FOK!forum / Muziek / Jaarlijstjes 2007!
pfafdinsdag 11 december 2007 @ 00:12
In navolging van Jaarlijstjes 2004 Jaarlijstjes 2005! en Jaarlijstjes 2006!
quote:
Op maandag 13 december 2004 15:18 schreef pfaf het volgende:
Het is al weer 2 weekjes december en iedere muziek-site, forum en muziekblad staat vol met jaarlijstjes. Fok kan uiteraard niet achterblijven, dus post hier je favoriete albums van het afgelopen jaar.
pfafdinsdag 11 december 2007 @ 00:13
TS eerst! Ik heb geen muziek kunnne luisteren sinds eind Augustus. Dus dit jaar geen top 50, maar een top 25. Wellicht dat ik in februari een nieuwe, volledige lijst maak, er ligt hier in ieder geval nog een lijst van minimaal 50 nog-te-beluisteren albums klaar.

Enfin:

* tromgeroffel.....

1. Elliott Smith - New Moon [Kill Rock Stars]
Beste album ooit.
Punt.2. Tin Hat - The Sad Machinery of Spring [Hannibal]
Geen Tin Hat Trio meer, want we zijn inmiddels met 4 leden. De klassieke, bluessjazz is er echter niet minder op geworden. Stuk voor stuk intieme pareltjes die je hart kunnen maken en breken. Op enkele nummers pakt Carla de microfoon erbij voor wat begeleidende zang, en ook dat is 100% raak, zie het prachtige Daisy Bells. Zet Sad Machinery op en laat je meevoeren door de dromenwereld van Tin Hat.

3. Battles - Mirrored [Warp]
Vaak onterecht afgedaan als een project van drummer John Stanier. Hoewel de drums de ruggegraat vormen, kan Mirrored niet zonder de electronische omlijsting. De gitaren en synthesizers ( en electronische robotzang op sommige nummers )geven de strakke drums een drone-achtige flow mee die je beet grijpt en verbaasd houdt tot de laatste toon.

4. Do Make Say Think - You, you're a History in Rust [Constellation]
Na het ongekend goede Winter Hymn, Country Hymn, Secret Hymn zou je zeggen dat het niet meer beter kon. Hoewel de tijd moet uitwijzen welke van de 2 de geschiedenis in gaat als het op een na beste postrock album ooit, is het de mannen van Do Make Say Think in ieder geval gelukt om het vorige album te benaderen. En alleen dat verdiend al een pluim van jewelste. De opbouw van de nummers blijft ( in tegenstelling tot de meeste GYBE! nummers ) verrassend en de experimenten met zang, folk en jazz zijn gelukt. Een nieuwe must-have aan het postrock canon toegevoegd!

5. Pink Reason - Cleaning the Mirror [Siltbreeze]
De verrassing van dit jaar! Lo-Fi electronische indierock komt misschien nog het meest in de buurt als omschrijving, maar eigenlijk moet je het zelf belusiteren, beleven en ( mits volume hoog genoeg ) voelen. Een voor in het rijtje 'sterkste debuuplaten ooit'

6. In the Country - Losing Stones, Collecting Bones [Rune, 2006]
The bluesy, jazzy versie van Ben Folds zou een aardige - wellicht ietwat simplistische - omschrijving van dit album zijn. Aanstekelijke melodien, met piano als hoofdinstrument, maar dan wat onconventioneler als Ben. Hoewel van december 2006 is het album zo goed dat ik 'm stiekem in deze jaarlijst heb gestopt.

7. Deerhoof - Friend Opportunity [Kill Rock Stars]
Een korte deze keer en daarom misschien wel de beste! Ik heb altijd was moeite gehad de chaotische indie rock van Deerhoof volledig te behappen, maar deze gaat er in als pepernoten. Wellicht ook omdat naast de lengte de boel wat meer structuur lijkt te hebben. Structuur in het Deerhoof universum natuurlijk, want het knalt en vliegt weer alle kanten op!

8. Voxtrot - Voxtrot [Playlouder]
Na 823 EP's dan eindelijk de langspeler! En het lange wachten was het dubbel en dwars waard, de pop met een twist is aanstelijk, vrolijk en hyperactief. Zoals we gewend waren dus, maar nu eindelijk om het echie...

9. Rob Crow - Living Well [Temporary Residence]
Geheel in de lijn van z'n Pinback werk, is Living Well weer doordrengt van aanstekelijk baslijntjes en gitaarloopjes. Hoewel het na de geniale albumopener Bam Bam niet meer beter wordt en de sleur er wat inkomt, doet Living Well niet onder voor het Pinback werk.

10. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga [Merge]
Een plaat even geniaal als z'n titel. Na Gimme Fiction schreef ik dat Spoon nu definitief tot de groten der Aarde behoort en zoals het cliche luidt is aan de top blijven moeilijker dan er geraken. Toch is het de mannen van Spoon gelukt weer een kwaliteitsproduct af te leveren. Misschien is dat het enige minpunt: het album is weinig verrassend ten opzichte van de vorige.

11. Okkervil River - The Stage Names [Jagjaguwar]
De helden van Okkervil River blijven topplaten maken, maar het blijft stiekem wachten op de ultieme magnus epos van het stel. Ook Stage Names is evenals BSB goed, maar de magie van de eerste lanbgspelers is er wat af en misschien is het tijd voor wat extra kwantiteit in plaats van kwaliteit. Neemt niet weg dat ook Stage Names weer heerlijke vuige alt country bevat met schreeuwerige neurotische zang van Sheff en dus per definitie al een goed album is.

12. Blitzen Trapper - Wild Mountain Nation [Lidkercow]
Als ik niet beter zou weten zou ik zeggen dat deze plaat van het Jagjaguwar label komt. ( En dat is een groot compliment ). Zoals vele bands op het Jagjaguar label maakt BT rommelige altcountry herrie op een aantrekkelijk, aanstekelijk manier. het album vliegt in een sneltreinvaart door amricana-indierock stijlen, waardoor je geen tijd ( en zin ) hebt om een ander album op te zetten. Hulde

13. Alex Delivery - Star Destroyer [Jagjaguwar]
Jagjaguwar! En zoals eerder gezegd weet je dan wat voor vlees je in de kuip hebt: herrie en toch melodie, chaos en toch structuur, lange postrockachtige nummers afgewisseld met korte punknummers. Kortom: Star Destroyer is een geweldig spannende en creatieve plaat geworden die blijft boeien!

14. The Field - From Here We Go Sublime [Kompact]
Misschien wel het best te omschrijven als zomerse techno. Een erg diverse, lichte electronische plaat die zowel in haar eenvoud als complexiteit geniaal is. Erg boeiend!


15. Richmond Fontaine - Thirteen Cities [Decor]
Een mix tussen de vorige twee albums. Af en toe een stevige countryrocker als op Post to Wire, dan weer een intiem schilderachige collage van acoustische singer songwriterpop zoals op The Fitzgerald. Door deze mix is het album niet zo ontroerend mooi als Fitzgerald, en niet zo catchy als PtW. Misschien tijd om te gaan kiezen, want de kwaliteit om klassiekers te maken hebben ze albewezen te bezitten, maar dit is er geen.

16. Dungen - Tio Bitar [Subliminal Sounds]
Scandinavische psychedelische indierock. Erg vernieuwend, interessant en creatief. Niet geheel constant over de hele plaat gezien, maar de topnummers maken het tot een erg spannende en geslaagde plaat.

17. Caribou - Andorra [Merge]
Liever en aanstekelijker komen ze haast niet. De electronische indiepop van Caribou luistert weer weg als een Disneyfilm. Het prachtige Sandy is nog wel het beste voorbeeld van hoe mooi muziek kan zijn. Niet overal is Caribou zo aanstekelijk en fijn, maar toch een fijne, lieve, zachte plaat...

18. Low - Drums and Guns [Sub Pop]
Hoewel ze op hun kwaliteit dit jaar door andere bands als Pink Reason voorbij zijn gestreeft is D'nG weer een erg sterk slowcorelofialbum geworden. De verrassende zang van Mimi is dan ook nog eens een unieke feature die de andere bands niet hebben. Niets mis met Low dus.

19. Modest Mouse - We Were Dead Before the Shipe Even Sank [Epic]

Vergeleken met hun klassiekers wellicht wat wisselvalliger, maar nog steeds vol ijzersterke indierock. Hoewel de mannen helemaal geen indie meer zijn, maar dat doet niets af aan deze wederom puike plaat. Met eervolle vermelding van de albumopener March into the Sea..

20. Islaja - Ulual Yyy [Fonal]
Een mix van Joanne Newsom, Sigur Ros en CocoRosie? Islaja's prachtig gezongen Suomi ( sowieso natuurlijk de mooiste taal op Aarde ) over freakfolk achtige instrumentatie. Het is niet allemaal even licht en makkelijk, maar als je het lef hebt om even flink door te bijten ontdek je de ware schoonheid van het lege en verlaten Finse land.

21. Grails - Burning of Impurities [Temporary Residence]
Ongekend creatieve en diverse postrock. Tot dit album onbekend bij mij en ik moet zeggen tot grote schaamte. Net als Do Make Say Think proberen ze bij Grails alle hoeken van het muziek universum aan te doen en ook Grails is het gelukt dit als 1 geheel te laten klinken.

22. The Shins - Wincing the Night Away [Sub Pop]
Chutes was niet te overtreffen, maar deze is zelfs licht teleurstellend. Uiteraard een paar popparels, maar de echte lofi Shins/Flukes-sound is verdwenen. De hele plaat voelt wat ronder en minder helder aan, verder is het aantal topnummers lager dan op de vorige 2. Desalniettemin een uitstekende plaat natuurlijk. Maar van the Shins verwacht ik nu eenmaal net wat meer.

23. Papercuts - Can't Go Back [Gnomonsong]
Het simpele, recht-toe-recht-aan pop album van deze jaarlijst. Ze moeten er immers ieder jaar tussen staan, de melodieuze indiepop bandjes. Dit jaar de eer aan Papercuts, goed voor enkele maanden vermaak, daarna ga ik weer wat meer spanning eisen.

24. The Besnard Lakes - The Besnard Lakes are the Dark Horse [Jagjaguwar]
Jagjaguwar! Jullie kennen het riedeltje nu wel, veel stijlen, variatie, iets minder hyperactief en wat meer gelikt dan de meeste labelgenoten, maar ondanks de verschrikkelijk lelijke albumhoes weer een nieuwe topper aan het label toegevoegd!

25. Arcade Fire - Neon Bible [Merge]
Geen schokgolf van verbazing over de hele Wereld deze keer, maar een bevestiging van klasse. De bijna magische, spirituele muziek ( hence the title ) vol bombast en klasse is onveranderd ten opzicht van het album wat de indierock wereld deed schudden op haar grondvesten. Daardoor ook niet zo schokkend meer dus, alleen nog maar erg goed.
JelleSdinsdag 11 december 2007 @ 00:26
Jeej! New Moon is natuurlijk absoluut niet het beste album ooit, dat blijft XO, maar het is je vergeven. Opvallend Battles zo hoog. Goede plaat, maar luister het eigenlijk haast nooit. Wel alvast een mooie lijstje om weer wat albums van op te zoeken, want ik ken er maar een stuk of 5 van.
pfafdinsdag 11 december 2007 @ 08:27
New Moon als beste ooit is natuurlijk een running gag van me geworden. Over 5 jaar weet ik pas echt waar ik 'm kan plaatsen. Battles is zo hypnotiserend sterk! De ritme's, de electronica, super! Al helpt de ervaring van het Lowlands optreden ook wel wat mee in het opkrikken van de waardering.
Longmendinsdag 11 december 2007 @ 09:48
tvp
methodmichdinsdag 11 december 2007 @ 19:10
Cool! Ik doe weer mee, rond de kerst mijn top 60 nog wat van al de door mij aangeschafte platen uit 2007.

We gaan er 5 dubbelen dan pfaf, toch wel weinig.
JeroenVwoensdag 12 december 2007 @ 12:06
Ik ga me er binnenkort ook eens op gooien.
ranjawoensdag 12 december 2007 @ 22:35
Binnenkort ook eens mijn lijst definitief maken, maar ik weet wel al dat ik (weinig verrassend) 0 ga dubbelen met Pfaf
methodmichvrijdag 14 december 2007 @ 15:46
Veel dames weer Ranja?

Ik krijg trouwens een top 66, best een leuk aantal.
trebremmitvrijdag 14 december 2007 @ 16:41
Mijn 10 favorieten van 2007.

1. *shels - Sea of the dying dhow
2. Devotchka - How it ends
3. Omega Massif - Geisterstadt
4. Apparat - Walls
5. Burial - Untrue
6. Seether - Finding beauty in negative spaces
7. Three - The end is begun
8. Machine Head - The Blackening
9. The Birthday Massacre - Walking with strangers
10.Thirteen Senses - Contact
Erotica_vrijdag 14 december 2007 @ 16:46
Albums
1. Bjrk - Volta
2. Justice - †
3. The Chemical Brothers - We Are The Night
4. Kanye West - Graduation
5. The Clipse - Hell Hath No Fury
6. Risn Murphy - Overpowered
7. M.I.A. - Kala
8. Timbaland Presents Shock Value
9. Common - Finding Forever
10. Dizzee Rascal - Maths & English
(11. Duvel Duvel - Puur Kultuur)

Nummers
1. Bjrk - Declare Independence
2. Justice - Stress
3. Kanye West ft. Dwelle - Flashing Lights
4. Risn Murphy - Primitive
5. The Chemical Brothers - Do It Again
6. Radiohead - All I Need
7. Mr. Oizo - Patrick 122
8. Timbaland ft. Amar & Jim Beanz - Bombay
9. Yelle - A Cause Des Garons (Tepr Remix)
10. The Clipse - Ain't 'Cha
(11. Simian Mobile Disco - It's The Beat)

ranjavrijdag 14 december 2007 @ 16:54
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 15:46 schreef methodmich het volgende:
Veel dames weer Ranja?
Altijd. Wel wat meer singer/songwriters dan normaal. En misschien zelfs 2 excelsior albums in de top 25 (verder ga ik sowieso niet, 25 is genoeg)

[ Bericht 7% gewijzigd door ranja op 14-12-2007 17:28:51 ]
mittvrijdag 14 december 2007 @ 17:24
Ik ga Tin Hat proberen, pfaf

Grobbelvrijdag 14 december 2007 @ 17:45
Tin Hat is tof! Ik ga 'm zo nog maar weer eens opzetten.

De enige reden dat ik ze ken is via pfaf, overigens. Dus nog bedankt voor de tip toentertijd.
pfafzaterdag 15 december 2007 @ 14:18
quote:
Op woensdag 12 december 2007 22:35 schreef ranja het volgende:
Binnenkort ook eens mijn lijst definitief maken, maar ik weet wel al dat ik (weinig verrassend) 0 ga dubbelen met Pfaf
Ik beschouw dit als een compliment...
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 17:24 schreef mitt het volgende:
Ik ga Tin Hat proberen, pfafDoen! Ik had 'm zelfs even boven het beste album aller tijden in de lijst staan, zo goed is 'tie zelfs.
Corsnorzaterdag 15 december 2007 @ 17:23
1. Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet
2. Oceansize - Frames
3. Blackfield - Blackfield II
4. Battles - Mirrored
5. Radiohead - In Rainbows
6. Machine Head - The Blackening
7. The Whitest Boy Alive - Dreams
8. Aqualung - Memory Man
9. The Good the Bad and the Queen - The Good the Bad and the Queen
10. Dream Theatre - Systematic Chaos
11. Riverside - Rapid Eye Movement
12. Roisin Murphy - Overpowered
13. Reverend and the Makers - The State of Things
14. Parts & Labor - Mapmaker
15. Nine Inch Nails - Year Zero
cafcazaterdag 15 december 2007 @ 20:51
Ik ben nooit zo van de nieuwe releases, de meeste albums van 2007 zal ik in 2008 wel ontdekken, maar hier mijn top 10:

1. The Clientele - God Save the Clientele
2. Polly Paulusma - Fingers & Thumbs
3. Tocotronic - Kapitulation
4. Vic Chesnutt - North Star Deserter
5. Les Ogres de Barback - Du simple au nant
6. Thee Stranded Horse - Churning Strides
7. Modest Mouse - We Were Dead Before the Ship Even Sank
8. Richard Thompson - Sweet Warrior
9. Meesters in Chaos - MiC
10.Amy Macdonald - This Is The Life

[ Bericht 3% gewijzigd door cafca op 15-12-2007 21:10:14 ]
peacemanzaterdag 15 december 2007 @ 21:28
Ik zal ook weer een lijstje proberen te maken, maar het moet gezegd dat ik afgelopen jaar minder tijd heb gehad dan de afgelopen jaren om nieuw werk te beluisteren. Wellicht dus dat sommige albums het met slechts enkele luisterbeurten hoog of juist laag zullen scoren.
Cafca's nummer 1 is overigens wel te verwachten in mijn lijstje
Syb-rund.zondag 16 december 2007 @ 11:54
tvp
methodmichzondag 16 december 2007 @ 16:32
Tja, was ik net met mijn top 66 tot nummer 17 (van onderaf), loopt mijn computer vast en wil Word het bestand niet meer openen.... Alles weg, de korte beschrijvingen e.d.

