abonnement Unibet Coolblue
pi_61495191
nog even voor lois, een webshop vol taart(jes)-decoraties:

speurtocht lijkt me ook superleuk, deden we vroeger thuis ook vaak.
  dinsdag 9 september 2008 @ 20:50:07 #152
11682 Moonah
Jolie femme
pi_61508995
Ik zag snoepjesmemory in het fototopic! Wat een leuk idee!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  Jubileum moderator dinsdag 9 september 2008 @ 21:15:37 #153
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_61509748
Tnx Bix, ik ga zoeken in de supermarkt, iets nu nog bestellen voor zaterdag lijkt mij te last minute.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_61512063
moonah, ja met de gewonnen snoepjes konden ze hun 'meeneemzakje' vullen . uit de pinata kwam ook nog genoeg leuks & lekkers, ter compensatie voor de niet zo handige memory-spelers. tips:

  • realiseer je als je bij de Jamin in die bakken snoepjes aan 't uitzoeken bent dat 't aantal sóórten snoepjes niet gelijk is aan het aantal bekertjes. (ik bleef maar denken: "hmm, dit is nog niet zo heel veel, laat ik er nog maar wat bij kiezen..." maar goed, je moet dus wel even vermenigvuldigen met 2 dus we hadden bijna 50 bekertjes hier... daardoor werd 't wat moeilijk en iets te lang. maar lol hebben ze wel gehad, en zo had wel iedereen wat gewonnen.
  • kartonnen bekertjes zijn geschikter dan plastic bekertjes, want daar schijnt 't toch een beetje doorheen.
  • neem geen dropsleutels of ander 'lang' snoepgoed, dat past niet onder zo'n bekertje!

    [ Bericht 64% gewijzigd door bixister op 09-09-2008 23:02:58 ]
  • pi_61512680
    lois, je kunt natuurlijk ook nog bij 't broodbeleg allerlei bruikbaars vinden voor de versiering. hier vonden ze 't wel heel leuk dat we behalve al die strooiseltjes ook figuurtjes erbij hadden. van dr. Oetker, uit de supermarkt, hadden we zowel een doosje 'dieren'figuurtjes als 'prinsessen'figuurtjes meegenomen. (bevatten elk 12 stuks).
    pi_61513267
    Wat een leuk feestje had Piet bixister.
    En voor een lijst met spelletjes hou ik me altijd aanbevolen
    die pinata was ook gaaf zeg ( www.pinata.nl was het he?)

    Met Sven's verjaardag had ik een speurtocht hiervandaan: www.speurtochten.nl

    dit is meteen een tvp met tips
    Hier had uw advertentie kunnen staan :P
    pi_61513729
    Wat een leuk feestje bix! Ik heb er echt zin in, over 3 jaar mag ik ook.
    "wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
    Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
    *OUD heilige*
    pi_61514228
    hehe, eindelijk even tijd: hier dan de onderdelen van piets (5 jaar-)feestje op een rij:

  • ballonnenprikken + kadootjes uitpakken. Piet mocht telkens een ballon laten knallen (met een cocktailprikkertje), waar we briefjes met namen van de kinderen in hadden gestopt. het kind met de naam die uit de geknalde ballon viel mocht dan een kadootje geven.
  • taartjes versieren & opeten (+ limonade met een mooi rietje). + zingen voor de jarige natuurlijk.
  • tik-tik-tik wie ben ik? je zit in een kring, één kind moet in 't midden gaan zitten, handen voor de ogen. iemand uit de kring staat (zo stilletjes mogelijk) op, en tikt op de rug van kind-in-midden, en zegt met een zo verdraaid mogelijke stem "tik tik tik wie ben ik??". kind raadt, en vervolgens neemt de tikker de middenplaats in. etc. tip: doe als ouders ook mee, en dan expres verkeerd raden natuurlijk, hilariteit gegarandeerd. ik dacht van te voren dat ze dit spel misschien te kinderachtig zouden vinden maar het kwam gedurende de hele middag terug, ze hadden er erg veel lol mee.
  • verkleden, en natuurlijk tijd voor 't bijbehorende 'gek doen'
  • een groepsfoto maken
  • proef-spel: eierdopjes (of andere kleine bakjes uiteraard) vullen met suiker, ketchup, pindakaas, appelmoes, appelstroop, hagelslag, jam, etc. om de beurt kregen ze een blinddoek om en mochten ze 3 smaken raden. vonden ze heel spannend!
  • foto-lijstje versieren (bij de hema hebben ze leuke 'diamantjes' en houten stickers. ik heb op 't laatste nippertje nog wat zakjes glimletters -helaas niet zelfklevend dus je hebt er lijm bij nodig- erbij gekocht, en dat was ook een succes; bijna iedereen wilde daar ook graag z'n naam mee maken).
  • kegelen.
  • chips-dobbelspel : als je zes gooit, mag je onbeperkt chips eten. maar wel pas nadat je een muts op gedaan hebt, sjaal om, en een gekke bril op. (de handschoenen hebben we bij nader inzien achterwege gelaten, zo'n gedoe). en TOT de volgende zes gooit natuurlijk, dan mag díe persoon alle attributen aan / op zetten en chips eten. vonden ze maar zozo, ze hadden zo'n zin in chips dat ze 't niet leuk vonden om te moeten wachten tot ze een keer 6 gooiden. maar 't levert wel grappige foto's op.
  • snoepjesmemory. neem tig kartonnen bekertjes, en veel verschillende snoepjes, van elke soort 2. om de beurt mag iedereen er 2 omdraaien. bij 2 dezelfde snoepjes zijn die voor jou.
  • tijd ingelast voor even buiten spelen, ondertussen patat gebakken en de groepsfoto geprint + in de lijstjes gedaan.
  • patat, met daarbij (door piet zelfgemaakte) worstebroodjes. (je ziet anna op de foto d'r handen voor haar ogen doen omdat ze graag wil dat iemand 'tiktiktik-wiebenik?' bij haar doet )
  • afsluitend: piñata -> om de beurt lintjes trekken: slechts 1 lintje opent het geheime klepje waardoor de vulling eruit komt (kleine grabbelton-achtige kadootjes, wat verpakte snoepjes, en vooral heel veel confetti...)
    -> gewonnen snoep/speeltjes in de 'meeneemzakjes'. ze wilden ook graag confetti mee! sommigen stopten hun zakje juist daar mee vol. )
    tot slot: naar huis brengen. fotolijstjes (incl. foto) + zakjes mee.

    [ Bericht 0% gewijzigd door bixister op 10-09-2008 10:01:38 ]
  • pi_61517699
    Bix wat een leuk feestje zeg! Echt zo'n feestje als waar je als kind vroeger zelf op hoopte
    pi_61517911
    Bix, wat klinkt jouw feestje leuk! Mag ik volgend jaar ook komen?

    Nee maar serieus, het is een heel werk om thuis een feestje te organiseren, maar de kinderen vinden het vaak net zo leuk of zelfs leuker dan van die dure buiten de deur partijtjes.

    In groep 7 hadden wij ook een feestje thuis voor Priscil. Daar werd de rest van het jaar nog over gepraat dat het zo gezellig was, met zovel leuke spelletjes.
    I am unconditionally and irrevocably in love with him.
    I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
    pi_61518063
    er waren een paar kinderen die aan sommige dingen niet mee wilden doen, maar het fijne is dat dat dan ook helemaal niet hoeft. 1 meisje wilde niet verkleden, 1 jongen wilde geen foto-lijstje versieren. prima, die gingen lekker even in de tuin spelen of iets anders doen, geen probleem. G heeft zijn lijstje even voor 'm versierd, overigens. anders was 't toch wat kaal. G zorgde sowieso voor de nodige grappen tussendoor, die de feestvreugde flink verhoogden. er was 1 meisje dat licht autistisch is, en doorgaans ook extreem verlegen/stil. zelfs zij kwam helemaal los doordat ze zo vreselijk moest lachen om G.
      woensdag 10 september 2008 @ 18:52:15 #162
    115121 Arizona
    The Grand Canyon State
    pi_61530270
    Bix, wat een leuke dingen hebben jullie gedaan op Piet's feestje!
    Hoelang duurde het feestje? Want het lijken mij nog best veel activiteiten, of viel dat in de praktijk mee?
    I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
    I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
    For you and I
    pi_61631157
    oh sorry Malo, ik zie je vraag nu pas. het feestje duurde van 14.30u tot 18.30u. het was inderdaad een nogal vol programma, we hebben zelfs een paar dingen gaandeweg nog geschrapt .
      maandag 15 september 2008 @ 19:42:24 #164
    115121 Arizona
    The Grand Canyon State
    pi_61654290
    Geeft niks Bixister, het is een forum, geen chatprogramma

    Ik heb mooi wat ideetjes uit jouw lijstje genoteerd voor F's feestje (dat is pas in april maar goede ideeën kun je niet vroeg genoeg verzamelen ) .
    I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
    I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
    For you and I
    pi_61655372
    quote:
    Op dinsdag 9 september 2008 11:48 schreef sjak het volgende:

    [..]

    Ik ook! Graag tips voor de toekomst van mijn kinderen Ze zullen gaan puzzelen en speuren hier. Ik heb laatst zelfs al een prachtige plek in de duinen gevonden waar een van de tochten gaat eindigen, daar kunnen ze dan gaan zaklopen/koekhappen etc. Ik heb er nu al zin in terwijl het zeker nog een jaar of 3 zal duren voor we zo'n feestje kunnen geven

    En voor volwassenen? Hoezo? Wel leuk!
    Haai

    Ik heb op campings in Frankrijk gewerkt als kinder-animatrice en wat wij vaak deden was bijvoorbeeld een "...-dag". Dit kan dus eigenlijk met alles op de puntjes. Voorbeeldje:

    Piratendag (doelgroep 6 tot 10 ofzo)
    - beginnen de dag met iets creatiefs, meisjes mogen een mooie piratenprinsessen ketting maken en jongens hun eigen hoed versieren. Hoed alvast van zwart karton uitknippen en dan witte wasco of gewone schoolbordkrijtjes neerleggen waarmee ze bijvoorbeeld doodshoofden kunnen tekenen, ooglapje erbij en klaar is piet piraat. voor de dames, van die grote buisjes pasta, verven met plakkaatverf even laten drogen en aan een koord rijgen en omdoen. (voor een indianen-dag denk dan aan verentooien en kettingen ofzoiets, enz.)
    - daarna moeten ze op schatzoektocht, maak van tevoren een schatkaart van een a4tje voor ieder kind (delen willen ze niet altijd ) eerst uittekenen en verschillende belangrijke "punten" met aanwijzingen (zie onder) aangeven, daarna met een aansteker even de randjes omvlammen en kopje thee eroverheen gooien voor het mooie donkere effect.
    - op zoek naar punt 1, hier kunnen ze een aanwijzing vinden voor bij hun eind-zoektocht; zet hier iemand neer, bijvoorbeeld je man, liefst verkleed, die de kinderen leert hoe ze een piratengroet moeten brengen. Verzin iets leuks. Ahoy matey ofzo als ze dat allemaal gedaan hebben krijgen ze de aanwijzing. Deze aanwijzingen kunnen zoiets zijn als "de schat zit onder de grond" of juist in een boom, of "zoek uiteindelijk naar iets blauws". Zodat het zoeken naar de schat soepel verloopt.
    - op zoek naar punt 2, een echte piraat kan natuurlijk zwaardvechten, dus hier staat iemand die ze stuk voor stuk moeten verslaan (graag na een slag of 2 neergaan, dat houdt het leuk en snel ), daarna krijgen ze aanwijzing twee.
    Zo kun je nog meer dingen tussendoor verzinnen, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Wij leerden ze vaak ook nog een piratendansje bijvoorbeeld, waarbij ze dan een hupsje in het rond maken op 1 been bijvoorbeeld, dat soort dingen. En weer een clue erbij. Uiteindelijk komen ze bij de kapitein uit die moeten ze dan de piraten groet brengen, hun dansje laten zien en bijvoorbeeld nog een geheim wachtwoord in zijn oor fluisteren wat ze onderweg geleerd hebben. Als ze dat allemaal gehad hebben komen ze bij de uiteindelijke plek waar de "schat" zich bevindt en moeten ze met behulp van de clues gaan zoeken tot ze de schat hebben gevonden(snoep ofzo of kleine kadootjes voor de kindjes).

    Waarschijnlijk ben je hier al wel een paar uur zoet mee maar mocht het nog niet genoeg zijn dan kun je altijd nog schminken of iets dergelijks
    Wellicht wat arbeids-intensief maar o zo leuk zo, vooral bij de iets kleinere kindjes, die vinden het zo spannend
    Zomerkind <3 & Winterkind <3
    Polkadotflying
    Want zo is het ook!
    初戀的香味就這樣被我們尋回
      donderdag 5 maart 2009 @ 16:26:43 #166
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_66732350
    *kick*

    Morgen is het zo ver.. We nemen 5 kinderen mee uit school en gaan we via een omweg met speurtocht naar huis. Thuisgekomen even gaat het vuur onder de pannen en worden er pannenkoeken gebakken en patatjes. (iemand nog meer pannenkoekversiering dan stroop en poedersuiker?). Na het eten kadootjes met de 'ballonmethode'' .. tasjes kleuren.. snoepjes-memory.. Cakejes versieren willen we ook nog doen tegen 3'en. En dan lopend iedereen naar huis brengen (allemaal in de buurt).
    11.30 school uit en rond 15.30 is het wel weer mooi geweest.
    Heb het chips-dobbelen ook nog staan.. mochten ze zich nog vervelen ofzo ..

    Iemand nog gouden boodschappentips? (moet vanavond nog de laatste dingen halen. Cakejes-versiering heb ik al genoeg in huis iig en snoepjes voor de memory ook met kartonnen bekers).

    Saskia is er helemaal vol van iig
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
      FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 5 maart 2009 @ 16:28:22 #167
    68600 crew  Ynske
    Bedankt voor de zon...
    pi_66732423
    jam, chocosaus, rietsuiker, hagelslag, fruitjes uit blik voor op de pannenkoek
    Today is life -
    the only life you are sure of. Make the most of today.

    Dale Carnegie
      donderdag 5 maart 2009 @ 16:39:20 #168
    35189 Troel
    scherp en bot
    pi_66732862
    appelmoes, appelstroop, basterdsuiker

    En wat ook altijd leuk is van te voren wat leuke "bekende figuren" uitprinten op karton en uitknippen zodat ze die vorm op hun pannenkoek kunnen doen.
    troel (de ~ (v.), ~en)
    1 [inf.] vrouw of meisje
    2 trut
      donderdag 5 maart 2009 @ 16:52:57 #169
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_66733326
    vruchtjes vind ik wel een goede!
    en vormpjes maken.. eens even kijken of ik zo creatief ben dat er iets als een 'mal' gemaakt kan worden.. Waarschijnlijk gaat dat er gewoon uitzien als een papier met een onbestemd gat er in

    de rest van de dingen heb ik wel in huis
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
      Licht Ontvlambaar donderdag 5 maart 2009 @ 16:56:51 #170
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_66733474
    Slagroom en hagelslag
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      donderdag 5 maart 2009 @ 17:19:44 #171
    3011 E.T.
    hormonaal stuiterballetje
    pi_66734300
    dr staan 3 bussen slagroom op m'n lijstje.. moet genoeg zijn toch
    I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
      donderdag 5 maart 2009 @ 17:19:53 #172
    115121 Arizona
    The Grand Canyon State
    pi_66734309
    Chocopasta kan ook goed op pannekoeken, en bananen .
    I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
    I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
    For you and I
    pi_66735607
    En voor de kindjes die ook van hartig houden op de pannekoek....

    *plakjes jonge kaas
    *mini knakworstjes (over de lengte door de helft gesneden)
    of
    *een prutje met blokjes appel en kaneel en wat suiker

    Veel plezier morgen E.T.
    "I'm not expecting to grow flowers in a desert, but i can live and breathe and see the sun in wintertime"
    https://www.youtube.com/watch?v=jbhtJh1LXHQRoll
    pi_66738131
    Net een kinderfeestje gedaan: mijn eerste!! Ook een vijfjarige, en ik had vijf kindjes uitgenodigd en eht twee uur laten duren. Ik had zelf de tafelschikking gedaan (dan kun je de kindertjes zelf strategisch plaatsen, zo had ik een heel verlgen kindje, die zet ik niet naast het drukste kindje van de groep). Feesteleijke bordjes met daarop een masker (maakt geen herrie, ze kunnen het meenemen naar huis en het ziet er leuk uit) met hun naam er op. Meteen maar het cadeauverstoppen gedaan (dat vond mijn kind het spannendst)..
    Toen cake met vijf kaarsjes er op: eerst heeeeel hard lang-zal-ze-leven zingen, dan heeeel zachtjes (voor de muisjes) en dan allemaal de kaarsjes uitblazen, en dan een eigen plak versieren en eten.
    Daarna lekker vrij spelen, wij liedjes gezongen met een gitaar erbij. Je hebt liedjes waarbij je de namen vna de kindern in kunt verwerken.
    Toen spelletjes: grabbelton (met shittige wibracadeautjes...wibra, action, ze hebben geweldige spullen!!), stoelendans, twister en toen kregen ze een medaille.
    Daarna een knutselactiviteit en daarna weer lekker spelen met muziek aan en chipjes. Klaaaarrrrrrr!! Om mee te nemen een zakje met wat wibra-kleine cadeautjes.
    Het was echt, echt een topfeest. Ik ben heel erg uitgegaan van wat mijn kind leuk zou vinden en waar die ana toe was en daardoro werd eht een heel geslaagd feest.

    [ Bericht 8% gewijzigd door trulleke op 05-03-2009 19:27:30 (was wat vergeten..) ]
      donderdag 5 maart 2009 @ 19:29:05 #175
    1762 YPPY
    Yppiaans
    pi_66738604
    quote:
    Op donderdag 5 maart 2009 16:52 schreef E.T. het volgende:
    vruchtjes vind ik wel een goede!
    en vormpjes maken.. eens even kijken of ik zo creatief ben dat er iets als een 'mal' gemaakt kan worden.. Waarschijnlijk gaat dat er gewoon uitzien als een papier met een onbestemd gat er in

    de rest van de dingen heb ik wel in huis
    Heb je geen koekjes-bak-vormpjes of kleivormpjes (even wassen?) met een lepeltje kunnen ze daar hagelsag of poedersuiker in scheppen. Je kunt ook snoeppapier halen, laat je ze gewoon zelf vormpjes knippen. Of je laat ze een kommetje of schoteltje op de pannenkoek leggen, iets eroverheen gooien en het er daarna weer afhalen. Heb je een heel mooi rondje.
    "wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
    Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
    *OUD heilige*
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')