abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 7 augustus 2009 @ 19:38:58 #276
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_71691066
'Mam, als ik zes ben he? Dan houden we precies zo'n feest als vandaag.'



Kind is er vol van.
Ik ook. Later meer.
Maar geslaagd dus!
  vrijdag 7 augustus 2009 @ 20:13:01 #277
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_71692022
Fijn zo Luchtbel!
I`m not weird. I`m limited edition.
  Jubileum moderator vrijdag 7 augustus 2009 @ 20:33:40 #278
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_71692596
Fijn!
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zaterdag 8 augustus 2009 @ 22:31:06 #279
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_71717965
Ik weet zeker dat Yppy hier zo haar baan van kan maken, ik vroeg namelijk om tips in een pm en kreeg een geheel scenario. Echter ik besloot dat ik gewoon echt net op die manier iets kan. Ik ben niet de moeder die een heel feestje aan elkaar praat in een thema of een schema of iets. Dus besloot ik donderdag dat we het maar gewoon zouden gaan doen....en ons zwembad bleek lek te zijn donderdag en de weersverwachting was raar maar het is echt helemaal goed gekomen. Jolie vond het echt een leuk feestje en de rest ook trouwens

Uiteindelijk hebben de kinderen allemaal een kleurplaat gekleurd totdat iedereen er was, vervolgens alle roltongen kapot geblazen cakejes versierd en samen eten en drinken en zingen voor Jolie en cadeautjes geven. Leuk dat ze daarmee allemaal als eerst aan de beurt willen zijn!
Vervolgens zijn ze zelf een tijdje aan het spelen geweest in het badje, altijd goed en het was warm. Daarna lekker ouderwets bekertjes water omgooien. Ik wilde niets met een competitie-achtig iets doen dus met z'n allen. Daarna was er tijd voor een ijsje en tasjes versieren Dat vonden ze allemaal erg leuk en er was toen ook ruimte om een beetje te kletsen enzo, de kinderen hadden elkaar niet meer gezien sinds de vakantie en twee kindjes kenden niemand behalve Jolie dus dat kwam toen ook wat meer los. Daarna wilden er een paar nog een keer bekertjes water omgooien en anderen gingen stoepkrijten en bellen blazen. Gewoon even vrij spelen dus. En als laatste hadden wij snoepjesmemory, allemaal een envelopje voor de snoepjes zodat ze in het tasje mee naar huis konden. Dat was uiteraard een succes! Oooh die blik van mijn dochter en het handje van het meisje rechts
En wat te eten ondertussen, broodjes met worstjes en kaas en rauwkost op verzoek van de jarige, de meisjes besloten zelf dat als iedereen aan de beurt was geweest ze allemaal wat te eten gingen pakken. Dus na elk rondje even snel wat pakken en gauw weer aan de memory
Uiteraard waren we nogal uitgelopen dat kwam vooral doordat we flink kleding moesten zoeken na het spelen met water Dus de ouders kwamen al toen er nog kinderen bezig waren met memory maar dat had ook wel wat en we waren toch buiten. En toen was het tasje pakken, kleurplaten en envelopjes met snoep erin, Jolie had voor iedereen nog een leuke ketting en dat was het.

Ik vond het echt onwijs spannend van te voren, ik ben hier ook echt niet zo goed in maar toch verliep het prima. Mede dankzij de hulp van ons oppasmeisje, dat was ook een succes. Het aantal kindjes was best veel vond ik maar dat wist ik vooraf. Er waren er vijf (inclusief Jolie) uit de klas maar de meesten hadden elkaar niet gezien in de vakantie en twee waren nog nooit op een feestje geweest. En twee andere meisjes die we echt goed kennen en die voor Jolie toch ook echt op haar feestje hoorden. Ik had niet eens stoeltjes ofzo voor zo veel kinderen maar gewoon zitten en eten op een kleed was ook allemaal prima en staand aan tafel kun je ook knutselen.