Dus misschien maar op een andere manier posten dit jaar.
Klingonmaandag 17 december 2007 @ 19:22
Voorlopig staat het zo even vast. Over een weekje of 2 nog eens naar kijken, ben nog het n en ander aan het luisteren...

Top 10 van 2007:
01. Matchbox Twenty - Exile On Mainstream
02. Editors - An End Has A Start
03. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
04. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
05. Daft Punk - Alive
06. Stereophonics - Pull The Pin
07. Kaiser Chiefs - Yours Truly Angry Mob
08. Velvet Revolver - Libertad
09. Manic Street Preachers - Send Away The Tigers
10. Fiction Plane - Left Side Of The Brain

En net buiten de top 10 (op alfabetische volgorde):
The Hives - The Black And White Album, Kings Of Leon - Because Of The Times, Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture, The Pigeon Detectives - Wait For Me, Prince - Planet Earth, Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris, Reverend & The Makers - The State Of Things
Longmendinsdag 18 december 2007 @ 09:53


01. Porcupine Tree - Fear of a blank planet (incl. Nil Recurring)
02. Radiohead - In Rainbows
03. The Good, the Bad and the Queen - The Good, the Bad and the Queen
04. Klaxons - Myths of the Near Future
05. Arcade Fire - Neon Bible
06. Maxmo Park - Our Earthly Pleasures
07. Editors - An End Has a Start
08. The Chemical Brothers - We Are the Night
09. Smashing Pumpkins - Zeitgeist
10. Van Dik Hout - Alles Waar Ik Nooit aan Begon
Lonewolf2003dinsdag 18 december 2007 @ 16:08
Altijd leuk zo'n topic om wat inspiratie op te doen. Ga zelf ook maar eens nadenken.
Zdinsdag 18 december 2007 @ 20:58
Mooie #1 cafca! En ook een wonderschone #3 natuurlijk. Mijn lijst volgt nog.
Grobbeldinsdag 18 december 2007 @ 21:10
quote:
Op zondag 16 december 2007 16:32 schreef methodmich het volgende:
Tja, was ik net met mijn top 66 tot nummer 17 (van onderaf), loopt mijn computer vast en wil Word het bestand niet meer openen.... Alles weg, de korte beschrijvingen e.d.

Dus misschien maar op een andere manier posten dit jaar.
Word heeft toch een auto-herstelfunctie ingebouwd? Als Word ooit bij mij crasht, kan ie bij het herstarten meestal het gecrashte bestand - opgeslagen of niet - nog redelijk goed herstellen. Misschien dat de laatst getikte regel ontbreekt of zo, maar die functie heeft me toch vaak een hoop frustraties gescheeld.
Zdinsdag 18 december 2007 @ 21:26
En de Papercuts zijn inderdaad erg leuk Pfaf. Alhoewel ik Can't Go Back een stuk minder vind dan Mockingbird.
Grobbeldinsdag 18 december 2007 @ 22:26
Mijn albumlijst laat nog wel een tijdje op zich wachten, zal januari worden vrees ik. Mijn singleslijst hoop ik binnen pakweg anderhalve week af te hebben.
Hephaistos.woensdag 19 december 2007 @ 00:04
1. The National - Boxer

2. Panda Bear - Person Pitch

3. Beirut - The Flying Club Cup

4. Seabear - The Ghost That Carried Us Away

5. Iron & Wine - The Shepherd's Dog

6. Radiohead - In Rainbows

7. Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala

8. Susanna and the Magical Orchestra - Melody Mountain

9. Feist - The Reminder

10. Wilco - Sky Blue Sky
Larschwoensdag 19 december 2007 @ 00:25
Copypaste van dat andere topic:

1. Beirut - The Flying Club Cup. Zo'n perfecte album en nog zo jong.
2. Elliott Smith - New Moon. Z'n laatste. Net niet z'n mooiste, wel schitterend.
3. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga. Perfecte popplaat.
4. Radiohead - In Rainbows. Hij's toch wel weer erg fijn.
5. Animal Collective - Strawberry Jam. Gave gekte.
6. The Arcade Fire - Neon Bible. Niet zo goed als Funeral (duh), maar nog steeds erg mooi.
7. Okkervil River - The Stage Names. Toch wel beter dan ik gedacht had. Plus Ones.
8. Feist - The Reminder. Komt toch vooral door m'n vriendin dat ik hier veel naar geluisterd heb.
9. The White Stripes - Icky Thump. Weer een erg gaaf album van het duo.
10. Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank. Enkele weken niets anders op m'n ZEN geluisterd.

Miss pleur ik Person Pitch van Panda Bear er nog in, daar ben ik nog niet uit.
methodmichwoensdag 19 december 2007 @ 15:42
Nou, hij is af! Alle gekochte platen uit 2007 op een rij!

66 O’DEATH – Head Home
Een soort folkpunk die een aardige adrenalinestoot geeft. Doet denken aan The Pogues, een krankzinnige Tom Waits en soms zang van de Pixies. Op den duur wel iets teveel van hetzelfde.

65 GREEN PITCH – Ace Of Hearts
Zweedse band die onbezorgde popnummers maakt waar de synthesizer een rol op speelt. Met zowel mannelijke als vrouwelijke vocalen. Uiteindelijk iets te weinig diepgang en pure klasse voor een topnotering.

64 ROCK PLAZA CENTRAL – Are We Not Horses
Naar country neigende indierock met geladen zang. Deze Canadese band doet wat denken aan Okkervil River qua stijl, maar is nog lang niet zo goed, al staan er enkele topsongs op deze plaat.

63 A HAWK AND A HACKSAW AND THE HUN HANGAR ENSEMBLE – Self Titled
Voormalig bandlid van Neutral Milk Hotel maakt met een bevriende celliste / violiste een instrumentale soundtrack voor een zwoele Balkannacht. Het Hongaars ensemble helpt vrolijk mee. De songs nodigen uit tot dansen, drinken of mijmeren. Jammer dat er geen zang is.

62 ENDRICK BROTHERS – Attraction Versus Love
Ryan Adams gaf zijn zegen aan deze alt. country band. Hij doet mee op de opener, gelijk de sterkste song van deze plaat. Deze Schotten maken een sympathieke plaat, waar liefhebbers van R.E.M., The Jayhawks en Ryan Adams best plezier aan kunnen beleven.

61 AU REVOIR SIMONE – The Bird Of Music
Drie lieftallige dames die meerstemmige droompop maken. Af en toe klinkt het een beetje als Azure Ray. Best leuk, maar als geheel toch nog iets te oppervlakkig om lang te kunnen bekoren.

60 KING ME – Guide Down
Denk Sparklehorse, Radiohead en een beetje Pavement en je hebt King Me. De band rond Michael Milo maakt fijne indiepop, maar voorganger Happy Happy was wat mij betreft toch beter. Al met al een band waar we trots op mogen zijn.

59 ANNUALS – Be He Me
Eclectisch, zo kun je dit schijfje noemen. De jonge band rond Adam Baker vliegt alle kanten op, van psychedelica tot melodieuze pop. Ze zijn zeer talentvol en ooit gaat dat meesterwerk vast komen. Dit is alvast een mooi voorproefje.

58 RIO EN MEDIO – The Bride Of Dynamite
Rio En Medio is Danielle Stech-Homsy. Zij is een Amerikaanse die ukelele speelt. Te plaatsen in het hoekje freefolk, ook al doordat Devendra Banhart haar ontdekte. Mist echter de pure klasse van een Joanna Newsom of een Jana Hunter om echt tot de hoogvliegers te behoren. Desondanks een aangenaam werkje.

57 KRAKOW – As The Heart Is
Ook Belgen kunnen slowcore maken. Met dames en heren achter de microfoon is dit op zijn best heerlijk majestueus voortschrijdende muziek. Uiteindelijk iets te veel van hetzelfde, maar Low krijgt concurrentie uit Belgi!

56 BARR – Summary
Brendan Fowler maakt veel ellende mee. Daarover praat hij op deze plaat, want het is geen zingen wat hij doet over de begeleiding van piano, drum en bas. Denk Xiu Xiu en Casiotone For The Painfully Alone, maar dan van iets minder niveau. Wel een opmerkelijke release.

55 SIGUR RS – Hvarf / Heim
Een dubbelaar, met oud werk en een liveschijfje. We weten wat we krijgen bij Sigur Rs en dat is nog altijd heerlijk om bij weg te dromen. Helaas kennen we alles al en dat is toch een minpuntje.

54 THE TWILIGHT SAD – Fourteen Autumns & Fifteen Winters
James Graham is de zanger van deze band en met zijn Schotse accent bezingt hij zijn treurnis. Zie hier, een waardig opvolger voor het ter ziele gegane Arab Strap. Muzikaal veel rijker dan het spaarzaam begeleide Schotse duo, maar niet alle songs zijn even sterk. Maar toch fijn dat mensen in het gat dat Aidan Moffat en Malcolm Middleton achterlieten zijn gedoken!

53 BRYAN FERRY – Dylanesque
De oude held van Roxy Music eert in elf covers een andere oude held. Ferry doet songs van Bob Dylan. In de beste gevallen zet hij ze zeer succesvol naar zijn eigen hand, in minder geslaagde pogingen voegt hij niets toe aan het origineel. Een mooi eerbetoon is het wel.

52 MICHAEL J. SHEEHY – Ghosts On The Motorway
Engels singer / songwriter. Referenties als Leonard Cohen en Paul Simon zijn nimmer ver weg, maar is eigenzinnig genoeg om een Tom Waits-achtige song over een wild avondje stappen in New Orleans op plaat te zetten. Verdient meer luisteraars!

51 POX – On Your House
Belgen zijn geen Belgen als ze niet avontuurlijk zijn en niet met iedereen samenwerken. Zo duiken o.a. Craig Ward (inmiddels Belg qua muziekhart) en Rudy Trouv op om toetsenist Koen Van de Camp en gitarist / zanger Mark Meyers te ondersteunen op dit album vol verrassende en experimentele songs. Soms iets te veel van een jamsessie, maar goed voor genoeg hoogtepunten.

50 THE RUDY TROUV SEPTET – Songs And Stuff Recorded Between 2003 And 2007 Part One
Zelf kan Trouv het natuurlijk ook. Met zijn septet pakt hij op met 25 miniatuurtjes, varirend van fijne lo-fi pop tot jazzy instrumentaaltjes en kleine aanzetjes. Niet alles is even geslaagd, maar de liefhebber weet genoeg.

49 WINDMILL – Puddle City Racing Lights
De getalenteerde Matthew Thomas Dillon maakt een plaat vol pakkende songs, met fijne refreinen en verrassende wendingen. Af en toe lekker kierewiet, zoals The Flaming Lips op hun beste werk. Breekpunt is de stem, die op de lange termijn toch kan gaan irriteren. Genieten, maar met mate.

48 PATTI SMITH – Twelve
De heldin van de punk doet twaalf covers van eigen muzikale helden. Soms verrassend, soms ook te dicht bij het origineel. Toch blijft het apart om Smith songs van Nirvana, The Beatles, Jimi Hendrix of Paul Simon te horen zingen. Een mooie ode aan de muziek.

47 JAAP BOOTS – Afkuil
Fraaie scheidingsplaat van eigen bodem. Boots verwerkt zijn stukgelopen huwelijk en doet dat met passende emoties. Beurtelings is hij begripvol, (zelf)verwijtend, verdrietig, vergevingsgezind of gewoon woest. Uit ellende komt vaak mooie muziek voort. De plaat van Boots is daarop geen uitzondering.

46 SEABEAR – The Ghost That Carried Us Away
Sufjan Stevens en Elliott Smith hebben overal bewonderaars. Ook in IJsland, zo blijkt. Sindri Mr Sigfsson neemt namelijk een plaat op die refereert aan het werk van eerder genoemde grootheden. Dat hij zelf nog niet van dat niveau is mag duidelijk zijn, maar hij komt af en toe al aardig in de buurt.

45 RICHMOND FONTAINE – Thirteen Cities
Nieuwe plaat van het collectief rond rasverteller Willy Vlautin. Wederom vol verhalende teksten over mensen die op de n of andere manier even niet zo vrolijk in het leven staan of de zelfkant van de samenleving leren kennen. Qua geluid wat meer opschuivend richting Calexico deze keer. Wel minder dan de vorige twee, wat mij betreft.

44 ANDREW BIRD – Armchair Apocrypha
De violist en kunstfluiter is terug met een album vol doordachte indiepop. Wederom vol schitterende zang en boordevol met erudiete woorden, zoals in de titel. Op de beste momenten van grote schoonheid, maar soms iets te eenvormig.

43 MICHAEL CASHMORE – The Snow Abides
Een mini-album met vijf songs, die de kunst benaderen. Antony verzorgt in drie nummers de hemelse vocalen. Wie dit niet mooi vindt, heeft geen gevoel. Helaas veel te kort gezien de kwaliteit van het gebodene.

42 PJ HARVEY – White Chalk
PJ gaat gothic, ben je geneigd te denken als je haar met een hoge stem hoort kwelen. Veelal begeleid van achter de piano brengt ze een collectie nummers die zowel sprookjesachtig als angstaanjagend klinken. Weer een nieuwe stap, maar haar beste werk uit de jaren negentig benadert ze helaas niet.

41 MALCOLM MIDDLETON – A Brighter Beat
Muzikaal wat breder omlijst dan op zijn vorige platen brengt Malcolm Middleton een album volgens beproefd recept. Treurige teksten, al gloort er her en der zowaar wat hoop. Misschien dat de plaat daarom uiteindelijk minder kan overtuigen dan die vorige twee.

40 THE BEES – Octopus
Wederom een fijne plaat van dit collectief, dat de sixties doet herleven. Toch jammer dat ze de plaat niet in de zomer hebben uitgebracht, want dat is toch het perfecte seizoen voor de muziek van de heren.

39 PIEN FEITH – The Wilderness Sound
Mini-album, waarop de Utrechtse haar talent laat horen. Samen met haar band klinkt ze als een eigentijdse Bettie Serveert, met een snufje Cat Power of PJ Harvey. Volgende keer mogen er best nog wat van die klassesongs bij!

38 COPARCK – The 3rd Album
Een simpele titel voor een band die zelden simpele muziek maakt. Ook nu klinken de melodieuze nummers van Coparck weer ingenieus. De getergde zang van Odilo Girod maakt het plaatje af. Helaas toch niet zo overtuigend als voorganger Few Chances Come Once In A Lifetime.

37 WILCO – Sky Blue Sky
De band rond Jeff Tweedy laat het experiment van de vorige twee platen een beetje los. Wel nemen ze alle bagage uit die periode mee op dit album. Het levert weer enkele sterke songs op, maar toch is de betovering een beetje weg. Wilco is nu gewoon goed, in plaats van extreem goed.

36 BLITZEN TRAPPER – Wild Mountain Nation
Stelletje vlegels dat muzikaal alle kanten op schiet. Beatles, Pavement, Pink Floyd, vroege folk, alles komt langs op dit zeer uiteenlopende schijfje. Niet altijd even geslaagd, maar wel gedurfd en een goede opmaat voor meer in de toekomst.

35 THE SHINS – Wincing The Night Away
De druk was ook wel erg groot. The Shins maken met deze plaat de hooggespannen verwachtingen dan ook niet helemaal waar, naar mijn smaak. Wel staan er weer enkele zeer fraaie indiepareltjes op. Neem alleen al een onweerstaanbaar nummer als Australia. Goed album, maar niet wereldschokkend.

34 MERRY PIERCE – The Warm Aquarium
Nederlandse band met een Vlaamse sound. Kortom, vol experiment en diverse wendingen. Jarno Volman serveert weer enkele fraaie songs, beter dan de tennisdame de laatste jaren deed. Met mooie rol voor Anneke van Giersbergen in het slotnummer.

33 SPINVIS – Goochelaars & Geesten
Geen regulier album van Erik de Jong, maar een verzameling singles en ander speciaal vervaardigd materiaal. Stiekem staan er enkele van de beste songs uit zijn oeuvre op, zoals Wespen Op De Appeltaart. Alleen daarom al een goede notering waard.

32 PATRICK WATSON – Close To Paradise
Voldoet misschien niet helemaal aan de verwachtingen die de grote verhalen wekten. Wel is Watson gewoon een prima zanger, die goede songs schrijft en daar een prima album mee vult. Al het andere lijkt wat overdreven.

31 PATTY GRIFFIN – Children Running Through
De dame met de fantastische stem is weer terug en tovert in diverse nummers weer kippenvel op de armen. Niet elke song is even goed, maar Patty Griffin verzorgt wederom n van de beste albums binnen het genre van de alt. country.

30 EILEN JEWELL – Letters From Sinners & Strangers
Het beste alt. country album is namelijk gemaakt door deze 27-jarige dame. Met een stem die lijkt op die van Lucinda Williams brengt ze pure pozie over reizen, drank en de liefde.

29 MURDER – Stockholm Syndrome
Twee Denen die grotendeels akoestische songs maken met een donkere sound. Denk aan Tindersticks, maar ook aan Johnny Cash of David Bowie. Opvallende plaat die per draaibeurt beter wordt.

28 DEVENDRA BANHART – Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Een typische Banhart-plaat. Ofwel heel lang, vol folksongs en Spaanstalige vrolijke nummertjes. Eveneens nog altijd varirend in kwaliteit. Zijn beste plaat zal vast nog komen, tot die tijd is deze weer erg welkom.

27 THE TELLERS – Hand Full Of Ink
Jarenlang bepaalde Vlaanderen het Belgische muziekklimaat. The Tellers vonden het hoog tijd dat de Walen eens in beeld zouden komen en zie daar, hun poging dit te bewerkstelligen is geslaagd. Heerlijke popsongs die in een rechtvaardige wereld dagelijks op de radio zouden zijn. Neem alleen al Second Category!

26 JENS LEKMAN – Night Falls Over Kortedala
Lekman gaat voor de nachtclubs. Compleet met strijkers gaat de Zweedse indieheld op de bombastische toer, maar stiekem valt er in elk nummer wel weer iets geniaals of verrassends te ontdekken. Zonde dat Yab Yum dicht is…

25 THE FIERY FURNACES – Widow City
Wederom een plaat volgens beproefd recept. Matt & Eleanor Friedberger stoppen hun songs weer vol bizarre en abrupte wendingen, verhalende teksten, vreemde bijgeluiden en aparte zanglijnen. Een gewone plaat kunnen ze gewoon niet maken. Dat is niet erg, bewijst ook Widow City.

24 THE WHITE STRIPES – Icky Thump
Jack & Meg rocken weer de pan uit. Dit levert een plaat op die af en toe door je speakers scheurt op een manier waar de buren niet blij van worden. Niet zo goed als ze ooit deden, maar een song als A Martyr For My Love For You vergoedt in dat opzicht veel!

23 DO THE UNDO – Self Titled
Anne Soldaat laat horen dat hij misschien wel onderschat werd als schrijver bij Daryll-Ann. Dit debuut mag er wezen, vol vrolijke en springerige pop. Minder zwaar op de hand dan de wellicht beste band die Nederland ooit had, maar Soldaat toont aan dat er leven is na Daryll-Ann.

22 GRINDERMAN – Self Titled
Na al die fraaie melodieuze platen van de laatste jaren had Nick Cave zin weer eens ouderwets los te gaan. Hij liet zijn snor staan, verzamelde enkele vrienden en knalde met hen deze plaat op band. Grinderman rockt en beukt, maar trapt ook op de juiste momenten op de rem. Mooie wedergeboorte!

21 OF MONTREAL – Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
Kevin Barnes had het een tijdje moeilijk en verwerkt dat op deze plaat. Somber qua teksten, maar de energieke sound stemt eerder vrolijk dan treurig. Sixties, psychedelica, funk en new wave vechten om een plaatsje. Het wordt tijd dat deze onderschatte band eens wat zieltjes wint.

20 SPOON – Ga Ga Ga Ga Ga
Weer een proeve van bekwaamheid van de band rond Britt Daniel. De basis is indie, maar moeiteloos trekt hij ook diverse andere invloeden de sound van dit album binnen. Bevat de nodige songs die zich snel onder de huid nestelen.

19 JOHN CARRIE AND MOOR GREEN – Folk Is Not Happy
Deze Ier vestigde zich in Nederland en maakte deze plaat vol emotioneel geladen melodieuze pracht. Denk The Prayer Boat, Ben Christophers en Tom McRae. Wellicht de fijnste onbekend gebleven release van 2007.

18 ELLIOTT SMITH – New Moon
Verzameling ouder en onuitgebracht werk van de veel te vroeg overleden singer / songwriter. Luisteren is genieten en opnieuw overtuigd raken van zijn talent. Helaas is het altijd de vraag of de songs zo zijn aangeleverd als hij zelf wilde en zijn niet alle songs op de dubbelaar even sterk voor een topnotering.

17 FUCK THE WRITER – Keeping The Aspidistra Flying
Fuck The Writer is Emil van Steenwijk. Deze vanuit Rotterdam opererende singer / songwriter weet op deze plaat een onderhuidse spanning op te bouwen en laat zich door veel stijlen benvloeden. Je zou hem best de Nederlandse Beck kunnen noemen, maar dat is eigenlijk te weinig eer voor dit volstrekt unieke talent.

16 BRIGHT EYES – Cassadaga
Op wat zonder twijfel zijn netste plaat is laat Conor Oberst toch horen nog altijd een bijzonder getalenteerd songschrijver te zijn. Weliswaar wat minder door merg en been gaand dan voorheen, maar wel in het bezit van enkele van zijn beste nummers ooit. Vooral als er een countrytintje aan zit, zoals in Four Winds.

15 DAVIE LAWSON – Konichiwa?
Elk jaar moet er wel n tussen zitten, een plaat van een zanger met een gitaar die verstilde liedjes maakt. Niets vernieuwends aan, maar wel uitermate fijn om te beluisteren. Deze jonge Welshman nam zijn plaat in Nederland op en doet denken aan Neil Young en Bob Dylan. Of wat moderner, Stephen Fretwell en Fionn Regan, de man van wie hij het stokje overneemt als leverancier van de beste plaat in het genre.

14 RYAN ADAMS – Easy Tiger
Staalkaart van alles wat Adams al eens gedaan heeft in zijn loopbaan, maar dan wel in een collectie nieuwe songs. Er is geen ruimte voor overdaad op dit album. Niet zijn beste plaat ooit, maar toch weer van een bijzonder hoog niveau.

13 FIXKES – Self Titled
Lekkere luisterliedjes uit Belgi. Fixkes heeft in Sam Valkenborg een goede zanger en songschrijver in huis, met zijn teksten over alledaagse dingen en hang naar het verleden. Bovendien overwegend prima te verstaan voor ons Nederlanders.

12 MOSS – The Long Way Back
De band rond Marien Dorleijn komt met een uiterst volwassen plaat, waarop de bekende invloeden voor Excelsior-bands doorklinken. Ook groots in de klein gehouden liedjes. Moss bewijst een waardige aanvulling te vormen op de toch al rijke catalogus van het label.

11 THE GOOD, THE BAD & THE QUEEN – Self Titled
Eenmalig (?) project van een door Damon Albarn geformeerde superband. Met stuk voor stuk spannende songs, waar zijn nonchalante zang perfect bij past. Albarn en de mannen schetsen een doembeeld van Engeland anno 2007, maar doen dat op buitengewoon knappe wijze.

10 THE MADD – Ongeneeslijk Beat
Genezen is inderdaad niet mogelijk als je eenmaal verslingerd bent geraakt aan de beatmuziek van deze Rotterdammers. Ze hebben alles wat de sixties zo leuk maakte, van de pakken tot de songs. Een adrenalinestoot met een psychedelisch randje van nog geen half uur.

9 BEIRUT – The Flying Club Cup
Zach Condon is terug met een album vol invloeden uit de wereldmuziek, vermengd met eigentijdse effecten. Het Franse chanson is op dit album meermaals een referentiepunt en dat levert een fraaie, stemmige herfstplaat op.

8 FLIP KOWLIER – De Man Van 31
Kowlier is weer wat jaartjes ouder en dat hoor je terug. Meer singer / songwriter dan ooit laat hij horen dat hij steeds meer gaat genieten van de kleine dingen in het leven. Bevat weer enkele songs die zo tot het Vlaams erfgoed kunnen gaan horen. Hij benadert zijn magistrale Ocharme Ik dan ook zeker!

7 ALELA DIANE – The Pirate’s Gospel
Folky zangeres uit de kringen van Joanna Newsom en Devendra Banhart. Deze plaat is al enkele jaren oud, maar heeft nu de rest van de wereld alsnog gevonden. Dat is volledig terecht, want de nummers zitten stuk voor stuk knap in elkaar en de zang van Diane is ook zeer aangenaam. De freefolk blijft maar nieuwe en goede muzikanten opleveren!

6 THE NEW PORNOGRAPHERS – Challengers
Misschien minder direct pakkend als voorgaande platen, maar juist daarom extra fijn. Een groeiplaat pur sang, waarop toch ook weer alles aanwezig is wat de band rond Carl Newman zo leuk maakt: de riffjes, de refreintjes, de koortjes, de licht gestoorde bijdragen van Dan Bejar en de geniale nachtegaal Neko Case.

5 FEIST – The Reminder
Leslie Feist doet wat ze het beste kan, namelijk mooie liedjes zingen. Haar warme stem past perfect in de afwisselend lome en opzwepende muzikale omlijsting. Een zangeres die makkelijk een breed publiek zou kunnen aanspreken, maar dat gek genoeg nog niet lijkt te doen. Tot die tijd moeten de “kenners” maar van haar genieten.

4 ZITA SWOON – Big City
Stef Kamil Carlens heeft weer een heerlijke verzameling songs aangeleverd. Op de wat mindere cover van Bob Dylan na zijn er weer hoogtepunten te over. De dames van Radio Candip zingen mee, Carlens toont zich regelmatig een chansonnier in zijn Franstalige werken en gaat op diverse momenten weer heerlijk emotioneel op in de muziek. Beschaafder dan in de begindagen, maar daarom niet minder sterk.

3 COCOROSIE – The Adventures Of Ghosthorse And Stillborn
De zusjes slaan op diverse songs aan het rappen. Dat levert weer de nodige betoverende momenten op, vooral als de raps vermengd worden met heerlijk gezongen refreinen zoals in Werewolf. Al het goede is behouden, er zijn weer wat extra elementen aan toegevoegd en dus flikken de dames van CocoRosie het opnieuw. Je zou zulke zusjes hebben!

2 CHRIS CHAMELEON – Ek Vir Jou
Zuid-Afrikaans singer / songwriter met een paar zeer soepele stembanden. Kan alles aan, van rustige liefdesliedjes tot springerige nummers. Het Afrikaans geeft het geheel iets geheimzinnigs mee, hoewel grotendeels prima te begrijpen. Chameleon is de melodieuze opvolger van Gert Vlok Nel en misschien wel d verrassing van 2007.

1 DEZ MONA – Moments Of Dejection Or Despondency
Vlaanderen boven! Dez Mona, de band rond superzanger Gregory Frateur, maakt kunst. Precies muziek die je zou verwachten bij een Belgische band: gedurfd, inventief en van grote klasse. Natuurlijk is het ook een pretentieus werkstuk dat evengoed kan irriteren als tot tranen toe kan roeren. Maar dan is daar altijd die stem van Frateur, die voor dikke lagen kippenvel zorgt en dagen door je hoofd blijft spoken. De Antony van Vlaanderen? Wellicht, maar dan wel n die met zijn band een al even memorabele plaat heeft gemaakt als de excentrieke Amerikaan dat twee jaar terug deed.
Longmenwoensdag 19 december 2007 @ 15:48
Verdorrie ben ik Zita Swoon vergeten
Grobbelwoensdag 19 december 2007 @ 15:55
quote:
Op woensdag 19 december 2007 15:42 schreef methodmich het volgende:

32 PATRICK WATSON – Close To Paradise
Voldoet misschien niet helemaal aan de verwachtingen die de grote verhalen wekten. Wel is Watson gewoon een prima zanger, die goede songs schrijft en daar een prima album mee vult. Al het andere lijkt wat overdreven.
Die hype is ook alleen te begrijpen als je hem een keer live hebt gezien. Op plaat is ie beduidend minder sterk dan tijdens concerten...
BUG80woensdag 19 december 2007 @ 16:12
quote:
Op woensdag 19 december 2007 15:55 schreef Grobbel het volgende:

[..]

Die hype is ook alleen te begrijpen als je hem een keer live hebt gezien. Op plaat is ie beduidend minder sterk dan tijdens concerten...
Deels mee eens. Ik ben de plaat wel beter gaan begrijpen nadat ik hem live had gezien.

Mooie lijst trouwens MM!

Leuke verrassing dat Seabear erin staat, dat is een van mijn ontdekkingen dit jaar. De Singing Arc EP kun je trouwens in zijn geheel gratis downloaden en die is ook zeer de moeite waard.

Wel mis ik Interpol!! Erg goede plaat weer!

[ Bericht 20% gewijzigd door BUG80 op 19-12-2007 16:18:05 ]
-Dries-woensdag 19 december 2007 @ 16:34
Je mist Okkervil River, MM.
Zwoensdag 19 december 2007 @ 16:37
Whehehe
methodmichwoensdag 19 december 2007 @ 16:56
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:34 schreef -Dries- het volgende:
Je mist Okkervil River, MM.
Niet echt hoor. Jij mist Okkervil River.

En BUG, Interpol, kom op.... Die hadden zich na plaat n moeten opheffen.
alpekowoensdag 19 december 2007 @ 17:04
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:56 schreef methodmich het volgende:
En BUG, Interpol, kom op.... Die hadden zich na plaat n moeten opheffen.
foei
Lonewolf2003woensdag 19 december 2007 @ 17:53
Doe eens niet, MM. Mijn HD is al zo vol en portomonee zo leeg. En nu zie ik tussen jou beschrijvingen weer een dozijn platen staan, die me interessant lijken.
methodmichwoensdag 19 december 2007 @ 17:58
Welke zoal? Ben benieuwd.
JelleSwoensdag 19 december 2007 @ 18:09
Verrassend Chris Kameleon op 2. Want niemand die echt enthousiast reageerde toen ik erover poste in het indietopic. Op nummer 2 gaat die niet komen, maar vast wel hoog. Zie ook weer veel dat ik nog moet luisteren: Dez Mona, Cocorosie (ik durfde niet door al die negatieve reacties) ZITA en vooral Alele DianaE die ik nog steeds niet helemaal heb gehoord.
methodmichwoensdag 19 december 2007 @ 18:42
quote:
Op woensdag 19 december 2007 18:09 schreef JelleS het volgende:
vooral Alele DianaE die ik nog steeds niet helemaal heb gehoord.
Merkwaardige spelling doe je.
latin_LiZzYwoensdag 19 december 2007 @ 22:04
Album van het jaar: Nicole Atkins & The Sea - Neptune City

Wat een stem! Wat een lichaam! Wat een performance!
En die plaat, het ene na het andere opzwepende nummer, prachtig.

http://www.youtube.com/watch?v=j9niPWhNmKw

Voor de rest een beetje het jaar van de tegenvallende albums. En tegenvallende jaarlijstjes. Panda Bear op 1? (Pitchfork). Daar kan ik echt helemaal niks mee.
De-oneven-2woensdag 19 december 2007 @ 22:17
Echt bizar dat LCD Soundsystem nog niet genoemd is, hier.
De-oneven-2woensdag 19 december 2007 @ 22:21
Gaat u allen diep schamen.
Zwoensdag 19 december 2007 @ 22:33
quote:
Op woensdag 19 december 2007 22:17 schreef De-oneven-2 het volgende:
Echt bizar dat LCD Soundsystem nog niet genoemd is, hier.
Ik ga hem nog noemen hoor.
De-oneven-2woensdag 19 december 2007 @ 22:40
Op jou kan ik altijd bouwen, Z.
Grobbelwoensdag 19 december 2007 @ 23:17
quote:
Op woensdag 19 december 2007 22:33 schreef Z het volgende:

[..]

Ik ga hem nog noemen hoor.
En ik ook nog wel.
Al dat saaie singersongwritergepiel is aan mij verder ook niet bepaald besteed.
JelleSdonderdag 20 december 2007 @ 01:20
En ik ga hem ook wel hoog in de lijst zetten. Met fijne saaie singersongwritergepielalbums er omheen.
pfafdonderdag 20 december 2007 @ 08:23
Aah top MM, die ga ik spoedig eens doorspitten.
Magereheinusdonderdag 20 december 2007 @ 08:43
1.Calabrese - The Traveling Vampire Show
2. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
3. Volbeat - Rock the Rebel/Metal the Devil
4. The Unseen - Internal Salvation
5. Comeback Kid - Broadcasting
Zdonderdag 20 december 2007 @ 08:53
Singersongwritergepiel is ook aan mij niet echt besteed.
BUG80donderdag 20 december 2007 @ 09:30
Mooi singersonwritergepiel is niet lelijk.

[edit]verkeerde topic[/edit]
#ANONIEMdonderdag 20 december 2007 @ 10:11
Uit het andere topic gekopieerd:

Top 10 songs
01 Jay-Jay Johanson - Jay-Jay Johanson Again
02 Seal - The Right Life
03 Simian Mobile Disco - I Believe
04 Spoon - The Underdog
05 Just Jack - Writers Block
06 Mika - Any Other World
07 Roisin Murphy - Cry Baby
08 Plain White T's - Hey There Delilah
09 Paul de Leeuw - Blijf (Tot De Zon Je Komt Halen)
10 Thirteen Senses - All The Love In Your Hands

Eervolle vermeldingen:
Tom Helsen - Sun In Her Eyes
Robyn with Kleerup - With Every Heartbeat
Mark Ronson featuring Lily Allen - Oh My God
Leaf - Wonderwoman
James Blunt - 1973
Simian Mobile Disco - Sleep Deprivation
Unklejam - Luving U
Seal - System
Felix Da Housecat - Sweet Frosti
Sophie Ellis Bextor - New York City Lights

Albums:
01 Seal - System
02 Jay-Jay Johanson - The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known
03 Sophie Ellis Bextor - Trip To The Light Fantastic
04 Thirteen Senses - Contact
05 Just Jack - Overtones
06 Roisin Murphy - Overpowered
07 Rufus Wainwright - Release The Stars
08 Unklejam - Unklejam
09 Ryksopp - Back To Mine
10 Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release

Remixes:
Just Jack - Writers Block (Thomas Gold remix)
Robbie Williams with Pet Shop Boys - She's Madonna (Dark Horse mix)
Seal - Amazing (Thin White Duke mix)
The Killers - Read My Mind (Pet Shop Boys Stars Are Blazing remix)
Bjrk - Innocence (Simian Mobile Disco remix)
Zdonderdag 20 december 2007 @ 10:15
Wat is het 'andere topic'?
bukgeitdonderdag 20 december 2007 @ 12:32
Tocotronic - Kapitulation
Dominik Eulberg - Heimische Gefilde
Stars Of The Lid - And Their Refinement Of The Decline
Shout Out Louds - Our Ill Wills
The Clientele - God Save The Clientele
Panda Bear - Person Pitch
Maccabees - Colour It In
Straaljagers - Blank Afval
Cribs - Men's Needs, Women's Needs, Whatever
Digitalism - Idealism
ranjadonderdag 20 december 2007 @ 12:51
quote:
Op donderdag 20 december 2007 12:32 schreef bukgeit het volgende:
Straaljagers - Blank Afval
waarom weet ik daar niks van

edit: inmiddels besteld.
Zdonderdag 20 december 2007 @ 13:18
Waar ranja? En issie daar ook online te beluisteren? Ik heb ooit 1 nummer gehoord, dat was weinig overtuigens.
ranjadonderdag 20 december 2007 @ 13:25
Op hun eigen site. http://www.straaljagers.nl/
Ik geloof wel dat er wat te beluisteren is maar dat doe ik misschien nog wel eens. Ik weet inderdaad niet of het echt ik jouw straatje is
Zdonderdag 20 december 2007 @ 13:35
Nee, maar ik koop graag Hollandsch waar (steun elkaar).
#ANONIEMdonderdag 20 december 2007 @ 13:38
quote:
Op donderdag 20 december 2007 10:15 schreef Z het volgende:
Wat is het 'andere topic'?
Eindejaarslijstjes 2007!
Zdonderdag 20 december 2007 @ 13:38
Bovendien is de bandnaam briljant.
ranjadonderdag 20 december 2007 @ 13:43
quote:
Op donderdag 20 december 2007 13:38 schreef Z het volgende:
Bovendien is de bandnaam briljant.
de album titel ook trouwens, Blank Afval
Ik heb ze een keer gezien in een voorprogramma. Waren ze (vanwege sneeuw/ijziel/koteweer) met de trein van Groningen naar Rotterdam gekomen. Ricky zo van 'we hebben ook nog een stuk of 4 singles mee genomen, die kun je na afloop kopen'. Gelach in de zaal maar het was gewoon waar Die single heb ik later wel via de site alsnog besteld want ik was natuurlijk veel te laat bij de stand, die 4 waren toen al weg
Juweeldonderdag 20 december 2007 @ 18:46
Ik heb net de Top 15 van ons bedrijf samengesteld uit de lijstjes van mijn collega's. Dit zijjn allemaal platen die we dit jaar hebben uitgebracht:

1. Battles - Mirrored
2. !!! - Myth Takes
3. Sharon Jones and the Dap-kings - 100 Days 100 Nights
4. Gravenhurst - The Western Lands
5. Kings Of Leon - Because Of The Times
6. Maximo Park - Our Earthly Pleasures
7. Fujiya & Miyagi - Transparent Things
8. The Cinematics - A Strange Education / Seventeen Evergreen - Life Embarrasses Me On Planet Earth
9. Agua de Annique - Air
10. Marc Broussard – S.O.S. Save Our Soul
11. The Wombats - A Guide to Love Loss And Desperation
12. The End - Elementary
13. Kasabian – Empire / Stars Like Fleas - The Ken Burns Effect
14. Justin Currie – What Is Love For
15. Groove Armada - Soundboy Rock

[ Bericht 0% gewijzigd door Juweel op 20-12-2007 21:42:20 ]
trebremmitdonderdag 20 december 2007 @ 19:57
quote:
The Cinematics - A Strange Education
Die ben ik nog vergeten, goeie plaat!
Zdonderdag 20 december 2007 @ 20:03
quote:
Fujiya & Miyagi - Transparent Things
Is van 2006. Zou natuurlijk kunnen zijn dat de Nederlandse release in 2007 was.
cafcadonderdag 20 december 2007 @ 20:06
quote:
Op donderdag 20 december 2007 08:53 schreef Z het volgende:
Singersongwritergepiel is ook aan mij niet echt besteed.
Aan mij ook niet

Mooie singersongwritersmuziek daarentegen......
Juweeldonderdag 20 december 2007 @ 21:35
quote:
Op donderdag 20 december 2007 20:03 schreef Z het volgende:

[..]

Is van 2006. Zou natuurlijk kunnen zijn dat de Nederlandse release in 2007 was.
Klopt, maar wij hebben hem dit jaar gedaan
kciRdonderdag 20 december 2007 @ 22:03
Even een tvp.. Mijn lijstje komt nog, heb tot nu een top 25 staan, maar ik wacht nog even een weekje. Ik ben nog wat albums aan het luisteren die dit jaar zijn uitgekomen.. de top 10 is vrij definitief, hoewel voor mijn gevoel mijn nummer 1 misschien toch niet het beste album van het jaar is.. even kijken nog dus..
De-oneven-2donderdag 20 december 2007 @ 23:56
Ik ga voor een top 10 in willekeurige volgorde. Verder wil ik echt niet gaan met deze onzin.

--

Het mag duidelijk zijn dat ik me wel kan vinden in de top 10 van Pitchfork, .
Hoewel de nummer 1 daar - naar mijn idee - onterecht is.

--

Fijne feestdagen. Prettige jaarwisseling. Peace. Out.
Idiotequevrijdag 21 december 2007 @ 11:23
Ik denk dat dit ongeveer de mijne is:

1. Radiohead - In Rainbows
2. Bjork - Volta
3. Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
4. UNKLE - War Stories
5. The Whitest Boy Alive - Dreams
6. Explosions in the sky - suddenly i miss everyone
7. Patrick Watson - Close To Paradise
8. Air - Pocket Symphony
9. Efterklang - Parades
10. Jos Gonzlez - Veneer
Sethjevrijdag 21 december 2007 @ 11:40
The View - Hats Off To The Buskers
Maximo Park - Our Earthly Pleasures
The Wombats - A Guide To Love, Loss And Desperation
Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob
Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Fiction Plane - Left Side Of The Brain
Hard-Fi - Once Upon A Time In the West
Moke - Shorland
Dropkick Murphys - The Meanest of Time
Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture


In willekeurige volgorde
spacemangraigvrijdag 21 december 2007 @ 13:02
quote:
Op woensdag 19 december 2007 16:56 schreef methodmich het volgende:

[..]

Niet echt hoor. Jij mist Okkervil River.

En BUG, Interpol, kom op.... Die hadden zich na plaat n moeten opheffen.
eens. Maar wat een plaat.
alpekovrijdag 21 december 2007 @ 13:44
Mijn lijstje...

1. Radiohead - In Rainbows
2. Arcade Fire - Neon Bible
3. The Shins - Wincing the Night Away
4. Editors - An End Has a Start
5. Interpol - Our Love to Admire
6. The White Stripes - Icky Thump
7. Sigur Rs - Hvarf / Heim (eigenlijk vooral door de DVD Heima)
8. Efterklang - Parades
9. Amiina - Kurr
10. Moke - Shorland

Met Interpol, sorry methodmich
methodmichvrijdag 21 december 2007 @ 14:58
quote:
Op donderdag 20 december 2007 08:23 schreef pfaf het volgende:
Aah top MM, die ga ik spoedig eens doorspitten.
Ben benieuwd of je er nog iets leuks uit haalt.
methodmichvrijdag 21 december 2007 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 13:44 schreef alpeko het volgende:
Mijn lijstje...

1. Radiohead - In Rainbows
2. Arcade Fire - Neon Bible
3. The Shins - Wincing the Night Away
4. Editors - An End Has a Start
5. Interpol - Our Love to Admire
6. The White Stripes - Icky Thump
7. Sigur Rs - Hvarf / Heim (eigenlijk vooral door de DVD Heima)
8. Efterklang - Parades
9. Amiina - Kurr
10. Moke - Shorland

Met Interpol, sorry methodmich
Tja je hebt ook Radiohead en Editors, dus...

Wat is Efterklang en wat is Amiina? Intrigerende namen.
alpekovrijdag 21 december 2007 @ 15:43
Amiina ken je vast wel... 4 IJslandse dames die de strijkers doen bij Sigur Rs maar dan dit keer zonder de heren van Sigur Rs. Efterklang is een Deens gezelschap. Parades heeft wat weg van Sufjan Stevens laatste albums. Veel instrumenten en hier en daar een koortje.
BUG80vrijdag 21 december 2007 @ 18:07
Die van mij verandert zo'n beetje per dag. Laat ik me maar beperken tot 25 platen anders wordt het helemaal een zooitje.

25. Bruce Springsteen - Magic
24. Ryan Adams - Easy Tiger
23. PJ Harvey - White Chalk
22. Mm - Go go smear the poison ivy
21. This Beautiful Mess - Away With the Swine
20. Amiina - Kurr
19. Pinback - Autumn of the seraphs
18. The National - Boxer
17. Seabear - The Ghost That Carried Us Away
16. Coparck - The 3rd album
15. Zita Swoon - Big City
14. Iron & Wine - The sheperds dog
13. Spinvis - Goochelaars & Geesten
12. Bright Eyes - Cassadaga
11. Band of Horses - Cease to Begin

10. The New Pornographers - Challengers

Challengers mist een beetje de geniale vondsten die Twin Cinema zo verslavend maakten. De heerlijke samenzang en de frisse songs zijn natuurlijk wel weer aanwezig.

9. Mintzkov - 360
OOR had het over de "plaat die dEUS had willen maken". Tikkie overdreven, maar zeker niet slecht, dit laatste schijfje van Mintzkov (voorheen Mintzkov Luna).

8. The Shins - Wincing the Night Away
Minder verrassend dan voorganger "Chutes too narrow", maar nog steeds erg fijn. Single "Phantom Limbs" is wat mij betreft een klassieker.

7. Cocorosie - The adventures of ghostborn and stillborn
En van de beste optredens die ik dit jaar heb gezien was ongetwijfeld dat van Cocorosie. En de nieuwe plaat mag er ook zijn!

6. Modest Mouse - We were dead before the ship even sank
Modest Mouse gaat voor het record "meeste goede ideen per song" op dit album. Een plaat vol heerlijke indierock met een twist.

5. Interpol - Our Love to Admire
Op het eerste gehoor meer van hetzelfde maar niets is minder waar. Na vele luisterbeurten viel het kwartje pas. Ook live is Interpol gegroeid, zoals we dit jaar op Rock Werchter konden ervaren.

4. Feist - The Reminder
De stem van Feist klinkt op dit album van tijd tot tijd zo mooi en oprecht dat het door merg en been gaat. Prachtig!

3. Wilco - Sky Blue Sky
Wilco gaat ditmaal voor "gewone" liedjes, maar ze weten er toch lagen aan toe te voegen die ver van standaard zijn. En gitaarsolo's mogen best!

2. Patrick Watson - Close to Paradise
Ontdekking van het jaar voor mij. Als je de man live gezien hebt ga je het album ng meer waarderen.

1. Radiohead - In Rainbows
Radiohead levert wr een topalbum af. Bij een band die zoveel goede, spannende en verrassende songs weet te schrijven ga je niet zeuren over gebrek aan vernieuwing.

[ Bericht 0% gewijzigd door BUG80 op 22-12-2007 18:46:40 ]
methodmichzaterdag 22 december 2007 @ 16:19
Toch verrassend hoge noteringen voor de grote releases die ik wat vond tegenvallen (Wilco, Shins, PJ).

Wel een leuke lijst natuurlijk.

En Spinvis is een aparte, maar Goochelaars spelt ie wel gewoon met ch toch?
BUG80zaterdag 22 december 2007 @ 18:57
quote:
Op zaterdag 22 december 2007 16:19 schreef methodmich het volgende:
Toch verrassend hoge noteringen voor de grote releases die ik wat vond tegenvallen (Wilco, Shins, PJ).
Ach, die van PJ vind ik een leuk experiment, maar volgende keer weer een lekker rauwe plaat graag.

De laatste Wilco vind ik zeker niet tegenvallen. Ondanks dat het op het eerste gehoor wat gewoontjes klinkt zitten er zoveel leuke originele dingen in. Ik heb hem al heel vaak gedraaid en toch ontdek ik elke keer weer wat nieuws.
quote:
Wel een leuke lijst natuurlijk.
Thanks.
quote:
En Spinvis is een aparte, maar Goochelaars spelt ie wel gewoon met ch toch?
Je verwacht het niet he

Bij jou miste ik trouwens nog Modest Mouse, vind je die ook tegenvallen?
SoSolidzaterdag 22 december 2007 @ 20:49
Ik weet niet wat het echte topic is, dus ik plaats em maar in beide

In willekeurige volgorde


Iron and wine - The shepherds dog
Zit super goed in elkaar, muzikaal zeer gevarieerd, mooie nummers. Alle nummers hebben een uniek gevoel, maar de cd is zeker een geheel. Relaxed om naar te luisteren. Folk achtige muziek.


Arts the beatdoctor - Transitions
Zeer goede grotendeels instrumentale hiphop, hier is hiphop tenminste muziek. Zeer funky, soul, swingend. Een goed tegengeluid en fijne afwisseling voor alles uit zwolle en omstreken komt (al is dat ook zeker niet slecht).


Animal Collective - Strawberry Jam
Prachtige gekte, voor mij een van de beste van het jaar.


The Shins - Wincing the night away
Erg leuke pop cd, leuke vrolijke nummers. Feel good.


Spinvis - Goochelaars en geesten
Mooie fragiele liedjes, en leuke teksten.


The White Stripes - Icky Thump


Grinderman - Grinderman
Heel vet geluid, rauw, rock & roll. Donkere teksten (No pussy blues ) De nieuwe band van Nick Cave, het is wat rauwer en ruiger dan veel van z'n andere werk.


Pharoahe Monch - Desire
In mijn ogen beste hiphop album van 2007


Common - Finding forever
Muzikaal wat Kanye West achtig, maar veel gevoeliger en veel betere raps natuurlijk. Soulachtig, funky.


Arcade fire - Neon Bible
Beetje bombastisch maar na een paar keer luisteren toch echt wel het vermelden waard. Begin de cd steeds meer te waarderen.

Ook erg mooi of nog niet genoeg geluisterd:Bright Eyes - Cassadaga
Hij heeft betere cd's, maar zeer welkom!

Radiohead - In rainbows
Nog niet genoeg geluisterd, maar super vette cd!

Smashing pumpkins - Zeitgeist
In tegenstelling tot wat iedereen zegt, vind ik hem echt heel goed.
ranjazaterdag 22 december 2007 @ 21:16
Ik moet die van de Pumpkins nog steeds een keer luisteren, ben eigenlijk wel benieuwd maar neem er nooit tijd voor.
SoSolidzaterdag 22 december 2007 @ 21:23
ik zou zeggen, probeer hem zonder vooroordelen! maarja, misschien ben ik wel vreemd.
MrBadGuyzaterdag 22 december 2007 @ 21:31
Ik ga geen hele lijst maken, daarvoor heb ik te weinig albums gehoord van dit jaar, maar ik wil een uitschieter wel vernoemen en dat is: Ray Davies - Working Man's Cafe
Corsnorzaterdag 22 december 2007 @ 23:29
quote:
Op vrijdag 21 december 2007 11:23 schreef Idioteque het volgende:
Ik denk dat dit ongeveer de mijne is:

1. Radiohead - In Rainbows
2. Bjork - Volta
3. Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
4. UNKLE - War Stories
5. The Whitest Boy Alive - Dreams
6. Explosions in the sky - suddenly i miss everyone
7. Patrick Watson - Close To Paradise
8. Air - Pocket Symphony
9. Efterklang - Parades
10. Jos Gonzlez - Veneer
Whitest boy is uit 2006 kwam ik pas achter. Helaas.
SoSolidzaterdag 22 december 2007 @ 23:37
Queens of the stone age moet ik ook eens gaan luisteren, ik heb het altijd leuk gevonden er van te horen en op festicals te zien, maar heb er noit toe gezet om een album te kopen en me er in te verdiepen.
kciRzondag 23 december 2007 @ 15:13
Bij deze dan mij lijstje. Dit jaar was voor mij vooral een eyeopener voor andere genres dan indie en de semi-mainstream muziek. Door Typhoon ben ik nederlandse hiphop gaan waarderen, door Justice de meer elektronische muziek, Mogwai opende voor mij het deurtje naar post-rock, enz. Het was een goed jaar voor mijn muzikale ontwikkeling, laat ik het daar op houden.

01. Mono - Gone
02. Beirut - The Flying Club Cup
03. The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen
04. Typhoon - Tussen Licht en Lucht
05. Justice - †
06. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
07. Arcade Fire - Neon Bible
08. Battles - Mirrored
09. 65daysofstatic - The Destruction Of Small Ideas
10. lafur Arnalds - Eulogy For Evolution

11. Radiohead - In Rainbows
12. Apparat - Walls
13. Spinvis - Goochelaars en Geesten
14 The National - Boxer
15. Dez Mona - Moments Of Dejection Or Despondency
16. Klaxons - Mhyts Of The Near Future
17. Seabear - The Ghost That Carried Us Away
18. Datarock - Datarock Datarock
19. Followed By Ghosts - The Entire City Was Silent
20. The Wombats - A Guide To Love, Loss and Desperation
21. God Is An Astronaut - Far From Refuge
22. Voxtrot - Voxtrot
23. Tunng - Good Arrows
24. Bloc Party - A Weekend In The City
25. Patrick Watson - Close To Paradise
26. The Strange Death Of Liberal England - Forward March!
27. Burial - Untrue
28. Alaska In Winter - Dance Party In The Balkans
29. Do Make Say Think - You, You’re A History In A Rust
30. Kubus & BangBang - Learning Curve
ranjazondag 23 december 2007 @ 15:28
Mijn top 25... laat ik ook eens van onder naar boven werken.

25 Fuck Me USA - Fuck Me USA
Ik begin de Top 25 maar eens met een bak herrie. Je moet er voor in de stemming zijn maar dan is het ook erg goed, soort monotone versie van Jesus & Mary Chain maar dan harder.
24 The Suicidal Birds - Versus life
Meer herrie, maar meer lofi, dwz op niet teveel sporen opgenomen vuige rock'n'roll. Ondanks dat het bijna hetzelfde klinkt als hun debuut mis ik toch iets, maar goed genoeg voor deze plaats.
23 Nadj - L
Een Frans trio dat ergens tussen alt.rock en pop zit, prima plaat.
22 Fabienne Delsol - Between You and Me
Uit Frankrijk maar bekend geworden (?) als zangeres van The Bristols. Maakte ze daar nog punkpop'n'roll mee, nu is het meer richting zuchtmeisje met wat Holly Golightly invloeden. Erg fijn.
21 Roosbeef - Roosbeef
Slechts 7 nummers op deze plaat wat ook als EP is uitgegeven. Toch wil ik het in de lijst noemen omdat het wel bijzonder is. Een 'love it or hate it' stijl, nou ja, lijkt me duidelijk.
20 LCD Soundsystem - Sound of Silver
Ik was erg geneigd deze veel hoger te zetten maar als ik dit album draai begint 'het' eigenlijk pas bij track 5 en houdt op na 7. De rest van de nummers is ook wel ok maar niet bijzonder, daarom deze relatief lage plaats vor een album wat wel een van de beste tracks van 2007 bevat (All My Friends).
19 Ultra Orange & Emmanuelle - Ultra Orange & Emmanuelle
Dat 2007 niet zo'n slecht jaar is merk je als ik een album als dit niet hoger kan zetten. Emmanuelle is actrice Emmanuelle Seigner. Denk je nu van 'ik wist niet dat die kon zingen', vrees niet, dat kan ze ook niet. Maar, dat kunnen er wel meer niet. Ik noem een Nico. En niet bepaald willekeurig want de muzikanten doen hun best om een zo goed mogelijk Velvet Underground sfeertje te scheppen wat redelijk lukt.
18 Blonde Redhead - 23
Dat 2007 niet zo'n slecht jaar is merk je als ik een album als dit niet hoger kan zetten. Stond voorgangen "Misery is a Butterfly" in 2005 nog trots op 1, dit keer zit er niet meer in dan 18. Dat terwijl het album niet eens veel slechter is, al mist ook hier 'iets' onbeschrijfbaars.
17 The Bishops - The Bishops
Eigelijk 16b. Lastig als er 2 albums uitkomen die beide evenveel geinspireerd zijn op hetzelfde voorbeeld, in dit geval The Beatles. Met z'n 3en maken ze er een vrolijke 60s nostalgie van.
16 The Madd - Ongeneeslijk Beat
Dit dan dus 16a. The Madd tapt uit hetzelfde vaatje als The Bishops maar maakt het iets puntiger, iets harder.
15 Miss Alex White and the Red Orchestra - Space & Time
Ook zo retro als wat maar niks Beatles, gewoon lekkere garagerock. Helemaal goed.
14 Nushu - Nevermind Lullabye
Gevonden op cdbaby toen ik zcht op 'klinkt als Bangles'. Dat klopt natuurlijk niet helemaal maar je moet het toch ergens mee vergelijken. In elk geval lekkere en lekker in het gehoor liggende poprock met meestemmige dameszang.
13 Plastiscines - LP1
13 nummers in 24 minuten... 4 piepjonge dames komen uit Frankrijk en zingen zo'n beetje de helft van hun album in hun eigen taal en de rest in gebroken engels, hoewel minder accent dan een Emannuelle Seigner. Puntige punkrock.
12 My Little Radio - My Little Radio
Uit Boston dus goed. Begin dit jaar ontdekt en pas recent op cd weten te bemachtigen. Als het album begint, bij de eerste 2 a 3 nummers denk ik meteen aan Letters to Cleo en voorspel al top 100 allertijden noteringen, maar gedurende het album weten ze dat toch niet helemaal waar te maken. Maar het geeft wel aan in welk straatje je het moet zoeken.
11 Kristin Hersh - Learn to Sing Like a Star
De eerste singer/songwriter in deze lijst. Hersh is natuurlijk geen onbekende als zangeres van Throwing Muses en 50 Foot Wave en van haar solowerk. Dit album bevalt van haar soloalbums het best, goed bij stem en lekkere nummers.
10 Hospital Bombers - Footnotes
De hoogstgenoteerde Nederlandse band en nog op Excelsior ook. Tja. Bij dit soort albums stap ik daar makkelijk overheen. De eerste 30 seconden van het albumklinken als Bowie tijdens een climax in een van z'n glamnummers waarna het feest in track 2 en 3 pas echt losbarst, mede dankzij de viool van ex-Seedling Susanne. En het blijft een feestje in de meeste nummers.
9 You Say Party! We Say Die! - Lose All Time
Meer feest! B52's zingen bij maximo Park? Maar dan heel anders? Moeilijk te omschrijven. Wel erg gaaf.
8 The Raveonettes - Lust Lust Lust
The Raveonettes hebben hun stofzuiger gerepareerd en ruisen als nooit tevoren. Helemaal goed. Jammer dat het live minder bijzonder is dan op plaat.
7 Ruby Throat - The Ventriloquist
Katie Jane Garside, bekend van Queen Adreena en daarvoor Daisy Chainsaw, en gitarist Chris Whittingham maken rustige liedjes, weinig meer dan een ingetogen Katie Jane en een acoustische gitaar. Maar wel erg mooi en bij vlagen bloedstollend.
6 Holly McNarland - Chin Up Buttercup
Meer singer/songwriter, dit keer uit Canada. Holly begon als boze dame in een beetje Alanis Morisette stijl in 1997, nu 10 jaar later komt haar 3e album en is ze wat rustiger geworden maar nog steeds erg goed, of misschien wel wat constanter goed. Aanrader voor liefhebbers van het vrouwelijke s/sw genre
5 Reverend and the Makers - The State of Things
Wat een concert op Lowlands, en op plaat maken ze het helemaal waar. Waar LCD Soundsystem op momenten piekt blijft The Reverend gewoon het hele album door feesten. Natuurlijk is het niet echt vergelijkbaar, dit is meer gitaar georienteerd maar dezelfde soort drive zit er wel in.
4 Sophie Ellis-Bextor - Trip the Light Fantastic
Sophie is helemaal terug met haar 3e album en bewijst dat ze 'het' nog steeds kan. Prima popsongs van een zo goed als constante kwaliteit, verslavend plaatje.
3 Vanessa Paradis - Divinidylle
Ook Vanessa is terug met haar 5e studio album, de eerste in 7 jaar. Heeft ze in het verleden albums laten schrijven en produceren door grote namen als Serge Gainsbourg (2e album) en Lenny Kravitz (3e album), dit keer heeft ze de in Frankrijk erg populaire Mathieu Chdid (solo platen makend als -M- ) weten te strikken, niet alleen als hofleverancier voor de songs maar ook als gitarist (en ook in haar live band). De liedjes lopen uiteen van ballads naar pop naar reggae naar rock, van alles wat zoals we eigenlijk wel van Vanessa gewend zijn.
2 The White Stripes - Icky Thump
Lang dacht ik dat dit gewoon het nummer 1 album van 2007 zou moeten worden. Het is een geweldig album, helemaal in de compromisloze White Stripes stijl en doet het Raconteurs avontuurtje van jack snel vergeten. Hij weet weer waar het om gaat, gefreak met de gitaar en simpel maar doetreffend drumwerk van Meg. Meer heb je niet nodig.
1 Julie Meyers - Good Girl Blues
En toen was daar deze singer/songwriter uit Sacramento. Gevonden op cdbaby waar ze wordt vergeleken met Juliana Hatfield en Liz Phair. S/sw ja, maar feitelijk meer dan dat. Het zijn gewoon stuk voor stuk pareltjes en kunststukjes wat Julie op plaat heeft gezet. Veel wisselingen en weinig korte nummers, een bijzondere manier van zingen, maken dit album tot een belevenis en zeker geen standaard s/sw album.


[ Bericht 0% gewijzigd door ranja op 23-12-2007 17:28:06 ]
Beregdzondag 23 december 2007 @ 17:39
1. Grinderman - grinderman
quote:
I sent her every type of flower
I played the guitar by the hour
I padded her revolted little (don't know)
But still she just didn't want to

I wrote a song with 100 lines
I picked a bunch of dandelions
I walked her through the trembling pines
But she just even then didn't want to
She just never wants to
Nick Cave is een genie!

2.Feist - the reminder
en dan vooral het nummer "the park".

3.Dr Dog - we all belong
They say sigarettes can kill you, but when you didn't come back
everytime when I thought of you I smoked a whole pack

4. the white stripes - icky thump
De twee vorige matig, deze zeer puik

5. Patrick Wolf - the magic position
tevens een van de beste optredens die ik dit jaar gezien heb. Dat speelt ook.

6.Zita Swoon - big city
helaas ben ik het album reeds kwijt. Maar volgens mij bewijst dit album dat zita swoon de beste Belgische band van het moment is.

7. Jens Lekman - Nights in Kortedela
Je zou van minder vrolijk worden.

8. akron/family - love is simple
Maar de livedvd erbij is nog leuker.

9. nina nastasia & jim white - you follow me

10. wilco - sky blue sky
een mindere wilco is nog steeds beter dan veel andere. en live staan de nummers als een dijk.

(nog aan te vullen)
Patjakkerzondag 23 december 2007 @ 17:49
1 Reverend and the Makers - The State of Things
2 Ghostface Killah - The Big Doe Rehab
3 The Opposites - Begin Twintig
4 Pharoahe Monch - Desire
5 Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
6 The Shins - Wincing the Night Away
7 LCD Soundsystem - Sound of Silver
8 The White Stripes - Icky Thump
PDOAzondag 23 december 2007 @ 18:18
Mijn Top 20, op alfabetische volgorde:
Alabama 3 - M.O.R.
Ashtech - Walking Target
Chromeo - Fancy Footwork
Duncan, Paul - Above The Trees
Fatboy Slim - The Greatest Hits: Remixed
Fink - Distance And Time
Hartnoll, Paul - The Ideal Condition
Jacknife Lee - Jacknife Lee
Kettel - Whisper Me Wishes
KMFDM - Tohuvabohu
Middleton, Malcolm - A Brighter Beat
Nine Inch Nails - Year Zero
Orb, The - The Dream
Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release
Tobin, Amon - Foley Room
Tunng - Good Arrows
Underworld - Oblivion With Bells
UNKLE - War Stories
White, Jim - Transnormal Skiperoo
Williams, Saul - The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!
Hephaistos.zondag 23 december 2007 @ 18:25
quote:
Op zondag 23 december 2007 18:18 schreef PDOA het volgende:

Niggy Tardust!
PDOAzondag 23 december 2007 @ 18:36
quote:
Op zondag 23 december 2007 18:25 schreef Hephaistos. het volgende:

[..]

Wat is daar zo leuk aan?
Hephaistos.zondag 23 december 2007 @ 18:45
quote:
Op zondag 23 december 2007 18:36 schreef PDOA het volgende:

[..]

Wat is daar zo leuk aan?
Het zal mijn racistische inborst wel zijn dat ik dat soort dingen grappig vind...
cafcazondag 23 december 2007 @ 20:43
quote:
Op zaterdag 22 december 2007 23:29 schreef Corsnor het volgende:

[..]

Whitest boy is uit 2006 kwam ik pas achter. Helaas.
en Veneer van Jos Gonzales is uit 2003/2005....
Aisumasenmaandag 24 december 2007 @ 01:51
Het is dit jaar voor mij bijna onmogelijk om een lijst te maken. Toch volgt een poging snel...
JeroenVmaandag 24 december 2007 @ 02:10
quote:
Op maandag 24 december 2007 01:51 schreef Aisumasen het volgende:
Het is dit jaar voor mij bijna onmogelijk om een lijst te maken. Toch volgt een poging snel...
Arctic Monkeys staan vast niet op 1
Sj0erdiemaandag 24 december 2007 @ 11:48
Ik ben sinds gisteren nieuw hier...... dit wekt meteen mijn interesse !

Zal vandaag ook eens posten hier, ben er nog niet helemaal uit...
Longmenmaandag 24 december 2007 @ 11:55
quote:
Op zondag 23 december 2007 17:39 schreef placebeau het volgende:
[
6.Zita Swoon - big city
helaas ben ik het album reeds kwijt. Maar volgens mij bewijst dit album dat zita swoon de beste Belgische band van het moment is.
Dat is dEUS.
Nieuw album op stapel in 2008
chansadresmaandag 24 december 2007 @ 14:56
Dit is ongeveer wel alle albums die ik dit jaar heb beluisterd, heb ze in een handige top 150 gezet. Zitten een paar 2006 platen in die echt doorbraken in 2007 (Milow bijvoorbeeld), 2 b-sides albums (Gorillaz en Killers) een verzamelalbum (Led Zeppelin) en een soundtrack (Control). Voor de rest allemaal gewone platen uit dit jaar.

1. Jack Peate - Matinee
2. The Hoosiers - The Trick to Life
3. Radiohead - In Rainbows
4. Klaxons - Myths of the Near Future
5. Kaiser Chiefs - Yours Truly Angry Mob
6. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
7. Editors - An End Has A Start
8. Modest Mouse - We Were Dead Before the Ship Even Sank
9. The Killers - Sawdust
10. Serj Tankian - Elect the Dead
11. Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris
12. Maxmo Park - Our Earthly Pleasures
13. The White Stripes - Icky Thump
14. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
15. The Wombats - A Guide to Love Loss And Desperation
16. Reverend and the Makers - The State of Things
17. Led Zeppelin - Mothership
18. Milow - The Bigger Picture
19. Mark Ronson - Version
20. Arcade Fire - Neon Bible
21. Enter Shikari - Take to the Skies
22. Ghosts - The World Is Outside
23. Paramore - RIOT!
24. Interpol - Our Love to Admire
25. Fall Out Boy - Infinity on High
26. Battles - Mirrored
27. Band of Horses - Cease to Begin
28. Fiction Plane - Left Side of the Brain
29. Mika - Life in Cartoon Motion
30. Digitalism - Idealism
31. Sick Puppies - Dressed Up as Life
32. Patrick Watson – Close To Paradise
33. Just Jack - Overtones
34. Goose - Bring it On
35. Paul McCartney - Memory almost full
36. Kate Nash - Made Of Bricks
37. Shitdisco - Kingdom Of Fear
38. Nine Inch Nails - Year Zero
39. Maroon 5 - It Won't Be Soon Before Long
40. Athlete - Beyond the Neighbourhood
41. Biffy Clyro - Puzzle
42. Rooney - Calling the World
43. The Bravery - The Sun and the Moon
44. Hard-Fi - Once upon a Time in the West
45. Dave Gahan - Hourglass
46. Travis - The Boy with No Name
47. Coparck – The 3rd Album
48. KT Tunstall - Drastic Fantastic
49. The Bees - Octopus
50. Moke - Shorland
51. The National - Boxer
52. Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me
53. The Twang - Love It When I Feel Like This
54. Justice - †
55. Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet
56. Limbeck - Limbeck
57. Saybia - Eyes on the Highway
58. Finger Eleven - Them Vs. You Vs. Me
59. Gorillaz - D-Sides
60. iLiKETRAiNS - Elegies to Lessons Learnt
61. Milburn - These Are the Facts
62. Daft Punk - Alive
63. The Enemy - We'll Live and Die in These Towns
64. Wouter Hamel - Hamel
65. Jos Gonzlez - In Our Nature
66. Ben Harper & the Innocent Criminals - Lifeline
67. Leaf - Life's a beach
68. Matchbox Twenty - Exile on Mainstream
69. Stars - Do You Trust Your Friends?
70. Rilo Kiley - Under The Blacklight
71. Grinderman - Grinderman
72. Bright Eyes - Cassadaga
73. Hermano - Into The Exam Room
74. Elliott Smith - New Moon
75. Air Traffic - Fractured Life
76. The Pigeon Detectives - Wait for Me
77. Hayseed Dixie - Weapons of Grass Destruction
78. The Shins - Wincing the Night Away
79. Tunng - Good Arrows
80. Voxtrot - Voxtrot
81. Stereophonics - Pull the Pin
82. Nine Black Alps - Love / Hate
83. Manic Street Preachers - Send Away the Tigers
84. The Cinematics - A Strange Education
85. Rufus Wainwright - Release the star
86. OneRepublic - Dreaming Out Loud
87. Babyshambles - Shotter's Nation
88. Silverchair - Young Modern
89. Beirut - The Flying Club Cup
90. Dinosaur Jr. - Beyond
91. The Nightwatchman - One Man Revolution
92. Hell is for Heroes - Hell Is for Heroes
93. Ben Lee - Ripe
94. The Birthday Massacre - Walking With Strangers
95. Iron & Wine - The Shepherd's Dog
96. Scouting for Girls - Scouting for Girls
97. Duran Duran - Red Carpet Massacre
98. Eddie Vedder - Into the Wild
99. The View - Hats Off to the Buskers
100. Feist - The Reminder
101. The Good, the Bad and the Queen - The Good, the Bad and the Queen
102. Dntel - Dumb Luck
103. Jamie T - Panic Prevention
104. !!! - Myth Takes
105. Relax - Pirates Among Puppets
106. The Almost - Southern Weather
107. Turin Brakes - Dark on Fire
108. Ween - La Cucaracha
109. The Maccabees - Colour It In
110. Dolores O'Riordan - Are You Listening?
111. Annie Lennox - Songs of Mass Destruction
112. Ryan Adams - Easy Tiger
113. The Used - Lies for the Liars
114. Bastian - IV
115. The Eagles - Long Road Out of Eden
116. Little Man Tate - About What You Know
117. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga
118. Maps - We Can Create
119. Bloc Party - A Weekend in the City
120. Loudon Wainwright III - Strange Weirdos
121. Wilco - Sky Blue Sky
122. Thief - Sunchild
123. Malcolm Middleton - A Brighter Beat
124. Bjrk - Volta
125. Puscifer - V is for Vagina
126. Linkin Park - Minutes to Midnight
127. The Hives - The Black and White Album
128. Anouk - Who's Your Mamma
129. Kelly Jones - Only the names have changed
130. Cobra Starship - Viva La Cobra!
131. Sandra Nasic - The Signal
132. Funeral For A Friend - Tales Don't Tell Themselves
133. Avenged Sevenfold - Avenged Sevenfold
134. Fixkes – Fixkes
135. Emery - I'm Only a Man
136. The Thrills - Teenager
137. Orson - Culture Vultures
138. Findel - Findel Enters the Shadowlands
139. VanVelzen - Unwind
140. John Fogerty - Revival
141. Original Soundtrack - Control
142. Angels & Airwaves - I-Empire
143. Ash - Twilight of the Innocents
144. Barenaked Ladies - Barenaked Ladies Are Men
145. Jay-Jay Johanson - The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known
146. Explosions in the Sky - All of a Sudden I Miss Everyone
147. on Spoke - on Spoke
148. Madina Lake - From Them, Through Us, to You
149. She Wants Revenge - This Is Forever
150. Parkway Drive - Horizons
Zmaandag 24 december 2007 @ 15:03
Wat voor een waarde moeten we nu aan jouw #150 hechten?
peacemanmaandag 24 december 2007 @ 15:15
quote:
Op maandag 24 december 2007 11:55 schreef Longmen het volgende:

[..]

Dat is dEUS. [ afbeelding ]
Nieuw album op stapel in 2008
Neen dus...Ben het met Placebeau eens. Daarbij heeft dEUS in 2007 geen nieuw album uitgebracht en is het dus ook een zinloze discussie
chansadresmaandag 24 december 2007 @ 15:55
quote:
Op maandag 24 december 2007 15:03 schreef Z het volgende:
Wat voor een waarde moeten we nu aan jouw #150 hechten?
Van tot
Dit zijn mijn favoriete platen van 2007. Al zijn de albums in de top 20 toch wel de must have'jes
Zmaandag 24 december 2007 @ 15:58
quote:
Op maandag 24 december 2007 15:55 schreef chansadres het volgende:

[..]

Van tot
Dit zijn mijn favoriete platen van 2007. Al zijn de albums in de top 20 toch wel de must have'jes
Je bent een optimist.
JelleSmaandag 24 december 2007 @ 18:43
Linkin Park in dezelfde lijst als Elliott Smith voelt voor mij toch als heiligschennis.
Cool_Runnermaandag 24 december 2007 @ 19:22
6. Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala
5. Kings Of Leon - Because Of The Times
4. Prince - Planet Earth
3. Bruce Springsteen - Magic
2. Thurston Moore - Trees Outside The Academy
1. Seal - System
methodmichdinsdag 25 december 2007 @ 10:51
Leuke top 10 van Placebeau weer en ik denk dat je goed zit met je bewering over Zita Swoon. Ze ontwikkelen zich nog altijd fantastisch, terwijl ik de laatste dEUS vond tegenvallen.

En dan durft OOR nota bene Big City in de flop 20 te zetten.....
_Magnolia_dinsdag 25 december 2007 @ 13:49
1. Arcade Fire - Neon Bible
2. Iron And Wine - The Sheperd's Dog
3. Radiohead - In Rainbows
4. Brandi Carlile - The Story
5. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga
6. Patty Griffin - Children Running Through
7. Bruce Springsteen - Magic
8. Low - Drums And Guns
9. Ryan Adams - Easy Tiger
10. Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81
trebremmitdinsdag 25 december 2007 @ 13:56
quote:
Op dinsdag 25 december 2007 10:51 schreef methodmich het volgende:
Leuke top 10 van Placebeau weer en ik denk dat je goed zit met je bewering over Zita Swoon. Ze ontwikkelen zich nog altijd fantastisch, terwijl ik de laatste dEUS vond tegenvallen.

En dan durft OOR nota bene Big City in de flop 20 te zetten.....
Oor vindt alleen britse bands goed.
TheVulturedinsdag 25 december 2007 @ 15:28
Mijn top 15 van dit jaar

1 The Gossip - Standing in the Way of Control
2 Mika - Love Today
3 Paolo Nuttini - New Shoes
4 Good Things End - I know
5 Our Velocity - Maximo Park
6 The Wombats - Let's dance to Joy Division
7 Leaf - Wonderwoman
8 Foo Fighters - The Pretender
9 Plaim White T's - Hey there Delilah
10 30 Seconds to Mars - The Kill
11 Interpol - The Heinrich Manoeuvre
12 Arctic Monkeys - Brianstorm
13 Moke - Last chance
14 The Hives - Tick Tick Boom
15 Kate Nash - Foundations
methodmichwoensdag 26 december 2007 @ 11:31
quote:
Op dinsdag 25 december 2007 13:56 schreef trebremmit het volgende:

[..]

Oor vindt alleen britse bands goed.
Daar zit wel wat in!

Overigens is de keuze van Ranja voor Hospital Bombers ook erg goed. Leuke band!
Necromancerwoensdag 26 december 2007 @ 17:54
Mijn top-20:

1) Maximo Park - Our Earthly Pleasures
2) The White Stripes - Icky Thump
3) Coheed And Cambria - No World For Tomorrow
4) To My Boy - Messages
5) The Dillinger Escape Plan - Ire Works
6) True Colors - Focus On The Light
7) Baroness - Red Album
8) Radiohead - In Rainbows
9) Volbeat - Rock The Rebel/Metal The Devil
10) Taint - Secrets And Lies
11) Oceansize - Frames
12) Blackbox Revelation - Set Your Head On Fire
13) The Homefront - Sacrifice
14) Clutch - From Beale Street To Oblivion
15) The Devil Wears Prada - Plagues
16) Alter Bridge - Blackbird
17) Coliseum - No Salvation
18) Bayside - The Walking Wounded
19) Oh Sleeper - When I Am God
20) A Day To Remember - For Those Who Have Heart
zwareshagdonderdag 27 december 2007 @ 13:43
quote:
Op maandag 24 december 2007 14:56 schreef chansadres het volgende:
Dit is ongeveer wel alle albums die ik dit jaar heb beluisterd, heb ze in een handige top 150 gezet. Zitten een paar 2006 platen in die echt doorbraken in 2007 (Milow bijvoorbeeld), 2 b-sides albums (Gorillaz en Killers) een verzamelalbum (Led Zeppelin) en een soundtrack (Control). Voor de rest allemaal gewone platen uit dit jaar.

...
...
150. Parkway Drive - Horizons
Luister je alleen nieuwe muziek? Ik heb met moeite een top 5 van 2007 kunnen samenstellen (komt later, denk ik).
Grobbeldonderdag 27 december 2007 @ 20:03
150 albums is wel erg veel inderdaad... Een lijstje maken met de beste 150 tracks (zoals elk jaar) lukt me daarentegen zonder problemen.

1 . Menomena - Evil Bee
2 . Pinback - From Nothing to Nowhere
3 . Liars - Plaster Casts of Everything
4 . Modest Mouse - Little Motel
5 . Maxmo Park - Our Velocity
6 . LCD Soundsystem - All My Friends
7 . 4Hero - Morning Child
8 . Kashmir - She's Made of Chalk
9 . Clap Your Hands Say Yeah - Satan Said Dance
10 . Cold War Kids - Hang me up to Dry

11 . Modest Mouse - Dashboard
12 . Interpol - The Heinrich Maneuver
13 . Kings of Leon - On Call
14 . Deerhoof - The Perfect Me
15 . The Good The Bad & The Queen - The Good The Bad & The Queen
16 . The National - Fake Empire
17 . Black Rebel Motorcycle Club - Berlin
18 . Alamo Race Track - The Northern Territory
19 . Feist - My Moon My Man
20 . Bjrk - Declare Independence

21 . Loney, Dear - Saturday Waits
22 . Lewis and Clarke - Before it Breaks You
23 . The Wombats - Kill the Director
24 . The Arcade Fire - Intervention
25 . Stars - The Night Starts Here
26 . Charlotte Gainsbourg - The Operation
27 . Elevator Suite - The Wheel
28 . Cortney Tidwell - Don't let stars keep us tangled up (ewans objects in space remix)
29 . A Mountain of One - Ride
30 . Enon - Mr. Ratatatatat

31 . Maps - You Don't Know Her Name
32 . The Arcade Fire - No Cars Go
33 . The Blood Brothers - Laser Life
34 . Sparklehorse - Ghost in the Sky
35 . Sigur Rs - Heima (live)
36 . Dan le Sac vs. Scroobius Pip - Thou Shalt Always Kill
37 . Magic People - Firefighter Fighter
38 . Keren Ann - Lay Your Head Down
39 . Club 8 - Heaven
40 . Travis Morrison - As We Proceed

41 . Clockcleaner - 2 Vomiting Mirrors
42 . Klaxons - It's Not Over Yet
43 . Shining - In the Kingdom of Kitsch You Will Be a Monster
44 . And you will know us by the trail of Dead - Naked Sun
45 . Interpol - No I in Threesome
46 . Hearts Revolution - C.Y.O.A.
47 . Les Savy Fav - What Would Wolves Do?
48 . The Comas - Red Microphones
49 . The Rapture - The Sound
50 . The Shins - Sleeping Lessons

51 . Animal Collective - Fireworks
52 . Battles - Atlas
53 . Rosie Thomas - Much Farther to Go
54 . Dizzee Rascal - Sirens
55 . Just Jack - Starz in their Eyes
56 . Los Campesinos! - You! Me! Dancing!
57 . Sons and Daughters - Gilt Complex
58 . Black Francis - Threshold Apprehension
59 . Kevin Drew - Backed out on the…
60 . Editors - The Racing Rats

61 . Klaxons - Gravity's Rainbow
62 . Okkervil River - Our Life is not a Movie or Maybe
63 . C-Mon & Kypski - Make My Day
64 . Battles - Tonto
65 . Duke Special - Our Love Goes Deeper Than This
66 . Alamo Race Track - Lee J. Cobb is Screaming a Lot
67 . LCD Soundsystem - Time to Get Away
68 . Victorian English Gentlemen Club - Stupid as Wood
69 . Patrick Watson - Luscious Life
70 . Reverend and the Makers - Heavyweight Champion of the World

71 . The Go Find - The New Year
72 . The Fields - Charming the Flames
73 . Animal Collective - Peacebone
74 . Elliott Smith - High Times
75 . Au Revoir Simone - Fallen Snow
76 . Kaiser Chiefs - The Angry Mob
77 . !!! - Must be the Moon
78 . The Rifles - Talking
79 . Caribou - Melody Day
80 . Crystal Castles - 3 XxzxcZx Me

81 . Antibalas - Beaten Metal
82 . Asobi Seksu - Goodbye
83 . Blood Red Shoes - I Wish I Was Someone Better
84 . Blonde Redhead - 23
85 . Babyshambles - Delivery
86 . Simple Kid - Serotonin
87 . Super Furry Animals - Show Your Hand
88 . Captain Phoenix - Pistols & Hearts (Bloody Beetroots Remix)
89 . Arctic Monkeys - Teddypicker
90 . Bonde do Role - Gasolina (Fake Blood Remix)

91 . Tokyo Police Club - Cheer it On
92 . Voxtrot - Firecracker
93 . Eels - Royal Pain
94 . Radiohead - Bodysnatchers
95 . Ghosts - Ghosts
96 . Holy Fuck - Lovely Allen
97 . Bitrock - Groovin'
98 . Manic Street Preachers - Autumn Song
99 . The Wombats - Let's Dance to Joy Division
100 . The National - Mistaken for Strangers

101 . Oi Va Voi - Yuri
102 . Tokyo Police Club - Your English is Good
103 . Dave Gahan - Kingdom
104 . Fire Engines - Meat Whiplash
105 . Bromheads Jacket - Lesley Parlafitt
106 . Clare & The Reasons - Pluto
107 . Hot Chip - My Piano
108 . Operator Please - Just a Song About Ping Pong
109 . Yourcodenameis:milo - I'm Impressed
110 . Talib Kweli - Hot Thing

111 . Queens of the Stone Age - Sick Sick Sick
112 . The Audience - JFK
113 . The Gossip - Standing in the Way of Control (Le Tigre Remix)
114 . The Noisettes - Sister Rosetta
115 . Goose - Low Mode
116 . Confuse the Cat - The Deepest Blue
117 . Datarock - Fa-Fa-Fa
118 . Fucked Up - Stress
119 . Metric - Empty
120 . The Charlatans - You Cross My Path

121 . Band of Horses - Is there a Ghost?
122 . Low - Breaker
123 . Parts & Labor - Fractured Skies
124 . Spoon - You Got yr Cherry Bomb
125 . Silversun Pickups - Well Thought Out Wrinkles
126 . O'Death - Down to Rest
127 . Josh Pyke - Private Education
128 . Modest Mouse - Missed the Boat
129 . New Rhodes - The History of Britain
130 . Slaraffenland - Watch Out

131 . Smashing Pumpkins - That's the Way (My Love is)
132 . Kent - Ingenting
133 . Muse - Map of the Problematique
134 . Pigeon Detectives - I'm Not Sorry
135 . Silversun Pickups - Future Foe Scenarios
136 . You Say Party! We Say Die - Like I Give a Care
137 . UNKLE - Burn my Shadow
138 . Turzi - Afghanistan
139 . Monta - Good Morning Stranger
140 . Jakobinarina - This is an Advertisement

141 . Justice - D.A.N.C.E.
142 . Groove Armada - Get Down
143 . Envelopes - Smoke In The Desert, Eating The Sand, Hide In The Grass
144 . Y.A.C.H.T. - Women of the World
145 . White Williams - New Violence
146 . Kasabian - Me Plus One
147 . 12 Stone Toddler - Rabbit
148 . Future of the Left - Adeadenemyalwayssmellsgood
149 . Artefact - Stay in Bed
150 . The Bishops - The Only Place I Can Look is Down
Mhjoezickdonderdag 27 december 2007 @ 20:58
Amon Tobin - Foley Room
Battles - Mirrored
Do make say think -You, you're a history in rust
Elliott Smith - New Moon
God is an Astronaut - Far From Refuge
Grinderman - Grinderman
Nine Inch Nails - Year Zero
Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet
Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
Radiohead - In Rainbows
The Field - From here we go sublime
The Tuss - Rushup Edge
-Ziq - Dunisbourne Abbots Soulmate Devastation Technique
!!! - Myth Takes

Absoluut niet op alfabetische volgorde natuurlijk.
Ik ben niet 100% zeker wat betreft de betrouwbaarheid van de datum van een paar albums maar als iemand iets ziet dat niet klopt verander ik het.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mhjoezick op 27-12-2007 21:05:21 ]
PDOAdonderdag 27 december 2007 @ 21:18
Als je -Ziq leuk vindt moet je zeker Kettel eens checken.
Mhjoezickdonderdag 27 december 2007 @ 21:23
quote:
Op donderdag 27 december 2007 21:18 schreef PDOA het volgende:
Als je -Ziq leuk vindt moet je zeker Kettel eens checken.
Ik ben het nu aan het checken op last en het klinkt zeker nice.
methodmichvrijdag 28 december 2007 @ 16:01
quote:
Op donderdag 27 december 2007 20:03 schreef Grobbel het volgende:
150 albums is wel erg veel inderdaad... Een lijstje maken met de beste 150 tracks (zoals elk jaar) lukt me daarentegen zonder problemen.
Leuk weer. Zijn dit allemaal singles of ook gewoon albumtracks?

En ken je The Song Is The Single van Barr? Denk dat je die ook wel leuk zal vinden.
Grobbelvrijdag 28 december 2007 @ 16:25
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 16:01 schreef methodmich het volgende:

[..]

Leuk weer. Zijn dit allemaal singles of ook gewoon albumtracks?

En ken je The Song Is The Single van Barr? Denk dat je die ook wel leuk zal vinden.
Misschien dat er hier en daar een niet-single tussen zit, maar voor het grootste gedeelte zijn dit allemaal singles, inderdaad.

Nummer wat je tipte ken ik nog niet. Ik ga eens op zoek.
methodmichvrijdag 28 december 2007 @ 16:33
Okee, hoe vind jij altijd precies wat singles zijn van de obscuurdere bands?

Want ik zou het van het gros uit mijn jaarlijst niet weten.
Grobbelvrijdag 28 december 2007 @ 16:47
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 16:33 schreef methodmich het volgende:
Okee, hoe vind jij altijd precies wat singles zijn van de obscuurdere bands?

Want ik zou het van het gros uit mijn jaarlijst niet weten.
Gewoon een beetje bij houden.

http://www.free40.nl/
http://www.kinkfm.com/
http://www.pitchforkmedia.com/page/forkcast
methodmichzaterdag 29 december 2007 @ 15:48
Leuke sites.

Toch denk ik dat ik morgen ofzo maar gewoon nog een top 20 van beste nummers doe, zonder na te gaan of het singles zijn.
Aisumasenzaterdag 29 december 2007 @ 21:42
2007 was een geweldig album-jaar. Mijn top 5 was simpel samen te stellen - baas boven baas - maar ik had er moeite mee om mijn favoriete albums tot 25 stuks te beperken.

Toch vielen er dit jaar ook veel albums tegen. Coparck, Justice, Jamie T, Klaxons, Dizzee Rascas, The Hives, Mark Ronson en zelfs Prince. Allemaal albums waar ik veel van verwacht had, maar die flink tegenvielen. Met als dieptepunt de draken van onder andere The Pigeon Detectives, Bloc Party, Clap Your Hands Say Yeah, The Wombats, Jay-Z en Kings of Leon.

Omdat er ook zo veel goede albums dit jaar zijn uitgekomen, heb ik veel platen nog niet eens kunnen beluisteren. De platen van bijvoorbeeld El-P, Common. Polyphonic Spree, Club Of High Eyebrows en Little Barrie heb ik helaas nog niet goed genoeg kunnen beluisteren om een eerlijk jaarlijst-oordeel over te vellen. Misschien kom ik er volgend jaar achter dat ze hoog in de lijst behoren. Jammer dan...

Trouwens, ik begin ook maar niet aan een track-lijst dit jaar. De top 50 zou dan simpelweg enkel uit Arctic Monkeys-nummers zou bestaan, en dat wordt wat saai. Zelfs de beste nummers van mijn favoriete artiesten konden niet tippen aan zelfs de minste nummers van AM.

GENOEG GEPRAAT!
Eerst even alfabetisch wat platen die een dikke 7 verdienen, maar toch niet voorkomen in mijn jaarlijst:

Basia Bulat - Oh My Darling
The Beastie Boys - The Mix-Up
Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81
Extince - Toch?!
Grinderman – Grinderman
Money Mark - Brand New By Tomorrow
Stereophonics - Pull The Pin
Wilco - Sky Blue Sky

En dan nu het echte werk, de toplijst...

1. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare2. Paul McCartney - Memory Almost Full3. Ray Davies - Working Man’s Cafe4. Editors - An End Has A Start5. LCD Soundsystem - Sound Of Silver

6. Bromheads Jacket - Dits From The Commuter Belt
7. Kanye West – Graduation
8. The Bees – Octopus
9. The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen
10. The View - Hats Off To The Buskers

11. The Shins - Wincing The Night Away
12. Jack Penate – Matinee
13. Interpol - Our Love To Admire
14. The Cribs - Men's Needs, Women's Needs, Whatever
15. Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank

16. Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga
17. Absynthe Minded - There Is Nothing
18. Radiohead - In Rainbows
19. Wu-Tang Clan - 8 Diagrams

20. Smashing Pumpkins – Zeitgeist
21. The White Stripes - Icky Thump
22. Queens Of The Stone Ages - Era Vulgaris
23. Babyshambles - Shotter’s Nation
24. Maximo Park - Our Earthly Pleasures
25. Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob


Ascarothzondag 30 december 2007 @ 00:20
Zoiets. Denk ik.

01. Interpol - Our Love to Admire
02. Justice - †
03. Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81
04. Ulver - Shadows of the Sun
05. Battles - Mirrored
06. Neurosis - Given to the Rising
07. Oceansize - Frames
08. Dax Riggs - We Sing of Only Blood or Love
09. Liars - Liars
10. Pelican - City of Echoes
Zyggiezondag 30 december 2007 @ 01:15
quote:
Op donderdag 20 december 2007 23:56 schreef De-oneven-2 het volgende:
Ik ga voor een top 10 in willekeurige volgorde. Verder wil ik echt niet gaan met deze onzin.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

--

Het mag duidelijk zijn dat ik me wel kan vinden in de top 10 van Pitchfork, .
Hoewel de nummer 1 daar - naar mijn idee - onterecht is.

--

Fijne feestdagen. Prettige jaarwisseling. Peace. Out.
.
Reenazondag 30 december 2007 @ 04:03
Ik ga een poging wagen. Al moet ik erbij zeggen dat ik een aantal albums pas deze week gekocht/gekregen heb waarvan ik denk dat die uiteindelijk ook in mijn eindlijstje zullen belanden...maar hier zal ik het voorlopig mee moeten doen.

11.Nine Inch Nails - Year Zero
10. Elliott Smith - New Moon
9. Feist - The Reminder
8. Goon Moon - Licker's Last Leg
7. Queens of the Stone Age - Era Vulgaris
6. Grinderman - Grinderman
5. Radiohead - In Rainbows
4. UNKLE - War Stories
3. M.I.A. - Kala
2. Soulsavers - It's Not How Far You Fall, It's The Way You Land
1. Saul Williams - The Inevitable Rise And Liberation Of NiggyTardust!
Hexagonzondag 30 december 2007 @ 11:42
1 Justice - +

2. Roisin Murphy - Overpowered

3. LCD Soundsystem - Sound of Silver

4. M.I.A. - Kala

5. Kate Nash - Made of Bricks

6. Digitalism - Idealism

7. The field - From here we go sublime

8. Kaiser Chiefs - Your truly, Angry mob

9. Joss Stone - Introducing Joss stone

10. Chemical Brothers - No path to follow
nipengzondag 30 december 2007 @ 12:40
quote:
Op zondag 23 december 2007 18:18 schreef PDOA het volgende:Tunng - Good Arrows
Was ik bijna vergeten dat ik die ook heb. Goede plaat.
DevilsAndDustzondag 30 december 2007 @ 14:09
quote:
Op zondag 30 december 2007 01:15 schreef Zyggie het volgende:

[..]

.
Que?
nipengzondag 30 december 2007 @ 14:19
Dit topic staat nu vermeld in FOK! Jaarslijsten 2007
JelleSzondag 30 december 2007 @ 15:19
Daar staat mijn top 7 met uitleg. Top 25 is:

1: Elliot Smith – New Moon
2: Beirut – The Flying Club Cup
3: Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank
4: Okkervil River – The Stage Names
5: Patrick Wolf – The Magic Position
6: lf Arnalds - Vi og vi
7: Chris Chameleon – Ek Vir Jou
8: Two Gallants –Two Gallants
9: Malcolm Middleton - A Brighter Beat
10: Spoon - Ga Ga Ga Ga Ga

11: Arcade Fire – Neon Bible
12: Amiina – Kurr
13: Mice Parade – s/t
14: Emily Haines - Knives Don't Have Your Back
15: !!! - Myth Takes
16: LCD Soundsystem – Sound of Silver
17: Iron & Wine - The Shepherd's Dog
18: Patrick Watson – Close To Paradise
19: Ryan Adams - Easy Tiger
20: The New Pornographers – Challengers

21: The White Stripes - Icky Thump
22: The Shins - Wincing The Night Away
23: Battles – Mirrored
24: The Van Jets - Electric Soldiers
25: Maximo Park - Our Earthly Pleasures
Zyggiezondag 30 december 2007 @ 15:30
quote:
Op zondag 30 december 2007 14:09 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Que?
Het is een kansloze lijst; alsof de user zelf geen smaak heeft, maar gewoon de top reviews volgt. Dat gevoel heb ik eerder gehad.
Noodleszondag 30 december 2007 @ 15:39
Omdat het zo moeilijk is een top-zoveel te maken, houd ik het beperkt tot een top 5, met daarnaast enkele eervolle vermeldingen

Mijn absolute favorieten van 2007:

1) Arcade Fire - Neon Bible
2) The National - Boxer
3) Radiohead - In Rainbows
4) Interpol - Our Love to Admire
5) Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare

Eervolle vermeldingen (albums die in willekeurige volgorde achter de top5 komen):

Okkervil River - Stage Names
QOTSA - Era Vulgaris
Blood Red Shoes - I'll Be Your Eyes (EP)
Thurston Moore - Trees Outside the Academy
Bloc Party - A Weekend in the City
Bromheads Jacket - Dits from the Communer Belt
Enon - Grass Geysers, Carbon Clouds
The Ripps - Long Live the Ripps
The Raveonettes - Lust Lust Lust
LCD Soundsystem - The Sound of Silver

En tot slot nog het lijstje met albums waarvan ik hogere verwachtingen had:

The Rakes - Ten New Messages
The Hives - Black and White Album
Maximo Park - Our Earthly Pleasures
The Shins - Wincing the Night Away
Shout Out Louds - Our Ill Wills
GeorgKacherzondag 30 december 2007 @ 15:52
quote:
Op zondag 30 december 2007 15:30 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Het is een kansloze lijst; alsof de user zelf geen smaak heeft, maar gewoon de top reviews volgt. Dat gevoel heb ik eerder gehad.
Over smaak valt niet te twisten Ik laat me ook zeker beinvloeden door recensies. Laten we eerlijk zijn: als je 10 keer leest op internet dat iets een meesterwerk is ga je het al snel geloven. Soms valt dat erg tegen (bijv. The Wombats, je haalt het van de nieuwsgroep en denkt: is dit het?) Als ik volgende week tijd heb zal ik een top 10 of 20 posten. Leuk om al die lijstjes te lezen!!!!
methodmichzondag 30 december 2007 @ 15:57
Dan een top 20 van nummers....

1. The Tellers - Second Category
2. CocoRosie - Werewolf
3. The Madd - Her Big Man
4. Feist - I Feel It All
5. Bright Eyes - Four Winds
6. Barr - The Song Is The Single
7. Dez Mona - Flawless Daughter
8. Spinvis - Wespen Op De Appeltaart
9. Fuck The Writer - LoveYouStill
10. Chris Chameleon - Om Jammer Te S
11. The White Stripes - A Martyr For My Love For You
12. Of Montral - Heimdalsgate Like A Promethean Curse
13. Windmill - Tokyo Moon
14. Jens Lekman - Shirin
15. Fixkes - Kvraagetaan
16. Spoon - Black Like Me
17. Davie Lawson - Josephine
18. The New Pornographers - Challengers
19. The Shins - Australia
20. Patty Griffin - Heavenly Day
Hephaistos.zondag 30 december 2007 @ 16:06
quote:
Op zondag 30 december 2007 15:30 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Het is een kansloze lijst; alsof de user zelf geen smaak heeft, maar gewoon de top reviews volgt. Dat gevoel heb ik eerder gehad.
Het is natuurlijk ook zo dat je albums met lovende recenties eerder gaat luisteren, waardoor ze uberhaupt meer kans hebben om in je lijst te komen. Ik heb zelf dit jaar denk ik 30 albums uit 2007 geluisterd (de rest kwam van vroeger tijden), waarvan het merendeel goede recenties kreeg. Tja, dan is dat de context waaruit je lijstje komt rollen.
OmeCornzondag 30 december 2007 @ 16:19
1. Electric Six - I Shall Exterminate Everything Around Me That Restricts Me From Being The Master
2. Ozzy Osbourne - Black Rain
3. Queens Of The Stone Age - Era Vulgaris
4. Velvet Revolver - Libertad
5. U.N.K.L.E. - War Stories
6. Nine Inch Nails - Year Zero
7. Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81
8. Editors - An End Has A Start
9. Maximo Park - Our Earthly Pleasures
10. Simian Mobile Disco - Attack, Decay, Sustain, Release
DevilsAndDustzondag 30 december 2007 @ 21:28
quote:
Op zondag 30 december 2007 15:30 schreef Zyggie het volgende:

[..]

Het is een kansloze lijst; alsof de user zelf geen smaak heeft, maar gewoon de top reviews volgt. Dat gevoel heb ik eerder gehad.
Jij denkt toch niet dat ik ( - DO2, aangenaam - ) de tijd heb om alle gereleasde albums te beluisteren, zeker?
Wie heeft die tijd wel?

Ik heb een aantal bronnen - die ik op basis van jaren luisterervaring wel enigszins vertrouw -
waar ik uit vis.
Wie heeft die bronnen niet?

Overigens had ik die 10 albums allang in mn hoofd zitten.
Lang voordat ik 'n top-zoveel gezien had, van een of andere review-site.
kciRzondag 30 december 2007 @ 21:39
quote:
Op zondag 30 december 2007 15:19 schreef JelleS het volgende:

6: lf Arnalds - Vi og vi
Volgens mij heet hij lafur Arnalds, maar hij maakt idd goede muziek , binnenkort komt hij weer naar nederland
Zyggiezondag 30 december 2007 @ 22:09
quote:
Op zondag 30 december 2007 21:28 schreef DevilsAndDust het volgende:

[..]

Jij denkt toch niet dat ik ( - DO2, aangenaam - ) de tijd heb om alle gereleasde albums te beluisteren, zeker?
Wie heeft die tijd wel?

Ik heb een aantal bronnen - die ik op basis van jaren luisterervaring wel enigszins vertrouw -
waar ik uit vis.
Wie heeft die bronnen niet?

Overigens had ik die 10 albums allang in mn hoofd zitten.
Lang voordat ik 'n top-zoveel gezien had, van een of andere review-site.
Veel lijsten zijn hetzelfde hier, maar een ieder heeft tenminste iets eigens. Het enge van jouw lijst is dat je werkelijk een kopie hebt van een toplijst; dat terwijl er een scala aan genres in zit. Heb je dan echt geen smaak?

Maar genoeg. Laten we het houden op een onfortuinlijk toeval.
Tenslotte heb ik helemaal geen lijst afgeleverd.
JelleSzondag 30 december 2007 @ 23:54
quote:
Op zondag 30 december 2007 21:39 schreef kciR het volgende:

[..]

Volgens mij heet hij lafur Arnalds, maar hij maakt idd goede muziek , binnenkort komt hij weer naar nederland
Het is een vrouw En ze heet gewoon lf
Longmenmaandag 31 december 2007 @ 07:51
quote:
Op zondag 30 december 2007 16:19 schreef OmeCorn het volgende:
1. Electric Six - I Shall Exterminate Everything Around Me That Restricts Me From Being The Master
Die is aan mn aandacht ontsnapt. Ga ik een luisterbeurt geven!
Zmaandag 31 december 2007 @ 10:29
-1- Tocotronic - Kapitulation
-2- Caribou - Andorra
-3- Life Without Buildings - Live At the Annandale Hotel
-4- Radiohead - In Rainbows
-5- LCD Soundsystem - Sound Of Silver
-6- Papercuts - Can't Go Back
-7- Deerhoof - Friend Opportunity
-8- Kevin Drew - Spirit If
-9- Pole - Steingarten
-10- Battles - mirrored
-11- Blonde Redhead - 23
-12- Feist - The Reminder
-13- Electrelane - Rock It To The Moon
-14- St. Vincent - Marry Me
-15- The Clientele - God save the clientele

Nog wat eervolle vermeldingen:
Tinariwen - Aman Iman
Of Montreal - Hissing Fauna, Are You The Destroyer
Justice - †
Gui Boratto - Chromophobia
Arcade Fire - funeral
Sharon Jones & The Dap-Kings - 100 Days, 100 Nights
The Sea And Cake - Everybody
kciRmaandag 31 december 2007 @ 11:51
quote:
Op zondag 30 december 2007 23:54 schreef JelleS het volgende:

[..]

Het is een vrouw En ze heet gewoon lf
Oke, dan hebben we het denk ik allebei over een ander.. dan zal ik lf ook eens beluisteren
Edit: Het zijn twee verschillende.. ik heb dus niets gezegd
lafur Arnalds
lf Arnalds
Tom_Tom-maandag 31 december 2007 @ 13:24

1. of Montreal - Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
Geweldig album, ik hou van de combinatie met nogal depressieve, donkere teksten en de blije, extreem dansbare muziek. En dan is het artwork ook nog eens erg mooi, hebben ze leuke clips en zijn hun live optredens meer dan geweldig. Prijsnummer is uiteraard The Past Is A Grotesque Animal.


2. Beirut - The Flying Club Cup
Fijne, nostalgische sfeer. Zach Condon heeft een ontzettend mooie stem. Beirut's vorige album was al heel erg goed, maar deze is nog weer een stuk beter. Ben benieuwd wat de toekomst voor Beirut gaat brengen.


3. Rilo Kiley - Under The Blacklight
Rilo Kiley op zijn/haar poppiest, en ook dat weten ze goed uit te voeren. Heel anders dan de voorgaande albums, en UTB haalt het ook niet bij The Execution Of All Things, maar het laat wel zien dat Rilo Kiley van meerdere markten thuis is. Alleen Give A Little Love, die hadden ze van mij wel weg mogen laten.


4. Bright Eyes - Cassadaga
Bright Eyes staat natuurlijk altijd garant voor een goed album, en Cassadaga behoort zonder twijfel tot een van zijn beste CD's.


5. The Arcade Fire - Neon Bible
Ze weten Funeral niet te evenaren, maar dat is natuurlijk ook wel erg moeilijk. Neon Bible is nog steeds een geweldig album, de laatste 3 tracks steken er met kop en schouders bovenuit. Maar waarom Keep The Car Running zo'n hype is/was, dat snap ik nog steeds niet.


6. M.I.A. - Kala
Ik ben geen hip-hop luisteraar, en zal het ook nooit worden, maar voor M.I.A. maak ik graag een uitzondering. Ik hou van de hysterie, de kakofonie, vooral in nummers als Bird Flu en Jimmy. En Paper Planes is natuurlijk ook niets op af te dingen. Ben blij dat haar samenwerking met Timbaland een beetje in de soep liep, want Come Around is verreweg het minste nummer op Kala.


7. Klaxons - Myths of the Near Future
Waar nu-rave nu precies op slaat is me nooit echt duidelijk geweest. Maar dat Klaxons een bijzondere band is, dat wel. Het optreden in de Melkweg in februari liet dat misschien nog wel beter zien dan dit album, wat toch ook bijzonder goed te pruimen is.


8. LCD Soundsystem - Sound Of Silver
Ik heb LCD Soundsystem altijd erg genegeerd, maar na All My Friends en hun optreden op Werchter kon ik er echt niet meer omheen. Geweldig album!


9. PJ Harvey - White Chalk
PJ Harvey was altijd die stoere rockchick, maar heeft met White Chalk mijn hart echt gestolen. Prachtig, hypnotiserend album. Haar beste!


10. Rufus Wainwright - Release The Stars
Voor elke hit (Between My Legs, Slideshow, Release the Stars) staat er ook een misser (Sansoucci, Tiergarten, Tulsa) op het album, maar over het geheel verdient het nog net een plek in m'n top 10.

11. Arctic Monkeys - Favourite Worst Nightmare
Naar mijn mening een beter album dan hun debuut. Meer variatie in de nummers, en een album wat bovendien een stuk langer meegaat.
12. Radiohead - In Rainbows
Achteraf gezien toch een beetje een tegenvaller, het is geen Kid A of Hail To The Thief. De hype lijkt ook meer om de verkoopmethode dan om de muziek zelf te hebben gegaan. Maar toch, ook een minder Radiohead album is een heel erg goed album.
13. Okkervil River - The Stage Names
Mijn eerste kennismaking met Okkervil River, en een erg geslaagde. Negen prachtige nummers.
14. Bjrk - Volta
In vergelijking met oude Bjrk albums valt Volta toch een beetje tegen. Wat niet weg neemt dat het een bijzonder album is, vooral door de duetten met Antony en haar roep om onafhankelijkheid. Live is Bjrk ook erg goed.
15. Sigur Rs - Hvarf/Heim
Een allegaartje van ouder en nieuwe werk van Sigur Rs laat zien wat een geweldige band het is. Nu maar wachten op een volwaardig nieuw album.
16. CocoRosie - The Adventures of Ghosthorse & Stillborn
De vreemdste zusjes ter wereld gaan verder waar ze gebleven waren. Het minste album van de drie, de nieuwigheid is er toch een beetje van af. Maar als ze nummers als Raphael en Sunshine blijven maken, is dat ook geen probleem.
17. Kate Nash - Made of Bricks
Het niveau van Foundations wordt verder nergens echt gehaald, maar toch een prima album.
18. Candie Payne - I Wish I Could Have Loved You More
De Dusty Springfield van de 21e eeuw? Erg fijne nummers, helaas te weinig opgemerkt door anderen.
19. Interpol - Our Love to Admire
Weer in Interpol album met een aantal erg sterke nummers en een paar minder sterke nummers.
20. Coconut Records – Nighttiming
Jason Schwartzman laat horen dat hij niet alleen een prima acteur is, maar ook een goede zanger en songwriter, onder andere met hulp van Kirsten Dunst en Zooey Deschanel. Aanrader!
21. Maxmo Park - Our Earthly Pleasures
22. Babyshambles - Shotter's Nation
23. Lucky Fonz III - Life is Short
24. Richard Swift - Dressed Up For the Letdown
25. Robyn - Robyn
26. Patrick Wolf - The Magic Position
27. The Brunettes - Structure & Cosmetics
28. Yeasayer - All Hour Cymbals
29. Andrew Bird - Armchair Apocrypha
30. Siobhan Donaghy - Ghosts
Panic_Amaandag 31 december 2007 @ 14:47
Ik hou het dit jaar maar tot een top 30. Sorry methodmich maar de aapjes staan toch op 1.

Ik ben vast erg veel vergeten, dit is even snel uit het hoofd gedaan.

.
.
.

1. Arctic Monkeys – Favourite Worst Nightmare

2. Modest Mouse – We Where Dead Before The Ship Even Sank

3. Bromheads Jacket – Dits From The Computer Belt

4. Maccabees – Colour It In

5. Bright Eyes - Cassadaga


6. Editors - An End Has A Start
7. Reverend and the Makers - The State of Things
8. The Good the Bad and the Queen - The Good the Bad and the Queen
9. Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace
10. Beirut - The Flying Club Cup
11. Kaiser Chiefs - Yours Truly Angry Mob
12. Maxmo Park - Our Earthly Pleasures
13. Klaxons - Myths of the Near Future
14. The Shins - Wincing the Night Away
15. The White Stripes - Icky Thump
16. Bloc Party – Weekend In The City
17. The Cinematics - A Strange Education
18. The Wombats - A Guide to Love Loss And Desperation
19. The View - Hats Off To The Buskers
20. Moke - Shorland
21. Hard-Fi - Once Upon A Time In the West
22. Interpol - Our Love to Admire
23. Jack Peate - Matinee
24. The Killers - Sawdust
25. Goose - Bring it On
26. Kate Nash - Made Of Bricks
27. Coparck – The 3rd Album
28. Milburn - These Are the Facts
29. The Pigeon Detectives - Wait for Me
30. Babyshambles - Shotter's Nation
methodmichmaandag 31 december 2007 @ 15:44
Redelijke lijst Dan, je gaat al vooruit.


En Radiohead bij Z? Verrassend!!
Zmaandag 31 december 2007 @ 18:15
Ik ben altijd wel van de Radiohead geweest.
#ANONIEMmaandag 31 december 2007 @ 21:09
Wat relevante spam tussendoor: Ik heb het muzikale 2007-jaaroverzicht zojuist voltooid. Mocht iemand zoiets interessant vinden om te lezen.

http://flashback.wwzapper.com/2007-muziek.htm

In dit topic moet je eigenlijk een eigen lijstje plaatsen maar dat staat al ergens.

[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 31-12-2007 21:42:49 ]
Zmaandag 31 december 2007 @ 22:02
Schier onleesbaar.
methodmichdinsdag 1 januari 2008 @ 15:38
Mee eens.

Daarnaast is het natuurlijk moeilijk om alles te beschrijven, maar er zijn natuurlijk ook zat opmerkelijke dingen uitgebracht die hier totaal niet ingenoemd worden. Om "alternatief" af te doen met de Song van het Jaar van de VPRO vind ik bijvoorbeeld wat kort door de bocht. Zeker omdat enkele songs daaruit net zo goed mainstream genoemd zouden kunnen worden. Wat is er nog alternatief aan Arctic Monkeys of Kaizer Chiefs bijvoorbeeld? Terwijl een bijvoorbeeld toch aardig radiovriendelijke plaat als die van Feist haast weer "alternatief" gaat worden wegens het gebrek aan aandacht dat ze krijgt.

Kortom, grenzen vervagen.
#ANONIEMdinsdag 1 januari 2008 @ 16:59
quote:
Op dinsdag 1 januari 2008 15:38 schreef methodmich het volgende:
Mee eens.

Daarnaast is het natuurlijk moeilijk om alles te beschrijven, maar er zijn natuurlijk ook zat opmerkelijke dingen uitgebracht die hier totaal niet ingenoemd worden. Om "alternatief" af te doen met de Song van het Jaar van de VPRO vind ik bijvoorbeeld wat kort door de bocht. Zeker omdat enkele songs daaruit net zo goed mainstream genoemd zouden kunnen worden. Wat is er nog alternatief aan Arctic Monkeys of Kaizer Chiefs bijvoorbeeld? Terwijl een bijvoorbeeld toch aardig radiovriendelijke plaat als die van Feist haast weer "alternatief" gaat worden wegens het gebrek aan aandacht dat ze krijgt.

Kortom, grenzen vervagen.
[offtopic] Ik ga er her verder niet uitgebreid op in, want dat kan niet in dit eigenlijk voor lijstjes bedoelde topic. Maar een toelichting op de zogenaamde onleesbaarheid (jullie zijn de eersten met dat commentaar), het vermelden van de 'opmerkelijke maar niet genoemde dingen', enzovoort, kan hier geplaatst worden.

Overigens heb ik boven alle 'Song van het jaar'-lijstjes al drie jaar lang de verzachtende omschrijving 'voornamelijk (licht-)alternatieve' muziek' staan. In de 1999-lijst staat nota bene iets van Eminem... Nee, natuurlijk is dat niet alternatief. [/offtopic]

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 01-01-2008 17:13:00 ]
methodmichdinsdag 1 januari 2008 @ 17:15
Precies... Maar de vraag is ook meer: Wat is nog wel alternatief tegenwoordig?
GeorgKacherdonderdag 3 januari 2008 @ 22:16
1 Linda Thompson - Versatile Heart
Geen plaat die mij zo raakte als deze. Stem ging vanaf het begin door merg en been. Mooie begeleiding, heerlijk dragend gespeeld. En prijsnummer Beauty (geschreven door Rufus Wainwright ) is in heel veel recensies de hemel in geprezen, volkomen terecht. Is een duet met de welbekende Anthony. Het nummer wat er na komt (ben slecht in namen) lijkt heel veel op Alela Diana, valt me iedere keer weer op.

2. Ezra Furman & The Harpoons Banging Down The Doors
Geniaal debuut van een universiteitsstudent. Ontdekt op dezelfde manier als nummer 9. De stem grijpt me evenals de nummer 1 bij de keel, doet een beetje denken aan die opnames van Kurt Cobain rond zijn zestiende die toen de Beatles vreselijk goed coverde. Stem is nog niet helemaal gerijpt maar je hoort, voelt gewoon dat er hele mooie dingen uit voort kunnen gaan vloeien. Veel blogs halen Dylan aan, ik hoor het er niet in. Hoe dan ook, een supertalent. Prachtig ook hoe alles zo heerljik rammelend klinkt.

3 Beirut-The Flying Club Cup
“It’s been a long time, since I’ve seen you smile. Dat ging door merg en been bij mij. Zeer fraaie mix van allerlei ‘muziekculturen’. Prachtig koperwerk ook. Heel veel gedraaid, mijn moeder vindt het ook mooi

4 Tunng - Good Arrows
Johnny Marr noemde deze plaat als een van zijn favorieten van 2007. En inderdaad een fraai akoestisch werk met prachtig artwork.


5 Alela Diana The Pirates Gospel

Ik voel constant een soort van dreiging als ik hier naar luister. Het is muziek die zo lekker melancholisch klinkt. Een paar nummers kabbelen net wat te veel voort, missen een beetje spanning. Dit geldt niet voor prijsnummers als Tired Feet, The Pirate’s Gospel. Voor weinig op te halen bij de Mediamarkt.

6 Le Loup The Throne of the Third Heaven of the Nations' Millennium General Assembly
Prachtige sfeervolle plaat die heel moeilijk te omschrijven is als je het niet hebt gehoord. Sufjan Stevens werd er opgeplakt door Uncut. Zelf vind ik het meer lijken op kruisbestuiving van Animal Collective en Arcade Fire. Een heerlijke mix.

7 Radiohead - In Rainbows
Mijn CKV leraar vond Radiohead jaren geleden de meest overschatte band van de wereld, vreselijk vond hij het als iemand er ook maar iets in zag. Het spijt me voor hem, en al die anderen die hem na zijn gaan praten , maar ze leveren gewoon weer een erg mooie plaat af.

8 Patrick Watson - Close to Paradise

Is al zoveel over gezegd en geschreven, is gewoon een prachtplaat. Jan Douwe Kroeske had hem op n.

9 Meiko-Meiko
Ontdekt dankzij een poster die ongelofelijk veel mooie muziek post. Lijkt op de relatief bekendere Alela Diana. Less is more zo lijkt het devies qua begeleiding. Voor mensen die van Alela Diana houden lijkt me dit een aanrader, stem zit er dicht tegen aan.

10 Efterklang - Parades
Apart getoonzette cd, heeft wat weg van Cocorosie, qua sfeer dan stem is compleet anders, beetje sprookjesachtig zou ik het willen omschrijven. Gruwelijke mooie klarinet partijen, qua klankkleur en articulatie briljant gespeeld. Is me af en toe iets te gekunsteld, anders had het hoger gestaan.

11 Bruce Springsteen-Magic
Vanwege dat heerlijke Girls in their summer clothes moest hij erin. Een van de betere tracks van het afgelopen jaar als je het mij vraagt. Top 10 onwaardig, dan maar nummer 11. Verder eigenlijk niet bijzonder.

12 Battles -Mirrored
13 Tinariwen - Aman Iman Water Is Life
14 Richard Thompson - Sweet Warrior
15 Mavis Staples - We'll Never Turn Back
16 Prairie Dance Club - Prairie Dance Club
17 Tom Brosseau - Cavalier
18 Richmond Fontaine - $87 And A Guilty Conscience That Gets Worse The Longer I Go
19 Feist - The Reminder
20 Josh Ritter - The Historical Conquests Of Josh Ritter

PS e smith, the national (veel naar geluisterd, vooral de eerste twee tracks), sam baker, Sarabeth Tucek, Alberta Cross, ryan adams (twee keer), lucinda williams, Les Savy Fav, Okkervil River, A Boy Named Sue en green pajamas borrelen hieronder. Waarbij Tucek het grootste twijfelgeval was. En A boy named sue maakte een van de mooiste tracks van het jaar, maar 1 briljant nummer maakt nog geen goed album.

[ Bericht 3% gewijzigd door GeorgKacher op 04-01-2008 11:46:18 ]
JelleSdonderdag 3 januari 2008 @ 23:53
Interessante nummer 1, die ga ik eens opzoeken.
Juweelvrijdag 4 januari 2008 @ 10:30
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 23:53 schreef JelleS het volgende:
Interessante nummer 1, die ga ik eens opzoeken.
Ik ook!
methodmichvrijdag 4 januari 2008 @ 16:29
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 23:53 schreef JelleS het volgende:
Interessante nummer 1, die ga ik eens opzoeken.
Ken je Linda Thompson niet?

Koop dan gelijk de plaat die ze met haar ex-man Richard opnam in de seventies, I Want To See The Bright Lights Tonight, erbij.

Overigens wel schandalig als Alela Diane nu al in de aanbieding ligt bij de Mediamarkt.
cafcavrijdag 4 januari 2008 @ 16:43
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 16:29 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ken je Linda Thompson niet?

Koop dan gelijk de plaat die ze met haar ex-man Richard opnam in de seventies, I Want To See The Bright Lights Tonight, erbij.

Overigens wel schandalig als Alela Diane nu al in de aanbieding ligt bij de Mediamarkt.
Die 2e ken ik wel, die eerste nog niet. Ook eens luisteren
JelleSvrijdag 4 januari 2008 @ 17:00
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 16:29 schreef methodmich het volgende:

[..]

Ken je Linda Thompson niet?

Koop dan gelijk de plaat die ze met haar ex-man Richard opnam in de seventies, I Want To See The Bright Lights Tonight, erbij.

Overigens wel schandalig als Alela Diane nu al in de aanbieding ligt bij de Mediamarkt.
Nee Maar nu wel! Hele nacht geluisterd, en vond het zeer mooi. Heb ook meteen (voorlopige) muziek gevonden voor de aftiteling bij een film, namelijk de 2e versie van Stay Bright.

En binnekort maar eens naar de Mediamarkt dan.
Syb-rund.vrijdag 4 januari 2008 @ 17:05
Ugh moeilijk zon lijst, ik ga me maar richten op 2008 want hier kom ik echt niet uit
GeorgKachervrijdag 4 januari 2008 @ 17:06
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 17:00 schreef JelleS het volgende:

[..]

Nee Maar nu wel! Hele nacht geluisterd, en vond het zeer mooi. Heb ook meteen (voorlopige) muziek gevonden voor de aftiteling bij een film, namelijk de 2e versie van Stay Bright.

En binnekort maar eens naar de Mediamarkt dan.
Voordat ik op mijn kop krijg: de cd was niet heel goedkoop, ik was voor 3 cd's 35 kwijt en Tunng was daarvan de duurste. Het was iets van 11 (net boven de 10) ik vind dat goedkoop maar dus duurder dan de 7 of 8 die ik voor Lucinda Williams kwijt was.