Sorry EggsTC ik denk dat t meer zegt over jou dan over de vrouwen in het algemeen. By the way, waar kom jij zoal vrouwen tegen?quote:Op vrijdag 28 december 2007 15:10 schreef EggsTC het volgende:
[..]
Nou 90% van wat ik tegen kom heeft het over haar borderline.Misschien dat ze denken dat ze een borderline hebben dan ofzo
Wel voor meer onderwerpenquote:Op donderdag 27 december 2007 19:14 schreef Xennia het volgende:
Ze heeft al een ander
Verliefd op borderliner
Dergelijke topics komen ook iedere week wel een keer voorbij, we kunnen er onderhand wel een centraal topic van maken
quote:Op donderdag 27 december 2007 15:45 schreef tactic_to het volgende:
het moeilijk is om een goede relatie met haar te hebben omdat ze continu van gedachte veranderd.
Klinkt als een doorsnee vrouw als je het mij vraagt...quote:daarnaast heeft ze al wat dingen mee gemaakt waardoor bepaalde dingen veel meer tijd kosten dan je zou verwachten in een relatie.
Herkenbaar. Een kennis heeft ook een vrouw met borderline gehad. Het vrat al zijn energie. Hij hield weliswaar van haar, maar werd door haar gedrag tegelijkertijd diep ongelukkig. Uiteindelijk werd ze plots verliefd op een vriendin en trok ze direct weg. Daarna liet ze zich zwanger maken door een andere man (waarmee ze achteraf al een paar keer was vreemd gegaan in haar zucht naar aandacht) en wilde samen met die vriendin dat kindje gaan opvoeden ofzoiets. Uiteraard liet ze die vriendin ook in de steek. Volgens mij hebben ze haar het kind af moeten nemen. Borderliners kunnen nu eenmaal niet echt kinderen opvoeden tenzij het een hele lichte vorm is en ze onder de medicijnen zitten. Anders worden die kindere verknipte wezentjes. In ieder geval is die kennis weer helemaal happy en heeft spijt dat hij 3 jaar van zijn leven heeft weggegooid, want dat is het. Er bleken namelijk genoeg leuke vrouwen voor hem klaar te staan zonder borderline.quote:Op vrijdag 28 december 2007 02:05 schreef Lápiz het volgende:
Tsja...als je kunt accepteren dat het een moeizame relatie zal zijn/worden, dan moet je ervoor gaan.
Een kennis van me is drie jaar getrouwd geweest met een borderliner. Hij had (ook?) het idee haar te kunnen helpen, door er voor haar te zijn en voor haar te zorgen. Hij werkte en zij zat thuis. Ze hadden geen seks, omdat ze naar eigen zeggen slechte ervaringen daarmee had gehad. Om een lang verhaal kort te maken; uiteindelijk heeft ze via internet een andere man leren kennen in het buitenland en daar is ze toen hals over kop naartoe gaan en bij ingetrokken. Na minder dan een week meldde ze doodleuk aan hem dat ze een kindje van die man wilde. Uiteindelijk heeft ze het halve huis leeggehaald en iedereen tegen hem opgezet, want zij had toch zeker niks verkeerd gedaan? Mijn eigen ervaringen met een borderliner is ook niet bepaald vrolijk, al heb ik het gelukkig nooit tot een relatie laten komen, je doet jezelf alleen maar pijn ermee.
Klopt, ze kan er niets aan doen, maar het is wel iets anders dan bijvoorbeeld een ziekte of een lichamelijke handicap. Zo iemand kan het nog waarderen om als je steun biedt.quote:Op zondag 6 januari 2008 23:45 schreef XyritZz het volgende:
Ik heb twee weken een scharrel gehad met borderline, en ik had sterk het gevoel 'ze heeft er zelf geen schuld aan dat ze dat heeft, en ik zou zelf ook niet geweigerd willen worden om iets waar ik zelf niks aan kan doen'.
Helemaal gelijk, maar...quote:Op maandag 7 januari 2008 12:38 schreef liefie_ het volgende:
Waarom doet iedereen zo dom over bps?!!
Het gaat er om of die persoon er aan werkt of er in blijft hangen
En dan nog is bps voor iedereen anders
Je hebt mensen die het maar een beetje hebben en helaas ook mensen die het zo erg hebben dat ze nauwlijks mee kunnen draaien in de maatschappij
En jij bent de enige die kan beslissen of je met haar wil blijven
Om te beginnen is Borderline Symdroom wel degelijk een ziekte. Het is niet een mytische gemoedstoestand of zo. Het probleem met veel symdromen is dat de symptomen bij de verschillende patienten nogal in heftigheid kunnen verschillen. De ene borderliner is de andere niet. Het is zeker niet zo dat jouw beschrijving van een Borderliner prototypisch is, of in een grote meerderheid van de gevallen opgaat.quote:Op maandag 7 januari 2008 10:26 schreef mgerben het volgende:
[..]
Klopt, ze kan er niets aan doen, maar het is wel iets anders dan bijvoorbeeld een ziekte of een lichamelijke handicap. Zo iemand kan het nog waarderen om als je steun biedt.
Die steun bij een borderliner bestaat niet. De borderliner parasiteert op de gevoelens van degenen die het dichtst bij haar staan. Als ze dus een partner heeft die haar steunt betekent dat alleen maar meer emoties waar ze zich aan kan laven.
Uhm, bedoel je niet een parasitaire relatie? Symbiotisch verwijst naar wederzijds nut immers.quote:Het is dus een soort symbiotische relatie: Jij vindt de borderliner zielig, omdat ze er niets aan kan doen, en omdat je haar verhaaltjes (waarin iedereen gemeen tegen haar is) gelooft.
En zij teert vervolgens op jouw gevoelens en jouw behoefte om haar te steunen. Ze kweekt medelijden en zuigt je daarna leeg.
Natuurlijk is het een ziekte; ik bedoelde eigenlijk 'elke andere ziekte'. Het verschil met een andere ziekte is dat borderline DIRECT beïnvloedt hoe de patiënt met relaties omgaat. Dat betekent dat je als partner van een BL-er de stoornis niet kunt zien als elke andere ziekte.quote:Op maandag 7 januari 2008 13:36 schreef Inekris het volgende:
Om te beginnen is Borderline Symdroom wel degelijk een ziekte. Het is niet een mytische gemoedstoestand of zo.
Scherp, maar ik blijf bij symbiotisch. De partner denkt dat hij belangrijk voor haar is en haar kan helpen - dat is het wederzijdse.quote:Uhm, bedoel je niet een parasitaire relatie? Symbiotisch verwijst naar wederzijds nut immers.
Je bedoelt andere ziektes als:quote:Op maandag 7 januari 2008 13:51 schreef mgerben het volgende:
[..]
Natuurlijk is het een ziekte; ik bedoelde eigenlijk 'elke andere ziekte'. Het verschil met een andere ziekte is dat borderline DIRECT beïnvloedt hoe de patiënt met relaties omgaat. Dat betekent dat je als partner van een BL-er de stoornis niet kunt zien als elke andere ziekte.
[..]
Dan is het nog steeds parasitair. De andere partner heeft er, volgens jouw, alleen negatieve effecten van, al beleeft de partner dat anders.quote:Scherp, maar ik blijf bij symbiotisch. De partner denkt dat hij belangrijk voor haar is en haar kan helpen - dat is het wederzijdse.
Hij is natuurlijk ook belangrijk voor haar, maar kunnen helpen - dat is niet zo.
Ik wil ook even duidelijk maken dat ik niet vind dat een relatie met een borderliner parasitair is.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 18:31 schreef Burdie het volgende:
Een relatie met een borderliner is lang niet altijd parasitair hoor. Ook dat ligt weer aan de gradatie waarin het voor komt.
Maar lang niet alle bpsers doen zo!quote:Op zaterdag 12 januari 2008 01:31 schreef B1nulnul het volgende:
Ik zou me persoonlijk niet willen hechten aan een borderliner.
Ik heb welliswaar geen ervaring met borderliners, maar wel met personen met zelfbeschadigend gedrag en (dreigen met) zelfmoord. En alleen daaraan ga je vaak al zo erg kapot. Je leeft zo erg in onzekerheid en angst. En als je er eenmaal inzit is het heel moeilijk om er weer uit te komen.
Mijn vraag is dus of jij sterk genoeg bent om door te gaan met jouw gewone leven, op het moment dat je partner suicidaal gedrag vertoont. Ik denk dat weinig mensen dit kunnen. En als je het niet kan, maak je jezelf kapot.
Nee, maar dat kunnen we toch niet weten. Dat is aan ts.quote:Op zaterdag 12 januari 2008 13:20 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
Maar lang niet alle bpsers doen zo!
Vooral niet als ze in therapie zijn/ geweest zijn
Het valt me op dat heel veel mensen voor mijn gevoel de klok wel hebben horen luiden maar niet precies weten waar de klepel hangt en toch oordelen op het weinige beetje info dat ze hebben....
Zoals al erg vaak gezegd bps is erg breed en heeft veel gradaties
Je kunt de ene bps-er niet zomaar verglijken met de andere
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |