abonnement Unibet Coolblue
  Admin maandag 23 februari 2004 @ 02:29:15 #1
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_17331098
FOK! draait vanaf nu niet meer op het oude vertrouwde topix. Ruim 3 jaar lang is dat forumpakket bijna exclusief voor FOK! ontwikkeld door Android, en daar mogen we Arjen en Jorma best dankbaar voor zijn. Nu zijn we echter overgestapt, en wordt het voor iedereen even wennen. Replique is NIET hetzelfde als Topix, maar bevat wel erg veel overeenkomsten.

Wat is Replique?
Replique is, naast moeilijk om te typen, de naam van de forumsoftware waar je nu tegenaan zit te kijken. Het is in eerste instantie extern en niet voor FOK! ontwikkeld, totdat duidelijk werd dat FOK! nieuwe forumsoftware nodig ging hebben. Vanaf dat punt zijn de werkzaamheden meer toegespitst op gebruik op FOK!. Replique is dus, eigenlijk net als topix, externe software, maar voorlopig is FOK! de enige gebruiker.

Replique, of RDE in het kort, is niet af. Het is zover doorontwikkeld dat het op een, volgens ons, voor FOK! acceptabel, niveau is gekomen, maar bedenk wel dat topix vele malen verder doorontwikkeld is. Aan topix wordt al sinds 2000 gewerkt, aan Replique pas sinds begin vorig jaar.

De overstap zal voordelen hebben, maar ook nadelen. En helaas is de laatste groep absoluut oververtegenwoordigd. In deze tekst proberen we je een gids te geven in de veranderingen, en je begrip te vragen voor de situatie.

Wat ga ik ervan merken?
Veel. Als eerste zul je bugs gaan tegenkomen, daarna zul je features gaan missen (of andersom), en daarna zie je features die je op FOK! nog niet kende.

Regel 1: dat je bugs gaat tegenkomen, en dat het je gaat irriteren, is onoverkomelijk. Het is niet anders.

En het gaat zeker eeuwen duren voordat er een update komt?
Nee, als het ff kan niet. We proberen de komende tijd zoveel mogelijk alle bugs en feature requests te ordenen op belangrijkheid en inbouwgemak. Het dan gevormde lijstje gaan we af om het forum naar jullie wensen te verbeteren. Natuurlijk is niet alles even makkelijk te verhelpen, dus uitspraken over "hoe lang nog tot de update" zullen zeker in het begin moeilijk zijn om te doen.

Waar meld ik bugs? Waar klaag ik?
Klagen heeft weinig zin, tenzij wij er wat aan hebben. In het laatste geval heet het een bugreport en die mag je het speciale bugforum doen. Daar zullen alle bugs verzameld worden, en in een eigen administratie genoteerd worden. Lees asjeblieft daar goed de FAQ, want daarmee help je ons en indirect dus jezelf alleen maar meer. Hoe meer bugs je meldt, hoe beter, en een bug kan beter twintig keer gemeld worden dan helemaal niet, dus knock yourself out. Ook geldt: hoe uitgebreider, hoe beter. Geef alle info die je hebt, zodat de bug beter te verhelpen is.

Goed, nog een keer: wat ga ik er nou van merken?
Het overzicht dat je nu krijgt is niet af, maar het geeft een beeld van de bugs en missing features die bij ons bekend zijn, en laat zien wat je als nieuw kunt verwachten.

Wat zat er wel in topix, maar niet in Replique?
- een (goede) zoekfunctie. RDE is zover nog niet, helaas
- topic zien in reageervenster. deze functie is in de huidige opzet te vertragend voor de server en is daarom niet beschikbaar
- replique is waarschijnlijk op enkele punten wat trager, want een loadtest op 80.000 users heeft het nog niet gehad

Wat zat in topix, ook in Replique, maar werkt nog niet okay?
- UBB codes, nu SML genoemd (Simple Markup Language}. Wat er niet okay werkt is dat niet alle tags die je kent, ook werken. Bijkomstigheid is echter dat er ook weer andere (nieuwe) tags in zitten die je nog niet kende.

Wat is er beter in Replique dan in topix?
- upload-icons: via een aparte pagina kun je je usericons beheren. Nieuw is dat je er meer dan tien kwijtkunt, tenzij je al je ruimte al verbruikt hebt. Per ongeluk verwijderen van icons tijdens een profiel-edit is er niet meer bij.

Wat heeft Replique dat topix niet had?
- bookmarks: sla een topic in je eigen bookmarks op, om het later weer terug te vinden
- indeling forumindex: haal, net als bij de AT, fora die je niet bevallen weg uit de index
- behouden posts-na-slotje: als een topic gesloten wordt, vlak voordat je in het reageervenster op "Invoeren" drukt, krijg je de sluitmelding, mét de post die je had willen plaatsen eronder. Zo raak je je posts tenminste niet kwijt.
- mededelingen op de forumindex: belangrijke MED-topics kunnen vanaf nu vermeld worden op de forumindex
- uitgebreid systeem voor FAQs: de FAQ is niet langer één grote onhandelbare lap tekst, maar een informatiesysteem waarbij elke vraag, met het antwoord, een eigen entiteit is. Dit maakt het linken naar vragen makkelijker, en houdt de mogelijkheid voor een zoeksysteem open.
- topicreports: zie je iets in een topic wat je niet bevalt? geef het aan de moderator door, door middel van een report
- posticons editten: per ongeluk de verkeerde aangeklikt? Dan pas je 'm toch gewoon even aan? (hier zitten nog bugs in bij het previewen, maar dat halen we er nog wel uit)
- klikbare smileys: in het reageervenster kun je je smileys gewoon aanklikken om ze in je post te plaatsen
- QuickReply: onder elk topic hangt, mits je daar de rechten voor hebt, een klein reageervenster om snel een reactie te kunnen plaatsen
- berichtschermen overslaan: mededelingen als "je bericht is geplaatst, we sturen je naar het topic" wéét je na een tijdje wel. Daarom kun je zelf aangeven dat je die gewoon niet meer wilt zien, en dat je meteen naar het volgende scherm wilt.

Hoe zit het met al die topix-feature-requests?
Die staan nog netjes op onze lijstjes, en omdat het verzoeken van FOK!kers voor FOK! zijn, zullen we die zeker ook doornemen en waar mogelijk gebruiken. Zodra we door de beginfase heen zijn, hopen we je ook een publieke ToDo te kunnen geven, zodat je weet wat je wanneer kunt verwachten.

En wanneer kunnen we dat lijstje zien?
Geen idee. We willen eerst Replique op de rails krijgen, en daarna gaan we plannen voor de lange termijn. We'll let you know.

Waar is de oude layout?
Veilig opgeslagen, en die gaan we geschikt maken voor gebruik in Replique. De reden dat-ie niet nu al beschikaar is, is simpel: de manier waarom layouts worden verwerkt verschilt met topix. Daarnaast willen we de nieuwe opties er ook in werkend hebben, en dat kost tijd. Maak je dus geen zorgen, je kunt over een tijdje gewoon die oude donkere layout kiezen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 23 februari 2004 @ 03:20:23 #2
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_17331724
Over privefora

Op FOK!forum zijn er nogal wat privefora, zoals bijvoorbeeld de fora waar de crew in overlegt. Niet iedereen heeft echter al toegang tot dezelfde fora als voor de upgrade.

Crewleden die fora missen kunnen het morgen overdag via de IRC kanalen vragen, de anderen gaan we uit ons hoofd doen, maar een mailtje naar de admins is ook prima.

Einde mededeling.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 23 februari 2004 @ 03:48:37 #3
1 crew  Danny
Ik mis m'n grote vriend..
pi_17332002
Over privefora deel 2

Mensen die toegang hadden tot de kelder en dat nu niet meer hebben, ook graag even via mail naar de admins of mijzelf direct. In de komende dagen gaan we dat allemaal rondmaken.
- Oh hi Mark!
- Cool... Cool, cool, cool.
Jayden, Ik mis mijn grote vriend...
Zie wat ik kijk: trakt.tv
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')