abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56620125
“Plastic belt” in oceaan moeilijk op te ruimen

In de Stille Oceaan drijft een tapijt van plastic met een oppervlakte tweemaal zo groot als de Verenigde Staten. Via vissen kan het toxische plastic in onze voedselketen terecht komen. Maar het ruimen van de afvalberg is geen sinecure, weet marinegeoloog Marc De Batist.

Ver van veelbevaarde scheepvaartroutes drijven twee storten in de Stille Oceaan, die samen tot 100 miljoen ton afval zouden bevatten. Wetenschappers zijn al langer op de hoogte van het bestaan van de vuilnisbelten, die in 1997 toevallig ontdekt werden, maar sindsdien erg in omvang toenamen. Het afval lokaliseert zich in de bovenste 30 meter van het oceaanwater en bestaat voornamelijk uit kleine plastic deeltjes. Het komt in zee terecht via schepen of via mensen die het achterlaten aan de kust. 'Grote stukken afval breken af tot kleinere deeltjes,' zegt marinegeoloog Marc De Batist van de Universiteit Gent. 'Omdat andere materialen en luchtbelletjes aan het afval gaan kleven, zakt het plastic tot onder het oceaanoppervlak. Op satellietbeelden is het dus amper te zien. Maar inmiddels is de plasticconcentratie in het zeewater al groter dan die van eencelligen, een belangrijke bron van leven in de oceaan.'

Op ons bord

'Waarom het afval zich concentreert, is te verklaren door de oceaanstromingen,' zegt De Batist. 'Aangedreven door winden vormen zich reusachtige cirkelvormige stromingen. Vanuit de randen van zulke draaistromen die continu in beweging zijn, wordt het afval naar het centrum gestuwd waar het zich concentreert.'

'Probleem is dat vogels en zeedieren de kleine stukjes afval aanzien als voedsel en ze inslikken. Op die manier kan het plastic in de voedselketen en op ons bord terechtkomen,' waarschuwt De Batist. 'Het afval zomaar opvissen uit het water, kan niet. Het gaat om enorme hoeveelheden vuilnis die we dan op het vaste land moeten stockeren. Bovendien breekt het plastic af tot miscroscopisch kleine partikels. Om die deeltjes te vangen heb je heel fijne netten nodig, die ook een groot deel van het plankton mee zouden opvissen. Daarmee beroof je veel zeedieren van hun voedsel.'

bron:

Gooi alles maar in zee.
tweemaal zo groot als de Verenigde Staten.
pi_56620264
Sjesus, das wel behoorlijk groot
pi_56620329
Jong, dat past toch helemaal niet
pi_56620355
Tweemaal VS? Dat lijkt me wel sterk...
Pics, or id didn't happen!
  zaterdag 9 februari 2008 @ 12:00:46 #5
3185 Adelante
To let it go now
pi_56620395
ach als straks de polen ijsvrij zijn, is de zuidpool als afvaldump best een goede plaats.
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_56620544
http://www.independent.co(...)shGraphic_15022a.jpg

iemand vroeg om pics, dus hier dan.....
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zaterdag 9 februari 2008 @ 12:11:40 #7
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_56620554
In Afrika dumpen ze nog steeds al het afval gewoon in rivieren zag ik pas.... Dat komt uiteindelijk allemaal in de oceaan terecht.
censuur :O
pi_56620619
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 12:10 schreef simmu het volgende:
http://www.independent.co(...)shGraphic_15022a.jpg

iemand vroeg om pics, dus hier dan.....
Plaatje spreekt tot de verbeelding, dank!
pi_56620799
Vieze werkloze vuile linkse boomknuffelaars en huilies.
pi_56620864
Denk je een lekker visje te halen bij de visboer, blijk dat gewoon kans is dat kleine stukjes plastic in zitten
............................
pi_56620889
Denk niet dat een gemiddeld "lekker visje" uit de stille oceaan komt.
pi_56620985


pi_56621212
Dit is ook wel een apart stukje om te lezen. http://www.mindfully.org/Water/2006/Tide-Of-Toxins30jul06.htm
Er schijnt weer een soort van alg te groeien (wat zeg maar de voorvader ervan is) dat een soort van slijm is en wat erg giftig is. Deze soort groeide 2.7 miljard jaar geleden!

