Nou ja ik krijg meteen verlof, alleen wordt het aantal uren dat ik verlof krijg berekend over mijn nieuwe werktijdfactor.quote:Op donderdag 10 januari 2008 19:31 schreef PM-girl het volgende:
Wat raar amaranta, dat je eerst moet minderen en dan pas je verlof krijgt. Hier hoeft dat niet (jeugdzorg).
Dat terugbetalen kan inderdaad kloppen, dat is met meer kosten, zoals studiekosten ed. die je baas betaalt.
Is dat wel 'legaal' op die manier? Stom zeg.quote:Op donderdag 10 januari 2008 19:51 schreef amaranta het volgende:
klopt, maar tis niet anders
Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo vreemd hoor... Het is toch een flinke kostenpost voor een werkgever. En eerlijk gezegd zou ik het juist vreemd vinden als je eerst over je oude uren ouderschapsverlof zou krijgen en dan aansluitend aan dat ouderschapsverlof minder zou gaan werken. Maar goed, dat is natuurlijk vanuit werkgeversperspectief bekekenquote:Op donderdag 10 januari 2008 19:51 schreef amaranta het volgende:
klopt, maar tis niet anders
Zeker vanuit de werkgever is het goed te snappen. Ik dacht alleen dat dit soort dingen vastgelegd waren. Maar dat is dus niet zo, begrijp ik.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 09:43 schreef Sjeen het volgende:
Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo vreemd hoor... Het is toch een flinke kostenpost voor een werkgever. En eerlijk gezegd zou ik het juist vreemd vinden als je eerst over je oude uren ouderschapsverlof zou krijgen en dan aansluitend aan dat ouderschapsverlof minder zou gaan werken. Maar goed, dat is natuurlijk vanuit werkgeversperspectief bekeken
Zoals ik het hier lees is het toch echt van belang hoe groot je contract is op het moment dat je het ouderschapsverlof hebt, en 12 maanden ervoor. Niet hoe groot je contract is 1 dag na je ouderschapsverlof.quote:Op donderdag 10 januari 2008 21:54 schreef amaranta het volgende:
nee, bij mijn werkgever dus niet
en volgens de aob moet het ook deze manier, aldus mijncollega die daar werkt
vaststelling betrekkingsomvang
De omvang van het verlof wordt berekend op grond van de betrekkingsomvang op de dag voorafgaand aan de ingangsdatum van het verlof. Het verlof kan echter niet meer bedragen dan zou gelden op grond van de betrekkingsomvang 12 maanden voorafgaand aan de ingangsdatum van het verlof. Het bevoegd gezag heeft de mogelijkheid op dit laatste punt anders te beslissen en dus toch rekening te houden met de grotere betrekkingsomvang.
wijziging betrekkingsomvang tijdens verlof
Indien de omvang van de betrekking gedurende ouderschapsverlofperiode wijzigt, wordt de aanspraak op verlof opnieuw vastgesteld, rekening houdend met de mate waarin de omvang van de betrekking is gewijzigd en de tijd die sinds het opnemen van het verlof is verstreken.
Het is ook vastgelegdquote:Op vrijdag 11 januari 2008 10:20 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Zeker vanuit de werkgever is het goed te snappen. Ik dacht alleen dat dit soort dingen vastgelegd waren. Maar dat is dus niet zo, begrijp ik.
uit : Algemeen Rijksambtenarenreglement (geldend op: 11-01-2008) , Artikel 33g lid 10quote:10. De ambtenaar is verplicht tot terugbetaling van de bezoldiging over de genoten verlofuren wanneer hem tijdens de verlofperiode of binnen een jaar na afloop van het verlof ontslag wordt verleend op aanvraag dan wel niet op aanvraag op grond van aan de ambtenaar te wijten feiten of omstandigheden. Ontslag op aanvraag gevolgd door een overgang binnen een maand naar een andere functie binnen de rijksdienst wordt niet als ontslag beschouwd. Het bevoegd gezag kan de ambtenaar ontheffen van de in de eerste volzin bedoelde verplichting indien er bijzondere omstandigheden zijn die dat naar het oordeel van het bevoegd gezag rechtvaardigen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |