FOK!forum / Culinesse à gogo / Oud Sluis, deel 1
golfervrijdag 2 november 2007 @ 21:27
In navolging van De Librije, deel 6: Jonnie verovert Frankrijk. en om het topic daar niet verder te vervuilen maar alvast een topic over deze enige andere 3-Michelinsterrenzaak van Nederland.

Hun website: http://www.oudsluis.nl/



Bluezz en ik hebben dit restaurant al heel lang bovenaan onze wenslijst staan en we gaan dus daar 19 april 2008 naartoe. (Ja, je moet nogal ruimschoots van te voren reserveren. )
Bijna een half jaar voorpret voor de boeg voor ons.

Wie heeft er al eens gegeten en kan ons meer vertellen over de ervaringen met het voedsel van chefkok Sergio Herman?
ColdFeetvrijdag 2 november 2007 @ 21:30
Mag ik ook gewoon reageren als ik er nog nooit geweest ben, maar wel erg benieuwd ben naar jullie ervaringen?
Bluesvrijdag 2 november 2007 @ 21:34
Als TVP bedoel je?
Net als deze?
Ja dat mag

golfervrijdag 2 november 2007 @ 21:36
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:34 schreef Bluezz het volgende:


[ afbeelding ]
Hij schijnt het tegenwoordig te doen met die ex van o.a. Jantje Smit, Ellemieke ofzo, maar hij is dan ook bekend vanwege zijn visbereidingen.
Adelantevrijdag 2 november 2007 @ 21:38
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
Duderinnetjevrijdag 2 november 2007 @ 22:01
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij schijnt het tegenwoordig te doen met die ex van o.a. Jantje Smit, Ellemieke ofzo, maar hij is dan ook bekend vanwege zijn visbereidingen.
In zekere zin was Ellemiek eerst Jan's Volendamse visbereidinkje en nu maakt Sergio dit visje klaar.

Oeh, slechtste TVP óóit
golfervrijdag 2 november 2007 @ 22:38
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:38 schreef Adelante het volgende:
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
Maar ook het beste.

Je doelt trouwens op dit artikel: http://www.diningcity.com/top100/ ?
uniekhoornvrijdag 2 november 2007 @ 22:52
Geen straf om er heen te gaan lijkt me zo.... Wel een straf om bijna een half jaar te moeten wachten

Dit is geen tvp want ik heb nog nooit gebruik gemaakt van my active topics

Die prijzen

[ Bericht 15% gewijzigd door uniekhoorn op 02-11-2007 22:59:59 ]
Schanullekevrijdag 2 november 2007 @ 22:54
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
Bluesvrijdag 2 november 2007 @ 23:07
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 22:52 schreef uniekhoorn het volgende:
Geen straf om er heen te gaan lijkt me zo.... Wel een straf om bijna een half jaar te moeten wachten


Die prijzen
Ehm ja, het één houdt dan ook verband met het ¤ ander ¤
uniekhoornvrijdag 2 november 2007 @ 23:13
Nou ik ben superjaloers zeg maar...
Ik probeer nou al een jaar "subtiel" mijn man te overtuigen dat we hier http://www.dekoriander.nl/main.html eens heen moeten maar hij ziet het niet zo zitten
Het zit potverdorie bijna om de hoek... Nou ja, fijn dat jullie het allebei willen iig
Bluesvrijdag 2 november 2007 @ 23:50
Gewoon een keer reserveren en hem ontvoeren
golferzaterdag 3 november 2007 @ 00:48
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 22:54 schreef Schanulleke het volgende:
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
Martijn_77zaterdag 3 november 2007 @ 10:37
quote:
Oud Sluis duurste restaurant

Restaurant Oud Sluis in Sluis is het duurste restaurant van Nederland. Gemiddeld betaalt men er zo’n 125 euro voor een driegangenmenu.

Daarmee staat het exclusieve restaurant op de eerste plaats in de top 100 van duurste restaurants van Nederland.
Volgens de makers van de online restaurantgids Diningcity.com zijn de prijzen in Nederland nog aan de lage kant in vergelijking met steden als Parijs, Londen en New York.
Bron
#ANONIEMzaterdag 3 november 2007 @ 11:53
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 00:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
whehehe...maargoed, leuk hoor zo'n half jaar voorpret, ben benieuwd
Acathlazaterdag 3 november 2007 @ 12:04
Ik ben er geweest dit jaar en ik kom uit de buurt van Sluis. Zal binnenkort wel eventjes wat meer informatie posten. Als er iemand wat informatie wil over West-Zeeuws Vlaanderen, stuur me gerust een berichtje.
Blueszaterdag 3 november 2007 @ 13:41
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 10:37 schreef Martijn_77 het volgende:


Bron
LEES een topic toch eens martijn
Duderinnetjezaterdag 3 november 2007 @ 13:44
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:41 schreef Bluezz het volgende:

[..]

