Blues | dinsdag 8 januari 2008 @ 01:30 |
Op zoek naar iets anders kom ik een recept voor Loempia's tegen, het lijkt me leuk om ze eens zelf te maken. Tips, trucs en/of recepten? Komt u maar ![]() Ik begin alvast met vietnamese loempia's, (ook nog nooit gemaakt) maar ik ben eigenlijk op zoek naar die echte grote van de chinees. quote: | |
pepu | dinsdag 8 januari 2008 @ 01:34 |
Zijn dit "nem's"? | |
Blues | dinsdag 8 januari 2008 @ 01:36 |
Wat ik ongeveer bedoel staat hier ![]() Maar eens snel aan de slag dus ![]() ![]() | |
pepu | dinsdag 8 januari 2008 @ 01:39 |
Ik ben totaal gek op "nems" !!! Ik doe er alles voor... | |
Blues | dinsdag 8 januari 2008 @ 01:45 |
Nems zijn vietnamese toch? Heb nog wat leuks gevonden denk ik ![]() quote: | |
pepu | dinsdag 8 januari 2008 @ 01:51 |
Ik krijg zo'n zin. MMMMMMMMMMMMMMMMMM! | |
Curiosity | dinsdag 8 januari 2008 @ 10:29 |
Ik zou ipv mihoen soe oen gebruiken, is nog dunner. | |
Muck | dinsdag 8 januari 2008 @ 14:09 |
loempia's ![]() | |
Blues | dinsdag 8 januari 2008 @ 15:19 |
Nog wat leuks gevonden : Garnalenloempiaatjes met dipsaus Bereid de nuoc cham-dipsaus en zet apart. quote:Doe de garnalen in een kom en bestrooi ze met peper. Breek de garnalen een voor een om ze recht te buigen. Meng de azijn in een klein kommetje mat ca. 3/4 dl water. Bestrijk ca. 10 rijstvellen met de azijnoplossing en spreid ze uit op het werkvlak om ze een paar minuten zacht te laten worden. Trek voorzichtig een van de rijstvellen los van het werkvlak, leg het met de punt van u af en leg een garnaal op 2 cm van de onderkant van het rijstvel. Leg er een paar stukjes lente-ui naast en klap de kant van het rijstvel die naar u toe ligt, strak over de garnaal heen. Klap de zijkanten naar binnen en vouw ze stevig dicht. Rol het pakketje stevig op, eindigend met de punt van de driehoek. Ga verder met de resterende rijstvellen en vulling. Verhit 1 cm olie in een grote koekenpan tot 175°. Bak de garnalenloempiaatjes met een paar tegelijk totdat ze goudbruin zijn, ca. 5 minuten per kant. Pas de warmte zo aan dat de olie op deze vrij lage temperatuur blijft, anders barsten de rolletjes open. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer heet of op kamertemperatuur met de nuoc cham-dipsaus. ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 8 januari 2008 @ 19:00 |
Heeft er iemand ook het recept voor die grote loempia's die je ook bij de chinees kunt halen? | |
Blues | dinsdag 8 januari 2008 @ 19:04 |
Dat verzoek staat ook al in de OP ![]() | |
KrnKje | dinsdag 8 januari 2008 @ 20:09 |
Ik ben sTiekem Vrij loemPia fan en ga dit in de gaten houden ![]() | |
Trusten | dinsdag 8 januari 2008 @ 20:19 |
Gestoomde wontonloempia's met paksoi 200 g paksoi in dunne reepjes 1/2 tl oregano zout en peper 1 el olie 100 g feta in kleine blokjes 8 wontonvelletjes(toko) De paksoi met de oregano en peper en zout in de olie 5 minuten roerbakken. Iets af laten koelen en de feta erdoor mengen. Op elk wontonvelletje wat vulling scheppen en de zijkanten naar binnen vouwen en oprollen. Stoom ze boven kokend water in 5-10 minuten ![]() Chinese loempia's 1 pakje loempiavellen 100 gr. oesterzwammen 120 gr. kipfilet 2 eetl. plantaardige olie 2 gesnipperde sjalotjes 100 gr. fijngehakte bamboescheuten 1/2 rode paprika 120 gr. fijngesneden taugé 1 eetl. donkere sojasaus 1/2 theel. suiker 1. Velletjes bladerdeeg loshalen. Elk vel in vieren snijden en tot gebruik afdekken met een vochtige theedoek. 