FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag # 87
minilotjevrijdag 4 januari 2008 @ 23:17


Ik at een fijne, hete curry.
En jullie?
boriszvrijdag 4 januari 2008 @ 23:17
cola nu
ColdFeetvrijdag 4 januari 2008 @ 23:22
Ik ben drie soorten chutney aan het maken: de tomatenchutney van Isegrim, de mangochutney uit de allerhande en de appelchutney van Nigella Lawson.

En onderwijl heb ik al twee blikken muffins gebakken. Morgen een feestje hier....
Bluesvrijdag 4 januari 2008 @ 23:26
Die appelmoes over mijn boerekool mag wel weg hoor
Nu een fles water
Xenniavrijdag 4 januari 2008 @ 23:27
Minilotje ik zou gewoon als voorgerecht de banaan met chocola nemen en als hoofdgerecht de banaan met chocola en ijs en toe hetzelfde maar dan met slagroom. Verder niets.

Ik ga nu een tompouce eten!
Marjooowvrijdag 4 januari 2008 @ 23:29
Glaasje wijn
Teunebeunvrijdag 4 januari 2008 @ 23:29
Bami met saté saus
Isegrimvrijdag 4 januari 2008 @ 23:33
Alweer een maaltijdsalade, ditmaal die met roze garnalen (+ extra bakje garnalen erin). Had weinig tijd, moest naar mijn deeltijdpaard toe.
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 23:10 schreef minilotje het volgende:
Ha, als ik morgen wakker zou worden met jouw smaakpapillen, dan zou ik het volgens mij niet eens merken.
Wat een onwijs schattige opmerking.
MUUSvrijdag 4 januari 2008 @ 23:36
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 23:07 schreef minilotje het volgende:

Morgenavond ga ik als toetje de schil van een banaantje een beetje lospeuteren, stukjes pure chocolade ertussen doen, bananenschil weer dicht, aluminiumfolie erover en een tijdje onder de grill.. Iemand hier op FOK postte dat ooit eens als tip, en daar ben ik hem of haar erg dankbaar voor.
Op de BBQ

Hou van mij. .
Isegrimvrijdag 4 januari 2008 @ 23:39
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 23:22 schreef ColdFeet het volgende:
Ik ben drie soorten chutney aan het maken: de tomatenchutney van Isegrim,
Hij viel in de smaak? Ook weer eens maken...
golfervrijdag 4 januari 2008 @ 23:59
Nu weer een whiskietje en alvast aan het bedenken wat voor lekkers we morgen gaan kokkerellen.
Gelukkig is ons plaatselijke viswinkeltje weer open dan, dus gaan we daar weer eens even neuzen.
ColdFeetzaterdag 5 januari 2008 @ 00:29
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 23:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hij viel in de smaak? Ook weer eens maken...
Hij's lekker! Ik heb er dit keer een scheut malt vinegar bijgedaan, not bad!
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 00:31
Wat is malt vinegar? Bierazijn?
ColdFeetzaterdag 5 januari 2008 @ 01:10
Moutazijn.
KiwiTjuHhzaterdag 5 januari 2008 @ 10:27
Pistoletje met hagelslag en kopje thee
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 10:42
Boterhammen met flinterdunne kipfilet, een glas cola ( drink ik bijna nooit, maar er was verder weinig in huis) en een glas sinaasappelsap (ook het laatste beetje).

Voor vanaaf weet ik het nog niet, ik ga zo nog naar de markt.
SHEzaterdag 5 januari 2008 @ 10:45
Voor het mannetje een dikke, vette scharrelkip uit de oven met geroosterde aardappeltjes, wat mooie seizoensgroenten die ik zo ga plukken op de markt en wat zelfgemaakte bruschetta.
Ik ga voor mezelf een superbraaf gepureerd groentensoepje maken, van knol, wortel, venkel en aardappel.
Daarbij maak ik repen ciabatta die hebben gezwommen in olie en knof en te rusten werden gelegd op de BBQ

Ik heb een heel vreemd lente-gevoel
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 10:47
Kip uit de oven.
SHEzaterdag 5 januari 2008 @ 10:50
Ja lekker; ik droom er van
Alle ingewanden eruit en lieflijk snijden voor de poesies
Dan wat takkies rozemarijn, hele bollen knof en stronken laurier in zijn aars duwen. Velletje lekker masseren met warme olijfolie ; scherpe hongaarse "smoked paprika' poeder en dan...

Dan! het malse beestje affikken in de cabine.
Er is toch niets mooiers?
MUUSzaterdag 5 januari 2008 @ 10:55
MIJN MOEDER HEEFT EEN CHOCOLADE FONTEIN VOOR ME!!

*kuch*

Ik bedoel natuurlijk.. *kuch*... . mijn moeder heeft een chocolade fontein voor me. .

Dat moest ik even kwijt.

Oh, hier koffie en Biogarde yoghurt met peer en appel. Dawast.

()
SHEzaterdag 5 januari 2008 @ 11:00
Meanwhile in the MUUS residence..

MUUSzaterdag 5 januari 2008 @ 11:18
quote:
Op zaterdag 5 januari 2008 11:00 schreef SHE het volgende:
Meanwhile in the MUUS residence..

[ afbeelding ]
Ik krijg 'm pas maandag, maar dan ga ik ook helemaal los.

LOS ZEG IK JE!
Patries86zaterdag 5 januari 2008 @ 11:29
Knorr Vie en een glas water!

Ontbijten wordt brunchen als me vriend thuis is!
Loontjahzaterdag 5 januari 2008 @ 11:29
Bullit!!
MUUSzaterdag 5 januari 2008 @ 11:33
Ze heeft 'm net afgegeven aan de deur. . Het is een heel pakket met chocolade koekjes, brownies, koffie met toffee smaak en slagroom enzo. .

Man, als ik daar niet strontmisselijk van word, weet ik het ook niet meer. .

()
boriszzaterdag 5 januari 2008 @ 11:34
koffie
Moragh_DaughterofSunezaterdag 5 januari 2008 @ 11:55
Thee en toast met sinaasappelmarmalade

Vanavond zelfgemaakte chilli con carne met rijst en komkommersalade
MissHobjezaterdag 5 januari 2008 @ 12:07
quote:
Op zaterdag 5 januari 2008 11:33 schreef MUUS het volgende:
Ze heeft 'm net afgegeven aan de deur. . Het is een heel pakket met chocolade koekjes, brownies, koffie met toffee smaak en slagroom enzo. .

Man, als ik daar niet strontmisselijk van word, weet ik het ook niet meer. .
*kuch* foto's

zo ik eet wat toast met rozebottel jam en een grote bak thee.
Patries86zaterdag 5 januari 2008 @ 12:17
Ontbijt/lunch;

Gebakken kleine pistoletjes met beleg
Melk
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 12:44
2 gegrilde kippenpoten van de markt (SHE ).
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 12:57
Ze waren goddelijk, ik moet er bijna van huilen. Wat is het toch héérlijk om als een neanderthaler botten af te kluiven. En wat is knapperig kippenvel toch ongeëvenaard heerlijk. *kwijl*
SHEzaterdag 5 januari 2008 @ 13:10
Net goed voor je!!

Ik moet elke dag vlees maken voor mijn vent en mag/kan het zelf niet eten. DAT is pas om te janken!

*knabbelt braaf op cajun cashew*
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 13:13
Dat is wel heel erg zielig ja.
ColdFeetzaterdag 5 januari 2008 @ 13:28
Awww, SHE, dat is wel balen zeg!

Ik ga vandaag een grote pan soep maken van Puy-linzen en geroosterde paprika's
Ik vond gisteren bij de natuurwinkel overigens een pak prachtige linzen, ze noemen ze beluga-linzen geloof ik: mooie kleine zwarte met een vlies. Ik heb massa's inspiratie om daar wat moois mee te maken!
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 13:48
Zo zie ik bij de Turk altijd tientallen soorten mij volslagen onbekende bonensoorten liggen. Ook maar eens wat van kopen en proberen.
Moragh_DaughterofSunezaterdag 5 januari 2008 @ 14:11
Nu twee pistoletjes met knoflookmayo, gekookt eitje en peper Glaasje cola erbij
KiwiTjuHhzaterdag 5 januari 2008 @ 15:30
Vanavond eten we zelfgemaakte groentesoep met een stokbroodje met room- of kruidenboter
Tezzzaterdag 5 januari 2008 @ 15:46
Vanavond biefstukje, rozeval aardappels, salade van rucola met wat zoete tomaatjes en gevulde champies.
En er staan nu brownies in de oven voor bij de koffie na het eten.

en ik ben stikjaloers op de chocofontein.
minilotjezaterdag 5 januari 2008 @ 15:49
Ik ga zo beginnen met een marrokaanse groentenschotel met ei. Dan zit ik zowaar aan mijn drie keer vegetarisch per week! Week één van mijn solidair-met-SHE-voornemen gelukt!

