abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 2 november 2007 @ 21:27:22 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54325987
In navolging van De Librije, deel 6: Jonnie verovert Frankrijk. en om het topic daar niet verder te vervuilen maar alvast een topic over deze enige andere 3-Michelinsterrenzaak van Nederland.

Hun website: http://www.oudsluis.nl/



Bluezz en ik hebben dit restaurant al heel lang bovenaan onze wenslijst staan en we gaan dus daar 19 april 2008 naartoe. (Ja, je moet nogal ruimschoots van te voren reserveren. )
Bijna een half jaar voorpret voor de boeg voor ons.

Wie heeft er al eens gegeten en kan ons meer vertellen over de ervaringen met het voedsel van chefkok Sergio Herman?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54326076
Mag ik ook gewoon reageren als ik er nog nooit geweest ben, maar wel erg benieuwd ben naar jullie ervaringen?
pi_54326144
Als TVP bedoel je?
Net als deze?
Ja dat mag

  vrijdag 2 november 2007 @ 21:36:33 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54326194
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:34 schreef Bluezz het volgende:


[ afbeelding ]
Hij schijnt het tegenwoordig te doen met die ex van o.a. Jantje Smit, Ellemieke ofzo, maar hij is dan ook bekend vanwege zijn visbereidingen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 2 november 2007 @ 21:38:04 #5
3185 Adelante
To let it go now
pi_54326232
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  vrijdag 2 november 2007 @ 22:01:52 #6
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54326854
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij schijnt het tegenwoordig te doen met die ex van o.a. Jantje Smit, Ellemieke ofzo, maar hij is dan ook bekend vanwege zijn visbereidingen.
In zekere zin was Ellemiek eerst Jan's Volendamse visbereidinkje en nu maakt Sergio dit visje klaar.

Oeh, slechtste TVP óóit
Snobs have more fun!
KLIK!
  vrijdag 2 november 2007 @ 22:38:05 #7
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54327768
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:38 schreef Adelante het volgende:
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
Maar ook het beste.

Je doelt trouwens op dit artikel: http://www.diningcity.com/top100/ ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 2 november 2007 @ 22:52:17 #8
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54328058
Geen straf om er heen te gaan lijkt me zo.... Wel een straf om bijna een half jaar te moeten wachten

Dit is geen tvp want ik heb nog nooit gebruik gemaakt van my active topics

Die prijzen

[ Bericht 15% gewijzigd door uniekhoorn op 02-11-2007 22:59:59 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 2 november 2007 @ 22:54:49 #9
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_54328118
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
Life is what you make it.
pi_54328459
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 22:52 schreef uniekhoorn het volgende:
Geen straf om er heen te gaan lijkt me zo.... Wel een straf om bijna een half jaar te moeten wachten


Die prijzen
Ehm ja, het één houdt dan ook verband met het ¤ ander ¤
  vrijdag 2 november 2007 @ 23:13:11 #11
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54328613
Nou ik ben superjaloers zeg maar...
Ik probeer nou al een jaar "subtiel" mijn man te overtuigen dat we hier http://www.dekoriander.nl/main.html eens heen moeten maar hij ziet het niet zo zitten
Het zit potverdorie bijna om de hoek... Nou ja, fijn dat jullie het allebei willen iig
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_54329558
Gewoon een keer reserveren en hem ontvoeren
  zaterdag 3 november 2007 @ 00:48:30 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_54330942
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 22:54 schreef Schanulleke het volgende:
Jammer dat het hier niet in de buurt ligt...
Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 3 november 2007 @ 10:37:37 #14
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54334335
quote:
Oud Sluis duurste restaurant

Restaurant Oud Sluis in Sluis is het duurste restaurant van Nederland. Gemiddeld betaalt men er zo’n 125 euro voor een driegangenmenu.

Daarmee staat het exclusieve restaurant op de eerste plaats in de top 100 van duurste restaurants van Nederland.
Volgens de makers van de online restaurantgids Diningcity.com zijn de prijzen in Nederland nog aan de lage kant in vergelijking met steden als Parijs, Londen en New York.
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54335444
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 00:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Gelukkig ligt het hier ook niet in de buurt.
Vandaar dus dat we er een weekendje-uit van maken met als tegenstelling tot het luxueuze restaurant het meest lullige hotelletje in de buurt op 4 minuten loop/kruipafstand na afloop.
whehehe...maargoed, leuk hoor zo'n half jaar voorpret, ben benieuwd
  zaterdag 3 november 2007 @ 12:04:03 #16
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_54335651
Ik ben er geweest dit jaar en ik kom uit de buurt van Sluis. Zal binnenkort wel eventjes wat meer informatie posten. Als er iemand wat informatie wil over West-Zeeuws Vlaanderen, stuur me gerust een berichtje.
Love will be my strongest weapon
pi_54336637
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 10:37 schreef Martijn_77 het volgende:


Bron
LEES een topic toch eens martijn
  zaterdag 3 november 2007 @ 13:44:11 #18
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54336684
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:41 schreef Bluezz het volgende:

[..]

