abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Vis een optie? woensdag 26 september 2007 @ 18:11:39 #26
70532 loveli
N
pi_53492647
quote:
Op maandag 24 september 2007 22:46 schreef Fixers het volgende:
Boretti en Smeg zijn dan een stuk betaalbaarder. Waarin Smeg onder eigen merknaam een premium en een budget serie heeft. Boretti heeft voor de budget serie M-system.
De M-serie heeft voor zover ik heb kunnen ontdekken geen gasoven. Heeft de budget serie van Smeg dat wel? Misschien ga ik mijn eisen bijstellen als het echt te veel geld scheelt, maar een gasoven is toch wel mijn eerste keuze.
crap in = crap out
  woensdag 26 september 2007 @ 21:26:57 #27
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_53498182
quote:
Op donderdag 20 september 2007 14:52 schreef mantamanta het volgende:

[..]

Viking is helemaal geniaal, maar niet te betalen..... Wel het beste dat is zeker waar...

Edit: je link werkt niet
Liever La Cornue dan
http://www.lacornue.com/index.php?p_id=244&p_lang=nl



helaas ook niet te betalen

Voordeel van een elektrische oven is dat de temperatuur constanter blijft dus zeer geschikt voor pattiserie. Voordeel van gas is dat het minder snel uitdroogt (vlees, ovenschoterls e.d.). Mijn ideaal fornuis zou beiden hebben. Helaas kom je dan bij 120cm breedte uit
pi_53507501
quote:
Op woensdag 26 september 2007 18:11 schreef loveli het volgende:

[..]

De M-serie heeft voor zover ik heb kunnen ontdekken geen gasoven. Heeft de budget serie van Smeg dat wel? Misschien ga ik mijn eisen bijstellen als het echt te veel geld scheelt, maar een gasoven is toch wel mijn eerste keuze.
De SNL91GX is de budget smeg met gasoven. Doet bij mij onder de 1000 euro.

Voor bakken van deegwaar geef ik zelf de voorkeur aan gas. Geeft een smeuiger resultaat. Overigens wat HassanJassan zegt klopt niet. Dat exemplaar hij laat zien is slechts 90cm breed. Volgens Richie_rich is de minimum breedte voor gas én elektra ook 120 cm... maar ook dat kan al vanaf 90 cm, als je genoegen neemt met conventioneel elektrisch. Wil je gas geventileerd én hetelucht/multifunctioneel dan moet je inderdaad vanaf 120cm denken.

[ Bericht 28% gewijzigd door Fixers op 27-09-2007 09:37:15 ]
  donderdag 27 september 2007 @ 12:32:46 #29
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_53512221
quote:
Op donderdag 27 september 2007 09:29 schreef Fixers het volgende:

[..]

De SNL91GX is de budget smeg met gasoven. Doet bij mij onder de 1000 euro.

Voor bakken van deegwaar geef ik zelf de voorkeur aan gas. Geeft een smeuiger resultaat. Overigens wat HassanJassan zegt klopt niet. Dat exemplaar hij laat zien is slechts 90cm breed. Volgens Richie_rich is de minimum breedte voor gas én elektra ook 120 cm... maar ook dat kan al vanaf 90 cm, als je genoegen neemt met conventioneel elektrisch. Wil je gas geventileerd én hetelucht/multifunctioneel dan moet je inderdaad vanaf 120cm denken.
Dat is meer persoonlijk, qua formaat wil ik twee gelijke ovens, niet een normale en een mini ernaas, of twee van die net-niet ovens
pi_53513410
ik zou niet gaan voor een vaste grillplaat. ik zou ook niet gaan voor een kachel waarbij de wokbrander in het midden zit, als je wok er dan staat heb je geen ruimte meer voor de rest van de pannen. dus doe die wokbrander maar links onder. ik zou ook niet gaan voor een speciale visbrander, net als grillplaat ga je die in praktijk weinig gebruiken, dan is los beter. moet je wel evenwichtiggeleidend materiaal (gietijzer, koper) kopen als je op twee pitten werkt.

ik heb een electrische oven er onder die prima werkt.

als je helemaal profie wil gaan zou je eens op marktplaats moeten kijken bij professionele fornuizen/ kachels (officiele naam voor een fornuis) o.i.d. en zo'n ding maakt niet uit hoe oud het is, als de branders maar mooi schoon zijn.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_53521900
Als je een fornuis van 90*60 cm hebt dan is de wokbrander in het midden niet zoveel bezwaar. Zelfs met een flinke wok kan je nog rustig 20 of 24 cm pannen rondom kwijt. Je moet alleen de wok niet recht naar voor trekken als je op de voorste twee branders pannen hebt staan. Op een inbouwplaat van 70*50 cm is een wokbrander in 't midden wél vreselijk lastig.

De vaste grillplaten/frytop/tepanyaki van de merken zijn altijd van staal. Net als een coupe de feu ook is. Omdat die dingen zo dik zijn is dat geen bezwaar, dat het metaal zelf wat minder warmte geleidend is. Ze wegen zo'n 9-10 kilo per stuk, dat compenseert. Zo'n stalen plaat heeft wel wat andere bakeigenschappen als gietijzer. Of je 'm veel gaat gebruiken... das heel persoonlijk. Maar ze zijn veelzijdiger dan je denkt. Je kan er ook gewoon pannen opzetten.

Visbranders zijn nog maar beperkt. Op een aantal modellen na heeft boretti ze alleen nog onder de fry-tops. Je kan dan wel een extra pannedrager erbij nemen. Die van smeg zijn vrij klein en daarmee ook goed bruikbaar voor een rechthoekige grillplaat, braadslede of stoofpan.

De keus tussen gas of electrisch voor de oven blijft een persoonlijke. Maar het is slim om even te kijken naar de elektrische installatie. Heb je een oud huis met maar een paar groepen in de stoppenkast, dan kan dat een reden zijn om voor gas te kiezen. Dubbele elektrische ovens moeten altijd met perilex (dubbele fase) of krachtstroom worden aangesloten. enkele elektrische ovens kunnen op een gewoon stopcontact maar zitten vaak al over de 3000 Watt vermogen, dus let op waar je 'm mee samen op één groep hebt zitten. (een zekering kan maximaal 230volt * 16 ampere = 3650 watt hebben).
pi_53521953
quote:
Op donderdag 27 september 2007 17:55 schreef Fixers het volgende:
Als je een fornuis van 90*60 cm hebt dan is de wokbrander in het midden niet zoveel bezwaar. Zelfs met een flinke wok kan je nog rustig 20 of 24 cm pannen rondom kwijt. Je moet alleen de wok niet recht naar voor trekken als je op de voorste twee branders pannen hebt staan. Op een inbouwplaat van 70*50 cm is een wokbrander in 't midden wél vreselijk lastig.

De vaste grillplaten/frytop/tepanyaki van de merken zijn altijd van staal. Net als een coupe de feu ook is. Omdat die dingen zo dik zijn is dat geen bezwaar, dat het metaal zelf wat minder warmte geleidend is. Ze wegen zo'n 9-10 kilo per stuk, dat compenseert. Zo'n stalen plaat heeft wel wat andere bakeigenschappen als gietijzer. Of je 'm veel gaat gebruiken... das heel persoonlijk. Maar ze zijn veelzijdiger dan je denkt. Je kan er ook gewoon pannen opzetten.

Visbranders zijn nog maar beperkt. Op een aantal modellen na heeft boretti ze alleen nog onder de fry-tops. Je kan dan wel een extra pannedrager erbij nemen. Die van smeg zijn vrij klein en daarmee ook goed bruikbaar voor een rechthoekige grillplaat, braadslede of stoofpan.

De keus tussen gas of electrisch voor de oven blijft een persoonlijke. Maar het is slim om even te kijken naar de elektrische installatie. Heb je een oud huis met maar een paar groepen in de stoppenkast, dan kan dat een reden zijn om voor gas te kiezen. Dubbele elektrische ovens moeten altijd met perilex (dubbele fase) of krachtstroom worden aangesloten. enkele elektrische ovens kunnen op een gewoon stopcontact maar zitten vaak al over de 3000 Watt vermogen, dus let op waar je 'm mee samen op één groep hebt zitten. (een zekering kan maximaal 230volt * 16 ampere = 3650 watt hebben).
ja klopt, ik bewoon een oude new york pizzeria. oven werkt op 360 volt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')