FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag deeltje 81
Muckdinsdag 13 november 2007 @ 15:05
Linkje naar het vorige deel: Wat eten en drinken we vandaag #80

Muckdinsdag 13 november 2007 @ 15:06
ik gooide de vorige vol met deze post:
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 14:59 schreef Muck het volgende:
ik heb de spareribs van shmoop in de marinade gezet
de hoeveelheden maar een beetje gegokt maar het ziet er wel okee uit

vanavond eet ik bij mijn ouders, dus ik weet nog niet wat het wordt
coltje87dinsdag 13 november 2007 @ 15:17
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 14:50 schreef Tezz het volgende:

[..]

Je mist een lekkere italiaanse kaas schat.....

Ik ga zometeen bij de keurslager een lekker gegrild kippetje halen met wat salade.
Dat ook ja. Ik kwam online nog wat lekkers tegen, penne met rucola, mozzarella, pijnboompitjes, pesto en cherrytomaten. Denk dat dat het nu echt gaat worden.
OAdinsdag 13 november 2007 @ 15:20
Een dubbelzout dropje en ik ga zo warme sjokiemel maken!
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 15:20
ik heb dorst, maar zit op school vergeten wat te drinken mee te nemen..

zo maar even flesje water halen dan
Muckdinsdag 13 november 2007 @ 15:22
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 15:20 schreef OA het volgende:
Een dubbelzout dropje en ik ga zo warme sjokiemel maken!
dubbelzoute drop
SpotlessMind00dinsdag 13 november 2007 @ 15:26
Vanavond lekker bami
Bluesdinsdag 13 november 2007 @ 15:54
Boodschappen gedaan tussen de buien door, not

35% wortels/broccoli, stoomaardappeltjes bij de gebakken of gefrituurde vleugels
thedude0dinsdag 13 november 2007 @ 15:59
net wat kruidnoten gegeten
minilotjedinsdag 13 november 2007 @ 16:21
Bruin bolletje met kalfsragout.
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 16:23
wát eet jij veel op een dag

oh wacht.. de helft was mislukt
theKiDdinsdag 13 november 2007 @ 17:44
Over 3 minuten, tortellini al Fromagio met gehakt en een sausje.
Toetje word echte boern-yoghurt met aardbeiensaus en muesli
Shirleydinsdag 13 november 2007 @ 17:45
Op het vuur staat nu:

-Broccoli
-Gebakken aardappelpartjes met bieslook.
-Saucijzenworstjes


Over 5 minuten op m'n bord!
Tezzdinsdag 13 november 2007 @ 18:11
Ik ging naar de keurslager voor zo'n lekker gegrild kippetje, maar die waren op. Dus werden het spareribs! Heerlijk..........................niet zo lekker als zelfgemarineerd, maar zeker goed te doen. Daarbij huzarensalade met rauwkost. En eigenlijk stokbrood met kruidenboter, maar dat was ik vergeten in de oven te doen dus dat hebben we er maar bijgedacht.
golferdinsdag 13 november 2007 @ 18:35
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 15:54 schreef Bluezz het volgende:
Boodschappen gedaan tussen de buien door, not

35% wortels/broccoli, stoomaardappeltjes bij de gebakken of gefrituurde vleugels
Het begint al lekker te ruiken vanuit de keuken, schat.
Qweadinsdag 13 november 2007 @ 18:43
ik moet nog wat eten.

Geen flauw idee wat btw

heb nu een banaaaaan
KiwiTjuHhdinsdag 13 november 2007 @ 18:54
Zo een glas chocolademelk light
vogelkooidinsdag 13 november 2007 @ 19:32
pepernoten.
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 20:29
die massala wraps waren erg jum

en nu zo lekker een bakje thee misschien met een kaakje
Isegrimdinsdag 13 november 2007 @ 20:37
Kapsalon met asociaal veel knoflooksaus.
Qweadinsdag 13 november 2007 @ 20:56
banaan. Kun je die kapsalon ook toevallig in Den Helder bestellen?

Ik wil ze graag proberen, maar hier in Emmen zijn ze niet te krijgen
Isegrimdinsdag 13 november 2007 @ 21:07
Geen idee. Kom maar eens langs in R'dam om er eentje te proberen.
Qweadinsdag 13 november 2007 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 21:07 schreef Isegrim het volgende:
Geen idee. Kom maar eens langs in R'dam om er eentje te proberen.
ik kom helaas nooit in Rotterdam

Heb je enig idee wat er allemaal in/door zit afgezien van patat,knoflook en shoarma?
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 21:31
kapsalon dat heb ik vorig jaar ofzo ergens in het nieuws gezien idd

erg vet
Isegrimdinsdag 13 november 2007 @ 21:32
Patat, döner kebab/shoarma, kaas, salade, knoflooksaus, sambal.
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 21:32
wel lekker....
Qweadinsdag 13 november 2007 @ 21:52
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 21:32 schreef Isegrim het volgende:
Patat, döner kebab/shoarma, kaas, salade, knoflooksaus, sambal.
Mooi, ik ga van het weekend mn eigen kapsalon maken

Thnx
motorbloempjedinsdag 13 november 2007 @ 21:55
Kweejaa
Qweadinsdag 13 november 2007 @ 21:56
Moblo

OT ;

Water
Shirleydinsdag 13 november 2007 @ 22:04
Ooohh...kapsalon. Zo verdomd lekker. Daar heb ik al weken trek in, snel maar eens halen.
Isegrimdinsdag 13 november 2007 @ 22:18
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 21:52 schreef Qwea het volgende:

[..]

Mooi, ik ga van het weekend mn eigen kapsalon maken

Thnx
Succes. Misschien kun je het gerecht gewoon leren aan Turken bij jou uit de buurt.
Qweadinsdag 13 november 2007 @ 22:23
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 22:18 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Succes. Misschien kun je het gerecht gewoon leren aan Turken bij jou uit de buurt.
De turk uit de buurt heeft me met zn dönner kebab infectie in mn mondhoeken veroorzaakt

No turkos voor Qwea.
Bluesdinsdag 13 november 2007 @ 22:46
Chi
Zonnestraaltjedinsdag 13 november 2007 @ 23:48
Kopje winterthee en pepernoten.
Mirjamwoensdag 14 november 2007 @ 00:10
rood wijntje, van m'n broertje gekregen, best een lekkere
heb zo trek in wat brood met een kaasje
dus misschien ga ik dat maar doen
MissHobjewoensdag 14 november 2007 @ 07:20
net een bak thee met 2 plakken cake.. heerlijk slaapvoer
OAwoensdag 14 november 2007 @ 08:01
De eerste bak koffie van de dag!

Goedemorgen trouwens!
Koninginwoensdag 14 november 2007 @ 08:30
Kopje koffie gehad net en een boterham met chocoladepasta.
Op vanavond verheug ik me nu al : zuurkool met spekjes, aardappelpuree en rookworst!!!!!! Heeeeeerlijk!
Muckwoensdag 14 november 2007 @ 11:34
hele, hele koude ijsthee

vanavond de spareribs van shmoopy
DarkElfwoensdag 14 november 2007 @ 12:20
vanavond eten we dit

Zometeen lunsjen: carpaccio met rucola, pijnboompitjes, olijven en kappertjes.
KiwiTjuHhwoensdag 14 november 2007 @ 12:59
Heb net een broodje naar binnen gekregen.. heel erg vervelend als elke slik pijn doet
Patries86woensdag 14 november 2007 @ 13:08
4 crackers

2x pindakaas, 2x smeerkaas
Glas water
Fuentewoensdag 14 november 2007 @ 13:15
Vanavond wordt het een patatje, we gaan naar een concert en zijn daardoor al redelijk vroeg onderweg!
kabouter.mutswoensdag 14 november 2007 @ 15:14
ik ga vanavond schorseneren klaar maken
motorbloempjewoensdag 14 november 2007 @ 15:17
knolrapen, lof, schorseneren en prei! *zing*

ik heb een boodschappenlijstje gegeven voor tagliatelle met roomsaus en courgette en champignons
ColdFeetwoensdag 14 november 2007 @ 15:42
quote:
Op dinsdag 13 november 2007 20:29 schreef motorbloempje het volgende:
die massala wraps waren erg jum

en nu zo lekker een bakje thee misschien met een kaakje
Masala wraps? Recept? Het klinkt goed!!

Hier koffie, koffie en nog eens koffie. Ik ben moeee, na 2 nachten weinig slapen.

DarkElf, kan ik je ertoe bewegen bij me in te trekken als huiskok? Jij eet altijd zo lekker
Qweawoensdag 14 november 2007 @ 16:09
ik ga iets pasta achtigs eten. Wat weet ik nog niet.

Morgen eten in Emmen enkeltje la place dus
DarkElfwoensdag 14 november 2007 @ 16:21
quote:
Op woensdag 14 november 2007 15:42 schreef ColdFeet het volgende:


DarkElf, kan ik je ertoe bewegen bij me in te trekken als huiskok? Jij eet altijd zo lekker
valt wel mee toch? Zie hier altijd, oa van jou, de meest lekkere dingen langs komen... Daar zijn mijn brouwsels echt niets bij.

OT: kopje thee en spa rood voor de dorst.
Patries86woensdag 14 november 2007 @ 16:52
Patatje ofzo bij de arena (hebben concert in Heineken music hall en wordt zo opgehaalt)
motorbloempjewoensdag 14 november 2007 @ 16:59
quote:
Op woensdag 14 november 2007 15:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Masala wraps? Recept? Het klinkt goed!!

Hier koffie, koffie en nog eens koffie. Ik ben moeee, na 2 nachten weinig slapen.

DarkElf, kan ik je ertoe bewegen bij me in te trekken als huiskok? Jij eet altijd zo lekker
kip bakken met wat currypasta (massala-curry) groente meewokken en in een wrap gooien met wat tomatensaus bijvoorbeeld. Slalade ernaast, en
ColdFeetwoensdag 14 november 2007 @ 17:33
quote:
Op woensdag 14 november 2007 16:59 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

kip bakken met wat currypasta (massala-curry) groente meewokken en in een wrap gooien met wat tomatensaus bijvoorbeeld. Slalade ernaast, en
Patak's?
En wat voor tomatensaus?

Wel een goeie. Lekker met sour cream of yoghurt, schat ik zo.
motorbloempjewoensdag 14 november 2007 @ 17:38
je kunt van die tomatensaus van patak kopen, maar denk dat je als je heel veel tijd hebt ook wat zelf kun fabriceren.

Wij hadden dat pak gezien van Pataks, maar het gewoon zelf gemaakt, want daar heb je ook kipwraps van zeg maar
#ANONIEMwoensdag 14 november 2007 @ 17:48
Chili
ColdFeetwoensdag 14 november 2007 @ 17:54
quote:
Op woensdag 14 november 2007 17:38 schreef motorbloempje het volgende:
je kunt van die tomatensaus van patak kopen, maar denk dat je als je heel veel tijd hebt ook wat zelf kun fabriceren.

