abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 11 januari 2008 @ 13:30:49 #1
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_55949452
Weet iemand waar je volkoren pizzabodems kan kopen? Ik overweeg om er zelf een te maken maar iemand zei me dat het slimmer is om er een te kopen. Maar goed, ik wil een volkoren bodem en ik heb geen idee waar je die kunt kopen.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  vrijdag 11 januari 2008 @ 13:32:13 #2
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_55949506
Bij de natuurvoedingswinkel misschien. Ik zou er overigens toch voor kiezen om het zelf te maken. Dan weet je wat er in zit en zóveel werk is het nou ook weer niet.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  vrijdag 11 januari 2008 @ 13:41:10 #3
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_55949731
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 13:32 schreef Tinkepink het volgende:
Bij de natuurvoedingswinkel misschien. Ik zou er overigens toch voor kiezen om het zelf te maken. Dan weet je wat er in zit en zóveel werk is het nou ook weer niet.
Oké, ik ga het proberen. Bedankt.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_55949866
Ik had laatst een zuurdesem-pizzabodem bij de natuurwinkel gekocht. Smaakte precies zo als een 'gewone' pizza..
(:
pi_55957820
Natuurvoedingswinkel heeft ze in ieder geval, maar goor... Je kunt ook een rond Turks bruinbrood nemen en doormidden snijden.
pi_55968592
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 13:30 schreef Federer-fan het volgende:
Ik overweeg om er zelf een te maken maar iemand zei me dat het slimmer is om er een te kopen.
Wie & waarom? het lijkt mij dikke onzin, hoe moeilijk is pizzadeeg? Nou, dat dus, en dan met volkoren bloem, da's 7 cent duurder per kilo bij de appie. Dikke onzin dus, dat het 'slimmer' is om er een te kopen.
  zaterdag 12 januari 2008 @ 13:18:30 #7
3869 David
Drum the drums
pi_55971452
wij eten wekelijks zelfgemaakte pizza en het is altijd heerlijk, er zit veel meer liefde in dan zo'n pizza van een Turk en hij smaakt zeker niet slechter als je er wat ervaring mee hebt en goede ingrediënten gebruikt.

[ Bericht 55% gewijzigd door Muck op 13-01-2008 21:27:41 (reactie op verwijderde post) ]
  zaterdag 12 januari 2008 @ 14:04:44 #8
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_55972480
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 13:18 schreef David het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet mee eens, wij eten wekelijks zelfgemaakte pizza en het is altijd heerlijk, er zit veel meer liefde in dan zo'n pizza van een Turk en hij smaakt zeker niet slechter als je er wat ervaring mee hebt en goede ingrediënten gebruikt.
Dat geloof ik graag. Het is me alleen nog niet helemaal duidelijk hoe ik een bodem moet maken. Ik heb de volgende instructie uit een boekje (maar daar heb ik twee vragen over):

"Doe de bloem in een kom, voeg de gist toe, de suiker, 3 eetlepels olijfolie en wat zout.
Werk met uw handen door de bloem en voeg voldoende lauwwarm water toe om een zacht en soepel deeg te vormen.
Kneed het deeg minstens vijf minuten, snijd kruisvormig in en leg in een met bloem bestoben kom te rijen tot het volume is verdubbeld."

Het gaat me om die laatste zin. Maakt het uit hoe groot die kom is (moet die net zo groot zijn als de pizza die je wilt maken)? En moet je hem gewoon buiten de oven laten rijzen?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_55974484
De kom moet zo groot zijn dat het deeg de ruimte heeft om uit te zetten. Je laat het deeg inderdaad buiten de oven rijzen, op een redelijk warme plaats (bij de verwarming of zo). Dek het af tegen uitdrogen met een doek of wat folie. Na een half uur of zo is de deegbal ongeveer twee keer zo groot geworden en voelt ook sponzig aan. Dan kneed je het nog even door en rolt het uit. Tomaten, vulling en kaas erop en daarna bakken (flink heet, niet te lang). Da's alles.
  zaterdag 12 januari 2008 @ 16:55:34 #10
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_55975841
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 15:40 schreef LoudGirl het volgende:
De kom moet zo groot zijn dat het deeg de ruimte heeft om uit te zetten. Je laat het deeg inderdaad buiten de oven rijzen, op een redelijk warme plaats (bij de verwarming of zo). Dek het af tegen uitdrogen met een doek of wat folie. Na een half uur of zo is de deegbal ongeveer twee keer zo groot geworden en voelt ook sponzig aan. Dan kneed je het nog even door en rolt het uit. Tomaten, vulling en kaas erop en daarna bakken (flink heet, niet te lang). Da's alles.
Bedankt. Ik ga denk ik nog wel een aantal keer naar dit berichtje kijken. Maar het klinkt logisch allemaal. Het enige is dat ik nog niet weet hoeveel lauw water ik moet toevoegen om het deeg soepel te houden. Hopelijk voel ik dat zelf aan.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zaterdag 12 januari 2008 @ 17:00:09 #11
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_55975920
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 13:18 schreef David het volgende:

[..]

