Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:35 |
Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven = geschikt voor kookn00bs = geschikt voor wat gevorderde koks = alleen geschikt voor de kook die hards Amuse van mozzarella met rucola en parmaham Aspergesalade met zalm Auberginefrietjes Bietenrisotto Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei Bruschetta Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat Champignons met knoflook Coleslaw Coquiles met pata negra en avocadomousse Eier- knoflookstokbrood Friet Frisse tonijnsalade Garnalencocktail Gefrituurde uienringen Gekruide aardappeltjes uit de oven Gevulde eieren met zalm Gevuld stokbrood Gorgonzola-sesamballetjes Hamcarpaccio Hammousse Kidneybonen Curry Kwartelamuse Lauwwarme wortelsoep in champagneglazen Pastasalade met tonijn, groente en olijven Pastinaak-Aardappelpuree Per ongeluk rijst-recept Roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise Rookvleesbonbons Salade met blauwe kaas Salade met kippenlevertjes Serranohamwraps Sperziebonen à la bonne femme Stoofpeertjes Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en roomkaas Turkse herdersalade Uienmarmelade Venkelsalade Wraps met kip en honingmosterdsaus Wraps met surimi Zeebraatjes Zweedse volkorenbeschuitjes [ Bericht 51% gewijzigd door realAIVD op 15-05-2019 20:19:34 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:37 |
Lauwwarme wortelsoep in champagneglazen Bluezz Ingrediënten: 1/2 fles wortelsap sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout. Bereidingswijze: Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 15:59:18 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:40 |
Kwartelamuse met filet americain Bluezz Ingrediënten: Kwarteleitjes Filet americain Peper Peterselie Bereidingswijze: Kook de kwarteleitjes hard, pel ze en snijd ze in de lengte door Filet americain met wat peper doorroeren, Klein schepje in de holte van een amuselepel, Half eitje erin drukken, peterselie eroverheen strooien [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 28-02-2020 19:35:16 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:42 |
Rookvleesbonbons Bluezz Ingrediënten: Uienchutney Roomkaas Rookvlees in iets dikkere plakken dan normaal Bereidingswijze: Chutney en roomkaas door elkaar roeren, 1 volle theelepel midden op een plakje rookvlees, Vouwen tot een bonbonnetje [ Bericht 10% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:00:23 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:43 |
Bruschetta Faithy Ingrediënten: broodjes/ciabattini's, afbak, mag ook vers. olijfolie peper zout Bereidingswijze: Bak de broodjes af als het afbakbroodjes zijn. Snij ze in de lengte doormidden zodat je 2 mooie helften hebt. Besprenkel dit met olijfolie Doe ze in de oven/grill tot de bovenkant mooi goudbruin is. Doe naar behoefte wat peper en zout door de olijfolie heen. [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:02:45 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:44 |
Friet MPG Ingrediënten: 3 a 4 GROTE aardappelen per persoon Benodigdheden: Frituurpan Voldoende frituurolie of frituurvet om de frituurpan te vullen. Aardappelschilmesje Bereidingswijze: Schil de aardappelen met het aardappelschilmesje. Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van circa een halve centimeter dik. Snijd de aardappelschijfjes vervolgens in reepjes. Spoel de reepjes af onder stromend water en dep ze ZEER goed droog met een schone theedoek of iets dergelijks. Verhit de frituurolie/het -vet tot 190 graden in de frituurpan. Bak de aardappelreepjes gedurende een minuut of 4 voor. Haal de reepjes uit de frituurpan en laat het frituurvet opnieuw op temperatuur komen. Als het frituurvet wederom circa 190 graden is kunnen de aardappelreepjes afgebakken worden gedurende circa 6 minuten. Tip: Serveer uw Friet met een kroket en mayonaise of met een kippenpoot en appelmoes. [ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:03:31 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:44 |