Wij hadden dat pak gezien van Pataks, maar het gewoon zelf gemaakt, want daar heb je ook kipwraps van zeg maar
Ik kook zelden met potjes & pakjes, maar voor patak's maak ik een uitzondering, dat spul smaakt echt goed!
motorbloempjewoensdag 14 november 2007 @ 18:04
Pataks is geweldig

we hadden uit een pakje iets met kip-madras-achtigs, erg lekker

vanavond eten we dus tagliatelle met roomsaus heb wel trek, maar wil toch nog even wachten met eten, zodat ik 's avonds niet trek krijg in iets van een koekje ofzo, want dat ligt er thuis
Blueswoensdag 14 november 2007 @ 18:51
Mmmmmm ik heb zoooo lekker gegeten
Basmatirijst, gegrilde aspergetips en gebakken kipblokjes met shiitake's met allerlei kruiden a la golfer erdoorheen

Pataks, nog nooit gegeten!
Ik ga me er eens in verdiepen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Blues op 14-11-2007 19:05:48 ]
Tezzwoensdag 14 november 2007 @ 19:01
Ik heb anderhalve supervette kleffe heerlijke loempia om van de chinees.
Zonder sambalbij en zonder kroepoek (gader gemalen garnalen wie eet dat nou weer)
#ANONIEMwoensdag 14 november 2007 @ 19:14
Ziek, zwak en misselijk hier al dagen. En vanaaf moest ik ook nogeens alleen eten
Toch nog een heerlijk maaltje in elkaar geflanst:

Geroerbakte gamba's en tonijnfilet, met sjalotjes en tomaten, pijnboompitten en veulll knoflook en peper ( laat die mama maar even zweten ) op een bedje van spinazie.

De voorbereidingen:



Dan de tonijn in blokjes in een marinade van olijfolie, geperste knoflook en veel gemalen peper laten trekken, onderwijl de pijnboompitten even geroosterd en de overige knoflook fijngehakt.



De gamba's, tomaat en ui even in de wok met wat van de marinade van de tonijn, daarna de tonijn en fijngehakte knof erbij:





Ondertussen de spinazie in fijne reepjes gesneden, op een bord gelegd met wat balsamico eroverheen, en daarop de gamba's,tonijn en de rest gelegd en wat pijnboompitjes eroverheen :



[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-11-2007 19:17:08 ]
KiwiTjuHhwoensdag 14 november 2007 @ 19:24
Hebben vanavond kip siam gehad
Blueswoensdag 14 november 2007 @ 20:27
Lekker hoor SOL, en beterschap

Koffieverkeerd met een ontbijtkoekie
Isegrimwoensdag 14 november 2007 @ 20:33
Kant-en-klare kip madras van AH. Naar m'n verzorgpaardje geweest, dus weinig tijd.
Qweawoensdag 14 november 2007 @ 20:53
bitterkoekjes pudding
ColdFeetwoensdag 14 november 2007 @ 21:18
Tortilla's met stevig gekruid gehakt. Ontzettend veel jalapenos erbij en zelfgemaakte, niet al te mietige knoflooksaus

Grote kop thee nu, ik ga zo slapen
Blueswoensdag 14 november 2007 @ 22:04
DarkElfwoensdag 14 november 2007 @ 22:04


Dit is het (ietwat onscherpe) resultaat.

en t was lekker

Nu een glas Argentijnse Malbec
renadonderdag 15 november 2007 @ 00:05
Serranoham uit het vuistje.
Bluesdonderdag 15 november 2007 @ 00:08
quote:
Op woensdag 14 november 2007 22:04 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is het (ietwat onscherpe) resultaat.

en t was lekker
Ik wil dat ook
Een chardoneetje voor het slapen gaan.
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 08:35
quote:
Op woensdag 14 november 2007 22:04 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]

Dit is het (ietwat onscherpe) resultaat.
Wow, dat ziet er onwijs lekker uit.
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 08:38
hm... lekker DarkElf en SOL

hier net 2 broodjes op, een met ham/kaas en een met ham/knoflookkaas

en nu een kop koffie: via de toeristische route op 't werk aangekomen..

vanavond iets van BurgerKing wéér we moeten op Utrecht Centraal happen.. iemand die daar wat beters/gezonds weet?
#ANONIEMdonderdag 15 november 2007 @ 08:48
quote:
Op donderdag 15 november 2007 08:38 schreef motorbloempje het volgende:
hm... lekker DarkElf en SOL

hier net 2 broodjes op, een met ham/kaas en een met ham/knoflookkaas

en nu een kop koffie: via de toeristische route op 't werk aangekomen..

vanavond iets van BurgerKing wéér we moeten op Utrecht Centraal happen.. iemand die daar wat beters/gezonds weet?
tnx!

Hoog Catherijne heeft toch wel meer eettentjes dan alleen de BK?

Laatste keer dat ik daar was, hebben we in een restaurant daar gegeten, was verder niets bijzonders, maar wel wat vullender dan de BK
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 08:50
we moeten vooral snel eten

moeten naar Zoetermeer met de stoptrein want moeten naar de schouwburg daar
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 09:03
quote:
Op woensdag 14 november 2007 17:54 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik kook zelden met potjes & pakjes, maar voor patak's maak ik een uitzondering, dat spul smaakt echt goed!
Idem. Patak's is top. Vooral de mangochutney.
#ANONIEMdonderdag 15 november 2007 @ 09:05
quote:
Op donderdag 15 november 2007 08:50 schreef motorbloempje het volgende:
we moeten vooral snel eten

moeten naar Zoetermeer met de stoptrein want moeten naar de schouwburg daar
ohh leuk waar gaan jullie heen?

(laatste X dat ik dus in Utrecht was, was omdat we daar naar het theater gingen: Mama Mia )
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 09:08
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:03 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Idem. Patak's is top. Vooral de mangochutney.
die mango chutney is idd

@ SOL:

Marjolein Meijers (een exlid van het duo 'De Berinis': Annie)

ben zeer benieuwd. Mijn tante had kaartjes geregeld
SHEdonderdag 15 november 2007 @ 09:08
vanavond naar cynic dick; dus wrs wat in de stad eten.
Morgen ga ik proberen een ham te vangen en in de oven te proppen...geen idee nog wat ik erbij moet gaan maken.
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 09:09
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:08 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

die mango chutney is idd
Ik heb pas ontdekt dat de Wah Nam Hong (grote Chinese supermarkt hier in R'dam) vrijwel dezelfde chutney verkoopt voor een fractie van de prijs. In heule grote potten.
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 09:25
hm.. wij hebben ook een oriental supermarkt.. kan daar eens kijken
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 09:28
Ik ben nu eieren met spek aan het maken. Zin in een stevig ontbijt.
#ANONIEMdonderdag 15 november 2007 @ 09:28
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:09 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik heb pas ontdekt dat de Wah Nam Hong (grote Chinese supermarkt hier in R'dam) vrijwel dezelfde chutney verkoopt voor een fractie van de prijs. In heule grote potten.
oehh waar zit die ergens in R'dam?

Wij gaan zaterdag naar heule grote toko in Delft, lekkere dingetjes inslaan
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 09:37
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:28 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

oehh waar zit die ergens in R'dam?

Wij gaan zaterdag naar heule grote toko in Delft, lekkere dingetjes inslaan
West-Kruiskade. Aan het begin bij Kruisplein. Toffe zaak.
#ANONIEMdonderdag 15 november 2007 @ 09:43
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

West-Kruiskade. Aan het begin bij Kruisplein. Toffe zaak.
Kee, als het allemaal een btje meezit, gaan we daar ook nog even heen. Maargoed we gaan ookal naar de IKEA geloof ik
Bluesdonderdag 15 november 2007 @ 09:44
Vanavond de authentieke Pasta Carbonara
Is het al 6 uur
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 09:51
IKEA

oh.. wacht.. dit is CUL

OT: net kopje koffie gepakt
Koningindonderdag 15 november 2007 @ 09:54
Ik ga vanavond uit eten, maar voel me niet zo lekker, dus ik weet niet of dat door gaat.
Dan wordt het een simpele boterham thuis...
#ANONIEMdonderdag 15 november 2007 @ 10:10
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:51 schreef motorbloempje het volgende:
IKEA

oh.. wacht.. dit is CUL

OT: net kopje koffie gepakt
zeg zweedse gehaktbal...dan ben je helemaal ontopic
iggy_in_the_housedonderdag 15 november 2007 @ 10:54
Vanavond erwtensoep en erna pannekoeken

Nu: bak koffie (ik wil niet wakker worden)
DarkElfdonderdag 15 november 2007 @ 11:09
Op hoog Catherijne zit een chinees restaurant (waar je voor de luch ook heerlijk kunt dim summen trouwens...)...

Vanavond hier biefstukjes, met spinazie, eitje en aardappelpuree en voor toe staan er net stoofpeertjes op.
KiwiTjuHhdonderdag 15 november 2007 @ 11:25
Vanavond bruinebonensoep

Nu nog niks gehad.. ga nu even slapen en hoop dat ik daarna kan eten
minilotjedonderdag 15 november 2007 @ 11:52
DarkElf, ik zou bijna weer zin krijgen in zomer van die foto van jou..
Het is echter drie graden buiten, dus:
Stoof!

Ik ga karbonades ontdoen van bot, in stukjes snijden, zout, peper en en even aanbakken, en deze met pruimen (ook in stukjes), verse tijm, wat bouillon en en wat olijfolie onder een filodeegdakje in een ovenschaal stoppen.
Een uur vredig pruttelen op 175 graden, en tadaah: een sappig zoet varken!
Als ik ergens vijgen kan vinden vandaag, dan eten we die als toetje.
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:08 schreef SHE het volgende:
Morgen ga ik proberen een ham te vangen en in de oven te proppen...geen idee nog wat ik erbij moet gaan maken.
Laat het weten! Ik wil zondag wel een ham, en weet het verder ook nog niet.
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 13:14
Een boterruitje.
4EverBlackEyeddonderdag 15 november 2007 @ 13:25
Amerikaanse pannenkoeken met stroop.
ColdFeetdonderdag 15 november 2007 @ 13:30
quote:
Op donderdag 15 november 2007 08:38 schreef motorbloempje het volgende:
hm... lekker DarkElf en SOL

hier net 2 broodjes op, een met ham/kaas en een met ham/knoflookkaas

en nu een kop koffie: via de toeristische route op 't werk aangekomen..

vanavond iets van BurgerKing wéér we moeten op Utrecht Centraal happen.. iemand die daar wat beters/gezonds weet?
Shakies: lekkere soep. Van die gepureerde, vers smakende meuk tjokvol groente. Neem je er een goed belegde bagel bij?

Ik werk vandaag thuis; zometeen eens even iets maken voor na het sporten, wat ik dan alleen hoef op te warmen. 'k Heb eigenlijk wel zin in DE's mexicaanse soep. maar we hebben gister ook al mexicaansig gegeten. Maar ik ben wel ultiem dol op kidneybonen.... Hmmm, dilemma.
DarkElfdonderdag 15 november 2007 @ 13:37
Net een broodje kaas en hesp op met sla ei augurk en dat soort zooi, en erbij een glas vers geperste rode grapefruitsap.
Koningindonderdag 15 november 2007 @ 13:42
Ga toch maar lekker uit eten, voel ik me gelijk misschien wat beter.
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 13:45
net een patatje oorlog op

nu MOET ik vanavond wel wat gezonds halen
#ANONIEMdonderdag 15 november 2007 @ 13:46
Vanvond: Soep vooraf, stokbrood met sate en salade, en als toetje wat yoghurt
En net als lunch (elke donderdag) : surinaamse broodjes

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 15-11-2007 13:47:02 ]
Tezzdonderdag 15 november 2007 @ 14:48
Jaja ik heb er de hele week op moeten wachten, maar eindelijk heeft mijn man late dienst vandaag dus kan ik de ranzige Macaroni&Cheese van Muck maken!!!!!!! Maar dan niet uit een pakje maar gewoon zelf wat klooien......(en ik doe er stiekum ook ham en champ's en bieslook bij...). Maar wel lekker veul kaas en een korstje.....................joepiedepoepie

(mijn man heeft het gehad met mijn kaas-fetish, dus vandaar dat ik moest wachten totdat hij eens niet thuis at. Maar hij zal niet klagen, ik heb een lekkere sparerib in zijn tas geduwd vanmorgen)
ColdFeetdonderdag 15 november 2007 @ 14:59
Ik ben eruit. Het wordt kip tikka masala (met dank aan MoBlo voor de inspiratie ), daarbij een simpele salade van tomaten, ui en koriander. Verder ga ik nog wat stukken pompoen roosteren met een specerijenmengseltje, en linzenpuree maken (Isegrim, jij nog ideeen voor kruiderij daarvoor?).