Voor wie het weten wil:
Courgette, tomaten, paprika's, rode ui en een rood pepertje in stukken snijden (rood pepertje in stukjes), met olijfolie en veel knoflook een paar minuten omscheppen in de pan, op hoog vuur.
Eetlepel Marrokaans kruidenmengsel erdoorheen en een forse hand peterselie.
Groentenmengsel in een grote ovenschaal scheppen. Er met een soeplepel kuiltjes indrukken, en hier een rauw ei in laten vallen. Paar minuutjes op 160 graden in de oven tot het eiwit gestold is en dan en oplepelen met pita of tortilla.
Toetje was bekend, banaan met pure chocolade uit de oven, met dank aan Muus

Oh, en wat betreft dat chocoladefonteinpakket.. De moeder van mijn lief had ook zo'n doos gekregen. We hebben 'm uitgeprobeerd op tweede kerstdag, maar zonder succes. Ze had de chocolade vooraf véél te heet verwarmd (niet au bain-Marie) en er ook nog wat koude chocoladesaus aan toegevoegd.
Ergo: dikke, sputterende klonten die niet aan de marshmellows bleven kleven. Maar leuk was het wel!
4EverBlackEyedzaterdag 5 januari 2008 @ 16:58
Griekse yoghurt met stukjes banaan en kiwi, theelepel honing en ene snuifje kaneel.
Smaakt toch onverwacht goed.

Voor vanavond:
Groentesoep met vlees en ballen, stokbrood, stokbrood met kruidenboter en kalfskroketten.
SHEzaterdag 5 januari 2008 @ 17:36
Alles is lekker met griekse yoghurt

Ik smeer het ook weleens op mijn gezicht
met een lepel honing
krijg je een zacht velletje van
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 17:56
Eten is om op te eten, niet om mee te spelen.

Na een lading bitterkoekjes bij de koffie (wegens bezoek oma) vanmiddag heb ik eigenlijk niet zo'n trek. Ik denk dat we maar een pizzaatje bestellen tegen de tijd dat we wel trek krijgen.
snopprinseszaterdag 5 januari 2008 @ 17:58
Bitterkoekjes

dalijk groentensoep met stokbrood als avondeten
en als toetje ben&jerry's
n0azaterdag 5 januari 2008 @ 18:31
Net paardenstoofvlees met aardappelkroketjes uit de oven en zure mayonaise. Het was echt suuuper lekker.

Ik heb de code gekraakt voor mijn favoriete stoofvlees. Nu hoef ik niet meer te wachten tot ik bij mn moeder in Maastricht zit.
Marjooowzaterdag 5 januari 2008 @ 18:39
Oke, help. Ik heb zin in iets.... voor vanavond, maar ik weet niet wat
Heb pas al een apple crumble cake gemaakt, die overgens was. Maar heb gewoon geen inspiratie..


Oke mijn inspiratie was zo dood, en was lui, dus het is een ouderwetse boterham met kaas geworden..... én beetje mosterd erop.

[ Bericht 13% gewijzigd door Marjooow op 05-01-2008 20:37:32 ]
#ANONIEMzaterdag 5 januari 2008 @ 18:57
Vanavond spaghetti bolognese, met een salade met tomaat/basilicum/mozzarella erbij (dat heet Caprese, geloof ik). Schoonmams komt eten, dus makkelijk doch lekker .
golferzaterdag 5 januari 2008 @ 19:22
Gebakken zeewolffilets met krielaardappeltjes en stoomgroentes.
boriszzaterdag 5 januari 2008 @ 19:24
restje pasta van gister
Isegrimzaterdag 5 januari 2008 @ 19:52
Ja, New York Pizza dus.
Moragh_DaughterofSunezaterdag 5 januari 2008 @ 20:35
Thee met limoenkoekjes
Curiosityzaterdag 5 januari 2008 @ 21:27
Ik heb nu een bordje met leverworst, een italiaans droog worstje, amsterdamse uitjes, stokbrood met paling en een blikje Dr Pepper.
Heerlijk al die smaken door elkaar.
Loontjahzaterdag 5 januari 2008 @ 21:44
Avond eten van vandaag:

Bourgondische aardappels van C1000
Speciale Varkenshaasjes met roomkaas en bruchetta kruiden van C1000, heb er extra ontbijtspek omheen gedaan.
Rucola sla met walnoten, pijnboompitten en stukjes ham.
Mosterdsausje
Peultjes
Marjooowzaterdag 5 januari 2008 @ 21:44
Malibu cola
Blueszaterdag 5 januari 2008 @ 23:32
Ziet er lekker uit Loontjah, nu nog de mosterdsaus iets minder wild draperen

Wijntje met een wrapje hier.
Mirjamzaterdag 5 januari 2008 @ 23:53
ik heb een amaretto met vers citroensap gehad, lekker fris
-MOX-zaterdag 5 januari 2008 @ 23:54

Kofta
Patries86zondag 6 januari 2008 @ 00:54
Vanavond bij mijn moeder blijven eten
Zelfgemaakte kippensoep van moeders met broodjes met lekkere salades erop

Nu;
Zak paprika chips
Jurkzondag 6 januari 2008 @ 01:15
quote:
Op zaterdag 5 januari 2008 11:18 schreef MUUS het volgende:

[..]

Ik krijg 'm pas maandag, maar dan ga ik ook helemaal los.

LOS ZEG IK JE!
Ik kreeg er een als kerstpakket, tot grote vreugde van mn dochter...die hing nog net de kat niet in de chocola, maar verder werd alles eetbaar in huis voorzien van een choco laagje.
Een topper waren de slagroomsoesjes....
Xenniazondag 6 januari 2008 @ 02:26
Vandaag lasagne gegeten.

Morgen risotto, wat is dat handig als je nog veel restjes hebt. Ik ga er bosui, champignons, chorizo, gorgonzola en rucola door mikken.
DarkElfzondag 6 januari 2008 @ 09:50
Gisteren heerlijk gegeten: zalige gehaktballetjes in tomatensaus, gemarineerde champignons, stokbrood met alioli, gebakken chorizo met peterselie en citroensap, knoflook olijven en een stukje kaas.. Lekker wit wijntje erbij

Zometeen maar eens ontbijten maar eerst: thee!
Tezzzondag 6 januari 2008 @ 10:32
Eerst maar eens ontbijten (nou ja ik ben al twee uur wakker maar goed): croissantje met kaas....

Vanmiddag heb ik allerlei lekkere hapjes en kaasplankje enzo, dus dat zal wel verder niets eten worden......
KiwiTjuHhzondag 6 januari 2008 @ 10:56
Heb net een broodje met een gekookt eitje gehad en een glas jus d'orange
PeRizondag 6 januari 2008 @ 11:00
Broodje met roomkaas en komkommer, cappucino er bij .


Voor vanavond een overgebleven rollade van kerst uit de diepvries getrokken, die opgegeten gaat worden met aardappelkroketjes uit de oven en rode kool met appel .
Isegrimzondag 6 januari 2008 @ 11:02
Verse ananas.
Moragh_DaughterofSunezondag 6 januari 2008 @ 11:09
Zometeen vers jus'je met een baguette met roerei en toast met sinaasappelmarmelade

Nu thee.
SHEzondag 6 januari 2008 @ 11:17
stokbroodjes met veggie kaas. De lekkerste kaas die ik in mijn leven heb gegeten !
#ANONIEMzondag 6 januari 2008 @ 11:34
Thee, een sinaasappel, een kiwi en een plak kerststol.
#ANONIEMzondag 6 januari 2008 @ 11:36
Vanochtend ontbijt was brood met zalm, brood met hagelslag en brood met cottage cheeze, een glas sinaasappelsap en een koffie.
Isegrimzondag 6 januari 2008 @ 11:46
Als je veel ananas achter elkaar eet, gaat je tong pijn doen, kom ik net achter.
HaverMoutKoekjezondag 6 januari 2008 @ 11:52
straks rauwkost en twee boterhammen met filet americain
Vanavond eet ik coq au vin met sperziebonen
uniekhoornzondag 6 januari 2008 @ 11:55
Vanavond, geen idee
Nu, bruine bonensoep uit blik en een afbakpistoletje
Patries86zondag 6 januari 2008 @ 12:57
Mijn vriend is een lekker ontbijt/brunch aan het maken

Cibata tosti's
Met Parmerham en groene Pesto, Kaas
Dit gebakken in een koekenpan met olijfolie
En daarbij drinken we; Melk

Net tussendoor beide een Knorr Vie [sinaasappel,banaan,wortel]
Isegrimzondag 6 januari 2008 @ 13:01
Ik ga vanavond kip in sojamarinade maken met rijst en geroerbakte groente.
Curiosityzondag 6 januari 2008 @ 13:13
Er staat nu een pan te sudderen met rundvlees, aangemaakt met een bali boemboe, hierbij eten we basmati, kroepoek en rempejeh.
Marjooowzondag 6 januari 2008 @ 13:48
cappucino en een cracker met filet american
KiwiTjuHhzondag 6 januari 2008 @ 13:53
Vanavond eten we een broodje shoarma
Blueszondag 6 januari 2008 @ 13:58
Sapje, paar kiwi's en een kaneelkoffieverkeerd, daarna broodjes ei en vanavond paddestoelenrisotto en kipgedoe
Tussendoor wrapjes en water
#ANONIEMzondag 6 januari 2008 @ 14:32
Net een bord havermout op
DarkElfzondag 6 januari 2008 @ 15:47
Net een groot glas tomaten-groentensap op

Vanavond gaan we iig een kleine rollade braden
#ANONIEMzondag 6 januari 2008 @ 15:50
Vanavond de restjes van het weekend: lamsbout stukjes, een courgette-tomaat-paprika groentemix en wat aardappelgratin
-Mellow-zondag 6 januari 2008 @ 18:42
quote:
Op zondag 6 januari 2008 11:46 schreef Isegrim het volgende:
Als je veel ananas achter elkaar eet, gaat je tong pijn doen, kom ik net achter.
jaaaa, dat was mij ook al es opgevallen.


OT: op t moment eet ik me lijp aan salmiaksnoepjes
Blueszondag 6 januari 2008 @ 19:15
Paddenstoelenrisotto is toch bijna wel het allerlekkerste wat een mens te eten kan maken/krijgen hoor
Mirjamzondag 6 januari 2008 @ 19:16
quote:
Op zondag 6 januari 2008 19:15 schreef Bluezz het volgende:
Paddenstoelenrisotto is toch bijna wel het allerlekkerste wat een mens te eten kan krijgen hoor
hoe maak je het?
dan ga ik het binnenkort eens testen
Blueszondag 6 januari 2008 @ 19:22
Uitje in de (room-)boter fruiten, knofje erbij... (kastanje-)champignons meebakken.. dan giet je op gevoel wat risottorijst erbij (gewoon uit een pakkie, lassie of zo) eventjes meebakken, niet te hoog alles hoor
Dan beetje bij beetje bouillon erbij (jaja ook met een blokje gemaakt in de magnetron voor het gemak )
En elke keer net zolang roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen... je bent er zo'n 20 minuutjes wel mee bezig en maar roeren tot je een ons weegt, en proeven of de rijst gaar wordt.
Dan een schep parmezaan erdoor, nog een klein klontje roomboter goed doorroeren en WALLA! je mag me ervoor wakker maken! !
MUUSzondag 6 januari 2008 @ 19:33
quote:
Op zondag 6 januari 2008 01:15 schreef Jurk het volgende:

[..]

Ik kreeg er een als kerstpakket, tot grote vreugde van mn dochter...die hing nog net de kat niet in de chocola, maar verder werd alles eetbaar in huis voorzien van een choco laagje.
Een topper waren de slagroomsoesjes....
Mijn dochter stond vandaag de hele dag naast die doos te hijgen. Rond 17:00u hield ze het niet meer... Ze vroeg het niet, maar het was wel duidelijk wat ze wilde...
"Leuk hè mam? Jeeeeetje, wat zal dat lekker zijn. Lijkt je dat niet lekker? Nee, echt, het lijkt me écht heel lekker. Ooooh, ik weet al wat ik er allemaal in ga dopen!! Weet jij het al, mam? Het lijkt me écht lekker."
Ik: "Lieverd, chocolade fondue als avondeten gaat niet gebeuren."
Zij: "Oh. . "

On-topic.
Vandaag: Koffie, veeeeeel koffie. Brunch was (met veeeeeeeel moeite) Turkse yoghurt met vers fruit en een beetje honing. Avondeten was (met veeeeel moeite) twee boterhammen.

OMG, mijn eetlust is gestorven. .
-Mellow-zondag 6 januari 2008 @ 20:59
quote:
Op zondag 6 januari 2008 19:22 schreef Bluezz het volgende:
Uitje in de (room-)boter fruiten, knofje erbij... (kastanje-)champignons meebakken.. dan giet je op gevoel wat risottorijst erbij (gewoon uit een pakkie, lassie of zo) eventjes meebakken, niet te hoog alles hoor
Dan beetje bij beetje bouillon erbij (jaja ook met een blokje gemaakt in de magnetron voor het gemak )
En elke keer net zolang roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen... je bent er zo'n 20 minuutjes wel mee bezig en maar roeren tot je een ons weegt, en proeven of de rijst gaar wordt.
Dan een schep parmezaan erdoor, nog een klein klontje roomboter goed doorroeren en WALLA! je mag me ervoor wakker maken! !
een scheutje witte wijn erdoor zou het afmaken
Blueszondag 6 januari 2008 @ 21:39
quote:
Op zondag 6 januari 2008 20:59 schreef -Mellow- het volgende:


een scheutje witte wijn erdoor zou het afmaken
Vergeten
-MOX-maandag 7 januari 2008 @ 00:15

Kip, patat en appelmoes!
golfermaandag 7 januari 2008 @ 00:16
quote:
Op maandag 7 januari 2008 00:15 schreef -MOX- het volgende:
[ afbeelding ]
Kip, patat en appelmoes!
Volgens mij zie ik toch ook nog broccoli liggen.
HaverMoutKoekjemaandag 7 januari 2008 @ 09:32
vanavond de rest van de broccoli-stilton soep van zaterdag
Koninginmaandag 7 januari 2008 @ 10:04
Vanavond wortelenpuree met braadworst.
minilotjemaandag 7 januari 2008 @ 10:36
Met dank aan Bloes: risotto! Al weeeeeeeeeken niet gegeten.
Romig, zacht, fluwelig.. Wat hou ik ervan! Waarom maak ik het zo zelden?
Erin gaan stukjes kip, broccoli, knolselderij, rode ui, en een dubbele dosis knoflook.. En droge witte wijn. En véél roomboter! En kruiden!
Als toetje maar weer eens een lemon posset (slagroom, suiker en citroenen). Ik moet tenslotte niet te snel afvallen, anders worden de meisjes in het dieettopic op LIF maar zenuwachtig.
#ANONIEMmaandag 7 januari 2008 @ 10:38
quote:
Op maandag 7 januari 2008 10:36 schreef minilotje het volgende:
Als toetje maar weer eens een lemon posset (slagroom, suiker en citroenen). Ik moet tenslotte niet te snel afvallen, anders worden de meisjes in het dieettopic op LIF maar zenuwachtig.

Doe eens recept van die lemon posset? 't Klinkt erg lekker .

Ontopic: Ontbijtje met een sinaasappel en een reusachtige krentenbol met oude kaas.
En een beker karnemelk.
minilotjemaandag 7 januari 2008 @ 10:39
quote:
Op maandag 7 januari 2008 00:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Volgens mij zie ik toch ook nog broccoli liggen.
En mis ik de grote klodders mayonaise.
minilotjemaandag 7 januari 2008 @ 10:48
quote:
Op maandag 7 januari 2008 10:38 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]


Doe eens recept van die lemon posset? 't Klinkt erg lekker .
Tuurlijk! Spreading the lemon posset love..

Voor twee personen als nagerecht (of voor één persoon op zoek naar troosteten wanneer de Ben&Jerry's op is):

Nodig: 50 gr. suiker, 200 ml slagroom, 1 citroen

- Pers de citroen uit, en zeef het sap. Hou apart.
- Giet slagroom in steelpannetje, roer de suiker erdoor tot -ie opgelost is.
- Breng langzaam aan de kook en laat twee minuten rustig doorborrelen
- Pan van het vuur nemen en slagroom een beetje laten afkoelen (kan sneller in een bak koud water)
- Roer het citroensap er goed doorheen en schenk het mengsel in twee kleine glaasjes (of een enkel groot glas )
- Plasticfolie over de glaasjes heen en minstens vijf uur in de koelkast laten opstijven.

Heel makkelijk, heel goedkoop, zo gebeurd, mits je er vroeg op de dag al rekening mee houdt dat je het 's avonds wilt eten.
Het citroensap zorgt ervoor dat de slagroom indikt (een beetje zoals gelatine), waardoor je na een paar uur een heerlijk romig toetje hebt. Fluweelzacht en zoet door de slagroom, fris en prikkelend door de citroen!

Met limoen is 't trouwens ook heel lekker.
Moragh_DaughterofSunemaandag 7 januari 2008 @ 11:31
Ik ga zo in de stad lekker een ciabatta met mozarella, pesto en tomaat eten met een smoothie erbij
Patries86maandag 7 januari 2008 @ 13:18
Vanmorgen een aardbei shake (07.30 uur)
En nu zit ik aan een reep met pinda en nougat smaak
en een beker water

Vanavond Omelet met kaas en lekkere groente soep

[ Bericht 35% gewijzigd door Patries86 op 07-01-2008 13:37:21 ]
SHEmaandag 7 januari 2008 @ 13:29
Hmmm..wat zou Qwea eten?

