Belachelijk zeg dat DNA gepatenteerd kan worden. 97% van ons groente en fruit soorten is vernietigd. Geen bijsluiter wat voor DNA er in zit. Leuk met allergien.quote:Naast alle schandalen die onze maatschappij rijk is, blijft het gerommel met ons voedsel bovenaan staan als het gaat om misdadige praktijken van corporaties en overheden. Eerder schreven we al over het plan om de vrije verkoop van voedingssupplementen en geneeskrachtige kruiden via de Codex Alimentarius aan banden te leggen, zodat de pharma-industrie hier ook een flinke duit aan kan verdienen. Dit plan kent een onheilig een-tweetje met de voedingsindustrie en dan met name met bio- en gentechbedrijf Monsatan. Op deze wijze zal het overgrote deel van de voedselvoorziening op aarde in de psychopathische klauwen komen van bedrijven die zonder naar de mensheid om te kijken ons voedsel niet alleen moeilijker toegankelijk en duurder maken, maar ook slechter van kwaliteit. Helemaal bizar wordt het ook wanneer je bedenkt dat de milieufreaks hier ook nog een duit in het zakje doen door te hameren op meer gebruik van biobrandstoffen: niet alleen verhoogt dit de prijzen van voedselgrondstoffen, maar zorgt het ook voor toename van gebruik van pesticiden en verdere verschraling van de grond door monoculturen. We worden dus van alle kanten gepakt.
In de documentaire "The Future of Food" wordt duidelijk uiteen gezet in welke mate bedrijven als Monsatan een bedreiging vormen voor ons voedsel en de natuurlijke biodiversiteit. Deze docu is een absolute must-see, want hier wordt het gesol met ons voedsel in al zijn gruwelijkheid duidelijk. De docu begint met het beschrijven van de "Groene Revolutie", die er voor gezorgd heeft dat binnen honderd jaar de biodiversiteit van belangrijke groenten en fruit dramatisch afnam. Van alle gecultiveerde gewassen die begin vorige eeuw nog bestonden, is inmiddels 97% uitgestorven! Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de verschraling die veroorzaakt is door massale toepassing van monoculturen. Deze monoculturen zijn op hun beurt extreem gevoelig voor misoogsten, plagen en ziektes met vaak catastrofale gevolgen voor de voedselvoorziening. Oorlogstoepassingen als stikstofnitraat voor bommen en DDT werden naderhand in de landbouw gebruikt als kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Daarna kwam Monsatan met de onkruidverdelger Round-Up, gevolgd door genetisch gemanipuleerde gewassen die ‘Round-Up ready’ waren en dus zonder nadelige gevolgen bespoten konden worden door dit gif. Met deze gewassen, die ongevoelig waren voor Round-Up, en de zogenaamde BT-gewassen ("Bacterial Toxin": gewassen die genetisch gemanipuleerd waren om insecten te bestrijden en derhalve als bestrijdingsmiddel gepatenteerd werden) nam Monsatan een beangstigende stap in de Groene Revolutie met ongekende gevolgen.
Toen professor Chakrabarty als eerste wetenschapper succesvol een olie-etende bacterie wist te patenteren, stond de deur wagenwijd open voor de gentech- en bio-industrie om hun genetisch gemanipuleerde gewassen massaal te patenteren. Hoewel het patenteren van leven rechtstreeks tegen de Amerikaanse grondwet indruist, is het nu toch mogelijk gewassen en dieren te patenteren en de gentech-bedrijven maken daar volop gebruik van. Een onzalig voortvloeisel van deze patenten is dat alle andere gewassen of dieren die vervolgens een gemanipuleerd gen in zich dragen door (onopzettelijke) besmetting, vervolgens ook toebehoren aan de eigenaar van het originele genpatent; en dit lijkt een onstopbare plaag te worden. Daarnaast zag men dat in de tweede helft van de 20e eeuw alle zadenbedrijven door de pesticidenindustrie werden opgekocht, zodat alle zaden -genetisch gemanipuleerd of niet- gepatenteerd konden worden. Met de patenten -en dus het ‘recht’ aan hun kant- heeft Monsatan de Amerikaanse en Canadese boeren enorm onder druk gezet om hun zaden op te geven, aangezien die vaak besmet waren met hun gentech rommel, meestal per ongeluk. De boeren kregen te maken met aanklachten en rechtzaken en zo heeft Monsatan bijna de gehele Noord-Amerikaanse landbouw in haar greep gekregen. De voortdurende strijd van de Canadese boer Percy Schmeiser is het sprekende voorbeeld van hoe Monsatan boeren probeert kapot te maken. Deze moderne "David" strijdt al vele jaren een bittere juridische strijd tegen de oppermachtige "Goliath" Monsanto.
De implicaties van de patenten en de daaruit voortvloeiende rechten zijn bijna niet voor te stellen: Monsatan werd eigenaar van heel veel natuurlijk gekweekte zaden en verving deze door haar BT- en Round-Up Ready varianten. Boeren werden gedwongen monoculturen te verbouwen en zodoende een enorme schaalvergroting door te voeren, of op de fles te gaan. Ook is het verbouwen van veel gewassen een verliesgevende operatie geworden, zodat kleine, onafhankelijk boeren uit de markt worden gedrukt en de bedrijfstak alleen kan blijven bestaan met enorme bedragen aan staatssubsidies. Deze zorgen er tevens voor dat de prijzen van landbouwproducten wereldwijd enorm onder druk staan omdat men moeilijk kan concurreren met de goedkope en massaal geproduceerde Amerikaans gewassen. Deze trend zet zich ook door in de veeteelt, waar we zien dat 80% van de Amerikaanse rundvleessector in handen is van slecht vier bedrijven. Dit heeft weer tot gevolg dat boeren uit Derde Wereldlanden hun inkomsten verliezen, omdat men zich daar niet meer kan voeden en er dus hongersnood ontstaat wat weer een massale vlucht naar de steden tot gevolg heeft. De makers van de docu redeneren dat honger geen kwestie is van schaarste, maar van oneerlijke verdeling en gebrek aan toegang tot voedsel. En dit alles wordt in stand gehouden door strenge importreguleringen, patenten, concurrentievervalsing en het WTO. Vervolgens worden de patenten gebruikt om de productie in de Derde Wereldlanden nog verder aan banden te leggen en om zo meer inkomsten te genereren. Een verstikkende wurggreep die de arme landen arm houdt en de rijke landen rijker maakt. De hulp die men aan deze landen zegt te bieden lijkt meer op een deken die besmet is met de pokken dan daadwerkelijke hulp; een paard van Troje dus.
Deze docu beschrijft vervolgens ook de verreikende macht van de insecticiden- en zadenbedrijven. Over hoe ze universiteiten controleren door hen gigantische budgetten voor te houden die alleen toegekend worden wanneer er geen ongunstige onderzoeken over hun producten naar buiten komen. Hoe ook hier de patenten worden gebruikt om verder onafhankelijk onderzoek te saboteren, door het gebruik van specimens te verbieden. Hoe wetenschappers, boeren en protesterende burgers zwaar onder druk worden gezet en zwart gemaakt. En hoe men vervolgens de etikettering van eindproducten probeerde tegen te gaan, zodat men claims kon ontlopen mocht er iets mis zijn met de verwerkte grondstoffen die van gentech afkomstig waren. Ten slotte leren we dat de Amerikaanse overheid er tot haar nek inzit en deel uitmaakt van deze voedselmaffia: niet alleen worden Monsatan-lakeien op sleutelposities binnen de Amerikaanse regering gemanoeuvreerd, maar de regering is zelfs mede-eigenaar van de onzalige terminator technology waarmee de arme landen worden bestookt.
De opsomming van feiten lijkt eerder uit een Faustiaanse nachtmerrie ontsnapt te zijn dan dat ze deel uitmaakt van onze realiteit. Bekijk deze docu, stuur ze door naar mensen om je heen en vertel ze over deze stille, sluipende genocide. In dit geval is er sprake van gencide.
http://zapruder.nl/portal/artikel/de_stille_sluipende_genocide/
kijk nu maar gewoon ...quote:Op zondag 30 september 2007 16:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Dit is gewoon kapitalisme hoor. Niks mis mee.
De grap is dat de meeste producten natuurlijke suikers bevatten, maar alles moet perse zo zoet dat je wangen er van krullen, anders is het zogenaamd niet lekkerquote:Op zondag 30 september 2007 17:07 schreef Daffodil31LE het volgende:
De pest is dat niets meer zo smaakt als vroeger.
Ik kan me nog vaag herinneren hoe het eten vroeger smaakte als m'n oma had gekookt. Of hoe geweckt fruit ook weer smaakt.
Tel daar nog eens bij dat er steeds meer zooi in het eten/drinken wordt gemieterd in plaats van fatsoenlijke suiker...
My iig nietquote:Op zondag 30 september 2007 16:34 schreef Lambiekje het volgende:
docu : Future of Food
[..]
Maar kennelijk kan niemand het wat schelen wat voor DNA-gemotificeerde appels, bananen en broccoli men eet.
[...]
Thanx ...quote:Op zondag 30 september 2007 18:11 schreef Resonancer het volgende:
Klasse Lambiek, blijf het proberen.