2: Paddestoelen fijnsnijden, kip in kleine plakjes snijden. 3: Kip, paddestoelen,sjalotjes, bamboescheuten en paprika in een braadpan in olie bakken tot de kip wit wordt. Taugé toevoegen en kort meebakken. Al roerend sojasaus en suiker toevoegen. Laten afkoelen. 4: Een eetl. vulling op een vierkantje bladerdeeg scheppen en één punt over de vulling slaan. De twee zijpunten naar binnen vouwen, daarna naar de laatste punt toe oprollen zodat een rolletje ontstaat. Deze laatste punt nat maken en met water vastdrukken. 5: In matig hete olie frituren tot het deeg goudbruin is ![]() | |
Charmian | donderdag 10 januari 2008 @ 10:15 |
Ik kan me herinneren dat we vroeger wel eens loempia's maakten van dunne pannekoekjes, dus niet de rijstevellen of loempiavellen uit de toko, maar zelfgemaakte flensjes van bloem, water en een beetje zout. Je hoeft de flensjes alleen maar te bakken tot ze gaar zijn dus niet tot ze eruit zien als een pannekoek. Met de vulling volgens de link van Bluezz moet het redelijk lijken op de grote loempia van de chinees. | |
Blik | donderdag 10 januari 2008 @ 10:39 |
Heb ze ook wel eens zelf gemaakt, maar was geen groot succes. In de frituur ging het filodeeg van bijna alle loempia's kapot | |
Charmian | donderdag 10 januari 2008 @ 10:44 |
quote:Volgende keer dubbele velletjes gebruiken, dan kan het haast niet verkeerd gaan. | |
Blik | donderdag 10 januari 2008 @ 10:59 |
quote:Hadden we gedaan, dus daar kan het niet aangelegen hebben | |
Liejannuh | donderdag 10 januari 2008 @ 11:24 |
Ik heb thuis nog wel een kookboek uit Thailand van mijn kookcursus daar en daar staat ook een recept in voor springrolls. Heb ze wel eens gemaakt en ze zijn bijzonder lekker. ![]() Wel loempiavellen gebruiken en geen rijstvellen, want dat is 1 groot drama. ![]() Zal vanavond het recept even opzoeken. | |
Den_Haag | donderdag 10 januari 2008 @ 11:28 |
Bluezzzzz, wanneer mag ik komen eten???? ![]() | |
Blik | donderdag 10 januari 2008 @ 13:34 |
quote:heb ik ook nog van mijn kookcursus in Chiang Mai, is wel een goed idee om het daaruit te maken. jammer dat je echt een enorme hoeveelheid ingredienten altijd nodig hebt | |
Liejannuh | donderdag 10 januari 2008 @ 14:04 |
quote:Ben jij ook bij "The Master" geweest? Ik heb er zelfs 3 dagen een cursus gedaan. 3 kilo aangekomen volgens mij in die dagen. ![]() | |
Mikani | donderdag 10 januari 2008 @ 19:42 |
Loempia's maken is zo leuk om te doen ![]() ![]() | |
Blik | donderdag 10 januari 2008 @ 20:04 |
quote:Nee, bij "Baan Thai". Een dag. Onder andere loempia's, groene curry, pad thai etc gemaakt | |
ColdFeet | donderdag 10 januari 2008 @ 20:33 |
Ik heb nog van die rijstpapiervellen liggen (ingredienten: 100% aardappelzetmeel ![]() | |
Liejannuh | donderdag 10 januari 2008 @ 20:50 |
Ik heb hier een recept voor banana spring rolls! Ingredients (serves 1) 1 large ripe banana, quartered 2 spring roll wrappers, cut in half 1 cup cooking oil 1/4 cup of hony or anything sweet Preparation: 1. place one quarter of the banana in each of the spring roll wrappers, rol each one tightly an tightly seal the edge with tempura flour 2. put the oil into a wok, turn on medium heat once the oil is hot turn low heat and add all spring rolls 3. keep turning them until they turn to golden brown. Then take them out of a wok, put onto some kitchen paper to drain 4. cut each spring roll into 3 pieces, put on a plate. 5 serve immediately with honey. Lekker die dingen! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Liejannuh op 10-01-2008 21:01:46 (tiepvauten :P) ] | |
