Hij schijnt het tegenwoordig te doen met die ex van o.a. Jantje Smit, Ellemieke ofzo, maar hij is dan ook bekend vanwege zijn visbereidingen.quote:
In zekere zin was Ellemiek eerst Jan's Volendamse visbereidinkje en nu maakt Sergio dit visje klaar.quote:Op vrijdag 2 november 2007 21:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij schijnt het tegenwoordig te doen met die ex van o.a. Jantje Smit, Ellemieke ofzo, maar hij is dan ook bekend vanwege zijn visbereidingen.![]()
Maar ook het beste.quote:Op vrijdag 2 november 2007 21:38 schreef Adelante het volgende:
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
Ehm ja, het één houdt dan ook verband met het ¤ ander ¤quote:Op vrijdag 2 november 2007 22:52 schreef uniekhoorn het volgende:
Geen straf om er heen te gaan lijkt me zo.... Wel een straf om bijna een half jaar te moeten wachten
Die prijzen![]()
Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.quote:Op vrijdag 2 november 2007 22:54 schreef Schanulleke het volgende:
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
Bronquote:Oud Sluis duurste restaurant
Restaurant Oud Sluis in Sluis is het duurste restaurant van Nederland. Gemiddeld betaalt men er zo’n 125 euro voor een driegangenmenu.
Daarmee staat het exclusieve restaurant op de eerste plaats in de top 100 van duurste restaurants van Nederland.
Volgens de makers van de online restaurantgids Diningcity.com zijn de prijzen in Nederland nog aan de lage kant in vergelijking met steden als Parijs, Londen en New York.
whehehe...maargoed, leuk hoor zo'n half jaar voorpret, ben benieuwdquote:Op zaterdag 3 november 2007 00:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.quote:
Voor straf moet ie dit lezen.quote:Op zaterdag 3 november 2007 13:44 schreef Duderinnetje het volgende:
Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
quote:Dat het een bijzondere herfstmiddag zou worden lag in de lijn der verwachtingen gezien de activiteiten van deze dag: lunch bij Oud Sluis, in gezelschap van een delegatie uit Oisterwijk, waaronder Alwin Houwing en Ronald Tausch van restaurant Linnen. Met een fles Krug als cadeau van Moët Hennessy voor Sergio, en een als versnapering voor in de auto werd de afstand tot Sluis zeer spoedig overbrugd, en om 12 uur precies bereikten we dan ook onze eindbestemming.
De mooiste tafel van het restaurant stond klaar, en de Moët et Chandon Premier Cru vloeide bij aanvang al rijkelijk. Ondertussen verschenen de eerste hapjes aan tafel, en onmiddellijk werd het ons duidelijk dat Oud Sluis meer en meer de El Bulli van de lage landen begint te worden. Kleine bonbons van ganzenlever, niet groter dan rijstkorrels, werden in een puntzakje geserveerd en tot ons genomen als shooter, met als resultaat een krachtige smaaksensatie. Daarna een glaasje met heerlijke tartaar van tonijn met koriander en schuim van soja, en vervolgens Sergio's bekende amuses in vieren.
Op een houten plateau zagen we een glaasje ganzenlever met appelgelei en granité, een rolletje pompoen met wilde zalm, crostini met vitello tonnato op eigen wijze, en een glaasje met tartaar van komkommer, koriander en Hollandse garnaaltjes. Zonder uitzondering uitstekend, en wederom bleek dat de amuses bij Oud Sluis een feest op zich genoemd mogen worden.
Dat feest veranderde overigens bijna in vuurwerk, toen een steamball op tafel verscheen met als basis escabèche, die ondergedompeld was in stikstof. Het hilarische effect dat vervolgens optrad was dat de stoom bij alle aanwezigen zeer zichtbaar (en bij sommigen zeer heftig) via de neus naar buiten kwam, waarbij ook moet worden aangetekend dat naast het visuele spektakel de subtiele nasmaak van diverse groenten in deze amuse zeer prettig en langdurig was.
