F4T4L_3RR0R | zondag 21 oktober 2007 @ 16:41 |
Ik ga vanavond pasta koken en heb diverse potjes pastasaus in het keukenkastje staan. Maar bijna alle sauzen hebben een zure bijsmaak. ![]() | |
captain_ | zondag 21 oktober 2007 @ 16:43 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-10-2007 16:55:04 (haha :{) ] | |
Kos | zondag 21 oktober 2007 @ 16:44 |
suiker... | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 16:56 |
quote:gek genoeg werkt dit wel ja... nou moet je het natuurlijk niet overdrijven, maar een klein beetje suiker wil weleens helpen ja ![]() | |
blix | zondag 21 oktober 2007 @ 17:01 |
beetje suiker inderdaad - het helpt ook om je pastasaus een half uurtje te laten pruttelen ipv alleen opwarmen. | |
Isdatzo | zondag 21 oktober 2007 @ 17:14 |
kilo's suiker ![]() ![]() | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 17:25 |
quote:datisdanweernietzo | |
Thomass | zondag 21 oktober 2007 @ 17:28 |
Room | |
AcerOne | zondag 21 oktober 2007 @ 17:30 |
zoetstof kan ook. | |
Isdatzo | zondag 21 oktober 2007 @ 17:30 |
quote:NIET? ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Poepoog | zondag 21 oktober 2007 @ 17:33 |
quote: ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:25 |
Beetje zout schijnt ook te helpen. Niet te veel want dan wordt het weer te zout | |
Richie_Rich | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:38 |
quote:Mja, die potjes zijn al zo enorm zout. Gewoon 30-45 minuten laten pruttelen zoals hierboven al vermeldt staat | |
NoCigar | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:41 |
Potjes die nog niet voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum zijn gebruiken ![]() | |
cinnamongirl | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:47 |
Bedoel je kant en klare sauzen zoals Spagheroni ofgewoon tomatenpuree? Ik zag laatst op mijn culinaire scheurkalender een recept voor pastasaus. Dat maak je met gezeefde gepelde tomaten uit blik en idd, een theelepel suiker. En lekker lang sudderen op laag vuur! | |
Artianos | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:50 |
Ketchup! | |
F4T4L_3RR0R | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:50 |
Gewoon uit zo'n potje, had nu van die hele goedkope merkloze, andere keer Grand Italia, dan weer van Heinz, dan weer van Bertolli, enz. Volgende keer gooi ik er nog wat extra suiker bij, ik was deze keer te zuinig, was nog aan de zurige kant. | |
Richie_Rich | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:55 |
quote:Door het lang laten sudderen ontzuur je het al, suiker is dan compleet overbodig | |
F4T4L_3RR0R | dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:57 |
quote:Sudderen is een klotewerk, want als je het 30 seconde niet roert, dan begint het al te ploffen/spetteren. Dan moet ik dus een half uur met een lepel rond staan draaien... | |
JamesBrownie | dinsdag 23 oktober 2007 @ 20:06 |
Ja kunt toch ook gewoon proeven tussendoor, dan zit je ook niet met dat het alsnog zuur blijkt te zijn... | |
Richie_Rich | dinsdag 23 oktober 2007 @ 20:13 |
quote:gas zachter zetten, tot het net een beetje borrelt. En evt deksel er scheef opzetten | |
Tinkepink | dinsdag 23 oktober 2007 @ 20:46 |
Beetje extra groente erbij wil ook nog weleens helpen. En anders idd suiker of beter langer laten pruttelen. |