abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 21 oktober 2007 @ 16:41:19 #1
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_54072411
Ik ga vanavond pasta koken en heb diverse potjes pastasaus in het keukenkastje staan.

Maar bijna alle sauzen hebben een zure bijsmaak. Iemand enig idee of ik door bepaalde ingrediënten toe te voegen deze zure bijsmaak kan onderdrukken?
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
pi_54072428


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 21-10-2007 16:55:04 (haha :{) ]
pi_54072451
suiker...
...
  zondag 21 oktober 2007 @ 16:56:42 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54072625
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 16:44 schreef Kos het volgende:
suiker...
gek genoeg werkt dit wel ja...
nou moet je het natuurlijk niet overdrijven, maar een klein beetje suiker wil weleens helpen ja
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54072677
beetje suiker inderdaad - het helpt ook om je pastasaus een half uurtje te laten pruttelen ipv alleen opwarmen.
  zondag 21 oktober 2007 @ 17:14:59 #6
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_54072871
kilo's suiker
Huilen dan.
  zondag 21 oktober 2007 @ 17:25:31 #7
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54073018
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 17:14 schreef Isdatzo het volgende:
kilo's suiker
datisdanweernietzo
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_54073056
Room
  zondag 21 oktober 2007 @ 17:30:07 #9
191418 AcerOne
The One and Only
pi_54073082
zoetstof kan ook.
  zondag 21 oktober 2007 @ 17:30:43 #10
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_54073089
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 17:25 schreef Muck het volgende:

[..]

datisdanweernietzo
NIET?

Huilen dan.
pi_54073116
quote:
Op zondag 21 oktober 2007 17:01 schreef blix het volgende:
het helpt ook om je pastasaus een half uurtje te laten pruttelen ipv alleen opwarmen.
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:25:19 #12
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54116254
Beetje zout schijnt ook te helpen. Niet te veel want dan wordt het weer te zout
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:38:06 #13
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_54116536
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:25 schreef Martijn_77 het volgende:
Beetje zout schijnt ook te helpen. Niet te veel want dan wordt het weer te zout
Mja, die potjes zijn al zo enorm zout.

Gewoon 30-45 minuten laten pruttelen zoals hierboven al vermeldt staat
pi_54116628
Potjes die nog niet voorbij de uiterste houdbaarheidsdatum zijn gebruiken .
anonieme razernist
pi_54116801
Bedoel je kant en klare sauzen zoals Spagheroni ofgewoon tomatenpuree?
Ik zag laatst op mijn culinaire scheurkalender een recept voor pastasaus. Dat maak je met gezeefde gepelde tomaten uit blik en idd, een theelepel suiker. En lekker lang sudderen op laag vuur!
pi_54116850
Ketchup!
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:50:29 #17
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_54116852
Gewoon uit zo'n potje, had nu van die hele goedkope merkloze, andere keer Grand Italia, dan weer van Heinz, dan weer van Bertolli, enz.

Volgende keer gooi ik er nog wat extra suiker bij, ik was deze keer te zuinig, was nog aan de zurige kant.
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:55:50 #18
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_54116961
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:47 schreef cinnamongirl het volgende:
Bedoel je kant en klare sauzen zoals Spagheroni ofgewoon tomatenpuree?
Ik zag laatst op mijn culinaire scheurkalender een recept voor pastasaus. Dat maak je met gezeefde gepelde tomaten uit blik en idd, een theelepel suiker. En lekker lang sudderen op laag vuur!
Door het lang laten sudderen ontzuur je het al, suiker is dan compleet overbodig
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:57:45 #19
110933 F4T4L_3RR0R
R.I.P. webicon ;(
pi_54117007
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:55 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Door het lang laten sudderen ontzuur je het al, suiker is dan compleet overbodig
Sudderen is een klotewerk, want als je het 30 seconde niet roert, dan begint het al te ploffen/spetteren. Dan moet ik dus een half uur met een lepel rond staan draaien...
Een ballonvaarder die door de mand valt is nooit grappig...
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 20:06:27 #20
182621 JamesBrownie
Op veler verzoek
pi_54117161
Ja kunt toch ook gewoon proeven tussendoor, dan zit je ook niet met dat het alsnog zuur blijkt te zijn...
I am wondering today in the sun on a boat to Dover
How it comes that I feel so high
When I ought to feel lower
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 20:13:52 #21
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_54117349
quote:
Op dinsdag 23 oktober 2007 19:57 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:

[..]

Sudderen is een klotewerk, want als je het 30 seconde niet roert, dan begint het al te ploffen/spetteren. Dan moet ik dus een half uur met een lepel rond staan draaien...
gas zachter zetten, tot het net een beetje borrelt. En evt deksel er scheef opzetten
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 20:46:07 #22
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_54118213
Beetje extra groente erbij wil ook nog weleens helpen. En anders idd suiker of beter langer laten pruttelen.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')