LEES een topic toch eens martijn
Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_54336802
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:44 schreef Duderinnetje het volgende:


Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
Voor straf moet ie dit lezen.
Knoopjelos, zó'n leuke naam


quote:
Dat het een bijzondere herfstmiddag zou worden lag in de lijn der verwachtingen gezien de activiteiten van deze dag: lunch bij Oud Sluis, in gezelschap van een delegatie uit Oisterwijk, waaronder Alwin Houwing en Ronald Tausch van restaurant Linnen. Met een fles Krug als cadeau van Moët Hennessy voor Sergio, en een als versnapering voor in de auto werd de afstand tot Sluis zeer spoedig overbrugd, en om 12 uur precies bereikten we dan ook onze eindbestemming.

De mooiste tafel van het restaurant stond klaar, en de Moët et Chandon Premier Cru vloeide bij aanvang al rijkelijk. Ondertussen verschenen de eerste hapjes aan tafel, en onmiddellijk werd het ons duidelijk dat Oud Sluis meer en meer de El Bulli van de lage landen begint te worden. Kleine bonbons van ganzenlever, niet groter dan rijstkorrels, werden in een puntzakje geserveerd en tot ons genomen als shooter, met als resultaat een krachtige smaaksensatie. Daarna een glaasje met heerlijke tartaar van tonijn met koriander en schuim van soja, en vervolgens Sergio's bekende amuses in vieren.

Op een houten plateau zagen we een glaasje ganzenlever met appelgelei en granité, een rolletje pompoen met wilde zalm, crostini met vitello tonnato op eigen wijze, en een glaasje met tartaar van komkommer, koriander en Hollandse garnaaltjes. Zonder uitzondering uitstekend, en wederom bleek dat de amuses bij Oud Sluis een feest op zich genoemd mogen worden.

Dat feest veranderde overigens bijna in vuurwerk, toen een steamball op tafel verscheen met als basis escabèche, die ondergedompeld was in stikstof. Het hilarische effect dat vervolgens optrad was dat de stoom bij alle aanwezigen zeer zichtbaar (en bij sommigen zeer heftig) via de neus naar buiten kwam, waarbij ook moet worden aangetekend dat naast het visuele spektakel de subtiele nasmaak van diverse groenten in deze amuse zeer prettig en langdurig was.

Sergio had hierna zoals gewoonlijk een mooi menu voor ons in gedachten, dat op eigen verzoek voor sommigen hier en daar nog wat werd aangepast. De eerste gang bestond uit boterzachte mootjes van de rug van de bluefintonijn met pasta van ramanas, avocadocreme en tempura van langoustine. Tonijn en avocado is een bewezen combinatie, maar deze kwaliteit tonijn hebben we nog maar zelden meegemaakt. Zeldzaam lekker en mooi in balans. De tempura om de langoustine had echter wel iets krokanter gemogen.

Vervolgens werd tweemaal de door Sergio voor ons gekozen 3 bereidingen van oester geserveerd, en tweemaal het alternatief van canneloni van paling met kreeft. Positieve geluiden werden gebezigd aangaande de canneloni, en enthousiasme voerde tevens de boventoon bij onze oesterbereidingen. Eén voor een verschenen op tafel: een oester met kaviaar, creme fraiche en granité van champagne was een heerlijke variant op een klassieke combinatie. Het hamburgertje met een dikke oester, tartaar van paddestoeltjes, tomaat, kropsla en ansjovispasta was erg mooi qua smaak en innovatief in haar presentatie, maar het broodje had iets subtieler kunnen zijn om de overige smaken nog beter tot hun recht te laten komen. Tenslotte nog de gepocheerde oester met een canneloni van spinazie en jus van Noord-Afrikaanse kruiden, en het oesterfestijn was compleet. Volgende keer gaan we zeker voor het befaamde zesluik !

De volgende gang bestond uit een stukje zeetong met tranches coquille en truffel, waarnaast gegrilde coquille met mousse van pompoen. Werkelijk super, licht en subtiel, en in combinatie met de Anjou Les Pépinières Jo Pithon 2003 een absolute aanrader.

Vervolgens het hoofdgerecht. Heerlijke milde patrijs, zowel filet als pootje, met een rolletje groene kool, ganzenlever en een taartje van cepes. Een tophoofdgerecht, anders kunnen we niet zeggen, en hier speelde ook de mooiste wijn van die middag een belangrijke rol in de combinatie. Een mooie Ca' del Solo Charbono uit La Farfalla, Californie uit 2001 bleek een waardig compagnon bij dit magnifieke gerecht, en een wijn die we zeker in ons achterhoofd houden.

Alvorens de desserts verschenen, ontvingen we nog een lepel met appelsorbet in sterke gelatine, en vervolgens teruggebracht op kamertemperatuur waardoor een vloeibare kern ontstond. Prachtig gemaakt, en een zeer verfrissende en verrassende dessert amuse. De desserts zelf waren stuk voor stuk uitstekend: een torentje met koffiegranité, koffiesorbet en tiramisu, mijn persoonlijke favoriet van appelcrumble met sorbet van granny smith, en een combinatie met ananas en yoghurt in verschillende vormen. Zonder uitzondering mooie afsluiters van onze zeer uitgebreide lunch.

Samenvattend kunnen we zeggen dat dit de meest innovatieve van al onze bezoeken aan Oud Sluis was. Alle gerechten waren ook deze middag weer top, en slechts een enkele kanttekening werd door de aanwezigen geplaatst, bijvoorbeeld op het gebied van het gebruikte servies, dat erg mooi is qua design, maar af en toe wat minder praktisch in gebruik vanwege de vorm. De geschonken wijnen pasten in het inventieve karakter van onze lunch, met nieuwe wereld selecties uit Portugal (Filipa Pato, Arintho/Bical uit 2004), Griekenland (Assyrtiko Santorini, Paris Sigalas uit 2004) en een mooie Chileense dessertwijn (Riesling Vendange Tardive uit 2003). Goed tegenwicht vanuit de klassieke school werd hier geboden door de sublieme Chablis Montmains 1er Cru die bij de oesters verscheen.

Het was dus weer genieten in Sluis, en we geven dit keer 4,75 knoopje als waardering voor alles wat ons deze middag gepresenteerd is. Benieuwd wat het constante hoge niveau dat wij hier nu al jaren meemaken in de hectische culinaire maand november gaat opleveren voor Sergio en zijn brigade. Het blijft bij ons in ieder geval een absolute favoriet !

Maurice van Bussel


Bron
pi_54339093
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:44 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Martijn leest elke dag een stukje in de Elsevier en dan zit hij weer aan zijn taks.
  zaterdag 3 november 2007 @ 16:28:53 #21
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_54339426
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 13:51 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Voor straf moet ie dit lezen.
Knoopjelos, zó'n leuke naam



[..]



Bron
Ja Knoopjelos is leuk
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_54339604
quote:
Op vrijdag 2 november 2007 21:38 schreef Adelante het volgende:
duurste restaurant van nederland stond deze week ergens in een test vermeld...
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 10:37 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Bron
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
pi_54339633
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 16:41 schreef Leintjeuh het volgende:


Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Hij leest al jaren alleen de TT en de laatste post en post dan alleen een link of een vraag. En allebei staan ze er 9 van de 10 keer allang in


Nu graag weer OT.
  zaterdag 3 november 2007 @ 17:19:19 #24
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54340276
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 16:41 schreef Leintjeuh het volgende:
Waarom is het zo fout wat Martijn doet? Het is toch on-topic op de reactie van Adelante?
Omdat Bluezz en Dude zich meer vinden als een ander en het leuk vinden om iemand af te kraken zeker als iemand de tekst van een artikel post waarna ze verwijzen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54349875
Knoopjelos is een site van een aantal mislukte mode-nichten die gesponsored wordt door Linnen uit Oisterwijk: als ze daar twee dagen oude bedorven ochtendurine uit een champagneglas schenken schrijven zij diezelfde avond nog een verrukte recensie over die goddelijke nectar.
Oudsluis lijkt me ook wel erg leuk om te bezoeken overigens, leuker dan de Librije lijt mij persoonlijk (ik ken ze geen van beide persoonlijk).
Sergio Hermans schijnt zich half dood te werken, en het succes is hem gegund, behalve door Van Dam die zoals gebruikelijk chagerijnig commentaar had.
anonieme razernist
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')