Imo is de WTO ook weer zo'n orgaan om de NWO te realiseren.
onzin .. dan is fruitistisch dieet beter. Broccoli en ijsbergsla wordt ook aardig mishandeld.quote:Op zondag 30 september 2007 23:23 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Lambiekje je zou de connecties met het vaticaan eens moeten onderzoeken. Alle wegen leiden naar Rome.
Als je nog gezond wil eten moet je biologische groente en fruit eten in combinatie met zaden, noten en granen. Al het vlees, zuivel en vis laten staan. Veel water drinken en geraffineerde suikers vermijden. Een veganistisch dieet is het meest geschikte dieet voor de mens.
quote:Documentaire over de praktijken van gentech-bedrijf Monsanto. Over varkens die onvruchtbaar worden na het eten van BT-Corn, boeren die ... alle » boetes moeten betalen omdat hun land verontreinigd is met gepatenteerde gewassen, en over boeren die straks moeten betalen voor elk nieuw biggetje omdat Monsanto de genetische code van het varken heeft gepatenteerd. Uitgezonden op Canvas Terzake Zomer d.d. 9 juli 2007
http://www.fonteine.com/gentech_voedsel.html
quote:GM Contamination Register
This GM contamination register is the first of its kind in the world. Although GM crops were grown on over 80 million hectares in 2004, there is no global monitoring system. Because of this failure of national and international agencies, GeneWatch UK and Greenpeace International have launched this joint initiative to record all incidents of contamination arising from the intentional or accidental release of genetically modified (GM) organisms (which are also known as genetically engineered (GE) organisms). It also includes illegal plantings of GM crops and the negative agricultural side-effects that have been reported.
Only those incidents which have been publically documented are recorded here. There may be others that are, as yet, undetected.
Tegenwoordig ook medicijnenquote:Op maandag 1 oktober 2007 04:32 schreef BaajGuardian het volgende:
Ali dat water drinken kun je ook beter minderen als je wist hoeveel fluoriden er in het water gestopt word.
Als het in een lab bedacht is voor een specifiek doel snap ik dat, maar een natuurlijk voorkomende DNA sequentie patenteren is weer een ander verhaal. Stel je voor dat iemand nu op het idee komt om de bloemkool te patenteren.quote:Op maandag 1 oktober 2007 11:19 schreef ATuin-hek het volgende:
Waarom is het zo belachelijk dat DNA gepatenteerd kan worden?
Met natuurlijke reeksen gaat dat idd moeilijk worden. Met kunstmatige is dat echter een heel ander verhaalquote:Op maandag 1 oktober 2007 11:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Als het in een lab bedacht is voor een specifiek doel snap ik dat, maar een natuurlijk voorkomende DNA sequentie patenteren is weer een ander verhaal. Stel je voor dat iemand nu op het idee komt om de bloemkool te patenteren.![]()
En hoe controleer je dat?quote:Op maandag 1 oktober 2007 11:27 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Met natuurlijke reeksen gaat dat idd moeilijk worden. Met kunstmatige is dat echter een heel ander verhaal
In kaart gebrachte genomen, bedrijfs eigen markers etc.quote:Op maandag 1 oktober 2007 11:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
En hoe controleer je dat?
Het verschil is hoogstens een paar dagen, lang geen anderhalve week. Zeg eerst 5 dagen, nu 7. Daarbij stond gewoon op de pakken dat ze de melk vanuit de koe eerder in de winkel hadden liggen. Daardoor lijkt het langer houdbaar, maar het is gewoon dezelfde melk.quote:Op zondag 30 september 2007 20:27 schreef Lambiekje het volgende:
Of de melk, waarom kan dat nu opeens minstens anderhalveweek langer bewaard worden (sinds een jaar of wat). Tja er staat op verpakking verbeterde houdbaarheidsdatum. Hoe kun je nu in vredesnaam een datum verbeteren. Misschien is het pus wat meer en meer in de melk terecht komt wel de verbeteraar. Wie weet...
waarom is dan borstkanker en een varken al gepatenteerd?quote:Op maandag 1 oktober 2007 11:40 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
In kaart gebrachte genomen, bedrijfs eigen markers etc.
bron?quote:Op maandag 1 oktober 2007 17:14 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
waarom is dan borstkanker en een varken al gepatenteerd?
als het goed is is heel het menselijk genoom al in kaart gebracht. overigens verwart lambiekje 2 dingen, sommige dingen van dat genoom zijn door bedrijven uitgeplozen en zodoende is dat stuk dna in handen van bedrijven. Maar het is niet gepatendeert dat kan immers niet want elke patentwetgeving stelt dat het nog nooit eerder is UITGEVONDEN en dat is onmogelijk met iets als natuurlijk DNA. Het enige wat die bedrijven kunnen doen is het niet vrijgeven van die informatie.quote:Op maandag 1 oktober 2007 11:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
En hoe controleer je dat?
