abonnement Unibet Coolblue
pi_66115454
quote:
Op zaterdag 14 februari 2009 14:16 schreef Foque het volgende:
Ik vraag me af hoe atheisten, christenen en alles er tussen in tegen deze feiten(?) aankijken. Voor mij ontkracht dit de waarheid van de bijbel.

- Drie-eenheid komt niet voor in oude testament
Dit is dan ook een zuiver christelijke uitvinding. Een toevoeging van de traditie. Het is een hulpmiddel om verhoudingen te benoemen tussen de schepper en het geschapene. (in het kort)
- Doden werden alleen 2000 jaar of meer dan 2000 jaar geleden opgewekt
Doden opwekken is een stijlfiguur dat gebruikt wordt in de bijbel. Het toont aan dat God zelf de daden die voorafgingen aan de dood van de opgewekte veroordeeld en deze als het ware rechtzet.
- Bijbelboeken werden jaren later geschreven
De bijbel wordt door de Joden gezien als een verzameling boeken die getuigen van het ingrijpen van God in de menselijke geschiedenis. Het is dus niet gek dat er soort van een chronologische lijn in zit.
- Bijbel(boeken) werden samengesteld door mensen
De bijbelboeken zijn inderdaad samengesteld door mensen. Deze mensen die dachten na over hoe de komende generaties het beste konden leren over de geschiedenis. De keuzes die voorafgingen bij het samenstellen van de bijbelboeken is over het algemeen didactisch van aard. Tevens heeft het Joodse volk heel erg lang verhalen mondeling overgeleverd. Onder de dreiging van de ballingschap hebben ze hun mondelinge overleveringen op schrift gesteld opdat deze niet verloren zouden gaan.
- Apocriefe boeken werden uit de bijbel verwijderd
Dat is ook een vrij Christelijke uitvinding. Joden hadden op een gegeven moment naast de Torah, ook een mondelinge overlevering en een schriftelijke overlevering. Dit bestond vooral uit kritiek op de bijbelboeken. Tevens waren er andere geschriften die ook werden gelezen door de Joden. Deze fungeerde als verdieping, of stonden centraal met het oog op een bepaald doel, bijvoorbeeld de tempeldienst of begravenissen etc etc. Er werd dus meer gelezen dan alleen de bijbel en daar werd niet moeilijk over gedaan. Christenen zijn later begonnen met het cencuur.


Vrijheid kan je toch niet bewijzen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')