abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58210292
quote:
Op maandag 21 april 2008 20:11 schreef ColdFeet het volgende:
Weltschmerz, met het risico dat je denkt dat ik flauw ben: een soepkip
Goh, ik dacht een boullionkip. Ik had al zo'n vermoeden maar mijn slager verkoopt kip er een beetje bij af en toe en is niet echt een poulier dus dan moet ik met een beetje concrete wensen komen. Maar moet ik dan zo'n ouwe legkip (dat is een soepkip toch?) heel in de pan mikken, of zijn er stukken die ik daarvoor moet hebben?
quote:
Visbouillon voor visrisotto's, kippenbouillon voor groente-achtige risotto's.
En runderbouillon dan? (ik vraag gewoon door hoor, stoor je er vooral niet aan) Ik dacht bij paella gaan kip en vis ook prima samen en met visbouillon wordt het misschien wat erg vissig als je er zeevruchten door heen gooit. Ik houd wel van vis maar ik ben niet zo dol op dat typische en sterk vissige.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_58211562
quote:
Op maandag 21 april 2008 20:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Goh, ik dacht een boullionkip. Ik had al zo'n vermoeden maar mijn slager verkoopt kip er een beetje bij af en toe en is niet echt een poulier dus dan moet ik met een beetje concrete wensen komen. Maar moet ik dan zo'n ouwe legkip (dat is een soepkip toch?) heel in de pan mikken, of zijn er stukken die ik daarvoor moet hebben?
[..]

En runderbouillon dan? (ik vraag gewoon door hoor, stoor je er vooral niet aan) Ik dacht bij paella gaan kip en vis ook prima samen en met visbouillon wordt het misschien wat erg vissig als je er zeevruchten door heen gooit. Ik houd wel van vis maar ik ben niet zo dol op dat typische en sterk vissige.
Soepkip is een specifieke soort kip geloof ik. Wordt gebruikt in de Surinaamse keuken onader andere.
pi_58220813
quote:
Op maandag 21 april 2008 15:08 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar als ik runderbouillon maak, dan moet ik dus mergpijpjes en schenkel hebben, en ook soepvlees?
Nee, ik zou geen soepvlees er in doen. Nergens voor nodig. Allen mergpijpjes en schenkel is goed. Zit meer dan genoeg smaak aan (en bovendien zit er aan schenkel ook gewoon vlees).
quote:
Op maandag 21 april 2008 15:08 schreef Weltschmerz het volgende:
En al die groente, is dat gewoon standaard of voor die gewenste smaak?
Dat is standaard, uiteraard om de gewenste smaak te bereiken. Dit zijn zo'n beetje de ingrediënten voor een klassieke (runder)bouillon.
quote:
Op maandag 21 april 2008 15:08 schreef Weltschmerz het volgende:
En dan moet ik alles (behalve de kruiden neem ik aan) eerst in een hete oven leggen?
Ja, en een flink poosje ook. Het moet echt goed roosteren.
quote:
Op maandag 21 april 2008 15:08 schreef Weltschmerz het volgende:
kippebouillon voor de risotto's met witte wijn en vis enzo?
Kippenbouillon zou ik niet gebruiken voor risotto met vis. Daar zou ik fumet voor gebruiken. En dat maak je zelf, van bijvoorbeeld graten of de schelpen van schelpdieren en de schalen van schaaldieren.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_58220853
quote:
Op maandag 21 april 2008 20:30 schreef Weltschmerz het volgende:
En runderbouillon dan?
Wanneer je de krachtige, stevige smaak van runderbouillon wilt. Bijvoorbeeld als je met paddenstoelen een risotto maakt (maar dan kun je ook groentebouillon of kippenbouillon gebruiken).
quote:
Op maandag 21 april 2008 20:30 schreef Weltschmerz het volgende:
(ik vraag gewoon door hoor, stoor je er vooral niet aan)
Uiteraard, daar is dit forum voor
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_58224390
Het klinkt misschien heel barbaars, maar je kan natuurlijk ook gewoon een bouillionblokje nemen
Sweet and innocent...
pi_58224423
Natuurlijk kan dat. Maar het is lekkerder om het gewoon zelf te maken. Het is toch niet veel werk. Je moet alleen wel grote hoeveelheden maken.
Wat je ook kunt doen is de bouillon maken en dan extreem laten inkoken. Dat doe je vervolgens in van die zakjes om ijsblokjes te maken. Heb je dan bouillon nodig, dan gooi je gewoon zo'n blokje in een hoeveelheid warm water. Dat bespaart je een hoop ruimte in je diepvries, mocht je geen ruimte hebben.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_58232162
Vandaag er achter gekomen dat een 'plain' risotto (uitje en knof fruiten, risotto erbij, afblussen met witte wijn en verder kippebouillon) met alleen op het laatst een hand verse peterselie en een hand parmezaan er door eigenlijk gewoon goddelijk is!