Wat ik ook fijn vond voor Jolie is dat er één meisje al eerder kwam en een ander meisje wat langer bleef. Dat was vooraf fijn zodat ze niet zo zat te wachten want ze vond het wel spannend en achteraf niet ineens heel stil. We hebben ook samen versierd en dingetjes klaar gelegd zodat voor haar niet alles een verrassing was, ik denk dat ze dat echt niet had kunenn handelen. We hebben ook samen opgeruimd en de dag afgesloten met een uur fietsen en wat te drinken bij de Hema, om het even te verwerken zeg maar. Mijn dochter met een feestje dat ze volgend jaar wel weer wil

  zaterdag 8 augustus 2009 @ 22:35:45 #280
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_71718077
Oh ja! Ik was blij dat ik gevraagd had of de kinderen in oude kleren kwamen want ze waren echt heel vies bij afloop. Dus misschien een tip
pi_71718176
wauw ziet er geweldig uit LB! Zo te zien heeft Jolie echt een topdag gehad
petje af!

oh en je tip is wel een handige om in t achterhoofd te houden ja
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_71718237
Wat goed!!! En wat ik toch zei wat het belangrijkste was heb je gedaan, gekeken wat de meisjes leuk vonden en daar in mee gaan.
quote:
dat vonden ze allemaal erg leuk en er was toen ook ruimte om een beetje te kletsen enzo, de kinderen hadden elkaar niet meer gezien sinds de vakantie en twee kindjes kenden niemand behalve Jolie dus dat kwam toen ook wat meer los. Daarna wilden er een paar nog een keer bekertjes water omgooien en anderen gingen stoepkrijten en bellen blazen. Gewoon even vrij spelen dus.
quote:
op verzoek van de jarige, de meisjes besloten zelf dat als iedereen aan de beurt was geweest ze allemaal wat te eten gingen pakken
quote:
Uiteraard waren we nogal uitgelopen
quote:
Ik had niet eens stoeltjes ofzo voor zo veel kinderen maar gewoon zitten en eten op een kleed was ook allemaal prima en staand aan tafel kun je ook knutselen.
quote:
Mijn dochter met een feestje dat ze volgend jaar wel weer wil
Helemaal goed gedaan!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  zaterdag 8 augustus 2009 @ 22:46:52 #283
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_71718286
Blije kindertjes, dan is je feestje geslaagd, ongeacht wat je allemaal wel of niet gedaan hebt
Leuke foto`s LB, en het klinkt echt als een geslaagd feest
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 8 augustus 2009 @ 22:50:50 #284
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_71718367
Thanks dames en Yppy: ik weet het. Maar het klonk allemaal zo mooi, zo met een plan en een lijn erin enzo

Oh en nog een tip: er is tegenwoordig een cakemix gedoe te koop van Homeland voor een roze cake. Leuk dachten wij, voor een meidenfeestje. Maar die cake is alleen maar een soort van kotskleur aan de binnenkant en smaakt 'niet bepaald lekker,' aldus Jolie. Die hebben we dus weggegooid en verruild voor een euroshoppercake met kwark erop om die meuk op te plakken. Trap er niet in, Jolie vond het belachelijk en ik was blij dat we er op tijd achter kwamen.
pi_71718536
quote:
Op woensdag 22 juli 2009 00:10 schreef YPPY het volgende:
Botsingen vallen mee als je ogen uit het laken knipt.

Piet heeft de Gigantische-Grote-Spectaculaire-Spoken-Test!

Er zijn veel te weinig spoken tegenwoordig, erg jammer. Gelukkig kunnen de feestgangers zelf een spook worden.

Ze moeten er natuurlijk uitzien als een spook. Allemaal een laken, alleen heb je dan het probleem dat je niks ziet. Laat ze dan bij elkaar de ogen tekenen met een stift en dan doek af (!!!) en uitknippen. Geef ze wat te eten, wat jammer nou, ze kunnen het niet opeten met het laken. Gelukkig ze nog een gat knippen. Eet wat lastig, maar je bent een spook of je bent het niet.