LEES een topic toch eens martijn
Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
Blueszaterdag 3 november 2007 @ 13:51
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:44 schreef Duderinnetje het volgende:


Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
Voor straf moet ie dit lezen.
Knoopjelos, zó'n leuke naam


quote:
Dat het een bijzondere herfstmiddag zou worden lag in de lijn der verwachtingen gezien de activiteiten van deze dag: lunch bij Oud Sluis, in gezelschap van een delegatie uit Oisterwijk, waaronder Alwin Houwing en Ronald Tausch van restaurant Linnen. Met een fles Krug als cadeau van Moët Hennessy voor Sergio, en een als versnapering voor in de auto werd de afstand tot Sluis zeer spoedig overbrugd, en om 12 uur precies bereikten we dan ook onze eindbestemming.

De mooiste tafel van het restaurant stond klaar, en de Moët et Chandon Premier Cru vloeide bij aanvang al rijkelijk. Ondertussen verschenen de eerste hapjes aan tafel, en onmiddellijk werd het ons duidelijk dat Oud Sluis meer en meer de El Bulli van de lage landen begint te worden. Kleine bonbons van ganzenlever, niet groter dan rijstkorrels, werden in een puntzakje geserveerd en tot ons genomen als shooter, met als resultaat een krachtige smaaksensatie. Daarna een glaasje met heerlijke tartaar van tonijn met koriander en schuim van soja, en vervolgens Sergio's bekende amuses in vieren.

Op een houten plateau zagen we een glaasje ganzenlever met appelgelei en granité, een rolletje pompoen met wilde zalm, crostini met vitello tonnato op eigen wijze, en een glaasje met tartaar van komkommer, koriander en Hollandse garnaaltjes. Zonder uitzondering uitstekend, en wederom bleek dat de amuses bij Oud Sluis een feest op zich genoemd mogen worden.

Dat feest veranderde overigens bijna in vuurwerk, toen een steamball op tafel verscheen met als basis escabèche, die ondergedompeld was in stikstof. Het hilarische effect dat vervolgens optrad was dat de stoom bij alle aanwezigen zeer zichtbaar (en bij sommigen zeer heftig) via de neus naar buiten kwam, waarbij ook moet worden aangetekend dat naast het visuele spektakel de subtiele nasmaak van diverse groenten in deze amuse zeer prettig en langdurig was.

Sergio had hierna zoals gewoonlijk een mooi menu voor ons in gedachten, dat op eigen verzoek voor sommigen hier en daar nog wat werd aangepast. De eerste gang bestond uit boterzachte mootjes van de rug van de bluefintonijn met pasta van ramanas, avocadocreme en tempura van langoustine. Tonijn en avocado is een bewezen combinatie, maar deze kwaliteit tonijn hebben we nog maar zelden meegemaakt. Zeldzaam lekker en mooi in balans. De tempura om de langoustine had echter wel iets krokanter gemogen.

Vervolgens werd tweemaal de door Sergio voor ons gekozen 3 bereidingen van oester geserveerd, en tweemaal het alternatief van canneloni van paling met kreeft. Positieve geluiden werden gebezigd aangaande de canneloni, en enthousiasme voerde tevens de boventoon bij onze oesterbereidingen. Eén voor een verschenen op tafel: een oester met kaviaar, creme fraiche en granité van champagne was een heerlijke variant op een klassieke combinatie. Het hamburgertje met een dikke oester, tartaar van paddestoeltjes, tomaat, kropsla en ansjovispasta was erg mooi qua smaak en innovatief in haar presentatie, maar het broodje had iets subtieler kunnen zijn om de overige smaken nog beter tot hun recht te laten komen. Tenslotte nog de gepocheerde oester met een canneloni van spinazie en jus van Noord-Afrikaanse kruiden, en het oesterfestijn was compleet. Volgende keer gaan we zeker voor het befaamde zesluik !

De volgende gang bestond uit een stukje zeetong met tranches coquille en truffel, waarnaast gegrilde coquille met mousse van pompoen. Werkelijk super, licht en subtiel, en in combinatie met de Anjou Les Pépinières Jo Pithon 2003 een absolute aanrader.

Vervolgens het hoofdgerecht. Heerlijke milde patrijs, zowel filet als pootje, met een rolletje groene kool, ganzenlever en een taartje van cepes. Een tophoofdgerecht, anders kunnen we niet zeggen, en hier speelde ook de mooiste wijn van die middag een belangrijke rol in de combinatie. Een mooie Ca' del Solo Charbono uit La Farfalla, Californie uit 2001 bleek een waardig compagnon bij dit magnifieke gerecht, en een wijn die we zeker in ons achterhoofd houden.

Alvorens de desserts verschenen, ontvingen we nog een lepel met appelsorbet in sterke gelatine, en vervolgens teruggebracht op kamertemperatuur waardoor een vloeibare kern ontstond. Prachtig gemaakt, en een zeer verfrissende en verrassende dessert amuse. De desserts zelf waren stuk voor stuk uitstekend: een torentje met koffiegranité, koffiesorbet en tiramisu, mijn persoonlijke favoriet van appelcrumble met sorbet van granny smith, en een combinatie met ananas en yoghurt in verschillende vormen. Zonder uitzondering mooie afsluiters van onze zeer uitgebreide lunch.

Samenvattend kunnen we zeggen dat dit de meest innovatieve van al onze bezoeken aan Oud Sluis was. Alle gerechten waren ook deze middag weer top, en slechts een enkele kanttekening werd door de aanwezigen geplaatst, bijvoorbeeld op het gebied van het gebruikte servies, dat erg mooi is qua design, maar af en toe wat minder praktisch in gebruik vanwege de vorm. De geschonken wijnen pasten in het inventieve karakter van onze lunch, met nieuwe wereld selecties uit Portugal (Filipa Pato, Arintho/Bical uit 2004), Griekenland (Assyrtiko Santorini, Paris Sigalas uit 2004) en een mooie Chileense dessertwijn (Riesling Vendange Tardive uit 2003). Goed tegenwicht vanuit de klassieke school werd hier geboden door de sublieme Chablis Montmains 1er Cru die bij de oesters verscheen.

Het was dus weer genieten in Sluis, en we geven dit keer 4,75 knoopje als waardering voor alles wat ons deze middag gepresenteerd is. Benieuwd wat het constante hoge niveau dat wij hier nu al jaren meemaken in de hectische culinaire maand november gaat opleveren voor Sergio en zijn brigade. Het blijft bij ons in ieder geval een absolute favoriet !

Maurice van Bussel


Bron
#ANONIEMzaterdag 3 november 2007 @ 15:49
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:44 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
Duderinnetjezaterdag 3 november 2007 @ 16:28
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Voor straf moet ie dit lezen.
Knoopjelos, zó'n leuke naam



[..]



Bron
Ja Knoopjelos is leuk
Leintjeuhzaterdag 3 november 2007 @ 16:41
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:38 schreef Adelante het volgende:
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 10:37 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Bron
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Blueszaterdag 3 november 2007 @ 16:42
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 16:41 schreef Leintjeuh het volgende:


Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Hij leest al jaren alleen de TT en de laatste post en post dan alleen een link of een vraag. En allebei staan ze er 9 van de 10 keer allang in


Nu graag weer OT.
Martijn_77zaterdag 3 november 2007 @ 17:19
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 16:41 schreef Leintjeuh het volgende:
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Omdat Bluezz en Dude zich meer vinden als een ander en het leuk vinden om iemand af te kraken zeker als iemand de tekst van een artikel post waarna ze verwijzen.
NoCigarzondag 4 november 2007 @ 03:29
Knoopjelos is een site van een aantal mislukte mode-nichten die gesponsored wordt door Linnen uit Oisterwijk: als ze daar twee dagen oude bedorven ochtendurine uit een champagneglas schenken schrijven zij diezelfde avond nog een verrukte recensie over die goddelijke nectar.
Oudsluis lijkt me ook wel erg leuk om te bezoeken overigens, leuker dan de Librije lijt mij persoonlijk (ik ken ze geen van beide persoonlijk).
Sergio Hermans schijnt zich half dood te werken, en het succes is hem gegund, behalve door Van Dam die zoals gebruikelijk chagerijnig commentaar had.
golferzondag 4 november 2007 @ 03:32
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 17:19 schreef Martijn_77 het volgende:


Omdat Bluezz en Dude zich meer vinden als een ander en het leuk vinden om iemand af te kraken zeker als iemand de tekst van een artikel post waarna ze verwijzen.
Nee Martijn, daar heeft het niets mee te maken, maar meer met het elke keer opvallend van jou over eerdere posts van anderen heen lezen waarin exact hetzelfde staat als jij als spuit-11 dan nog eens veel later post.

In dit geval gaat het over deze al eerder geplaatste post met overigens de originele bronvermelding en niet een Hart van Nederland itempje gebaseerd op die bron:
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 22:38 schreef golfer het volgende:

Je doelt trouwens op dit artikel: http://www.diningcity.com/top100/ ?
Maar goed, laten we het verder hebben over Oud Sluis.
tong80zondag 4 november 2007 @ 03:35
Ok ik vind oud sluis een mooie naam

Yoghiizondag 4 november 2007 @ 03:58
Volgens mij is die Sergio Herman nog wel ergens familie van me
Its-Jojo-4youzondag 4 november 2007 @ 15:48
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 22:54 schreef Schanulleke het volgende:
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
voor zo'n restaurant rij je om
golferzondag 4 november 2007 @ 15:52
quote:
Op zondag 4 november 2007 03:58 schreef Yoghii het volgende:
Volgens mij is die Sergio Herman nog wel ergens familie van me
Mag ik je aanraken?
Stereotomymaandag 5 november 2007 @ 00:42
tvp
Heufjemaandag 5 november 2007 @ 07:41
Ik ben ook heel benieuwd naar de ervaringen.
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 00:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
Naar welk lullig hotel gaan jullie in Sluis?
golfermaandag 5 november 2007 @ 18:17
quote:
Op maandag 5 november 2007 07:41 schreef Heufje het volgende:


Naar welk lullig hotel gaan jullie in Sluis?
Hotel Le Provencal.
Acathlamaandag 5 november 2007 @ 18:30
Oh.. naar Harry & Kitty
Blikmaandag 5 november 2007 @ 18:48
een onvervalste TVP. Mijn schoonmoeder wilde een keer reserveren, maar de extra bijkomende kosten (hotel enzo) zorgden ervoor dat we dat toch maar niet deden
Bluesmaandag 5 november 2007 @ 19:21
quote:
Op maandag 5 november 2007 18:30 schreef Acathla het volgende:
Oh.. naar Harry & Kitty

Dan had ik vorige week Harry aan de foon, komiek is dat zeg
Euc-dinsdag 6 november 2007 @ 00:03
quote:
Op zondag 4 november 2007 03:29 schreef NoCigar het volgende:
Knoopjelos is een site van een aantal mislukte mode-nichten die gesponsored wordt door Linnen uit Oisterwijk: als ze daar twee dagen oude bedorven ochtendurine uit een champagneglas schenken schrijven zij diezelfde avond nog een verrukte recensie over die goddelijke nectar.
Oudsluis lijkt me ook wel erg leuk om te bezoeken overigens, leuker dan de Librije lijt mij persoonlijk (ik ken ze geen van beide persoonlijk).
Sergio Hermans schijnt zich half dood te werken, en het succes is hem gegund, behalve door Van Dam die zoals gebruikelijk chagerijnig commentaar had.
Amen

tevens tvp
LudoSandersdinsdag 6 november 2007 @ 00:05
Staan meestal wel leuke auto's op de parkeerplaats, maar dat wilde je vast niet weten hè?
Acathlawoensdag 7 november 2007 @ 13:51
Oud Sluis

Een etentje bij Oud Sluis was mijn (afscheids)personeelsfeestje van een restaurant in Sluis waar ik 7,5 jaar gewerkt heb. Het kan stukken slechter. Eerst verzamelen bij 'ons' restaurant en elkaars outfit bekijken. Het merendeel van mijn (ex)collega's zijn netjes maar casual gekleed. Daar had ik zelf ook voor gekozen, het moet natuurlijk wel leuk blijven. Uit eten gaan en jezelf ongemakkelijk kleden is 'not done'. Na een borrel is het tijd om te gaan. We vertrekken met tien man voor een barre tocht naar Oud Sluis. Al met al was het wel vijf minuten lopen voor ons..

De entree was een beetje ongemakkelijk voor de meesten. Het gaat om mensen tussen de 16-22 en wat ouderen. We werden door Sergio persoonlijk ontvangen. Geen idee of dit gebruikelijk is, maar het heeft natuurlijk wel een voordeel dat je op bezoek gaat bij een "collega" restaurant in Sluis. We werden netjes voorgesteld aan de bediening. Een pluspunt hiervan is dat een dorpsgenoot van mij bij de zwarte brigade werkt. Altijd makkelijk. We mochten plaats nemen in het aparte zaaltje van Oud Sluis. Dit vond iedereen wel een grote opluchting. Het gaat immers om een personeelsfeestje en daar gaat het uiteraard af en toe wat minder serieus aan toe.

Het aperitiefdrankje was een glaasje champagne. We hebeen gekozen voor een combinatie van het menu Peres et Fils en a la carte gerechten. Hoe kan dit? Nogmaals, dit is in overleg gegaan met Sergio en ik weet niet of het meespeelt dat we 'bekenden' waren. Hoe zou natuurlijk goed kunnen dat het wel het geval was. Als amuse kregen we drie verschillende bereidingen van ganzeleverpaté. Vraag me niet welke bereidingen er precies geserveerd werden. Het is voor mij al weer even geleden en ik ben best bekend in de horecawereld, maar ik werd met een heleboel gerechten/termen geconfronteerd waar ik nog nooit of amper van gehoord had. Dit is erg jammer voor jullie als lezers, maar ik kan jullie wel de algehele impressie weergeven.

Bij het serveren van de amuse werd alles netjes uitgelegd door de bediening. Er was ook tijd voor vragen te stellen waar dit nodig was. Geoffrey vertelde ons ook over een begeleidende (witte) wijn. Ook hier zijn mij alle details helaas ontgaan. Nu ben ik een bierdrinker van nature, maar ik heb de hele avond van de wijn genoten. Als tweede amuse kregen we een gerechtje waar o.a. een vorm van scampipuree te vinden was. Er zijn meerdere (ex)collega's die totaal niet van vis houden, maar door de verschillende combinaties alles erg lekker vonden.

Het is erg jammer dat er weinig steun was voor de collectie Zeeuwse platte oesters. Hier waren de oudere collega's en ikzelf een grote voorstander. Jammer maar helaas.

Vervolgens hebben wij deze voorgerechten gehad:
Coquilles gegrild en gemarineerd met structuren van aardpeer, frisse salade
van witlof en appel, ijsgekoelde yuzu en geschaafde herfst truffel.


***

Gegrilde 'Saku' tonijn met algen en scheermes,
vintage soja en spitskool-zalf.


Met een combinatie van deze a la carte voorgerechten:

Cèpes...
Canneloni van parmezaan en cepes met gegrilde en tartaar
van coquilles, salade van witlof en rucola.


Er was nog een ander a la carte voorgerecht, maar dit staat helaas niet meer online.

Wat houdt dit in? Een combinatie van het beste van alle voorgerechten. Deze mogelijkheid was blijkbaar geen probleem voor de keuken en zodoende kregen we een nette selectie. De gegrilde coquilles zijn al met al het beste bevallen bij iedereen.

Als hoofdgerecht is gekozen voor
Zeetong zachtgegaard in beurre noisette met oester-kaffir-quinoa risotto,
ziltige plantjes en jus van bier en citrus
.

Ook weer geen woorden voor deze ervaring. Mooie opmaak en dankzij aanwijzingen v/d bediening kun je verschillende combinaties proeven, wat weer een bijzondere smaakervaring geeft. Als dessert heb ik voor een kaasplankje met een begeleidende rode porto gekozen. Al met al vind ik het een echte aanrader. Als er nog wat meer details boven water komen, horen jullie deze wel van me.
Bluesvrijdag 9 november 2007 @ 22:29
Helemaal vergeten je te bedanken voor je verslag
Heeft er lijkt mij zeker mee te maken dat jullie 'collega's' waren.
*kwijlt alweer bij voorbaat*
uniekhoornmaandag 12 november 2007 @ 19:36
Herman van Oud Sluis nu in de wereld draait door....
Euc-maandag 12 november 2007 @ 20:27
quote:
Op maandag 12 november 2007 19:36 schreef uniekhoorn het volgende:
Herman van Oud Sluis nu in de wereld draait door....
Hmm, gemist, vannacht maar ff de herhaling kijken (of On Demand morgen). Zal wel over de Lekker gaan, Oud Sluis staat in de nieuwe lekker op de 2e plaats, onder Beluga. De Librije is 3e geworden.

Ik ben dan alleen niet bij Oud Sluis geweest, maar weer wel bij De Librije, Beluga, De Zwetheul, De Lindehof, De Bokkedoorns en Toine Hermsen. En in Januari ga ik ook nog naar Cordial en Oud Sluis staat ook nog op korte termijn op de planning, dan heb ik bijna de hele top 10 gehad, en vind het niveau echt zo dicht bij elkaar liggen, dat het haast onmogelijk is om daar een keuze uit te maken.

Moet wel zeggen dat mijn persoonlijke beste in Nederland De Zwetheul is, hoewel Parkheuvel enkele jaren terug ook in de buurt kwam, blijft een moeilijk iets
golfermaandag 12 november 2007 @ 21:08
quote:
Op maandag 12 november 2007 20:27 schreef Euc- het volgende:


Hmm, gemist, vannacht maar ff de herhaling kijken (of On Demand morgen). Zal wel over de Lekker gaan, Oud Sluis staat in de nieuwe lekker op de 2e plaats, onder Beluga. De Librije is 3e geworden.
Ging inderdaad over die Lekker top-100.
uniekhoornmaandag 12 november 2007 @ 21:55
quote:
Op maandag 12 november 2007 20:27 schreef Euc- het volgende:

[..]

dan heb ik bijna de hele top 10 gehad, en vind het niveau echt zo dicht bij elkaar liggen, dat het haast onmogelijk is om daar een keuze uit te maken.

Moet wel zeggen dat mijn persoonlijke beste in Nederland De Zwetheul is, hoewel Parkheuvel enkele jaren terug ook in de buurt kwam, blijft een moeilijk iets
Daar hebben ze over gehad, het is geen hardloopwedstrijd waarbij je de tijd kan opnemen maar dat je over smaak niet kan twisten.
En inderdaad over te top 10 van Lekker.
NoCigarmaandag 7 april 2008 @ 23:54
Het is bijna zover...
Bluesmaandag 7 april 2008 @ 23:55
Nog 2 weekjes
golferdinsdag 8 april 2008 @ 00:44
quote:
Op maandag 7 april 2008 23:55 schreef Bluezz het volgende:
Nog 2 weekjes
Oh ja, daar moeten we ook nog heen.

nee, ik verheug me al enorm, vooral die nieuwe menukaart bekijkende.
gimme.shelterdonderdag 10 april 2008 @ 21:52
Heel veel plezier!! ben erg benieuwd, wil er ook nog eens heen!!
Verheug me nu al op jullie recensie!!
Radobevrijdag 11 april 2008 @ 08:21
Ik wil het ook weten, hoe het was dan...
Olevrijdag 11 april 2008 @ 11:19
weekje nog
Smallishvrijdag 11 april 2008 @ 12:17
Wij zijn er geweest in het weekend dat bekend werd dat Oud Sluis een derde ster kreeg, alweer even geleden, dus. We hebben ontzettend genoten. Informele sfeer, smaakvolle plek, vriendelijk personeel en, niet onbelangrijk , gewéldig gegeten. Wij vonden Sergio een kunstenaar. Smaakexplosies, zo hebben wij het ervaren! Fantastisch. Ja, het kost een paar centen (om d'r maar eens een hollands cliché in te gooien), maar je hebt er dan ook echt wat voor. Hij had destijds een voorgerecht van verschillende bereidingen van Zeeuwse oesters. Dit hebben wij niet genomen, maar schijnt helemaal geweldig te zijn. Wij hebben een kamer geboekt in hotel Dikke van Dale (achterkant, mooi uitzicht). Is op loopafstand van Oud Sluis. Ik wens jullie heel veel plezier!
Bluesvrijdag 11 april 2008 @ 17:55
Iew voor mij niet de oesters heur, maar leuk om te lezen!
Tinkepinkzondag 4 mei 2008 @ 21:39
Nou Bluezz en Golfer? Hoe was het?
golferzondag 4 mei 2008 @ 21:57
quote:
Op zondag 4 mei 2008 21:39 schreef Tinkepink het volgende:
Nou Bluezz en Golfer? Hoe was het?
Helemaal geweldig, zie voor uitgebreid verslag
Bluezz' en golfer's Restaurant-recensies, #4
Blikdinsdag 3 juni 2008 @ 15:24
Afgelopen week gebeld of er nog een plaatsje was voor na de zomer. Kansloos.

Helemaal volgeboekt voor dit jaar. Vanaf september kun je bellen voor 2009.
Its-Jojo-4youdinsdag 3 juni 2008 @ 19:33
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 15:24 schreef Blik het volgende:
Afgelopen week gebeld of er nog een plaatsje was voor na de zomer. Kansloos.

Helemaal volgeboekt voor dit jaar. Vanaf september kun je bellen voor 2009.
ook door-de-week?
Bluesdinsdag 3 juni 2008 @ 20:27
En lunch? Misschien lukt dat wel?
Gummibeer79donderdag 5 juni 2008 @ 20:36
Ik heb het meer dan eens omschrijven horen worden door personen die er hebben gegeten als:
Liflafjes...

En op de terugweg naar huis nog even langs de mac gegaan om de honger te verdrijven...

Maar ik ben wel zo eerlijk om toe te geven dat, als ik het geld ervoor had, minder cynisch zou reageren...
golfervrijdag 5 augustus 2011 @ 23:38
Nieuwe gerechtjes van Sergio:
http://www.flickr.com//ph(...)57627348788304/show/
Blikzaterdag 6 augustus 2011 @ 09:11
Ben 11 maanden geleden bij Oud Sluid geweest, moet nog steeds een keer de pics posten van de gerechten
Pietverdrietzaterdag 6 augustus 2011 @ 11:12
quote:
Euh? Ben ik nu gek of stond er een in de keuken? Dat ziet er op het bord gesmeten uit. Voor een drie sterren meer dan 125 euro voor drie gangen restaurant verwacht ik toch wat meer liefde in het opmaken van het bord.
Dit ziet er niet uit, rommelig, volgesmeten.
tong80zaterdag 6 augustus 2011 @ 11:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 09:11 schreef Blik het volgende:
Ben 11 maanden geleden bij Oud Sluid geweest, moet nog steeds een keer de pics posten van de gerechten
Wat heb je betaald voor die doperwten ?

:P
tong80zaterdag 6 augustus 2011 @ 11:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh? Ben ik nu gek of stond er een in de keuken? Dat ziet er op het bord gesmeten uit. Voor een drie sterren meer dan 125 euro voor drie gangen restaurant verwacht ik toch wat meer liefde in het opmaken van het bord.
Dit ziet er niet uit, rommelig, volgesmeten.
125 euro ?

Ha ha ha ha wat een criminelen :D

:P
Blikzaterdag 6 augustus 2011 @ 13:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh? Ben ik nu gek of stond er een in de keuken? Dat ziet er op het bord gesmeten uit. Voor een drie sterren meer dan 125 euro voor drie gangen restaurant verwacht ik toch wat meer liefde in het opmaken van het bord.
Dit ziet er niet uit, rommelig, volgesmeten.
Ik kan je vertellen dat de foto's geen recht doen, door de vele tierelantijntjes op het bord lijkt het alsof er geen opmaak is. Echter ziet ieder bord er 100% hetzelfde uit en iedere hap is een grote smaakexplosie
Blikzaterdag 6 augustus 2011 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 11:14 schreef tong80 het volgende:

[..]

Wat heb je betaald voor die doperwten ?

:P
Ik betaalde niet

:P
Pietverdrietzaterdag 6 augustus 2011 @ 13:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 13:11 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik kan je vertellen dat de foto's geen recht doen, door de vele tierelantijntjes op het bord lijkt het alsof er geen opmaak is. Echter ziet ieder bord er 100% hetzelfde uit en iedere hap is een grote smaakexplosie
Dat het lekker was geloof ik graag, fotos zulen het dan geen recht doen.
tong80zaterdag 6 augustus 2011 @ 13:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 13:11 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik betaalde niet

:P
_O_

:P
Heufjemaandag 19 september 2011 @ 21:37
We hadden het idee opgevat om samen met vrienden bij Oud Sluis te gaan eten, een zaterdag in september 2012 hadden we gedacht. Helaas ze zitten vol tot december 2012!!! Hoe bizar!
Pietverdrietmaandag 19 september 2011 @ 21:41
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 21:37 schreef Heufje het volgende:
We hadden het idee opgevat om samen met vrienden bij Oud Sluis te gaan eten, een zaterdag in september 2012 hadden we gedacht. Helaas ze zitten vol tot december 2012!!! Hoe bizar!
Probeer anders de Librije in Zwolle, die zitten tot juli 2012 vol, maar gaan nu ook op Zaterdag middag open om de wachtlijst te bestrijden.
Lunch kan je meestal wel doen, daar is, zeker door de week, nauwelijks een probleem een tafel te krijgen.
golfermaandag 19 september 2011 @ 22:58
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 21:37 schreef Heufje het volgende:
We hadden het idee opgevat om samen met vrienden bij Oud Sluis te gaan eten, een zaterdag in september 2012 hadden we gedacht. Helaas ze zitten vol tot december 2012!!! Hoe bizar!
Niet zo bizar hoor. Meest 3-sterrententen zitten ruim een jaar van te voren volgepland. Je kunt wel altijd op de reservelijst geplaatst worden en dan bij uitval krijg je een telefoontje.
RobinOokmaandag 19 september 2011 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 22:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Niet zo bizar hoor. Meest 3-sterrententen zitten ruim een jaar van te voren volgepland. Je kunt wel altijd op de reservelijst geplaatst worden en dan bij uitval krijg je een telefoontje.
Ho ho ho, bij Oud Sluis kun je vaak gerust nog een week of 2, 3, 4 of zo van tevoren reserveren, alleen natuurlijk niet op vrijdag of zaterdag. Of er moet iets heel erg veranderd zijn in de laatste euh 3 jaar of zo?

Tip voor Heufje, ga naar Ivy in Rotterdam! Die hebben nog geen 3 sterren, maar koken wel op dat niveau! Ik lees/hoor echt alleen maar mensen die lyrisch zijn. (en terecht!)
golfermaandag 19 september 2011 @ 23:42
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:07 schreef RobinOok het volgende:


Ho ho ho, bij Oud Sluis kun je vaak gerust nog een week of 2, 3, 4 of zo van tevoren reserveren, alleen natuurlijk niet op vrijdag of zaterdag. Of er moet iets heel erg veranderd zijn in de laatste euh 3 jaar of zo?


Dat is inderdaad veranderd. Tegenwoordig gaat het echt bij inschrijving en dan is op die speciale inschrijvingsdag binnen 1 dag het anderhalf jaar vooruit vol.
golfermaandag 19 september 2011 @ 23:44
quote:
Voor reserveringen kunt u ons per e-mail van woensdag
tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur bereiken.
Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. Tevens kunt u gebruik maken van ons reserveringsformulier.

Momenteel hebben wij een achterstand met het verwerken van onze e-mails. Onze excuses voor het ongemak

Reserveringen voor zaterdagavond in 2012 zijn pas mogelijk vanaf september 2012. In combinatie met overnachting zijn er geen mogelijkheden meer voor 2012. Weekdagen, vrijdagen en zondagen zijn eerder in het jaar al mogelijk.
RobinOokdinsdag 20 september 2011 @ 00:14
"Weekdagen, vrijdagen en zondagen zijn eerder in het jaar al mogelijk", zeggen ze toch?
golferdinsdag 20 september 2011 @ 00:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 00:14 schreef RobinOok het volgende:
"Weekdagen, vrijdagen en zondagen zijn eerder in het jaar al mogelijk", zeggen ze toch?
Ja, maar niet 2,3 weken van te voren. Nu reserveren en misschien heb je dan kans op een doordeweekse dag of een zondag in 2012.
RobinOokdinsdag 20 september 2011 @ 00:30
Nou, dat moet ik dan maar van je aannemen, want ik ga ze er niet om lastig vallen.
Maar volgens mij valt het best wel mee, door de week.
Heufjedinsdag 20 september 2011 @ 07:17
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer anders de Librije in Zwolle, die zitten tot juli 2012 vol, maar gaan nu ook op Zaterdag middag open om de wachtlijst te bestrijden.
We gaan nu inderdaad de Librije proberen.

quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 23:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tip voor Heufje, ga naar Ivy in Rotterdam! Die hebben nog geen 3 sterren, maar koken wel op dat niveau! Ik lees/hoor echt alleen maar mensen die lyrisch zijn. (en terecht!)
Bij Ivy zijn we al een keer geweest. We hebben ook al eens 2-sterren gegeten (De Leest). We vonden het tijd om nu eens 3-sterren te gaan doen.
rubjewoensdag 21 september 2011 @ 12:33
jullie houden er rekening mee dat Kerst er nog aankomt en volgens ons Kabinet er zware tijden aankomen inzake geld overhouden? O-) zomaar een idee. ;)
Pietverdrietwoensdag 21 september 2011 @ 13:46
quote:
6s.gif Op woensdag 21 september 2011 12:33 schreef rubje het volgende:
jullie houden er rekening mee dat Kerst er nog aankomt en volgens ons Kabinet er zware tijden aankomen inzake geld overhouden? O-) zomaar een idee. ;)
Zeikwijf
Blikwoensdag 21 september 2011 @ 14:08
quote:
6s.gif Op woensdag 21 september 2011 12:33 schreef rubje het volgende:
jullie houden er rekening mee dat Kerst er nog aankomt en volgens ons Kabinet er zware tijden aankomen inzake geld overhouden? O-) zomaar een idee. ;)
Laten we allemaal lekker thuis gaan zitten en helemaal niks meer uitgeven, dat komt de economie pas echt ten goede!

Misschien moeten we ook maar al onze vakanties opzeggen, het kerstdiner kan ook wel gecancelled worden, borrelen op vrijdag doen we ook niet meer.
Heufjedonderdag 22 september 2011 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 14:08 schreef Blik het volgende:

[..]

Laten we allemaal lekker thuis gaan zitten en helemaal niks meer uitgeven, dat komt de economie pas echt ten goede!

Misschien moeten we ook maar al onze vakanties opzeggen, het kerstdiner kan ook wel gecancelled worden, borrelen op vrijdag doen we ook niet meer.
Goed gezegd!

Rubje moet ons trouwens dankbaar zijn dat wij wel geld uitgeven en hiermee dus de economie stimuleren!
Pietverdrietdonderdag 22 september 2011 @ 11:30
Nee, we moeten ons geld investeren, in griekse staatsobligaties.