FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / "foute" hapjes
Curiosityvrijdag 18 januari 2008 @ 15:18
Mijn man wordt in Juni 40, ik wil dan zgn "foute "hapjes serveren.
Wat zijn nu echt hapjes uit de jaren 70, die nu eigenlijk niet meer kunnen.

Zelf had ik al bedacht, gevulde eieren, kaas met zilveruitje, knakworstjes.

Wie heeft er ook nog leuke tips en eventueel recepten.
boyvvrijdag 18 januari 2008 @ 15:28
Gevulde eieren en knakworsten zijn tijdloosch.
RoOoYtJuHvrijdag 18 januari 2008 @ 15:28
Waarom zijn die fout? Wij serveren ze thuis ook altijd op feestjes.
mcwopsvrijdag 18 januari 2008 @ 15:28
glazen vol met sigaretten, alles met een dipsausje
Adelantevrijdag 18 januari 2008 @ 15:29
die "foute" hapjes uit de OP kom ik op menig feestje nog tegen anders...
Fliepkevrijdag 18 januari 2008 @ 15:31
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:29 schreef Adelante het volgende:
die "foute" hapjes uit de OP kom ik op menig feestje nog tegen anders...
Voelen zich denk ik nu heel wat mensen op hun pik getrapt
Phoenix78vrijdag 18 januari 2008 @ 15:33
augurk in een plakje ham ? Maar zo fout zijn die hapjes niet hoor, wordt nog veelvuldig op feestjes geserveerd en die simpele hapjes zijn altijd als eerste op.. de meest mensen hebben liever iets bekends dan één of andere vaag liflafje....
faunvrijdag 18 januari 2008 @ 15:34
van die zoute sticks van die chinese mixzooi.
Mijn maat doet dat ook altijd op zijn verjaardag, daar zou ik nooit mee durven aan te komen.
Flurryvrijdag 18 januari 2008 @ 15:34
augurk met een plakje ham eromheen en een prikker erdoor
Sapstengelvrijdag 18 januari 2008 @ 15:34
Zo'n augurk opgerold in een plakje boterhamworst ofzoiets en dan een prikkertje er in.
Sudderpotvrijdag 18 januari 2008 @ 15:34
Wat er in die jaren in ieder geval ook was: zoute stengels (prepsels heten die dingen toch?), plakje leverworst met augurkje, asperge uit een potje in plakje ham, blokje kaas met gember.........
LuNaTiCvrijdag 18 januari 2008 @ 15:35
Ik heb laatst nog gevulde eieren op bij een 'proud to be fout' feest.

Ik weet alleen niet of je er conclusies aan moet verbinden, maar afgezien daarvan, ze waren heerlijk!
Angstvrijdag 18 januari 2008 @ 15:37
van die miniworstenbroodjes
cocktailworstje met een strook bladerdeeg eromheen in de oven
vet makkelijk is dat en fout vind ik het ook
Adelantevrijdag 18 januari 2008 @ 15:38
of een stuk ei in rookvlees gewikkeld
SpotlessMind00vrijdag 18 januari 2008 @ 15:38
Zo'n ronde plastic verpakking met vier soorten zoutjes die je zo op tafel kunt zetten
Verder sluit ik me aan bij de massa: als de hapjes die jij noemt fout zijn dan ben ik het ook want ze worden regelmatig geserveerd op feestjes.
n0avrijdag 18 januari 2008 @ 15:38
Schijfjes droge worst op een prikkertje.
Gehaktballen.
Vandaag...vrijdag 18 januari 2008 @ 15:40
kaas met stukje ananas
plakjes leverworst
bakje zoute pinda´s

mijn ouders maakten altijd Deens Zweeds smorgasbord met allerlei sandwiches en haringsalade enzo. Volgens mij erg jaren 70 en leuk
KaheemSaidvrijdag 18 januari 2008 @ 15:40
Ik vind dat sigaretten op tafel echt wel een stoer idee! Net als vroeger inderdaad sigaretten en sigaren in glazen op tafel!
Pikkebaasvrijdag 18 januari 2008 @ 15:42
Gisteren nog een receptie bij de overheid, met gevulde eieren en kaas met een zilveruitje....
uniekhoornvrijdag 18 januari 2008 @ 15:42
Een grote bowl met vruchtenpunch, plakjes leverworst, plakjes droge worst.
En voor de warme snack: bitterballen.
Curiosityvrijdag 18 januari 2008 @ 15:45
Volgens mij staat fout tussen aanhalingstekens.
SicSicSicsvrijdag 18 januari 2008 @ 15:45
Ik zat meer te denken aan 'foie gras' iets wat in de jaren '70 nog prima op tafel gezet kon worden, maar nu toch als een 'fout hapje' wordt gezien.
beelzvrijdag 18 januari 2008 @ 15:45
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:42 schreef uniekhoorn het volgende:
Een grote bowl met vruchtenpunch, plakjes leverworst, plakjes droge worst.
En voor de warme snack: bitterballen.
Bitterballen zijn op feestjes altijd een slecht idee. Bij een vriend van me hangen de bitterballen van oud en nieuw 2006 nogsteeds aan de muur
Hardrebelvrijdag 18 januari 2008 @ 15:46
Volgens mij vader serveerden ze ook sigaretten en sigaren vroeger..
Marijkezwollevrijdag 18 januari 2008 @ 15:48
De hapjes die jij nu noemt vind ik inderdaad niet echt fout
Maar goed, even OT:
augurkje omwikkelen met ham, mounchou op ham smeren en rolletjes maken, spiejes met kaas een ananas (als variatie op de uitjes ) meer schiet me zo niet te binnen
Marijkezwollevrijdag 18 januari 2008 @ 15:49
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:38 schreef Adelante het volgende:
of een stuk ei in rookvlees gewikkeld
SpotlessMind00vrijdag 18 januari 2008 @ 15:49
Potentieel nostalgietopic

