Paul | maandag 28 januari 2008 @ 12:57 |
Ik weet of er een topic al over is ![]() Maar, is er al een topic over lekkere maaltijden voor je alleen ? Ik ben op mezelf gaan wonen en ken wel wat puike tips gebruiken ![]() ![]() Dus, zet het hier neer ! ![]() ![]() | |
Noway666 | maandag 28 januari 2008 @ 13:04 |
Hendig! Ik bak wel eens van die maaltijden maar dat is altijd voor 2 tot 3 personen, bak en eet het dan, de rest vries ik in, meestal 1 portie. Maar ben benieuwd naar de 1persoons maaltijden. ![]() | |
Ps2K | maandag 28 januari 2008 @ 13:07 |
1 persoonsmaaltijden maken is niet handig. Het is goedkoper en handiger als je meteen voor 2 kookt en de helft invriest. Scheelt je weer een dag afwas en het is makkelijk als je eens wat later thuis bent. | |
KhaZ | maandag 28 januari 2008 @ 13:10 |
Ja, en niet lekker. Bijvoorbeeld rijst van gister uit de magnetron, blegh. | |
S-Two | maandag 28 januari 2008 @ 13:14 |
Als ik alleen eet gooi ik altijd een pizzaatje in de oven of pak ik zo'n aardappelschotel van Aviko, vooral die Zwitserse is lekker en prima in je eentje op te krijgen. Verder tvp. | |
Nembrionic | maandag 28 januari 2008 @ 13:15 |
quote:Dat is gewoon dom. Gooi het in de koekenpan. | |
Crack_david | maandag 28 januari 2008 @ 13:19 |
Ik heb maar een heel klein vriesvakje dus dat is niet echt van toepassing.. derhalve, TVP | |
Nembrionic | maandag 28 januari 2008 @ 13:20 |
Trouwens..je kunt gewoon een recept nemen en dan de hoeveelheden aanpassen naar 1 persoon. Dat kan heel soms een beetje puzzelen zijn maar moet geen problemen opleveren. | |
SlaggY | maandag 28 januari 2008 @ 13:26 |
quote:Probleem is dat de verpakkingen meestal meer bevatten dan wat je nodig hebt voor 1 persoon. Dus dan zit je nog met ingredienten die overblijven enzo. Als je aan het begin van de week een menu voor alle dagen bedenkt kun je het zo doen dat je die ingredienten de volgende dag nog gebruikt voor een ander gerecht. Maar toen ik student was deed ik eigenlijk iedere dag boodschappen voor die dag.. Dan is het wel een dure grap. ![]() | |
Deliah | maandag 28 januari 2008 @ 13:29 |
quote:Wat je niet op de dag zelf gebruikt kan je invriezen, zo heb ik nog 3 pakjes bonen (gewassen enz) in de vriezer liggen, klaar voor gebruik ![]() | |
MissHobje | maandag 28 januari 2008 @ 14:07 |
Gerechten die je klaar maakt bv, pasta's /stampotten enzo kun je prima 2 dagen later ook eten, dus dan kun je toch afwisselen en heb je alvast wat klaar staan ![]() Heb je een vriezertje paultjuhhh? Kun je daar ook het nodige kwijt. Groentemixen de ene dag verwerken in wokken.. en wat je overhoud kan je de volgende dag bv. weer nasi van maken ofzo ![]() Zo beetje aanrommelen en loont het wel om gewoon normaal te koken.. maar dan heb je voor 2x en dus meer tijd over uiteindelijk ![]() Nja misschien kun je er wat mee. | |
lienelien | maandag 28 januari 2008 @ 15:37 |
1. stukje kip, zakje roerboekgroentes, wat chinese mie/noodels (hoeft maar 2 min te koken) en dan wat chilisaus/sojasaus erbij, of woksaus uit een flesje, appie en conimex hebben verschillende smaken. Is in 10 minuutjes klaar! 2. blokje (diepvries) zalm in stukjes snijden, bosui in ringetjes snijden, zalmkruiden op de vis strooien/verse dille erop doen, vis bakken, paar lepels crème fraiche erbij, 1 á 2 lepels kruidenkaas erbij en dan de bosui, daarbij tagliatelle ![]() | |
motorbloempje | maandag 28 januari 2008 @ 16:39 |
ongeveer álles kan voor 1 persoon gemaakt worden, maar handig is wel als je een vriezer hebt, zodat je vlees in porties kan invriezen als ze bjivoorbeeld in de aanbieding zijn.. Kipfilet per stuk invriezen, gehakt per 150 gram ofzo.. en groente voor een week halen en per maaltijd bedenken wat je erin wilt en dat snijden ![]() rijst een halve mok voor één persoon ongeveer, pasta 3 handjes.. etc. ervaring leert hoeveel groente je nodig hebt, etc. maar het fijnste is een vriezer ![]() | |
Tezz | maandag 28 januari 2008 @ 16:47 |
Ik kook ook redelijk vaak voor mezelf alleen (nou ja, ook voor mijn vijfjarige dochter maar die eet mini-porties) en dat gaat eigenlijk best goed. In die weken dat ik dus maar voor 1,5 persoon kook heb ik standaard de volgende groentes in huis: courgette, champignons en paprika. Daar kun je veel kanten mee op, en een halve courgette of een halve paprika kun je makkelijk schoongemaakt in een alufolie bewaren in de koelkast. Voorbeelden: nasi, pastagerecht, ristotto, boerenomelet, gegrilde groentes, wokken etc. etc. Pasta, aardappels en rijst kun je natuurijk makkelijk afwegen per portie. | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 16:50 |
quote:nou, álles zou ik niet willen zeggen.... stamppot maken voor 1 persoon is gewoon niet lekker evenals erwtensoep of stoofpotjes en het blijft erg jammer dat groenten vaak zo verpakt zijn dat ik er 3 dagen van kan eten, daar geen zin in heb omdat het wel erg saai wordt en ik de helft weg kan gooien. ik vries overigens wel veel in ![]() | |
-skippybal- | maandag 28 januari 2008 @ 16:59 |
Omeletjes ![]() Zo klaar en je kan er alles in mikken wat je maar wil ![]() | |
ColdFeet | maandag 28 januari 2008 @ 18:53 |
quote:Uh, ik weet niet wat jij dan verkeerd doet, maar stamppot voor een persoon is prima. Maak dan geen andijvie, dan zit je met een restje waar je niets mee kunt (verlept snel), maar bijv. spinazie of peen lukt prima voor een persoon. En anders kun je altijd nog grotere porties maken en invriezen. Een halve zak spinazie kan dan bijvoorbeeld door een curry of een pastagerecht, een overgebleven stuk peen zou ik zo opknabbelen... Als ik stoofvlees maak, zorg ik dat ik standaard twee eenpersoonspories overheb, en die vries ik dan in. Lekker ![]() Maaltijdsoepen idem trouwens. Toen ik veel voor mezelf alleen kookte, maakte ik vaak simpele pasta met gebakken groentes ![]() Of je maakt een grotere portie en neemt de volgende dag het kliekje mee naar je werk als lunch. Doe ik heel vaak ![]() | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 18:58 |
quote:geen idee wat ik verkeerd doe... als ik boerenkool maak voor het hele gezin (als ik een weekendje bij mijn ouders ben bijvoorbeeld) gaat het prima, maar als ik het voor mij alleen maak lijkt het nergens naar ![]() quote:ik bedoelde dat daar geen eenpersoonsporite van te maken is, meer maken en invriezen is wat ik ook doe ![]() quote:dat doe ik ook ![]() en als er groentes overblijven maak ik daar de volgende dag wel weer wat leuks mee quote:ik studeer nog en kan moeilijk iets te eten meenemen naar school ![]() maar als ik een baan zou hebben, zou ik dat ook doen ![]() | |
Curiosity | maandag 28 januari 2008 @ 19:07 |
Pilaf 1 enkele kipfilet half klein blikje tomatenpuree 1 ui klein blik perzikken ketjap tl sambal Alles klein snijden uiteraard. rijst erbij en smullen maar. [ Bericht 10% gewijzigd door Curiosity op 28-01-2008 20:48:10 ] | |
ColdFeet | maandag 28 januari 2008 @ 19:15 |
@Muck, ik studeer ook nog hoor, maar bij ons op de afdeling hebben ze sinds kort een magnetron ![]() Curiosity, kip met rijst en een prutje is idd prima voor een persoon, mits je wat basics als sojasaus e.d. in huis hebt. | |
PietjePuk007 | maandag 28 januari 2008 @ 19:17 |
Blikje tonijn, wat soepgroente, pasta, pastasaus![]() | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 19:18 |
quote:damn dat wil ik ook ![]() quote:zeker ideaal ![]() ook als je aan het einde van je geld nog een stuk maand over hebt kun je dan vaak nog hele lekkere dingen fabriceren ![]() | |
Martijn_77 | maandag 28 januari 2008 @ 19:45 |
Een persoonsmaaltijden zijn hier meestal ingevroren porties als we weer een keer iets te veel gemaakt hebben. Of wat er overblijft als ik onverwacht niet thuis eet | |
john6 | maandag 28 januari 2008 @ 20:30 |
Hoop voor jouw dat die foto niet gemaakt is in je nieuwe woning. Ik kook graag en ook gevarieerd, maar denk als ik alleen was dat ik er niet snel aan zou beginnen.(Dan zouden er veel kant en klare maaltijden bij mij op tafel staan) | |
motorbloempje | maandag 28 januari 2008 @ 20:33 |
quote:ik zei dan ook quote: ![]() | |
Curiosity | maandag 28 januari 2008 @ 20:56 |
Mijn man heeft regelmatig avonddienst, en dan eet ik alleen, maar ik wil wel lekker eten. Wat ik ook regelmatig doe is; blikje tonijn laten uitlekken en verdelen over een diep bord wat cherrytomaatjes in half olijven rode ui in halve ringen ( naar smaak) 2 hard gekookte eitjes peper en zout scheut goede olijfolie lekker stokbroodje erbij. | |
Muck | maandag 28 januari 2008 @ 20:58 |
quote:I know wilde alleen even voorveelden geven van dingen die dan weer niet lekker zijn in je eentje ![]() ik heb vanavond coucous gemaakt, dat is ook prima te doen voor 1 persoon ![]() | |
Paul | maandag 28 januari 2008 @ 22:20 |
@ misshobje ja ik heb een grote vriezer dus da tkomt goed Ik heb vandaag aardappelen met spinazie en hamburgert gegeten hihi ![]() ![]() ![]() thx voor de tips | |
SiGNe | dinsdag 29 januari 2008 @ 00:17 |
Kip in kerrie/gembersaus Kipfilet in blokjes (evt. een beetje kerrie erover strooien) Poeder voor kerriesaus (ik neem meestal die van Knorr) 125ml Creme fraiche Stemgember op sap Rijst Kook de rijst Kip in een hapjespan bakken op hoog vuur aanbraden, als de kip een mooi kleurtje heeft het vuur zacht zetten. Creme fraiche erbij doen en een half zakje kerriesaus, dan pers je er 1 of 2 bolletjes gember door, evt kan je er ook een beetje sap bij doen (eetlepel ofzo) even roeren en je hoeft het alleen nog even samen met de rijst op een bord te doen. Opzich heb je voor 1 persoon misschien wat veel saus, maar je kan dit recept heel makkelijk voor meer personen maken, gewoon meer kip er in doen, normaal maak ik het altijd met 2 kipfilets. Je kan er ook nog een rood paprikaatje in doen mocht je wat meer vitaminen en kleur willen. | |
Mejoon | dinsdag 29 januari 2008 @ 00:23 |
Aardappeltjes in stukjes snijden..2 tomaten in stukjes snijden. In een ovenschotel doen met wat tenen knoflook. Gorgonzola erover. 20 minuten in de oven en klaar. En dat kun je eigenlijk met alles doen. Stukje vis. Wat ui, blikje tomatenpuree en aardappelpuree. En je hebt een heerlijke ovenschotel. Oh kruiden naar smaak toevoegen. | |
Adelante | dinsdag 29 januari 2008 @ 00:25 |
waar heb je die paddestoelen van de OP foto geplukt? | |
Ace1 | dinsdag 29 januari 2008 @ 10:47 |
Zien eruit als oesterzwammen... te koop bij oa de AH? | |
Paul | dinsdag 29 januari 2008 @ 11:03 |
Dat plaatje van de OP is gewoon een algemeen plaatje ![]() | |
Karina | dinsdag 29 januari 2008 @ 11:51 |
quote:Hoe heb je de couscous klaargemaakt? Ik heb ook nog een half pak liggen. | |
Maeghan | woensdag 30 januari 2008 @ 00:59 |
quote:Eh, ik vind het vaak wel lastig asl je van die recepten hebt voor zes personen waar 1 rode peper, 2 kruidnagels, een teentje knoflook en sap van een halve meloen in moeten. Soms werkt delen niet zo goed dus. Dan moet je wel weer heel erg gaan improviseren en dat lukt me niet altijd. Ik maak dus zelf wel dingen voor meerdere keren, als het even kan. Verder houd ik het bij simpele Hollandse kost, dan zit je tenminste niet met 12 verschillende kruiden en zo. Of dat je allerlei potjes open moet gaan draaien voor een theelepeltje van het een of ander. Dus dan gewoon aardappels/rijst, groente en een makkelijk stukje vlees (tartaartje, biefstuk, kipfilet). | |
SiGNe | woensdag 30 januari 2008 @ 01:56 |
Als het een recept is voor 4 personen dan kan je ook minder vlees en groenten nemen, dan hou je bijvoorbeeld voor de saus gewoon de normale maten aan. Dan heb je wel veel teveel saus, maar het is minder erg om dat in de vuilnisbak te kieperen dan een halve maaltijd. | |
TheThirdMark | woensdag 30 januari 2008 @ 02:01 |
quote:Rijst moet je opbakken man ![]() | |
Drasss | vrijdag 1 februari 2008 @ 23:58 |
Chicken tonight maken. Easy en 1persoons. Pasta lukt altijd.. Maaltijdsalades zelf inelkaar gooien met kip/paprika/uien/aardappeltjes etc... Unox worsten en broodjes ![]() etc etc etc. | |
Chokeme | zaterdag 2 februari 2008 @ 00:39 |
Als ik ff snel wat voor mezelf moet maken wordt het bijna standaard scrambled eggs, dus spek + ui + knoflook ff in de pan, paar eitjes erbij en blijven roeren. Op brood met kaas. Meeste zullen het wel kennen maar goed. Blijft lekker ![]() | |
cinnamongirl | zaterdag 2 februari 2008 @ 00:51 |
Je kan altijd pasta/zalm/roomsaus/kappertjes maken, want je kunt het op voorraad hebben. Gerookte zalm bewaar je in de vriezer. Pakjes kookroom zijn lang houdbaar buiten de koeling. Een potje kappertjes is heel erg lang houdbaar. De saus maak je door de kookroom op te warmen op het vuur, zalm ontdooien en in snippers erbij doen, worden gaar in de saus. Op smaak maken met peper, zout. Over de pasta gooien en kappers erbij. | |
Tezz | zaterdag 2 februari 2008 @ 08:17 |
Of wat ik ook wel eens doe: een tartaartje verkruimelen en even opbakken (als gehakt, maar dan niet te lang doorbakken want dan wordt het droog). Even uit de pan halen en in diezelfde pan wat groentes bakken (bijvoorbeeld champignons, ui, paprika. Of een handje uit een zak diepvriesgroenten). Dan het vlees er weer bij en een kuipje kruidenroomkaas er door smelten. Lekker op een salade, lekker met rijst, lekker met pasta, lekker met aardappels! | |
Lips | maandag 4 februari 2008 @ 14:08 |
Ik eet eigenlijk altijd alleen en kook maar voor 1 dag. Rijst, pasta, couscous en risotto (ja weet ik, eigenlijk ook rijst) kan je makkelijk voor 1 persoon koken. Ik heb in de vriezer zakken met gemengde diepvriesgroentes, diepvries spinazie in deelblokjes en potjes groenten in de kast. Keuze genoeg dus. Aan verse groenten heb ik vaak champignons, paprika, courgette en lente-ui in huis. Met bovenstaande ingrediënten en een pakje monchou, een karton gezeefde tomaten, potjes pesto en een paar flessen met woksauzen lukt het me toch iedere dag weer iets lekkers op tafel te zetten! Zo moeilijk is het dus eigenlijk niet... | |
Paul | maandag 4 februari 2008 @ 19:07 |
quote:Ja maar jij bent een vrouw ![]() | |
Lips | maandag 4 februari 2008 @ 20:13 |
quote:Oh is dat het ![]() | |
Adelante | maandag 4 februari 2008 @ 21:29 |
quote:die eten altijd voor twee? ![]() |