Stoofpeertjes De oma van Faithz Ingrediënten: 1 blik peertjes Beetje bruine suiker Kaneel Bakboter (geen croma) Bereidingswijze: De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak). Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten. Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak. Goed roeren, zodat het stroperig wordt. Vervolgens de peertjes erbij. Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt. En dan op een laag vuurtje 3 kwartier laten pruttelen. Tussendoor roeren. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:04:02 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 00:56 |
Zweedse vokorenbeschuitjes Bluezz Ingrediënten: Zweedse volkorenbeschuitjes (verkade, zak, supermarkt) of die harde broodjes in een zak bij Ikea. Rode pesto Blaadje rucola Mozzarellaschijfje, beetje peper zongerijpt tomaatje Bereidingswijze: Doe de ingrediënten op de beschuitjes en steek de laagjes vast met prikkertjes [ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 03-05-2008 19:57:14 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 14:49 |
Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham Coolfool Ingredienten (voor 8 stuks): 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken 4 plakjes parmaham, gehalveerd olijfolie beetje basilicum, fijngesneden 8 takjes rucola Benodigdheden: Amuselepels Bereidingswijze: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in. Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels. Tip: Ook erg lekker om te snoepen i.p.v. blokjes kaas [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 15:58:41 ] | |
Muck | donderdag 11 oktober 2007 @ 21:41 |
Salade met blauwe kaas Tezz Ingrediënten: 150 gram rucolasla 1 rijpe peer 1 handje walnoten, grof gehakt 150 gram uitgebakken spekreepjes (afgekoeld) 100 gram roquefort 4 eetlepels olijfolie 3 eetlepels balsamicoazijn Bereidingswijze: Doe de rucola in een kom. Snijd daarboven de peer in kleine stukjes, strooi de walnoten erbij en brokkel de blauwe kaas er over heen. Maak een eenvoudige dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn en sprenkel dit er over heen. [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:06:19 ] | |
Muck | zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:31 |
Hamcarpaccio sararaats (Uit "Party Basics") Ingrediënten: stuk honingmeloen (ca 100 g) 1/4 onbespoten citroen 1 tl groenepeperkorrels, zout 1/4 bosje rucola 1/2 el pijnboompitten 2-4 plakken rauwe gerookte ham 1 el groene olijfolie Bereidingswijze: De meloen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De citroenschil raspen en de citroen uitpersen. De peperkorrels grof hakken. De meloen met de peperkorrels, de citroenrasp 4-6 tl citroensap en met zout op smaak brengen De rucola wassen, droogslaan en de harde stelen verwijderen. De pijnboompitten in een droge koekenpan roosteren. De vetrandjes van de ham verwijderen, de plakken in hapklare stukjes snijden en met de rucola over een schaal verdelen. Daarover de blokjes meloen en de pijnboompitten strooien. Met de olijfolie bedruppelen. Tips: * Lekker met tortillablokjes, gevulde tomaten en champignonroomsoep * Bereid de vinaigrette 1- uur van te voren [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:06:46 ] | |
Muck | zondag 14 oktober 2007 @ 15:21 |
Venkelsalade MissyMirjaM Ingrediënten: venkel, stuk of 4 Een stukje gorgonzola 2 sinaasappels 1 mandarijn zwarte olijven olie moster ketjap yohgurt Bereidingswijze: Snijd al het groen van de venkel af, leg de knol weg Verbrokkel de gorgonzola of snijd hem fijn Schil de sinaasappels en de mandarijn, doe ze in partjes en doe ze bij de het groen van de venkel Doe de olijven erbij Maak een dressing van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt Hussel alles door elkaar [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:07:11 ] | |
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 13:47 |
Gevuld stokbrood piepster Ingrediënten (voor 8 personen) : 2 afbakstokbroden, over de lengte doorgesneden en uitgehold de kruimels die uit de stokbroden kwamen 300 gr gehakt 1 rode paprika in stukjes 200 gram kaas in blokjes 1 ui, gesnipperd half bakjes champignons, in stukjes 3 tenen knoflook 3 eetlepels ketjap 1 klein blikje tomatenpuree 1 ei peper Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed alles, behalve het stokbrood door elkaar. Vul de halve uitgeholde stokbroden met het gehaktmengsel. 30 minuten op 200 graden afbakken in de oven. Leg eventueel na een kwartier nog plakken kaas (raspen is voor mietjes) op de vulling. Het is juist lekker als het stokbrood knapperig wordt. De kruimels door de vulling zorgen dat het niet papperig wordt. Let op: Ik heb alle hoeveelheden gegokt, dus let zelf goed op of het in verhouding is. De oventijd en temperatuur zijn ook een gok. Snijd er even 1 open om te checken. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:07:34 ] | |
