abonnement bol.com Coolblue
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:35:43 #1
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:37:49 #2
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53853989
Lauwwarme wortelsoep in champagneglazen
Bluezz

IngrediŽnten:
1/2 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereidingswijze:
Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken.
Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker.
Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige.
Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 15:59:18 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:40:00 #3
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53854027
Kwartelamuse met filet americain
Bluezz

IngrediŽnten:
Kwarteleitjes
Filet americain
Peper
Peterselie

Bereidingswijze:
Kook de kwarteleitjes hard, pel ze en snijd ze in de lengte door
Filet americain met wat peper doorroeren,
Klein schepje in de holte van een amuselepel,
Half eitje erin drukken, peterselie eroverheen strooien

080503_112545_eiamuse.jpg

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 28-02-2020 19:35:16 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:42:52 #4
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53854068
Rookvleesbonbons
Bluezz

IngrediŽnten:
Uienchutney
Roomkaas
Rookvlees in iets dikkere plakken dan normaal

Bereidingswijze:
Chutney en roomkaas door elkaar roeren,
1 volle theelepel midden op een plakje rookvlees,
Vouwen tot een bonbonnetje

[ Bericht 10% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:00:23 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:43:41 #5
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53854078
Bruschetta
Faithy

IngrediŽnten:
broodjes/ciabattini's, afbak, mag ook vers.
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze:
Bak de broodjes af als het afbakbroodjes zijn.
Snij ze in de lengte doormidden zodat je 2 mooie helften hebt.
Besprenkel dit met olijfolie
Doe ze in de oven/grill tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Doe naar behoefte wat peper en zout door de olijfolie heen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:02:45 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:44:19 #6
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53854088
Friet
MPG

IngrediŽnten:
3 a 4 GROTE aardappelen per persoon

Benodigdheden:
Frituurpan
Voldoende frituurolie of frituurvet om de frituurpan te vullen.
Aardappelschilmesje

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen met het aardappelschilmesje.
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van circa een halve centimeter dik.
Snijd de aardappelschijfjes vervolgens in reepjes.
Spoel de reepjes af onder stromend water en dep ze ZEER goed droog met een schone theedoek of iets dergelijks.
Verhit de frituurolie/het -vet tot 190 graden in de frituurpan.
Bak de aardappelreepjes gedurende een minuut of 4 voor.
Haal de reepjes uit de frituurpan en laat het frituurvet opnieuw op temperatuur komen.
Als het frituurvet wederom circa 190 graden is kunnen de aardappelreepjes afgebakken worden gedurende circa 6 minuten.

Tip:
Serveer uw Friet met een kroket en mayonaise of met een kippenpoot en appelmoes.

[ Bericht 2% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:03:31 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:44:46 #7
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53854095
Stoofpeertjes
De oma van Faithz

IngrediŽnten:
1 blik peertjes
Beetje bruine suiker
Kaneel
Bakboter (geen croma)

Bereidingswijze:
De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak).
Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten.
Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak.
Goed roeren, zodat het stroperig wordt.
Vervolgens de peertjes erbij.
Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt.
En dan op een laag vuurtje 3 kwartier laten pruttelen.
Tussendoor roeren.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:04:02 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 00:56:01 #8
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53854228
Zweedse vokorenbeschuitjes
Bluezz

IngrediŽnten:
Zweedse volkorenbeschuitjes (verkade, zak, supermarkt) of die harde broodjes in een zak bij Ikea.
Rode pesto
Blaadje rucola
Mozzarellaschijfje,
beetje peper
zongerijpt tomaatje

Bereidingswijze:
Doe de ingrediŽnten op de beschuitjes en steek de laagjes vast met prikkertjes

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 03-05-2008 19:57:14 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 14:49:34 #9
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53863574
Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham
Coolfool

Ingredienten (voor 8 stuks):
1 bolletje mozzarella, in 8 stukken
4 plakjes parmaham, gehalveerd
olijfolie
beetje basilicum, fijngesneden
8 takjes rucola

Benodigdheden:
Amuselepels
Bereidingswijze:
Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper.
Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham.
Serveer op amuselepels.

Tip:
Ook erg lekker om te snoepen i.p.v. blokjes kaas

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 15:58:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator donderdag 11 oktober 2007 @ 21:41:17 #10
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53872231
Salade met blauwe kaas
Tezz

IngrediŽnten:
150 gram rucolasla
1 rijpe peer
1 handje walnoten, grof gehakt
150 gram uitgebakken spekreepjes (afgekoeld)
100 gram roquefort
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn

Bereidingswijze:
Doe de rucola in een kom.
Snijd daarboven de peer in kleine stukjes, strooi de walnoten erbij en brokkel de blauwe kaas er over heen. Maak een eenvoudige dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn en sprenkel dit er over heen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:06:19 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:31:34 #11
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53908830
Hamcarpaccio
sararaats (Uit "Party Basics")

IngrediŽnten:
stuk honingmeloen (ca 100 g)
1/4 onbespoten citroen
1 tl groenepeperkorrels, zout
1/4 bosje rucola
1/2 el pijnboompitten
2-4 plakken rauwe gerookte ham
1 el groene olijfolie

Bereidingswijze:
De meloen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De citroenschil raspen en de citroen uitpersen.
De peperkorrels grof hakken.
De meloen met de peperkorrels, de citroenrasp 4-6 tl citroensap en met zout op smaak brengen
De rucola wassen, droogslaan en de harde stelen verwijderen.
De pijnboompitten in een droge koekenpan roosteren.
De vetrandjes van de ham verwijderen, de plakken in hapklare stukjes snijden en met de rucola over een schaal verdelen.
Daarover de blokjes meloen en de pijnboompitten strooien.
Met de olijfolie bedruppelen.

Tips:
* Lekker met tortillablokjes, gevulde tomaten en champignonroomsoep
* Bereid de vinaigrette 1- uur van te voren

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:06:46 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 14 oktober 2007 @ 15:21:09 #12
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53925685
Venkelsalade
MissyMirjaM

IngrediŽnten:
venkel, stuk of 4
Een stukje gorgonzola
2 sinaasappels
1 mandarijn
zwarte olijven
olie
moster
ketjap
yohgurt

Bereidingswijze:
Snijd al het groen van de venkel af, leg de knol weg
Verbrokkel de gorgonzola of snijd hem fijn
Schil de sinaasappels en de mandarijn, doe ze in partjes en doe ze bij de het groen van de venkel
Doe de olijven erbij
Maak een dressing van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
Hussel alles door elkaar

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:07:11 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator maandag 15 oktober 2007 @ 13:47:37 #13
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53947939
Gevuld stokbrood
piepster

IngrediŽnten (voor 8 personen) :
2 afbakstokbroden, over de lengte doorgesneden en uitgehold
de kruimels die uit de stokbroden kwamen
300 gr gehakt
1 rode paprika in stukjes
200 gram kaas in blokjes
1 ui, gesnipperd
half bakjes champignons, in stukjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap
1 klein blikje tomatenpuree
1 ei
peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed alles, behalve het stokbrood door elkaar.
Vul de halve uitgeholde stokbroden met het gehaktmengsel.
30 minuten op 200 graden afbakken in de oven.
Leg eventueel na een kwartier nog plakken kaas (raspen is voor mietjes) op de vulling.
Het is juist lekker als het stokbrood knapperig wordt.
De kruimels door de vulling zorgen dat het niet papperig wordt.

Let op:
Ik heb alle hoeveelheden gegokt, dus let zelf goed op of het in verhouding is. De oventijd en temperatuur zijn ook een gok. Snijd er even 1 open om te checken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:07:34 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator maandag 15 oktober 2007 @ 13:50:18 #14
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53947987
Bietenrisotto
piepster

IngrediŽnten (voor 4 personen) :
1 rauwe biet
0,5 liter bouillon
1 el olijfolie
1 klont boter
200 gr risottorijst
1 glas witte wijn
hele dikke klont boter
75 gr geraspte Parmezaan

Bereidingswijze:
De biet gaarkoken in de bouillon en in kleine blokjes snijden.
De rijst een minuutje op hoog vuur bakken in de olie met boter en daarna de wijn en de bietjes erbij doen.
Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen.
Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is.
Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak.
Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren.
Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
Geserveerd op kleine borden met wat blokjes bieten en een beetje parmezaanse kaas erop

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:08:20 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator maandag 15 oktober 2007 @ 13:52:36 #15
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_53948029
Hammousse
piepster

Ingredienten (voor 6 personen) :
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom
1 tl tijm
1 tl. whisky
1/2 sjalotje
1/2 augurk

Benodigdheden:
Keukenmachine, spuitzak

Bereidingswijze:
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels.
Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:08:59 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 19:50:25 #16
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075666
Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en roomkaas
motorbloempje

IngrediŽnten:
1 pak tortillawraps
bakje roomkaas
gerookte ham
sla

Bereidingswijze:
Besmeer de tortilla in het midden met roomkaas
Leg er wat blaadjes sla op
Leg daarop de ham
Rol de tortillas op, rol ze in aluminiumfolie en leg ze in de koelkast
Wanneer ze goed gekoeld zijn, kun je ze in reepjes snijden

Tip:
Ook lekker met zalm

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:09:47 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 19:54:10 #17
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075730
Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat
motorbloempje

IngrediŽnten:
12 afbakbroodjes
2 bollen mozarella
4 tomaten
groene pesto
olijfolie
zout
peper
rozemarijn

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Bak de broodjes af tot ze bijna naar wens zijn.
Haal ze uit de oven en snijd ze voorzichtig in de lengterichting door.
Maak een olijfolieprutje van olijfolie, peper, zout en rozemarijn en sprenkel dit over het zachte deel van de doorgesneden broodjes.
Leg de broodjes terug in de oven zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
Dit zijn de bruchetta's.
Eenmaal uit de oven, besmeren met een beetje groene pesto, en mozarella met een stukje tomaat erop leggen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:10:04 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 19:55:53 #18
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075762
Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei
motorbloempje

IngrediŽnten:
2 pakken bladerdeeg
1 plak feta
125 gram champignons
halve prei
teentje knoflook
paar druppels olijfolie

Benodigdheden:
Oven

Bereidingswijze:
Laat terwijl je de vulling gaat maken het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de feta, champignons, prei en knoflook in kleine stukjes.
Wok de champignons en prei samen met de knoflook even heel kort op hoog vuur.
Meng daarna de feta er doorheen en schep dit op het bladerdeeg en vouw het dicht.
Bak ze in de oven goudgeel af.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:10:35 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 19:57:37 #19
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075798
champignons met knoflook
motorbloempje

IngrediŽnten:
250 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 ½ teen knoflook fijngesneden
1 eetlepels citroensap
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Verhit de olie.
Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover.
Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij.
Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.

[ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:11:25 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 19:59:09 #20
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075829
pastasalade met tonijn, groente en olijven
motorbloempje

IngrediŽnten:
1/2 zak penne
1 blikje tonijn in olie
100ml creme fraiche
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
1/2 komkommer
olijvenringetjes
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen.
Laat de tonijn uilekken en zorg dat het in kleine stukjes is verdeeld.
Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en de olijven in ringetjes.
Meng alle ingrediŽnten door de koude pasta heen, en maak het smeuÔg met de creme fraiche.
Eventueel serveren met wat geraspte kaas los ernaast.

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:11:58 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 20:00:59 #21
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075866
gefrituurde uienringen
motorbloempje

IngrediŽnten:
5 Uien
2 eieren
2 el olijfolie
olie om te frituren
2 dl bier
150 gr. Bloem
zout en peper
peterselie

Bereidingswijze
Snij de uien in dikke ringen.
De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken).
Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig!
Peterselie zeer fijn hakken.
Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf.
Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uienringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijn gesneden peterselie.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:12:22 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 20:02:48 #22
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075903
roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise
motorbloempje

IngrediŽnten:
8 grote roodschillige aardappelen
halve pot mayonaisse
wat citroensap
2 theelepels mosterd
4 tenen knoflook, geperst

Bereidingswijze:
Was de aardappelen maar schil ze niet.
Indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden.
Breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken.
Draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten)
Trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.
Meng de mayonaise met wat citroensap, mosterd en de geperste knoflook en breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier de aardappelen doorheen.
Laat dit een tijdje op kamertemperatuur staan zodat de mayo een beetje in de aardappelen kan trekken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:13:41 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 21 oktober 2007 @ 20:04:40 #23
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54075949
gevulde eieren met zalm
motorbloempje

IngrediŽnten:
10 eieren
mayonaise naar smaak
ui
1 teentje knoflook
½ pakje gerookte zalm
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Pel ze en snijd ze in de lengterichting door.
Haal de dooier eruit en doe deze in een kom.
Snijd de ui en pers de knoflook en snijd ¾ van de zalm in kleine stukjes.
Doe dit bij de eierdooiers en doe er een paar lepels mayonaise bij.
Pureer met een staafmixer of blender dit tot een glad geheel.
Op smaak brengen met wat zout en peper.
Met een spuitzak (of een boterhamzakje met een klein afgeknipt puntje ) het eiwit weer vullen en de eieren op een schaal leggen.
Garneren met een klein stukje zalm.

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:14:08 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zondag 11 november 2007 @ 18:30:55 #24
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_54531994
Sperziebonen ŗ la bonne femme
Sjeen

IngrediŽnten:

375 gram sperzieboontjes
75 gram spekblokjes
1 of 2 eieren
2 fijngesnipperde sjalotjes
1 eetlepel citroensap
1,5 eetlepels witte wijnazijn
1,5 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel fijne dijonmosterd
1 1/2 eetlepel mayonaise
1/2 theelepel rode tabasco.

Bereidingswijze:
Kook de boontjes onafgedekt in lichtgezouten water beetgaar.
Giet af en halveer ze zonodig.
Bak intussen de spekblokjes in eigen vet krokant en goudbruin, laat uitlekken op dubbel keukenpapier.
Kook de eieren halfhard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn.
Meng de boontjes, spek, sjalotten en ei.
Klop citroensap, azijn, olijfolie, mosterd, mayonaise en tabasco tot een saus en schep door de boontjes. Serveer direct.

Tip:
Ook lekker lauw: laat dan 15 minuten intrekken.

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:15:21 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Moderator zaterdag 19 januari 2008 @ 19:08:06 #25
112545 crew  Muck
Meine Sprache: International
pi_56159993
Pastinaak-aardappel puree
Innocence

Ingredienten:
3 grote aardappels
4 pastinaken
1 teentje knoflook
1 bosuitje
50 gr winterpostelein
200 ml melk
3 el olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
Snijd de knoflook fijn en breng alles in een ruime pan met water aan de kook.
Giet na 30 minuten (of tot alles gaar is) af en bewaar het kookwater.
Voeg melk en olijfolie toe en gebruik mixer om een puree te maken.
Wanneer deze te droog is, een beetje van het kookvocht erbij gieten.
Voeg naar smaak zout (veel!) en peper toe.
Snijdt het bosuitje en de winterpostelein fijn en strooi over de puree.

Tip:
Erg lekker met zalm of lam!

[ Bericht 4% gewijzigd door Muck op 25-02-2008 16:18:24 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')