Verder kun je leuk een spooktocht houden. Laat ze geblinddoekt een stukje lopen, ze kunnen een touw vast houden. Ze zijn nog jong, dus als je een keertje "boe!" roept, schrikken ze al. Is dat niet het geval, dan laat je ze ergens onderdoor (= touw laag bij de grond) lopen of over een simpele hindernis lopen.

Regel een cd van het spookslot in de Efteling en doe een stoelendans.

Ze moeten ook heel zachtjes kunnen doen als spook natuurlijk, anders hoort iedereen je. Laat ze stiekem achter elkaar gaan zitten (of achter Piet) en dan raden hoeveel spoken er zitten. Of laat ze heel stil staan, zoals bij 1,2,3 Rood Lichtje (wordt dus 1,2,3 Wit Spookje).

Kunnen ze zich wel verstoppen als een echt spook??? Ga lekker verstoppertje doen, altijd leuk.

Wat fijn nou, iedereen is geslaagd voor de test en gelukkig zijn er voorlopig weer genoeg spoken. Fjew.


Ps, heb je leuke buren? Laat ze dan ook als test doen dat ze iemand moeten laten schrikken, zoals de buren. Laat ze 'langszweven' en als je buren hebt die hysterisch gaan gillen is de test geslaagd.
Wow jij bent goed! echt heel leuk met weinig, alleen die lakens mss moeilijk.
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 10:11:46 #286
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_71973311
Klinkt als een goed geslaagd feestje, LB. En de foto's zijn geweldig!!!

Ik heb een uitnodiging gemaakt voor de verjaardag van de kinderen. Niet voor een feestje, maar de plannen daarvoor volgen. Nu dus even alleen de uitnodging voor vrienden en familie:

Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_71973929
Wat leuk gedaan weer Sugar!
quote:
Op zaterdag 8 augustus 2009 22:57 schreef Mone het volgende:

[..]

Wow jij bent goed! echt heel leuk met weinig, alleen die lakens mss moeilijk.
Jammer de bammer zijn het nog geen echte spoken natuurlijk. Moeten ze eerst oefenen met een alternatief voor een laken. Alleen echte spoken krijgen een echt laken. Neem je oude handdoeken, theedoeken, van die grote servetten of je gaat naar de zeeman/action en haalt daar voor een paar euro een (hoes)laken dat je verknipt.

Luchtbel, kan ik 'jouw' verhaaltje posten? Heeft een ander er misschien ook wat aan.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_71974103
Ik heb voor mijn dochter een bioscoopzaal geregeld (ik werk in de film) bij ons op kantoor waar ze zaterdag voor de hele klas de film Over the Hedge (NL versie) mag vertonen. Voor de film is er een half uurtje (inloop) en na de film is er een uurtje voor gebak, drinken, chips, etc. We zijn met 5 volwassenen op (hopelijk) een hele klas. Ik moet alleen nog even kijken wanneer het geschikte moment is voor de cadeautjes uit te pakken.
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 11:20:56 #289
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_71974821
Wat gaaf Faja!


Sugar, De kinderen zijn jarig, mn lievelingszin! ik vind m weer prachtig. Mag ik je hulp inroepen voor op lena's kaart? Wij vieren dit jaar haar verjaardag alsof ze 1 word, groot, omdat vorig jaar haar eerste verjaardag wegens omstandigheden in het water viel.
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 22:09:52 #290
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_71993426
Dank, Yppy en Lishe!

Natuurlijk mag dat, Lishe! Leuk en goed dat jullie dat zo doen.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  dinsdag 18 augustus 2009 @ 23:46:31 #291
106819 Smirre
Geselli Gemelli
pi_71996933
Mag ik je wat vragen, Sugar?
Net zoals jij vieren wij ook twee verjaardagen op dezelfde dag en ivm het hele tweelingebeuren ga ik er best ver in om te zorgen dat er toch vooral onderscheid is en dat ieder kind vooral iets voor zichzelf heeft die dag. Eigen taart, naamslinger en dit jaar gaan we feestjes vieren met kindertjes uit de klas, maar wel ieder op een andere dag.
Hoe sta jij hier tegenover? (Gewoon een vraag, hoor, geen kritiek.)
  woensdag 19 augustus 2009 @ 08:04:09 #292
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_72000802
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 23:46 schreef Smirre het volgende:
Mag ik je wat vragen, Sugar?
Net zoals jij vieren wij ook twee verjaardagen op dezelfde dag en ivm het hele tweelingebeuren ga ik er best ver in om te zorgen dat er toch vooral onderscheid is en dat ieder kind vooral iets voor zichzelf heeft die dag. Eigen taart, naamslinger en dit jaar gaan we feestjes vieren met kindertjes uit de klas, maar wel ieder op een andere dag.
Hoe sta jij hier tegenover? (Gewoon een vraag, hoor, geen kritiek.)
Nee joh, hoe kan ik dat nu als kritiek opvatten?
Tuurlijk mag je dat vragen!
Tot nu toe vinden we het allemaal juist heel leuk om het zo samen te doen (voor familie en onze vrienden, niet samen een kinderfeestje, hoor). Ik denk wel dat het later, als ze wat groter zijn allebei, ook heel leuk kan zijn om het juist apart te doen. Maar dat stukje voor familie en vrienden blijven we wel lang samen doen, verwacht ik.

Het verschil is denk ik dat dit juist het enige is dat grappig gelijk is bij Storm en Maria en dat het bij jullie veel vaker om die gelijkheid draait. Ik kan me dus voorstellen dat het bij een tweeling veel logischer is het onderscheid juist op zo'n dag te onderstrepen. Dat geldt voor Maria en Storm natuurlijk niet verder.
We hebben wel voor allebei een eigen naamslinger inderdaad, maar gewoon één grote taart voor samen. Ik denk dat ouders van een tweeling (terecht, denk ik) sterker de behoefte hebben het onderscheid juist ook op zo'n dag te maken dan ouders zoals ik, met kindjes die toevallig op dezelfde dag jarig zijn, maar geen meerllingkind zijn.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  donderdag 20 augustus 2009 @ 12:20:51 #293
106819 Smirre
Geselli Gemelli
pi_72036003
Thanx voor het antwoord.
Ik vermoed dat er bij mij enige sprake is van deformatie, aangezien ik ook geen ervaring heb in een andere manier dan de tweelingmanier. Want het is natuurlijk ook zo, dat jouw kindertjes die verjaardag als enige delen. Verder is er genoeg onderscheid en mogelijkheid tot ontwikkeling van hen als individu.
  donderdag 20 augustus 2009 @ 14:28:50 #294
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_72039939
quote:
Op dinsdag 18 augustus 2009 10:11 schreef Sugar het volgende:
Klinkt als een goed geslaagd feestje, LB. En de foto's zijn geweldig!!!

Ik heb een uitnodiging gemaakt voor de verjaardag van de kinderen. Niet voor een feestje, maar de plannen daarvoor volgen. Nu dus even alleen de uitnodging voor vrienden en familie:

[ afbeelding ]
Sjoeg, ik vind 'm echt ontroerend mooi. Ik weet niet hoe het komt, maar ik moest echt even slikken zo mooi.
Als je niet lacht, ben je dood.
  donderdag 20 augustus 2009 @ 16:04:28 #295
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_72043359
Wat lief, dutsj.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_72170195
ik vind 'm ook erg mooi sugar!

De uitnodigingen voor Piets Spokenfeest zijn ook uitgedeeld:
pi_72170253
Wat leuk!
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_72170408
dank je. Piet vond ze ook leuk gelukt. toen ik vertelde dat ik een foto van hem uit een doolhof op vakantie had gebruikt zei hij "oooh had je die dáárvoor gemaakt!!"
pi_72170461
Hoe ga je het feestje doen?
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  woensdag 26 augustus 2009 @ 14:29:17 #300
11682 Moonah
Jolie femme
pi_72171077
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 14:07 schreef bixister het volgende:
dank je. Piet vond ze ook leuk gelukt. toen ik vertelde dat ik een foto van hem uit een doolhof op vakantie had gebruikt zei hij "oooh had je die dáárvoor gemaakt!!"
Wat is hij toch een heeeeeeerlijk kind!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')