Curiosity | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:16 |
Ik had in mijn kerstpakket een complete fondue set incl kaas. Dit hebben wij vandaag gegeten, en ach het smaakt, maar ik kan me voorstellen dat zelfgemaakt lekkerder is. Dus ik zou zeggen kom maar op met die overheerlijke recepten voor kaasfondue. En wat kan je zoal dippen in de kaas, behalve brood. ![]() | |
Mirjam | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:17 |
kaas fondue ![]() kaas ![]() champignons zijn ook lekker om erin te dopen ![]() | |
Curiosity | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:18 |
quote:Gewoon rauw? | |
Mirjam | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:19 |
quote:nee, ff opbakken in de koekenpan ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:20 |
rauwe champignons kunnen ook best ![]() ![]() | |
charon | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:22 |
Jummie, Chäsefondue! http://www.foodnews.ch/cooking/20_rezepte/Rezepte_Fondue.html Appenzell voor mij | |
garfield_online | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:24 |
waar blijven die zwitserse recepten? ![]() | |
SiGNe | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:28 |
Zelf maken is natuurlijk lekkerder maar er zijn ook merken kant-en-klare kaasfondue die heel erg in de buurt komen en erg lekker zijn. Zelf haal ik tegenwoordig "Tiger" Kaasfondue bij de Jumbo (Rode verpakking, 400gram), die vind ik persoonlijk zelfs nog lekkerder dan die van Gerber die voorheen mijn favoriet was. Bij de Jumbo hebben ze ook zakken met kaasfondue van 600gram, ik weet niet welk merk dat was, maar die smaakte ook heel erg goed. Qua dippen kan je ook broccoli of witlof nemen, wortels zal ook wel kunnen, alle groenten die lekekr zijn met kaas in elk geval. Zelf neem ik altijd gewoon een wit stokbroodje (Deli France, ook van de Jumbo) | |
simmu | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:34 |
zelf crostini's maken om te dippen, ook lekker. (voor de luilakjes onder ons: je kan ook gewoon witbrood beetje met olijfolie & kruiden besmeren en dan in de broodrooster stoppen) | |
Impala-neuker | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:37 |
-edit- [ Bericht 90% gewijzigd door MissHobje op 12-01-2008 23:45:34 (reageer dan gewoon niet!) ] | |
charon | zaterdag 12 januari 2008 @ 18:53 |
quote:Ehm.. in de post boven je? | |
hilliebillie | zaterdag 12 januari 2008 @ 19:46 |
Hier zijn volgens mij al verschillende topics over met wat te dippen en welke kaas het lekkerst is. Tenminste toen ik vorig jaar ging kaasfonduën heb ik daarin ideeën opgedaan. | |
uniekhoorn | zaterdag 12 januari 2008 @ 19:49 |
Nog nooit gedaan, binnenkort maar eens proberen, maar het lijkt me best wel saai?? | |
Tinkepink | zaterdag 12 januari 2008 @ 20:20 |
Wij dippen meestal: stukjes appel stukjes komkommer stukjes brood stukjes aardappel brocolli andere groente augurken (meer voor erbij) | |
ColdFeet | zaterdag 12 januari 2008 @ 20:42 |
Peer en walnoot vind ik echt verrukkelijk ![]() ![]() Heb laatst brood-vrij gefondued, een van de eters heeft glutenintolerantie. En dat ging echt prima, haske lekker. | |
MissHobje | zaterdag 12 januari 2008 @ 23:51 |