Nu nog even bedenken of ik chapati's ga maken of dat ik gewoon libanees brood koop...
PyThdonderdag 15 november 2007 @ 16:16
quote:
Op donderdag 15 november 2007 09:44 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond de authentieke Pasta Carbonara
Is het al 6 uur
Zonder Room toch mag ik hopen?
motorbloempjedonderdag 15 november 2007 @ 16:30
met room
renadonderdag 15 november 2007 @ 16:41
Warme chocolademelk met slagroom
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 16:49
quote:
Op donderdag 15 november 2007 14:59 schreef ColdFeet het volgende:
Ik ben eruit. Het wordt kip tikka masala (met dank aan MoBlo voor de inspiratie ), daarbij een simpele salade van tomaten, ui en koriander. Verder ga ik nog wat stukken pompoen roosteren met een specerijenmengseltje, en linzenpuree maken (Isegrim, jij nog ideeen voor kruiderij daarvoor?).
Oh, er is van alles lekker bij linzen... Gember, komijn, garam massala, hing, mosterdzaad, gedroogde chilipepertjes, rozijnen (ja, echt ).
ColdFeetdonderdag 15 november 2007 @ 16:57
quote:
Op donderdag 15 november 2007 16:49 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oh, er is van alles lekker bij linzen... Gember, komijn, garam massala, hing, mosterdzaad, gedroogde chilipepertjes, rozijnen (ja, echt ).
Ja natuurlijk! Ik heb nog een potje zelfgemaakte garam masala! Thanks!
Tezzdonderdag 15 november 2007 @ 17:29
Tralalalala Macaroni&Cheese (ik ben zo gelukkig)


Tralalalala schijt aan Sonja tralalala
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 17:32
Oeh, ziet er goed uit. Ik wil ook iets met kaas vandaag. Ik denk dat het gewoon een pizzaatje wordt, maar dan wel zelfbelegd. Ik zie wel even, moet nog naar AH.
KiwiTjuHhdonderdag 15 november 2007 @ 17:34
Heb gelukkig kunnen eten net Zo nog even flink drinken want over uurtje ofzo gaat het haast niet meer
ColdFeetdonderdag 15 november 2007 @ 17:51
Ik krijg morgen vrienden te eten, maar heb dan niet zoveel tijd om te koken, dus doe ik het vandaag.

Provencaalsachtige stoofpot. Rundvlees met sjalotjes en rode wijn staan nu te sudderen, met tijm en laurier. in de loop van de avond gaan daar nog spekjes bij, zilveruitjes, paprika's, en puy-linzen. Experimentje, dus ik hoop maar dat het lekker wordt.
Zo ook nog even stoofpeertjes maken.
DarkElfdonderdag 15 november 2007 @ 17:53
Heb nu een glas rode wijn en ga nu even het vocht van de stoofpeertjes inkoken tot een hele dikke uberlekkere stroop
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 18:07
Ik heb een steenoven-pizzabodem gekocht en die ga ik lekker beleggen met véél tomaat, ananas, pesto en véél kaas.
ColdFeetdonderdag 15 november 2007 @ 18:09
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:53 schreef DarkElf het volgende:
Heb nu een glas rode wijn en ga nu even het vocht van de stoofpeertjes inkoken tot een hele dikke uberlekkere stroop
Welke smaakmaker gebruik jij zoal voor stoofpeertjes?

Hier een bakje zelfgemaakte appelmoes met crème de peche en een kop van een of andere ayurvedische limoen-muntthee. En dies best lekker!
DarkElfdonderdag 15 november 2007 @ 18:13
rode port! kaneel en wat vanillesuiker.
daarna inkoken en binden met een maizena/water papje.
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 18:26
Ik doe ook nog kruidnageltjes in de stoofpeertjes.
DarkElfdonderdag 15 november 2007 @ 18:31
das wel een idee voor volgende keer, die zal niet te lang op zich laten wachten: ik ben dol op stoofpeertjes... Die geur alleen al
Isegrimdonderdag 15 november 2007 @ 18:31
Ja, ik weet het.
Mikkiedonderdag 15 november 2007 @ 18:38
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:45:12 ]
Mirjamdonderdag 15 november 2007 @ 18:42
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:29 schreef Tezz het volgende:
Tralalalala Macaroni&Cheese (ik ben zo gelukkig)
[ afbeelding ]

Tralalalala schijt aan Sonja tralalala
[ afbeelding ]
dat ziet er heel goed uit, hoe heb je dat gemaakt?
Mikkiedonderdag 15 november 2007 @ 19:14
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 91% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:45:12 ]
Bluesdonderdag 15 november 2007 @ 19:15
quote:
Op donderdag 15 november 2007 16:16 schreef PyTh het volgende:


Zonder Room toch mag ik hopen?
Wat is een carbonara zonder room pythje
Mét room, maar wel halvaroom

Het was echt heerlijk, en té snel en té veel gegeten natuurlijk

Tezzy dat zag er lekker uit, enneh Sonja wie?
Bakkers kunnen goed zingen, geen dieëten voorschrijven
Tezzdonderdag 15 november 2007 @ 19:20
quote:
Op donderdag 15 november 2007 18:42 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

dat ziet er heel goed uit, hoe heb je dat gemaakt?
Nou eigenlijk is het zooooo simpel: anderhalf ons beenham in reepjes in de pan met twee gesnipperde rode uien, een teentje knoflook en plakjes champignon. Macoroni koken en in een ovenschaal doen met de ham prut. Dan een dikke bechamel maken met anderhalf zakje geraspte kaas erdoor, dat over de macaconi en een korstje maken van paneermeel, kaas en boter. Zoooooooo simpel, zooooooooo ranzig, zoooooo machtig maar oh oh oh wat is het lekker!
Mag niet van Sonja en het valt bij mij ook in de categorie troostvoedsel, maar heerlijk op z'n tijd!
Bluesdonderdag 15 november 2007 @ 19:25
Tezzdonderdag 15 november 2007 @ 20:20
Lekker Bluezz!!!

Ik eet nu wat yoghurt met een handje Cruesli Winterrijk (wat is die lekker zeg!)
Xenniadonderdag 15 november 2007 @ 21:07
Papardelle met zalm, boursin, verse bieslook, cherrytomaatjes en oude kaas
Mirjamdonderdag 15 november 2007 @ 21:08
quote:
Op donderdag 15 november 2007 19:20 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou eigenlijk is het zooooo simpel: anderhalf ons beenham in reepjes in de pan met twee gesnipperde rode uien, een teentje knoflook en plakjes champignon. Macoroni koken en in een ovenschaal doen met de ham prut. Dan een dikke bechamel maken met anderhalf zakje geraspte kaas erdoor, dat over de macaconi en een korstje maken van paneermeel, kaas en boter. Zoooooooo simpel, zooooooooo ranzig, zoooooo machtig maar oh oh oh wat is het lekker!
Mag niet van Sonja en het valt bij mij ook in de categorie troostvoedsel, maar heerlijk op z'n tijd!
njam njam njam
oe maak je die bechamel,uit een zakje ofzo?

ik heb hutspot met een gehaktbal gegeten
Tezzvrijdag 16 november 2007 @ 07:30
quote:
Op donderdag 15 november 2007 21:08 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

njam njam njam
oe maak je die bechamel,uit een zakje ofzo?

ik heb hutspot met een gehaktbal gegeten
Standaard bechamel: flinke eetlepel boter laten smelten, daarbij flinke lepel bloem en dan met een garde tot een dik papje roeren en een beetje laten 'garen'. Dan melk er bij gieten beetje bij beetje totdat je de juiste dikte hebt. Peper, zout en nootmuskaat erbij en voila. Ik gebruik wel altijd volle melk, dan krijg je een romige saus.

En nu zit ik aan mijn standaard ontbijt: kopje senseo met sigaretje!
Fuentevrijdag 16 november 2007 @ 08:12
2 boterhammen kaas zometeen.
En vanavond lekker lasagne.
Koninginvrijdag 16 november 2007 @ 08:20
Vanmorgen kommetje yogurth met musli.
Nu kopje koffie.

Vanavond nog geen idee.
motorbloempjevrijdag 16 november 2007 @ 10:52
ooooooooooooh lasagne..

dat is wel iets voor morgen

vanavond eten wij chinees wrsch, en dan morgen en zondag groen-voer enzo.. dus groente lasagne ofzo.. hm.. dat moet lukken. Lekker met courgette en spinazie en champignons ofzo?
motorbloempjevrijdag 16 november 2007 @ 10:54
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:29 schreef Tezz het volgende:
Tralalalala Macaroni&Cheese (ik ben zo gelukkig)
[ afbeelding ]

Tralalalala schijt aan Sonja tralalala
[ afbeelding ]
oooooooooooooow, dat ziet er lekker uit!!!!!!!!

gelukkig zijn en ik beide kaasliefhebbers, dus dit gaat wel eens op tafel gezet worden denk ik

OT: melk en net twee minipistoletjes op
KiwiTjuHhvrijdag 16 november 2007 @ 11:17
Wij gaan zo pannenkoekjes bakken
DarkElfvrijdag 16 november 2007 @ 11:57
net een gerookte makreelfilet gekocht voor mezelf.. Dus dat wordt lekker lunsjen

en vanavond maak ik stamppot rauwe andijvie
SHEvrijdag 16 november 2007 @ 12:25
Ik zit aan de zalm; vrijdag he
voor manlief heb ik om de hoek bij de broodjeskunstenaar 2 pistoletjes ( kip en mango chutney + pastrami en zuurkool ) gehaald .

Vanavond lekker simpel want we zijn aan het bijkomen van een avondje doorzakken. Spicey wedges + tandoori chicken zal het worden.
ColdFeetvrijdag 16 november 2007 @ 12:27
quote:
Op donderdag 15 november 2007 18:13 schreef DarkElf het volgende:
rode port! kaneel en wat vanillesuiker.
daarna inkoken en binden met een maizena/water papje.
Jahhh! Ik heb dus gisteren stoofpeertjes gekookt met een hele fles port, een vanillestokje en een kaneelstokje. Verder geen suiker ofzo. Toen de peertjes eruit, en de port laten inkoken tot ongeveer 1/8 van het volume. Dus dat is nu een fantastische, dikke, zoete stroop

Vanavond stoofpeertjescrumble met een grote bol roomijs met daarover een scheut warme portsiroop

Nu, hoe saai, knackebrot met roomkaas en komkommer.
Tezzvrijdag 16 november 2007 @ 13:38
quote:
Op vrijdag 16 november 2007 12:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


Vanavond stoofpeertjescrumble met een grote bol roomijs met daarover een scheut warme portsiroop
OMG. Ik krijg zowat een orgasme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En ik eet vanavond gewoon het restant van de macaronischotel van gisteren.
Mikkievrijdag 16 november 2007 @ 14:00
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:45:12 ]
Frappelsienvrijdag 16 november 2007 @ 18:40
Heb een broodje gezond gemaakt
Trustenvrijdag 16 november 2007 @ 18:45
Unox soep in zak; Romige tomaat
met een kaasuienbol
Martijn_77vrijdag 16 november 2007 @ 18:57
Broodjes met garnalensalde en surimi
uniekhoornvrijdag 16 november 2007 @ 21:48
Vanavond een rollade gebakken, daarbij ovenfrites, champs en sla.
Van het overgebleven vlees wordt vanavond nog geknabbeld of komt dit weekend wel op brood.

Morgen eten we sowieso subway
Stereotomyvrijdag 16 november 2007 @ 21:49


Risotto a la Stereo
ColdFeetvrijdag 16 november 2007 @ 23:00
Mmmm Stereo, wat zit er zoal doorheen?

Hier dus de provencaalse runderstoof: riblappen gebakken met gesnipperde sjalotjes en verdronken in een liter rode wijn. Daarbij uitgebakken spekjes, een flinke handvol knoflooktenen, liefderijk gepelde zilveruitjes ( ), kort op hoog vuur gebakken paprika, gekookte puy-linzen, en tot slot een flinke scheut pastis (waar al de zilveruitjes acuut naar gingen smaken ) en verse peterselie.

Daarbij vers stokbrood met een snel zelfgemaakte basilicum-knoflookboter.

Toetje was stoofpeertjescrumble met slagroomijs en vanille-portsiroop. Met van die leuke kleine zwarte vanillestippeltjes

Soms vind ik echt dat ik zo lekker kan koken hè
DarkElfvrijdag 16 november 2007 @ 23:06
quote:
Op vrijdag 16 november 2007 23:00 schreef ColdFeet het volgende:
goddamnit dat klinkt lekker
Stereotomyvrijdag 16 november 2007 @ 23:36
quote:
Op vrijdag 16 november 2007 23:00 schreef ColdFeet het volgende:
Mmmm Stereo, wat zit er zoal doorheen?
Sjalotjes, rode ui, Shii-take, kastanjechampignons, oesterzwammen, met droge witte wijn en rundvleesbouillon.
Mini_rulezzaterdag 17 november 2007 @ 00:53
Lekker makkelijk gedaan vanavond: spare ribs (kant en klaar) met ovenfrietjes.
Daarna nog een Baileys met ijs.
Xenniazaterdag 17 november 2007 @ 01:07
Kibbeling met patat en salade. Nu een appelflap
golferzaterdag 17 november 2007 @ 01:15
Bakkie opgewarmde nasi met een glaasje whisky.
Isegrimzaterdag 17 november 2007 @ 09:46
Notenrozijnenbrood met roomboter + water met citroen.
minilotjezaterdag 17 november 2007 @ 09:48
Over twee uurtjes op tafel, voor de tv: chocoladekruidnoten, speculaas, marsepein, chocolademunten en chocoladeletters!
Ik weiger me al in oktober te vergrijpen aan Sinterklaassnoep, maar vanaf de Dag van de Intocht mag het!
Isegrimzaterdag 17 november 2007 @ 09:55
Bij ons is er al anderhalve kilo kruidnoten & pepernoten door hoor.
Mini_rulezzaterdag 17 november 2007 @ 10:04
Broodjes met kaas, tomaat en ei voor vriendje en met avocado en tomaat voor mij.
Met een kopje cappuccino. Weekend.
minilotjezaterdag 17 november 2007 @ 10:05
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 09:55 schreef Isegrim het volgende:
Bij ons is er al anderhalve kilo kruidnoten & pepernoten door hoor.
Hier niet. Hoe lekker ik het ook vind, ik ben een reusachtig liefhebber van de Sinterklaastraditie.
Wachten met Sinterklaassnoep tot -ie ook daadwerkelijk weer in het land is maakt het veel specialer (en stiekem ook lekkerder ) dan al twee maanden van te voren pepernoten weg gaan kauwen..
Isegrimzaterdag 17 november 2007 @ 10:06
Ah. Ik link pepernoten niet echt aan Sinterklaas verder, ik vind ze gewoon lekker.
lies1947zaterdag 17 november 2007 @ 10:13
we gaan vanavond uit eten bij de maxicaan met zoon en zijn vriendin. gezellig!!!!!!
morgen spaghetti bolognese.mmmmmm!!!!!!!!!
SHEzaterdag 17 november 2007 @ 10:17
quote:
Op vrijdag 16 november 2007 23:00 schreef ColdFeet het volgende:
Mmmm Stereo, wat zit er zoal doorheen?

Hier dus de provencaalse runderstoof: riblappen gebakken met gesnipperde sjalotjes en verdronken in een liter rode wijn. Daarbij uitgebakken spekjes, een flinke handvol knoflooktenen, liefderijk gepelde zilveruitjes ( ), kort op hoog vuur gebakken paprika, gekookte puy-linzen, en tot slot een flinke scheut pastis (waar al de zilveruitjes acuut naar gingen smaken ) en verse peterselie.

Daarbij vers stokbrood met een snel zelfgemaakte basilicum-knoflookboter.

Toetje was stoofpeertjescrumble met slagroomijs en vanille-portsiroop. Met van die leuke kleine zwarte vanillestippeltjes

Soms vind ik echt dat ik zo lekker kan koken hè
~

Kun je dit recept uitschrijven?

*knippert lief met wimperts*


Dan kan ik weer met andermans eer pronken
Martijn_77zaterdag 17 november 2007 @ 10:47
Broodjes met garnalensalade
Anubis1984zaterdag 17 november 2007 @ 12:13
Vanavond een receptje waar ik hiervan ergens een linkje zag staan.
Rundvlees met knoflook, supermakkelijk alles rauw in een schaal gooien en in de oven
DarkElfzaterdag 17 november 2007 @ 12:56
Vanavond uit eten
Fuentezaterdag 17 november 2007 @ 12:59
Vanmiddag pepernoten maken met dochterlief.
Vanavond: Victoriabaarsfilet met zelfgemaakte pesto in de oven, en een ciabatta met zelfgemaakte knoflookboter erbij.
En ik denk nog iets van een salade.
Frappelsienzaterdag 17 november 2007 @ 13:08
Zuurkoolstampot
Muckzaterdag 17 november 2007 @ 13:21
net een wit broodje met knakworst op

voor vanavond heeft mijn moeder bonensoep gemaakt, maar daar heb ik echt zo ontzettend geen zin in he
SHEzaterdag 17 november 2007 @ 14:09
manlief wilde gisteren perse burgers
Dus de tandoori is een dag opgeschoven. Kip tandoori dus; ga ik affikken op de BBQ
Daarbij heb ik rijst gekookt met safraan en massala. Rijst opgebakken met een snuf kurkuma, beetje gedroogde en fijngesneden chilipepertjes, veel zwarte peper en vanavond gaat er nog wat munt doorheen.
Ik vond nog een zakje sperziebonen in de koeling en die staan in mijn nieuwe stoofpan rustig te smoren met een tomaatje, een halve bol knof, massala en een pietsie komijn.
Overdag koken is zoveel leuker dan s'avonds.

Nu; koffie en een dikke plak mortadella mag niet, moet wel
SHEzaterdag 17 november 2007 @ 14:10
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 13:21 schreef Muck het volgende:
net een wit broodje met knakworst op

voor vanavond heeft mijn moeder bonensoep gemaakt, maar daar heb ik echt zo ontzettend geen zin in he
Bonensoep is zooo lekker! Mijn paps maakt 'm altijd met zout vlees. Goddelijk!
Ik ben dol op bonensoep; kan het echt elke dag wel eten. Jammer genoeg verdraag ik bonen voor geen meter dus ik eet het zelden.
Gezegend ben je!
motorbloempjezaterdag 17 november 2007 @ 14:10
tijdens de intocht van snieklaas lekker ontbeten, en nu even 'huiswerk' doen en bedenken wat we vanavond en morgen gaan eten en dan boodschapjes doen
Muckzaterdag 17 november 2007 @ 14:23
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 14:10 schreef SHE het volgende:

[..]

Bonensoep is zooo lekker! Mijn paps maakt 'm altijd met zout vlees. Goddelijk!
Ik ben dol op bonensoep; kan het echt elke dag wel eten. Jammer genoeg verdraag ik bonen voor geen meter dus ik eet het zelden.
Gezegend ben je!
je mag het zo van me hebben
ik vind er echt bar weinig aan. Erwtensoep vind ik op zijn tijd heel lekker, maar dit....
Blueszaterdag 17 november 2007 @ 14:27
Vandaag kaasfondue

4 dl droge witte wijn
300 gram Emmentaler
300 gram Gruyère
35 cl Kirsch
4 gram maizena
nootmuskaat
peper

Wrijf het pannetje, caquelon, in met het knoflookteentje; doe de wijn erin en verwarm het voorzichtig.
Rasp de kaas en strooi die al "achten" draaiend in de wijn tot de kaas gesmolten is.
Maak de maizena aan met de Kirsch en bind de fondue hiermee.
Breng op smaak met een snufje peper en nootmuskaat.
Voor een meer kruidige fondue vervang je de nootmuskaat door majoraan.
motorbloempjezaterdag 17 november 2007 @ 14:31
bonensoep is ook niet mijn ding

mn pa was er gek op, mn oma maakte het ook wel eens vers

ik ben een groot fan van verse kippensoep
SHEzaterdag 17 november 2007 @ 14:36
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 14:27 schreef Bluezz het volgende:
Vandaag kaasfondue

4 dl droge witte wijn
300 gram Emmentaler
300 gram Gruyère
35 cl Kirsch
4 gram maizena
nootmuskaat
peper

Wrijf het pannetje, caquelon, in met het knoflookteentje; doe de wijn erin en verwarm het voorzichtig.
Rasp de kaas en strooi die al "achten" draaiend in de wijn tot de kaas gesmolten is.
Maak de maizena aan met de Kirsch en bind de fondue hiermee.
Breng op smaak met een snufje peper en nootmuskaat.
Voor een meer kruidige fondue vervang je de nootmuskaat door majoraan.
In mijn nieuwe gietijzeren pan past dit ook goed.
*noteert recept*
Die Emmentaler laat ik eruit, want dat vind ik vieze kaas. Wat past er nog meer aan kazen in een fondue?
En wat ga je erin doen?
Ik begreep dat je doorgaans met brood erin zit te wrotten toch?

Ik hou zo van kaas en van gesmolten kaas nog ietsje meer
motorbloempjezaterdag 17 november 2007 @ 14:39
iemand nog een fonduepan te koop?

Bij mijn ouders gaan we met kerst overigens 'Mongoolse Vuurpot' doen ziet er ook tof uit
Muckzaterdag 17 november 2007 @ 14:59
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 14:31 schreef motorbloempje het volgende:
bonensoep is ook niet mijn ding

mn pa was er gek op, mn oma maakte het ook wel eens vers
mijn moeder maakt het ook vers
dat spul stond gisteravond al te prutten op het fornuis
quote:
ik ben een groot fan van verse kippensoep
huuu, dat ook al niet
ik krijg er altijd hoofdpijn van (ik denk dat het iets psychisch is) en ik vind het ook echt gewoon niet lekker.
en nou niet zeggen "maar die van mij is wel lekker" want daar trap ik niet meer in
Dat zeggen ze allemaal, maar na er een heleboel geprobeerd te hebben, heb ik de conclusie getrokken dat ik het echt, écht heel vies vind
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 14:39 schreef motorbloempje het volgende:
iemand nog een fonduepan te koop?
6 euro
quote:
Bij mijn ouders gaan we met kerst overigens 'Mongoolse Vuurpot' doen ziet er ook tof uit
wát ga je doen?
klinkt tof, de pyromaan komt in me boven
motorbloempjezaterdag 17 november 2007 @ 15:04
Mongoolse Vuurpot

schijnt helemaal hip te zijn
Muckzaterdag 17 november 2007 @ 15:05
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 15:04 schreef motorbloempje het volgende:
Mongoolse Vuurpot

schijnt helemaal hip te zijn
ziet eruit als chinese fondue....
motorbloempjezaterdag 17 november 2007 @ 15:09
ja, is een beetje in die categorie ja
uniekhoornzaterdag 17 november 2007 @ 15:29
Wij zijn niet naar subway gegaan maar gaan zo uit eten bij de Griek, daarna verjaardag
#ANONIEMzaterdag 17 november 2007 @ 15:41
Hebben echt veul lekkers ingeslagen Ons diner bestaat dan ook uit heel de avond voor/bij-gerechten eten.

O.a. meloen gerold in parma-ham,
gamba's gebakken in olijfolie en veulllll knof,
pate-beaujolais met framboosjes,
gerookte kipfilet op een bedje van rucola en koreander, afgemaAKt met balsamico
en avacado gevuld met hollandse garnaaltjes.

Ook ladingen fruit gekocht. De sinaasappels en grape-fruits heb ik al uitgeperst voor morgenochtend.
Dan hebben we nog een paar dozen frambozen, een paar dozen aardbeien, meloen, een ananas, 4 peren, mandarijnen, (3 kilo ) bananen, citroenen en appels.

Deel ervan ga ik zo even schillen en in stukken in de blender met yoghurt erbij om er nog een stevig sapje van te maken

En het beste is dat ik alleen maar de verantwoordelijkheid heb over het fruit...de rest maakt vriendlief klaar

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2007 15:42:25 ]
golferzaterdag 17 november 2007 @ 15:49
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 14:27 schreef Bluezz het volgende:
Vandaag kaasfondue

4 dl droge witte wijn
300 gram Emmentaler
300 gram Gruyère
35 cl Kirsch
4 gram maizena
nootmuskaat
peper

Wrijf het pannetje, caquelon, in met het knoflookteentje; doe de wijn erin en verwarm het voorzichtig.
Rasp de kaas en strooi die al "achten" draaiend in de wijn tot de kaas gesmolten is.
Maak de maizena aan met de Kirsch en bind de fondue hiermee.
Breng op smaak met een snufje peper en nootmuskaat.
Voor een meer kruidige fondue vervang je de nootmuskaat door majoraan.
Je vergeet nog even de Appenzeller die we er ook doorheen mengen, schat.
Blueszaterdag 17 november 2007 @ 16:03
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 14:36 schreef SHE het volgende:

[..]

In mijn nieuwe gietijzeren pan past dit ook goed.
*noteert recept*
Die Emmentaler laat ik eruit, want dat vind ik vieze kaas. Wat past er nog meer aan kazen in een fondue?
En wat ga je erin doen?
Ik begreep dat je doorgaans met brood erin zit te wrotten toch?

Ik hou zo van kaas en van gesmolten kaas nog ietsje meer
Ik ook
Appelzeller erdoor dan ipv die emmenthaler? Ik vind de combi van die 3 erg lekker, moet je anders eerst ff proberen?
Wij dippen vandaag met stokbrood, gebakken kastanjechampies en even kort geblancheerde bleekselderij
Wijntje erbij, heerlijk!
Anubis1984zaterdag 17 november 2007 @ 17:06
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 12:13 schreef Anubis1984 het volgende:
Vanavond een receptje waar ik hiervan ergens een linkje zag staan.
Rundvlees met knoflook, supermakkelijk alles rauw in een schaal gooien en in de oven
Bovenstaande net in de oven geschoven, Laag ui, laurierblaadjes, 2 dikke lappen rundvlees erop, daarop 20 tenen knof, nog een laag ui, gesneden wortel, bouillon eroverheen en dat mag de komende anderhalf á twee uur stoven.

Daarbij een simpele salade gemaakt, ook een gejat recept, maargoed. Komkommer in stukken, een brok Danish Blue eroverheen gekruimeld, 5 tenen knof fijngehakt erbij, beetje zwarte peper en scheutje olijfolie. Ff husselen en klaar
Isegrimzaterdag 17 november 2007 @ 17:08
Konijn, aardappelpuree en spinazie.
#ANONIEMzaterdag 17 november 2007 @ 17:14
Koe loe kai met satésaus
motorbloempjezaterdag 17 november 2007 @ 17:34
vanavond lasagna met veul groenten (paprika, ui, wortel etc) en morgen een aardappelschotel met gehakt en veul groente met wat kaas
thedude0zaterdag 17 november 2007 @ 17:55
tomatensoep en stokbrood
ColdFeetzaterdag 17 november 2007 @ 18:02
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 10:17 schreef SHE het volgende:

[..]

~

Kun je dit recept uitschrijven?

*knippert lief met wimperts*


Dan kan ik weer met andermans eer pronken
Ongeveer wel ja.
1 kg riblappen in grove stukken snijden.
Sjalotjes, iets van 300/400 gram denk ik, grof gesneden.
Flinke kluit boter in de pan, sjalotjes even aanfruiten, vuur hoog, rundvlees snel bruin bakken, liter niet al te droge rode wijn erbij, iets van 15 tenen knoflook, wat laurierblad en tijm, en sudderen maar.

Na een uurtje of twee 250 gram uitgebakken spekblokjes erbij. Oh ja, en de knoflook na verloop van tijd fijnwrijven tegen de wand van de pan, krijg je lekker dikke saus van

Nog een uur later een pond gepelde zilveruitjes erbij. Weer een uur later grote stukken rode paprika op hoog vuur bakken in een beetje olie, tot het schilletje schroeiplekke vertoont. Roosteren kan ook. Dat er ook bij, en een klein blikje tomatenpuree en een eetlepel honing en een royale scheut pastis, en dan nog eens, zeg, twee uur sudderen.

Volgende dag ongeveer 200 gram puy-linzen in ruim water net gaar koken, en onderwijl langzaam de prut opwarmen, linzen erbij, nog wat tijm, nog een scheutje pastis, peper en zout. Beetje peterselie erover...

Lekker een stokbroodje soppen in de saus Hij was lekker, de helft van het vlees was uiteen gevallen, de rest was in boterzachte stukken terug te vinden...

Ik gebruik geen gietijzeren pan, maar een zwarte chamotte, ook echt vre-se-lijk mooi Hij blijft lauw van buiten en wordt ontzettend heet vanbinnen.

Vanavond spaghetti carbonara. Met pancetta. Van die lekkere van Little Italy, nog steeds
Isegrimzaterdag 17 november 2007 @ 18:39
Drie kilo konijn in de oven met tijm, pruimen en spek.
Mirjamzaterdag 17 november 2007 @ 18:45
een bak lasagne van de aldi, lekker makkelijk
ikheb vanmiddag op demarkt 2 geschilde ananassen gekoch, die gaan wedaarna lekerverorberen
Isegrimzaterdag 17 november 2007 @ 18:46
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 18:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
een bak lasagne van de aldi, lekker makkelijk
ikheb vanmiddag op demarkt 2 geschilde ananassen gekoch, die gaan wedaarna lekerverorberen
Die heb ik ook gekocht. Ook twee. Lekker.
Miamzaterdag 17 november 2007 @ 18:48
Straks 2 broodjes geitenkaas met van alles en nog wat erop.
En ijsthee van de aldi.
Mirjamzaterdag 17 november 2007 @ 18:52
nu ik dit topic doorlees, heb ik wéér zin in kaasfondue
misschien van de week maar weer?
Blueszaterdag 17 november 2007 @ 19:32
Het was zooooooooo lekkah.... wel wat veel Kirsch gebruikt voor de maizena *hips*
Xenniazaterdag 17 november 2007 @ 22:59
Risotto met parmaham, prei, rucola, knoflook en kaassnippers. Toe hadden we chocolademousse met frambozen. Klinkt vreemd, maar de combinatie was erg lekker.
DarkElfzaterdag 17 november 2007 @ 23:21
Wilde bospaddestoelen in bladerdeeg met een heerlijke saus
Een trio van wild (hert, haas en fazant) met alles wat erbij hoort (appeltje met cranberries, stoofpeertjes, witlof met spekjes, spruitjes, heerlijke aardappetjes gratin)
Chocolademousse en kamille thee

En erbij een heerlijke zuid afrikaanse rode wijn
golferzondag 18 november 2007 @ 01:28
Nu nog even wat gevulde kerrie-eitjes gemaakt.
Miamzondag 18 november 2007 @ 08:13
broodjes en koffie.
Isegrimzondag 18 november 2007 @ 09:03
Flappie was heerlijk. Schoon op gegaan. En de aardappelpuree was ook .
KiwiTjuHhzondag 18 november 2007 @ 10:22
Net een broodje met ham en gekookt eitje gehad en een glas jus + koptje thee
#ANONIEMzondag 18 november 2007 @ 10:39
Gisteravond heb ik bagels gebakken, en daar ga ik er nu eentje van opeten als ontbijt.



Het is wel enorm veel werk zeg! Ze zijn wel lekkerder dan die uit de supermarkt.. misschien moet ik er maar gewoon een keer heel veel in één keer bakken en dan invriezen, zouden ze dan lekker blijven?
SHEzondag 18 november 2007 @ 11:01
Soms lukt iets wat je bij elkaar verzonnen hebt, beter dan een kant en klaar recept.
Zo ook de tandoori met spiked rice en massala boontjes. Die heb ik dan ook gehad als ontbijt
Straks brunchen bij mams en nu macaroni maken voor manlief

Bagels zien er prima uit; heb je een receptje? Ik bagels
#ANONIEMzondag 18 november 2007 @ 11:23
quote:
Op zondag 18 november 2007 11:01 schreef SHE het volgende:


Bagels zien er prima uit; heb je een receptje? Ik bagels
Ja, ik ook van bagels! Sinds ik uit New York terugben is het een verslaving geworden . Ik vind alleen de bagels van de AH en zelfs van de bakker altijd zo enorm taai en volgens mij horen ze dat helemaal niet te zijn. Die van mij zijn stevig aan de binnenkant, maar ook zacht, en vooral niet taai!

Recept dat ik heb gebruikt:
quote:
Nodig:
500 gram patentbloem
1 zakje kant en klare droge gist
1 1/2 theelepel zout
1 1/2 -2 eetlepels suiker
1 ei, losgeklopt
1 1/2 eetlepel plantaardige olie en een klein beetje olie om het deeg in te vetten.
ongeveer 1/2 kopje handwarm water
het eigeel van 1 ei, voor de glans
sesamzaad

Meng in een grote kom bloem, gist, zout en suiker goed door elkaar. Meng er dan de eieren en olie door en voeg beetje bij beetje het water toe. Meng dit goed door elkaar met je handen, net zolang tot je een samenhangende bal hebt. Voeg meer water toe als nodig is en meer bloem als het deeg plakkerig is.

Haal het deeg uit de kom en kneed het 10-15 minuten op een met bloem bestoven plank tot het zeer soepel en elastisch is.

Vet het deeg in door een beetje olie in de kom te gieten en daar de deegbal doorheen te rollen.

Bedek de kom met plasticfolie en laat het 1 ½ uur op een warme plaats rijzen tot het in omvang verdubbeld is.

Haal het deeg uit de kom en kneed het nogmaals kort door.

Maak 11 gelijke bolletjes en druk er een gat in, in het midden. Maak het gat steeds iets groter totdat je een mooie "armband" hebt met een gat van ongeveer 2 cm groot.

Leg de bagels op een ingevet oppervlak en laat ze 1 uur rijzen tot ze in omvang verdubbeld zijn.

Breng in een grote pan veel water aan de kook, zet het vuur een beetje lager en laat 4 bagels tegelijk in het water vallen. Kook ze 1 – 2 minuten, draai ze om als ze boven komen drijven.

Haal ze vlug met een schuimspaan uit het water en leg ze te drogen op een doek.

Doe hetzelfde met de rest van de bagels.

Leg ze op een ingevet bakblik, smeer ze in met eigeel, bestrooi ze met sesamzaad, en bak ze in een voorverwarmde oven van 190° C in 15-20 minuten tot ze mooi bruin van kleur zijn.
De tweede keer rijzen heb ik iets korter gedaan, omdat het allemaal al zo lang duurde en ik honger had . En dat "half kopje" handwarm water vond ik te weinig, ik heb er een "grote mok" van gemaakt, anders kruimelde het deeg helemaal uit elkaar.
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 11:48
zien er goed uit, die bagels

wij gaan zo weer aan de ovenpistoletjes (die van de euroshopper) met oa. ham, kaas, brie, knoflookkaas en hagelslag

en vanavond dus iets van een aardappelschotel
minilotjezondag 18 november 2007 @ 12:25
Zohee, die bagels wil ik ook wel een keer maken.
Voor de kaasfonduers onder ons: maak alstjeblieft een keer de Mexicaanse versie die ik in het vorige topic gepost had (klik voor recept). Echt schandelijk lekker!

Nu: kampioentjes met tartaar en sjalotjes.
Curiosityzondag 18 november 2007 @ 12:30
Ik heb nu een restje chinese bami met een kipsateetje van gisteren, de dag erna smaakt het nog lekkerder.
Blueszondag 18 november 2007 @ 13:31
Banaantje yoghurtje sappie.
Heerlijk zo'n late brunch
boriszzondag 18 november 2007 @ 13:32
Broodje Geitenkaas
Mikkiezondag 18 november 2007 @ 13:38
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 85% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:45:13 ]
#ANONIEMzondag 18 november 2007 @ 14:28
gisteraaf een hele avond voor/bij-gerechten gegeten:


weet niet wat er in sommige dingen precies in is gegaan, aangezien het meeste door vriendlief is klaargemaakt::

We begonnen met gamba's gebakken in olijfolie met bergen knoflook:



Daarna beaujolais-pate met een frambozenmoes op een bedje van rucola::



Toen een pittige mousse van avacado, stukjes avacado en hollandse garnalen op een bedje van ijsbergsla:



Sjalotten en knoflook gepoft in port:



Toen was het tijd voor een cocktail van framboosjes, wodka en rucola:



Daarna meloen gewikkeld in prosciutto:



Mijn ouders kwamen om een uur of 11 nog voor een borreltje en hebben nog mee kunnen genieten van gerookte kipfilet met een dressing van o.a. de olie met die bergen knoflook waar de gamba's in gebakken waren op een bedje van ijsbergsla en koreander:



Daarna meloen die een paar uur in de port had gelegen, vergeten een foto te nemen

Als afsluiter nog een keer gamba's in olie en knoflook:



Daarna koffie afkomstig uit Indonesie met daarbij rumbonen en nog iets van chocolade.

Zo dat was 'm wel geloof ik
valekzondag 18 november 2007 @ 14:33
quote:
Op zondag 18 november 2007 14:28 schreef SeaOfLove het volgende:
gisteraaf een hele avond voor/bij-gerechten gegeten:


weet niet wat er in sommige dingen precies in is gegaan, aangezien het meeste door vriendlief is klaargemaakt::

We begonnen met gamba's gebakken in olijfolie met bergen knoflook:

[ afbeelding ]

Daarna beaujolais-pate met een frambozenmoes op een bedje van rucola::

[ afbeelding ]

Toen een pittige mousse van avacado, stukjes avacado en hollandse garnalen op een bedje van ijsbergsla:

[ afbeelding ]

Sjalotten en knoflook gepoft in port:

[ afbeelding ]

Toen was het tijd voor een cocktail van framboosjes, wodka en rucola:

[ afbeelding ]

Daarna meloen gewikkeld in prosciutto:

[ afbeelding ]

Mijn ouders kwamen om een uur of 11 nog voor een borreltje en hebben nog mee kunnen genieten van gerookte kipfilet met een dressing van o.a. de olie met die bergen knoflook waar de gamba's in gebakken waren op een bedje van ijsbergsla en koreander:

[ afbeelding ]

Daarna meloen die een paar uur in de port had gelegen, vergeten een foto te nemen

Als afsluiter nog een keer gamba's in olie en knoflook:

[ afbeelding ]

Daarna koffie afkomstig uit Indonesie met daarbij rumbonen en nog iets van chocolade.

Zo dat was 'm wel geloof ik
Dat klinkt verschrikkelijk goed zeg. Heerlijk zo'n avond met zun tweetjes.
SHEzondag 18 november 2007 @ 14:37
Ik zie de 'koreander' wel erg vaak voorbij komen. Misschien een idee het op zijn minst goed te schrijven:
koriander; afgeleid van coriandrum.
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 14:43
Moragh_DaughterofSunezondag 18 november 2007 @ 14:44
Een kopje kruidenthee en crackers
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 14:44
ziet er jummie uit SOL

die gamba's ben ik erg benieuwd naar evenals die avocadomousse met garnalen
uniekhoornzondag 18 november 2007 @ 16:21
OMG SOL, dat ziet er ongelooflijk heerlijk uit!!

Ik ga zo beginnen met een stamppot zuurkool met speklapjes en rookworst... Tja, normaal eten moet ook eens
Golzuamzondag 18 november 2007 @ 16:25
Vanavond pannenkoeken van mn lief
Mikkiezondag 18 november 2007 @ 16:28
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 76% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:45:13 ]
golferzondag 18 november 2007 @ 16:58
Straks frietjes, gegrilde groenten/champignonsmix en een ribeye.
DarkElfzondag 18 november 2007 @ 17:01
Ziet er heerlijk uit!

Mijn staat nu te zwoegen in de keuken op cantuccini (ander recept dan vorige keer)
Ben benieuwd al eet ik het toch niet (amandelen en ikke is geen goede combi)
KiwiTjuHhzondag 18 november 2007 @ 17:05
Gyros met champignons, sla en aardappeltjes in schil
Isegrimzondag 18 november 2007 @ 17:18
Ik heb gister op de markt gedroogde aardbeien gekocht (nooit eerder gezien). Die zijn erg lekker, net twee op.

Ik maak een tajine met lam, amandelen en abrikozen. Die maak ik vaak, want hij is gewoon erg lekker.

Vandaag twee boeken gekocht: 'Koekje' (titel spreekt redelijk voor zich ) en 'Gerechten uit Afrika en het Midden-Oosten'. Plus een spuitzak met een serie spuitmondjes en een 'pocket pastry maker', voor het maken van o.a. samosa's:



(bij Kookpunt geweest dus)
DarkElfzondag 18 november 2007 @ 17:34
Het ruikt hier echt heel erg lekker
dit is het recept van de Cantuccini voor de liefhebbers.. heeft alleen een citroen gebruikt en honing ipv de wijn...

OT zometeen een lekker glas chardonnay en een koekje want hij heeft een amandelloos stukje gemaakt voor mij
miss_dynastiezondag 18 november 2007 @ 17:40
bloemkool met een kaassausje, gegrilde pangafilet en aardappelpartjes met knoflook en rozemarijn uit de oven
#ANONIEMzondag 18 november 2007 @ 18:43
Suikerpinda's Ik ben echt verslaafd aan die dingen
Miamzondag 18 november 2007 @ 19:08
ik heb gourmet gehad. stokbrood, sausjes, vlees, smoothies. heerlijk.
Weird-zondag 18 november 2007 @ 19:41
Rode kool met appeltjes, spruiten met spek, een varkenshaasje en gebakken aardappelen met Hellmann's mayo
Curiosityzondag 18 november 2007 @ 19:49
ik heb nu thee met melk en een overheerlijk stukje cheesecake, gemaakt onder de supervisie van Dr oetker
Xenniazondag 18 november 2007 @ 20:03
Witlofschotel
grifzondag 18 november 2007 @ 20:43
Roerbakmie met kip en garnalen (van scratch, dus geen Conimexdoosje)
DarkElfzondag 18 november 2007 @ 21:37
warme cécémel met slagroom
Golzuamzondag 18 november 2007 @ 22:01
quote:
Op zondag 18 november 2007 16:25 schreef Golzuam het volgende:
Vanavond pannenkoeken van mn lief
Of 'mijn lief' de volgende keer even zou willen uitloggen svp!
Mirjamzondag 18 november 2007 @ 22:11
een stukje oude kaas, est ok, gisteren voor weinig op de markt gekocht
heeft een curieus bijsmaakje, maar ik ga er maar vanuit dat hij verder wel ok is
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 22:23
quote:
Op zondag 18 november 2007 21:37 schreef DarkElf het volgende:
warme cécémel met slagroom
na-apert



was hier weer heerlijk
HaverMoutKoekjezondag 18 november 2007 @ 22:36
ik heb vanavond zalm met zuurkool gegeten
DarkElfmaandag 19 november 2007 @ 07:19
Nu een glas fruitsap en wat witte druiven
KiwiTjuHhmaandag 19 november 2007 @ 07:38
Yoghurt met muesli!
Kuukskemaandag 19 november 2007 @ 07:41
quote:
Op maandag 19 november 2007 07:38 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Yoghurt met muesli!
Dat.

En vanavond gebakken aardappeltjes met groenten en een stukje vis of vlees.
Tezzmaandag 19 november 2007 @ 08:04
Nu cruesli Winterrijk (jammie) met melk en vanavond kookt mijn man. Dat wordt weer een verrassing dus....
Miammaandag 19 november 2007 @ 10:06
nu koffie en een stukje banketstaaf.
ColdFeetmaandag 19 november 2007 @ 10:58
quote:
Op zondag 18 november 2007 17:18 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb gister op de markt gedroogde aardbeien gekocht (nooit eerder gezien). Die zijn erg lekker, net twee op.

Ik maak een tajine met lam, amandelen en abrikozen. Die maak ik vaak, want hij is gewoon erg lekker.

Vandaag twee boeken gekocht: 'Koekje' (titel spreekt redelijk voor zich ) en 'Gerechten uit Afrika en het Midden-Oosten'. Plus een spuitzak met een serie spuitmondjes en een 'pocket pastry maker', voor het maken van o.a. samosa's:

[ afbeelding ]

(bij Kookpunt geweest dus)
Ik heb zo'n ding ooit eens in een opwelling gekocht bij de toko, maar hij is te groot voor pasta en wontons, dus ik heb m nog niet gebruikt. Heb jij hét recept voor samosa's?

Aii, Tezz sterkte vanavond, ik zal aan je denken

Hier suf&saai, kwark met muesli. Tis dat ik weet dat het gezond is...
Voor vanavond moet ik nog even nadenken.

Gisteren soep gemaakt van pompoen met korianderzaad & chili en zoete aardappel, alles geroosterd in de oven, inclusief uien en knoflook.
Best wel zoet! Maar zeker wel lekker.
Frappelsienmaandag 19 november 2007 @ 12:04
Spaghetti a la fraps!
Mini_rulezmaandag 19 november 2007 @ 12:30
Vanavond waarschijnlijk preistamppot met zo'n Valess-ding met Milner erin.
Gisteravond hadden we om eens te proberen twee diepvriesmaaltijden van Iglo, kip in honing-mosterdsaus en zalm in mosterdsaus. Op zich best lekker, alleen was de saus nogal overheersend.

Net yoghurt met cruesli en cappuccino op als ontbijt. Luie dag vandaag.
Moragh_DaughterofSunemaandag 19 november 2007 @ 13:20
Vanmiddag was 't stokbrood met pesto, mozarella en tomaat Glaasje cola erbij.
Vanavond spruitenstamppot met een gehaktbal
miss_dynastiemaandag 19 november 2007 @ 14:40
Zelfgemaakte pizza vanavond... voor mij met ham en champignons, voor hem met parmaham
Miammaandag 19 november 2007 @ 14:53
cashewnootjes en ijsthee
Karrel_Laaglawaaimaandag 19 november 2007 @ 15:03
Spaghetti, met prei, spekkies, tomaat, rode ui en tomaat.
Isegrimmaandag 19 november 2007 @ 17:20
quote:
Op maandag 19 november 2007 10:58 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik heb zo'n ding ooit eens in een opwelling gekocht bij de toko, maar hij is te groot voor pasta en wontons, dus ik heb m nog niet gebruikt. Heb jij hét recept voor samosa's?
Er zijn heel veel recepten voor samosa's, maar ik heb vast wel een lekkere. Volgt nog.
Deliahmaandag 19 november 2007 @ 17:38
Zalm uit de oven met stukjes tomaat en paprika en tomaat - mozarella salade . Toetje: rode grapefruit .
shmoopymaandag 19 november 2007 @ 17:56
Ik heb een hele grote stapel pannenkoeken gemaakt.
ikwilookwatzeggenmaandag 19 november 2007 @ 17:57
Een bloemkool schotel uit de oven. Beetje sla erbij lekker simpel.
Muckmaandag 19 november 2007 @ 18:00
gekookte aardappeltjes, snijboontjes en een baconvink.
das een soort slavink maar dan met bacon in plaats van spek en gemarineerd
niet erg lekker eigenlijk
ColdFeetmaandag 19 november 2007 @ 18:05
quote:
Op maandag 19 november 2007 17:20 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Er zijn heel veel recepten voor samosa's, maar ik heb vast wel een lekkere. Volgt nog.
Zeker, heel internet staat er vol mee, maar ik heb er liever een die geproefd & beproefd is

Ik maak masala wraps. Masalakip met ui, yoghurt en kikkererwten, in zo'n laffe prefab wrap. Geen zin om ze zelf te bakken.
motorbloempjemaandag 19 november 2007 @ 18:07
restje lasagna en een uitsmijter met tomaat
boriszmaandag 19 november 2007 @ 18:12
tomatensoep van Unox

met een euroshopper 17cent stokbroodje
motorbloempjemaandag 19 november 2007 @ 18:18
dat zijn de lekkerste stokbroodjes
renamaandag 19 november 2007 @ 18:20
Boerenkool met worst
boriszmaandag 19 november 2007 @ 18:22
quote:
Op maandag 19 november 2007 18:18 schreef motorbloempje het volgende:
dat zijn de lekkerste stokbroodjes
klopt die zijn erg
KiwiTjuHhmaandag 19 november 2007 @ 18:28
Gehaktbal, aardappelen en bloemkool gehad
minilotjemaandag 19 november 2007 @ 18:36
Ik wil weten wat SHE eet, want zelf weet ik het nog niet.
OT: kroepoek. Knabbeldeknabbel.
SHEmaandag 19 november 2007 @ 18:45
SHE is gebonden aan de wensen van de man des huizes. Waar de man woon, draagt hij de kroon...zo ook in huize SHE.
Meneer wil macaroni; meneer krijgt macaroni.

En ik wil moussaka naar mama's recept, maar dat kan ik op mijn buikje schrijven. Ik heb geen aubergines en geen bloem meer.
Ik ga de courgettes die nog liggen maar eens paneren en frituren dan bedenk ik later wel iets voedzamers voor mezelf.
Ik haat maandagen
Tezzmaandag 19 november 2007 @ 18:49
Manlief heeft weer eens gekookt en hij had er ditmaal wonder boven wonder eens geen potje van gemaakt. Het smaakte eigenlijk best goed.

Een biefstuk met kruidenboter, gebakken aardappels en gewokte groentes.
SHEmaandag 19 november 2007 @ 18:56
Oh en Lot, hier nog een ideetje voor de ham!
Is gemaakt en super ok bevonden...ham heeft sowieso iets zoetigs nodig en dit was precies goed.


Geglaceerde ham met cajuin


Ingrediënten deeg

• 1 sjalotje
• 1 stengel bleekselderij
• 125 koude boter in kleine blokjes
• 1 ei
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en laat kneden tot er zich een bal gaat vormen in de kom. Bekleed een ingevette taartvorm van 28 cm doorsnede met het deeg.


Ingrediënten vulling

• 2 eetlepels gesmolten en afgekoelde boter
• 100 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 kleine winterpeen
• 1 eetl.olie
• 2 theel.cajuinkruiden
• 2 eetl. abrikozenjam
• 6 plakken achterham ong. 3 mm dik
• 1 theel.bouillonpoeder
• 1 eetl.buine basterdsuiker
• 1/2 eetl.olie om in te vetten
Bereiding
Oven voor verwarmen op 200 graden. Sjalotje pellen en snipperen. Bleekselderij schoon maken, wassen en fijn hakken. Winterpeen schrappen en fijn hakken.
In koekenpan olie verhitten en sjalot, bleekselderij en wortel in 4 minuten zachtjes beetgaar bakken. Pan van het vuur af en 1 theelepel kruiden en 1 eetlepel jam erdoor roeren. In een kopje rest van de jam en kruiden mengen. Schaal invetten.
Plakken ham op plank uitspreiden, groentemengsel erop scheppen en plakken ham dubbel klappen.Gevulde hamplakken met openkant naar boven dakpans gewijs in schaal leggen bestrijken met kruidenjam mengsel. Tot gebruik in koelkast bewaren. 3/4 dl water aan de kook brengen en bouillonpoeder erdoor roeren. Bouillon langs de gevulde ham in de schaal schenken. basterdsuiker over de ham strooien. In het midden van de oven schaal plaatsen en in ca. 20 min heet laten worden.
SHEmaandag 19 november 2007 @ 19:01
en dit kon ik ook niet laten, die staat eind van de week op het menu.
Ik kan jullie ZWEREN dat de combinatie ganzenvet, zuurkool en gewurztraminer ( echt een schitterende wijn! )
een krankzinnige combinatie is.
Niet moeilijk, toch superlekker

Zuurkool met Fazant


Bak 200 g gerookt ontbijtspek in smalle reepjes. Verhit 1 el ganzenvet en fruit 2 uien (in reepjes). Voeg 500 g droge wijnzuurkool, 2 appels in blokjes, 3 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en 1 el peperkorrels toe en schep om. Overgiet met een flinke scheut Gewurztraminer en laat het 3 kwartier afgesloten pruttelen.

Maak in een vijzel zout, peper en 1 teen knoflook fijn en wrijf hiermee 2 fazanten van binnen en buiten in. Vul iedere fazant met een 1 geschilde appel en ui en bind met keukentouw op. Verhit in olijfolie en boter en bak ze rondom bruin. Zet in de warme oven op 200 graden en laat het ruim 30 minuten (af en toe bedruipen) braden.

Haal kruidnagels en laurierblad uit de zuurkool, meng de spekjes met vet en het braadvocht erdoor en de fazanten erop. Serveer met verse aardappelpuree.
SHEmaandag 19 november 2007 @ 19:04
quote:
Op maandag 19 november 2007 18:49 schreef Tezz het volgende:
Manlief heeft weer eens gekookt en hij had er ditmaal wonder boven wonder eens geen potje van gemaakt. Het smaakte eigenlijk best goed.

Een biefstuk met kruidenboter, gebakken aardappels en gewokte groentes.
Jij bent veel te hard voor die man!
Ik zou een moord doen voor zo'n doehetzelvert; hartstikke schattig toch?
minilotjemaandag 19 november 2007 @ 19:05
SHE, tranen in mijn ogen, o vleesgodin!
Die ham! Aankomende woensdag beslist uitproberen. Heel erg bedankt.

Ik heb mijn vriendje maar laten kiezen voor vanavond.. Hamlappen pruttelen nu in een boemboe, op weg naar een ouderwetsche bamischotel.
Tezzmaandag 19 november 2007 @ 19:08
quote:
Op maandag 19 november 2007 19:04 schreef SHE het volgende:

[..]

Jij bent veel te hard voor die man!
Ik zou een moord doen voor zo'n doehetzelvert; hartstikke schattig toch?
Ja je hebt eigenlijk wel gelijk, hij probeert het in ieder geval! En ik merk ook dat hij er wel een beetje lol in begint te krijgen (mag ook wel na zeven jaar met mij getrouwd te zijn). Vroeger kon ik hem iedere dag een boterham met pindakaas voorschotelen, eten interesseerde hem echt geen ene snars. En nu kookt hij dus af en toe al eens.............(alleen is het meestal vies)

Maar je hebt gelijk SHE, ik zal eens wat liever voor hem zijn!!!!!!
Isegrimmaandag 19 november 2007 @ 20:26
Russisch ei-salade als avondeten. Best lekker af en toe. Daarna Danio vanillekwark.
Xenniamaandag 19 november 2007 @ 20:38
Lasagne met tomaten, ricotta, zalm, spinazie en oude kaas
motorbloempjemaandag 19 november 2007 @ 20:41
quote:
Op maandag 19 november 2007 20:38 schreef Xennia het volgende:
Lasagne met tomaten, ricotta, zalm, spinazie en oude kaas
receptje?
Xenniamaandag 19 november 2007 @ 20:52
quote:
Op maandag 19 november 2007 20:41 schreef motorbloempje het volgende:
receptje?
Ingredienten (voor 4 personen):
2 eetlepels olijfolie, 1, gesnipperd ui, 600 g panklare spinazie, 250 g ricotta, 75 g oude kaas, geraspt nootmuskaat 2 schaaltjes warmgerookte zalmsteak (4 smalle filets) 12 lasagnebladen 100 ml melk 2 tomaten, in plakjes.

Voorbereiden:
In wok olie verhitten en ui 2-3 min. zachtjes fruiten. Spinazie in gedeelten erdoor scheppen en op hoog vuur laten slinken. Spinazie met spatel tegen wand van wok drukken en overtollig vocht uit wok scheppen of gieten. Van ricotta en geraspte kaas helft door spinazie scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Zalm in stukjes verdelen. In ovenschaal lagen maken van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm; eindigen met lasagne. Rest van ricotta loskloppen met melk, zout, peper en nootmuskaat en dit mengsel over laatste lasagnelaag uitstrijken. Tomaat erop leggen en bestrooien met peper. Rest van kaas over schotel strooien. Laten afkoelen, schaal met plasticfolie afdekken en tot gebruik (maar minstens 1 uur) in koelkast zetten.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C. Ongebakken lasagne uit koelkast nemen en folie verwijderen. Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar laten worden.

Isegrimmaandag 19 november 2007 @ 20:58
Speciaal voor het meisje met de koude voetjes:

Samosa's à la Ise

Voor ongeveer 20 stuks (afhankelijk van hoe groot je ze maakt).

Vulling:
2 el ghee (of olie)
1 el komijnzaad
2 tl verse geraspte gember
2-3 groene pepertjes, zonder zaadjes en fijngesneden
1 tl asafoetida (hing, duivelsdrek)
een stuk of wat forse aardappels, goed gaar gekookt en gepureerd
blikje groene erwtjes
1 tl turmeric
1 tl kaneelpoeder
1,5 tl zout
1 eetlepel verse koriander of peterselie, fijngesneden
paar druppels citroensap

Deeg:
500 ml bloem
snuf zout
scheut gesmolten boter of ghee (5 el)
warm water

Vulling maken:

Ghee verhitten. Komijnzaad, gember, pepertjes en asafoetida kort bakken. Van vuur afhalen. Puree en erwtjes toevoegen. Turmeric, kaneel, zout, verse koriander en citroensap toevoegen.

Deeg maken:

Bloem en zout in kom. Gesmolten ghee/boter erdoor wrijven tot je broodkruimachtige consistentie hebt. Warm water toevoegen + kneden totdat je een fluweelzacht, elastisch deeg hebt.

Pakketjes maken en frituren.

Ontzettend lekker met tomatenchutney:

Kurma's tomatenchutney

3 el ghee
1 tl zwart mosterdzaad
1 tl komijnzaad
1 kaneelstok
3-4 gedroogde rode pepers, verkruimeld
1/2 tl turmeric
2 blikjes tomaten
165 ml suiker
125 ml rozijntjes
mespuntje zout

Specerijen bakken in ghee. Tomaten toevoegen. Heul lang laten pruttelen (twee uur minimaal, zonodig water toevoegen). Ergens halverwege de suiker toevoegen. Rozijntjes en zout op het einde toevoegen.
uniekhoornmaandag 19 november 2007 @ 21:51
Vanavond gegeten: Kipfilet, ovenfriet, sperziebonen en sla..
Als toetje een mandarijn.
ColdFeetdinsdag 20 november 2007 @ 00:17
quote:
Op maandag 19 november 2007 20:58 schreef Isegrim het volgende:
Speciaal voor het meisje met de koude voetjes:

Samosa's à la Ise

Voor ongeveer 20 stuks (afhankelijk van hoe groot je ze maakt).

-knip-
Wat tof, dank je!
Ik ga het zaterdag proberen, denk ik. Gebruik ik die asafoetida ook nog eens

Wat denken jullie, als je puur appelsap (vers uit de sapcentrifuge) in laat koken, krijg je dan appelstroop?
Ook een experimentje voor zaterdag
ColdFeetdinsdag 20 november 2007 @ 00:35
Guinness. Uit een blikje Er zit een plastic balletje in. Voor het echte tap-gevoel is dat, geloof ik.
Isegrimdinsdag 20 november 2007 @ 06:31
quote:
Op dinsdag 20 november 2007 00:17 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Wat tof, dank je!
Ik ga het zaterdag proberen, denk ik. Gebruik ik die asafoetida ook nog eens
Die chutney mag trouwens lekker dik zijn. Hoe dikker en stroperiger, hoe lekkerder.
quote:
Wat denken jullie, als je puur appelsap (vers uit de sapcentrifuge) in laat koken, krijg je dan appelstroop?
Ook een experimentje voor zaterdag
Ik denk het wel, alleen dan zul je héél lang héél veel appelsap moeten koken denk ik...

Ik eet straks op mijn werk wel even, nu nog geen trek. Neem notenrozijnenbrood mee. Gewoon met een beetje roomboter.
Kuukskedinsdag 20 november 2007 @ 07:34
Cruesli met kwarkyoghurt .

En vanavond aardappelen, doperwten/worteltjes en een scholfilet uit de oven .
DarkElfdinsdag 20 november 2007 @ 07:36
Net brinta op met magere melk en een glas water.

Vanavond makkelijk: kipburgers met nog te bedenken groente
KiwiTjuHhdinsdag 20 november 2007 @ 09:49
Yoghurt met muesli.
Mini_rulezdinsdag 20 november 2007 @ 10:09
quote:
Op maandag 19 november 2007 18:49 schreef Tezz het volgende:
Manlief heeft weer eens gekookt en hij had er ditmaal wonder boven wonder eens geen potje van gemaakt. Het smaakte eigenlijk best goed.

Een biefstuk met kruidenboter, gebakken aardappels en gewokte groentes.
Niet zo negatief! Een goede bieftuk bakken is nog helemaal niet makkelijk!
Die van mij zou het niet eens proberen. (Gelukkig kookt hij de laatste tijd wel, en het gaat nog goed ook.)

Ontopic: net yoghurt met cruesli op, as usual.
Miamdinsdag 20 november 2007 @ 10:22
quote:
Op dinsdag 20 november 2007 07:36 schreef DarkElf het volgende:
Net brinta op met magere melk en een glas water.

Vanavond makkelijk: kipburgers met nog te bedenken groente
Brinta !

Ik heb nu koffie met een heerlijke kerstkrans
Koningindinsdag 20 november 2007 @ 10:25
Speklapjes, witlof en aardappels vanavond.
motorbloempjedinsdag 20 november 2007 @ 10:26
m'n beste vriend zijn band heeft een liedje over Brinta (www.harkdeband.nl)

vind het zelf niet te vreten, maargoed

ik ga zo hier een kopje thee drinken met een boterhammetje
Mirjamdinsdag 20 november 2007 @ 11:28
danerolles croissantjes
PyThdinsdag 20 november 2007 @ 12:04
Ik ben bij ons thuis eigenlijk altijd degene die kookt, maar ik vind het ook heel leuk om in de keuken te staan.

Vanavond Chinese Kool met Kerriegehakt en verse aardappelpurree.
motorbloempjedinsdag 20 november 2007 @ 12:08
vanavond kookt

ben benieuwd wat we eten
DarkElfdinsdag 20 november 2007 @ 14:21
Net een kopje tomatensoep op en twee boterhammen met geitenkaas.
Nu twee mandarijntjes. (die kleine zijn echt lekker nog, als ze groter worden zijn ze minder lekker)
Miamdinsdag 20 november 2007 @ 14:23
ijsthee.
ColdFeetdinsdag 20 november 2007 @ 14:30
Burp. Sinds ik heb ontdekt dat er twee verdiepingen hoger een magnetron staat, zijn mijn lunches beter geworden.
Vandaag twee wraps, besmeerd met yoghurt, en daarop koude stukjes masala-kip en kikkererwten. Lekker!

Verder ga ik zo eens een elstarretje opknagen, en drink ik veel water en niet teveel koffie.
Raissadinsdag 20 november 2007 @ 14:36
Zondag
Wienerschnitzel, sperziebonen en ovenfrietjes

Gisteren
Pasta

Nu
Een stokbroodje salami met wat plakjes tomaat.

Vanavond
Twee hamburgers op brood..
Moragh_DaughterofSunedinsdag 20 november 2007 @ 14:39
Nu:
Een broodje gehaktbal en een cola'tje

Vanavond:
Chilli con carne met rijst en een komkommersalade erbij
lies1947dinsdag 20 november 2007 @ 16:02
vanavond capucijnes met een gebakken eitje, rauwe en gebakken ui, zilveruitjes, piccalilly,en een speklap.
erbij een fles pinotage uit zuid afrika.
-Mellow-dinsdag 20 november 2007 @ 16:13
ik ben echt zo godvergeten inspiratieloos de laatste tijd
Mikkiedinsdag 20 november 2007 @ 17:31
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 46% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 20:45:13 ]
miss_dynastiedinsdag 20 november 2007 @ 17:49
Verse groentesoep met stokbrood. Weinig tijd
ColdFeetdinsdag 20 november 2007 @ 17:54
quote:
Op dinsdag 20 november 2007 17:31 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Same here.

Ik heb voor vanavond zin in gehaktballen, maar ik heb geen braadpan. En ik heb geen zin in wéér aardappeltjes met sla. Misschien maar een pizza kopen ofzo. .
Goh, daar heb ik nou juist wèl zin in Maar even afwachten, meneer ColdFeet kookt vanavond.
DarkElfdinsdag 20 november 2007 @ 17:56
Zometeen een glas wijn inschenken

Heb trouwens de delicous en de goodfood gekocht dit weekend, staan een hoop lekkere dingen in!
motorbloempjedinsdag 20 november 2007 @ 17:58
burrito's
Muckdinsdag 20 november 2007 @ 17:59
quote:
Op dinsdag 20 november 2007 17:58 schreef motorbloempje het volgende:
burrito's
toevallig! ik ook
al bloed ik nu als een rund omdat ik mijn vinger te dicht bij de rand van de kaas hield bij het raspen
ColdFeetdinsdag 20 november 2007 @ 17:59
quote:
Op dinsdag 20 november 2007 17:56 schreef DarkElf het volgende:
Zometeen een glas wijn inschenken

Heb trouwens de delicous en de goodfood gekocht dit weekend, staan een hoop lekkere dingen in!
Delicious is tof
Ik ben normaalgesproken erg anti email-nieuwsbrief, maar ik kan je die van BBC Food erg aanraden. Vind je vast ook leuk, als je van dit soort bladen houdt.
DarkElfdinsdag 20 november 2007 @ 18:07
quote:
Op dinsdag 20 november 2007 17:59 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Delicious is tof
Ik ben normaalgesproken erg anti email-nieuwsbrief, maar ik kan je die van BBC Food erg aanraden. Vind je vast ook leuk, als je van dit soort bladen houdt.
thenks voor de tip
SHEdinsdag 20 november 2007 @ 18:13
Delicious is mijn lijfblad! Enige blad die ik in huis haal zelfs. Goede recepten en handige hebbedingetjes
Bluesdinsdag 20 november 2007 @ 18:16
Ja CF, tnxx voor de tip

Zometeen Jamijnrijst met kerriekipstukjes.
Nu een wijntje na het harde werken
coltje87dinsdag 20 november 2007 @ 18:18
Delicious Ik ken het blad pas sinds vorige maand, maar ik ben er helemaal weg van.

Ik eet nu een maaltijdsalade van de Appie, kip met pesto en pasta. Best te doen, volgende keer maak ik het zelf.
Tezzdinsdag 20 november 2007 @ 19:10
We aten drumsticks, haricots verts, tomaten met mozzerella uit de oven en gebakken aardappels. Best lekker...
Xenniadinsdag 20 november 2007 @ 19:14
Ik ga voor een pizza met veel kaas, champignons en parmaham
KiwiTjuHhdinsdag 20 november 2007 @ 19:51
Vandaag aardappelen, gehaktbal en worteltjes gehad
Isegrimdinsdag 20 november 2007 @ 20:57
Een bara met kip en een broodje lam.