Glazen met sigaretten op tafel en blokken kaas die in een ruk in blokjes werden gesneden.
simmuvrijdag 18 januari 2008 @ 15:53
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:18 schreef Curiosity het volgende:
Mijn man wordt in Juni 40, ik wil dan zgn "foute "hapjes serveren.
Wat zijn nu echt hapjes uit de jaren 70, die nu eigenlijk niet meer kunnen.

Zelf had ik al bedacht, gevulde eieren, kaas met zilveruitje, knakworstjes.

Wie heeft er ook nog leuke tips en eventueel recepten.
da's toch gewoon lekker?
Salatrelvrijdag 18 januari 2008 @ 15:59
vegetarische bitterballen
-_Tommy_-vrijdag 18 januari 2008 @ 16:06
kroosjes bloemkool en stukken wortel
MissHobjevrijdag 18 januari 2008 @ 16:09
Ik heb een aantal niets toevoegende reacties eruit gesloopt!
Vorkvrijdag 18 januari 2008 @ 16:10
Je zou eventueel ook kunnen kijken bij een kringloopwinkel ofzo of ze daar tussen alle "gerechten uit de mikrogolfoven" boeken van de jaren '80 geen echte ouderwetsche half vergane kookboeken uit de jaren '70 hebben staan .
Curiosityvrijdag 18 januari 2008 @ 16:11
Ik denk dat de meeste het verkeerd begrijpen, ikzelf vind die hapjes ook niet fout, maar overal om je heen zie je op feestjes de meest luxe en extravagante hapjes.
De gewone bitterbal verdwijnt een beetje.
Ik wil juist de draak steken met al dat luxe gedoe en terug naar de basis.
Gewoon leuke, simpele maar lekkere hapjes.
beelzvrijdag 18 januari 2008 @ 16:13
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:10 schreef Vork het volgende:
Je zou eventueel ook kunnen kijken bij een kringloopwinkel ofzo of ze daar tussen alle "gerechten uit de mikrogolfoven" boeken van de jaren '80 geen echte ouderwetsche half vergane kookboeken uit de jaren '70 hebben staan .
Hehe dat hebben ze sowieso hier in Zwolle wel. Kom daar net vandaan en heb goed gelachen om die magnetronkookboeken met bruine kaft en een blij kijkende hippie op de voorkant
Axiavrijdag 18 januari 2008 @ 16:13
http://home.versatel.nl/amnnsri/flashback.htm
Grippervrijdag 18 januari 2008 @ 16:14
Eigenlijk vind ik al die foute hapjes nog steeds fucking lekker !
(maar yakitori spiesjes, sushi's, en moderne zut ook hoor. boeiend, als het maar lekker is.)
Vandaag...vrijdag 18 januari 2008 @ 16:14
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:06 schreef -_Tommy_- het volgende:
kroosjes bloemkool en stukken wortel
met een dipsaus

soort cocktailsaus:

beetje mierikswortelpasta
mayonaise als basis
scheutje room
klein beetje ketchup voor de kleur
Oblivionvrijdag 18 januari 2008 @ 16:14
quote:
Wat dronken we in de jaren ‘70…

Drankjes van toen waren o.a. 'Snor', een soort Cola met een schuimkraag. De jongeren dronken Sneeuwwitje, (bier met 7-up) later in de jaren 70 verworden tot Shandy. Rose, toen al hip, nu weer in. ‘Oud Bruin’ (bier) werd ook gedronken. Het drankje om zelf te mixen was Spoetnik. Neem een glas met 3 scheppen Suiker, scheut koffiemelk en dan overgieten met limonadesiroop (oftewel bulk) met een beetje 7-up. Verder werd ontdekt dat het Hollandse biertje niet alleen goed drinkbaar was, want ook als haar shampoo voldeed het prima!
Hapjes:
quote:
Hapjes uit de jaren 70…

In het begin van de jaren 70 maakte Nederland kennis met de 'Kiwi' en sneden we kaas in blokjes (met een uitje of stukje fruit op een cocktailprikker) Ook werd het Chinees restaurant, (wat in ieder stad of dorp in opmars was) graag bezocht.


