FOK!forum / Culinesse à gogo / Loempia's (zelf maken)
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 01:30
Op zoek naar iets anders kom ik een recept voor Loempia's tegen, het lijkt me leuk om ze eens zelf te maken.
Tips, trucs en/of recepten?
Komt u maar

Ik begin alvast met vietnamese loempia's, (ook nog nooit gemaakt) maar ik ben eigenlijk op zoek naar die echte grote van de chinees.
quote:
Kleine Vietnamese loempia's

Voor 40 kleine loempiaatjes
30 g. mihoen
150 g. champignons (fijngehakt)
250 g. gehakt/ julienne gesneden kipfilet/ fijngehakte roze garnalen
2 fijngesneden sjalotjes
1 à 2 lente-uien
3 uitgeperste teentjes knoflook eventueel visloempia's met 150 g.
1 pak loempiavellen zout en versgemalen zwarte peper
olie om in te bakken geraspte wortel, blaadjes basilicum, takjes verse koriander
mooie sappige slablaadjes
zoethete chilisaus


Meng in de keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, sjalotjes, champignons, lente-ui , peper en zout. Week ondertussen de mihoen in heet water en snijd de mihoen in stukjes van 3 cm. Leg een loempiavelletje of flensje op het werkvlak en bestrijk de randen met een kwastje met water. Schep op de onderste helft van het vel een eetlepel van de vulling. Bestrooi met wat geraspte wortel, blaadjes basilicum, takjes koriander en wat mihoen. Rol eerst de onderkant in een keer over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk weer met wat water en rol op als een cilinder. Maak zo heel de vulling op. Vul een wok of hapjespan voor 1/ 3 met olie, verhit deze tot ca. 190ºC. en bak hierin de loempiaatjes. Niet te veel tegelijk! Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo heet mogelijk met zoethete chilisaus en blaadjes sla. Wacht even ....een andere mogelijkheid is om deze in de oven te doen op bakvrij papier......
pepudinsdag 8 januari 2008 @ 01:34
Zijn dit "nem's"?
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 01:36
Wat ik ongeveer bedoel staat hier
Maar eens snel aan de slag dus Jammer dat ik niks in huis heb anders zou ik er NU nog aan beginnen
pepudinsdag 8 januari 2008 @ 01:39
Ik ben totaal gek op "nems" !!! Ik doe er alles voor...
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 01:45
Nems zijn vietnamese toch?

Heb nog wat leuks gevonden denk ik
quote:
Cinees-Vietnamese Loempia's

Bij elke toko kan men voor een paar centen rijstvellen kopen, meestal een stuk of 30 in een pak. Wanneer je zo'n ronde rijstvel pakt, merkt je dat deze flinter dun is en heel makkelijk breekt. Ook zitten er vaak nog gaatjes in.

De loempia kan met allerlei ingredienten gevuld worden, zoals met gehakt of met mihoen. Maar om het op een echte loempia te lijken maak je een mix van taugé, witte of chinese kool, gebakken ei en stukjes ham, kip of garnalen. Roerbak de taugé en de gesneden kool met wat sambal en ketjap heel even zodat de groenten iets minder hard wordt en snij het een beetje kleiner. Voeg daartoe de in stukken gesneden ei en vlees en laat het even afkoelen.

Maak twee theedoeken drijfnat met water en leg daar tussenin twee harde rijstvellen. Na een paar minuten zijn de rijstvellen transparant geworden en kan men ze makkelijk vouwen. Leg de loempiavulling in het midden van één vel en vouw eerst de zijkanten om. Vouw daarna de voor en achterkant om zodat het op een echte loepia lijkt. Smeer nu de loempia in met een gedeelte van een geklopte ei. (Lekker met je vingertjes!!!) Leg nu de loempia voorzichtig in het midden van de tweede rijstvel (Til de loempia op met behulp van de theedoek, zodat deze niet scheurt) Vouw tenslotte de tweede loempiavel weer om de loempia heen en laat ze een paar uurtjes even drogen zodat het water eruit kan verdampen. Wanneer je ze in de vriezer wilt bewaren wikkel dan de loempia's in zilverfolie dat even met wat (rijstemeel) is bestrooid, zodat de folie niet aan de loempia blijft plakken. Het lijkt veel werk maar binnen een half uurtje heb je zo een tiental loempia's gemaakt en.........spotgoedkoop!
pepudinsdag 8 januari 2008 @ 01:51
Ik krijg zo'n zin. MMMMMMMMMMMMMMMMMM!
Curiositydinsdag 8 januari 2008 @ 10:29
Ik zou ipv mihoen soe oen gebruiken, is nog dunner.
Muckdinsdag 8 januari 2008 @ 14:09
loempia's
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 15:19
Nog wat leuks gevonden :

Garnalenloempiaatjes met dipsaus
Bereid de nuoc cham-dipsaus en zet apart.
quote:
1-2 kleine lomboks, of 2-4 theelepels chilivlokken (toko)
1 eetlepel blanke azijn, verwarmd
125 ml vissaus (nuoc mam, verkrijgbaar in toko)
3/4 dl vers limoensap
1 klein worteltje, fijngeraspt, uitgespoeld en drooggeknepen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g suiker
Doe de garnalen in een kom en bestrooi ze met peper. Breek de garnalen een voor een om ze recht te buigen.
Meng de azijn in een klein kommetje mat ca. 3/4 dl water. Bestrijk ca. 10 rijstvellen met de azijnoplossing en spreid ze uit op het werkvlak om ze een paar minuten zacht te laten worden. Trek voorzichtig een van de rijstvellen los van het werkvlak, leg het met de punt van u af en leg een garnaal op 2 cm van de onderkant van het rijstvel. Leg er een paar stukjes lente-ui naast en klap de kant van het rijstvel die naar u toe ligt, strak over de garnaal heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op, eindigend met de punt van de driehoek. Ga verder met de resterende rijstvellen en vulling. Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan tot 175°. Bak de garnalenloempiaatjes met een paar tegelijk totdat ze goudbruin zijn, ca. 5 minuten per kant. Pas de warmte zo aan dat de olie op deze vrij lage temperatuur blijft, anders barsten de rolletjes open. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer heet of op kamertemperatuur met de nuoc cham-dipsaus.

Martijn_77dinsdag 8 januari 2008 @ 19:00
Heeft er iemand ook het recept voor die grote loempia's die je ook bij de chinees kunt halen?
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 19:04
Dat verzoek staat ook al in de OP
KrnKjedinsdag 8 januari 2008 @ 20:09
Ik ben sTiekem Vrij loemPia fan en ga dit in de gaten houden
Trustendinsdag 8 januari 2008 @ 20:19
Gestoomde wontonloempia's met paksoi

200 g paksoi in dunne reepjes
1/2 tl oregano
zout en peper
1 el olie
100 g feta in kleine blokjes
8 wontonvelletjes(toko)

De paksoi met de oregano en peper en zout in de olie 5 minuten roerbakken. Iets af laten koelen en de feta erdoor mengen. Op elk wontonvelletje wat vulling scheppen en de zijkanten naar binnen vouwen en oprollen. Stoom ze boven kokend water in 5-10 minuten


Chinese loempia's


1 pakje loempiavellen
100 gr. oesterzwammen
120 gr. kipfilet
2 eetl. plantaardige olie
2 gesnipperde sjalotjes
100 gr. fijngehakte bamboescheuten
1/2 rode paprika
120 gr. fijngesneden taugé
1 eetl. donkere sojasaus
1/2 theel. suiker

1. Velletjes bladerdeeg loshalen. Elk vel in vieren snijden en tot gebruik afdekken met een vochtige theedoek.
2: Paddestoelen fijnsnijden, kip in kleine plakjes snijden.
3: Kip, paddestoelen,sjalotjes, bamboescheuten en paprika in een braadpan in olie bakken tot de kip wit wordt. Taugé toevoegen en kort meebakken. Al roerend sojasaus en suiker toevoegen. Laten afkoelen. 4: Een eetl. vulling op een vierkantje bladerdeeg scheppen en één punt over de vulling slaan. De twee zijpunten naar binnen vouwen, daarna naar de laatste punt toe oprollen zodat een rolletje ontstaat. Deze laatste punt nat maken en met water vastdrukken.
5: In matig hete olie frituren tot het deeg goudbruin is
Charmiandonderdag 10 januari 2008 @ 10:15
Ik kan me herinneren dat we vroeger wel eens loempia's maakten van dunne pannekoekjes, dus niet de rijstevellen of loempiavellen uit de toko, maar zelfgemaakte flensjes van bloem, water en een beetje zout. Je hoeft de flensjes alleen maar te bakken tot ze gaar zijn dus niet tot ze eruit zien als een pannekoek. Met de vulling volgens de link van Bluezz moet het redelijk lijken op de grote loempia van de chinees.
Blikdonderdag 10 januari 2008 @ 10:39
Heb ze ook wel eens zelf gemaakt, maar was geen groot succes. In de frituur ging het filodeeg van bijna alle loempia's kapot
Charmiandonderdag 10 januari 2008 @ 10:44
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:39 schreef Blik het volgende:
Heb ze ook wel eens zelf gemaakt, maar was geen groot succes. In de frituur ging het filodeeg van bijna alle loempia's kapot
Volgende keer dubbele velletjes gebruiken, dan kan het haast niet verkeerd gaan.
Blikdonderdag 10 januari 2008 @ 10:59
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:44 schreef Charmian het volgende:

