abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 17:29:21 #151
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_62486976
Er staat hier nu een heerlijk simpel stoofpotje te pruttelen met enkel wat spek, rode ui en Bokbier. (en een vleugje frombozenazijn)

't wordt de eerste van dit seizoen dus ik ben benieuwd.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_62499141
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 16:04 schreef Tezz het volgende:
Vorige week een stoofpotje met magere runderlappen en aubergine gemaakt. Het was heerlijk!
Ik lust geen aubergine, maar dit ziet er inderdaad goed uit!

Heb hier twee flinke stukken lamsvlees, maar ben m'n recept voor marokkaanse lamsstoof/soep kwijt
Snap echt niet waar het gebleven is en kan op internet niets soortgelijks vinden.

Weet precies hoe het eruit ziet, maar niet meer wat erin ging.
[edit] Found it!

Om onduidelijke redenen staat het niet online op ah.nl.
quote:
Arabische lamssoep | Print | E-mail
Menugang: Voorgerecht
Keuken: -
Soort: Vlees
Type: Groente
Bron: Allerhande 1-2007
Kenmerken:
Ingrediënten3 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
300 g lamsstooflapjes, in blokjes
1 blikje tomatenpuree (70 g)
100 g gedroogde abrikozen, in dunne reepjes
1 envelopje saffraan
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1 zakje koriander (15 g), fijngesneden
BereidingVerhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook glazi.
Voeg het lamsvlees toe en bak het middelhoog vuur lichtbruin.
Schep de tomatenpuree, abrikozen, 2 theelepels zout, saffraan en tomatenblokjes erbij en voeg 1½ l water toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 1 tot 1½ uur op laag vuur doorkooken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrooi voor het serveren met verse koriander.


[ Bericht 43% gewijzigd door Innocence op 19-10-2008 10:52:39 ]
Sweet and innocent...
pi_62499159
Waar smaakt aubergine eigenlijk naar? Kom het vaak tegen in recepten, maar heb het nog nooit gehad. En vind het ook zonde om wat te gaan maken met aubergine en dat ik het dan totaal niet vind smaken.
pi_62499622
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 10:37 schreef Sylvana het volgende:
Waar smaakt aubergine eigenlijk naar? Kom het vaak tegen in recepten, maar heb het nog nooit gehad. En vind het ook zonde om wat te gaan maken met aubergine en dat ik het dan totaal niet vind smaken.
Hmm, hoe moiet je dat nu omschrijven? Zo in een stoofpotje wordt de aubergine echt boterzacht. De schil heeft nog een beetje bite, maar het vruchtvlees heeft een structuur (na 2 uur stoven) dat nog het meest lijkt op een overrijpe banaan. De smaak is een beetje vlak, licht nootachtig. Ik vind aubergine pas lekker na toevoeging van allerlei kruiden en specerijen. Ik grill ook wel eens (gewoon plakjes), maar dan vind ik het niet zo lekker (een beetje flauw zelfs).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_62499677
Thnx, maar klinkt niet echt als iets wat ik lekker ga vinden denk ik.
pi_62500128
Ooohh, ik krijg hier honger van.
mijn moeder kan echt als de beste stoofpotten maken, ik ga haar eens om recepten vragen...
  zondag 19 oktober 2008 @ 12:10:40 #157
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_62500234
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 10:35 schreef Innocence het volgende:

[..]

Ik lust geen aubergine, maar dit ziet er inderdaad goed uit!

Heb hier twee flinke stukken lamsvlees, maar ben m'n recept voor marokkaanse lamsstoof/soep kwijt
Snap echt niet waar het gebleven is en kan op internet niets soortgelijks vinden.

Weet precies hoe het eruit ziet, maar niet meer wat erin ging.
[edit] Found it!

Om onduidelijke redenen staat het niet online op ah.nl.
[..]Bedoel je deze:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?id=493204
quote:
Is dit 'm? Mijn zusje heeft dit recept gemaakt en het was een enorm succes!
Ingrediënten

* 8 eetlepels olie
* 1 kg lamsmedaillons
* 2 grote uien, in halve ringen
* 1 theelepel komijn (djinten), poeder
* 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)
* 1/2 envelopje saffraan
* 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
* 1/2 theelepel kaneelpoeder
* 200 g gedroogde pruimen zonder pit
* 100 g gedroogde abrikozen
* 200 g groene olijven zonder pit
* 4 eetlepels suiker

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de ui mee tot hij glazig ziet. Roer komijn, gember, saffraan, koriander en een mespunt kaneel erdoor en schenk er kokend water op tot het vlees ruim bedekt is (ca. 400 ml). Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 1 uur stoven. Kook de pruimen, abrikozen en olijven in een andere pan met de suiker en 300 ml water en 1 mespunt kaneel 10 minuten op middelhoog vuur. Giet zoveel vocht af dat het fruit nog half onder staat. Vul aan met het kookvocht van het vlees tot het weer onder staat en laat het 15 minuten zacht koken. Controleer na een uur met een vork of het vlees gaar is, laat het anders nog eens 30-45 minuten stoven. Zorg dat het vocht het vlees deels onbedekt laat, zodat het kan bruinen. Serveer het vlees in het midden, de pruimen en olijven eroverheen. Lekker met gekookte eieren in partjes en geroosterd sesamzaad. Serveer er couscous bij.


pi_62500656
Nee, ik had het al gevonden, het was dus die arabische lamssoep.
Sweet and innocent...
  woensdag 22 oktober 2008 @ 19:53:17 #159
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_62591696
Morgen ga ik een stoofpot maken alleen twijfel ik tussen rode wijn of donker bier...
Zelf ben ik een bierdrinker, geen wijndrinker maar hoe maakt dit het uit in een stoofpot??

Zelf ga ik erin doen:
riblappen
tijm, kruidnagel, laurier en jeneverbes, beetje komijn en djahe
knoflook
tomatenpuree
zilverui
uien
wortelen

Wat te doen, met wijn of bier??
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_62640255
Vandaag ga ik ook maar eens een stoofpotje maken

Varkensstoof met paprika en champignons

Ingrediënten:
600 g varkenspoulet
2 zoete uien
2 teentjes knoflook
1 rode en 1 groene paprika
250 g champignons
500 g pomodoritomaten
1 1/2 el bloem
 3 el olijfolie
4 kruidnagels
2 laurierbladen
zout en peper

Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
Voeg de kruidnagels, de laurierbladeren en zout en peper toe.
Stoof het vlees op laag vuur in ca. 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.
pi_62652349


Hij heeft 1 uur en 3 kwartier opgestaan en hij was erg lekker
pi_62652628
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 19:53 schreef uniekhoorn het volgende:
Morgen ga ik een stoofpot maken alleen twijfel ik tussen rode wijn of donker bier...
Zelf ben ik een bierdrinker, geen wijndrinker maar hoe maakt dit het uit in een stoofpot??

Zelf ga ik erin doen:
riblappen
tijm, kruidnagel, laurier en jeneverbes, beetje komijn en djahe
knoflook
tomatenpuree
zilverui
uien
wortelen

Wat te doen, met wijn of bier??
Waarom gooi je komijn en gember bij een verder niet-Oosterse stoofpot..?
pi_62656935
Waarom niet?
Als het lekker is, dan maakt het toch geen ene mallemoer uit?

Ik wil binnenkort weer eens lekkere ouderwetse hachee maken!
pi_62657600
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 23:42 schreef Cici het volgende:
Waarom niet?
Als het lekker is, dan maakt het toch geen ene mallemoer uit?
Maak er dan eens een volledig volgens Indisch recept, da's nog veel lekkerder
pi_62697980
quote:
Op zaterdag 25 oktober 2008 00:14 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Maak er dan eens een volledig volgens Indisch recept, da's nog veel lekkerder
Dan wordt het weer een heel andere maaltijd. Ik kan me wel voorstellen dat een klein beetje net even dat smaakje geeft dat je hebben wilt.

Stoofpotjes Ik hou d'r van.
Morgen ga ik weer iets in elkaar frutten.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62699480
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 19:44 schreef MinderMutsig het volgende:
Dan wordt het weer een heel andere maaltijd. Ik kan me wel voorstellen dat een klein beetje net even dat smaakje geeft dat je hebben wilt.
Misschien...
quote:
Stoofpotjes Ik hou d'r van.
Morgen ga ik weer iets in elkaar frutten.
Ik heb pasgeleden nog een stoofpot verneukt omdat het vuur steeds uit ging (waarschijnlijk omdat de dop niet goed zat of zo) en ik geen idee had hoe lang die stoofpot nou had gesudderd. Het resultaat was een droge smakeloze stoof Nu ben ik een beetje ontmoedigd..
pi_62701809
Ik zit die oude topics door te lezen en ik kwam deze opmerking tegen:
quote:
Op woensdag 29 november 2006 20:10 schreef NoSigar het volgende:
Ik maak trouwens graag stoofpotten, maar een ding gaat bijna altijd fout of klopt niet zoals het geadverteerd wordt.
Een paar leuke stukken sucadevlees doorregen met randjes vet worden bij mij altijd lekker gestoofde stukjes sucadevlees met gladde stukjes lillend vet en dus op moeilijk gedoe tijdens het eten aangezien niemand die troep op wil eten .
Ik kan het er voor het opdienen niet vanaf snijden want het is onbegonnen werk om al die verkleurde hete stukken vlees uit de pan te vissen en de zoeken naar de vet stukjes.
Nou hoor ik wel eens dat het vet zou oplossen, nu , mooi niet dus. Wel moet je het eraan laten zitten voor de smaak en de malsheid, dus dat is ook geen optie.
Heeft iemand tips
Beetje late reactie ( ) maar wat heel goed werkt is de sucadelapjes een paar uur stoven tussen de 90 en de 100 graden. Ik had hier ook altijd problemen mee maar sinds ik dit soort dingen kook met een thermometer gaat het nooit meer mis. De sucade is helemaal weggesmolten en het vlees boterzacht en sappig.

En mijn recept voor sucadelapjes:

4 sucadelapjes
Flinke theelepel gerookte paprikapoeder
Tomatenzout
Peper en zout
Laurierblad
2 kruidnagels
2 jeneverbessen
1 flinke ui, gesnipperd
Rode wijn
4 plakjes kruidkoek of ontbijtkoek

Vlees flink kruiden, boter in de pan laten smelten en het vlees aanbraden. Ui even meebakken. Wijn er op gieten tot het vlees net onder staat en de kruidnagels, laulierblad en jeneverbessen toevoegen en de deksel net niet helemaal op de pan leggen. Uuuuuuuren laten pruttelen (of eigenlijk niet pruttelen omdat het niet kookt). Af en toe even kijken of er nog genoeg vocht in de pan zit, als het vlees minder dan de helft vocht heeft warm (!) water toevoegen. Na een uurtje of 5 pruttelen op ieder stukje vlees een plakje kruidkoek leggen, deze een beetje bedruipen met het vocht uit de pan, deksel weer net niet helemaal op de pan leggen en nog een uurtje of twee laten pruttelen. De Kruidkoek is dan helemaal weggesmolten, de flubbervetjes zijn volledig verdwenen en de lapjes zijn boterzacht.

En dan serveren met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

[ Bericht 29% gewijzigd door MinderMutsig op 26-10-2008 21:49:12 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62703061
Ook lekker is het 'Marokkaanse' stoofpotje dat ik afgelopen week heb gemaakt. Al was ik niet zo dol op de abrikozen.

Gedroogde abrikozen wellen in witte wijn. Borstlappen in stukjes snijden en kruiden met o.a. gemalen komijn, gemalen korianderzaad, peper, zout en gemberpoeder, olijfolie in de tajine verhitten en het vlees aanbraden. Eetlepel bloem toevoegen en goed omscheppen. Grof gesneden ui en paprika toevoegen en even meebakken, stukken tomaat erbij doen. Blussen met witte wijn. Warme bouillon toevoegen en laten pruttelen.
Na ongeveer 2,5 uur de gewelde en in stukjes gesneden abrikozen en een uitgelekte kikkererwten toevoegen. Nog 15 min. laten pruttelen en klaar.
Serveren met couscous.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 26 oktober 2008 @ 23:11:19 #169
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62705538
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 22:04 schreef MinderMutsig het volgende:
Ook lekker is het 'Marokkaanse' stoofpotje dat ik afgelopen week heb gemaakt. Al was ik niet zo dol op de abrikozen.

