FOK!forum / Culinesse à gogo / [Video] Risotto
OverDeTongmaandag 5 november 2007 @ 22:00
Hallo weer

Het is koud buiten, die kale bomen zien er maar somber uit en het regent veel! Om de herfst een stuk aangenamer te maken hebben we voor jullie een heerlijke herfst risotto!

Klik hier om het filmpje te bekijken.


Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

kwart butternut pompoen
kwart bos bleekselderij
ui
200gr risotto
zeezout
gedroogd pepertje
teen knoflook
gemalen koriander
salie
50gr tamme kastanjes
grana padano of parmezaanse kaas
bacon
glas witte wijn
halve liter bouillon

Laat even weten wat je er van vindt.

* Dit is echt een aanrader, ik vond het echt een super lekker gerecht!


Groetjes,

Rik en Martijn
_Floddertje_maandag 5 november 2007 @ 22:20
Lekker hoor, ik ben gek op risotto. Leuk filmpje.
Serendipsmaandag 5 november 2007 @ 23:10
Lekker!
Kritiekpuntje: Soms dan zie ik alleen de kok en niet wat ie aan 't doen is. Bijvoorbeeld als de kastanjes fijngehakt worden. Ik had wel even willen zien hoe hij dat doet.
OverDeTongwoensdag 7 november 2007 @ 12:37
Bedankt voor je feedback, Serendips.
Blueswoensdag 7 november 2007 @ 12:49
Leuk, weer een filmpje, ik ga ff kijken
Perruchewoensdag 7 november 2007 @ 14:01
dat is echt de lekkerste risotto ooit.

Allemaal maken!
-wok-woensdag 7 november 2007 @ 14:47
De ingredienten zien dr goed uit...
maar.....wat voorn vlezigheid is aan te raden ?
OverDeTongwoensdag 7 november 2007 @ 15:20
Je bedoelt vlees? Je kunt er natuurlijk blokjes of reepjes spek er bij bakken..
Perruchewoensdag 7 november 2007 @ 16:23
er zit toch bacon in zeker

en daarnaast is risotto een primo en eet je daarna de vlees en het sla.

vlees door de risotto lijkt me niet echt lekker in dit gerecht!
Underdoggywoensdag 7 november 2007 @ 16:48
ziet er erg gaaf uit! Filmpjes zijn altijd leuk om te zien!
golferwoensdag 7 november 2007 @ 17:29
Leuk filmpje weer.
motorbloempjewoensdag 7 november 2007 @ 18:05
leuk! filmpjes!


nu houd ik totaal NIET van pompoen, maar het filmpje is leuk

ColdFeetwoensdag 7 november 2007 @ 20:53
Allereerst: mes compliments de presentatie is aanzienlijk beter dan vorige keer, loopt veel vloeiender en vlotter. Leuk recept ook, en een mooi opgemaakt bord.

Ik heb wel een klein beetje kritiek op je recept, volgens mij gebruik je helemaal geen butternutpompoen, das zo'n flesvormig ding, toch?
Geen 200g risotto maar risottorijst trouwens. Het heet pas risotto als het klaar is.
Ik zou de kaas er al doorroeren voordat je de pompoen toevoegt. Net zo makkelijk En een klontje boter voor de romigheid doet het ook goed. Maar das misschien persoonlijk.

En nog een tip: volgende keer een prutje maken van olie en specerijen en dan met je handen de pompoen daarmee inwrijven. Heb je minder olie nodig en wordt het beter verdeeld.

Ik vond het 'eet-smakelijkmoment' op het einde erg grappig, ik weet niet zo goed waarom
Flashwinwoensdag 7 november 2007 @ 20:54
Jullie filmpjes zijn echt leuk
-wok-donderdag 8 november 2007 @ 10:12
Een paar spekjes dr bij vind ik toch echt niet genoeg hoor qua toevoeging onder de noemer vlees...
Had de vraag meer bedoeld als "wat voorn stukkie vlees zou hier bijpassen, niet er door heen, maar dr bij"
visje kan natuurlijk ook....
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 10:14
quote:
Op donderdag 8 november 2007 10:12 schreef -wok- het volgende:
Een paar spekjes dr bij vind ik toch echt niet genoeg hoor qua toevoeging onder de noemer vlees...
Had de vraag meer bedoeld als "wat voorn stukkie vlees zou hier bijpassen, niet er door heen, maar dr bij"
visje kan natuurlijk ook....
Lees de post van Perruche nou eens... Ik zou helemaal geen stukje vlees willen bij de risotto, eerlijkgezegd.
honda1990donderdag 8 november 2007 @ 11:56
Ik heb jullie nieuwste filmpje gezien, en ik vond het best leuk. Ik heb alleen nog wel een tip op den duur stoorde mij het een beetje dat je telkens zei ik ga nu ......., ik ga nu..........., ik ga nu......, ik ga nu....enz. In plaats daarvan zou je ook eens kunnen zeggen van als je het eigeel toegevoegd heb roer je alles door. Dat je daar een beetje in varieert. Voorderest vind ik het knap daar niet van Maar dit viel me gewoon op.
Perruchedonderdag 8 november 2007 @ 12:56
quote:
Op donderdag 8 november 2007 10:12 schreef -wok- het volgende:
Een paar spekjes dr bij vind ik toch echt niet genoeg hoor qua toevoeging onder de noemer vlees...
Had de vraag meer bedoeld als "wat voorn stukkie vlees zou hier bijpassen, niet er door heen, maar dr bij"
visje kan natuurlijk ook....
kijk.

Vleesje erbij kan natuurlijk, je bent toch een nederlander, en tja, alleen rijst? da´s toch geen gerecht?

nou ja, risotto wel. Zeker met zoveel toevoegingen "hoor" je erna pas iets tvan vlees te serveren.

Mocht je een vlees erbij willen dan zou ik voor een krachtig stuk vlees gaan, iets herfstigs, misschien parelhoen ofzo?

Ik heb geen recepten ofzo maar gewoon in de oven is altijd goed.

Heb trouwens de lekkerste risotto ooit op in een klein restaurantje in Italie, dat was alleen basis risotto met kleine gefrituurde visjes erop. Echt overheerlijk. Misschien voor de gemiddelde NLér te eentonig maar ik vind het juist lekker
OverDeTongdonderdag 8 november 2007 @ 22:46
Bedankt voor jullie kritiek.. Maar sommige dingen slaan echt nergens op..
Wij doen dit voor onze lol, en ga dan ook niet zeiken als je te vaak: 'ik ga nu dit' of 'ik ga nu dat' hoort. Natuurlijk is het iets om op te letten de volgende keer, maar sommige mensen blijven zeiken.. Tegen deze mensen wil ik zeggen: Maak zelf eens een kookfilmpje, stuur de link naar de video dan naar webmaster@overdetong.info .. Ben wel benieuwd of deze 'zeikende' mensen het 'beter' kunnen..
Zoals ik al zei; We worden hier niet voor betaald of iets, we gebruiken geen script, maar we vinden het leuk om te doen..
Ondertussen worden we wel door een TV zender benaderd om in een aflevering te komen van een gerespecteerd kookprgramma.
ColdFeetdonderdag 8 november 2007 @ 23:07
Zeg, doe eens niet zo aangebrand!!!

Je zegt: laat even weten wat je ervan vindt.
Serendips heeft een terecht punt als ze zegt dat het camerastandpunt af en toe beter kan; ik heb een klein beetje kritiek op het recept, maar zeiken?? En verder alleen complimenten, hoor!

De enige die een domme post heeft is honda1990; die heeft niet dit filmpje gekeken, maar het carbonarafilmpje.

Dus kun je nu weer normaal doen, en niet zo giftig?
OverDeTongdonderdag 8 november 2007 @ 23:10
Oh, oh.. Ja.. Okay
Flashwindonderdag 8 november 2007 @ 23:30
quote:
Op donderdag 8 november 2007 22:46 schreef OverDeTong het volgende:
Bedankt voor jullie kritiek.. Maar sommige dingen slaan echt nergens op..
Wij doen dit voor onze lol, en ga dan ook niet zeiken als je te vaak: 'ik ga nu dit' of 'ik ga nu dat' hoort. Natuurlijk is het iets om op te letten de volgende keer, maar sommige mensen blijven zeiken.. Tegen deze mensen wil ik zeggen: Maak zelf eens een kookfilmpje, stuur de link naar de video dan naar webmaster@overdetong.info .. Ben wel benieuwd of deze 'zeikende' mensen het 'beter' kunnen..
Zoals ik al zei; We worden hier niet voor betaald of iets, we gebruiken geen script, maar we vinden het leuk om te doen..
Ondertussen worden we wel door een TV zender benaderd om in een aflevering te komen van een gerespecteerd kookprgramma.
dit is dan weer minder
Bluesvrijdag 9 november 2007 @ 00:58
Wat ik me afvraag is waarom je alleen op FOK! komt om je filmpjes te laten zien?
Waarom post je eigenlijk niet gezellig mee in CUL ?
Je hebt veel kennis van zaken, en zou een leuke aanwinst zijn hier!
Terechtvrijdag 9 november 2007 @ 01:30
tof filmpje! Het water loopt me al in de mond
Underdoggyvrijdag 9 november 2007 @ 06:22
Vooral je niet laten afschrikken door lutsers als Honda1990, moet wel 17 jarig snotaapje zijn.
honda1990vrijdag 9 november 2007 @ 11:36
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 06:22 schreef Underdoggy het volgende:
Vooral je niet laten afschrikken door lutsers als Honda1990, moet wel 17 jarig snotaapje zijn.
Wat is dat nou weer voor onzin. Ik zeg gewoon dat dat me opvalt en dat het op den duur wat irritant word. In diezelfde post staat er dat ik het voorderest knap vind wat ze doen enz. Dus dan mag je mij uitleggen wat je dom vind aan mijn post.
OverDeTongvrijdag 9 november 2007 @ 12:13
OK mensen, het was niet mijn bedoeling om jullie af te kraken of iets..
Wij gaan gewoon door met filmpjes maken, hoe dan ook. Gister hebben we een nieuw filmpje gemaakt: Paella, nu nog bewerken
honda1990vrijdag 9 november 2007 @ 13:25
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 12:13 schreef OverDeTong het volgende:
OK mensen, het was niet mijn bedoeling om jullie af te kraken of iets..
Wij gaan gewoon door met filmpjes maken, hoe dan ook. Gister hebben we een nieuw filmpje gemaakt: Paella, nu nog bewerken
Heel goed dat je doorgaat Ik denk ook niet dat het onze bedoeling was maar dat het misschien wat bot overkomt...ik ben benieuwd naar paella.
DAMHvrijdag 9 november 2007 @ 14:30
Haha ik ben ook zeeeer benieuwd naar die Paella
Bluesvrijdag 9 november 2007 @ 18:11
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 12:13 schreef OverDeTong het volgende:
OK mensen, het was niet mijn bedoeling om jullie af te kraken of iets..
Wij gaan gewoon door met filmpjes maken, hoe dan ook. Gister hebben we een nieuw filmpje gemaakt: Paella, nu nog bewerken
quote:
Op vrijdag 9 november 2007 00:58 schreef Bluezz het volgende:
Wat ik me afvraag is waarom je alleen op FOK! komt om je filmpjes te laten zien?
Waarom post je eigenlijk niet gezellig mee in CUL ?
Je hebt veel kennis van zaken, en zou een leuke aanwinst zijn hier!
Euc-vrijdag 9 november 2007 @ 20:56
Kijk, deze is al een stuk beter dan de vorige die ik gezien heb (geloof die Carbonara). Loopt allemaal wat vlotter door, wat minder stiltes en meer te vertellen. Erg leuk!

Ik lees trouwens dat je aangenomen bent voor die kookacademie van Spijkers, is die inmiddels al begonnen? En wat voor soort lesprogramma krijg je? Is het iets vergelijkbaars met Sterklas?
Brentmeisterzondag 11 november 2007 @ 01:22
Ik snap niet waarom je de post van honda1990 afdoet als 'zeiken zeiken zeiken'. Ik vind er niks zeikerigs aan. Het is nuttige kritiek waar je iets mee zou kunnen doen om je filmpjes nog beter te maken. Ik zou er m'n voordeel mee doen!

Verder, leuk filmpje.
honda1990zondag 11 november 2007 @ 09:41
quote:
Op zondag 11 november 2007 01:22 schreef Brentmeister het volgende:
Ik snap niet waarom je de post van honda1990 afdoet als 'zeiken zeiken zeiken'. Ik vind er niks zeikerigs aan. Het is nuttige kritiek waar je iets mee zou kunnen doen om je filmpjes nog beter te maken. Ik zou er m'n voordeel mee doen!

Verder, leuk filmpje.
Toch nog iemand die m'n bedoeling begrijpt Ik ga trouwens die choco-mouse een keer maken
ColdFeetzondag 11 november 2007 @ 12:06
quote:
Op zondag 11 november 2007 09:41 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Toch nog iemand die m'n bedoeling begrijpt Ik ga trouwens die choco-mouse een keer maken
Omdat je in dit topic post over een oud filmpje, namelijk het spaghetti-carbonarafilmpje, daarom. Want er zit geen eigeel door risotto
honda1990zondag 11 november 2007 @ 12:35
quote:
Op zondag 11 november 2007 12:06 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Omdat je in dit topic post over een oud filmpje, namelijk het spaghetti-carbonarafilmpje, daarom. Want er zit geen eigeel door risotto
Ik citeer: "Ik heb jullie nieuwste filmpje gezien" in de desbetreffende post. Ik weet dat dit topic niet over het spaghetti carbonara filmpje ging, maar er is geen appart topic over het carbonara topic gaat, zover ik weet
Serendipszondag 11 november 2007 @ 15:44
quote:
Op zondag 11 november 2007 12:35 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Ik citeer: "Ik heb jullie nieuwste filmpje gezien" in de desbetreffende post. Ik weet dat dit topic niet over het spaghetti carbonara filmpje ging, maar er is geen appart topic over het carbonara topic gaat, zover ik weet
Kuchkuch ahum

Je haalt gewoon allemaal ouwe koeien uit de sloot in het verkeerde topic.
Muckzondag 11 november 2007 @ 17:33
Ik was even vergeten een sluitpost te maken
maar bij deze dus...

dit topic is dicht, omdat de filmpjes nu samen in 1 topic staan
De filmpjes van OverDeTong