Ik heb net 2 kaas/pesto tosti's gegeten.
Vanavond iets groenterigs met bulgur en joghurt en knof en courgette en tomaat en munt en aubergine en kofta kruiden en peterselie en een lekker wijntje
#ANONIEMmaandag 7 januari 2008 @ 13:36
Nu tosti's met pindaas, sambal en gebakken uitjes .

Vanavond een pan groentesoep, met een stokbroodje met kruidenboter erbij.
ColdFeetmaandag 7 januari 2008 @ 14:11
Gisteren had ik een heerlijke pompoen-kikkererwtenstoofpot gemaakt.... Denk ik. wegens algehele katterigheid heb ik er niet van gegeten

Dat ga ik dus vanavond maar eens doen. en ik ga samosa's maken, en ik heb gruwelijke trek in hummus

Misschien nog zoete-aardappelfrietjes maken. SHE, nog aanwijzingen? Ik heb iig nog heel veel verrukkelijke zelfgemaakte chutney.
SHEmaandag 7 januari 2008 @ 14:14
Gewoon zoete aardappels kopen, snijden als frietekes; in olie frituren ( ik doe altijd in palmolie )
Tot goudbruin en dan pietsie zout erover.
Ik meng een flinke schep chutney met een bescheiden lepel dikke, volle en romige mayo.

Jippeeeeh!
Ik ben jaloers op je vanavond
uniekhoornmaandag 7 januari 2008 @ 16:20
Uit het werk naar de winkel, van vanmorgen vroeg al gedacht wat we gaan eten? De hele dag kan ik niks verzinnen...
Nu wordt het stamppot zuurkool met vers doorregen spek en een rookworst... Het vlees piel ik er wel tussen uit ivm calorien
SHEmaandag 7 januari 2008 @ 16:24
quote:
Op maandag 7 januari 2008 14:11 schreef ColdFeet het volgende:
Gisteren had ik een heerlijke pompoen-kikkererwtenstoofpot gemaakt.... Denk ik. wegens algehele katterigheid heb ik er niet van gegeten

Dat ga ik dus vanavond maar eens doen. en ik ga samosa's maken, en ik heb gruwelijke trek in hummus

Misschien nog zoete-aardappelfrietjes maken. SHE, nog aanwijzingen? Ik heb iig nog heel veel verrukkelijke zelfgemaakte chutney.
En als je niet wil frituren, dan is deze ook lekker:

zoete aardappeltjes koken; dan goed afdrogen en in stukken snijden.
Roomboter smelten in de pan en de aardappeltjes erin doen; dan flinke scheppen rietsuiker eroverheen en goed blijven omscheppen.

Krokan aardappels
Maar misschien iets te zoet voor je
Patries86maandag 7 januari 2008 @ 16:30
Tomatensoepje
coltje87maandag 7 januari 2008 @ 16:51
Versgeperst glas sinaasappelsap
Mini_rulezmaandag 7 januari 2008 @ 16:56
Als lunch een waldkorn met Danish Blue, tomaat en honing. Avondeten wordt waarschijnlijk een broodje in de trein, moet op tijd weg en ik heb geen zin om te haasten met koken.

Dadelijk maar eens een kopje koffie maken, heb ik echt zin in.
KiwiTjuHhmaandag 7 januari 2008 @ 17:37
Kip Siam
Mirjammaandag 7 januari 2008 @ 18:34
vanavond kip tandoori eten, met komkommer en ui in gezoete rode wijnazijn + peper, en wat java kroepoekjes
DarkElfmaandag 7 januari 2008 @ 18:47
de oven staat aan voor stokbrood en ik ga eens in de kast neuzen wat ik er allemaal op ga gooien
Patries86maandag 7 januari 2008 @ 18:51
Omelet kaas + glas water
Tezzmaandag 7 januari 2008 @ 19:30
Ik had snelle hap vandaag: risotto fungi (kant-en-klaar pakje van de AH. Gadver, volgende keer toch weer de Bluezz-methode), een zak wokgroente uit de diepvries met runderreepjes erdoor.
DarkElfmaandag 7 januari 2008 @ 19:31
quote:
Op maandag 7 januari 2008 18:47 schreef DarkElf het volgende:
de oven staat aan voor stokbrood en ik ga eens in de kast neuzen wat ik er allemaal op ga gooien
beetje kruidenboter erop, hele dunne plakjes chorizo, paar plakjes kaas, plakjes tomaat en fijn gesneden peterselie is het geworden
PeRimaandag 7 januari 2008 @ 19:33
Ik heb pistache-ijs van Hertog en ik vind het niet lekker.
AKnynkemaandag 7 januari 2008 @ 19:53
Snert, zoals snert gegeten hoort te worden...



en op!

#ANONIEMmaandag 7 januari 2008 @ 19:56
Vanavond zijn het Duitse "Maultaschen" geworden, een soort van vegetarische ravioli
Curiositymaandag 7 januari 2008 @ 21:11
Hier een rodekool ovenschotel gegeten.
Xenniamaandag 7 januari 2008 @ 22:02
Kippenpoten, gepofte aardappel en een salade met rucola, champignons, lente-ui en grana padano
ColdFeetmaandag 7 januari 2008 @ 22:07
Isegrim, ik ben bezig met het in elkaar frutselen van de samosa's, en onderwijl denk ik vast na over een alternatieve vulling voor de volgende keer. Wat denk je, een zoetere vulling, met pompoen, garam masala en rozijnen, zou dat lekker zijn? Met een wat minder zoete chutney erbij.
Moragh_DaughterofSunemaandag 7 januari 2008 @ 22:24
Gratin Dauphinoise gemaakt, met een biefstukje en broccoli

Nu thee en 2 tommies
Isegrimmaandag 7 januari 2008 @ 22:33
quote:
Op maandag 7 januari 2008 22:07 schreef ColdFeet het volgende:
Isegrim, ik ben bezig met het in elkaar frutselen van de samosa's, en onderwijl denk ik vast na over een alternatieve vulling voor de volgende keer. Wat denk je, een zoetere vulling, met pompoen, garam masala en rozijnen, zou dat lekker zijn? Met een wat minder zoete chutney erbij.
Hm, kweenie, maar ik ben niet zo'n pompoenfan, alleen uit de oven vind ik dat lekker (van die knapperig gebakken dunne stukjes)... Samosa's zijn trouwens ook lekker met 'appelflapvulling'. Je zou ook eens 'Marokkaanse samosa's' kunnen proberen, met lamsgehakt en abrikoos bijvoorbeeld. En dan met een muntchutney / -raita erbij.
ColdFeetmaandag 7 januari 2008 @ 22:41
quote:
Op maandag 7 januari 2008 22:33 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hm, kweenie, maar ik ben niet zo'n pompoenfan, alleen uit de oven vind ik dat lekker (van die knapperig gebakken dunne stukjes)... Samosa's zijn trouwens ook lekker met 'appelflapvulling'. Je zou ook eens 'Marokkaanse samosa's' kunnen proberen, met lamsgehakt en abrikoos bijvoorbeeld. En dan met een muntchutney / -raita erbij.
Oh, ik hou erg van pompoen Als pastavulling bijvoorbeeld, of een lekkere geroosterde-pompoensoep met veel knoflook

Afijn, ik ga zo eens de pan met olie aanslingeren!
Isegrimmaandag 7 januari 2008 @ 22:43
Succes. Ik moet ook weer eens samosa's maken, is lang geleden.
Bluesmaandag 7 januari 2008 @ 23:35
Mmmm die snert
Met zijn allen aan de risotto

Vanavond na het werk tot mijn verbazing niet alleen een nieuwjaarsborrel maar volop lekkere tapas... de spruitjesschotel schuift dus door naar morgen of zo
Nu een Rode Norton
ColdFeetdinsdag 8 januari 2008 @ 00:10
Manlief bakt de laatste paar zoete-aardappelfrietjes af. Die eten we met mangochutney, en ieder ook nog n paar samosa's met tomatenchutney

Ik drink nu maar een spa apple. Ik durf nog geen alcohol aan
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 00:32
Dat was een lange kater CF