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 13:50 |
Bietenrisotto piepster Ingrediënten (voor 4 personen) : 1 rauwe biet 0,5 liter bouillon 1 el olijfolie 1 klont boter 200 gr risottorijst 1 glas witte wijn hele dikke klont boter 75 gr geraspte Parmezaan Bereidingswijze: De biet gaarkoken in de bouillon en in kleine blokjes snijden. De rijst een minuutje op hoog vuur bakken in de olie met boter en daarna de wijn en de bietjes erbij doen. Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen. De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan. Zo snel mogelijk serveren. Geserveerd op kleine borden met wat blokjes bieten en een beetje parmezaanse kaas erop [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:08:20 ] | |
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 13:52 |
Hammousse piepster Ingredienten (voor 6 personen) : 1 ons jambon de la Paz 2 el. Parmezaanse kaas, geraspt 2 el. koksroom 1 tl tijm 1 tl. whisky 1/2 sjalotje 1/2 augurk Benodigdheden: Keukenmachine, spuitzak Bereidingswijze: Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel. Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk. [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:08:59 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:50 |
Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en roomkaas motorbloempje Ingrediënten: 1 pak tortillawraps bakje roomkaas gerookte ham sla Bereidingswijze: Besmeer de tortilla in het midden met roomkaas Leg er wat blaadjes sla op Leg daarop de ham Rol de tortillas op, rol ze in aluminiumfolie en leg ze in de koelkast Wanneer ze goed gekoeld zijn, kun je ze in reepjes snijden Tip: Ook lekker met zalm [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:09:47 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:54 |
Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat motorbloempje Ingrediënten: 12 afbakbroodjes 2 bollen mozarella 4 tomaten groene pesto olijfolie zout peper rozemarijn Benodigdheden: Oven Bereidingswijze: Bak de broodjes af tot ze bijna naar wens zijn. Haal ze uit de oven en snijd ze voorzichtig in de lengterichting door. Maak een olijfolieprutje van olijfolie, peper, zout en rozemarijn en sprenkel dit over het zachte deel van de doorgesneden broodjes. Leg de broodjes terug in de oven zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt. Dit zijn de bruchetta's. Eenmaal uit de oven, besmeren met een beetje groene pesto, en mozarella met een stukje tomaat erop leggen. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:10:04 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:55 |
Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei motorbloempje Ingrediënten: 2 pakken bladerdeeg 1 plak feta 125 gram champignons halve prei teentje knoflook paar druppels olijfolie Benodigdheden: Oven Bereidingswijze: Laat terwijl je de vulling gaat maken het bladerdeeg ontdooien. Snijd de feta, champignons, prei en knoflook in kleine stukjes. Wok de champignons en prei samen met de knoflook even heel kort op hoog vuur. Meng daarna de feta er doorheen en schep dit op het bladerdeeg en vouw het dicht. Bak ze in de oven goudgeel af. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:10:35 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:57 |
champignons met knoflook motorbloempje Ingrediënten: 250 gram champignons 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 ½ teen knoflook fijngesneden 1 eetlepels citroensap zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn. [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:11:25 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 19:59 |