Maar goed ik denk persoonlijk dat de oceanen gewoon dood gaan dit door een combinatie van verschillende dingen.

1: teveel co2 wat niet meer goed wordt geabsorbeerd wat de Ph waarde van het water veranderd: koraal sterft dan het eerst en de rest wat er van leeft volgt later. Deze zuurgraad verandering kan een oorzaak zijn misschien dat die slijmsubstantie/voorvader van algen ook weer groeit.
2: leegvissen van de oceanen en sleepnetten over de bodem.
3: zooi zoals plastic en andere shit.
  zaterdag 9 februari 2008 @ 12:53:15 #14
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_56621226
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 12:32 schreef Poepoog het volgende:
Denk niet dat een gemiddeld "lekker visje" uit de stille oceaan komt.
Enig idee hoe ver vissersboten varen? Okee, waarschijnlijk zal die vis hier niet in de winkel liggen, maar wel aan de aangrenzende landen.
censuur :O
pi_56622710
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 12:53 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Enig idee hoe ver vissersboten varen? Okee, waarschijnlijk zal die vis hier niet in de winkel liggen, maar wel aan de aangrenzende landen.
jullie hebben het allebei fout. rondom die plasticzooi leven geen visjes, die gaan daar namelijk dood wegens gebrek aan zuurstof plus zijn het die oude plastic dingen, die de vruchtbaarheid ernstig verminderen.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_56623285
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 11:56 schreef NED het volgende:
Jong, dat past toch helemaal niet
De Grote Oceaan is zo groot, dat alle continenten erin zouden passen
Love is a difficult thing, but you can not without it!
pi_56631263
Een zee van plastic
quote:
In het United Nations Environment Program rapport van juni 2006 wordt geschat dat er gemiddeld 46.000 stukken plastic per vierkante mijl aan de oppervlakte van de oceanen drijven.
We leven in een kant-en-klare plastic cultuur; praktisch elk mens op deze planeet gebruikt elke dag direct en indirect plastic materiaal. Onze baby’s beginnen hun leven op aarde met het jaarlijks verbruiken van ruim 100 miljoen kilo aan plastic luiers. We geven ze melk in plastic flesjes, plastic speelgoed en kopen hun voeding in plastic potjes die we betalen met een plastic creditcard. Zelfs voor het voorkomen van baby’s gebruiken we plastic: voor het gebruik van miljarden latex wegwerpcondooms en strips waar anticonceptiepillen inzitten.

Elk jaar eten en drinken we uit ongeveer 34 miljard nieuw geproduceerde flessen en verpakkingen. We steunen fastfoodrestaurants en kopen producten die nog eens ruim 5 miljoen kilo aan plastic vergen. In totaal produceert onze maatschappij elk jaar zo’n zestig miljard ton aan plastic materiaal.
Elk mens gebruikt op jaarbasis gemiddeld 100 kilo plastic: plastic flessen, fastfoodverpakking, meubels, injectiespuiten, computers, floppy’s, verpakkingsmateriaal, vuilniszakken en ga zo maar door. Als je dan bedenkt dat het meeste van dit plastic niet afbreekbaar is en voor altijd in onze ecosystemen blijft rondzwerven, dan kijken we opgeteld tegen een enorme hoop plastic afval aan die is opgebouwd vanaf halverwege de vorige eeuw.
Waar gaat dit afval naar toe? Er zijn maar drie plekken waar het naartoe kan: onze aarde, onze lucht en onze oceanen.

