abonnement Unibet Coolblue
pi_53640945
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 14:02 schreef E.T. het volgende:
ik zeg alleen dat ik 50 euro te veel vind.. en ik heb het alleen over het EIGEN feestje daarna.

De rest heb ik het nooit over gehad in die drie regels
De rest haal ik erbij, dat is een vergelijking...

Maar reken eens een thuisfeestje uit, leuk thema feestje, ik noem maar wat winx club ofzo, je moet allerlei spulletjes hebben in het thema, dingen om ze te vermaken, taart, snoep, eten, drinken, kost ook wat hoor, zit je ook al snel op 25 euro pk.
Heb je 6 kids ofzo uitgenodigt, is het om en nabij dezelfde prijs als mijn feestje.
4 kids meenemen naar de dierentuin kost ook een bak geld, komt ook niet echt veel goedkoper uit.

Vond het gewoon een nogal erg zure opmerking in een verder erg enthousiaste topic, waarin alle ideeen vriendelijk en enthousiast behandeld worden.

Het gaat namelijk niet om het geld, dat is onzin allemaal in mijn ogen, het gaat om de lol die ze gehad hebben, dan is het erg zuur als iemand daar zo over doet.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_53641203
nou ik schrok eerlijk gezegd ook van dat bedrag hoor ero, en als er dan maar 2 kindjes meekunnen lijkt het mij z'n doel een beetje voorbij schieten (tenzij je kind ook liefst maar 2 kindjes uit wilde nodigen uiteraard). maar ieder moet 't natuurlijk voor zich weten, en als jullie er zo van genoten hebben is 't vast de moeite waard geweest.
pi_53641862
Kind heeft er zelf voor gekozen uit meerdere feest ideeen, hij vond het helemaal niet erg dat er maar 2 meekonden.

Volgend jaar gaan we waarschijnlijk karten(heeft hij het al over gehad, maar we moeten maar zien of dat blijft, het is nog een heel jaar, meningen kunnen snel veranderen), of paintball, heeft hij het ook over gehad.

Ook geen goedkope feestjes, misschien zelfs uiteindelijk wel duurder als dit, zeker als ik er meer meeneem, maar dat boeit me weinig, als ik het kan lijen wordt het iets te geks, daar zorg ik altijd voor.

Monsterjam is gewoon een heel bijzonder iets, is niet iets dat je vaak kan doen, hij heeft maanden er naar toe geleefd, op jetix de stukken erover, de mails waarin de wagens werden voorgesteld en elke keer al helemaal glunderen van ja daar ga ik heen met vriendjes!
Voor de kids die meegingen was het een iets dat ze maar 1 keer in hun leven doen naar alle waarschijnlijkheid, die waren er al net zo dol over als mijn zoontje zelf, alles erop en eraan, slecht geslapen, doodnerveus, zingend en lolmakend in de auto, grote ogen bij de pittparty waar ze zo dicht bij de wagens konden komen en handtekeningen kregen van de rijders van de trucks en de freestyle motercrossers, drago de dragon zien, een of andere omgebouwde werkwagen als draak, met vuur en alles erbij die een auto opat, kinderen moesten hem weggillen omdat hij anders de monstertrucks zou gaan opeten, superspannend dus!

Dan de race, het freestylen van de crossers die alleen aan hun zadel of stuur hingen, de meest gave truuks lieten zien, het freestylen van de monstertrucks waar 2 wagens zich gewoon kapot reden, wiel van maximum destruction af, dat is geweldig voor die mannen.

Ruim voor de zomervakentie was hij er al helemaal zeker van dat dat was wat hij wilde en vanaf dat moment is het in zijn hoofd geweest, maanden van voorpret dus en het zal nog maanden nagenieten worden met het t-shirt met de handtekeningen op zijn kamer, de pet van el toro loco op zijn bolletje en op dat van zijn vriendjes(1 van de trucks, ziet er ook echt uit als een stier, met horens erop, rook uit zijn neusgaten blazen, het is echt op kinderen gericht).

De trucks zijn erg leuk, ninja turtle die er zo uitziet, een batman wagen die vuur spuwt uit de uitlaten, tazmanian devil wagen, grave digger de zombie wagen, jurassic attack die er uitziet als een sera(weet niet hoe die dino's heten, sera van platvoet, verder kwamen we niet met z'n allen ), de jetix truck die echt gesponsert wordt door jetix dan ook, van jing jang jo enz enz enz....

