FOK!forum / Culinesse à gogo / Pastasaus minder zuur maken
F4T4L_3RR0Rzondag 21 oktober 2007 @ 16:41
Ik ga vanavond pasta koken en heb diverse potjes pastasaus in het keukenkastje staan.

Maar bijna alle sauzen hebben een zure bijsmaak. Iemand enig idee of ik door bepaalde ingrediënten toe te voegen deze zure bijsmaak kan onderdrukken?
captain_zondag 21 oktober 2007 @ 16:43


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-10-2007 16:55:04 (haha :{) ]
Koszondag 21 oktober 2007 @ 16:44
suiker...
Muckzondag 21 oktober 2007 @ 16:56
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 16:44 schreef Kos het volgende:
suiker...
gek genoeg werkt dit wel ja...
nou moet je het natuurlijk niet overdrijven, maar een klein beetje suiker wil weleens helpen ja
blixzondag 21 oktober 2007 @ 17:01
beetje suiker inderdaad - het helpt ook om je pastasaus een half uurtje te laten pruttelen ipv alleen opwarmen.
Isdatzozondag 21 oktober 2007 @ 17:14
kilo's suiker
Muckzondag 21 oktober 2007 @ 17:25
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 17:14 schreef Isdatzo het volgende:
kilo's suiker
datisdanweernietzo
Thomasszondag 21 oktober 2007 @ 17:28
Room
AcerOnezondag 21 oktober 2007 @ 17:30
zoetstof kan ook.
Isdatzozondag 21 oktober 2007 @ 17:30
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 17:25 schreef Muck het volgende:

[..]

datisdanweernietzo
NIET?

Poepoogzondag 21 oktober 2007 @ 17:33
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 17:01 schreef blix het volgende:
het helpt ook om je pastasaus een half uurtje te laten pruttelen ipv alleen opwarmen.
Martijn_77dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:25
Beetje zout schijnt ook te helpen. Niet te veel want dan wordt het weer te zout
Richie_Richdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:38
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:25 schreef Martijn_77 het volgende:
Beetje zout schijnt ook te helpen. Niet te veel want dan wordt het weer te zout
Mja, die potjes zijn al zo enorm zout.

Gewoon 30-45 minuten laten pruttelen zoals hierboven al vermeldt staat
NoCigardinsdag 23 oktober 2007 @ 19:41
Potjes die nog niet voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum zijn gebruiken .
cinnamongirldinsdag 23 oktober 2007 @ 19:47
Bedoel je kant en klare sauzen zoals Spagheroni ofgewoon tomatenpuree?
Ik zag laatst op mijn culinaire scheurkalender een recept voor pastasaus. Dat maak je met gezeefde gepelde tomaten uit blik en idd, een theelepel suiker. En lekker lang sudderen op laag vuur!
Artianosdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:50
Ketchup!
F4T4L_3RR0Rdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:50
Gewoon uit zo'n potje, had nu van die hele goedkope merkloze, andere keer Grand Italia, dan weer van Heinz, dan weer van Bertolli, enz.

Volgende keer gooi ik er nog wat extra suiker bij, ik was deze keer te zuinig, was nog aan de zurige kant.
Richie_Richdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:55
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:47 schreef cinnamongirl het volgende:
Bedoel je kant en klare sauzen zoals Spagheroni ofgewoon tomatenpuree?
Ik zag laatst op mijn culinaire scheurkalender een recept voor pastasaus. Dat maak je met gezeefde gepelde tomaten uit blik en idd, een theelepel suiker. En lekker lang sudderen op laag vuur!
Door het lang laten sudderen ontzuur je het al, suiker is dan compleet overbodig
F4T4L_3RR0Rdinsdag 23 oktober 2007 @ 19:57
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:55 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Door het lang laten sudderen ontzuur je het al, suiker is dan compleet overbodig
Sudderen is een klotewerk, want als je het 30 seconde niet roert, dan begint het al te ploffen/spetteren. Dan moet ik dus een half uur met een lepel rond staan draaien...
JamesBrowniedinsdag 23 oktober 2007 @ 20:06
Ja kunt toch ook gewoon proeven tussendoor, dan zit je ook niet met dat het alsnog zuur blijkt te zijn...
Richie_Richdinsdag 23 oktober 2007 @ 20:13
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:57 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:

[..]

Sudderen is een klotewerk, want als je het 30 seconde niet roert, dan begint het al te ploffen/spetteren. Dan moet ik dus een half uur met een lepel rond staan draaien...
gas zachter zetten, tot het net een beetje borrelt. En evt deksel er scheef opzetten
Tinkepinkdinsdag 23 oktober 2007 @ 20:46
Beetje extra groente erbij wil ook nog weleens helpen. En anders idd suiker of beter langer laten pruttelen.