Gedroogde abrikozen wellen in witte wijn. Borstlappen in stukjes snijden en kruiden met o.a. gemalen komijn, gemalen korianderzaad, peper, zout en gemberpoeder, olijfolie in de tajine verhitten en het vlees aanbraden. Eetlepel bloem toevoegen en goed omscheppen. Grof gesneden ui en paprika toevoegen en even meebakken, stukken tomaat erbij doen. Blussen met witte wijn. Warme bouillon toevoegen en laten pruttelen.
Na ongeveer 2,5 uur de gewelde en in stukjes gesneden abrikozen en een uitgelekte kikkererwten toevoegen. Nog 15 min. laten pruttelen en klaar.
Serveren met couscous.
Oei, dat klinkt lekker!!

Het kan vast ook zonder tajine?
En de abrikozen zou jij dus weglaten? Of vervangen door iets anders?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62707342
Nou ja, ik houd gewoon niet van abrikozen maar het past er wel goed bij. En ik neem aan dat dit ook wel wil in een braadpannetje. Voor morgen staat hier ook weer een stoofpotje op het menu, ik weet alleen nog niet precies wat voor een. Ik denk Italiaans, en tomaten courgette en wortelen. Of met kastanjes en gerookte hamblokjes of... Nou ja, daar moet ik dus nog even een nachtje over dromen voor ik de goede combi en kruiden in mijn hoofd heb.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62721645
Mijn stoofpotje staat op. Ik heb foto's gemaakt voor een fotoverslag maar ik krijg de foto's niet van mijn telefoon. Zal het vanavond nog eens proberen.

Hier in ieder geval het recept voor zover ik het heb onthouden. (Ik doe niet aan afwegen, valt het op? )

Italiaans herfststoofpotje
2 personen

Ingrediënten
gerookte ham in dobbelsteentjes gesneden (net geen mok vol)
500 gr. runderlappen
Flinke theelepel gerookte paprikapoeder
Theelepeltje tomatenzout
Peper naar smaak
Eetlepel bloem
Scheutje cognac
Rode wijn
Sjalotten in vieren gesneden (ongeveer een mok vol)
8 tenen knoflook door midden gesneden
Blik gepelde tomaten
Eetlepel rozemarijn
Eetlepel tijm
Foelie (2 stukjes)
3 kruidnagels
4 jeneverbessen
1 grote of 2 kleine laurierbladen
Tamme kastanjes (een mok met een díkke kop erop)
Krieltjes (1 mok)
Wortelen, courgette, pastinaak in stukjes gesneden (hoeveelheid naar smaak, ik houd wel van veel groente in mijn stoofpotjes)
Een berg verse fijngehakte peterselie


Bereidingswijze
Snijdt de ham in blokjes en bak even aan in olijfolie. Snijdt intussen de runderlappen in grove brokken en kruid ze met paprikapoeder, tomatenzout en peper. Schep de ham uit de pan en braad het rundvlees (eventueel in delen) in het vet. Snijdt intussen de sjalotten in vieren en de knoflookteentjes doormidden.
Doe een eetlepel bloem bij het vlees en schep het goed om. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en laat even meebakken. Afblussen met een scheut cognac terwijl je goed roert om klontjes van de bloem te voorkomen.
Laat even koken om de meeste alcohol te verdampen en voeg de in stukjes gesneden tomaten en het sap toe. Laat weer even flink pruttelen en doe dan de rode wijn erbij tot alles onderstaat.
Doe de foelie, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblad, tijm en rozemarijn in een thee-ei en leg dit in de pan.
Deksel erop en ongeveer 3 uur laten sudderen.

Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Snijdt de pastinaak, wortel, courgette en indien nodig de krieltjes in stukken, leg dit op een plaat en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Rooster de groente ongeveer 10 minuten. Ik sneed nu de kastanjes in met een speciaal dingetje en heb ze gepoft in een speciale pan maar je zou ze ook in de oven kunnen poffen, dan moeten ze er ongeveer 15-20 minuten in.
Pel de kastanjes terwijl ze nog warm zijn anders krijg je de schil er bijna niet meer vanaf!

Na drie uur even testen of het vlees al zacht is. Als dat zo is dan kan je de groente, de krieltjes, de kastanjes en de hamblokjes toevoegen. Deze nog ongeveer 20 minuten mee laten pruttelen en dan kan je eten.
Garneren met peterselie.
Lekker met ciabattabrood om de saus op te vegen.

[ Bericht 1% gewijzigd door MinderMutsig op 27-10-2008 16:20:27 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62721754
Dit weekend een stoofpotje gemaakt waarvoor een recept in de Allerhande stond: stoof met bastognekoeken! Normaal gooi ik vaak een plak ontbijtkoek erin op t eind, voor het zoetje en om de saus een beetje te binden. Nu gingen er dus bastognekoeken in, en ondanks wat aanvakelijke scepsis was dat superlekker!

Sucadelapjes, laurier &kruidnagel, ui, knof, 2 flesjes Val dieu Dubbel (belgisch donker bier), pot vleesfond, en op het laatst een bakje champignons waren de andere ingredienten.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_62722034
Oja, je moet ergens tegen het einde natuurlijk nog wel dat thee-ei eruit vissen.
Het makkelijkste is om dat te doen voor de groente er in gaat.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 27 oktober 2008 @ 19:57:08 #174
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_62729216
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 16:14 schreef Gripper het volgende:
Dit weekend een stoofpotje gemaakt waarvoor een recept in de Allerhande stond: stoof met bastognekoeken! Normaal gooi ik vaak een plak ontbijtkoek erin op t eind, voor het zoetje en om de saus een beetje te binden. Nu gingen er dus bastognekoeken in, en ondanks wat aanvakelijke scepsis was dat superlekker!

Sucadelapjes, laurier &kruidnagel, ui, knof, 2 flesjes Val dieu Dubbel (belgisch donker bier), pot vleesfond, en op het laatst een bakje champignons waren de andere ingredienten.
Dat recept staat op mijn lijstje voor zaterdag. Leuk om te lezen dat het beviel!
  maandag 27 oktober 2008 @ 20:53:18 #175
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62731342
Ja jongens, ik kan zo langzamerhand niet meer kiezen welke stoof ik het eerst ga maken.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62731505
Wij hebben gisteren een ander recept uit de Allerhande gegeten: de jachtschotel. Het was erg lekker.
Eerst maak je een pan stoofvlees (wat op zichzelf al goddelijk was), dan komt het in een ovenschaal met aardappelpuree en schijven appel. Echt een aanrader.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_62732693
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 20:53 schreef Duderinnetje het volgende:
Ja jongens, ik kan zo langzamerhand niet meer kiezen welke stoof ik het eerst ga maken.
Gewoon bij het begin beginnen.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 27 oktober 2008 @ 23:58:53 #178
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62738353
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 21:31 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Gewoon bij het begin beginnen.
Jullie posten te veel lekkere stoofpotten!

En ik wil toch echt eens een andere maken dan mijn eigen vertrouwde recept. Maarja, welke mot ik kiezen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62742050
Ik heb de Allerhande ook, die jachtschotel lijkt mij ook wel erg lekker
pi_62743700
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 23:58 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Jullie posten te veel lekkere stoofpotten!

En ik wil toch echt eens een andere maken dan mijn eigen vertrouwde recept. Maarja, welke mot ik kiezen.
Geef ze allemaal een nummer en laat iemand een nummertje trekken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_62744105
quote:
Op maandag 27 oktober 2008 23:58 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Jullie posten te veel lekkere stoofpotten!

En ik wil toch echt eens een andere maken dan mijn eigen vertrouwde recept. Maarja, welke mot ik kiezen.
Dan verzin je zelf iets! Zoek uit al die recepten de onderdelen die je lekker lijken en fruts die samen tot een nieuw recept.
Het ultieme Duderinnetje stoofpottenrecept!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62744201
Ik moet zeggen dat die jachtschotel uit de Allerhande wel een van de lekkerste is die ik ooit gehad heb. Dat kan natuurlijk ook aan de kookkunst van mijn moeder liggen, maar volgens mij heeft ze wel gewoon het recept gevolgd.
Desnoods doe je het zonder de appel en aardappelpuree, het vlees zelf was al heerlijk. Met frietjes ofzo.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_62746321
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 10:42 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik moet zeggen dat die jachtschotel uit de Allerhande wel een van de lekkerste is die ik ooit gehad heb. Dat kan natuurlijk ook aan de kookkunst van mijn moeder liggen, maar volgens mij heeft ze wel gewoon het recept gevolgd.
Desnoods doe je het zonder de appel en aardappelpuree, het vlees zelf was al heerlijk. Met frietjes ofzo.
Heb het recept nu ook gevonden. Eens kijken of ik dat donderdag kan maken
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_62751342
Mindermutsig, waar haal jij gerookt paprikapoeder? Ik kom dat wel vaker tegen in recepten, maar bij mijn Appie zie ik het in ieder geval niet. Toko ofzo?
Is dat zo?
  dinsdag 28 oktober 2008 @ 14:31:15 #185
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62751345
Die jachtschotel lijkt me ook wel wat. Denk dat ik die dit weekend probeer.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62751470
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:31 schreef Smallish het volgende:
Mindermutsig, waar haal jij gerookt paprikapoeder? Ik kom dat wel vaker tegen in recepten, maar bij mijn Appie zie ik het in ieder geval niet. Toko ofzo?
Zo goed als alles is te halen bij de toko
pi_62752376
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 14:31 schreef Smallish het volgende:
Mindermutsig, waar haal jij gerookt paprikapoeder? Ik kom dat wel vaker tegen in recepten, maar bij mijn Appie zie ik het in ieder geval niet. Toko ofzo?
Ik ben d'r dol op.
Er zijn blikjes te koop bij de betere kookwinkel in de varianten mild half mild en pittig. (Die vind ik het lekkerst maar ik kan hem hier in de buurt niet vinden. )