[..]

Volgende keer dubbele velletjes gebruiken, dan kan het haast niet verkeerd gaan.
Hadden we gedaan, dus daar kan het niet aangelegen hebben
Liejannuhdonderdag 10 januari 2008 @ 11:24
Ik heb thuis nog wel een kookboek uit Thailand van mijn kookcursus daar en daar staat ook een recept in voor springrolls. Heb ze wel eens gemaakt en ze zijn bijzonder lekker.
Wel loempiavellen gebruiken en geen rijstvellen, want dat is 1 groot drama.

Zal vanavond het recept even opzoeken.
Den_Haagdonderdag 10 januari 2008 @ 11:28
Bluezzzzz, wanneer mag ik komen eten????
Blikdonderdag 10 januari 2008 @ 13:34
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 11:24 schreef Liejannuh het volgende:
Ik heb thuis nog wel een kookboek uit Thailand van mijn kookcursus daar en daar staat ook een recept in voor springrolls. Heb ze wel eens gemaakt en ze zijn bijzonder lekker.
Wel loempiavellen gebruiken en geen rijstvellen, want dat is 1 groot drama.

Zal vanavond het recept even opzoeken.
heb ik ook nog van mijn kookcursus in Chiang Mai, is wel een goed idee om het daaruit te maken. jammer dat je echt een enorme hoeveelheid ingredienten altijd nodig hebt
Liejannuhdonderdag 10 januari 2008 @ 14:04
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 13:34 schreef Blik het volgende:

[..]

heb ik ook nog van mijn kookcursus in Chiang Mai, is wel een goed idee om het daaruit te maken. jammer dat je echt een enorme hoeveelheid ingredienten altijd nodig hebt
Ben jij ook bij "The Master" geweest? Ik heb er zelfs 3 dagen een cursus gedaan. 3 kilo aangekomen volgens mij in die dagen.
Mikanidonderdag 10 januari 2008 @ 19:42
Loempia's maken is zo leuk om te doen . Ik maakte samen met een vriendin dan loempia's met een recept van haar vader (komt uit Indonesie). We haalden sommige spullen bij de toko en sommige spullen bij de supermarkt. Helaas geen recept, het was wel erg lekker .
Blikdonderdag 10 januari 2008 @ 20:04
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 14:04 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ben jij ook bij "The Master" geweest? Ik heb er zelfs 3 dagen een cursus gedaan. 3 kilo aangekomen volgens mij in die dagen.
Nee, bij "Baan Thai". Een dag. Onder andere loempia's, groene curry, pad thai etc gemaakt
ColdFeetdonderdag 10 januari 2008 @ 20:33
Ik heb nog van die rijstpapiervellen liggen (ingredienten: 100% aardappelzetmeel ), binnenkort ook eens wat proberen!
Liejannuhdonderdag 10 januari 2008 @ 20:50
Ik heb hier een recept voor banana spring rolls!

Ingredients (serves 1)
1 large ripe banana, quartered
2 spring roll wrappers, cut in half
1 cup cooking oil
1/4 cup of hony or anything sweet

Preparation:
1. place one quarter of the banana in each of the spring roll wrappers, rol each one tightly an tightly seal the edge with tempura flour
2. put the oil into a wok, turn on medium heat once the oil is hot turn low heat and add all spring rolls
3. keep turning them until they turn to golden brown. Then take them out of a wok, put onto some kitchen paper to drain
4. cut each spring roll into 3 pieces, put on a plate.
5 serve immediately with honey.

Lekker die dingen!

