abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_56750887
quote:
Op vrijdag 15 februari 2008 11:53 schreef Metallinos het volgende:

[..]

Ik had het gezien en ik vind dat beide kanten wel hun punten hebben. Je moet bedenken dat het niet 100% zeker is dat het scientology zelf was of iemand anders die iets tegen Anonymous heeft en dat het aan de media en buitenstaanders nog moeilijk te verkopen is dat een ´kerk´ waar bekendheden als Tom Cruise in zitten in staat zou zijn om bommeldingen naar zichzelf te sturen. Heb je toevallig Wag the Dog gezien? Het is een film over hoe de Amerikaanse veiligheidsdienst een oorlog tegen Albanie simuleert om de aandacht weg te trekken van een slippertje van de president. Een van de tactieken om het te brengen was door een journalist in een persconferentie te vragen naar deze mogelijke dreiging en de persvoorlichter dit gewoon te laten ontkennen, voordat er uberhaupt iemand ook nog maar iets gehoord had over deze zogenaamde oorlogsdreiging. Het geeft aandacht aan iets waar we de aandacht nog niet willen hebben.

Een quote uit die film: "What difference does it make if it's true? If it's a story and it breaks, they're gonna run with it."

Als mensen uitgebreid aandacht gaan geven aan dat filmpje dan loop je het risico om Scientology een wapen te geven in de PR oorlog. Als het filmpje uitgebreid blijft circuleren en populair wordt, dan is het hun woord tegen Anonymous´ woord. Nu weten mensen niet eens dat er zo´n filmpje is. Het is goed dat dat filmpje bewaard blijft, maar ik zou het pas gebruiken als PR wapen tegen CoS als mensen algemeen geinformeerd zijn over dingen als Operation Freakout en de media meer achter Anonymous beginnen te staan.
Ik laat dan ook expres in het midden of het de sekte zelf was, of iemand anders die het filmpje heeft gemaakt en geplaatst.
Ik ben blij dat we er een bondgenoot bij hebben gekregen. Maar we doen het wel op onze eigen manier: vergeet niet dat het de aloude kritische beweging is die de informatie jarenlang hebben verzameld waar Anonymous nu, terecht, dankbaar gebruik van maakt. Dezelfde informatie wordt na, maar ook al in de aanloop naar 2/10, door veel meer mensen opgezocht. Alle websites met informatie worden sinds begin dit jaar veel meer bezocht dan eerst. Maar ook de twee boeken die pas uitkwamen, van Andrew Morton (Tom Cruise: An Unauthorised Biography) en Ian Halperin (Celebrity Undercover) en de mediahype daar om heen droegen hun steentje bij.
We trekken allemaal aan hetzelfde touw. Maar ieder op zijn eigen wijze. En we hoeven het echt niet over alles eens te zijn, zolang we maar dezelfde kant op trekken.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')