pastasalade met tonijn, groente en olijven motorbloempje Ingrediënten: 1/2 zak penne 1 blikje tonijn in olie 100ml creme fraiche 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1/2 komkommer olijvenringetjes peper en zout naar smaak Bereidingswijze: Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen. Laat de tonijn uilekken en zorg dat het in kleine stukjes is verdeeld. Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en de olijven in ringetjes. Meng alle ingrediënten door de koude pasta heen, en maak het smeuïg met de creme fraiche. Eventueel serveren met wat geraspte kaas los ernaast. [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:11:58 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 20:00 |
gefrituurde uienringen motorbloempje Ingrediënten: 5 Uien 2 eieren 2 el olijfolie olie om te frituren 2 dl bier 150 gr. Bloem zout en peper peterselie Bereidingswijze Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren. Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag. Haal de uienringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijn gesneden peterselie. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:12:22 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 20:02 |
roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise motorbloempje Ingrediënten: 8 grote roodschillige aardappelen halve pot mayonaisse wat citroensap 2 theelepels mosterd 4 tenen knoflook, geperst Bereidingswijze: Was de aardappelen maar schil ze niet. Indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. Breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten) Trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik. Meng de mayonaise met wat citroensap, mosterd en de geperste knoflook en breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier de aardappelen doorheen. Laat dit een tijdje op kamertemperatuur staan zodat de mayo een beetje in de aardappelen kan trekken. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:13:41 ] | |
Muck | zondag 21 oktober 2007 @ 20:04 |
gevulde eieren met zalm motorbloempje Ingrediënten: 10 eieren mayonaise naar smaak ui 1 teentje knoflook ½ pakje gerookte zalm zout en peper naar smaak Bereidingswijze: Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in de lengterichting door. Haal de dooier eruit en doe deze in een kom. Snijd de ui en pers de knoflook en snijd ¾ van de zalm in kleine stukjes. Doe dit bij de eierdooiers en doe er een paar lepels mayonaise bij. Pureer met een staafmixer of blender dit tot een glad geheel. Op smaak brengen met wat zout en peper. Met een spuitzak (of een boterhamzakje met een klein afgeknipt puntje ) het eiwit weer vullen en de eieren op een schaal leggen. Garneren met een klein stukje zalm. [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:14:08 ] | |
Muck | zondag 11 november 2007 @ 18:30 |
Sperziebonen à la bonne femme Sjeen Ingrediënten: 375 gram sperzieboontjes 75 gram spekblokjes 1 of 2 eieren 2 fijngesnipperde sjalotjes 1 eetlepel citroensap 1,5 eetlepels witte wijnazijn 1,5 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel fijne dijonmosterd 1 1/2 eetlepel mayonaise 1/2 theelepel rode tabasco. Bereidingswijze: Kook de boontjes onafgedekt in lichtgezouten water beetgaar. Giet af en halveer ze zonodig. Bak intussen de spekblokjes in eigen vet krokant en goudbruin, laat uitlekken op dubbel keukenpapier. Kook de eieren halfhard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn. Meng de boontjes, spek, sjalotten en ei. Klop citroensap, azijn, olijfolie, mosterd, mayonaise en tabasco tot een saus en schep door de boontjes. Serveer direct. Tip: Ook lekker lauw: laat dan 15 minuten intrekken. [ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:15:21 ] | |
Muck | zaterdag 19 januari 2008 @ 19:08 |
Pastinaak-aardappel puree Innocence Ingredienten: 3 grote aardappels 4 pastinaken 1 teentje knoflook 1 bosuitje 50 gr winterpostelein 200 ml melk 3 el olijfolie Bereidingswijze: Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en breng alles in een ruime pan met water aan de kook. Giet na 30 minuten (of tot alles gaar is) af en bewaar het kookwater. Voeg melk en olijfolie toe en gebruik mixer om een puree te maken. Wanneer deze te droog is, een beetje van het kookvocht erbij gieten. Voeg naar smaak zout (veel!) en peper toe. Snijdt het bosuitje en de winterpostelein fijn en strooi over de puree. Tip: Erg lekker met zalm of lam! [ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:18:24 ] | |