[ Bericht 0% gewijzigd door Liejannuh op 10-01-2008 21:01:46 (tiepvauten :P) ]
Liejannuhdonderdag 10 januari 2008 @ 21:03
Maar afijn, geen recept voor "normale" spring rolls.
Wat je wel kunt doen is gewoon stir fried noodles ofzo in de loempia vellen rollen.
Dan heb je trouwens nog steeds niet van die enorme loempia's die ze bij de chinees hebben.
Bluesdonderdag 10 januari 2008 @ 21:54
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 11:28 schreef Den_Haag het volgende:
Bluezzzzz, wanneer mag ik komen eten????
Als ik ze ga maken, keep on going!!
ColdFeetdonderdag 10 januari 2008 @ 23:13
Maar jij bent wel ervaren, toch, Lianne?

Wanneer gaan wij 's samen spring rolls maken?
Liejannuhdonderdag 10 januari 2008 @ 23:26
Spring Rolls maken is behoorlijk eenvoudig. Geef maar een gil als je ze wilt maken. Zoek ik er een receptje bij.
Bluesdonderdag 10 januari 2008 @ 23:27
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 20:33 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb nog van die rijstpapiervellen liggen (ingredienten: 100% aardappelzetmeel ), binnenkort ook eens wat proberen!
Zijn dat van die ronde?
Die heb ik dus gekocht bij de toko.
Blikdonderdag 10 januari 2008 @ 23:35
Dit is het recept wat ik heb gekregen van de Thaise kookschool:

100 gr glass noodles
100 gr bean sprout
50 gr minced pork
4 chinese chives
1 tl garlic
4 tl oil
1/2 tl sugar
2 tl fish sauce
2 tl oyster sauce
1/2 cup water

1. Put the oil in the wok, fry garlic until golden
2. Add minced pork, fry until pork is almost cooked
3. Put fish sauce, oyster sauce and sugar
4. Add glass noodles, bean sprouts and chinese chives
5. Stir until the fresh vegetables are cooked, set aside to cool

Vervolgens moet je ze maken mbv een rond vel, en frituren en serveren met chilisaus
Fogeldonderdag 10 januari 2008 @ 23:41
Het is dat een deel van de ingredienten hier in Noorwegen niet of heel moeilijk verkrijgbaar zijn, anders had ik mijn vriezer allang volliggen met zelfgemaakte Vietnamese loempia's. (kroketten zijn gelukkig wel makkelijk zelf te bouwen, maar da's offtopic )
Ruubstardonderdag 10 januari 2008 @ 23:47


hoe maak ik deze dingen? kun je alijd kopen bij die mobiele kraampjes met vietnamesen erin. kosten 90ct ofzo.
Curiosityvrijdag 11 januari 2008 @ 10:52
Lumpia
ingrediënten:
Lumpia vellen
olie om in te frituren

vulling:
ingrediënten:
150 gr julliene gesneden worteltjes
125 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool, zeer fijngesneden
50 gram taugé
50 gr soe-oen (optioneel)
3 teentjes knoflook
2 theels gemalen peper
2 rode lomboks, ontpit (Spaanse peper)
zout
5 eetl olie


bereiding:
Snijd de knoflook fijn en de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak hierin het vlees rul. Vervolgens de knoflook, de lomboks en de julliene gesneden wortels toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Dan de spitskool en de taugé toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. De vulling laten uitlekken en afkoelen.
Indien je soe-oen wil toevoegen: week de soe-oen gaar en voeg dit toe met de spitskool.


bereiding:
Leg 2 eetlepels van de vulling in het midden van de lumpia vel en vouw het dicht als een envelop. Verhit in een wok de olie en frituur de lumpia's goudbruin.

http://www.kokkieblanda.nl/News/article/sid=40.html
Curiosityvrijdag 11 januari 2008 @ 11:00
Indonesische lumpia

Ingrediënten
Voor 10 stuks: 10 eieren, 6 stuks fijngesneden bosuitjes, 1 el fijngeperste knoflook, 3 fijngesneden rode pepers, 2 fijngesneden uien, 1 el ketumber, 1 kilo gekookt rundergehakt, 1,5 liter water, olie, zout, suiker en kerrie naar smaak, lumpiavellen.

Bereiding
Kook het ongekruide gehakt los tot het gaar is en giet het af in een vergiet om het uit te laten lekken. Verwarm een paar theelepels olie in een wajan en fruit hierin de fijngesneden uien, rode pepers en knoflook. Voeg hierna een voor een de eieren toe en roerbak het geheel. Vervolgens het gekookte gehakt samen met de bosui en ketumbar toevoegen. Dit alles roerbakken en naar eigen smaak zout, kerrie en/of suiker toevoegen. Het mengsel laten afkoelen en daarna inrollen in de lumpiavellen.

De lumpia afbakken in frituurolie op 180 graden C. (let op: gebruik GEEN frituurvet).

http://www.sir-restaurants.nl
MPGvrijdag 11 januari 2008 @ 12:32
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 14:09 schreef Muck het volgende:
loempia's
WMz
ColdFeetvrijdag 11 januari 2008 @ 12:36
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door Muck op 28-01-2008 12:33:11 (doe even normaal zeg) ]
Charmianvrijdag 11 januari 2008 @ 12:42
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 11:00 schreef Curiosity het volgende:
Indonesische lumpia

Ingrediënten
Voor 10 stuks: 10 eieren, 6 stuks fijngesneden bosuitjes, 1 el fijngeperste knoflook, 3 fijngesneden rode pepers, 2 fijngesneden uien, 1 el ketumber, 1 kilo gekookt rundergehakt, 1,5 liter water, olie, zout, suiker en kerrie naar smaak, lumpiavellen.

Bereiding
Kook het ongekruide gehakt los tot het gaar is en giet het af in een vergiet om het uit te laten lekken. Verwarm een paar theelepels olie in een wajan en fruit hierin de fijngesneden uien, rode pepers en knoflook. Voeg hierna een voor een de eieren toe en roerbak het geheel. Vervolgens het gekookte gehakt samen met de bosui en ketumbar toevoegen. Dit alles roerbakken en naar eigen smaak zout, kerrie en/of suiker toevoegen. Het mengsel laten afkoelen en daarna inrollen in de lumpiavellen.

De lumpia afbakken in frituurolie op 180 graden C. (let op: gebruik GEEN frituurvet).

http://www.sir-restaurants.nl
hey dit zou je ook als pangsitvulling kunnen gebruiken, ipv dat je een rolletje draait maak je kleine balletjes en daar draai je als een soort envelopje het velletje omheen.
Den_Haagvrijdag 11 januari 2008 @ 13:40
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 21:54 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Als ik ze ga maken, keep on going!!
Bolkesteijnzaterdag 12 januari 2008 @ 00:56
Ik wil morgen ook loempia's gaan maken, maar ik frituur eigenlijk nooit. Ik heb hier wel een kleine friteuse staan maar die heb ik van een tante gekregen dus ik vraag mij af met welke olie je nou het best kunt frituren. Vast vet lijkt mij niet handig om te gebruiken want dat is niet zo lekker als je ze dan afgekoeld wilt eten. Dus wat gebruiken ze daar bij de Chinees nou precies voor? En welke olie is ook nog een beetje gezond (dus temperatuur vast zodat het niet gaat verbranden)?
pepuzaterdag 12 januari 2008 @ 13:48
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 00:56 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik wil morgen ook loempia's gaan maken, maar ik frituur eigenlijk nooit. Ik heb hier wel een kleine friteuse staan maar die heb ik van een tante gekregen dus ik vraag mij af met welke olie je nou het best kunt frituren. Vast vet lijkt mij niet handig om te gebruiken want dat is niet zo lekker als je ze dan afgekoeld wilt eten. Dus wat gebruiken ze daar bij de Chinees nou precies voor? En welke olie is ook nog een beetje gezond (dus temperatuur vast zodat het niet gaat verbranden)?
Arachide-olie?!!

Arachide-olie maakt men van pindanoten. Het is een neutrale olie, zonder uitgesproken smaak, geur en kleur.

U kunt de loempia's frituren in olie, maar ze ook bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie. Dit laatste werkt ook goed, en het voorkomt dat de loempia teveel vet opneemt.

Kijk ook eens hier:

http://www.mijnreceptenbo(...)en/loempia-3780.html
golferzaterdag 26 januari 2008 @ 01:21
Zondag gaan we maar eens experimenteren met een eigen variant.
Blueszondag 27 januari 2008 @ 19:44
Gelukt!
En ze waren nog lekker ook!

















Isegrimzondag 27 januari 2008 @ 20:01
Ziet er goed uit.
ColdFeetzondag 27 januari 2008 @ 21:08
Oeh, inspiratie!