Een echt jongenfeest en echt zijn droom om dat als feestje te hebben.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 15:35:33 #54
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_53642374
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 14:43 schreef erodome het volgende:

[..]

De rest haal ik erbij, dat is een vergelijking...
Dan had je gewoon kunnen zeggen dat je het een zure opmerking vind in plaats van er van alles bij te verzinnen en zo compleet uit je stekker te gaan.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_53642392
Sorry hoor, maar als ik hier dus de prijzen zie dan valt mijn mond echt open. Hoe gekker hoe beter lijkt het wel. 50 euro per kind? Dat vind ik ronduit belachelijk!

Ik vind voor een kinderfeestje 15 a 20 euro per kind echt het maximale!

Dat is niet omdat we het anders niet zouden kunnen betalen, maar puur voor het feit dat ik het gewoon belachelijk bedrag vind. En ik kan je vertellen, voor je kinderen kan je thuisfeestje net zo leuk en spannend zijn als een feestje waar je honderen euro's aan uit geeft.

Thuis feestjes kun je makkelijk rond een tientje per kind organiseren hoor!

Vroeger, (jaar of 10 geleden) was mijn verjaardagsfeestje standaard een zwempartijtje. Patatjes en een kroket werd dan weer thuis gegeten. (We woonden naast een zwembad)

Soms denk ik echt dat ouders elkaar proberen te overtreffen qua feestjes. Waar gaat het over?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_53642538
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 14:43 schreef erodome het volgende:

[..]


Maar reken eens een thuisfeestje uit, leuk thema feestje, ik noem maar wat winx club ofzo, je moet allerlei spulletjes hebben in het thema, dingen om ze te vermaken, taart, snoep, eten, drinken, kost ook wat hoor, zit je ook al snel op 25 euro pk.
Heb je 6 kids ofzo uitgenodigt, is het om en nabij dezelfde prijs als mijn feestje.
4 kids meenemen naar de dierentuin kost ook een bak geld, komt ook niet echt veel goedkoper uit.

Vond het gewoon een nogal erg zure opmerking in een verder erg enthousiaste topic, waarin alle ideeen vriendelijk en enthousiast behandeld worden.
Ik denk dat je je daar echt op verkijkt hoor.

Jij neemt 2 kinderen mee naar een attractie van 50 euro. Nou jezelf erbij en je kind zit je dus op 4 kaarten = 200 euro.

Ik heb dit jaar een kinderfeest gedaan met 6 kinderen en 2 volwassenen duinrell + tikibad = 115 euro.
Dat scheelt dus toch nog bijna 100 euro. En bij mij zat er dan ook nog eten bij.

Jouw feestje valt onder de noemer veeeel geld voor een feestje.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_53643174
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 09:32 schreef Tan het volgende:

[..]

Niet om op te scheppen of zo, maar het was ook het meest geweldige feestje ooit, de kinderen uit haar klas hebben het er nu nog wel eens over als ze hier komen spelen.

Leukste ingrediënten waren:
- verkleed komen als heks/tovenaar/draak etc.
- toverdrank brouwen (met een spookverhaal erbij dat ze binnen een tijd het drankje moesten maken omdat anders een geest zou ontsnappen): als je (rode wijn-)azijn (drakenbloed) mengt met zuiveringszout (toverpoeder) dan gaat dat enorm bruisen en spetteren, dus de basis van de drank is azijn, dan gooi je er allemaal smerige dingen bij en het laatste kindje gooit er dat zout bij (te koop bij de drogist). Ik liet ze een versje opzeggen in de trant van 'ik ga op vakantie en neem mee', maar dan 'ik brouw een toverdrank met...' en ieder kind moet dan weer meer ingrediënten opnoemen die er al ingegooid zijn. Reuzespannend, ze vonden het ook écht eng
- geblinddoekt smerige dingen proeven en raden wat het is: zoals heksenoorsmeer (mosterd), magisch poeder (poedersuiker), slijmerige spinnen/slangen (snoep in de vorm van spinnen/slangen), tenenkaas (brokkelige kaas), etc. etc.
- geblinddoekt vieze dingen voelen en raden: neprat, afwasmiddel, modder, etc. en daar vieze namen aan geven.
- tovervuur maken: als je een vuurkorfje maakt en daar koffiemelkpoeder in gooit krijg je enorme steekvlammen. Aan het eind van het feestje stuur je tien pyromaantjes naar huis

Maar we deden uiteraard nog veel meer, zoals spookverhaal vertellen in de heksenkring in een grot van camouflagenet die ik had versierd met spullen die je rond halloween kan kopen (spinnerag, nepspinnen, heksenbezems etc.)
Was absoluut het leukste feestje ook om voor te bereiden en ik ga hem ook zeker herhalen straks bij mijn zoontje.
Tan ik ben dan wel 33, maar als je nog eens zo'n feestje geeft mag ik dan ook komen Klinkt echt super leuk. Nou lurk ik al jaren in oud, maar bij jou heb ik altijd het gevoel dat je zoveel voor en met je kinderen doet
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 16:13:03 #58
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_53643339
Ja maar ja, als dat nou is waar ze haar kind een plezier mee doet en dat is wat ze leuk vinden? Ik had vroeger ook een vriendinnetje waarbij de ouders zoiets deden als zij jarig was. Die vonden dat leuk, nou prima. Daar keek echt geen kind gek van op, dat was gewoon zo. Ik vond zelf feestjes geven echt helemaal niet leuk, ik heb het echt maar drie keer gedaan ofzo. Was ook prima. Ik werd overigens wel uitgenodigd op andere feestjes. Het wordt wel lastig als iedereen zo kritisch is over wat je doet, vind ik. Ik snap niet zo goed waarom het dan weer over 'willen overtreffen' enzo moet gaan. Het is toch fijn als je kind ergens voor wordt uitgenodigd.

Maar goed, dit wordt een steeds minder leuk topic zo. En dat terwijl ik hier later nog wel wat van kan leren dus goede, reeds onthouden, ideeën.
Jolie is vorige week al voor het eerst op een kinderfeestje geweest, gewoon wat simpele 'ouderwetse' spelletjes met wat kleuters. En dat was hartstikke leuk. Ook hebben ze schatkistjes versierd.
Een speurtocht naar een grote schatkist, hoorde ik laatst van een collega en in die schatkist zaten allemaal kleine schatkistjes die de kinderen konden ook mochten versieren. Was leuk voor jongens en meisjes van een jaar of zeven, schat ik.
Dezelfde collega heeft afgelopen zomer tijdens een feestje van haar kleuter, twee bakfietsen geleend. Er waren geloof ik vijf kindjes en die hebben ze met de fiets naar huis gebracht. Die toch nam geloof ik het halve feestje in beslag maar de kinderen vonden het echt gezellig.
En ik weet nog van vroeger dat de ouders van een klasgenootje een gymzaaltje hadden afgehuurd. We zaten toen denk ik in groep zeven of groep acht. Die ouders hadden geen zin in een feestje zoals die toen gehouden werden; schuifelen en tongen Het gymzaalfeestje was echt een succes, ik geloof dat we alleen maar dat ene spel hebben gedaan waarbij alle materialen werden neergezet en één iemand de tikker is en je niet met je voeten op de vloer mag komen (hoe heet dat??) Dat was toen ineens weer leuk.

Voor de rest is dit natuurlijk een schandlige tvp. Ik wilde laatst al een topic openen over hoe je een paar uurtjes 'goed' kunt laten verlopen als er een ander kind (zonder moeder) te spelen komt Maar dat lijkt ineens best simpel feestjes daarentegen..............

[ Bericht 11% gewijzigd door Luchtbel op 02-10-2007 16:18:08 ]
pi_53643457
Apekooien Luchtbel?
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 16:19:29 #60
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_53643505
Heet dat zo? Ik weet het niet maar het klinkt wel bekend.
pi_53643666
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 16:19 schreef Luchtbel het volgende:
Heet dat zo? Ik weet het niet maar het klinkt wel bekend.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:06:18 #62
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_53644667
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 16:07 schreef bibi het volgende:

[..]

Tan ik ben dan wel 33, maar als je nog eens zo'n feestje geeft mag ik dan ook komen Klinkt echt super leuk. Nou lurk ik al jaren in oud, maar bij jou heb ik altijd het gevoel dat je zoveel voor en met je kinderen doet
Ik zal d'r aan denken En bedankt voor het compliment. Zal ik die keren maar niet noemen dat ik mopperend door het huis loop omdat ze hun troep niet opruimen/tegen me liegen/niet luisteren

Overigens @Ticootje, Duinrell zou nooit in me opkomen als feestje, ook dát vind ik te duur. Het duurste wat ik hier ooit heb gedaan was een zwembadfeestje inclusief eten/drinken en een theatervoorstellinkje à 7,50 euro per kind, met tien kinderen best een rib uit mijn lijf, doe ik ook nooit meer. Sowieso vind ik de feestjes thuis ook leuker, en ik heb mijn kinderen nooit horen klagen dat ze uit-feestjes leuker vinden. Maar... zoals ik al eerder schreef, thuisfeestjes lopen hier financieel ook uit de hand, maar dat bereid ik lang van te voren voor, dus dan voel ik dat niet zo in de portemonnee.

Als je het geld kan missen is iets als Duinrell wel erg leuk, ik snap alleen wel de bezwaren van sommigen, dat je een beetje een concurrentie creëert. Ik trek me daar niets van aan, maar kan me goed voorstellen dat het voor sommige kinderen wel speelt.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:19:32 #63
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53644960
ik denk wel dat zowel de vader als de moeder aanwezig moeten zijn en samen iets leuks bedenken voor de verjaardag van hun kinderen. alleen de moeder is niet zo leuk, tenzij je een oudere buurman uitnodigd.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53645027
een oudere buurman? waarom?
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:29:24 #65
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_53645223
Wat bij mij vroeger een succes was, was levend ganzebord.
Met A4-tjes de nummers maken en dan voor een aantal punten in het spel opdrachten verzinnen. Bij de ene kreeg je bijv. een snoepje, bij een ander moest je een liedje zingen om door te mogen etc. etc.
En dan gewoon in een park op een grasveld.
***
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:32:42 #66
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53645301
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 17:22 schreef bixister het volgende:
een oudere buurman? waarom?
ja of een broer, neef oid. dat er een man aanwezig is die ongeveer de vader zou kunnen zijn voor de alleenstaande moeder.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:37:43 #67
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_53645426
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 17:32 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja of een broer, neef oid. dat er een man aanwezig is die ongeveer de vader zou kunnen zijn voor de alleenstaande moeder.
Waarom kan dat geen vriendin zijn of de oma? Vind het zelf een beetje een ouderwetse gedachte? Daarbij ben ik bijna altijd alleen als ik feestjes organiseer, papa speelt pas een rol tegen etenstijd
  Moderator dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:40:00 #68
5428 crew  miss_sly
pi_53645480
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 17:32 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ja of een broer, neef oid. dat er een man aanwezig is die ongeveer de vader zou kunnen zijn voor de alleenstaande moeder.
en als een lesbisch ouderpaar een feestje geeft, moet dan een mama weg en moet de buurman dan langskomen?

Beetje ouderwets idee, imo
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:51:23 #69
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_53645718
wat een leuk topic! ik heb weer inspiratie.

m'n laatste feestje voor een van mijn jongens was een dino-feestje.
Het dino-ei zoeken was een groot succes!!!

Dino-ei maken
Maak eerst een soort klei van: 2,5 kopje bloem, 2,5 kopje koffieprut, 1,5 kopje zout, 1 kopje zand en ongeveer 1 kopje water. Meng dit tot een stevige massa. maak er eieren van.Laten drogen en verstoppen. Het ei kan worden opengemaakt met een hamer of een steen.

In die eieren had ik delen van een schatkaart gedaan (van ons huis) daarop een rood kruis waar de schat was. Dus eerst alle eieren zoeken, daarna open breken daarna de kaart puzzelen en dán nog de schat zoeken.

oudere broer wil óók (maar dan een kaart van het bos bijvoorbeeld)
Het worden echt net stenen, dus het is een hele verrassing als er iets in blijkt te zitten. wel lang van te voren maken, want ze hadden best wat tijd nodig om te drogen. Had wel een grotere hoeveelheid gemaakt want moest 10 eieren.

ook het opeten van een groene dropveter zonder handen te gebruiken was een onverwacht succes. Dat vonden ze misschien nog wel het leukst. Helemaal omdat ik had gezegd dat het dinoharen waren (xenos verkoopt een bak met een kilo van dat spul. het zag er zo leuk uit dat ik het meenam. De jongens eten er nu nóg van )
nog meer thema's tot nu: ridders en cowboys
spionnen feest
Waterfeest

Nu nog een feestje voor mijn oudste verzinnen.....
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 18:01:55 #70
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_53645948
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 17:19 schreef zoalshetis het volgende:
tenzij je een oudere buurman uitnodigd.
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 17:51 schreef debuurvrouw het volgende:
m'n laatste feestje voor een van mijn jongens was een dino-feestje.
Het dino-ei zoeken was een groot succes!!!
Zie je... met de buurvrouw kan het ook

MAar dat Dinofeestje is superleuk zeg. Ik heb ook weer inspiratie voor mijn zoontje volgend jaar
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 19:08:18 #71
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_53647816
Leuk topic! Het duurt nog 1,5 jaar voordat ik het eerste kinderfeestje hier moet organiseren (mijn dochter is nu 3,5), maar ik heb toch al wat ideetjes genoteerd .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  Licht Ontvlambaar dinsdag 2 oktober 2007 @ 20:06:05 #72
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_53649528
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 17:22 schreef bixister het volgende:
een oudere buurman? waarom?
Zou ik doen hoor... maar dat is dan ook alleen omdat ik een hele leuke buurman heb

Ik vind themafeestjes erg leuk, dat schatkist versieren wat Luchbel noemde bijvoorbeeld. Ow en als er iemand zo'n gymzaalfeestje gaat geven mag ik dat ook komen? Alsjeblieffffft

Wat bij ons ook gedaan werd, een speurtocht uitzetten door de wijk die eindigde in het speeltuintje aan de overkant van de straat en daar dan een picknick houden. We zijn ook wel eens naar de bioscoop geweest, zwemmen en bowlen inderdaad ook, ow en de Valkenier (het goedkoopste pretpark van Nederland )

Met het kinderfeestje van ons buurjongetje zijn we dit jaar naar de brandweer geweest. Daar hebben ze een rondleiding gehad en mochten aan het einde pionnen omverspuiten. Buurvrouw en ik waren uiteraard slachtoffer, drijfnat Maar het was een groot succes...

Wat ik ook leuk vind, een groot bos intrekken en daar vanalles verzamelen, eikels, kastanjes, blaadjes enzo en daar dan thuis iets van maken...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_53649562
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 15:36 schreef Ticootje het volgende:
Sorry hoor, maar als ik hier dus de prijzen zie dan valt mijn mond echt open. Hoe gekker hoe beter lijkt het wel. 50 euro per kind? Dat vind ik ronduit belachelijk!

Ik vind voor een kinderfeestje 15 a 20 euro per kind echt het maximale!

Dat is niet omdat we het anders niet zouden kunnen betalen, maar puur voor het feit dat ik het gewoon belachelijk bedrag vind. En ik kan je vertellen, voor je kinderen kan je thuisfeestje net zo leuk en spannend zijn als een feestje waar je honderen euro's aan uit geeft.

Thuis feestjes kun je makkelijk rond een tientje per kind organiseren hoor!

Vroeger, (jaar of 10 geleden) was mijn verjaardagsfeestje standaard een zwempartijtje. Patatjes en een kroket werd dan weer thuis gegeten. (We woonden naast een zwembad)

Soms denk ik echt dat ouders elkaar proberen te overtreffen qua feestjes. Waar gaat het over?
Weet je wat ik doe, ik vertrek wel weer uit ouders, stel je voor dat men eens aardig doet zeg...

Sjezus zeg, was gewoon entho over een supergeslaagd feestje en wilde daar graag wat over vertellen, dat is alles, maar dat mag blijkbaar niet omdat het voor sommigen te duur is, dan kan een aardig woord er blijkbaar niet meer vanaf.
Heeft geen reet met overtreffen te maken, alleen maar met een ontzettend blij kind zien die dit heel erg graag wilde en nog 2 hele blije kinderen die het geweldig hebben gehad.

Wat is er nou belachelijk aan, we kunnen het lijen, het was echt een wens van het kind, die dat zooooooo graag wilde, daar hebben we naar geluistert gewoon, wat HIJ wilde, niet naar wat anderen doen.
Zoals al gezegd, volgende maand heeft hij een thuisfeestje bij iemand, hij heeft er nu al zin in, hij maakt dat verschil niet, dat doen de ouders hier.

Zou jij dan niet aan een echte wens van je kind willen voldoen als het kan?
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  dinsdag 2 oktober 2007 @ 20:13:18 #74
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_53649774
quote:
Op dinsdag 2 oktober 2007 20:07 schreef erodome het volgende:
hoi schatje
hey, wind je niet zo op. iedereen viert de verjaardag anders en jouw inbreng was ook leuk.

wind je liever vanavond nog even op. voor het slapengaan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53649885
Zo. En nu allemaal weer lief doen tegen elkaar en leuke dingen in dit topic zetten!!!!!!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')