Nog meer tips.
beelzvrijdag 18 januari 2008 @ 16:17
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:11 schreef Curiosity het volgende:
Ik denk dat de meeste het verkeerd begrijpen, ikzelf vind die hapjes ook niet fout, maar overal om je heen zie je op feestjes de meest luxe en extravagante hapjes.
De gewone bitterbal verdwijnt een beetje.
Ik wil juist de draak steken met al dat luxe gedoe en terug naar de basis.
Gewoon leuke, simpele maar lekkere hapjes.
In dat geval:
groffe leverworst
bloedworst
miniworteltjes
toastjes en smeerleverworst
plakjes leverworst met mandarijnpartje
van die kleine doosjes rozijntjes
droge worst
Henk de Vries
minisaucijzenbroodjes
miniworstenbroodjes
kaasblokjes
kaasblokjes met ananas
kaasblokjes met mandarijn
toastjes met Henk de Vries
Vandaag...vrijdag 18 januari 2008 @ 16:18
blikje zalm mengen met mayonaise

et voila, zalmsalade voor op je melbatoastje
Sudderpotvrijdag 18 januari 2008 @ 16:19
Henk de Vries........?
Vorkvrijdag 18 januari 2008 @ 16:20
Je kunt in plaats van bowl of kaas met een stukje fruit op een prikkertje natuurlijk ook een satéprikker pakken en daar een aantal stukes fruit, groente, kaas, worst wat dan ook op prikken. Geen idee of het jaren '70 is, maar het is wel simpel en fout .
beelzvrijdag 18 januari 2008 @ 16:21
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:19 schreef Sudderpot het volgende:
Henk de Vries........?
Yep, toastjes met Henk de Vries waren helemaal hip in de jaren 70.
Sudderpotvrijdag 18 januari 2008 @ 16:22
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:21 schreef beelz het volgende:

[..]

Yep, toastjes met Henk de Vries waren helemaal hip in de jaren 70.
Wat was dat dan?
beelzvrijdag 18 januari 2008 @ 16:24
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:22 schreef Sudderpot het volgende:

[..]

Wat was dat dan?
Carpaccio gemaakt van Henk de Vries.
Principessa.Farfallavrijdag 18 januari 2008 @ 16:27
Ik heb hier een playboys gids voor de huisbar uit 1971
Manhattan's, Martini's en Highballs waren toen heel hip
Ps2Kvrijdag 18 januari 2008 @ 16:37
Gedroogde schapescrotum op een bedje van ruccola met een stukje tomaat
Curiosityvrijdag 18 januari 2008 @ 16:51
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:37 schreef Ps2K het volgende:
Gedroogde schapescrotum op een bedje van ruccola met een stukje tomaat
Dat had ik op mijn verjaardag al, moet niet steeds hetzelfde doen toch
rudedeltadudevrijdag 18 januari 2008 @ 16:52
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:24 schreef beelz het volgende:

[..]

Carpaccio gemaakt van Henk de Vries.
rudedeltadudevrijdag 18 januari 2008 @ 16:54
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:24 schreef beelz het volgende:

[..]

Carpaccio gemaakt van Henk de Vries.


Dat kan niet lekker zijn!!!
simmuvrijdag 18 januari 2008 @ 17:09
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 16:11 schreef Curiosity het volgende:
Ik denk dat de meeste het verkeerd begrijpen, ikzelf vind die hapjes ook niet fout, maar overal om je heen zie je op feestjes de meest luxe en extravagante hapjes.
De gewone bitterbal verdwijnt een beetje.
Ik wil juist de draak steken met al dat luxe gedoe en terug naar de basis.
Gewoon leuke, simpele maar lekkere hapjes.
dan begin je met bakjes chips en nootjes, daarna stap je over op blokjes kaas (met spul erop als je echt sjiek wil doen) en asperges met ham en augurken met salami eromheen en plakjes komkommer, daarna serveer je kipdrumstickjes of tv stickjes en gehaktballetjes.
Meike26vrijdag 18 januari 2008 @ 17:13
Wat ik zelf erg prettig vind, is voorafgesmeerde toastjes. Het scheelt een hoop gekleider en je kan er nog wat creatiefs van maken. Zondag zelf ook een verjaardag te vieren en de salades worden dan weer vrolijk gemixed (2 soorten salade op 1 toastje). Kaasblokjes dippen in curry/pestosaus en ragoukuipjes met warme kipsate saus.

Ik krijg er nu alweer zin in
scrub_nursevrijdag 18 januari 2008 @ 19:49
prikkers met vlaggetje
halve schijfjes salami
halve schijfjes boterhamworst
halve schijfjes leverworst
blokje kaas met zilverui
" druif
" ananas (blik of course)
" mandarijn (blik of course)
(toastje: langwerpige melba)
toastje met plakje kaas en schijfje ei en toefje majo en paprikapoeder
toastje met tonijn en zilverui/augurk
toastje met plakje kaas en 2 augurkschijfjes
roggebrood met smeerkaas
"koude schotel"
pindas
zoute en paprika chips met dipsaus uit zakje gemengd met majo
zoute stengels
warm:
bitterballen
frikandellen in kleine stukjes
mini snacks
hachee/goulash met stokbrood en halve perzikken op plastic bordjes
Tezzvrijdag 18 januari 2008 @ 19:56
En vooral ook bij de kringloopwinkel van die oranje/groene/bruine schaaltjes kopen he! Oh ja, en overal een prikkertje met een vlaggetje insteken!
EricTzaterdag 19 januari 2008 @ 00:25
augurk-boterhamworst
rookvlees-ei
rookvlees-creme

