abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56352132
Alle mooie loempia-vellen waren trouwens gebroken, terwijl de tokoman nog zo zei, voorzichtig hoor want ze breken snel.... lagen dus w.s. al gebroken in het schap
  maandag 28 januari 2008 @ 09:52:11 #52
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_56356480
Lekker
Gaat op mijn todo-lijstje
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_56691134
Ik ga het zometeen proberen met filodeeg, gehakt, wortel, tauge, kool, prei en de nodige kruiden. Ben benieuwd!
Back in business.
pi_56696084
En Shirley hoe ging het, was het, smaakte het?
  Moderator / Miss SHO woensdag 13 februari 2008 @ 01:31:54 #55
22592 crew  Ole
pi_56696133
ben ook wel benieuwd eigenlijk
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_56707982


Hoe ging het..... klote! Filodeeg zuigt echt, of ik heb iets niet goed gedaan. Het scheurt en breekt ongelofelijk snel, en het werkte niet echt mee, dus van loempia's rollen kwam weinig, het zijn eerder in elkaar gevouwen pakketjes geworden. Die overigens zeer moeilijk vast te plakken was, niet met water en ook niet met ei. Dus heb ze eerst maar in de vriezer gegooid omdat ik ze gewoon niet zo in de frituur wilde gooien ,want ik was bang dat ze zouden openklappen ofzo
Dus vanavond ga ik ze pas proeven, en als het smaakt post ik m'n recept alsnog
Back in business.
pi_56708073
Je moet loempiavellen van deeg bij de toko halen, dat zijn ook vellen van deeg maar zijn veel sterker dan filodeeg. Je kunt het zeer eenvoudig verwerken zonder dat het scheurt.

Dit dus:
  woensdag 13 februari 2008 @ 18:14:17 #58
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_56708324
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:15 schreef Charmian het volgende:
Ik kan me herinneren dat we vroeger wel eens loempia's maakten van dunne pannekoekjes, dus niet de rijstevellen of loempiavellen uit de toko, maar zelfgemaakte flensjes van bloem, water en een beetje zout.
En een eitje. Zo deed mijn moeder 't ook. Mijn tante plakte de flensjes dicht met ei en frituurde ze maar mijn moeder niet. Wij aten ze zó met een * zacht * flensje erom. Als ik eraan denk krijg ik trek
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_56708841
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 18:00 schreef Bolkesteijn het volgende:
Je moet loempiavellen van deeg bij de toko halen, dat zijn ook vellen van deeg maar zijn veel sterker dan filodeeg. Je kunt het zeer eenvoudig verwerken zonder dat het scheurt.

Dit dus:
[ afbeelding ]
Ja, dat ga ik idd maar doen de volgende keer.
Back in business.
pi_56718654
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 23:47 schreef Ruubstar het volgende:
[ afbeelding ]

hoe maak ik deze dingen? kun je alijd kopen bij die mobiele kraampjes met vietnamesen erin. kosten 90ct ofzo.
Lekker, jammer dat hier op de hoek in .com.br ze wat moeilijk te vinden zijn. Zal toch echt ff zelf moeten expirimenteren
pi_56732621
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 01:28 schreef Bluezz het volgende:
En Shirley hoe ging het, was het, smaakte het?
Ze waren lekker! Heb echt gesmuld ervan, dus ondanks het geklooi toch lekkere loempia's, al zagen ze er niet uit.
Mijn loempia vulsel:

- 300 gr rundergehakt
- Een zak nasi/bamigroenten kant en klaar (wortel,taugé,kool en prei)
- 1 rode paprika
- 2 á 3 teentjes knoflook
- peper en zout


De gehakt rulbakken met wat peper en zout, de paprika in kleine stukjes snijden en erbij gooien samen met de geperste teentjes knoflook. Als laatste de groentemix nog zo'n 2 á 3 minuten meebakken en dan kunnen de loempiavellen gevuld worden.
Supersimpel, maar zo lekker, zeker met loempiasaus.
Back in business.
pi_74744057
Kreeg net van mn vriendin een smsje met verzoek tot zelf maken van loempia's dus ik kom hier maar eens lezen denk ik!
pi_74754499
Goeie kick
Ik zou ook de vellen vd toko gebruiken als ik jou was, veel steviger.
pi_74754864
Goeie kick idd! Lekkerrrrr, loempia's.
Is dat zo?
pi_74754951
Loempia` s
Spring op je hoofd en noem het breakdance !!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')