FOK!forum / School & Studie / SES FAQ - Zie hier voor de regels vóórdat je een (enquête)topic opent
eer-ikvrijdag 5 oktober 2007 @ 18:48
Welkom in SES (School&Studie).
Je kunt hier dus alles kwijt over jouw school, opleiding, universiteit, studie, ga zo maar door.

Om alles goed te laten lopen zijn er een paar regeltjes
We hebben de policy die overal van toepassing is, en natuurlijk de specifieke subforumregels.

Enquêtes, interviews, etc.
Zie dit topic. Kern van het verhaal:

• NIET alle enquêtes horen in SES (een enquête over handtassen kan bijvoorbeeld beter in LIF, een enquête over auto's in PTA)

• Stel je even netjes voor, en vertel wat over je onderzoek. Dump niet alleen je link met 'even invullen graag, bedankt'.

• Onderhoud je topic: beantwoord vragen en reageer op kritiek, hoe onvriendelijk gemeld soms ook. Enquêtelink dumpen en vervolgens 't hazenpad kiezen is garantie voor een slotje.

HBO/WO bash
De laatste tijd weer veelvuldig aanwezig, en niet gewaardeerd door de topic openers en de lezers van deze topics. Deze opmerkingen zijn voornamelijk als troll bedoeld, en vinden wij note- en banwaardig. Overigens vallen hier ook andere onderwerpen van trollen onder

Fraude
Op FOK! en dus ook in School en Studie is het faciliteren van en het plegen van fraude zelf niet toegestaan. Het is dus verboden om (in)complete of delen van werkstukken/essays/scripties/etc. aan te bieden of te verkopen via FOK!. Ook het vragen om bovengenoemde met als doel dit in te leveren als eigen werk wordt niet toegestaan. Topics en posts met bovengenoemde strekking zullen dan ook geleegd en gesloten worden.

Centrale topics
Onderaan het subforumoverzicht staan aantal studie en uni/hogeschool topics. Dit is een mengeling van een aantal vragen over de studie/instelling en een slowchat topic. Zo nu en dan gaan er meer topics centraal, dit is om wildgroei van losse topics te voorkomen.

Er zijn ook meerdere centrale topics voor huiswerkvragen. Als ze over een bètavak gaan kun je ze stellen in SES / [Bèta overig] Huiswerk- en vragentopic en als het over wiskunde specifiek gaat in SES / [Bèta wiskunde] Huiswerk- en vragentopic. Ook is er bijvoorbeeld een SPSS topic. Gebruik de zoekfunctie voor het vinden van meer topics die wellicht wat ouder zijn!

Huiswerkvragen in een nieuw/apart topic?
De overige huiswerkreeksen (gamma, alfa) waren geen groot succes en zijn dus opgeheven. Wil je wel iets vragen aan FOK! aangaande deze vakken, dan is het toegestaan een topic hierover te openen. Zorg dan wel dat je duidelijk de opgave vermeldt, je eigen oplossing/gedachten hierover post en vervolgens aangeeft waar je op vast loopt. FOK! is geen antwoordenboek of huiswerkmaakmachine. Topics waar geen moeite in is gestoken zullen dan ook gesloten worden.
Plaats ook geen topics in de trant van 'Verzin hier een onderwerp voor mijn spreekbeurt/profielwerkstuk/essay/scriptie'. Via de zoekfunctie, Google, Google Scholar of Scholieren.com is genoeg inspiratie op te doen. Mocht je er écht niet uitkomen, kijk dan in dit topic: SES / Van profielwerkstuk tot spreekbeurt van begin tot eind: tips & tricks. Echter wordt ook hier verwacht dat je wat moeite steekt in je vraagstelling.

quote:
Hoe het WEL werkt.

1. Topicstarter heeft een probleem met huiswerk
2. Topicstarter probeert zelf eruit te komen, of op z'n minst zover mogelijk
3. Topicstarter heeft wat hulp nodig, dus opent een topic op FOK!
4. In dat topic voorziet de topicstarter de lezers van de informatie over de vraag en vooral ook wat hij zelf al had bedacht.
5. Andere posters zien dat de topicstarter wel z'n best heeft gedaan en zijn (eerder) geneigd om te helpen/de topicstarter de goede kant op te sturen.
6. de topicstarter leert er nog wat van.

Hoe het NIET werkt:

1. Topicstarter heeft geen zin in huiswerk
2. Topicstarter komt vraag tegen waar hij nog minder zin in heeft.
3. Topicstarter opent topic met daarin de vraag en verwacht dat mensen die voor hem gaan beantwoorden.
4. Posters denken: screw you! Doe lekker zelf moeite!
5. Een enkele poster schrijft iets in de richting van een antwoord op
6. Topicstarter neemt dat maar over en leert niets.
Slowchatten
Met de ingang van de nieuwe indeling van centrale topics geldt dat we liever niet hebben dat je daar gaat zitten slowchatten. Een beetje gezelligheid is natuurlijk nooit weg, maar blijf alsjeblieft wel een beetje ontopic.
Voor het betere slowchatwerk kun je terecht in de centrale slowchat, die over het algemeen wel bovenin de topiclijst zweeft.

Kamer zoeken
Topics over het zoeken naar een kamer liepen hier in het verleden erg slecht, en daarom is besloten om daarmee in dit subforum te stoppen. Daarvoor kun je wel naar V&A, waar een [Centraal] Woonruimte gezocht/aangeboden! topic te vinden is.

Wie zijn hier de moderators?
School en Studie heeft 3 moderators, te weten Lyrebird, Reya en sneakydesert. Stuur een PM-bericht naar ze voor een vraag.

Het gebruik van topicreports bij onenigheden of andere dingen wordt zeer gewaardeerd. (hier een uitleg)
En we hebben een feedback voor overige dingen, het maakt niet uit dat het maar een klein vraagje is.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lyrebird op 13-06-2016 06:23:00 ]
yvonnewoensdag 26 maart 2014 @ 13:15
FOK! wordt met enige regelmaat overspoeld door enquêtes, oproepen en onderzoeken. We snappen dat FOK! een goede doelgroep is voor een hoop onderzoeken maar daarom verwachten we wel dat er moeite voor een enquête gedaan wordt.

• Stop wat moeite in je enquete.
• Goede inhoudelijke vragen in leesbaar taalgebruik.
• Hou het bij één topic.
• Enquêtes met een al dan niet verkapt commercieel doel zijn niet toegestaan.
• Waardebonnen of prijzen verloten onder de inzendingen ook niet.

Als laatste punt verwachten we dat de enquêtemaker blijft reageren in het topic om eventuele vragen en opmerkingen te beantwoorden.

Als er aan een of meer van bovenstaande punten niet voldaan wordt dan is de kans groot dat het topic door een moderator wordt gesloten.

Users kunnen deze knop gebruiken warnbig.png om de mods ergens op te wijzen, ga niet reageren in het topic zelf.

Het beste blijft: even mailen met forum(at)fok.nl
Dan kunnen wij er naar kijken en kan de enquête met onze toestemming geplaatst worden.
Dat scheelt een hoop ergernis bij user en plaatser.