Muck | zaterdag 16 februari 2008 @ 14:59 |
Garnalencocktail lucky_m3 Ingrediënten (per persoon): Wat sla 50 tot 100 gram holllandse garnalen Cocktailsaus Verse dille Bereidingswijze: Neem een mooi cocktailglas, of een bakje, Was wat sla, doe een blad per glas op de bodem en een stukje tegen de wand op. Neem de garnalen en doe die erop Net voor het opdienen doe je daarop een lepel saus gegarnituurd met wat(verse) dille Tip: Lekker met zelfgemaakte cocktailsaus! [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:20:06 ] | |
Muck | donderdag 28 februari 2008 @ 22:32 |
Uienmarmelade Zo-is-dat Ingrediënten (voor een grote pot marmelade): 100 g boter 6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden 75 g suiker 50 ml azijn 200 ml rode wijn Bereidingswijze: Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water toevoegen) Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren. Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Tip: * kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden [ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 03-05-2008 19:50:43 ] | |
Muck | woensdag 30 april 2008 @ 22:55 |
Coleslaw MinderMutsig Ingrediënten: 1 kwart tot halve Witte kool, fijn gesneden 1-2 stuk Wortelen 1-2 stengel Bleekselderij 1/2-1 Groene appel 1 handje Rozijnen 1 Mandarijn Voor de dressing 1 eetl. Yogonaise 1-2 eetl. Zure room 1 theel. Mosterd 1 scheutje Azijn (Frambozenazijn) Dille Bereidingswijze: Snijd of rasp de kool fijn. Snijd de wortel, bleekselderij en appel fijn. Pel de mandarijn. Meng alles met de rozijnen in een schaal. Maak in een kopje de dressing en giet deze over de salade. Tip: Kan een aantal uren van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden. | |
Muck | zaterdag 3 mei 2008 @ 19:53 |
Aspergesalade met zalm Innocence Ingrediënten Witte asperges (kort) gekookt en in stukken Gerookte zalm in repen Kropsla in repen 1 el Kappertjes Sap van halve sinasappel 2 el extra vierge olijfolie 1 el thousand island dressing 1 el zuur van kappertjes Zout en peper Bereidingswijze Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar Doe alles in grote schaal, doe de dressing erbij en schep het geheel om | |
Muck | zaterdag 3 mei 2008 @ 21:51 |
Salade met kippenlevertjes Innocence Ingrediënten 300 gr kippenlevertjes 100 gr runderrookvlees 2 el balsamicoazijn 2 el olijfolie 1 zak eikenbladsla Benodigdheden cocktailprikkertjes Bereidingswijze Snijd de witte stukjes van de kippenlevertjes, maal er verse peper over en wikkel ze in een plakje rookvlees. Steek deze vast met een prikkertje. Verwarm de olie in de pan en bak de rolletjes op hoog vuur totdat de buitenkant knapperig is. Haal de prikkertjes eruit en verdeel over de sla op de borden Sprenkel er balsamico over. Tip * Serveren met stokbrood. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 18:51 |
Gorgonzola-sesamballetjes Troel Ingrediënten: Gorgonzola (niet te koud, het moet verwerkbaar zijn!) Sesamzaadjes Werkwijze: Maak balletjes ter grote van een knikker van de gorgonzola en rol deze vervolgens in de sesamzaadjes | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 18:55 |
Zebraatjes Troel Ingredienten: Roggebrood Roomkaas Kruiden naar smaak Werkwijze: Maak een lekkere kruidige roomkaas en smeer die op de plakken roggebrood. Laat 1 plakje onbesmeerd. Leg de plakken op elkaar en de lege plak bovenop. Snijdtvoorzichtig de stapel in kleine stukken (meestal is dat in vier tot acht stukken). | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 21:16 |
Coquille met pata negra en avocadomousse Vaagsel Ingrediënten: 2 coquilles citroensap 3 plakken pata negra 1 avocado 1 eetlepel sjalot peper & zout. Bereidingswijze: Pureer in een keukenmachine de avocado met citroensap, sjalot. Peper en zout naar smaak toevoegen. Smeer de coquilles in met wat citroensap. Rol ze in 1/2e plakje pata negra. De coquille moet niet helemaal "ingesloten zitten", zorg dat hij hij in een enkel laagje ham zit. Bak de coquilles in de pan 1,5 minuut per kant op hoog vuur. Leg een plakje pata negra op een wit bord. Schep hier wat avocadomousse (op kamertemperatuur) op en leg hier de coquille bovenop. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:05 |
Gekruide aardappels uit de oven Windigo Ingrediënten: 1 kilo gewassen en in de schil gesneden aardappels (partjes of blokjes, wat je het liefst hebt) Paprikapoeder Zwarte peper en grof zeezout (lekker uit een molen) Rozemarijn (verse takjes of uit een potje) 6 tenen knoflook, geschild en doormidden (mag ook 3 als je er niet van houd) Eventueel nog tijm of oregano als je dat lekker vind Olijfolie EN een paar blokjes roomboter (2 van twee vierkante cm of zoiets) Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) Vet een ovenschaal in met de olijfolie, en doe de aardappels in de schaal. Strooi hierover de kruiden, peper en zout en de blokjes knoflook. Meng met een lepel of met de hand door elkaar. Leg hierop de blokjes boter en zet voor een kwartier in de oven. Haal eruit, schep om (voeg eventueel nog wat olie toe) en zet weer terug. Herhaal dit tot de aardappels 45 minuten in de oven hebben gestaan. (Afhankelijk van de grote waarin ze gesneden zijn kan het 45 tot 60 minuten zijn) Als het goed is zijn ze goudbruin van buiten en zacht van binnen. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:13 |
Per-ongeluk Rijstrecept PurePoisonPerfume Ingredienten: +/- 175 gram pandanrijst Grote pot sperziebonen +/- 250 gram rundergehakt tijm zout Bereidingswijze: Kook de rijst volgens de verpakking. Rul het gehakt op hoog vuur zonder boter/olie Verwarm de sperziebonen in het vocht. Voeg zout naar smaak toe aan het gehakt, en 1 à 2 theelepels tijm. Alles door elkaar mengen, klaar! | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:36 |
Kidneybonen Curry SadKingBilly Ingrediënten: 2 blikjes Rode Kidneybonen olie 1 TL komijnzaad 1 gesnipperde ui 1 verse groene chilipeper, gehakt 2 teentjes knoflook 2,5 cm gemberwortel of 1 TL poeder 2 EL currypasta 1 TL gemalen komijn 1 TL gemalen koriander ½ TL chilipoeder ½ TL zout 400 G gepelde tomaten uit blik, gehakt 2 EL verse gehakte koriander Bereidingswijze: Verwarm olie in een Karahi of Wok en bak het komijnzaad 2 minuten tot het begint te springen. Roer ui, chilipeper, knoflook en gember erdoor en bak alles 5 minuten. Roer de currypasta, komijn, koriander, chilipoeder en zout erdoor en bak 5 minuten. Voeg de tomaten toe en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg de bonen en de verse koriander toe, bewaar wat voor de garnering. Dek de pan af en laat op zacht vuur 15 minuten goed heet worden. Voeg indien nodig water toe. Tip: - Garneer met de overgebleven koriander. Lekker met Kip Curry en rijst en / of naanbrood. - Bevroren koriander gaat ook prima, hakken in bevroren toestand | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:42 |
Frisse tonijnsalade SadKingBilly Ingrediënten: Een flinke krop ijsbergsla Blikje tonijn (in water, niet in olie!) ½ rode, ½ gele paprika Klein blikje doperwten Blikje maiskorrels naar smaak Een spaanse (paarse) ui Een gewone ui Knoflook, vers of poeder Bieslook Peterselie Naar smaak en om te binden mayo- of halvanaise 6 schijven ananas in kleine stukjes Bruine of maïsboterhammen Bereidingswijze: Snijd alle ingredienten snijden voor zover nodig (snij de paprika en uien eens "julienne", - in dunne reepjes dus - voor het uiterlijk.) Snijd de ijsbergsla Voeg alle ingrediënten toe, naar smaak knoflook, bieslook en peterselie. Voeg zoveel mayo- of halvanaise toe als nodig is om de salade te "binden" zodat het beter op brood blijft zitten. Rooster bruine of maïsboterhammen twee aan twee in een broodrooster of grill, zodat een kant bruin en knapperig is en de andere kant wel warm maar nog zacht. In een flinke schaal om zelf het (warme) geroosterde brood mee te beleggen. Tip: Als lunch te eten met ice-tea, groene thee of melk (neutraliseert de smaak van de salade, dan proef je het beter) [ Bericht 0% gewijzigd door Muck op 27-01-2010 19:01:13 ] | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 22:47 |
Turkse herdersalade keienlegger Ingrediënten: 1/3 komkommer (brunoise gesneden) handvol cherrytomaatjes (in parten gesneden) paar stengels lente-ui of bos-ui (klein gesneden) tuinkers scheutje extra virgine olijfolie gedroogd citroengras, gemalen peper/zout paar drupjes chilisaus of gemalen munt Bereidingswijze: Meng alle ingrediënten door elkaar. Tip: Om vervolgens een simpele crustini te maken wrijf je wat oud brood met olijfolie in en strooi je er knoflook en peterselie over, vervolgens in de broodrooster tot het geheel bruin is. | |
Muck | donderdag 10 december 2009 @ 23:18 |
Aubergine-frietjes Thalassa Ingrediënten: 1 aubergine paneermeel 1 ei zout Bereidingswijze: Schil de aubergine en snijd ze in frietstaafjes. Strooi zout hierover. Tik in 1 bakje het ei en in het andere genoeg paneermeel. Haal de frietjes 1 voor 1 eerst door het ei en dan rol ze door de paneermeel. Bak dit in genoeg olie. | |
Muck | maandag 22 februari 2010 @ 15:40 |
Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise Curiosity (uit de kersteditie van Jumbo) Ingrediënten (voor 4 personen): 8 surimisticks uiteen gehaald 2 theelepels limoenrasp 4 kleine tortillawraps 6 eetlepels magere mayonaise 1 theelepel wasabipasta 2 theelepels limoensap 1 krop sla Bereidingswijze: Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar. Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op. Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht. Snijd de wraps schuin in drie stukken. Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan. Tips: - Het staat in het blad als een voorgerecht maar het is ook geschikt voor de lunch. - Het is ook mogelijk dit recept te maken met wasabipasta, afhankelijk van je eigen voorkeur. | |
Muck | maandag 22 februari 2010 @ 15:43 |
Wraps met surimi Curiosity Ingrediënten: surimisticks alfafa lente-ui chillisaus wraps Bereidingswijze: Neem een koude wrap en smeer hier chillisaus op. Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op. Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen. Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren. | |
Muck | maandag 2 augustus 2010 @ 07:32 |
Serranohamwraps FCZwolleZuid Ingrediënten: 3 grote wraps 12 plakjes serranoham mozzarella (2 bolletjes, in plakjes) 1 komkommer (in dunne plakjes) rucolaslamix (75 gram) tuinkruiden sladressing Bereidingswijze: Verwarm de wrap 1 minuut aan beide zijden zonder olie of boter in een grote, platte hapjespan. Leg de wraps op een bord en verdeel de ham erover. Leg in het midden de plakjes mozzarella. Voeg daar de komkommerplakjes en rucola aan toe en voeg dressing toe naar smaak. Rol de wrap strak op en snijd hem doormidden. | |
Muck | zaterdag 7 augustus 2010 @ 16:47 |
Wraps met kip en honingmosterdsaus sararaats Ingrediënten: 1 wrap 1 kip krokant augurkenschijfjes 1 eetlepel mosterd 3 eetlepels honing 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels mayonaise Bereidingswijze: Meng de honing, mosterd, olijfolie en mayonaise tot een dikke saus. Bak de kip en warm ondertussen de wrap op. Doe de kip, de augurkenschijfjes en de saus in de wrap en vouw hem dicht. | |
realAIVD | woensdag 15 mei 2019 @ 20:08 |
Eier- knoflookstokbrood sailingonsuccess Ingrediënten (voor 15 stukken brood) • 1 stokbrood (mag voorgebakken zijn, hoeft niet) • 2 eieren • 2-3 EL melk • 2 teentjes knoflook • Versgemalen peper & Zout • 3 EL olijfolie • Eventueel extra kruiden naar keus Bereiding Indien je het stokbrood nog moet bakken volg de instructies op de verpakking en bak deze in de oven (magnetron geeft geen lekkere smaak). Pak een klein soepkommetje of klein plastic bakje en doe de twee eieren er in. Meng het eigeel en de dooiers goed door elkaar. Voeg de 2-3 EL melk toe samen met de fijngesneden knoflook. Meng alles goed door elkaar heen en voeg een klein beetje zout toe, samen met flink wat peper. Dit is het mengsel dat je straks nodig hebt. Snij het (voor)gebakken stokbrood in stukken van 1,5-2 cm breed. Zorg ervoor dat deze stukken warm blijven. Verhit een braadpan op het fornuis en doe er 1 EL olijfolie in zodra de pan warm genoeg is. Doop de boven- en onderkant van 6 á 7 stukken stokbrood in het mengsel en stop ze in de pan. Let op! De stukken brood hoeven maar enkele seconden op elke kant te liggen totdat ze goudbruinig worden, daarna verbranden ze gelijk! Daarom is het makkelijker de stukjes 1 voor 1 te doen. Zodra je 6 á 7 sneedjes hebt gehad, doe opnieuw een EL olie in de pan en doop weer de onder- en bovenkanten van de sneedjes in het mengsel en bak ze goudbruin. Herhaal tot brood op is. met foto Kan met soep, pasta of gewoon los heerlijk geserveerd worden. Kan zowel warm als koud gegeten worden, hoewel warm het lekkers is en stokbrood natuurlijk snel hard wordt. |