SterkStaaltje | woensdag 16 januari 2008 @ 18:44 |
Ik ben voor een cadeautje op zoek naar een goed basis kookboek. Een boek waarin je alle basis dingen kan vinden, van sausjes tot aardappels koken tot pasta maken etc. Je kent het wel, dat dikke vergeelde boek van je moeder wat aan alle kanten uit elkaar valt met overal papiertjes ingestoken. Maar waar ze toch nog even regelmatig in kijkt. Wie weet een goede titel? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door SterkStaaltje op 16-01-2008 18:51:02 ] | |
Rosbief | woensdag 16 januari 2008 @ 18:49 |
Wat zijn sousjes? ![]() | |
skyrebel | woensdag 16 januari 2008 @ 18:50 |
Ik vind zelf "KOOK met Jamie" een zeer goed basisboek. Hier worden verschillende technieken, keukengereedschap, ingredienten, enz uitgelegd. Verder staan er uiteraard ook zeer lekkere gerechten in. Verder denk ik dat het ook een beetje aan het niveau van degene die het boek gaat gebruiken. Ik weet dat er basisboeken zijn (titel weet ik even niet) waar zelfs uitgelegd wordt hoe je een ei moet koken. Dus ik bedoel maar. | |
Mejoon | woensdag 16 januari 2008 @ 18:52 |
http://www.gottmer.nl/becht/9023010736.htm Deze is echt ideaal. Wannee kookboek [ Bericht 5% gewijzigd door Mejoon op 16-01-2008 19:36:35 ] | |
SterkStaaltje | woensdag 16 januari 2008 @ 18:52 |
quote:ahum,.,....lange dag zullen we maar zeggen. Het leek al zo raar,.... ![]() | |
Snuitebolletje | woensdag 16 januari 2008 @ 18:57 |
Ik heb hier het margriet kookboek (complete basis kookboek) liggen, best prima, alleen veel lekkere recepten staan er niet in, wel hoe je alle groenten ed. klaar moet maken en waar je op moet letten.. | |
SHE | woensdag 16 januari 2008 @ 18:59 |
'De komplete wereld van de kookkunst, Grootmoeders kookboek ' Uitgegeven door Lecturama. | |
Maeghan | woensdag 16 januari 2008 @ 19:01 |
Ik zag pas bij de Donner een nieuw basiskookboek liggen, een cursus met alle basistechnieken voor klassieke gerechten. Ik weet alleen niet meer hoe het heet. Het had een bruine kaft. Misschien weet iemand de titel toevallig? Dat boek zag er namelijk mooi uit, ik wil het zelf wel graag hebben. Volgens mij was ie ongeveer 23 euro. | |
Marijkezwolle | woensdag 16 januari 2008 @ 19:03 |
Dat (in mijn geval niet zo) dikke vergeelde kookboek met blaadjes er tussen heb ik inderdaad in de kast staan. Ooit ge-erft van een tante. Het is zo'n jaren 70 kookboek (zo noem ik het altijd maar, met een vrolijke dame met een appeltjes schort op de kaft, en bij de afdeling koek en gebak wordt vermeld dat de huisvrouw het zo fijn vindt om haar gasten zelfgebakken meuk voor te zetten ![]() ![]() ![]() Zal ik eens kijken wat het ISBN nummer (als ie dat al heeft) is, misschien is ie nog ergens op de kop te tikken (misschien 2e hands). | |
TeChNo2 | woensdag 16 januari 2008 @ 19:04 |
quote:Inderdaad: het standaardwerk ![]() | |
pomtiedom | woensdag 16 januari 2008 @ 19:08 |
![]() | |
dopa | woensdag 16 januari 2008 @ 19:22 |
Larousse Gastronomique (beter bestaat niet) De zilveren lepel (pas sinds vorig jaar vertaald in het Nederlands maar zeer goed en helder boek) | |
Martijn_77 | woensdag 16 januari 2008 @ 19:33 |
Wannee Kookboek ![]() | |
SterkStaaltje | woensdag 16 januari 2008 @ 20:00 |
Zo dat gaat hard! Ik ga ze eens opzoeken. Keep on going! | |
Sjeen | woensdag 16 januari 2008 @ 20:28 |
quote:Da's geen basiskookboek ![]() | |
ColdFeet | woensdag 16 januari 2008 @ 21:07 |
quote:Ik zou wat meer basic beginnen... Geldt ook voor degene die het Jamie-boek noemde. Wannee lijkt me een goede keus. Blue-band kookboekjes of het Albert Heijn basiskookboek zijn ook wel handig. | |
Barb | woensdag 16 januari 2008 @ 22:33 |
Mijn kookbijbel: Eigentijdse keuken; koken en bakken | |
beunkster | woensdag 16 januari 2008 @ 23:12 |
Le Cordon Blue - handboek kooktechnieken Vind ik persoonlijk een handig boek. Als je echt heel basic wilt, idd wat CF zegt het Albert Heijn basiskookboek pakken. Wil je net ff wat anders dan een 'gewoon' standaard kookboek, dan vind ik (persoonlijk) 'de kunst van het koken' van Julia Child erg ideaal. Dat is een fantastisch boek om de klassieke Franse keuken te leren kennen op een eenvoudige manier. | |
_Hestia_ | woensdag 16 januari 2008 @ 23:32 |
Het Margriet Kookboek![]() | |
motorbloempje | woensdag 16 januari 2008 @ 23:41 |
margriet ![]() ik zou eens bij de Slegte gaan neuzelen ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | woensdag 16 januari 2008 @ 23:43 |
quote:Maar het is wel een super goed basis boek waarin van alles wordt uitgelegd en waar echt van alles in staat ![]() | |
Sudderpot | donderdag 17 januari 2008 @ 10:54 |
Wannee. Is echt hét kookboek. | |
#ANONIEM | donderdag 17 januari 2008 @ 19:23 |
quote:Heb ik ook, alleen een oudere uitgave, die van mij komt uit 1989 ![]() nooit gebruikt btw | |
LasTeR | donderdag 17 januari 2008 @ 19:26 |
We hadden een keer zo'n boek van Blue Band, die was wel goed volgens mij. | |
Richie_Rich | donderdag 17 januari 2008 @ 23:06 |
Wannee, lijkt me duidelijk | |
#ANONIEM | donderdag 17 januari 2008 @ 23:11 |
Nou, voor wat TS zoekt lijkt zoiets als het Margriet kookboek me helemaal niet verkeerd hoor ![]() Ik gebruik het te pas en te onpas om hele domme dingen die ik niemand durf te vragen op te zoeken ![]() Wat ik ook een fijn boek vind voor gemiddelde braad/kook/bak/stoom/gaarwordt-tijden is dat suffe Blueband boek, "Van Pieper tot Pasta". Aan de recepten heb je eigenlijk niet zoveel, maar ik weet soms gewoon niet hoe lang bepaalde soorten vlees moeten, en om er dan in te gaan prikken vind ik ook zo zonde, en wordt het ook droog van. Daar vind ik dat boek heel erg handig voor, ze zitten meestal spot on. | |
ColdFeet | donderdag 17 januari 2008 @ 23:15 |
quote:Eensch is!! Het heeft weinig zin om te smalen over 'truttige' boeken en te schermen met extreem hippe (Jamie) of boeken voor echte die-hards (Larousse, Zilveren Lepel). Iemand die niet kan koken, moet de Wannee, of de Margriet, of de Blue Band of Albert-heijn beginnersboeken hebben. Daaruit kun je gewoon ordinair leren koken, de rest komt later wel! | |
CraZaay | vrijdag 18 januari 2008 @ 11:05 |
Albert Heijn Basiskookboek is een goede vind ik. | |
Loontjah | vrijdag 18 januari 2008 @ 11:16 |
Ik heb een hele goede thuis. Kan het zo even niet op internet vinden, maar zal straks eens kijken. Hij kostte overigens maar 5 euro bij de witte boekhandel. | |
Innocence | vrijdag 18 januari 2008 @ 13:41 |
Dat boekje van BlueBand vind ik super. Staan zo'n beetje alle bereidingswijzen, groenten en vleessoorten in! (y) | |
Gimmick | vrijdag 18 januari 2008 @ 18:45 |
quote:Ik vind de Zilveren Lepel nu niet direct voor die hards. Tenminste, ik heb het boek en zie mezelf niet direct als een die hard. Natuurlijk zijn niet alle gerechten even gemakken, aan een hoop zal ik mij niet wagen. Maar ook een heleboel eenvoudige recepten. Zo staat er keurig uitgelegd hoe je een Italiaans verantwoord zacht (3-4 m), halfzacht (5 m) en hard (8 m) eitje kookt. | |
ColdFeet | vrijdag 18 januari 2008 @ 18:55 |
quote:Heb je wel een klein beetje gelijk in, hoor. Het bevat idd veel basisrecepten. Maar ook best wat lastige. Ik zou het niet kado doen aan een absolute beginner, jij wel dan? | |
Wakey | vrijdag 18 januari 2008 @ 19:35 |
Ik zou ook voor Wannee gaan. Goed basiskookboek, tegenwoordig ook wat meer 'moderne' recepten, en heeft een minder truttig imago dan de margriet-boeken (die overigens ook prima zijn). Prijs ligt geloof ik rond de 25 euro Die blueband boekjes vind ik echt té simpel, en ook niet echt leuk als kado. De Wannee, daar heb je de rest van je leven wat aan. | |
LoudGirl | vrijdag 18 januari 2008 @ 20:29 |
Het Albert Heijn basiskookboek is echt fantastisch, alle basisrecepten staan erin, te beginnen met ardappelen koken en een ei bakken. | |
BigBadPete | vrijdag 18 januari 2008 @ 21:47 |
Wannee.....onverbiddelijk de beste ! 'Wat heeft er menig vrou, door onverstandig koocken Een goede beet vermorst, en alle lust gebroken!' | |
Dragonwizard | vrijdag 18 januari 2008 @ 23:51 |
quote:*mee eens. | |
Ma3stro | zaterdag 19 januari 2008 @ 10:31 |
Deze:![]() http://www.amazon.com/New-Best-Recipe-All-New-Recipes/dp/0936184744/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1200734828&sr=8-1 En/of deze: ![]() http://www.amazon.com/Joy-Cooking-75th-Anniversary-2006/dp/0743246268/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1200734802&sr=8-1 De reviews spreken voor zichzelf: | |
sieske | zaterdag 19 januari 2008 @ 11:58 |
quote:mijn tip culinairs/delicious. Zitten ook allemaal gele papiertjes in. ![]() | |
SterkStaaltje | zaterdag 19 januari 2008 @ 12:58 |
quote:Het is de Wannee geworden! Vanmiddag het cadeautje geven. Ze zal er vast blij mee zijn! bedankt voor alle reacties! | |
Euc- | zaterdag 19 januari 2008 @ 14:04 |
Ik had de Escoffier gegeven, maar het leed is al geschied ![]() | |
Muck | zaterdag 19 januari 2008 @ 14:58 |
ah je hebt al wat gevonden ![]() maar om nog even terug te komen op het Margriet kookboek, daar is heul niks mis mee. Okee, misschien klinkt de naam wat oubollig, maar alles wat een beginnende kok moet weten staat erin. Ik heb hier ook de kookboekjes van Croma en Blue Band. Dat zijn vrij dunne boekjes, maar wel heel simpel en duidelijk ![]() De C1000 brengt ook elk jaar een kookboek uit met de receptenkaartjes van elk jaar. Ook daar staan hele simpele, maar lekkere recepten in. | |
Matje-1989 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:34 |
Ik woon sinds ongeveer 4 maanden op kamers, en ik kan me zeer goed redden met eten koken. Tenminste, met eten klaarmaken. Koken doe ik echter niet echt, ik bedoel dus dat ik wel elke dag dingen klaarmaak uit pakjes/zakjes/pakken/etc maar dat ik zelf niet dingen bedenk om erin te gooien omdat ik het lekker vind Nou, een simpele vraag: Wie kent een kookboek ( niet al te duur ) met veel simpele of moeilijker gerechten erin, om meer afwisseling te krijgen. Want bakken/braden/ovenschotels maken/pasta maken/etc, kan ik wel maar ik wil meer kunnen in de keuken. ![]() | |
Hephaistos. | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:35 |
Het FOK!-kookboek! | |
SpotlessMind00 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:35 |
quote:Naar de AH ![]() | |
Matje-1989 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:37 |
quote:Ja, verdorie!! Daar kom ik net vandaan! ![]() Zal dinsdag wel even kijken ![]() | |
Matje-1989 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:37 |
quote:Kende ik ook niet ![]() Zal van't weekend even rondneuzen ![]() | |
SpotlessMind00 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:39 |
quote:Het heeft spaghetti op de voorkant zo uit mijn hoofd gezegd. | |
Matje-1989 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:43 |
quote:En daar staan verschillende soorten recepten in? Dus pasta's / schotels/ etc? | |
__Saviour__ | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:43 |
http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_DisplayProductInformation-Start?Section=BOOK&BOL_OWNER_ID=1001004002082385 | |
SpotlessMind00 | vrijdag 8 februari 2008 @ 16:45 |
quote:Ja het gaat op alfabet. Er staan ook allerlei kookmethoden in. Het is redelijk basic maar je gaat wel van biefstuk met stroganoffsaus van hutspot en appeltaart naar pannenkoeken. | |
Muck | vrijdag 8 februari 2008 @ 17:00 |
nog geen maand geleden is daar ook al een topic over geopend Goed basis kookboek ze zijn inmiddels gemerged ![]() [ Bericht 25% gewijzigd door Muck op 08-02-2008 19:43:21 ] | |
Matje-1989 | zaterdag 9 februari 2008 @ 01:05 |
quote:Danku, gezien ![]() Heb even alle berichten voor "mijn" deel gelezen. Daar komt de Waneé uit, zal volgende week op kookboek-jacht gaan ![]() | |
n0a | maandag 3 maart 2008 @ 15:39 |
Ik ben op zoek naar niet zozeer een basis kookboek voor het leren koken, maar een klassiek kookboek. Vandaag bij de boekhandel geweest, maar ik zie door de bomen het bos niet meer en het was het allemaal net niet. Liefst een boek met bijv verschillende soorten sauzen (warm/koud), deegrecepten en klassiekers zoals coq au vin, pasta vongole, ceasar salad, souffle, eggs benedict etc etc. | |
NoCigar | maandag 3 maart 2008 @ 16:33 |
Klassiek moet je Escoiffier hebben. Een goed basiskookboek met duidelijke uitleg van veel technieken is 'Le Cordon Blue, Handboek kooktechnieken'. | |
Stansfield | maandag 24 maart 2008 @ 19:20 |
Ik ben al in het bezit van enkele kookboeken van Jamie Oliver en een paar wokkookboeken en een bqq boek. Alleen wat ik nog mis is een makkelijk simpel kookboek waarin gerechten staan met ingredienten die je gewoon in de supermarkt kan halen. Elke keer als ik nu wat maak moet ik weer speciaal langs de toko of andere winkels om wat niet alledaagse ingredienten te halen die je niet gewoon in de supermarkt kan kopen. Iemand suggesties voor kookboek met toch bijzondere gerechten maar makkelijk verkrijgbare ingredienten? | |
CraZaay | maandag 24 maart 2008 @ 21:28 |
Willekeurig één van de basiskookboeken in dit topic? ![]() | |
SterkStaaltje | maandag 24 maart 2008 @ 21:37 |
quote:'t Wannee boek bevalt erg goed en wordt veel uit gekookt. | |
CraZaay | maandag 24 maart 2008 @ 21:55 |
quote:Ja, die heb ik ook! Klassieker ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 25 maart 2008 @ 07:45 |
Ik heb sindskort ook de Wannee en die bevalt idd erg goed ![]() | |
beunkster | dinsdag 25 maart 2008 @ 11:07 |
quote:Zoals gezegd is Escoffier gewoon HET boek op dat gebied. Maar die is wel lastig... Wellicht ben je ook geholpen met De kunst van het koken van Julia Child. Die heb ik zelf en het is een érg mooi kookboek voor de klassieke keuken. Echt super! |