OT : half balletje met mosterd
#ANONIEMdinsdag 8 januari 2008 @ 07:49
Kopje koffie om de dag te beginnen
Moragh_DaughterofSunedinsdag 8 januari 2008 @ 09:26
Kopje thee, zometeen pistoletjes met boursin
KiwiTjuHhdinsdag 8 januari 2008 @ 10:20
Net een kopje thee gehad en een kadetje met kipfilet
Mini_rulezdinsdag 8 januari 2008 @ 11:53
Net een flinke kom yoghurt met cruesli op. Zo maar eens een kopje koffie, en misschien Knorr Vie ofzo, bij gebrek aan echt fruit. Voel me nogal beroerd.
KiwiTjuHhdinsdag 8 januari 2008 @ 12:00
Zo nog een tosti (met ham + kaas + beetje kruidenboter) voordat ik naar collega ga
En een glas melk.
Mirjamdinsdag 8 januari 2008 @ 12:01
donkerbruine bammen met achterham en een likje groene pesto
#ANONIEMdinsdag 8 januari 2008 @ 12:40
Lunch was een kopje tomatensoep, een bolletje smeerkaas, een flesje verse jus, een ei en een bakje yoghurt. En voor straks een appel
coltje87dinsdag 8 januari 2008 @ 13:03
Twee warme broodjes met tomatensaus, ham en kaas. Daarbij veel melk.
Moragh_DaughterofSunedinsdag 8 januari 2008 @ 13:24
Vanavond gourmetten met mn pa, dat hadden we vorig jaar niet gedaan
Mini_rulezdinsdag 8 januari 2008 @ 13:29
Zo toch eindelijk mijn kopje koffie.
ColdFeetdinsdag 8 januari 2008 @ 13:52
Lekker, twee zonnepittenbollen met hummus (hij is hot!!!) en komkommer

Zo eens even kijken of ik hier ergens een appeltje kan scoren, echt trek in.
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 13:56
Koffie, yoghurt, kiwi's, sappie is de buit tot nu toe.
Nu naar de toko
Together-Alonedinsdag 8 januari 2008 @ 14:06
Nu een pistoletje met geitenkaas honing en peper, en eentje met mozzarella, tomaat, pesto, basilicum, zout en peper. :yay

En vanavond verse preisoep met stukken stokbrood belegd met ham/kaas/salami/eitje/komkommer/tomaat/mayo.
#ANONIEMdinsdag 8 januari 2008 @ 14:27
Ik doe even een Wiener Melange
Patries86dinsdag 8 januari 2008 @ 17:10
Groente boulion
coltje87dinsdag 8 januari 2008 @ 17:43
Over een half uurtje eten we lasagne
Bluesdinsdag 8 januari 2008 @ 18:11
Tokofood
Nasi/bami, eitje, pittig rund- en kippenvlees, pittige boontjes en paksoi.

Nu een wit wijntje ter aperitief
Martijn_77dinsdag 8 januari 2008 @ 18:59
Doperwten, rijst en een gekruid kipfilletje
AKnynkedinsdag 8 januari 2008 @ 19:35
Pasta met rode saus, tonijn en rucola.

Nu als toetje donkere chocolademousse van de lidl. Mmm
Vandaag...dinsdag 8 januari 2008 @ 19:36
maar eens een foto van mn eten gemaakt. Met dank aan het McGyver-topic:

Restje garnalen met knoflook gebakken in oestersaus, salade van tomaat, ui en komkommer in azijn met wat suiker en beetje sojasaus. *trots is

Xenniadinsdag 8 januari 2008 @ 19:41
Witlof met ham en kaas en aardappelpuree met kaas en appelmoes
minilotjedinsdag 8 januari 2008 @ 19:57
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 17:10 schreef Patries86 het volgende:
Groente boulion
Toch niet als avondeten mag ik hopen?

Ik had een restje risotto van gisteren. Ik dacht altijd dat het geen goed idee was om risotto de volgende dag op te warmen, maar het ging best goed. Gewoon terug de pan in met wat bouillon, wijn en roomboter - een half uur laten pruttelen en tadaa. Geen vérse risottozaligheid, maar niettemin hartstikke goed te eten!
KiwiTjuHhdinsdag 8 januari 2008 @ 20:08
Ik ben lekker wezen wokken vanavond.. was erg lekker
#ANONIEMdinsdag 8 januari 2008 @ 20:45
Wraps met spitskool, paprika, ui en knoflook & mexicaanse kruiden. Champignons voor mij erin, kip voor vriendlief. Kaas eroverheen, salsa en zure room erbij.

alles biologisch & nais.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2008 20:45:48 ]
Isegrimdinsdag 8 januari 2008 @ 20:57
*teveel wijn op nieuwjaarsborrel, hips*
Miamdinsdag 8 januari 2008 @ 21:51
wijntje
MahirBurekovicdinsdag 8 januari 2008 @ 21:58
verrotteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee shaormamam ik moet zwaar niezen jeweet
Mini_rulezdinsdag 8 januari 2008 @ 22:03
Flinke mok groene thee met citroen.
-Mellow-dinsdag 8 januari 2008 @ 23:07
Ik heb zojuist een lam in stukken gehakt. Van het bot bouillon getrokken voor de linzensoep en het vlees gaat in een stoofpotje met pruimen. Voor morgen weliswaar, want ik krijg eters.
ColdFeetdinsdag 8 januari 2008 @ 23:12
Ik denk dat ik het aandurf... Zo eens een portje pakken
Mirjamwoensdag 9 januari 2008 @ 00:33
uit eten geweest
vooraf gegratineerde mosselen en champinons.
ik had daarna gebakken camembert met cumberlandsaus, het was wel aardig, maar zeker niet voor herhaling vatbaar.
mijn andere helft had een maaltijdsalade met eendenborst, die beviel (hem) gelukkig beter)
Blueswoensdag 9 januari 2008 @ 00:39
owww dat klinkt lekker MMM, die eendenborst dan,
jullie gaan ook best vaak buiten de deur he

CF, heb je het overleefd?

dryroasted peanuts hiero.
Mirjamwoensdag 9 januari 2008 @ 00:41
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 00:39 schreef Bluezz het volgende:
owww dat klinkt lekker MMM, jullie gaan ook best vaak buiten de deur he
ja, een beetje te vaak
maar soms.. dan moet je.. kun je niet.. weerstaan.. moet.. uit eten...

maar zonder gekkigheid, we moeten wel iets minderen denk ik
maar ons vaste eetstekje is een ontzettend leuk studentenrestaurantje hier, met het menu op de muren geschreven, heerlijk.

die camembert was niet zo, die saus was ook erg overheersend. maargoed, heb 'm uitgeprobeerd, was er altijd zo nieuwsgierig naar
Kuukskewoensdag 9 januari 2008 @ 08:08
Vanavond laat ik me maar weer verrassen door de cateraar op het werk. Maar nu een bakje cruesli met yoghurt en koffie .
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 08:11
De dag begint met
Koninginwoensdag 9 januari 2008 @ 08:59
Mijn moeder gaat vandaag lekker eigen gemaakte erwtensoep maken
Patries86woensdag 9 januari 2008 @ 11:06
Vanmorgen een smoothie oranje/gele vruchten gehad
(was niet zo heel erg lekker..volgende keer weer met rode vruchten)
KrnKjewoensdag 9 januari 2008 @ 11:14


Gisteren op
DarkElfwoensdag 9 januari 2008 @ 11:18
Vanavond kalkoenfiletje met boontjes en gebakken champignonnetjes...
Patries86woensdag 9 januari 2008 @ 11:19
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 11:14 schreef KrnKje het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren op
Ziet er lekker uit!
KiwiTjuHhwoensdag 9 januari 2008 @ 12:22
Zo een broodje met hagelslag en een glas melk
Curiositywoensdag 9 januari 2008 @ 12:25
Ik neem zo een afbakstokbroodje met gerookte zalm, ei en bieslook en een glas versgeperste jus.
MahirBurekovicwoensdag 9 januari 2008 @ 12:25
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 11:14 schreef KrnKje het volgende:
[ afbeelding ]

Gisteren op
ziet er niet echt lekker uit
ik drink een wijntje
Mini_rulezwoensdag 9 januari 2008 @ 13:53
Vanavond lekker makkelijk: ovenfrietjes met een vega-schnitzel en spinazie à la crème.

Net een chocolademuffin op.
SHEwoensdag 9 januari 2008 @ 13:53
Ik kan ook wel een wijntje gebruiken

Ik ga vanavond sarma's maken ( de roemeense variant op dolma's )
MahirBurekovicwoensdag 9 januari 2008 @ 14:00
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 13:53 schreef SHE het volgende:
Ik kan ook wel een wijntje gebruiken

Ik ga vanavond sarma's maken ( de roemeense variant op dolma's )
Ik neem aan dat je shoarma bedoelt.

Ik ben aan het wachten op mijn getopte pizza.
ColdFeetwoensdag 9 januari 2008 @ 14:18
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 13:53 schreef SHE het volgende:
Ik kan ook wel een wijntje gebruiken

Ik ga vanavond sarma's maken ( de roemeense variant op dolma's )
Hallo! Hoe laat zal ik komen?
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 14:20
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 14:00 schreef MahirBurekovic het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je shoarma bedoelt.
wat hebben dolma's te maken met shoarma

lezen is ook niet je sterkste kant he

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2008 14:20:53 ]
Mirjamwoensdag 9 januari 2008 @ 14:21
cola light
SHEwoensdag 9 januari 2008 @ 14:21
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 14:18 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Hallo! Hoe laat zal ik komen?
Morgen natuurlijk! Dan zijn ze het allerlekkerst
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 14:21
ohja ontopic: thee
ColdFeetwoensdag 9 januari 2008 @ 14:52
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 14:21 schreef SHE het volgende:

[..]