Liejannuh | donderdag 10 januari 2008 @ 21:03 |
Maar afijn, geen recept voor "normale" spring rolls. Wat je wel kunt doen is gewoon stir fried noodles ofzo in de loempia vellen rollen. Dan heb je trouwens nog steeds niet van die enorme loempia's die ze bij de chinees hebben. ![]() | |
Blues | donderdag 10 januari 2008 @ 21:54 |
quote:Als ik ze ga maken, keep on going!! | |
ColdFeet | donderdag 10 januari 2008 @ 23:13 |
Maar jij bent wel ervaren, toch, Lianne? Wanneer gaan wij 's samen spring rolls maken? ![]() | |
Liejannuh | donderdag 10 januari 2008 @ 23:26 |
Spring Rolls maken is behoorlijk eenvoudig. Geef maar een gil als je ze wilt maken. Zoek ik er een receptje bij. ![]() | |
Blues | donderdag 10 januari 2008 @ 23:27 |
quote:Zijn dat van die ronde? Die heb ik dus gekocht bij de toko. | |
Blik | donderdag 10 januari 2008 @ 23:35 |
Dit is het recept wat ik heb gekregen van de Thaise kookschool: 100 gr glass noodles 100 gr bean sprout 50 gr minced pork 4 chinese chives 1 tl garlic 4 tl oil 1/2 tl sugar 2 tl fish sauce 2 tl oyster sauce 1/2 cup water 1. Put the oil in the wok, fry garlic until golden 2. Add minced pork, fry until pork is almost cooked 3. Put fish sauce, oyster sauce and sugar 4. Add glass noodles, bean sprouts and chinese chives 5. Stir until the fresh vegetables are cooked, set aside to cool Vervolgens moet je ze maken mbv een rond vel, en frituren en serveren met chilisaus | |
Fogel | donderdag 10 januari 2008 @ 23:41 |
Het is dat een deel van de ingredienten hier in Noorwegen niet of heel moeilijk verkrijgbaar zijn, anders had ik mijn vriezer allang volliggen met zelfgemaakte Vietnamese loempia's. (kroketten zijn gelukkig wel makkelijk zelf te bouwen, maar da's offtopic ![]() | |
Ruubstar | donderdag 10 januari 2008 @ 23:47 |
hoe maak ik deze dingen? kun je alijd kopen bij die mobiele kraampjes met vietnamesen erin. kosten 90ct ofzo. | |
Curiosity | vrijdag 11 januari 2008 @ 10:52 |
Lumpia ingrediënten: Lumpia vellen olie om in te frituren vulling: ingrediënten: 150 gr julliene gesneden worteltjes 125 gr kippengehakt 125 gr rundergehakt 100 gr spitskool, zeer fijngesneden 50 gram taugé 50 gr soe-oen (optioneel) 3 teentjes knoflook 2 theels gemalen peper 2 rode lomboks, ontpit (Spaanse peper) zout 5 eetl olie bereiding: Snijd de knoflook fijn en de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak hierin het vlees rul. Vervolgens de knoflook, de lomboks en de julliene gesneden wortels toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Dan de spitskool en de taugé toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. De vulling laten uitlekken en afkoelen. Indien je soe-oen wil toevoegen: week de soe-oen gaar en voeg dit toe met de spitskool. bereiding: Leg 2 eetlepels van de vulling in het midden van de lumpia vel en vouw het dicht als een envelop. Verhit in een wok de olie en frituur de lumpia's goudbruin. http://www.kokkieblanda.nl/News/article/sid=40.html | |
Curiosity | vrijdag 11 januari 2008 @ 11:00 |
