abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61547024
Aardbeienrisotto:

Nodig voor 2 personen

Ong. 16 aardbeien (normaal formaat) in helften en/of kwarten gesneden
150g carnarolirijst (of andere rijst geschikt voor risotto)
pak em beet 50g parmezaan, geraspt (zelf doen, niet geraspt kopen)
1 ui
1 teen knoflook
flinke scheut grappa
2 klonten boter
1 liter bouillon


Gesnipperde ui en knoflook smoren in de boter. De helft van de aardbeien toevoegen en even meebakken. Afblussen met grappa en daarna pas de rijst toevoegen (iets afwijkende volgorde dus). Als alle rijst bedekt is met een laagje aardbeienprut de eerste lepel bouillon toevoegen. Als deze bijna helemaal is opgenomen de volgende lepel en zo doorgaan tot de rijst beetgaar is. De laatste 2 minuten de rest van de aardbeien mee laten pruttelen en vlak voor het serveren de kaas en boter er doorheen roeren.

Het verrassende aan deze risotto vind ik dat hij wel echt naar aardbei smaakt, maar toch hartig is en niet zoet. Echt superlekker! Ik serveer hem meestal met gegrilde plakker courgette waarmee ik in een steker een soort 'muurtje' maak om de risotto in te serveren. Smaakt er erg lekker bij!

pi_61547107
quote:
Op dinsdag 2 september 2008 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
Vrok! Dat klinkt goddelijk!

Zodra ik mn smaak weer terug heb ga ik die eens maken
heb 'm gemaakt en wow erg lekker
Ja doei.
  donderdag 11 september 2008 @ 12:09:46 #278
3878 Vork
Manisch creatief
pi_61547254
quote:
Op donderdag 11 september 2008 12:02 schreef motorbloempje het volgende:
heb 'm gemaakt en wow erg lekker
voor de fans.
pi_61550065
quote:
Op donderdag 11 september 2008 11:59 schreef Sorbootje het volgende:
Aardbeienrisotto:

Nodig voor 2 personen

Ong. 16 aardbeien (normaal formaat) in helften en/of kwarten gesneden
150g carnarolirijst (of andere rijst geschikt voor risotto)
pak em beet 50g parmezaan, geraspt (zelf doen, niet geraspt kopen)
1 ui
1 teen knoflook
flinke scheut grappa
2 klonten boter
1 liter bouillon


Gesnipperde ui en knoflook smoren in de boter. De helft van de aardbeien toevoegen en even meebakken. Afblussen met grappa en daarna pas de rijst toevoegen (iets afwijkende volgorde dus). Als alle rijst bedekt is met een laagje aardbeienprut de eerste lepel bouillon toevoegen. Als deze bijna helemaal is opgenomen de volgende lepel en zo doorgaan tot de rijst beetgaar is. De laatste 2 minuten de rest van de aardbeien mee laten pruttelen en vlak voor het serveren de kaas en boter er doorheen roeren.

Het verrassende aan deze risotto vind ik dat hij wel echt naar aardbei smaakt, maar toch hartig is en niet zoet. Echt superlekker! Ik serveer hem meestal met gegrilde plakker courgette waarmee ik in een steker een soort 'muurtje' maak om de risotto in te serveren. Smaakt er erg lekker bij!

[ afbeelding ]
Oeh, ik heb 't laatst ook met aardbeien gemaakt. Ik vond het ook erg smakelijk, lekker zomers gerecht.





Die van jou ziet er wel wat beter uit.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_61555384
Maar 't was vást heel lekker! En dan boeit het uiteindelijk natuurlijk totaal niet of het er mooi uitzag
pi_61556046
Wat apart met aardbeien
Wel weer een ideetje erbij
pi_61556727
quote:
Op donderdag 11 september 2008 11:59 schreef Sorbootje het volgende:
Aardbeienrisotto:

[ afbeelding ]
Wat ziet dat er ontzettend mooi uit Sorbootje! Ben ook erg benieuwd naar de smaak.
Oh, and that's a bad miss!
pi_61558809
Ik vind het écht een aanrader. Fris door de aardbeien, maar wel hartig... absoluut niet zoet.
pi_61560220
Geweldig! Die ga ik binnenkort maken!
pi_61560420
wat voor bouillon gebruik je dan (bij voorkeur) voor aardbeienrisotto?
Ja doei.
pi_61560789
Ik heb groentebouillon gebruikt. Het is inderdaad niet te zoet. Sommige dachten dat het meer als dessert bedoeld was, maar het is een prima maaltijd.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_61563535
Ik gebruik runderbouillon. Heb het ook eens met groenteb. gemaakt, vond ik minder vol smaken.
pi_63424019
gisteren paddenstoelen risotto gemaakt was erg lekker.
Voor het eerst met échte vers geraspte parmezaanse kaas en já, dat gaan we nu dus vaker doen
Ja doei.
pi_63425182
Oeh, inspiratie Ik heb nog gedroogde paddestoelen liggen. Zo lekker, om de wijn te vervangen door medium-dry sherry, en een deel van de bouillon door het weekwater van de paddestoelen

Morgen op het menu!
pi_63425281
oeh die aardbeienrisotto ziet er echt lekker uit zeg!
pi_63531257
Nu niet meer maken hoor... de aardbeien moeten wel naar aardbei smaken!

Morgen ga ik weer saffraanrisotto maken. Echt één van mijn favorieten!
  woensdag 26 november 2008 @ 11:49:11 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63532361


Bij de toko hebben ze nu allemaal leuke paddestoelen, daar maakte ik een aziatisch geinspireerde paddestoelenrisotto van. Met shii-take bouillon en sake enzo. Parmezaanse kaas paste er prima bij. Een echt fusiongerecht dus. Receptje op mijn blog
pi_63533723


fijn, ik ga vanavond de tomaat-limoen-mascarpone-vette risotto maken weer

maar nu vroeg ik mij af, waar ik eventueel mee af kan blussen?

Heb geen witte wijn meer in huis, wel rode. Aan sterke drank heb ik brandy, whiskey en bacardi staan.
Kan het natuurlijk ook zonder doen, maar vroeg me af of ik ook van bovenstaande iets kan gebruiken.

De tomaten die erin gaan zijn Romatomaatjes (uiteraard, bijna)
Ja doei.
pi_63533787
Ik vind rode wijn in risotto wel erg lekker, maar denk niet dat dat werkt met limoen. Beter gewoon geen alcohol dan.

Heb te lang gelezen, wil nu zoooooo graag risotto maken. En vriendlief wil het nog steeds niet eten, dus het kan pas als hij een avondje niet thuis is, ws zondag. Dan ga ik de bietenrisotto maken, maar zonder sapcentrifuge.
Sweet and innocent...
pi_63533862
die van mij eet álles, hij is écht geweldig
Ja doei.
pi_63533900
Hij verder ook, maar risotto vindt ie echt niets aan. Te romig ofzo
Sweet and innocent...
pi_63533930
te romig?
Ja doei.
pi_63533968
Wist ook niet dat dat bestond

Hij vind losgekookte rijst ook lekkerder als gestoomde plakrijst. Rare jongen

Maar tot zondag houd ik het nog wel uit hoor.
Sweet and innocent...
pi_63557257
Als mijn man geen risotto zou lusten, nam ik een nieuwe.
pi_63558343
Ik heb dus echt nog nooit risotto gemaakt, ga 't zeker eens proberen! Zo moeilijk is het vast niet
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')