Poe welke kaas gebruik ik meestal... Beetje edammer kaas, appenzeller en gewoon wat goede belegen kaas. Vaak heb ik nog een restje blauwachtige kaas ![]() Uiteraard wat witte wijn en een vers knoflook teentje, scheutje azijn of citroen ( evt. als je ervan houd een beetje room op eind erdoor) en een scheut kirsch.. ( is toch erg lekker) wat peper en wat verse peterselie ![]() Vaak gebruik ik ook wat stukjes kaas die gewoon over zijn.. lekker dippen met verschillende soorten brood, fruitsoorten ala appel,druif,ananas, peer. Diverse soorten groenten ( eigenlijk kan alles wat je lekker vind wel) Stukjes aardappel, augurk, van die minimais kolfjes. Geniet ze ![]() | |
Illyria | zondag 13 januari 2008 @ 00:22 |
Idd, als je alleen met brood dipt kun je net zo goed een kaastosti maken, ben je sneller klaar | |
Curiosity | zondag 13 januari 2008 @ 00:36 |
We hebben het nu gegeten als makkelijke zaterdag hap, maar wel met een kaas-uien stokbrood en gewoon stokbrood, maar champignons lijken me ook lekker. | |
DRIZZEN | zondag 13 januari 2008 @ 08:26 |
quote:Smoren met boter en knoflook en een beetje provencaalse kruiden...... ![]() Wij dippen ook wel met balletjes gehakt , ananas KAASFONDUE ![]() | |
borisz | zondag 13 januari 2008 @ 08:32 |
worteltjes ![]() je kan veel meer dippen dan alleen brood ![]() | |
charon | zondag 13 januari 2008 @ 10:07 |
quote:Hetgeen echter nogal 'not done' is in Zwitserland. Jammer van de kaas ook. | |
ColdFeet | zondag 13 januari 2008 @ 12:11 |
quote:Dat lijkt mij dus echt zo vreselijk vies! Worteltjes en kaas is helemaal geen lekkere combi. | |
Curiosity | zondag 13 januari 2008 @ 12:51 |
quote:Dat klinkt goed van die champignons en die gehaktballetjes ook. | |
motorbloempje | zondag 13 januari 2008 @ 12:52 |
is (rauwe) rode paprika al genoemd? ![]() | |
borisz | zondag 13 januari 2008 @ 13:24 |
quote:ook ![]() | |
Krln | zondag 13 januari 2008 @ 14:31 |
stukjes rookvlees rond je brood draaien en dan dippen is ook lekker! en lekker royaal met kirch zijn, jum, heb er nu alweer zin in!!! | |
Mirjam | zondag 13 januari 2008 @ 16:09 |
quote:ik moet zeggen dat ik het juist het lekkerst vind om met lekker brood te dippen ![]() | |
Ole | zondag 13 januari 2008 @ 17:23 |
Je kunt die kant en klaar fondue ook opleuken met blauwe kaas, of boursin, of gorgonzola.. altijd goed als basis! | |
SiGNe | zondag 13 januari 2008 @ 18:00 |
quote:nu je het zegt, spek of gerookte ham zal ook best lekker zijn erbij.. En een kerk in de fondue is een tikje lastig ![]() Knoflook en peper ontbreekt bij mij ook nooit. | |
Chokeme | maandag 14 januari 2008 @ 02:30 |
Moet er nou per se witte wijn in of ?? Het lijkt me wel interessant maar ik hou totaal niet van wijn. Of is het dan niks bijzonders meer maar gewoon een bak gesmolten kaas ![]() | |
SiGNe | maandag 14 januari 2008 @ 14:36 |
Witte wijn geeft een beetje een zuurtje aan de smaak en het hoort er eigenlijk wel in. Vaak wordt er voor kinderen appelsap ipv. wijn gebruikt (terwijl de alcohol toch vervliegt) | |
Lindytje | maandag 14 januari 2008 @ 14:42 |
Altijd standaard met een lekker donkerbruin afbakbrood en rauwe bloemkool!! Eventjes in het pannetje laten staan, die bloemkool, zodat 'ie warm wordt... ![]() ![]() | |
Sudderpot | maandag 14 januari 2008 @ 16:29 |
Wij eten vrijwel altijd de klassieker: emmenthaler en gruyere. En dan met witte wijn en een scheut kirsch en lekker brood: tomatenbroodjes of olijfbroodjes of allebei! ![]() | |
David | maandag 14 januari 2008 @ 17:04 |
quote:niks moet, ik denk dat voor de structuur het wel belangrijk is dat er EEN vocht in gaat. Als je absoluut geen wijn wilt kun je het proberen met gewone melk maar dan heb je natuurlijk niet zo'n echte kaasfondue-smaak. | |