zoiets?
_Arual_zaterdag 19 januari 2008 @ 11:10
Tutti frutti
Gedroogde vijgen
Zelfgemaakte eiersalade
Toastje met plakjes ei, (2 per melbatoast), en op ieder plakje dan zo'n drolletje mayonaise.
Blokje kaas met een druif erop
Blokje kaas met een Amsterdams uitje erop
Van die gehaktballetjes, per 12 verpakt, die je in een pannetje warm moet maken.
Erosjuhhhzaterdag 19 januari 2008 @ 13:00
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 19:56 schreef Tezz het volgende:
En vooral ook bij de kringloopwinkel van die oranje/groene/bruine schaaltjes kopen he! Oh ja, en overal een prikkertje met een vlaggetje insteken!
vlaggetje die is goed! zeker als je ze van duitsland krijgen kan nederland-duitsland haat was toen nog iets groter
ennuikzaterdag 19 januari 2008 @ 18:10
Van huzarensalade een halve bol maken, flink veel slasaus er over een een beetje paprikapoeder voor de "kleur", tomaatjes en augurkjes er naast en klaar! Bij voorkeur op een zilverkleurige schaal!
Stereotomyzondag 20 januari 2008 @ 01:40
Vlammetjes?
Moragh_DaughterofSunezondag 20 januari 2008 @ 13:30
Klinkt leuk allemaal! Denk dat ik ook maar eens zoiets organiseer
Vorkzondag 20 januari 2008 @ 13:38
Ik zou ook een grote bak mosterd neerzetten. Overal kan mosterd bij
Sapstengelzondag 20 januari 2008 @ 13:41
quote:
Op zaterdag 19 januari 2008 18:10 schreef ennuik het volgende:
Van huzarensalade een halve bol maken, flink veel slasaus er over een een beetje paprikapoeder voor de "kleur", tomaatjes en augurkjes er naast en klaar! Bij voorkeur op een zilverkleurige schaal!
Ja en dan nog met een vork van die streepjes er in maken.
Vorkzondag 20 januari 2008 @ 13:49
Je hebt vast nog wel ergens zo'n garneringssetje liggen, om figuurtjes te maken uit wortels en komkommers enzo. Van die sterrtjes of krullen. Dat zie je ook nergens meer en dat zal ook vast wel een reden hebben
Hoi_Piepeloizondag 20 januari 2008 @ 13:50
Cocktailworstjes in bladerdeeg!
Hoi_Piepeloizondag 20 januari 2008 @ 13:51
quote:
Op zondag 20 januari 2008 13:38 schreef Vork het volgende:
Ik zou ook een grote bak mosterd neerzetten. Overal kan mosterd bij
Dan moet je het wel als toetje doen natuurlijk, mosterd na de maaltijd enzulks
boyvzondag 20 januari 2008 @ 20:22


Mejoonwoensdag 23 januari 2008 @ 16:12
Dadels met Mon Chou
En kaasfondue natuurlijk
S_oepstengelwoensdag 23 januari 2008 @ 17:29
Gevulde tomaat
Kleine asperger gerold in een plakje ham
Oceanonixwoensdag 23 januari 2008 @ 22:12
bugles met kaasspread uit een tube.........
Hoi_Piepeloiwoensdag 23 januari 2008 @ 22:55
Dadels met kruidenboter en spek eromheen
Schijfjes komkommer en reepjes paprika
Zoeen stukje ei met rookvlees eromheen
Stukjes kaas, mosterd erbij
Nacho's uit de oven
Warme grillworst
Huzarensalade
Gevulde eieren
Mirjamwoensdag 23 januari 2008 @ 23:37
oeh oeh,er schiet me iets geweldigs te binnen

een halve meloen inpakken in aluminiumfolie, grote satéprikkers volprikken met stukjes kaas, zilveruitjes en knakworstjes, en al die prikkers in die meloen steken
beelzdonderdag 24 januari 2008 @ 00:00
quote:
Op woensdag 23 januari 2008 23:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
oeh oeh,er schiet me iets geweldigs te binnen

een halve meloen inpakken in aluminiumfolie, grote satéprikkers volprikken met stukjes kaas, zilveruitjes en knakworstjes, en al die prikkers in die meloen steken
Holy crap dat heb ik vroeger in groep 3 ofzo nog gedaan als traktatie op school
Mirjamdonderdag 24 januari 2008 @ 00:01
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 00:00 schreef beelz het volgende:

[..]

Holy crap dat heb ik vroeger in groep 3 ofzo nog gedaan als traktatie op school
precies
beelzdonderdag 24 januari 2008 @ 00:12
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 00:01 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

precies
Ik heb dus eigenlijk best zin om weer zoiets te maken. Eigenlijk krijg ik enorm zin in zulke 'foute' hapjes te maken en daar een feest omheen te bouwen
Mirjamdonderdag 24 januari 2008 @ 00:16
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 00:12 schreef beelz het volgende:

[..]

Ik heb dus eigenlijk best zin om weer zoiets te maken. Eigenlijk krijg ik enorm zin in zulke 'foute' hapjes te maken en daar een feest omheen te bouwen
ik voel een meet aankomen
beelzdonderdag 24 januari 2008 @ 01:33
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 00:16 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik voel een meet aankomen
Plan de meet en ik zal er zijn
BBQ-kipdonderdag 24 januari 2008 @ 11:56
quote:
Op woensdag 23 januari 2008 23:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
oeh oeh,er schiet me iets geweldigs te binnen

een halve meloen inpakken in aluminiumfolie, grote satéprikkers volprikken met stukjes kaas, zilveruitjes en knakworstjes, en al die prikkers in die meloen steken
Bij ons werd de meloen vervangen door een groene kool ofzo, lekker cheapo weer.
Maar ik heb dat ook een paar keer getrakteerd vroeger, haha, geweldig!
Ik ga binnenkort met vrienden zo'n "foute hapjes-party" geven, heel veel zin in
Inclusief de "bowl", de zelfgemaakte huzarensalade uit een teil, gevulde eieren en asperges uit blik met een plakje ham eromheen
Moragh_DaughterofSunedonderdag 24 januari 2008 @ 12:16
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 01:33 schreef beelz het volgende:

[..]

Plan de meet en ik zal er zijn
Ik ook
Lotusssmaandag 28 januari 2008 @ 04:22
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 11:56 schreef BBQ-kip het volgende:
Inclusief de "bowl", de zelfgemaakte huzarensalade uit een teil, gevulde eieren en asperges uit blik met een plakje ham eromheen
Oh męn... mijn hele Nederlandse familie serveert dat nog altijd op verjaardagen...

Bowl, kaasblokjes, ananas, zilveruitjes, augurk met boterhamworst. Inclusief (vlaggetjes)prikkers!
Niet te vergeten het "kaasplankje" met brie, camembert en paturain en een bak melbatoastjes ernaast.
Oh ja, ook nog zalm- en eiersalade (moeders maakt het nog steeds zelf)...

Ik heb een hele foute, oer-Hollandse (maar heel lieve) familie!
Morwenmaandag 28 januari 2008 @ 04:30
quote:
Op maandag 28 januari 2008 04:22 schreef Lotusss het volgende:

[..]

Oh męn... mijn hele Nederlandse familie serveert dat nog altijd op verjaardagen...

Bowl, kaasblokjes, ananas, zilveruitjes, augurk met boterhamworst. Inclusief (vlaggetjes)prikkers!
Niet te vergeten het "kaasplankje" met brie, camembert en paturain en een bak melbatoastjes ernaast.
Oh ja, ook nog zalm- en eiersalade (moeders maakt het nog steeds zelf)...

Ik heb een hele foute, oer-Hollandse (maar heel lieve) familie!
Niks mis mee Rookvlees met ei, bladerdeeghapjes met knakworst en kaas uit de oven
Nembrionicmaandag 28 januari 2008 @ 07:16
Ik vraag me af of er wel "foute" hapjes bestaan
Charmianmaandag 28 januari 2008 @ 08:47
quote:
Op woensdag 23 januari 2008 22:12 schreef Oceanonix het volgende:
bugles met kaasspread uit een tube.........
maar dan wel bugles uit een doos en zonder rare smaakjes

Hardrebelmaandag 28 januari 2008 @ 09:22
Maar wat is er FOUT aan deze dingen..
Curiositymaandag 28 januari 2008 @ 11:38
quote:
Op maandag 28 januari 2008 09:22 schreef Hardrebel het volgende:
Maar wat is er FOUT aan deze dingen..
Ik vind het best wel vreemd dat mensen dit topic zo serieus nemen, ik heb al 2 keer gezegd, dat fout tussen aanhalingstekens staat.
Maar de meerderheid begrijpt de insteek gelukkig wel.
Mwanatabumaandag 28 januari 2008 @ 12:00
quote:
Op woensdag 23 januari 2008 17:29 schreef S_oepstengel het volgende:
Gevulde tomaat
Kleine asperger gerold in een plakje ham
Blijft zo'n autist wel stilliggen als ie in ham gerold wordt?

In ieder geval dat egel-geval maken met die halve meloen/kool met een legioen aan lange prikkers met kaas, worst, zilveruitjes, komkommer, ananas e.d. We zijn er allemaal wel een keer mee naar school gestuurd om te trakteren
motorbloempjemaandag 28 januari 2008 @ 12:03
geblancheerde bloemkool/broccoli/wortel met een kerriedipje?
cherrytomaatjes?

niet echt fout, maar wel lekker
koelemaandag 28 januari 2008 @ 12:05
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:31 schreef Fliepke het volgende:

[..]

Voelen zich denk ik nu heel wat mensen op hun pik getrapt
hahaha, idd, maar ik begrijp precies wat ts bedoeld, ik ga dr ff over nadenken!
Taurusmaandag 28 januari 2008 @ 12:26
Die glazen met sigaretten zijn leuk ja Ik vind dit allemaal overigens wel degelijk 'foute' hapjes Het is cheap en makkelijk, en nogal Hollands.
Marblemaandag 28 januari 2008 @ 16:02
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 11:56 schreef BBQ-kip het volgende:
"bowl"
Oh ja bowl, veel fouter dan dat wordt het niet . Die naam alleen al.

Maar wel het enige "spiked" item dat ik als kind al mocht verorberen .
Morwendinsdag 29 januari 2008 @ 03:13
quote:
Op maandag 28 januari 2008 12:26 schreef Taurus het volgende:
Die glazen met sigaretten zijn leuk ja Ik vind dit allemaal overigens wel degelijk 'foute' hapjes Het is cheap en makkelijk, en nogal Hollands.
*hap

Cheap en makkelijk? Als ik voor een feestje hapjes klaar maak ben ik zomaar 70 euro en een hele middag kwijt.

Maximamomentje misschien
PanPandinsdag 29 januari 2008 @ 21:14
Koude schotel was al genoemd, maar die moet je dan natuurlijk wel garneren met paddenstoelen (augurkje, half tomaatje er bovenop, stippen maken met Zaanse mayo uit een tube)!

Zo, fouter kan niet.
Martijn_77woensdag 30 januari 2008 @ 19:29
Blokjes kaas met prikkers en eventueel een bolletje gember of zilver of amsterdamse ui
Unique06donderdag 31 januari 2008 @ 11:49
Of het fout is geen idee maar mijn oma serveerd altijd dadels met kruidenkaas erin...
En schijnen mensen te zijn die dit lekker vinden, zelf vind ik het
Maar misschien leuk onder het motto 'fout' hapje.
Tourniquetdonderdag 31 januari 2008 @ 17:26
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 11:49 schreef Unique06 het volgende:
Of het fout is geen idee maar mijn oma serveerd altijd dadels met kruidenkaas erin...
En schijnen mensen te zijn die dit lekker vinden, zelf vind ik het
Maar misschien leuk onder het motto 'fout' hapje.

Dadels met Mon Chou is

Maar volgens mij kenden ze dat in de 70's nog niet, is volgens mij meer 80's.
SpotlessMind00donderdag 31 januari 2008 @ 17:35
Hoorntjes van cervelaatworst gevuld met Monchou Alleen maken is een vervelend karweitje.
Unique06donderdag 31 januari 2008 @ 17:47
ah de 80's... thnx was het jaartal ff kwijt
Daviddonderdag 31 januari 2008 @ 18:40
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 11:49 schreef Unique06 het volgende:
Of het fout is geen idee maar mijn oma serveerd altijd dadels met kruidenkaas erin...
En schijnen mensen te zijn die dit lekker vinden, zelf vind ik het
Maar misschien leuk onder het motto 'fout' hapje.
Dat lijkt me nu echt serieus superlekker.
Unique06donderdag 31 januari 2008 @ 18:44
Nou ik zou zeggen.... TRY IT!
Oblivionzaterdag 2 februari 2008 @ 02:46
quote:
Op maandag 28 januari 2008 11:38 schreef Curiosity het volgende:

Ik vind het best wel vreemd dat mensen dit topic zo serieus nemen, ik heb al 2 keer gezegd, dat fout tussen aanhalingstekens staat.
Maar de meerderheid begrijpt de insteek gelukkig wel.
Okay, wat ga je in juni dan serveren?
thloregzaterdag 2 februari 2008 @ 17:31
Hieronder tijdens stappen(gisteravond) deze lekker dikmakende hapjes gegeten. LEKKAH!

Curiosityzondag 3 februari 2008 @ 19:25
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 02:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Okay, wat ga je in juni dan serveren?
Die halve meloen met spiezen met kaas en knakworst ed gaat het zeker worden, geniaal.
kabouter.mutsdinsdag 5 februari 2008 @ 00:38
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 19:29 schreef Martijn_77 het volgende:
Blokjes kaas met prikkers en eventueel een bolletje gember of zilver of amsterdamse ui
wij hadden ze met een druif of stukje annanas erop.
Bonjasky82vrijdag 8 februari 2008 @ 12:45
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 17:31 schreef thloreg het volgende:
Hieronder tijdens stappen(gisteravond) deze lekker dikmakende hapjes gegeten. LEKKAH!

[ link | afbeelding ]
Wat zijn die verbrande drollen? En wat doet die sla daar?
Grrrrrrrrwoensdag 13 februari 2008 @ 13:04
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:18 schreef Curiosity het volgende:
Mijn man wordt in Juni 40, ik wil dan zgn "foute "hapjes serveren.
Wat zijn nu echt hapjes uit de jaren 70, die nu eigenlijk niet meer kunnen.

Zelf had ik al bedacht, gevulde eieren, kaas met zilveruitje, knakworstjes.

Wie heeft er ook nog leuke tips en eventueel recepten.
Wat lul jij nou . Dat is allemaal verrukkelijk!

Niet hip volgens de vrouwenblaadjes misschien maar wie trekt zich daar nou een reet van aan?
Bonjasky82woensdag 13 februari 2008 @ 13:56
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 13:04 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Wat lul jij nou . Dat is allemaal verrukkelijk!

Niet hip volgens de vrouwenblaadjes misschien maar wie trekt zich daar nou een reet van aan?
kmag hopen dat t lekker is ja. je gaat toch geen hapjes serveren alleen omdat ze fout zijn als ze ook nog eens vies zijn?
Nembrionicwoensdag 13 februari 2008 @ 14:02
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 12:45 schreef Bonjasky82 het volgende:

[..]

Wat zijn die verbrande drollen? En wat doet die sla daar? [ afbeelding ]
Ik wilde het net gaan vragen
Bonjasky82woensdag 13 februari 2008 @ 14:02
Trouwens, zijn dadels ook niet 'fout'. Kgeloof dat die ook in waren in de jaren 70.
Grrrrrrrrwoensdag 13 februari 2008 @ 14:05
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 13:56 schreef Bonjasky82 het volgende:

[..]

kmag hopen dat t lekker is ja. je gaat toch geen hapjes serveren alleen omdat ze fout zijn als ze ook nog eens vies zijn?
Ik wist trouwens niet eens dat hapjes "fout" konden zijn. Ik dacht dat je dat alleen in de oorlog kon zijn
Bonjasky82woensdag 13 februari 2008 @ 15:23
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 14:05 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ik wist trouwens niet eens dat hapjes "fout" konden zijn. Ik dacht dat je dat alleen in de oorlog kon zijn
nee, die tuinbroek die je afgelopen zomer zo vaak droeg is ook fout bijvoorbeeld.
Bonjasky82woensdag 13 februari 2008 @ 15:29
eerlijk gezegd vind ik trendy hapjes fouter dan oubollige hapjes... zoals tapenade en verschillende soorten tapa's... en de hipheid van de italiaanse keuken in nederland tegenwoordig.
Muckdonderdag 14 februari 2008 @ 12:54
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 15:29 schreef Bonjasky82 het volgende:
eerlijk gezegd vind ik trendy hapjes fouter dan oubollige hapjes... zoals tapenade en verschillende soorten tapa's... en de hipheid van de italiaanse keuken in nederland tegenwoordig.
het gebeurt niet gauw, maar ik ben het helemaal met je eens!

ik heb liever een stukje kaas dan een vreselijk ingewikkeld hapje waarvan ik niet zeker weet of ik het lust en hoe ik het in vredesnaam in mijn mond ga krijgen zonder dat al die mooie kunstzinnige stukjes eraf kieperen en op mijn trui belanden
Grrrrrrrrdonderdag 14 februari 2008 @ 13:00
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 12:54 schreef Muck het volgende:

[..]

het gebeurt niet gauw, maar ik ben het helemaal met je eens!

ik heb liever een stukje kaas dan een vreselijk ingewikkeld hapje waarvan ik niet zeker weet of ik het lust en hoe ik het in vredesnaam in mijn mond ga krijgen zonder dat al die mooie kunstzinnige stukjes eraf kieperen en op mijn trui belanden
Ja, en dan gastvrouwen die beledigd zijn als je niet op voorhand enthousiast bent, ook zoiets .
Muckdonderdag 14 februari 2008 @ 13:06
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:00 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ja, en dan gastvrouwen die beledigd zijn als je niet op voorhand enthousiast bent, ook zoiets .
ja precies!
zo kreeg ik pas een stukje roggebrood met gerookte kip en appelstroop voorgeschoteld
heel hip
heel goor
Mirjamdonderdag 14 februari 2008 @ 13:08
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:06 schreef Muck het volgende:

een stukje roggebrood met gerookte kip en appelstroop
-->
Muckdonderdag 14 februari 2008 @ 13:10
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:08 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

-->
ik dacht echt: "hoe kóm je in godesnaam op zo'n idee?!"
maar ja, dat durf ik dan weer niet te vragen
Grrrrrrrrdonderdag 14 februari 2008 @ 13:13
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:10 schreef Muck het volgende:

[..]

ik dacht echt: "hoe kóm je in godesnaam op zo'n idee?!"
maar ja, dat durf ik dan weer niet te vragen
9 van de 10 keer hebben ze het ergens gelezen in een blad natuurlijk .
Captain_Fabulousdonderdag 15 oktober 2009 @ 10:35
Knakworstjes in bladerdeeg, maar dan met heel scerp mosterdkaas erbij in gerold, zou dat wat zijn?
Grrrrrrrrdonderdag 15 oktober 2009 @ 10:43
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 10:35 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Knakworstjes in bladerdeeg, maar dan met heel scerp mosterdkaas erbij in gerold, zou dat wat zijn?
Dat is best goed te vreten ja
Pietverdrietdonderdag 15 oktober 2009 @ 10:51
quote:
Op donderdag 14 februari 2008 13:13 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

9 van de 10 keer hebben ze het ergens gelezen in een blad natuurlijk .
Je zal op zo een blad werken en iedere keer wat nieuws moeten verzinnen, tja dan komen ze met dit soort onzin.
Captain_Fabulousdonderdag 15 oktober 2009 @ 10:56
Het allergrootste dieptepunt is voor mij nog altijd de Iglo spinazie a la creme reclame van heeeel lang geleden :

Een pannekoek, gevuld met spinazie a la creme...en dan een kind erbij dat even met de vinger van de spinazie proeft, en een gezicht trekt alsof het ongeloofelijk lekker is...
Pietverdrietdonderdag 15 oktober 2009 @ 11:07
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 10:56 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Het allergrootste dieptepunt is voor mij nog altijd de Iglo spinazie a la creme reclame van heeeel lang geleden :

Een pannekoek, gevuld met spinazie a la creme...en dan een kind erbij dat even met de vinger van de spinazie proeft, en een gezicht trekt alsof het ongeloofelijk lekker is...
LOL
Hadden ze er waarschijnlijk pistache ijs ingedaan
Pietverdrietdonderdag 15 oktober 2009 @ 11:08
Als spinazie al uit de diepvries komt, dan toch alleen hele spinazie, niet gehakt, niet a la creme, nee gewoon ingevroren blaadjes
Smolderbearddonderdag 15 oktober 2009 @ 15:05
Mode aan voedsel koppelen en het "fout" noemen omdat het zogenaamd uit is vind ik toch wel zo'n ongelofelijke onzin.
Je laat iets dat je lekker vind toch verdomme niet staan omdat het niet meer hip is ofzo?
Dit is echt een onbegrijpelijke mindset voor mij.

Als ik een gevuld ei eet en iemand zegt: '1973 heeft gebeld, ze willen hun gevulde ei terug!' dan kan je me echt oprapen.
Wat een tool ben je dan.
Pietverdrietdonderdag 15 oktober 2009 @ 15:06
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 15:05 schreef Smolderbeard het volgende:
Mode aan voedsel koppelen en het "fout" noemen omdat het zogenaamd uit is vind ik toch wel zo'n ongelofelijke onzin.
Je laat iets dat je lekker vind toch verdomme niet staan omdat het niet meer hip is ofzo?
Dit is echt een onbegrijpelijke mindset voor mij.

Als ik een gevuld ei eet en iemand zegt: '1973 heeft gebeld, ze willen hun gevulde ei terug!' dan kan je me echt oprapen.
Wat een tool ben je dan.
Dat soort mensen zijn gewoon vieze neofielen
Smolderbearddonderdag 15 oktober 2009 @ 15:20
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat soort mensen zijn gewoon vieze neofielen
Leuke term.
Toen ik het in Google invoerde kwam een topic van jou uit 2007 over aardappelen op #4 naar boven.
quote:
Op vrijdag 18 januari 2008 15:48 schreef Marijkezwolle het volgende:
De hapjes die jij nu noemt vind ik inderdaad niet echt fout
Maar goed, even OT:
augurkje omwikkelen met ham, mounchou op ham smeren en rolletjes maken, spiejes met kaas een ananas (als variatie op de uitjes ) meer schiet me zo niet te binnen
Gewelig!
Mijn oma maakte dit vroeger met gesnipperde ui en peterselie door de monchou.
Sindsdien nooit meer tegengekomen en dat is zonde want het is waanzinnig lekker.
Gelijk maken om vrijdag bij het bier te snacken.
Grrrrrrrrdonderdag 15 oktober 2009 @ 15:32
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zal op zo een blad werken en iedere keer wat nieuws moeten verzinnen, tja dan komen ze met dit soort onzin.
Het moet vol natuurlijk ja, een beetje als de sportkranten in Spanje ed . En eens in de zoveel tijd duik je natuurlijk in het archief en gooi je er wat 'retro' tegenaan. Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip man!
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 10:56 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Het allergrootste dieptepunt is voor mij nog altijd de Iglo spinazie a la creme reclame van heeeel lang geleden :

Een pannekoek, gevuld met spinazie a la creme...en dan een kind erbij dat even met de vinger van de spinazie proeft, en een gezicht trekt alsof het ongeloofelijk lekker is...
Dat vind ik dan wel een 'fout' hapje ja
coviedonderdag 15 oktober 2009 @ 15:33
op zich..

die "foute hapjes" zijn wel echt nederlands.
Maar ik vraag me af of in bijvoorbeeld spanje of turkije de hapjes door de jaren heen zijn veranderd.

Volgens mij gaat dat ook van (groot)moeder naar kind.
Wij hebben gevulde eitjes turken hebben baklava.
Grrrrrrrrdonderdag 15 oktober 2009 @ 15:35
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 15:33 schreef covie het volgende:
op zich..

die "foute hapjes" zijn wel echt nederlands.
Maar ik vraag me af of in bijvoorbeeld spanje of turkije de hapjes door de jaren heen zijn veranderd.

Volgens mij gaat dat ook van (groot)moeder naar kind.
Misschien hebben de vrouwen het daar te druk om zich zorgen te maken over de hipheid van hapjes.
coviedonderdag 15 oktober 2009 @ 15:37
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 15:35 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Misschien hebben de vrouwen het daar te druk om zich zorgen te maken over de hipheid van hapjes.
Ja met alleen het huishouden?
Curiositydonderdag 15 oktober 2009 @ 20:58
Maar kom maar op met nog meer ideeen, heb ik alvast iets voor als hij 80 wordt
simmudonderdag 15 oktober 2009 @ 21:10
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 15:37 schreef covie het volgende:

[..]

Ja met alleen het huishouden?
jup. alleen het huishouden. bestaande uit afwezige man en 12 koters varierend in leeftijd
dan wil je wel graag lekker snel klaar zijn en weinig troep. geen handige keukenmachine, geen magnetron en geen vaatwasser (dat zijn de oudste koters en dat gaat niet zo snel en effectief)
Grrrrrrrrvrijdag 16 oktober 2009 @ 00:48
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 20:58 schreef Curiosity het volgende:
Maar kom maar op met nog meer ideeen, heb ik alvast iets voor als hij 80 wordt
Pittige gekruide gehaktballetjes, altijd een succes, wel zélf maken natuurlijk