Al het plastic dat ooit is geproduceerd ligt begraven op stortterreinen, is verbrand of is gedumpt in meren, rivieren en oceanen. Als het wordt verbrand, verspreidt het plastic niet-afbreekbare vervuilende stoffen waarvan er veel onvermijdelijk als microscopische deeltjes in de zee-ecosystemen terechtkomen.
In 1991 lag mijn schip, de Sea Shepherd, voor anker in de haven van Port of Spain, Trinidad. Het begon te regenen, een langdurige stortregen. Enkele uren later was het oppervlak van het water in de haven vies wit, alsof een ijsschots deze tropische haven was binnengedreven. Deze ‘ijsschots’ bestond zo ver het oog reikte uit piepschuim, plastic flessen en andere plastic materiaal. Het spoelde met het regenwater vanuit straten, goten en stroompjes zo de haven in. Daarna stroomde het vanzelfsprekend richting open zee, verspreid door wind en getijde.

Wat gebeurt er daarna? Zon en zout breken het af in kleine bolletjes piepschuim en kleine stukjes plastic – stuk voor stuk verraderlijke, drijvende, dodelijke mijnen op drift in een oceaan vol leven.
En jarenlang drijven deze stukjes rond op zee. Veel van deze stukje plastic worden ingeslikt door vogels en vissen. Weken of maanden later liggen de slachtoffers te verrotten aan de oppervlakte van het water of op een strand. Opnieuw worden de stukjes plastic blootgesteld aan de zon en door de wind terug in zee geblazen. Deze kwaadaardige, kleine, niet-levende parasieten blijven verminken en doden tijdens een oneindige aanval op het leven in onze oceanen.
Het is simpelweg een feit dat als je een plastic bekertje op straat gooit, je meer schade aanricht dan wanneer je een staaf dynamiet in de oceaan gooit. Je zet een invasie van duizenden moordlustige stukje plastic in beweging die de komende eeuwen dood en verderf zullen zaaien.
pi_56634052
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 12:53 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Enig idee hoe ver vissersboten varen? Okee, waarschijnlijk zal die vis hier niet in de winkel liggen, maar wel aan de aangrenzende landen.
Ja, heb zelf in de vishandel gewerkt als bijbaantje.

Weinig bakvis of "gewone mensenvis" komt uit de grote oceaan hoor.
pi_56634117
beter gaat greenpeace dat opruimen met al die bedragen die ze ophalen op straat van die GL stemmers . Doen ze tenminste ook nog eens iets goeds ipv het aan de laars lappen van internationale wetten en rechten
A "Nederlands restaurant" is a 'contradictio in terminus'.
If it don't matter to you, it don't matter to me
  zondag 10 februari 2008 @ 11:09:40 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_56639728
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 12:10 schreef simmu het volgende:
http://www.independent.co(...)shGraphic_15022a.jpg

iemand vroeg om pics, dus hier dan.....
Dit is geen Pic maar een getekend plaatje.

Zijn er echte foto's van deze locaties want zo'n plaatje kan iedereen maken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 februari 2008 @ 12:54:16 #21
180739 Qebbel
Stewardesbisch!
pi_56641285
Hmmm, interessant. Volgens mij zijn er niet echt foto's van de hele 'vuilnisbelt', aangezien ook op het plaatje te zien is, dat het meeste net onder de zeespiegel drijft?? Toch ff gegoogled en vond een paar interessante sites:


http://theiff.org/reef/reef4.html

http://www.pbs.org/kcet/wiredscience/story/22-flotsam_found.html Incl. slideshow...

Hier foto's van een dude die op Hawaii zat, toen dit aanspoelde... Bron

"Ga je mee snorkelen.. "



Als kunst volmaakt is, is de wereld overbodig.
Wees wie je bent, maar accepteer ook anderen!
pi_56641567
Zo zie je maar weer dat de mens de aarde toch probeert te verneuken.
Love is a difficult thing, but you can not without it!
  zondag 10 februari 2008 @ 23:52:52 #23
158899 GasTurbine
SEE THE PATERN ON MY COCK
pi_56656680
tvptje. Dit is toch wel minder man.
'houd je bek is joh, als je zulke grote kk praatjes heb moet je is naar Tiel komen.'
„Je bent ’n keronje! Je mag zelf ’n zoogdier wezen, jy en je zoon, dat zeg ik je!”
  maandag 11 februari 2008 @ 11:04:55 #24
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_56661324
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 23:08 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Ja, heb zelf in de vishandel gewerkt als bijbaantje.

Weinig bakvis of "gewone mensenvis" komt uit de grote oceaan hoor.
Je zegt het al, als bijbaantje.... Dan zit je niet op de GROTE vissersschepen die 6 weken onderweg zijn, en voor de kust van Afrika hun vangst binnenhalen...
censuur :O
  woensdag 30 juli 2008 @ 09:43:23 #25
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_60437339
Ik zat blijkbaar 10 jaar niet op te letten, want onderstaand nieuws dat ik zaterdag leerde is al 10 jaar bekend. Toch opvallend, dat zo weinig mensen dit weten.

Anyway, voordat er ooit iets aan een probleem gedaan kan worden, moeten mensen eerst weten dat het bestaat. Vandaar een kopie van mijn OP uit Oceaan vol plastic troep.

Afgelopen zaterdag in de Volkskrant: in de Stille Oceaan drijft een plastic eiland ter grootte van Frankrijk, Spanje en Portugal bij elkaar!
Na ja, lees het zelf maar. Alle troep belandt uiteindelijk in het water, en we maken langzaam maar zeker de wereld helemaal kapot. Wat zijn we toch idioten met z'n allen.
quote:
Afvalbrij vervuilt Stille Oceaan

René Didde
gepubliceerd op 26 juli 2008 02:45, bijgewerkt op 26 juli 2008 10:47

AMSTERDAM - De milieuafdeling van de Verenigde Naties (UNEP) wil in december vanuit San Francisco een onderzoeksschip sturen naar de drijvende vuilnisbelt die midden in de Stille Oceaan is ontstaan uit voornamelijk plastic afval.

De kunststof ‘archipel’ wordt door oceaanstromingen bijeengedreven en zou schadelijk zijn voor zeedieren. Het plastic eilandenrijk, dat net onder het wateroppervlak zweeft, heeft een oppervlak minstens zo groot als Frankrijk, Spanje en Portugal samen. De samengeklonterde afvalberg is tien jaar geleden ontdekt, maar niemand weet hoe hij moet worden opgeruimd.

De vuilnisbelt bevindt zich in het midden van de grote wervelstroom die de Stille Oceaan omringt. Volgens deskundigen zou in de Atlantische Oceaan een vergelijkbare afvalberg kunnen ontstaan. In 2006 toonde een studie van de UNEP aan dat op elke vierkante mijl zee 46 duizend plastic deeltjes zwerven.

Uit onderzoek van de Amerikaanse milieuorganisatie Ocean Conservancy blijkt dat het plastic voor 13 procent uit wegwerpflessen bestaat, voor 9 procent uit plastic zakken en verder uit miljoenen rietjes, deksels van milkshakebekers, in zee geraakt strandspeelgoed, weggewaaid landbouwplastic, frisbees, touw en vislijnen.

Wetenschappers wijzen erop dat aan het plastic allerlei organische micro-verontreinigingen kleven. Het gaat om slecht afbreekbare bestrijdingsmiddelen, waaronder DDT, brandvertragers en pcb’s. De effecten van dergelijke stoffen op waterorganismen in de Stille Oceaan worden niet onderzocht.

Dichterbij huis gebeurt dat wel. De Nederlandse zeebioloog Jan van Franeker van het instituut Imares op Texel trof bij de maaginhoud van Noordse stormvogels gemiddeld dertig stukjes plastic aan. Bijna alle onderzochte vogels hadden met plastic in hun maag te maken. Ze raken erdoor verzwakt, omdat het onverteerbare plastic het hongergevoel wegneemt.
Bron: www.volkskrant.nl

Het gehele artikel, dat afgelopen zaterdag in de krant stond, kan je hier lezen: http://www.volkskrant.nl/(...)an_vol_plastic_troep
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_60460254
Misschien kunnen ze mijn frisbee er even tussenuit halen
MOKUM XXX RATED
  vrijdag 1 augustus 2008 @ 15:09:07 #27
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_60490219
Ghost nets


Die dingen kunnen monsterlijk groot worden door alle rotzooi (incl andere netten) die ze verzamelen.

