen bellen voor de correcte procedure, want in mijn hoofd is deze wat fuzzy en dat is met gumbo geen goed idee Uiteraard deel ik! Ik heb een reminder in mijn foon gezet wat mezelf kennende vergeet ik het weer. Ps; neem niet de moeite om het op neerlandse sites te zoeken, die recepten slaan nergens op. | |
Shirley | vrijdag 29 februari 2008 @ 00:02 |
Back ontopic! Ik at vanavond bij een collega heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met broodjes. Lekker makkelijk ![]() | |
Xennia | vrijdag 29 februari 2008 @ 03:36 |
quote:Dat klinkt niet als een lekkere combinatie. Ik heb zo heerlijk tapas gegeten: gevulde paprika, gerookte kip-avocado salade, champignons in knoflookolie, brood met aioli, zalm in citroen, gehaktballetjes in tomatensaus, patatas brava en veel Spaans bier | |
Morwen | vrijdag 29 februari 2008 @ 03:41 |
Pittige kip/tomatensoep ![]() ![]() | |
Miam | vrijdag 29 februari 2008 @ 07:45 |
brood met hagelslag en sinaasappelsapje | |
#ANONIEM | vrijdag 29 februari 2008 @ 09:19 |
Glaasje water ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 29 februari 2008 @ 09:26 |
yoghurt met chocolade cruesli, hmm en een beker melk | |
coltje87 | vrijdag 29 februari 2008 @ 09:28 |
Twee broodjes met tartaar en een beker melk. | |
motorbloempje | vrijdag 29 februari 2008 @ 09:32 |
vanavond word het heel simpel: wraps ![]() maar morgen! ![]() ![]() ![]() |