Morgen natuurlijk! Dan zijn ze het allerlekkerst
Laat ik nou toevallig morgen in Utrecht zijn
OK, alleen 's morgens

SoL, de laatste eer dat je hier was, ben ik dus echt helemaal vergeten je dolma's te geven

Ik ga zo 's een lekker bakje courgettesoep eten. Met uitgebakken spekjes
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 15:12
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 14:52 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


SoL, de laatste eer dat je hier was, ben ik dus echt helemaal vergeten je dolma's te geven

Ik ga zo 's een lekker bakje courgettesoep eten. Met uitgebakken spekjes
elke keer als ik bij jou heb gegeten zit er weer een paar kilo bij
Tezzwoensdag 9 januari 2008 @ 15:15
Volledig geinspireerd door alle risottomakers van de afgelopen week:

risotto met champignons en parmezaan.
Daarbij een tomatensalade en zelfgemaakte kipfingers.
marcb1974woensdag 9 januari 2008 @ 15:21
Sushi vanavond
-Mellow-woensdag 9 januari 2008 @ 15:41
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 15:15 schreef Tezz het volgende:
Volledig geinspireerd door alle risottomakers van de afgelopen week:

risotto met champignons en parmezaan.
Daarbij een tomatensalade en zelfgemaakte kipfingers.
ik ga het volgende week ook proberen

Het was een van de eerste dingen die ik in mijn leven kookte
liesellwoensdag 9 januari 2008 @ 15:55
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 00:41 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ja, een beetje te vaak
maar soms.. dan moet je.. kun je niet.. weerstaan.. moet.. uit eten...

maar zonder gekkigheid, we moeten wel iets minderen denk ik
maar ons vaste eetstekje is een ontzettend leuk studentenrestaurantje hier, met het menu op de muren geschreven, heerlijk.

die camembert was niet zo, die saus was ook erg overheersend. maargoed, heb 'm uitgeprobeerd, was er altijd zo nieuwsgierig naar
Welk restaurant is dat? Je woont in Leiden toch?
Welke restauranten / lunchrooms vind jij nog meer leuk?

bijdrage:
ik lepel nu een uit een kom broccolisoep
Miamwoensdag 9 januari 2008 @ 16:19
Stoofpeertjes, aardappeltjes en een worstje.
KiwiTjuHhwoensdag 9 januari 2008 @ 17:20
Bloemkool, aardappels en een gehaktbal
Patries86woensdag 9 januari 2008 @ 17:22
Gemarineert lapje
Gebakken aardappelen
Wortelen en doperwten +
Beker melk
Tezzwoensdag 9 januari 2008 @ 17:23
En hier de risotto met krokante kip klaar:



De tomatensalade moeten we er bij denken. Ik dacht dat ik nog zeker zes tomaten had liggen: het bleken er nul te zijn (mijn man heeft ze denk ik meegenomen naar het werk vanmorgen, da's nogal een groenteliefhebber).

Overigens is dit het bord van mijn dochter, ikzelf heb wel wat meer opgeschept, haha....
DarkElfwoensdag 9 januari 2008 @ 17:28
ik heb dus nog nooit, zover ik me kan herinneren, risotto op en ga het zeker eens proberen Maar ik vind het er vaak zo kleurloos en drabbig uitzien
Kuukskewoensdag 9 januari 2008 @ 17:29
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 08:08 schreef Kuukske het volgende:
Vanavond laat ik me maar weer verrassen door de cateraar op het werk. Maar nu een bakje cruesli met yoghurt en koffie .
De cateraar verraste me met spaghetti met bolognesesaus .
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 17:30
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:28 schreef DarkElf het volgende:
ik heb dus nog nooit, zover ik me kan herinneren, risotto op en ga het zeker eens proberen Maar ik vind het er vaak zo kleurloos en drabbig uitzien
Heb het zelf nog nooit gemaakt maar wel al 3x op een verschillende manier bij ColdFeet gegeten, en geen enkele keer was het kleurloos en drabbig
Tezzwoensdag 9 januari 2008 @ 17:34
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:28 schreef DarkElf het volgende:
ik heb dus nog nooit, zover ik me kan herinneren, risotto op en ga het zeker eens proberen Maar ik vind het er vaak zo kleurloos en drabbig uitzien
Ja zo ziet het er ook uit, maar het is echt heel lekker! Zeker als je een uitje, wat knoflook en champignons meebakt (in flink wat roomboter)..............en de schep parmezaan erdoor doet ook heel wat voor de smaak........

(ik heb echt teveel gegeten, ik sla het toetje maar een keer over)
DarkElfwoensdag 9 januari 2008 @ 17:42
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:30 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Heb het zelf nog nooit gemaakt maar wel al 3x op een verschillende manier bij ColdFeet gegeten, en geen enkele keer was het kleurloos en drabbig
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:34 schreef Tezz het volgende:

[..]

Ja zo ziet het er ook uit, maar het is echt heel lekker! Zeker als je een uitje, wat knoflook en champignons meebakt (in flink wat roomboter)..............en de schep parmezaan erdoor doet ook heel wat voor de smaak........

(ik heb echt teveel gegeten, ik sla het toetje maar een keer over)
Nou we gaan het binnenkort eens proberen te maken dus eens zien hoe het er dan uitziet
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 17:45
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:42 schreef DarkElf het volgende:

[..]


[..]

Nou we gaan het binnenkort eens proberen te maken dus eens zien hoe het er dan uitziet
vraag CF om receptjes zou ik zeggen
DarkElfwoensdag 9 januari 2008 @ 17:46
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:45 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

vraag CF om receptjes zou ik zeggen
bon plan, en ik haakte ook al in (bij de sc) op een ristto topic
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 18:41
Vanavond Marrokkaanse couscous met groente
lucky_m3woensdag 9 januari 2008 @ 19:45
vindaloochicken met brocolli en champignon, met friet
Marjooowwoensdag 9 januari 2008 @ 20:15
Frieten
Nu ga ik me eens een kop thee zetten.
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 21:53
Kopje koffie
DarkElfwoensdag 9 januari 2008 @ 22:17
Vanavond heeft Rt chinees gehaald, loempia en mie met garnalen
#ANONIEMwoensdag 9 januari 2008 @ 22:19
Vega wrap van AH
Mirjamwoensdag 9 januari 2008 @ 23:29
momenteel cheese onion chips, rode wijn en water
fuck de goeie lijn, honger
AKnynkewoensdag 9 januari 2008 @ 23:32
Net een sinaasappel op. En nu heb ik nog steeds trek in zoetigheid, maar ik heb niets in huis, behalve hageslag. En dat is ook zowat om dat zo te gaan eten!
Mejoonwoensdag 9 januari 2008 @ 23:41
Ik had nog een zakje kruidnoten van de kruidvat maar die hadden zo een chemische bijsmaak. Bah! Heb maar een stukje kaas gesneden en een klein glaasje rode wijn om te vieren dat ik 2 dagen spontaan niet gerookt heb.
Xenniadonderdag 10 januari 2008 @ 02:08
Gado Gado
Isegrimdonderdag 10 januari 2008 @ 06:40
Vanavond tapas op de tapasboot, etentje van het werk.
marcb1974donderdag 10 januari 2008 @ 07:10
Nu yoghurt met een peer en multivruchten cruesli.
Koningindonderdag 10 januari 2008 @ 09:28
Gister tand laten trekken, dus het is meer slurpen vandaag.
Nu koffie, vanavond maar weer soep (die kreeg ik gister niet naar binnen).
Isegrimdonderdag 10 januari 2008 @ 09:39
Drie boterhammen. Eentje met Nutella, eentje met pure hagelslag en eentje met flinterdun gesneden kipfilet.
SHEdonderdag 10 januari 2008 @ 10:05
Ik heb een baaldag genomen en telewerken aan gezet
Dus ik heb vandaag lekker de tijd om te kokkerelen. Voor meneer een grote varkenhaas met een nog te bepalen saus en frietekes, voor mij de zomersalade van Tezz, met gegrilde aubergine, courgette, paprika. Op een bedje van rucola en andere sla mét een flinke dot ricotta.

Nu een dik plak boterbrood met pindakaas
KiwiTjuHhdonderdag 10 januari 2008 @ 10:39
Had vanmorgen yoghurt met muesli en een appel.
En een kopje thee natuurlijk
Tezzdonderdag 10 januari 2008 @ 11:37
Ha! Mijn salade met gegrilde groenten wordt dus nog wel eens gemaakt ! (ikzelf heb hem nog geserveerd bij het hoofdgerecht van mijn italiaans kerstdiner)...........

Ik heb net als lunch (vroege lunch) het restje risotto opgegeten.............jammie!

Vanavond weet ik het nog niet, misschien slinger ik de frietpan wel aan.
hilliebilliedonderdag 10 januari 2008 @ 11:55
zo meteen boterham met appel in de magnetron, beetje kaneel en suiker er over.. heerlijk
voor vanavond rijst met stoomgroenten..
Isegrimdonderdag 10 januari 2008 @ 12:05
Een pot jasmijnthee. Geen koekjes erbij.
KiwiTjuHhdonderdag 10 januari 2008 @ 12:09
Zo een italiaanse bol gezond!
En glas optimel
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2008 @ 12:24
Een kop thee
DarkElfdonderdag 10 januari 2008 @ 12:34
een koppie soep.
coltje87donderdag 10 januari 2008 @ 12:36
Twee bruine pistoletjes met filet americain en rosbief, met melk.
-Mellow-donderdag 10 januari 2008 @ 12:52
Ik heb nog een berg eten over van gisteren toen ik bezoek had
Dus deze dagen bevredig ik mijn eetlust met linzensoep, lamsstoof, gegrilde groentes, nog wat lekkere salades en turks brood.
Xenniadonderdag 10 januari 2008 @ 13:05
kaasbroodje van de hema
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2008 @ 13:57
Een grote mok koffie met slagroom
Tezzdonderdag 10 januari 2008 @ 16:22
Had door mijn vroege lunch vandaag erge honger zo rond een uurtje of vier, dus heb een boterham met pindakaas naar binnen geschoven. Nu heb ik dus geen honger meer, maar moet zometeen wel gaan koken voor mijn gezin (nou ja koken, haha: ik slinger dus gewoon de frietpan aan).
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2008 @ 16:26
Een bagel met hummus
Crack_daviddonderdag 10 januari 2008 @ 16:36
De makkelijkste ovenschotel die ik ken. Franse uiensoep door Crème fraiche en slagroom roeren, hier grote brokken kipfilet in en een uur in de oven..
uniekhoorndonderdag 10 januari 2008 @ 17:26
Een hele kip, knoflook, kruiden en specerijen -----> Oven
Patries86donderdag 10 januari 2008 @ 17:43
Omelet met champions, kaas en ham erin en wat kruidens
KiwiTjuHhdonderdag 10 januari 2008 @ 17:45
Hachee, rode kool en aardappelen!
Raissadonderdag 10 januari 2008 @ 18:26
Boerenkool met worst en appelmoes
Miamdonderdag 10 januari 2008 @ 18:29
stoofpeertjes en sjieliekonkarne.
#ANONIEMdonderdag 10 januari 2008 @ 18:58
Börek met feta Geen zin in uitgebreid koken enzo
AKnynkedonderdag 10 januari 2008 @ 19:11
Tilapia filet, aardappeltjes en prei.

Was de eerste keer dat ik Tilapia at, en ik moet zeggen dat ik het niet lekker vond. Zoetig, en vis hoort niet zoetig te zijn!
coltje87donderdag 10 januari 2008 @ 19:14
Buikje vol. Satéstokken, gebakken aardappels met spek, ui en champignon, en een grote bak sla.
BlaatschaaPdonderdag 10 januari 2008 @ 19:18
Net een heerlijke vega chili met rijst gemaakt en een half mislukte Mon Chou taart. Heb ik kersen op siroop in plaats van met gelatine. Achja .

.
Mejoondonderdag 10 januari 2008 @ 19:24
oh ik weet het nog niet...heb kalkoenworstjes uit de vriezer en nog wat aardappeltjes van gister die ik maar op ga bakken. Nu nog vitamientjes verzinnen.
Xenniadonderdag 10 januari 2008 @ 20:03
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 17:28 schreef DarkElf het volgende:
ik heb dus nog nooit, zover ik me kan herinneren, risotto op en ga het zeker eens proberen Maar ik vind het er vaak zo kleurloos en drabbig uitzien
Ik gooi er ook altijd iets door met kleuren, rucola of chorizo of wortel
ColdFeetdonderdag 10 januari 2008 @ 20:17
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 20:03 schreef Xennia het volgende:

[..]

Ik gooi er ook altijd iets door met kleuren, rucola of chorizo of wortel
Ik kleur het vaak met een sapje uit de centrifuge. Bietensap bijvoorbeeld. Zeker niet kleurloos

Hier pasta met courgette & cashews. Simpel, maar lekker & voedzaam!
saawdonderdag 10 januari 2008 @ 21:39
balti kip met rijst en sugarsnaps
Miss.Lotionvrijdag 11 januari 2008 @ 01:07
Avondeten tagliatella met spinazie en zalm.

Nu een fruitgebakje en tofees, als je liefdesverdriet hebt mag dat.
Miamvrijdag 11 januari 2008 @ 06:28
2 halve perzikjes.
boriszvrijdag 11 januari 2008 @ 06:54
broodje leverkaas
#ANONIEMvrijdag 11 januari 2008 @ 07:43
om te beginnen
KiwiTjuHhvrijdag 11 januari 2008 @ 10:59
Net een beschuitje met jam gehad
Patries86vrijdag 11 januari 2008 @ 11:09
Vanmorgen een ontbijt drink!

Lunch zal een broodje met smeerkaas worden

Vanavond en het rest van het weekend is een verrassing, ik wordt weekendje mee uit genomen door me vriend.
Dus dat zal wel uit eten worden etc
Qweavrijdag 11 januari 2008 @ 11:23
Vanaaf heerlijk uit eten. En ja, ik ben uit eten verslaafd
Curiosityvrijdag 11 januari 2008 @ 11:25
Vanmorgen koffie en brinta gehad.
Vanmiddag eet ik een biefstukje met brood en vanavond kreeft.
Loontjahvrijdag 11 januari 2008 @ 11:27
Sappige mandarijn
Qweavrijdag 11 januari 2008 @ 11:35
chocolade Milka
Tezzvrijdag 11 januari 2008 @ 11:40
Zometeen maar ff boodschappen doen. Zit te denken aan een simpele pasta. Spaghetti met gebakken champ/ui/knof/ham en daar dan een bakje roomkaas met kruiden doorheen en wat room culinair of zo.
Of macaroni & cheese!! Da's ook lekker.....
AKnynkevrijdag 11 januari 2008 @ 12:10
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 11:40 schreef Tezz het volgende:
Zometeen maar ff boodschappen doen. Zit te denken aan een simpele pasta. Spaghetti met gebakken champ/ui/knof/ham en daar dan een bakje roomkaas met kruiden doorheen en wat room culinair of zo.
Of macaroni & cheese!! Da's ook lekker.....
Oeh, je brengt me op een idee. Ik denk dat het voor mij pasta carbonara word vanavond!
KiwiTjuHhvrijdag 11 januari 2008 @ 12:14
Een Italiaanse bol met ham+kaas
Patries86vrijdag 11 januari 2008 @ 12:42
knakworst op brood is het geworden
Kuukskevrijdag 11 januari 2008 @ 12:43
Vanavond wordt het Risotto .
DarkElfvrijdag 11 januari 2008 @ 12:44
Tijd om boodschappen te doen; vanavond kip uit de oven met aubergine, courgette, tomaat, rozemarijn, tijm, knoflook enzo....

en toe een appel/bessen/port crumble



zo maar eens lunsj meenemen en misschien ga ik wel een lekkere gerookte makreel halen
Miss.Lotionvrijdag 11 januari 2008 @ 12:58
Een lekker warm kopje groene thee met citroen.
#ANONIEMvrijdag 11 januari 2008 @ 13:19
Lunch: een krentenbol kaas, een flesje cola, een kopje soep en een ei, alsmede een bakje yoghurt.
#ANONIEMvrijdag 11 januari 2008 @ 13:31
Een kom zoete-aardappelsoep en een bagel met ham en mosterd .
ColdFeetvrijdag 11 januari 2008 @ 13:34
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 13:31 schreef Razztwizzle het volgende:
Een kom zoete-aardappelsoep en een bagel met ham en mosterd .
Oei, dat klinkt goed! Heb je n recept?