Toko's hebben het ook nog wel eens. En verder kruidenwinkels/kramen op de markt. Ik heb het de laatste keer gekocht op de markt in Groningen.
Die is wel OK maar haalt het niet bij die blikjes, die hebben een veel vollere smaak.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62752471
Kijk, dat zijn goeie tips. Dank je! Ik ga shoppen bij de kookwinkel/toko.
Is dat zo?
pi_62752509
Ik heb even het linkje van die foto gevolgd en www.spanjewinkel.nl verkoopt hem ook zie ik net.
*gaat bestellen
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 1 november 2008 @ 22:45:03 #190
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62871741
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 10:42 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik moet zeggen dat die jachtschotel uit de Allerhande wel een van de lekkerste is die ik ooit gehad heb. Dat kan natuurlijk ook aan de kookkunst van mijn moeder liggen, maar volgens mij heeft ze wel gewoon het recept gevolgd.
Desnoods doe je het zonder de appel en aardappelpuree, het vlees zelf was al heerlijk. Met frietjes ofzo.
Woei!

Lekker was 'ie!!

Ik had 'm met rodekoolstoof ernaast gemaakt en het was goddelijk.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62872061
Ik heb hem zelf ook gemaakt deze week. Zelfs mijn vriend vond het stoofvlees erg goed gelukt en hij houdt niet zo van stoofvlees, dus dat wil wat zeggen Maar ik denk dat ik het een volgende keer zonder aardappelpuree doe. Ik weet niet of het aan mijn kookkunst lag of aan het feit dat ik aardappelpuree uit pakjes en zakjes gewend ben en dat gewoon veel lekkerder vind (screw me ) maar de aardappelpuree was niet echt lekker.
pi_62872178
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 22:58 schreef Black_Tulip het volgende:
Ik heb hem zelf ook gemaakt deze week. Zelfs mijn vriend vond het stoofvlees erg goed gelukt en hij houdt niet zo van stoofvlees, dus dat wil wat zeggen Maar ik denk dat ik het een volgende keer zonder aardappelpuree doe. Ik weet niet of het aan mijn kookkunst lag of aan het feit dat ik aardappelpuree uit pakjes en zakjes gewend ben en dat gewoon veel lekkerder vind (screw me ) maar de aardappelpuree was niet echt lekker.
Hoe maak jij puree dan?
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 1 november 2008 @ 23:08:18 #193
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62872251
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 22:58 schreef Black_Tulip het volgende:
Ik heb hem zelf ook gemaakt deze week. Zelfs mijn vriend vond het stoofvlees erg goed gelukt en hij houdt niet zo van stoofvlees, dus dat wil wat zeggen Maar ik denk dat ik het een volgende keer zonder aardappelpuree doe. Ik weet niet of het aan mijn kookkunst lag of aan het feit dat ik aardappelpuree uit pakjes en zakjes gewend ben en dat gewoon veel lekkerder vind (screw me ) maar de aardappelpuree was niet echt lekker.
Ik heb de puree gemaakt zoals hij in de allerhande stond. Hier
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62872329
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:08 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ik heb de puree gemaakt zoals hij in de allerhande stond. Hier
Ik heb hem gemaakt zoals hij in het recept stond. Of nou ja, ik had er ook wat kaneel bij gegooid, omdat dat me leuk leek bij de appels (en ook nog wat op de appels zelf ). Qua structuur was hij deze keer ook wel een stuk beter dan de vorige keren dat ik zelf aardappelpuree heb gemaakt, maar ik vond hem gewoon nog steeds niet lekker Wat ik deze keer was vergeten is om er een vrachtlading zout overheen te gooien, maar dan krijg ik hem nog niet zo lekker smeuïg en zoutig als voorverpakte aardappelpuree Zelfgemaakte aardappelpuree in restaurants vind ik niet veel beter dan de mijne overigens.
pi_62872338
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:08 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ik heb de puree gemaakt zoals hij in de allerhande stond. Hier
Met op het laatst 2 eieren erdoor? Dat vind ik eng.
Een lepel crème fraîche maakt hem ook smeuïger. En natuurlijk niet stampen maar een aardappelknijper gebruiken.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 1 november 2008 @ 23:14:55 #196
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62872382
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:12 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Met op het laatst 2 eieren erdoor? Dat vind ik eng.
Een lepel crème fraîche maakt hem ook smeuïger. En natuurlijk niet stampen maar een aardappelknijper gebruiken.
Eentje heb ik gedaan het het was heerlijke puree, zeker in combinatie met die schotel (je eet de puree hier niet apart). Echt prima en heel makkelijk te maken.
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 1 november 2008 @ 23:15:33 #197
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_62872391
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:12 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Ik heb hem gemaakt zoals hij in het recept stond. Of nou ja, ik had er ook wat kaneel bij gegooid, omdat dat me leuk leek bij de appels (en ook nog wat op de appels zelf ). Qua structuur was hij deze keer ook wel een stuk beter dan de vorige keren dat ik zelf aardappelpuree heb gemaakt, maar ik vond hem gewoon nog steeds niet lekker Wat ik deze keer was vergeten is om er een vrachtlading zout overheen te gooien, maar dan krijg ik hem nog niet zo lekker smeuïg en zoutig als voorverpakte aardappelpuree Zelfgemaakte aardappelpuree in restaurants vind ik niet veel beter dan de mijne overigens.
Misschien hou je gewoon niet van puree?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_62872414
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:12 schreef MinderMutsig het volgende:
Met op het laatst 2 eieren erdoor? Dat vind ik eng.
Ja, maar volgens mij voegde dat wel iets toe Ik denk dat daardoor de structuur beter was. Nu de smaak nog.
quote:
Een lepel crème fraîche maakt hem ook smeuïger. En natuurlijk niet stampen maar een aardappelknijper gebruiken.
Bedankt voor de tips Ik blijf het gewoon proberen. Bij sommige pogingen heb ik wat runderbouillon gebruikt, dat helpt ook een beetje..
pi_62872441
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:12 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Ik heb hem gemaakt zoals hij in het recept stond. Of nou ja, ik had er ook wat kaneel bij gegooid, omdat dat me leuk leek bij de appels (en ook nog wat op de appels zelf ). Qua structuur was hij deze keer ook wel een stuk beter dan de vorige keren dat ik zelf aardappelpuree heb gemaakt, maar ik vond hem gewoon nog steeds niet lekker Wat ik deze keer was vergeten is om er een vrachtlading zout overheen te gooien, maar dan krijg ik hem nog niet zo lekker smeuïg en zoutig als voorverpakte aardappelpuree Zelfgemaakte aardappelpuree in restaurants vind ik niet veel beter dan de mijne overigens.
Kaneel in de aardappelpuree?
Dit is wel echt een ultiem recept. Het kost even wat tijd maar dan heb je ook wat. Al gebruik ik dan wel minder boter. 300 gr?! Je kan wel merken dat die vent zich geen zorgen hoeft te maken over uitdijende heupen. Maar een aardappelknijper maakt sowieso al een wereld van verschil.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_62872469
quote:
Op zaterdag 1 november 2008 23:15 schreef Duderinnetje het volgende:
Misschien hou je gewoon niet van puree?
Bedoel je puree in het algemeen of aardappelpuree? Ik denk dat ik dat geprefabriceerde spul waar echte CUL-snobs natuurlijk hun neus voor optrekken gewoon lekkerder vind. Maar ik ben ook wel een beetje een CUL-snob, dus ik wil een aardappelpuree leren maken die ik ook kan waarderen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')