"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_60505530
Hier een filmpje van wat ze bedoelen met rotzooi:

http://www.crypticmoth.com/Alphabet_Soup.wmv

Kwaliteit is niet super, maar toch nog te zien
'In de stad York zal plaatsvinden een ineenstorting, twee tweelingbroers uiteengerukt door chaos. Terwijl het fort valt zal de grote leider vallen.Derde grote oorlog zal beginnen als de grote stad brandt.'
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:18:53 #29
151456 Tokamak
Bad shrooms...
pi_60630861
Holy, dit is best wel ernstig
pi_60630976
Dit zijn van die dingen waar je niet al te veel over hoort en waar overheden niet mee bezig zijn; het kost immers geld. ( )
Die vuilnishoop in de oceaan zal dus voorlopig nog wel blijven groeien.
  donderdag 7 augustus 2008 @ 16:39:46 #31
27569 -SL-
I've got a jar of di-irt!
pi_60631429

klote-overheden...

Oorlog... lekker belangrijk, word wel gedaan.
Aarde verkloten -- Belangrijk! Ach, komt ooit wel, als het zover is zjin wij toch dood

Maarja, wat doen wij er op FOK! aan? Ook niets, helaasch..
It's pure evil to make a Captain walk the plank of his own ship, twice in one lifetime.
No good can come of it.
pi_60634739
Waarschijnlijk gaat men het pas opruimen als schepen er echt niet meer door heen komen of als dat spul in de motoren terecht komt. Maar het duurt nog wel even voor het zover is. Als er niks gedaan word zullen er denk ik steeds grotere klonten afval ontstaan totdat het echt eilanden worden.
pi_60665530
Wel typisch dat er in nieuwsberichten dan gepraat wordt over het opruimen van die afvalberg en dat dat zo moeilijk is en niet over het oplossen van de oorzaak (de productie van niet-biologisch afbreekbare plastics)
pi_60849411
Een tijd geleden een documentaire gezien over een klein onbewoond eiland dat ook precies in een dergelijke stroming ligt. De hele kust daarvan lag gewoon bezaaid met afval. Echt vreselijk. De onderwaterwereld is zo mooi eigenlijk. Je zou het liefst zien dat ze met megagrote netten die hele troep gewoon konden opvissen.

EN ondertussen draait de hele wereldeconomie om vooral maar meer consumeren.

Biologisch afbreekbaar plastic zou idd een stap in de goede richting zijn. En het feit is wel dat de laatste jaren milieu ineens 'hot' is geworden, bedrijven zijn steeds meer bereid om in duurzame producten te investeren etc. Hopelijk wordt er dus wel iets aan gedaan voor het te laat is.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_60876680
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 11:41 schreef aloa het volgende:
<knip>
Gooi alles maar in zee.
tweemaal zo groot als de Verenigde Staten.
En dan vraagt de mens zich nog af waarom er zoveel ellende op de aardbol is.
  vrijdag 22 augustus 2008 @ 19:08:56 #36
15600 BB-King
Long live the King!
pi_61047056
Het wordt tijd dat ze Google Earth bijwerken, want ik zie ze nog niet liggen.
Wat lees je mijn signature? Heb ik soms wat van je aan?
pi_61070275
Ik denk zelf dat het op zich wel mee zal vallen uiteindelijk. Waarom? Omdat de natuur zich aanpast aan omstandigheden. Er bestaan al nylon etende (verterende, omzetten in andere stoffen) bacterien, en ik heb goede hoop, dat ook voor de wat meer algemene plastics er bacterien en/of schimmels ontstaan die het op kunnen ruimen. Plastic mag dan nog moeilijk afbreekbaar zijn, het uiteenvallen van het plastic in microscopische deeltjes is op de lange termijneigenlijk goed te noemen. Nu is het een bedreiging voor de voedselketen, maar eens zal het misschien wel deel uitmaken van een nieuw keten.

(btw, er bestaan ook al bacterien die Dioxines eten, de meest giftige stoffen die bekend zijn)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 19:46:04 #38
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_61070335
Zolang het vuil nog niet zo dik ligt dat je erop kunt fietsen, en het niet met google earth kunt zien, zal niemand het boeien.

Totdat het zo dik is dat je er huizen op kunt bouwen, dan wordt het ineens nog aanlokkelijk ook.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  Moderator dinsdag 21 april 2009 @ 08:49:07 #39
8781 crew  Frutsel
pi_68227606
quote:
'Giftige plastic soep bedreigt mens en milieu'

De miljoenen kilo's plastic die in de oceanen drijven, bedreigen niet alleen het milieu maar ook de gezondheid van de mens. In het plastic zitten giftige stoffen, zegt Jesse Goossens. Zij schreef het boek Plastic Soep, dat maandag in Leeuwarden wordt gepresenteerd

De titel duidt op de enorme berg afval dat vanuit de hele wereld met de stromingen mee naar een plek in de Stille Oceaan is gedreven. Vermoedelijk zijn er meer van dit soort verzamelplekken in de oceanen en zeeën.

Het probleem is dat plastic niet vergaat. Het breekt af in miniscule stukjes, die onderdeel van het water gaan uitmaken. Uiteindelijk komen die deeltjes in de voedselketen terecht of zakken naar de bodem. Goossens: „Niemand kan ze opruimen. Er bestaat geen magneet voor plastic.”

Het gif raakt daarbij volgens haar steeds geconcentreerder omdat het andere gifstoffen aantrekt. „Het kwalijke is dat we er bijna niet omheen kunnen. Het gif zit echt overal in; in babyflesjes, speelgoed, tupperware.”

Goossens begrijpt niet goed waarom de schadelijke stoffen niet worden vervangen door alternatieven. De markt geeft steeds aan dat dit te duur is, maar uit onderzoek blijkt dat op een goedkopere manier plastic kan worden gemaakt, stelt zij. „De productie kost momenteel 1 miljard vaten olie per jaar.”

„Is de consument bereid om meer te betalen voor iets wat beter is voor de omgeving? Zo is onze economie toch georganiseerd: degene met de laagste prijs wint. De consument neemt die beslissing”, zegt Jacques Joosten van directeur Dutch Polymer Institute (DPI) hierover in Plastic Soep. In haar boek laat de auteur diverse mensen, die op de een of andere manier met plastic hebben te maken, aan het woord.

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) liet Goossens weten dat zij in de nabije toekomst twee dingen wil realiseren. „Ten eerste - en daar ben ik al hard mee bezig - wil ik dat het plastic afval zo gerecycled wordt, de keten zodanig wordt gesloten, dat er niets meer in zee terecht kan komen. En ten tweede wil ik dat al het afval - niet alleen het plastic afval - dat door boten in zee wordt gedumpt, wordt beperkt.”

Het meeste afval in de oceaan komt vanaf land daar terecht. Het waait van vuilnisbelten, spoelt uit rioleren.
Ruim een jaar later komt er dus een nieuwsbericht...terwijl het al in februari 2008 bekend was
Is die berg inmiddels niet nog groter geworden ?
pi_68244630
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 08:49 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ruim een jaar later komt er dus een nieuwsbericht...terwijl het al in februari 2008 bekend was
Is die berg inmiddels niet nog groter geworden ?
Het nieuwsbericht gaat (aan de inleiding te zien) over het boek Plastic Soep, en dus niet zozeer over de plastic soep zelf. Er wordt natuurlijk wel uitleg over gegeven, maar niet alsof het iets nieuws is.
  zondag 26 april 2009 @ 23:27:34 #41
132605 kawotski
Il Dottore
pi_68409306
quote:
Op dinsdag 21 april 2009 08:49 schreef Frutsel het volgende:

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) liet Goossens weten dat zij in de nabije toekomst twee dingen wil realiseren. „Ten eerste - en daar ben ik al hard mee bezig - wil ik dat het plastic afval zo gerecycled wordt, de keten zodanig wordt gesloten, dat er niets meer in zee terecht kan komen. En ten tweede wil ik dat al het afval - niet alleen het plastic afval - dat door boten in zee wordt gedumpt, wordt beperkt.”

Het meeste afval in de oceaan komt vanaf land daar terecht. Het waait van vuilnisbelten, spoelt uit rioleren.

het 2e punt..
ik wil.. ik wil... Is het niet zo dat het nogal wat kost om je afval netjes aan wal te brengen als je met je schip aanlegt? Je leest nergens de reden nl. waarom schepen hun afval op zee dumpen.. Een boete is dan wel te riskeren, en als die boete is ge-int wie ruimt het afval dan op..
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
  Redactie Frontpage zondag 26 april 2009 @ 23:29:38 #42
197197 Moozze
Plugged
pi_68409397
Is het op google earth te zien?
  zondag 26 april 2009 @ 23:36:16 #43
132605 kawotski
Il Dottore
pi_68409635
quote:
Op zaterdag 23 augustus 2008 19:46 schreef Yildiz het volgende:
Zolang het vuil nog niet zo dik ligt dat je erop kunt fietsen, en het niet met google earth kunt zien, zal niemand het boeien.

Totdat het zo dik is dat je er huizen op kunt bouwen, dan wordt het ineens nog aanlokkelijk ook.
misschien een idee voor het Markermeer, dan kunnen ze daar wat drijvende huizen bouwen.. Overigens als je een omgeploegde akker bekijkt valt het me toch ook wel op dat er ontzettend veel plastic en troep tussen het zand ligt. Althans de akkers die ik zag en toen viel het me op en dat zie je ook niet met google earth
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
  maandag 26 april 2010 @ 19:10:19 #45
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_80737110
quote:
Op zondag 26 april 2009 23:27 schreef kawotski het volgende:

[..]

het 2e punt..
ik wil.. ik wil... Is het niet zo dat het nogal wat kost om je afval netjes aan wal te brengen als je met je schip aanlegt? Je leest nergens de reden nl. waarom schepen hun afval op zee dumpen.. Een boete is dan wel te riskeren, en als die boete is ge-int wie ruimt het afval dan op..
Dat scheelt per land... Maar gratis afvalverwerken is ook niet echt een optie, dan krijg je alle troep van de aardbol in je haven.
censuur :O
  woensdag 21 juli 2010 @ 05:05:52 #46
269373 Futureone
Got shit on your face.
pi_84302245
Apart, wel interessant. Ik zou toch wel graag echte foto's willen zien van dit fenomeen.
Hot Tub Time Machine
pi_84302252
nouja zeg
pi_84302261
Achja... ik vind 't echt triestig wat de mens met de planeet aan't doen is...

Ik denk dat 't nog een geluk mag zijn dat 99,9% van al het leven hier niet te zien is. Geef 't tienduizenden jaren of misschien nog langer en micro-organismen zetten de boel wel weer recht... Maargoed, da's wel 't meest lame dat je als mens kan zeggen.
pi_84302267
Waar had je dan verwacht dat het afval allemaal bleef?
The time you enjoy wasting is not wasted time.
pi_84302348
quote:
Op woensdag 21 juli 2010 05:15 schreef Dubby het volgende:
Waar had je dan verwacht dat het afval allemaal bleef?
Plastic (deftig) verbranden zet 't om naar CO2, hetgeen niet schadelijk is. Vandaar omzetting naar zuurstof via fotosynthese.

Maarja, dat was naief waarschijnlijk...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')