En ik combinatie met verse pesto nog beter smaakt!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 22 april 2008 @ 21:26:40 #233
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58236724
Na weken in dit onderwerp te "lurken" heb ik eindelijk de knoop doorgehakt...morgen gaat het gebeuren en ik ga risotto maken. Nog niets heel spannends, uitje, knoflook en kippebouillon, en de parmezaanse kaas, want ik wil eerst de basis onder de knie krijgen voor ik me aan iets ingewikkelders waag.
Ik denk dat ik de bouillon morgen maar wel zelf maak, gewoon kippeboutje en kruidenbuiltje (honig) met 1 1/2 liter water een uurtje laten trekken. Het is misschien niet de meest hoogstaande bouillon, maar waarschijnlijk lekkerder dan een blokje.
Doet iemand er weleens zongedroogde tomaatjes doorheen? Is dat lekker?
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_58238046
Als je per se boullion zelf wilt maken kun je hier eens kijken voor wat extra hulp. Is een prima site.
anonieme razernist
  woensdag 23 april 2008 @ 18:37:27 #235
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58259984
Nou het is gelukt hoor....mijn eerste Risotto.
Heel basic, met knoflook, uitje, bosuitje en na het koken handje parmezaanse kaas, roomboter en zongedroogde tomaatjes. Ik vond het lekker, maar was wel zenuwachtig bij het koken. En door die kaas is het wel erg machtig.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  woensdag 23 april 2008 @ 18:44:06 #236
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58260158
Vandaag weer gemaakt: risotto met paddenstoelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58261926
quote:
Op woensdag 23 april 2008 18:44 schreef golfer het volgende:
Vandaag weer gemaakt: risotto met paddenstoelen.
Je kunt je vrouwtje niet beter verwennen dan met risotto Golfer!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 23 april 2008 @ 20:36:24 #238
3869 David
Drum the drums
pi_58263635
quote:
Op woensdag 23 april 2008 18:37 schreef Uccie het volgende:
Nou het is gelukt hoor....mijn eerste Risotto.
Heel basic, met knoflook, uitje, bosuitje en na het koken handje parmezaanse kaas, roomboter en zongedroogde tomaatjes. Ik vond het lekker, maar was wel zenuwachtig bij het koken. En door die kaas is het wel erg machtig.
pi_58263748
quote:
Op woensdag 23 april 2008 19:41 schreef Tezz het volgende:


Je kunt je vrouwtje niet beter verwennen dan met risotto Golfer!
'het vrouwtje' heeft meteen een uurtje met een ontplofte maag op de bank geslapen
Heerlijk echt!!

@ Uccie,
pi_58263894
quote:
Op woensdag 23 april 2008 20:40 schreef Bluezz het volgende:

[..]

'het vrouwtje' heeft meteen een uurtje met een ontplofte maag op de bank geslapen
Heerlijk echt!!

@ Uccie,
Ik kan het me helemaal voorstellen, hihi! (ik had dat gister na de bianco risotto met verse pesto en gegrilde kip en groentes)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 23 april 2008 @ 22:40:48 #241
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58266779
Er zit gewoon iets in de risotto dat je door blijft eten...
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 24 april 2008 @ 19:02:09 #242
3869 David
Drum the drums
pi_58284470
Umami.

En de textuur is ook heerlijk, mits goed bereid natuurlijk
pi_58296969
Vanavond ga ik voor Risotto met aubergine, tomaatjes, oregano en mozzarella.
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_58401752
Vandaag eens een risotto met champignons en spekjes gemaakt:

Oh, and that's a bad miss!
  donderdag 1 mei 2008 @ 13:14:00 #245
101884 PeRi
Allons-y!
pi_58414463
Maandag een beetje safraanrisootto gemaakt, met kip, uitje, courgette, kippenbouillon, groot glas witte wijn, safraandraadjes, stukje roomboter en parmezaan. Zo verdomd heerlijk zacht smaakvol .
Whatever I want.
  donderdag 1 mei 2008 @ 13:23:33 #246
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_58414653
quote:
Op woensdag 30 april 2008 19:12 schreef Brentmeister het volgende:
Vandaag eens een risotto met champignons en spekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
Dat ziet er best uit
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_58415305
quote:
Op woensdag 30 april 2008 19:12 schreef Brentmeister het volgende:
Vandaag eens een risotto met champignons en spekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
*Grom*
pi_58423219
Vandaag risotto gemaakt met bosuitjes, echte cheddar kaas en bieslook (goeie witte wijn en lekkere bouillon natuurlijk niet te vergeten)...

en zo ziet t er dan uit (beetje bewogen), en het was absolúút voor herhaling vatbaar

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 1 mei 2008 @ 21:19:39 #249
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58423547
Er is helaas geen foto van maar heb vandaag ook weer risotto gemaakt. Ik wilde eigenlijk gewoon met champignons en courgette, maar dat had ik niet in huis (en de winkels waren dicht).
Het is risotto geworden met spinasie, zongedroogde tomaten en olijven. Bij de tuinkruidenbouillon had ik een scheut sojasaus gedaan en bij de risotto een scheut witte wijn.
Was erg lekker
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_58435460
ik vind de risotto uit de allerhande van april erg jum.
gaat (uit mijn hoofd) knof, ui, zwarte olijfjes, witte wijn en spinazie in.
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')