Sergio had hierna zoals gewoonlijk een mooi menu voor ons in gedachten, dat op eigen verzoek voor sommigen hier en daar nog wat werd aangepast. De eerste gang bestond uit boterzachte mootjes van de rug van de bluefintonijn met pasta van ramanas, avocadocreme en tempura van langoustine. Tonijn en avocado is een bewezen combinatie, maar deze kwaliteit tonijn hebben we nog maar zelden meegemaakt. Zeldzaam lekker en mooi in balans. De tempura om de langoustine had echter wel iets krokanter gemogen.
Vervolgens werd tweemaal de door Sergio voor ons gekozen 3 bereidingen van oester geserveerd, en tweemaal het alternatief van canneloni van paling met kreeft. Positieve geluiden werden gebezigd aangaande de canneloni, en enthousiasme voerde tevens de boventoon bij onze oesterbereidingen. Eén voor een verschenen op tafel: een oester met kaviaar, creme fraiche en granité van champagne was een heerlijke variant op een klassieke combinatie. Het hamburgertje met een dikke oester, tartaar van paddestoeltjes, tomaat, kropsla en ansjovispasta was erg mooi qua smaak en innovatief in haar presentatie, maar het broodje had iets subtieler kunnen zijn om de overige smaken nog beter tot hun recht te laten komen. Tenslotte nog de gepocheerde oester met een canneloni van spinazie en jus van Noord-Afrikaanse kruiden, en het oesterfestijn was compleet. Volgende keer gaan we zeker voor het befaamde zesluik !
De volgende gang bestond uit een stukje zeetong met tranches coquille en truffel, waarnaast gegrilde coquille met mousse van pompoen. Werkelijk super, licht en subtiel, en in combinatie met de Anjou Les Pépinières Jo Pithon 2003 een absolute aanrader.
Vervolgens het hoofdgerecht. Heerlijke milde patrijs, zowel filet als pootje, met een rolletje groene kool, ganzenlever en een taartje van cepes. Een tophoofdgerecht, anders kunnen we niet zeggen, en hier speelde ook de mooiste wijn van die middag een belangrijke rol in de combinatie. Een mooie Ca' del Solo Charbono uit La Farfalla, Californie uit 2001 bleek een waardig compagnon bij dit magnifieke gerecht, en een wijn die we zeker in ons achterhoofd houden.
Alvorens de desserts verschenen, ontvingen we nog een lepel met appelsorbet in sterke gelatine, en vervolgens teruggebracht op kamertemperatuur waardoor een vloeibare kern ontstond. Prachtig gemaakt, en een zeer verfrissende en verrassende dessert amuse. De desserts zelf waren stuk voor stuk uitstekend: een torentje met koffiegranité, koffiesorbet en tiramisu, mijn persoonlijke favoriet van appelcrumble met sorbet van granny smith, en een combinatie met ananas en yoghurt in verschillende vormen. Zonder uitzondering mooie afsluiters van onze zeer uitgebreide lunch.
Samenvattend kunnen we zeggen dat dit de meest innovatieve van al onze bezoeken aan Oud Sluis was. Alle gerechten waren ook deze middag weer top, en slechts een enkele kanttekening werd door de aanwezigen geplaatst, bijvoorbeeld op het gebied van het gebruikte servies, dat erg mooi is qua design, maar af en toe wat minder praktisch in gebruik vanwege de vorm. De geschonken wijnen pasten in het inventieve karakter van onze lunch, met nieuwe wereld selecties uit Portugal (Filipa Pato, Arintho/Bical uit 2004), Griekenland (Assyrtiko Santorini, Paris Sigalas uit 2004) en een mooie Chileense dessertwijn (Riesling Vendange Tardive uit 2003). Goed tegenwicht vanuit de klassieke school werd hier geboden door de sublieme Chablis Montmains 1er Cru die bij de oesters verscheen.
Het was dus weer genieten in Sluis, en we geven dit keer 4,75 knoopje als waardering voor alles wat ons deze middag gepresenteerd is. Benieuwd wat het constante hoge niveau dat wij hier nu al jaren meemaken in de hectische culinaire maand november gaat opleveren voor Sergio en zijn brigade. Het blijft bij ons in ieder geval een absolute favoriet !
Maurice van Bussel
quote:Op zaterdag 3 november 2007 13:44 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
Ja Knoopjelos is leukquote:Op zaterdag 3 november 2007 13:51 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Voor straf moet ie dit lezen.
Knoopjelos, zó'n leuke naam
[..]
Bron
quote:Op vrijdag 2 november 2007 21:38 schreef Adelante het volgende:
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?quote:
Hij leest al jaren alleen de TT en de laatste post en post dan alleen een link of een vraag. En allebei staan ze er 9 van de 10 keer allang inquote:Op zaterdag 3 november 2007 16:41 schreef Leintjeuh het volgende:
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Omdat Bluezz en Dude zich meer vinden als een ander en het leuk vinden om iemand af te kraken zeker als iemand de tekst van een artikel post waarna ze verwijzen.quote:Op zaterdag 3 november 2007 16:41 schreef Leintjeuh het volgende:
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Nee Martijn, daar heeft het niets mee te maken, maar meer met het elke keer opvallend van jou over eerdere posts van anderen heen lezen waarin exact hetzelfde staat als jij als spuit-11 dan nog eens veel later post.quote:Op zaterdag 3 november 2007 17:19 schreef Martijn_77 het volgende:
Omdat Bluezz en Dude zich meer vinden als een ander en het leuk vinden om iemand af te kraken zeker als iemand de tekst van een artikel post waarna ze verwijzen.
Maar goed, laten we het verder hebben over Oud Sluis.quote:Op vrijdag 2 november 2007 22:38 schreef golfer het volgende:
Je doelt trouwens op dit artikel: http://www.diningcity.com/top100/ ?
voor zo'n restaurant rij je omquote:Op vrijdag 2 november 2007 22:54 schreef Schanulleke het volgende:
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
Mag ik je aanraken?quote:Op zondag 4 november 2007 03:58 schreef Yoghii het volgende:
Volgens mij is die Sergio Herman nog wel ergens familie van me
Naar welk lullig hotel gaan jullie in Sluis?quote:Op zaterdag 3 november 2007 00:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
Hotel Le Provencal.quote:Op maandag 5 november 2007 07:41 schreef Heufje het volgende:
Naar welk lullig hotel gaan jullie in Sluis?
Amenquote:Op zondag 4 november 2007 03:29 schreef NoCigar het volgende:
Knoopjelos is een site van een aantal mislukte mode-nichten die gesponsored wordt door Linnen uit Oisterwijk: als ze daar twee dagen oude bedorven ochtendurine uit een champagneglas schenken schrijven zij diezelfde avond nog een verrukte recensie over die goddelijke nectar.
Oudsluis lijkt me ook wel erg leuk om te bezoeken overigens, leuker dan de Librije lijt mij persoonlijk (ik ken ze geen van beide persoonlijk).
Sergio Hermans schijnt zich half dood te werken, en het succes is hem gegund, behalve door Van Dam die zoals gebruikelijk chagerijnig commentaar had.
Hmm, gemist, vannacht maar ff de herhaling kijken (of On Demand morgen). Zal wel over de Lekker gaan, Oud Sluis staat in de nieuwe lekker op de 2e plaats, onder Beluga. De Librije is 3e geworden.quote:Op maandag 12 november 2007 19:36 schreef uniekhoorn het volgende:
Herman van Oud Sluis nu in de wereld draait door....
Ging inderdaad over die Lekker top-100.quote:Op maandag 12 november 2007 20:27 schreef Euc- het volgende:
Hmm, gemist, vannacht maar ff de herhaling kijken (of On Demand morgen). Zal wel over de Lekker gaan, Oud Sluis staat in de nieuwe lekker op de 2e plaats, onder Beluga. De Librije is 3e geworden.
Daar hebben ze over gehad, het is geen hardloopwedstrijd waarbij je de tijd kan opnemen maar dat je over smaak niet kan twisten.quote:Op maandag 12 november 2007 20:27 schreef Euc- het volgende:
[..]
dan heb ik bijna de hele top 10 gehad, en vind het niveau echt zo dicht bij elkaar liggen, dat het haast onmogelijk is om daar een keuze uit te maken.
Moet wel zeggen dat mijn persoonlijke beste in Nederland De Zwetheul is, hoewel Parkheuvel enkele jaren terug ook in de buurt kwam, blijft een moeilijk iets
Oh ja, daar moeten we ook nog heen.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |