Oké, ik ga het proberen. Bedankt.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:32 schreef Tinkepink het volgende:
Bij de natuurvoedingswinkel misschien. Ik zou er overigens toch voor kiezen om het zelf te maken. Dan weet je wat er in zit en zóveel werk is het nou ook weer niet.
Wie & waarom? het lijkt mij dikke onzin, hoe moeilijk is pizzadeeg? Nou, dat dus, en dan met volkoren bloem, da's 7 cent duurder per kilo bij de appie. Dikke onzin dus, dat het 'slimmer' is om er een te kopen.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:30 schreef Federer-fan het volgende:
Ik overweeg om er zelf een te maken maar iemand zei me dat het slimmer is om er een te kopen.
Dat geloof ik graag. Het is me alleen nog niet helemaal duidelijk hoe ik een bodem moet maken. Ik heb de volgende instructie uit een boekje (maar daar heb ik twee vragen over):quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:18 schreef David het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet mee eens, wij eten wekelijks zelfgemaakte pizza en het is altijd heerlijk, er zit veel meer liefde in dan zo'n pizza van een Turk en hij smaakt zeker niet slechter als je er wat ervaring mee hebt en goede ingrediënten gebruikt.
Bedankt. Ik ga denk ik nog wel een aantal keer naar dit berichtje kijken. Maar het klinkt logisch allemaal. Het enige is dat ik nog niet weet hoeveel lauw water ik moet toevoegen om het deeg soepel te houden. Hopelijk voel ik dat zelf aan.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 15:40 schreef LoudGirl het volgende:
De kom moet zo groot zijn dat het deeg de ruimte heeft om uit te zetten. Je laat het deeg inderdaad buiten de oven rijzen, op een redelijk warme plaats (bij de verwarming of zo). Dek het af tegen uitdrogen met een doek of wat folie. Na een half uur of zo is de deegbal ongeveer twee keer zo groot geworden en voelt ook sponzig aan. Dan kneed je het nog even door en rolt het uit. Tomaten, vulling en kaas erop en daarna bakken (flink heet, niet te lang). Da's alles.
Toevallig ga ik ze vanavond zelf maken. En ja da heeft ook mijn voorkeur, om bovenstaande redenen maar ook omdat het veel gezonder is. Afhaalpizza;s druipen van het vet en niet zelden krijg ik na het eten kramp in mijn buik. Voor mijn eigen pizza gebruik ik veel verse groenten, smaakvolle kaas en kruiden. Slechts een heel klein beetje olie. Nog een voordeel: kost een fractie van de prijs die je tegenwoordig betaalt. Ik heb ze al voor 10 euro gezien; dat vind ik vrij absurd voor een pizza.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:18 schreef David het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet mee eens, wij eten wekelijks zelfgemaakte pizza en het is altijd heerlijk, er zit veel meer liefde in dan zo'n pizza van een Turk en hij smaakt zeker niet slechter als je er wat ervaring mee hebt en goede ingrediënten gebruikt.
Ik heb voor iets van 13 euro ingrediënten gehaald.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 17:00 schreef Aventura het volgende:
[..]
Toevallig ga ik ze vanavond zelf maken. En ja da heeft ook mijn voorkeur, om bovenstaande redenen maar ook omdat het veel gezonder is. Afhaalpizza;s druipen van het vet en niet zelden krijg ik na het eten kramp in mijn buik. Voor mijn eigen pizza gebruik ik veel verse groenten, smaakvolle kaas en kruiden. Slechts een heel klein beetje olie. Nog een voordeel: kost een fractie van de prijs die je tegenwoordig betaalt. Ik heb ze al voor 10 euro gezien; dat vind ik vrij absurd voor een pizza.
Nee dus. Je begint met een beetje water en je voegt steeds meer toe, tot het deeg niet meer uit elkaar valt en ook niet plakt. Het moet bij het kneden soepel en elastisch worden, dan is het goed. Hoeveel bloem had je?quote:Op zondag 13 januari 2008 21:03 schreef Federer-fan het volgende:
Ik heb m'n pizza inmiddels gemaakt. Het ging redelijk goed, met een grote maar. Ik had namelijk veel te veel water gebruikt. Uiteindelijk denk ik wel 0,20 L. Gen idee hoeveel er in had gemoeten maar het heeft 50 minuten(!) in de oven gestaan voordat het een beetje gaar was. Iemand enig idee hoeveel water ik had moeten gebruiken?
En is het normaal dat je dat deeg amper van je handen krijgt en dus niks kunt vastpakken?
Op welke berichten doel je?quote:Op zondag 13 januari 2008 21:28 schreef Muck het volgende:
jongens, de SC is ergens anders.
500 gram.quote:Op zondag 13 januari 2008 21:46 schreef LoudGirl het volgende:
[..]
Nee dus. Je begint met een beetje water en je voegt steeds meer toe, tot het deeg niet meer uit elkaar valt en ook niet plakt. Het moet bij het kneden soepel en elastisch worden, dan is het goed. Hoeveel bloem had je?
degene die ik allemaal weggehaald hebquote:
Ow, die van mij niet.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |