Bij een paar gangen ben ik gewoon domweg vergeten een foto te maken, dus dit is ongeveer 80% van wat we daadwerkelijk gegeten hebben, sorry.

We zijn naar
Sea Palace gegaan, de drijvende megachinees aan de Oostdokkade in Amsterdam.
![]()
We begonnen met een grote St. Jakobsschelp, ofwel een Coquille St-Jacques, in een zachte sojasaus met een boel gehakte knoflook, rijstvermicelli en ringetjes van lenteui. Superlekkere binnenkomer.
![]()
Echte haaievinnensoep met haaievinnen (ipv sliertjes gepocheerd ei bij de goedkope versie), stukjes krab en garnalen.
![]()
Asperges met Chinese Shiitake paddestoelen en iets wat uit de zee kwam en erg duur is, maar ben vergeten hoe het heette. Suggesties welkom.

![]()
Toen kwam de Peking-eend langs

Sausjes rechts zijn hoisin saus en wat zoete azijn.
![]()
Kreeft in knoflook-sojasaus met gember, bosui en sjalotjes

![]()
Werkt niet goed met stokjes, zo'n kreeft

![]()
Een vis van ongever een halve meter, met sojasaus, sesamolie, reepjes gember en lenteui.

Ben wederom vergeten wat voor vis dit is.

![]()
Yum.

Daarna kregen we nog wat borden gebakken noodles en rijst met garnalen om de voor zover aanwezige gaten in de maag nog te vullen, voordat...
![]()
... het toetje kwam. Zoete toetjessoep gemaakt van gemalen rode bonen en rock sugar van rietsuiker - niet mijn favoriet overigens - en een enorme schaal vers fruit, superzoet allemaal. Ananas, meloen, aardbei, kiwi, blauwe druiven, sinaasappelen

![]()
Na de soep ook nog een schaaltje met witte balletjes van kokosschaafsel, en binnenin een zoet balletje van gelei. De bruine dingetjes waren gemaakt van droog bladerdeeg, met binnein een balletje van zoete gele bonen.
![]()
Closeup van het witte dingetje

![]()
Alles weggespoeld met versgemaakte ijsthee *zonder* koolzuur.