Daar ben ik het niet mee eens, wij eten wekelijks zelfgemaakte pizza en het is altijd heerlijk, er zit veel meer liefde in dan zo'n pizza van een Turk en hij smaakt zeker niet slechter als je er wat ervaring mee hebt en goede ingrediënten gebruikt.
Toevallig ga ik ze vanavond zelf maken. En ja da heeft ook mijn voorkeur, om bovenstaande redenen maar ook omdat het veel gezonder is. Afhaalpizza;s druipen van het vet en niet zelden krijg ik na het eten kramp in mijn buik. Voor mijn eigen pizza gebruik ik veel verse groenten, smaakvolle kaas en kruiden. Slechts een heel klein beetje olie. Nog een voordeel: kost een fractie van de prijs die je tegenwoordig betaalt. Ik heb ze al voor 10 euro gezien; dat vind ik vrij absurd voor een pizza.
  zaterdag 12 januari 2008 @ 18:32:20 #12
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_55977831
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 17:00 schreef Aventura het volgende:

[..]

Toevallig ga ik ze vanavond zelf maken. En ja da heeft ook mijn voorkeur, om bovenstaande redenen maar ook omdat het veel gezonder is. Afhaalpizza;s druipen van het vet en niet zelden krijg ik na het eten kramp in mijn buik. Voor mijn eigen pizza gebruik ik veel verse groenten, smaakvolle kaas en kruiden. Slechts een heel klein beetje olie. Nog een voordeel: kost een fractie van de prijs die je tegenwoordig betaalt. Ik heb ze al voor 10 euro gezien; dat vind ik vrij absurd voor een pizza.
Ik heb voor iets van 13 euro ingrediënten gehaald.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 13-01-2008 21:28:27 (kappen met dat geslowchat) ]
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 13 januari 2008 @ 21:03:37 #13
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_56007664
Ik heb m'n pizza inmiddels gemaakt. Het ging redelijk goed, met een grote maar. Ik had namelijk veel te veel water gebruikt. Uiteindelijk denk ik wel 0,20 L. Gen idee hoeveel er in had gemoeten maar het heeft 50 minuten(!) in de oven gestaan voordat het een beetje gaar was. Iemand enig idee hoeveel water ik had moeten gebruiken?

En is het normaal dat je dat deeg amper van je handen krijgt en dus niks kunt vastpakken?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 13 januari 2008 @ 21:28:56 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56008323
jongens, de SC is ergens anders.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56008749
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:03 schreef Federer-fan het volgende:
Ik heb m'n pizza inmiddels gemaakt. Het ging redelijk goed, met een grote maar. Ik had namelijk veel te veel water gebruikt. Uiteindelijk denk ik wel 0,20 L. Gen idee hoeveel er in had gemoeten maar het heeft 50 minuten(!) in de oven gestaan voordat het een beetje gaar was. Iemand enig idee hoeveel water ik had moeten gebruiken?

En is het normaal dat je dat deeg amper van je handen krijgt en dus niks kunt vastpakken?
Nee dus. Je begint met een beetje water en je voegt steeds meer toe, tot het deeg niet meer uit elkaar valt en ook niet plakt. Het moet bij het kneden soepel en elastisch worden, dan is het goed. Hoeveel bloem had je?
  zondag 13 januari 2008 @ 21:50:42 #16
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_56008852
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:28 schreef Muck het volgende:
jongens, de SC is ergens anders.
Op welke berichten doel je?
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 13 januari 2008 @ 21:51:12 #17
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_56008872
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:46 schreef LoudGirl het volgende:

[..]

Nee dus. Je begint met een beetje water en je voegt steeds meer toe, tot het deeg niet meer uit elkaar valt en ook niet plakt. Het moet bij het kneden soepel en elastisch worden, dan is het goed. Hoeveel bloem had je?
500 gram.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  zondag 13 januari 2008 @ 22:00:16 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56009123
quote:
Op zondag 13 januari 2008 21:50 schreef Federer-fan het volgende:

[..]

Op welke berichten doel je?
degene die ik allemaal weggehaald heb
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 13 januari 2008 @ 22:22:57 #19
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_56009798
quote:
Op zondag 13 januari 2008 22:00 schreef Muck het volgende:

[..]

degene die ik allemaal weggehaald heb
Ow, die van mij niet.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  maandag 14 januari 2008 @ 15:55:23 #20
3869 David
Drum the drums
pi_56025639
Begin gewoon met een recept uit een goede kookboek of een betrouwbare site. Na een paar keer weet je wel of er eventueel nog dingen kunnen worden veranderd aan het recept.

Er is ook een groot verschil tussen het gebruik van 'gewone' gist en instant-gist. In het geval van instant-gist kun je het deeg direct uitrollen, beleggen en bakken; het rijst dan in de oven. Handig als je wat minder tijd hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')