Dandelion | maandag 14 januari 2008 @ 17:08 |
Ipv wijn heb ik er van het weekend Duvel ingedaan. Prima van smaak! | |
simmu | maandag 14 januari 2008 @ 17:18 |
zeg, maar even ter afwisseling: wat vinden de mensen hier dan van raclette? | |
Mirjam | maandag 14 januari 2008 @ 17:23 |
kun je ook rode wijn in je kaasfondue mikken? | |
David | maandag 14 januari 2008 @ 18:26 |
quote:Dat lijkt me erg lekker eerlijk gezegd ![]() | |
Mirjam | maandag 14 januari 2008 @ 18:39 |
ga het gewoon proberen ![]() ik ga strakjes kaasfonduën ![]() heb walnoten gehaald, peer, meergranenstokbrood, en ben nu champignons aan het opbakken, met een teentje knoflook ![]() feest in m'n eentje ![]() | |
Muck | maandag 14 januari 2008 @ 19:10 |
ik ben alleen bang dat de kleur wat vreemd wordt als je rode wijn gebruikt.... | |
Mirjam | maandag 14 januari 2008 @ 19:55 |
het was een tikje roze fondue ![]() maar lekker ![]() | |
Duderinnetje | maandag 14 januari 2008 @ 20:03 |
quote:Wat is dat eigenlijk precies? | |
Sanne | maandag 14 januari 2008 @ 20:08 |
quote:Heerlijk tijdens wintersport!! ![]() Maar ik zie het thuis niet zo gebeuren, het is nogal groot zo'n halve kaas. ![]() ![]() | |
Duderinnetje | maandag 14 januari 2008 @ 20:12 |
Maar wat doe je daar dan mee Sanne? Dat schraap je af en eet je met brood of zo? | |
Sanne | maandag 14 januari 2008 @ 20:16 |
Ik heb het in een restaurant gegeten, er stond een bediende bij die de hele tijd met die kaas in de weer was. Schraapte er gesmolten kaas af, die kregen wij op een bordje. En dan dippen met brood, groente en verrassend lekker: aardappeltjes in hun schil. | |
Duderinnetje | maandag 14 januari 2008 @ 20:23 |
quote:Oeh, klinkt wel lekker ![]() | |
GebakkenEi | maandag 14 januari 2008 @ 20:27 |
Kaasfondue is lekker. Gebakken eieren met kaas zijn ook lekker. Er zijn ook dingen die niet lekker zijn, die noem ik vies. Doperwten bijvoorbeeld. | |
simmu | dinsdag 15 januari 2008 @ 09:46 |
quote:oh, ik heb thuis een raclette achtig ding (het heet raclette). is een soort gourmetding, maar dan met de pannetjes *onder* de gril. bij de kaasboer kan je raclettekaas kopen, en dan kan je dus thuis ook raclette doen ![]() beetje (voorgekookte) aardappelschijfjes in het pannetje, raclettekaas erop, en onder het grilding. augurkjes erbij: jumjum! | |
Oxyligen | dinsdag 15 januari 2008 @ 10:39 |
quote:Tomaten-kaas fondue is ook erg lekker. En ik maak het meestal af met cognac. | |
Reintje | dinsdag 15 januari 2008 @ 16:22 |
Raclette is inderdaad zwáár lekker met een goeie kaas, ik heb het 2 keer in frankrijk gedaan en voor mij is dat ook één van de vakantiecharmes met wintersport. Qua kaasfondue: Peertjes zijn inderdaad briljant, en inderdaad knoflookbroodjes en gegaarde kleine krieltjes. | |
octopussy | dinsdag 15 januari 2008 @ 19:47 |
Kaasfondue ![]() -met stukjes gerookte kip -champignons -ciabatta -gebakken aardappeltjes -olijven (al vind ik dat zelf niet zo lekker) | |
Chokeme | dinsdag 15 januari 2008 @ 23:46 |
Van het weekend maar ff uit proberen klinkt wel goed allemaal ![]() | |
hannekethemaster | woensdag 16 januari 2008 @ 00:08 |
hmm 2 weken terug jaarclubweekend gehad en ook weer eens kaasfondue gegeten, was weer lang geleden. blijft toch enorm lekker vooral met rood wijntje ![]() | |
Lindytje | vrijdag 18 januari 2008 @ 17:17 |
Jaa!! Vanavond kaasfondue! ![]() | |
SiGNe | vrijdag 18 januari 2008 @ 22:56 |
Heb vanavond ook Kaasfondue gegeten, erg lekker weer. Ingrediënten: Tiger kaasfondue beetje peper (knoflook per ongeluk vergeten) Beetje Kirsch Deli France Grande baguette en dit keer een roséetje (Zuid-afrikaans, goedgevonden is de naam) De rosé smaakte er best goed bij, zeker toen ie wat warmer was geworden. Maar normaal hebben we er een witte Argento bij en die smaakt toch lekkerder erbij. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door SiGNe op 19-01-2008 02:32:22 (Kirsch vergeten) ] | |
motorbloempje | zaterdag 19 januari 2008 @ 01:15 |
![]() ![]() dan voor het eerst kaasfonduen ![]() ![]() | |
Lindytje | zaterdag 19 januari 2008 @ 01:17 |
quote:Oeh!! Jeuj!! En smikkelen zul je!! ![]() ![]() | |
SiGNe | zaterdag 19 januari 2008 @ 02:33 |
Vergeet de kirsch niet (klein scheutje, eetlepel ofzo) Overigens is een beetje geraspte nootmuskaat ook erg lekker om er in te doen (was ik ook vergeten om er in te doen) | |
Pitbulleke | zaterdag 19 januari 2008 @ 13:42 |
Jongens, jongens, wat klinkt dit toch allemaal lekker zeg. Leuke dipideetjes: ik ga binnenkort ook maar eens kaasfonduen ![]() | |
GateWayX | zaterdag 19 januari 2008 @ 14:13 |
ook lekker i.p.v. alleen maar brood : - Ananas - Kleine tomaatjes - van die party knakworstjes (kleintjes dus) | |
MizzEnroe | maandag 21 januari 2008 @ 18:41 |
Volgend recept vind ik erg lekker. Recept Zwitserse Fondue: Ingrediënten: Per persoon ongeveer 200 gr kaas 50 - 70 % Gruyère (liefst rode) 20 - 40 % Appenzeller 5-20 % Emmentaler 1 schijfje raclette-kaas 1 teentje knoflook 3 sharlottes 150 ml droge witte wijn per persoon (appenzeller) kirschwasser maïzena zwarte peper cayennepeper nootmuskaat paprikapoeder 1 dag oud stokbrood Bereiding: Wrijf de cacquelon in met het knoflookteentje. Snijd de sharlottes doormidden. Verhit de wijn in de cacquelon, op het fornuis. Snijd het knoflookteentje klein en voeg dit toe aan de wijn. Voeg de sharlottes toe. Rasp de kaas en voeg het beetje bij beetje toe aan de wijn. Zorg ervoor dat de kaas gaat koken. Los wat maïzena op in een beetje wijn en voeg dit toe aan de kaas. Laat de kaas weer koken. Voeg wat cayenne-, zwarte peper, nootmuskaat en een beetje paprikapoeder toe en haal de cacquelon van het fornuis. Voeg wat kirschwasser toe. Eet de kaasfondue bijvoorbeeld met stukjes stokbrood. De sharlottes kunnen op een gegeven moment ook gegeten worden. | |
zquing | zaterdag 1 maart 2008 @ 17:05 |
ik ga zomenteen voor de eerste keer in mn leven kaasfonduen, hoop dat 't wat wordt | |
Mirjam | zaterdag 1 maart 2008 @ 19:53 |
quote:wat heb je allemaal in de kaas gestopt? ![]() | |
Ole | zaterdag 1 maart 2008 @ 20:43 |
Voor beginners is het altijd handig om als basis een pak kant en klaar fondue te nemen, en dan aanvullen met bijvoorbeeld roquefort, of blauwe kaas, of wat je maar in huis hebt. (en wijn natuurlijk, beetje peper, knoflook etc etc) | |
zquing | zaterdag 1 maart 2008 @ 20:50 |
quote:gewoon kaas, beetje zout peper en wat petersele. En om te dippen alleen maar brood ![]() | |
Mirjam | zaterdag 1 maart 2008 @ 21:10 |
quote:ik bedoelde om te dippen ja ![]() en brood is echt het lekkerste vind ik ![]() | |
Lindytje | zaterdag 1 maart 2008 @ 22:41 |
Heb vanavond ook weer kaasfondue gegeten, onder het genot van Idols. Met een lekker donkerbruin stokbrood en stukjes rauwe bloemkool. Blijft toch het lekkerst! |