Indonesische lumpia Ingrediënten Voor 10 stuks: 10 eieren, 6 stuks fijngesneden bosuitjes, 1 el fijngeperste knoflook, 3 fijngesneden rode pepers, 2 fijngesneden uien, 1 el ketumber, 1 kilo gekookt rundergehakt, 1,5 liter water, olie, zout, suiker en kerrie naar smaak, lumpiavellen. Bereiding Kook het ongekruide gehakt los tot het gaar is en giet het af in een vergiet om het uit te laten lekken. Verwarm een paar theelepels olie in een wajan en fruit hierin de fijngesneden uien, rode pepers en knoflook. Voeg hierna een voor een de eieren toe en roerbak het geheel. Vervolgens het gekookte gehakt samen met de bosui en ketumbar toevoegen. Dit alles roerbakken en naar eigen smaak zout, kerrie en/of suiker toevoegen. Het mengsel laten afkoelen en daarna inrollen in de lumpiavellen. De lumpia afbakken in frituurolie op 180 graden C. (let op: gebruik GEEN frituurvet). http://www.sir-restaurants.nl | |
MPG | vrijdag 11 januari 2008 @ 12:32 |
quote:WMz | |
ColdFeet | vrijdag 11 januari 2008 @ 12:36 |
-edit- [ Bericht 98% gewijzigd door Muck op 28-01-2008 12:33:11 (doe even normaal zeg) ] | |
Charmian | vrijdag 11 januari 2008 @ 12:42 |
quote:hey dit zou je ook als pangsitvulling kunnen gebruiken, ipv dat je een rolletje draait maak je kleine balletjes en daar draai je als een soort envelopje het velletje omheen. | |
Den_Haag | vrijdag 11 januari 2008 @ 13:40 |
quote: ![]() ![]() | |
Bolkesteijn | zaterdag 12 januari 2008 @ 00:56 |
Ik wil morgen ook loempia's gaan maken, maar ik frituur eigenlijk nooit. Ik heb hier wel een kleine friteuse staan maar die heb ik van een tante gekregen dus ik vraag mij af met welke olie je nou het best kunt frituren. Vast vet lijkt mij niet handig om te gebruiken want dat is niet zo lekker als je ze dan afgekoeld wilt eten. Dus wat gebruiken ze daar bij de Chinees nou precies voor? En welke olie is ook nog een beetje gezond (dus temperatuur vast zodat het niet gaat verbranden)? | |
pepu | zaterdag 12 januari 2008 @ 13:48 |
quote:Arachide-olie?!! Arachide-olie maakt men van pindanoten. Het is een neutrale olie, zonder uitgesproken smaak, geur en kleur. U kunt de loempia's frituren in olie, maar ze ook bakken in een koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olie. Dit laatste werkt ook goed, en het voorkomt dat de loempia teveel vet opneemt. Kijk ook eens hier: http://www.mijnreceptenbo(...)en/loempia-3780.html | |
golfer | zaterdag 26 januari 2008 @ 01:21 |
Zondag gaan we maar eens experimenteren met een eigen variant. ![]() | |
Blues | zondag 27 januari 2008 @ 19:44 |
Gelukt! En ze waren nog lekker ook! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 27 januari 2008 @ 20:01 |
Ziet er goed uit. ![]() | |
ColdFeet | zondag 27 januari 2008 @ 21:08 |
Oeh, inspiratie! Wat zit er in dat linker bakje, bamboescheuten? | |
golfer | zondag 27 januari 2008 @ 21:20 |
quote:Yups. Ik had eerst stoneleeks, kipreepjes, shiitake's, bamboescheuten en op het laatst even wat taugé even aangebakken met een beetje soja en suiker. Garnaaltjes gewoon niet voorverwarmd ernaast. Daarna omeletje gemaakt met een beetje mirin. Alle ingrediënten eerst flink laten afkoelen, alvorens ze in de loempiavellen te wikkelen en te bakken in mix van archaide- en sesam-olie. | |
LeeHarveyOswald | zondag 27 januari 2008 @ 21:50 |
quote:Met frituurvet bedoel je blokken, aangezien olie ook vet is? ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 27 januari 2008 @ 21:56 |
Even nieuwsgierig hoeveel pinda arachide olie is. Ik heb een "lichte" pinda allergie. Krijg jeuk achterin mn keel, bij mn neus/oren, en een beetje benauwdheid als ik een hand pinda's eet. De olie zou bij goede temperatuur opzich niet (veel) in je voedsel moeten komen.... toch? ![]() ![]() (Hoewel ik voor pinda saus ook graag de dosis medicijnen verhoog ![]() | |
golfer | zondag 27 januari 2008 @ 22:45 |
quote:Ik zou, als ik jou was het risico niet nemen, zie ook http://www.anthemis.nl/aromabasis/pinda.htm | |
Ole | zondag 27 januari 2008 @ 23:00 |
quote:er zijn genoeg andere olies waarin je kunt frituren, dus waarom zou het risico nemen? | |
Blues | zondag 27 januari 2008 @ 23:23 |
Alle mooie loempia-vellen waren trouwens gebroken, terwijl de tokoman nog zo zei, voorzichtig hoor want ze breken snel.... lagen dus w.s. al gebroken in het schap ![]() | |
KrnKje | maandag 28 januari 2008 @ 09:52 |
Lekker ![]() Gaat op mijn todo-lijstje ![]() | |
Shirley | dinsdag 12 februari 2008 @ 21:20 |
Ik ga het zometeen proberen met filodeeg, gehakt, wortel, tauge, kool, prei en de nodige kruiden. Ben benieuwd! | |
Blues | woensdag 13 februari 2008 @ 01:28 |
En Shirley hoe ging het, was het, smaakte het? | |
Ole | woensdag 13 februari 2008 @ 01:31 |
ben ook wel benieuwd eigenlijk | |
Shirley | woensdag 13 februari 2008 @ 17:55 |
![]() Hoe ging het..... klote! Filodeeg zuigt echt, of ik heb iets niet goed gedaan. Het scheurt en breekt ongelofelijk snel, en het werkte niet echt mee, dus van loempia's rollen kwam weinig, het zijn eerder in elkaar gevouwen pakketjes geworden. ![]() ![]() Dus vanavond ga ik ze pas proeven, en als het smaakt post ik m'n recept alsnog ![]() | |
Bolkesteijn | woensdag 13 februari 2008 @ 18:00 |
Je moet loempiavellen van deeg bij de toko halen, dat zijn ook vellen van deeg maar zijn veel sterker dan filodeeg. Je kunt het zeer eenvoudig verwerken zonder dat het scheurt. Dit dus: ![]() | |
deedeetee | woensdag 13 februari 2008 @ 18:14 |
quote:En een eitje. Zo deed mijn moeder 't ook. Mijn tante plakte de flensjes dicht met ei en frituurde ze maar mijn moeder niet. Wij aten ze zó met een * zacht * flensje erom. ![]() ![]() | |
Shirley | woensdag 13 februari 2008 @ 18:45 |
quote:Ja, dat ga ik idd maar doen de volgende keer. | |
ESBRASIL | donderdag 14 februari 2008 @ 01:03 |
quote:Lekker, jammer dat hier op de hoek in .com.br ze wat moeilijk te vinden zijn. Zal toch echt ff zelf moeten expirimenteren | |
Shirley | donderdag 14 februari 2008 @ 18:49 |
quote:Ze waren lekker! Heb echt gesmuld ervan, dus ondanks het geklooi toch lekkere loempia's, al zagen ze er niet uit. ![]() Mijn loempia vulsel: - 300 gr rundergehakt - Een zak nasi/bamigroenten kant en klaar (wortel,taugé,kool en prei) - 1 rode paprika - 2 á 3 teentjes knoflook - peper en zout De gehakt rulbakken met wat peper en zout, de paprika in kleine stukjes snijden en erbij gooien samen met de geperste teentjes knoflook. Als laatste de groentemix nog zo'n 2 á 3 minuten meebakken en dan kunnen de loempiavellen gevuld worden. Supersimpel, maar zo lekker, zeker met loempiasaus. ![]() | |
TJDoornbos | maandag 16 november 2009 @ 12:08 |
Kreeg net van mn vriendin een smsje met verzoek tot zelf maken van loempia's dus ik kom hier maar eens lezen denk ik! | |
Blues | maandag 16 november 2009 @ 17:57 |
Goeie kick ![]() Ik zou ook de vellen vd toko gebruiken als ik jou was, veel steviger. | |
Smallish | maandag 16 november 2009 @ 18:08 |
Goeie kick idd! Lekkerrrrr, loempia's. ![]() | |
Compomotive155 | maandag 16 november 2009 @ 18:11 |
Loempia` s ![]() |