Heerlijk ons voedsel...quote:Boodschappen doen is gokken met je leven
Deze geruisloze moordenaar is erger dan alcohol, nicotine en drugs en verbergt zich waarschijnlijk in uw keukenkast, bij uw kinderen op school en in restaurants. Het is Monosodium Glutamaat(MSG), een smaakversterker die zeer bekend is als toevoeging aan Chinees eten, maar dat in werkelijkheid aan duizenden voedingsmiddelen wordt toegevoegd.
Monosodium glutamaat, dat is klein bier vergeleken bij een stof als dihydro-mono-oxide. Dat spul wordt toegevoegd aan echt alles.quote:Op woensdag 3 oktober 2007 09:52 schreef Lambiekje het volgende:
Heerlijk ons voedsel...
En wij bestaan er 70% uit.quote:Op donderdag 4 oktober 2007 14:42 schreef Rasing het volgende:
[..]
Monosodium glutamaat, dat is klein bier vergeleken bij een stof als dihydro-mono-oxide. Dat spul wordt toegevoegd aan echt alles.
quote:Op donderdag 4 oktober 2007 14:42 schreef Rasing het volgende:
[..]
Monosodium glutamaat, dat is klein bier vergeleken bij een stof als dihydro-mono-oxide. Dat spul wordt toegevoegd aan echt alles.
quote:Op donderdag 4 oktober 2007 23:23 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
En wij bestaan er 70% uit.
DHMO![]()
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 17:13 schreef Lambiekje het volgende:
Je dacht zeker dat ik in de grap zou trappenof niet soms
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 17:40 schreef Rasing het volgende:
[..]
Ja, helaas is je scheikundige kennis net iets te goed
De reden dat ik het noemde is dat 'monosodium glutamaat' (mononatriumglutamaat in correct Nederlands) vreselijk eng klinkt, als een razend giftig chemisch goedje. Natriumchloride, ook zoiets, of ascorbinezuur. Getsie.
En dat terwijl het heel onschuldige stofjes zijn. En zo ook mononatriumglutamaat: de FDA heeft het gewoon geapproved. Al zal dat voor jou ongetwijfeld geen geruststelling zijn/
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 19:08 schreef Lambiekje het volgende:
mononatriumglutamaat is toch een soort van smaakversterker?
Waarom moet ons voedsel nagenoeg alles versterkt te worden?
quote:Nee waar ik meezit is dat we "gedwongen" gen-voedsel eten. En dat vitamines aan banden wordt gelegd.
quote:Wat ik wel over verbaas is dat alles suiker moet bevatten ook dingen die het helemaal niet behoefd.
Waarom zit er suiker op paprika-chips bijvoorbeeld?
quote:Maar aan de andere kant water kan ook gevaarlijk zijn. Kinderen kunnen al verdrinken in een vijvertje van 20cm.
Of 6 liter achter elkaar drinken. Dus zo gezond is water nu ook weer niet. Maar eigenlijk is alles wel slecht voor je. Als het maar met mate is.
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 20:12 schreef Rasing het volgende:
Genvoedsel kun je vermijden, zo je wilt. Daarbij is het niet gevaarlijk voor de gezondheid.
quote:Last year a laboratory study was published in Nature21 showing that pollen from B.t. corn caused high mortality rates in monarch butterfly caterpillars.
A recent article published in Lancet examined the effects of GM potatoes on the digestive tract in rats.
This study claimed that there were appreciable differences in the intestines of rats fed GM potatoes and rats fed unmodified potatoes.
http://www.csa.com/discoveryguides/gmfood/overview.php
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 20:12 schreef Rasing het volgende:
[..]
[..]
Genvoedsel kun je vermijden, zo je wilt. Daarbij is het niet gevaarlijk voor de gezondheid. Dat met die vitamines, daar had je nog een topic over, maar dat heb ik niet goed gelezen. Vitaminesuppletie is in ieder geval onnodig, er zit meer dan voldoende in ons eten.
[..]
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 21:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Er was laatst een bericht van de consumentenbond(?) dat 80% van soja producten sporen bevatten van gemanipuleerd soja terwijl dat meestal niet op het etiket stond.
Ik weet de echte cijfers niet en ik ben te lui voor een linkje, maar misschien dat Lambiekje...?
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 21:35 schreef Lambiekje het volgende:
Was het niet zo dat de varkens die gemanipuleerd voedsel eten zelf ook wat gemanipuleerd DNA krijgen.
Als dat zo is dat wat verobert wordt dat er herstructurering van het DNA onstaat. Loopt daarmee niet geheel onze voedselketen in gevaar.?! Vraag ik me dan af... het kan een butterfly-effect hebben toch...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |