abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 6 december 2007 @ 17:43:36 #76
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55082364
oh ja als associatie op apetiet, wat staat voor bon apetit, heb ik meteen een ander zeer goedkoop, gezond en lekker recept. zorg dat je een doos eieren en een kilo tomaten in huis hebt voor 4-5 personen. brood in de vriezer, misschien nog wat spekjes. peper en zout. roerbakken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 6 december 2007 @ 18:21:55 #77
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55083055
Met dank aan de tips, hier het resultaat van de geMacGuyverde combi van hartig, pittig en zoet.
En het was nog snel klaar ook .....

Voorbereidend snijwerk (let ook op de gehalveerde paprika, eerlijk gedeeld met de cavia's )
Garnalen in de marinade (handig toch, die bakjes) en ik ontdekte nog wat gedroogde abrikozen.
Intussen de bulgur (couscous bleek al op te zijn) met een half blokje visbouillon aan de kook gebracht.





daarna de paprika in blokjes en de abrikozen toegevoegd aan de bulgur, deksel erop en op het kleinste pitje gezet om rustig gaar te smoren.



Vervolgens ui grof gesneden en gefruit



Gemarineerde garnalen toegevoegd (marinade: olijfolie, knoflook, beetje citroensap en spaanse pepertjes)...het geheel kort gewokt en op het einde de kleingesneden koriander toegevoegd.



Nu het nog op een beetje presentabele wijze op het bord gekunsteld .. et voila .. bon appetit



van de zijkant lijkt het wel een bulgurvulkaantje met garnalen i.p.v. magma



Alea jacta est
  donderdag 6 december 2007 @ 18:26:17 #78
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_55083154
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 6 december 2007 @ 18:29:10 #79
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55083226
quote:
Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
Tis niet het kleurrijkste geheel zo, maar grauw en grijs allerminst, de saffraan bewaar ik nog ff, ik had er nog ergens een ideetje mee.....
Alea jacta est
pi_55083313
quote:
Op donderdag 6 december 2007 18:26 schreef zoalshetis het volgende:
mwoa. ik mis saffraan bij couscous, het ziet er nu zo grijs en grauw uit.
komt ook door de camera, is nl met een telefoon gemaakt

Ziet er verder lekker uit hoor, lief dat je de caafjes ook wat paprika hebt gegeven en fijn dat je er ook even bij vermeld hoe handig die kleine schaaltjes zijn, die mama weet wel wat handig is in de keuken he

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2007 18:33:48 ]
  donderdag 6 december 2007 @ 22:06:37 #81
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_55088517
Brrrr, wormpjes
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 6 december 2007 @ 22:30:44 #82
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55089217
quote:
Op donderdag 6 december 2007 22:06 schreef Euc- het volgende:
Brrrr, wormpjes
Alea jacta est
pi_55091367
was het ook lekker?

krijg spontaan zin in garnalen

maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
Ja doei.
pi_55091409
quote:
Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
was het ook lekker?

krijg spontaan zin in garnalen

maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
mijn kookt altijd lekker
pi_55091463
slijmjurk
Ja doei.
pi_55091513
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 00:01 schreef motorbloempje het volgende:
slijmjurk
we hebben wel lol om gehad toen ik postte dat ik gemcgyverd wilde worden en hij die receptjes postte aan de hand van al die dingen die bij hem in de koelkast lagen.

Ik had alleen de soep zelf gemaakt, de rest hebben we samen gemaakt
  vrijdag 7 december 2007 @ 00:21:07 #87
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55091747
quote:
Op donderdag 6 december 2007 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
was het ook lekker?

krijg spontaan zin in garnalen

maar, morgen op de boot naar engeland mogen we genieten van een heerlijk buffet, waar ik vast ook wat garnalen kan vinden
garnalen smaakten prima ... blijft toch wel een favorietje, garnalen .. enne op de boot zul je ze wss ook vinden, als ze een sjinees buffetje erbij hebben

bon voyage
Alea jacta est
  dinsdag 18 december 2007 @ 07:13:12 #88
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55353260
McGuyveren met Kerst, maar dan met voorbedachte rade
Alea jacta est
  donderdag 27 december 2007 @ 16:07:55 #89
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55574957
Het was niet met voorbedachten rade, maar wel lekker gemacguyverd op de tweede kerst: amusante 2e kerst
Alea jacta est
pi_55616482
...heb het volgende in huis:


ontbijtspek
plakjes ham
eieren
100 ml finesse
halfvolle melk
roomboter
margarine
rijst
pijnboompitjes
kaas (jong belegen)
pecorino (100 gram)
sambal
pasta
ketjap
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 slavink
150 gr kipfilet
twee bakjes kip-saté
klein potje doperwten
klein potje bruine bonen
klein potje sperzieboontjes
casave kroepoek
restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
fles ketchup

wie kan hiervan iets bakken...?
  zaterdag 29 december 2007 @ 01:49:22 #91
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_55617042
quote:
Op zaterdag 29 december 2007 01:21 schreef elkravo het volgende:
...heb het volgende in huis:


ontbijtspek
plakjes ham
eieren
100 ml finesse
halfvolle melk
roomboter
margarine
rijst
pijnboompitjes
kaas (jong belegen)
pecorino (100 gram)
sambal
pasta
ketjap
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 slavink
150 gr kipfilet
twee bakjes kip-saté
klein potje doperwten
klein potje bruine bonen
klein potje sperzieboontjes
casave kroepoek
restje (ca. 40 gr) gerasptje kaas
fles ketchup

wie kan hiervan iets bakken...?
Pasta met groenten (die blikjes) en kip.
Sausje maken met tomaten puree, kaas, finesse en pijnboompitjes?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_55842141
ok, ik heb dus een schaal vol goudreinetten (bak-appelen) liggen

aangezien ik tijdens de feestdagen wel geneog vette zooi op heb, zou ik graag iets gezonds met die krengen maken..

ik heb de standaardzooi wel in huis: bloem, gist, rozijnen, krenten, honing, en ga zo nog boodschapjes doen..

iemand enig idee wat ik voor gezonds kan maken met bak-appelen?
Ja doei.
pi_55842188
M'n moeder heeft dit laatst gemaakt met alle appels die ze overhad van de oogst van m'n oom. Ze had het recept van Odin, heeft gewoon het gewicht aan appels genomen wat ze in huis had (ik dacht 2 kilo) en daar de rest naar omgerekend, en het was erg lekker geworden:
quote:
Pittig zoetzuur van appel en ui voor 2 personen

Ingrediënten:
700 g appels
2 uien
1 of 2 tenen knoflook
een stukje verse gember, geraspt
of gekonfijte gember , in kleine stukjes
½ theel. kurkuma
een mespuntje cayennepeper
zout
2 dl (appel)azijn
100 g (bruine basterd)suiker

Bereidingswijze:
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Snipper ui en knoflook. Kook ui, knoflook en appelstukjes met azijn in een roestvrijstalen of geëmail-leerde pan tot de massa zacht en gaar is. Voeg de alle overige ingrediënten toe en laat de massa op een laag pitje nog een tijdje doorkoken. Maak twee jampotjes met goed afsluitbare deksels schoon met heet water en soda. Vul de potten met de kokendhete massa en sluit ze meteen. Laat het zoetzuur mini-maal een paar weken staan om de smaak goed in te laten trekken alvorens het te ge-bruiken.
Je eet het bijvoorbeeld bij een maaltijd, of op een broodje met kaas, of door de sla.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2008 10:49:58 ]
pi_55842236
hm... lief.. maar klinkt me niet écht geweldig in de oren sorry..

misscihien iets met de blender? Die ik dolgraag wil uitproberen? zal nog wat banaan en mandarijntjes halen bij de supermarkt zo
Ja doei.
pi_55842255
Ik vind appel in de blender altijd zo melig worden.
Heb je geen sapcentrifuge? Dan krijg je al lekkerder sap.
pi_55846358
Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 7 januari 2008 @ 13:50:07 #97
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55846581
quote:
Op maandag 7 januari 2008 13:41 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik heb zo'n potje met pasta-achtige Nasi mix, kan je daar eigenlijk nog iets anders mee dan Nasi maken?
Bami e rmee bereiden?
of je vlees er in marineren?
Wat voor mix is het precies en wat zijn de ingredienten van de mix?
Alea jacta est
  maandag 7 januari 2008 @ 16:37:59 #98
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_55851115
Ok, inspiratieloos, geen geweldige kok en beperkte ingredienten. Wie helpt?

Ik heb in huis:

basics:

rijst, couscous, spaghetti, gedroogde kruiden, knoflook, bouillonblokjes, sojasaus, oestersaus, patak´s milde currypasta

verder:

- slagroom
- melk
- garnalen (gekookt, diepvries)
- blik tutti frutti
- bloemkool (moet op en heb geen cavia)
- appels
- bananen
- bieten in pot
- uien
- 2 tomaten

Ik vind dat ik groenten moet eten vanwege vitaminen enzo maar ik weet niet hoe ik een bloemkool kan combineren met het enige vleesachtige wat ik in huis heb, garnalen. Misschien iets met die currypasta?

iemand een lekker idee? Alvast bedankt
  maandag 7 januari 2008 @ 17:02:26 #99
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55851810
Gekookte rijst met roergebakken bloemkool / gefruite ui,knoflook en in blokjes gesneden tomaat (als een na laatste toevoegen) in oestersaus
en de garnalen kort aangebakken met wat gefruite knoflook en een heel klein beetje sojasaus (ketjap) naar smaak

Dessert (heb je nog sambal??)

banaan in schijfjes en plakken appel om en om op een bordje
ketjap en sambal mengen met wat suiker (zoet en pittig dus) mengsel eroverheen goooien en het lijkt een beetjke op een Indisch toetje waarvan ik de naam ff kwijt ben.....


Eet ze
Alea jacta est
  maandag 7 januari 2008 @ 17:05:22 #100
195404 cul_non_kul
koken? wat is dat?
pi_55851874
Andere optie:

Gekookte rijst

met een curry van bloemkool (eerst voorkoken), appel, tomaat en garnalen

Lekker snel klaar ..
Alea jacta est
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')