Hier een kliekje pasta. Zometeen s koffie halen.
MissHobjevrijdag 11 januari 2008 @ 13:44
Kom thee en 2 bruine boterhammen met gebakken ei
#ANONIEMvrijdag 11 januari 2008 @ 13:54
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 13:34 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oei, dat klinkt goed! Heb je n recept?
Ik had zomaar wat geprobeerd en het was erg lekker

2 Grote zoete aardappels schillen, in blokjes snijden en in kippenbouillon koken (zodat ze net onder staan).
Totdat ze zacht zijn - dan wat sambal, 3 tenen knoflook uit de pers en wat kurkuma en komijn erbij. Nog even laten pruttelen en dan de staafmixer erdoor. Opeten met een kwak zure room erbovenop.
Raissavrijdag 11 januari 2008 @ 13:54
Twee tosti's (kaas, salami, tomaat)
DarkElfvrijdag 11 januari 2008 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 12:44 schreef DarkElf het volgende:
Tijd om boodschappen te doen; vanavond kip uit de oven met aubergine, courgette, tomaat, rozemarijn, tijm, knoflook enzo....

en toe een appel/bessen/port crumble



zo maar eens lunsj meenemen en misschien ga ik wel een lekkere gerookte makreel halen
Gerookte makreelfilet is echt

En voor de borrel heb ik tapas hapjes meegenomen maar wel een beetje enthousiast dus ik denk dat ik de kip verschuif naar morgen en dat we vanavond lekker met hapjes dineren
Miss.Lotionvrijdag 11 januari 2008 @ 15:16
Een appel een kop witte thee met peer en druif.
#ANONIEMvrijdag 11 januari 2008 @ 15:23
Ik ga nog een kopje koffie halen
_Hestia_vrijdag 11 januari 2008 @ 17:12
chicken tonight
Mirjamvrijdag 11 januari 2008 @ 17:13
wat chippies en water
DarkElfvrijdag 11 januari 2008 @ 17:13
tikkels en spa rood.
Isegrimvrijdag 11 januari 2008 @ 17:47
Tortilla wraps met gehakt & paprika en crème brûlée.
KiwiTjuHhvrijdag 11 januari 2008 @ 17:49
Patat met een kroket
golfervrijdag 11 januari 2008 @ 17:51
Tomatensapje met zout, tabasco en worcestersaus.
boriszvrijdag 11 januari 2008 @ 17:59
groentesoep
n0avrijdag 11 januari 2008 @ 18:58
Wen chow, haam su ko, choi sam, ngau yu kau, ming ha dong, cha chiew.
Veel te veel over, rest is voor morgen.

Yummm

[ Bericht 0% gewijzigd door n0a op 11-01-2008 19:30:26 ]
Weird-vrijdag 11 januari 2008 @ 19:24
Het wordt vanavond afhaalchinees
Isegrimvrijdag 11 januari 2008 @ 20:25
Tortilla wraps zijn altijd wel lekker, maar het is zo rommelig eten.
-Mellow-vrijdag 11 januari 2008 @ 21:26
er staat iemand heul liefdevol gehaktballetjes voor me te maken
Miss.Lotionvrijdag 11 januari 2008 @ 22:47
Uiteten geweest bij de Italiaan!
Vegetarische torteloni's met verse groentjes en als toetje een zeer grote coupe dame blanche.
Nu een glas cola met geroosterde maiskorrels
ColdFeetvrijdag 11 januari 2008 @ 22:54
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 20:25 schreef Isegrim het volgende:
Tortilla wraps zijn altijd wel lekker, maar het is zo rommelig eten.
Juist leuk. Ik drink er altijd mexicaanse biertjes bij, ter verhoging van de feestvreugde

Ik heb een grote stapel pannekoeken gebakken vanavond. Met spek en stroop enzo
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 08:18
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 22:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Juist leuk. Ik drink er altijd mexicaanse biertjes bij, ter verhoging van de feestvreugde
Haha, ik heb nog even overwogen om Corona's te kopen idd. Maar de volgende keer dat ik tortilla wraps eet, doe ik oude kleren aan.

Vandaag weet ik nog niet, moet nog naar de markt.
#ANONIEMzaterdag 12 januari 2008 @ 09:33
Net een op, zometeen wat ontbijten
ColdFeetzaterdag 12 januari 2008 @ 10:18
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 08:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Haha, ik heb nog even overwogen om Corona's te kopen idd. Maar de volgende keer dat ik tortilla wraps eet, doe ik oude kleren aan.

Vandaag weet ik nog niet, moet nog naar de markt.
Is er een leuke markt in Rotterdam die ik niet mag missen? Straks even naar Little Italy, ik wil vanavond spaghetti varbonara eten
#ANONIEMzaterdag 12 januari 2008 @ 10:21
De lunch wordt een melange van kaassoorten, vis en eiersalade, met brood, cola, sinaasappelsap, koffie, kaas, the works
HaverMoutKoekjezaterdag 12 januari 2008 @ 10:27
ik eet vanavond voor het eerst rogvleugel, een recept uit mijn 'duizend en één smaken' kookboek. Erbij maak ik in ieder geval een salade met bittere sinasappel, uit hetzelfde kookboek
ColdFeetzaterdag 12 januari 2008 @ 10:29
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 10:27 schreef computergirl het volgende:
ik eet vanavond voor het eerst rogvleugel, een recept uit mijn 'duizend en één smaken' kookboek. Erbij maak ik in ieder geval een salade met bittere sinasappel, uit hetzelfde kookboek
Ik vind het echt een tof kookboek

De sinaasappelpudding is trouwens ook lekker, die maakt mijn echtgenoot weleens.
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 11:24
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 10:18 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is er een leuke markt in Rotterdam die ik niet mag missen? Straks even naar Little Italy, ik wil vanavond spaghetti varbonara eten
De markt op de Binnenrotte natuurlijk, naast Little Italy. Daar ga ik tenminste altijd naartoe, als ze iets daar niet hebben, hebben ze het nergens.
KiwiTjuHhzaterdag 12 januari 2008 @ 11:26
Zo een kaiserbroodje met rosbief
En een glas melk.
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 11:41
Zometeen twee gegrilde kippenpoten, net als vorige week zaterdag.
SHEzaterdag 12 januari 2008 @ 11:43
quote:
Op vrijdag 11 januari 2008 14:59 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Gerookte makreelfilet is echt

En voor de borrel heb ik tapas hapjes meegenomen maar wel een beetje enthousiast dus ik denk dat ik de kip verschuif naar morgen en dat we vanavond lekker met hapjes dineren
Hell yeah, ik eet het 2 x per week!
Lekkere maaltijd:

- kool
- prei roerbakken met een uitje
makreelfilet in stukjes erbij ( forelfilet kan ook )
rijst koken en koud laten worden, erbij flikkeren en goed omscheppen. Fantastisch!, flink met gemalen lombok peper er overheen.

Nu ; tijgerbammetjes met surinaamse sambal en vega-kaas
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 11:45
Het wordt vanavond iets met lamsvlees en linzen. Recept moet nog even gezocht worden. Zal wel iets Afrikaans worden.
SHEzaterdag 12 januari 2008 @ 11:47
Tssskk en ook nog kippenpoten eten vandaag.

Naarling!
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 11:49
Ja, sorry, kon het niet laten.
KrnKjezaterdag 12 januari 2008 @ 12:00
Zo flinke sandwitch bouwen met ei, brie, ham, kaas, salade, etc
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 12:44


ColdFeetzaterdag 12 januari 2008 @ 12:56
Nu een late brunch na het hardlopen. Koude pannenkoeken, koffie en versgecentrifugeerd appelsap
SHEzaterdag 12 januari 2008 @ 13:14
zo, de boodschappies zijn weeer binnen. En de kazerij in de Twijnstraat Utrecht is echt TE prachtig.
Moest bijna huilen van de truffelkaasjes

Voor mijn betere helft vanavond mijn gegrilde kofta in een stokbrood. In het brood de kofta; sla, tomaat, mais en franse frietjes. Afmaken met hot ketchup
Voor mezelf, bulgur met courgette, tomaat, uitje, munt en koriander. Toe, een lekkere kaasplank
SHEzaterdag 12 januari 2008 @ 13:16
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 12:44 schreef Isegrim het volgende:
[ afbeelding ]

Sadist.
Curiosityzaterdag 12 januari 2008 @ 14:52
Verse mango, eerst in stukjes gesneden en dan lekker de pit afkluiven.

Vanavond eten we kaasfondue, met kaas uien stokbrood ed.
KiwiTjuHhzaterdag 12 januari 2008 @ 15:41
Vanavond eten we groentesoep met stokbrood met brie
uniekhoornzaterdag 12 januari 2008 @ 15:48
Ik heb werkelijk waar geen idee.
Ken je dat, dat je best veel zin hebt om te koken maar absoluut niet weet wat?
*pluist verder CUL uit*
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 15:53
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 15:48 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik heb werkelijk waar geen idee.
Ken je dat, dat je best veel zin hebt om te koken maar absoluut niet weet wat?
*pluist verder CUL uit*
Dan ga ik kookboekbladeren tot ik iets tegenkom dat ik wil maken.
Tezzzaterdag 12 januari 2008 @ 16:49
Ik eet lekker ouderwets boerenkool met gehaktballen...........jammie!
_Hestia_zaterdag 12 januari 2008 @ 16:50
Japanse Noodles
Isegrimzaterdag 12 januari 2008 @ 17:01
Glas ayran.
#ANONIEMzaterdag 12 januari 2008 @ 17:04
Glaasje cola
Mirjamzaterdag 12 januari 2008 @ 17:41
zojuist ontbeten met cola light en een russisch ei slaatje
nachtdienst ftw