Wat zit er in dat linker bakje, bamboescheuten?
golferzondag 27 januari 2008 @ 21:20
quote:
Op zondag 27 januari 2008 21:08 schreef ColdFeet het volgende:
Oeh, inspiratie!

Wat zit er in dat linker bakje, bamboescheuten?
Yups.
Ik had eerst stoneleeks, kipreepjes, shiitake's, bamboescheuten en op het laatst even wat taugé even aangebakken met een beetje soja en suiker. Garnaaltjes gewoon niet voorverwarmd ernaast.
Daarna omeletje gemaakt met een beetje mirin.
Alle ingrediënten eerst flink laten afkoelen, alvorens ze in de loempiavellen te wikkelen en te bakken in mix van archaide- en sesam-olie.
LeeHarveyOswaldzondag 27 januari 2008 @ 21:50
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 11:00 schreef Curiosity het volgende:
Indonesische lumpia

Ingrediënten
Voor 10 stuks: 10 eieren, 6 stuks fijngesneden bosuitjes, 1 el fijngeperste knoflook, 3 fijngesneden rode pepers, 2 fijngesneden uien, 1 el ketumber, 1 kilo gekookt rundergehakt, 1,5 liter water, olie, zout, suiker en kerrie naar smaak, lumpiavellen.

Bereiding
Kook het ongekruide gehakt los tot het gaar is en giet het af in een vergiet om het uit te laten lekken. Verwarm een paar theelepels olie in een wajan en fruit hierin de fijngesneden uien, rode pepers en knoflook. Voeg hierna een voor een de eieren toe en roerbak het geheel. Vervolgens het gekookte gehakt samen met de bosui en ketumbar toevoegen. Dit alles roerbakken en naar eigen smaak zout, kerrie en/of suiker toevoegen. Het mengsel laten afkoelen en daarna inrollen in de lumpiavellen.

De lumpia afbakken in frituurolie op 180 graden C. (let op: gebruik GEEN frituurvet).

http://www.sir-restaurants.nl
Met frituurvet bedoel je blokken, aangezien olie ook vet is? Dus eigenlijk wat gezondheidshalve al 10 jaar niet meer gebruikt wordt?
LeeHarveyOswaldzondag 27 januari 2008 @ 21:56
Even nieuwsgierig hoeveel pinda arachide olie is. Ik heb een "lichte" pinda allergie. Krijg jeuk achterin mn keel, bij mn neus/oren, en een beetje benauwdheid als ik een hand pinda's eet.

De olie zou bij goede temperatuur opzich niet (veel) in je voedsel moeten komen.... toch? Dus dan zou ik op ongeveer 3/4 pinda's moeten eindigen?

(Hoewel ik voor pinda saus ook graag de dosis medicijnen verhoog )
golferzondag 27 januari 2008 @ 22:45
quote:
Op zondag 27 januari 2008 21:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Even nieuwsgierig hoeveel pinda arachide olie is. Ik heb een "lichte" pinda allergie. Krijg jeuk achterin mn keel, bij mn neus/oren, en een beetje benauwdheid als ik een hand pinda's eet.
Ik zou, als ik jou was het risico niet nemen, zie ook http://www.anthemis.nl/aromabasis/pinda.htm
Olezondag 27 januari 2008 @ 23:00
quote:
Op zondag 27 januari 2008 21:56 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Even nieuwsgierig hoeveel pinda arachide olie is. Ik heb een "lichte" pinda allergie. Krijg jeuk achterin mn keel, bij mn neus/oren, en een beetje benauwdheid als ik een hand pinda's eet.

De olie zou bij goede temperatuur opzich niet (veel) in je voedsel moeten komen.... toch? Dus dan zou ik op ongeveer 3/4 pinda's moeten eindigen?

(Hoewel ik voor pinda saus ook graag de dosis medicijnen verhoog )
er zijn genoeg andere olies waarin je kunt frituren, dus waarom zou het risico nemen?
Blueszondag 27 januari 2008 @ 23:23
Alle mooie loempia-vellen waren trouwens gebroken, terwijl de tokoman nog zo zei, voorzichtig hoor want ze breken snel.... lagen dus w.s. al gebroken in het schap
KrnKjemaandag 28 januari 2008 @ 09:52
Lekker
Gaat op mijn todo-lijstje
Shirleydinsdag 12 februari 2008 @ 21:20
Ik ga het zometeen proberen met filodeeg, gehakt, wortel, tauge, kool, prei en de nodige kruiden. Ben benieuwd!
Blueswoensdag 13 februari 2008 @ 01:28
En Shirley hoe ging het, was het, smaakte het?
Olewoensdag 13 februari 2008 @ 01:31
ben ook wel benieuwd eigenlijk
Shirleywoensdag 13 februari 2008 @ 17:55


Hoe ging het..... klote! Filodeeg zuigt echt, of ik heb iets niet goed gedaan. Het scheurt en breekt ongelofelijk snel, en het werkte niet echt mee, dus van loempia's rollen kwam weinig, het zijn eerder in elkaar gevouwen pakketjes geworden. Die overigens zeer moeilijk vast te plakken was, niet met water en ook niet met ei. Dus heb ze eerst maar in de vriezer gegooid omdat ik ze gewoon niet zo in de frituur wilde gooien ,want ik was bang dat ze zouden openklappen ofzo
Dus vanavond ga ik ze pas proeven, en als het smaakt post ik m'n recept alsnog
Bolkesteijnwoensdag 13 februari 2008 @ 18:00
Je moet loempiavellen van deeg bij de toko halen, dat zijn ook vellen van deeg maar zijn veel sterker dan filodeeg. Je kunt het zeer eenvoudig verwerken zonder dat het scheurt.

Dit dus:
deedeeteewoensdag 13 februari 2008 @ 18:14
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:15 schreef Charmian het volgende:
Ik kan me herinneren dat we vroeger wel eens loempia's maakten van dunne pannekoekjes, dus niet de rijstevellen of loempiavellen uit de toko, maar zelfgemaakte flensjes van bloem, water en een beetje zout.
En een eitje. Zo deed mijn moeder 't ook. Mijn tante plakte de flensjes dicht met ei en frituurde ze maar mijn moeder niet. Wij aten ze zó met een * zacht * flensje erom. Als ik eraan denk krijg ik trek
Shirleywoensdag 13 februari 2008 @ 18:45
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 18:00 schreef Bolkesteijn het volgende:
Je moet loempiavellen van deeg bij de toko halen, dat zijn ook vellen van deeg maar zijn veel sterker dan filodeeg. Je kunt het zeer eenvoudig verwerken zonder dat het scheurt.

Dit dus:
[ afbeelding ]
Ja, dat ga ik idd maar doen de volgende keer.
ESBRASILdonderdag 14 februari 2008 @ 01:03
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 23:47 schreef Ruubstar het volgende:
[ afbeelding ]

hoe maak ik deze dingen? kun je alijd kopen bij die mobiele kraampjes met vietnamesen erin. kosten 90ct ofzo.
Lekker, jammer dat hier op de hoek in .com.br ze wat moeilijk te vinden zijn. Zal toch echt ff zelf moeten expirimenteren
Shirleydonderdag 14 februari 2008 @ 18:49
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 01:28 schreef Bluezz het volgende:
En Shirley hoe ging het, was het, smaakte het?
Ze waren lekker! Heb echt gesmuld ervan, dus ondanks het geklooi toch lekkere loempia's, al zagen ze er niet uit.
Mijn loempia vulsel:

- 300 gr rundergehakt
- Een zak nasi/bamigroenten kant en klaar (wortel,taugé,kool en prei)
- 1 rode paprika
- 2 á 3 teentjes knoflook
- peper en zout


De gehakt rulbakken met wat peper en zout, de paprika in kleine stukjes snijden en erbij gooien samen met de geperste teentjes knoflook. Als laatste de groentemix nog zo'n 2 á 3 minuten meebakken en dan kunnen de loempiavellen gevuld worden.
Supersimpel, maar zo lekker, zeker met loempiasaus.
TJDoornbosmaandag 16 november 2009 @ 12:08
Kreeg net van mn vriendin een smsje met verzoek tot zelf maken van loempia's dus ik kom hier maar eens lezen denk ik!
Bluesmaandag 16 november 2009 @ 17:57
Goeie kick
Ik zou ook de vellen vd toko gebruiken als ik jou was, veel steviger.
Smallishmaandag 16 november 2009 @ 18:08
Goeie kick idd! Lekkerrrrr, loempia's.
Compomotive155maandag 16 november 2009 @ 18:11
Loempia` s