abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 4 oktober 2007 @ 14:37:21 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53692943


[ Bericht 49% gewijzigd door Pietverdriet op 04-10-2007 14:37:52 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53693649
Piet, nu ik allemaal dingen zie staan hier die allemaal lang moeten staan, zoals die augurken en deze pompoenen bijvoorbeeld, zijn er dingen voor het kerstdiner die mischien al gedaan kunnen worden? Wil mijn familie namelijk verassen met iets bijzonders wat ze niet vaak eten, of niet vaak zelf-gemaakt eten. Dus dit is dan denk ik wel alvast de tijd om daar mee te beginnen toch?
  donderdag 4 oktober 2007 @ 15:14:39 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53693831
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 15:05 schreef steve2003 het volgende:
Piet, nu ik allemaal dingen zie staan hier die allemaal lang moeten staan, zoals die augurken en deze pompoenen bijvoorbeeld, zijn er dingen voor het kerstdiner die mischien al gedaan kunnen worden? Wil mijn familie namelijk verassen met iets bijzonders wat ze niet vaak eten, of niet vaak zelf-gemaakt eten. Dus dit is dan denk ik wel alvast de tijd om daar mee te beginnen toch?
Is idd leuk om zelf tafelzuur te maken, pompoen, squash, komkommer, uitjes in het zuur inleggen. Als je ze nu klaarmaakt en dan tot de kerst bewaard zijn ze idd erg lekker.
Olijven marineren, in olie..
Heb wel eens rode uien ingelegd in rode wijn azijn met bruine basterdsuiker gezoet. Was erg lekker en ze waren geweldig van kleur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53694210
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[afbeelding]
Dit zijn (lijkt me) een soort Squash in Nederland pompoen genoemt, maar dat is fout, een pompoen is een squash, maar niet iedere squash is een pompoen. (Lat Cucubitaceae)
Je kan hem schillen en aan blokjes snijden, die wat met zout en suiker kort pekelen en dan afspoelen en afdeppen, daarna inleggen in azijn met suiker en kruiden (bv Mosterdzaad, chili, laurier, venkelzaad, peperkorrels.)
Heerlijk als het een tijdje gestaan heeft (meer dan een maand laten staan, dan wordt de smaak goed)
Het zou ook een meloensoort kunnen zijn, maar dat maakt in de bereidingswijze niet zoveel uit.
(Meloenen, komkommers, pompoenen etc horen tot dezelfde familie)
Dat ga ik dan maar doen. Wat is de verhouding azijn/suiker ongeveer?
quote:
Dat zou ik ook met die pompoen doen trouwens, pompoensoep vind ik nooit te vreten, dat smaakt alleen maar naar de goedkope kerriepoeder die mensen er door gooien.
Snap trouwens sowieso niet waarom mensen pompoen zo geweldig vinden, waarschijnlijk omdat het zo smakeloos is.
Pompoensoep vind ik ook niet lekker. Te melig. Maar pompoen uit de over vind ik heerlijk. De structuur is lekker. Ik had een paar weken geleden dit recept gebruikt:

http://www.kookdiscussie.nl/t193-pompoen-uit-de-oven.html

Dat was echt erg smakelijk.
pi_53694223
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb wel eens rode uien ingelegd in rode wijn azijn met bruine basterdsuiker gezoet. Was erg lekker en ze waren geweldig van kleur.
Dat klinkt heerlijk!
pi_53694459
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee
Meiraap
[afbeelding]
[afbeelding]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Knolraap
Koolrabi
[afbeelding]
[afbeelding]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolrabi

Koolrabi kan je ook rauw eten, lekker als knabbelgroente bij de borrel. Meiraapjes zijn vooral gekookt lekker met wat citroenboter. Smaak van Meiraapjes zit tussen Asperge en Radijsjes in
Wikipedia zegt dat meiknol en koolrabi hetzelfde zijn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolrabi
  donderdag 4 oktober 2007 @ 15:46:44 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53694565
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 15:42 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wikipedia zegt dat meiknol en koolrabi hetzelfde zijn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Koolrabi
Ik zien het, maar dat is dus fout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 oktober 2007 @ 15:49:07 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53694620
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 15:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat ga ik dan maar doen. Wat is de verhouding azijn/suiker ongeveer?
Ligt aan je azijn, ik raad je aan azijn uit de winkel wat te verdunnen met water, ca half om half, anders kan het te zuur worden, en suiker, 100 gram op een liter. Ligt eraan hoe zuur cq zoetzuur je het wilt hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53695201
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Ligt aan je azijn, ik raad je aan azijn uit de winkel wat te verdunnen met water, ca half om half, anders kan het te zuur worden, en suiker, 100 gram op een liter. Ligt eraan hoe zuur cq zoetzuur je het wilt hebben.
Maakt het nog uit wat voor azijn? Wat gebruik jij?
  donderdag 4 oktober 2007 @ 16:36:55 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53695704
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 16:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Maakt het nog uit wat voor azijn? Wat gebruik jij?
Ligt eraan, voor amsterdamse uien, komkommer en augurken gebruik ik witte natuurazijn, voor rode uien mij eigen gemaakte wijn azijn. Ik denk dat sherry azijn ook lekker is voor dit soort dingen, maar nog niet mee geexperimenteerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53695857
Hoe gaat dat, zelf wijnazijn maken?
  donderdag 4 oktober 2007 @ 16:45:26 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53695978
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 16:41 schreef Isegrim het volgende:
Hoe gaat dat, zelf wijnazijn maken?
Wijn nemen, azijnmoer (azijnmoeder) er aan toevoegen en laten staan.
Zelf azijn maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53696862
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wijn nemen, azijnmoer (azijnmoeder) er aan toevoegen en laten staan.
Zelf azijn maken
*bookmarkt
  donderdag 4 oktober 2007 @ 20:03:06 #64
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53701359
hoe maak je portsaus en hoe maak je rode wijsaus? zit er behalve de drank nog verschil in qua bereiding eigenlijk?
Oh en als ik dan toch bezig ben, hoe maak je witte wijnsaus (aangezien ze die pakjes nergens meer verkopen)
pi_53711534
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:03 schreef SiGNe het volgende:
hoe maak je portsaus en hoe maak je rode wijsaus? zit er behalve de drank nog verschil in qua bereiding eigenlijk?
Oh en als ik dan toch bezig ben, hoe maak je witte wijnsaus (aangezien ze die pakjes nergens meer verkopen)
kalfsjus koken, port erbij, in laten koken, dan watkruiden enzo erbij gooien... dat is het enigste wat ik me er van herinner toen ik het op school leerde

welke kruiden het waren weet ik niet meer precies, maar volgens mij rozemarijn, thijm, en die blaadjes die je gewoon van de struik plukt...
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 13:50:59 #66
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
  vrijdag 5 oktober 2007 @ 14:05:49 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53720157
quote:
Op donderdag 4 oktober 2007 20:03 schreef SiGNe het volgende:
hoe maak je portsaus en hoe maak je rode wijsaus? zit er behalve de drank nog verschil in qua bereiding eigenlijk?
Oh en als ik dan toch bezig ben, hoe maak je witte wijnsaus (aangezien ze die pakjes nergens meer verkopen)
Je doet witte wijn in een pannetje, doet daar knoflook, stuk ui, groene kruiden enzo bij en kookt dat in. Dat haal je door een zeef. Bind het met een sausbinder en voeg wat mosterd en room toe. Een eenvoudige en lekkere saus.

Rode wijn wijn in een pannetje, doet daar knoflook, stuk ui, groene kruiden enzo bij en kookt dat in. Dat haal je door een zeef. Je haalt je braadstuk uit de pan en parkeerd dat even onder folie. Schep het overtollige vet uit je braadpan en doe de rode wijn erbij. De aanbaksels in de rode wijn oplossen. Saus binden met een sausbinder en als hij klaar en smakelijk is zet je het vuur uit en voeg je een mooie klont boter toe. Deze laat je smelten in de warmte van de saus en geeft een parelachtige glans en mooie volle smaak aan de saus.

Twee voorbeelden van hoe je wijnsauszen kan maken. Als je de klassieke sauzen wilt leren koop dan dit boek:
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53730544
Oeh, tof boek. Mijn lijst met te kopen kookboeken wordt almaar langer.
pi_53730670
Piet, hoe krijg ik van die heerlijk zachte, smeuïge aardappelpuree? Het wordt bij mij altijd een beetje droog.
  zaterdag 6 oktober 2007 @ 14:08:35 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53742486
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 21:31 schreef Isegrim het volgende:
Piet, hoe krijg ik van die heerlijk zachte, smeuïge aardappelpuree? Het wordt bij mij altijd een beetje droog.

Boter erdoor, een flinke kluit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53751578
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Boter erdoor, een flinke kluit.


Nóg meer? *heel pakje boter in puree tieft.

Nog een tip qua aardappelras om ervoor te gebruiken? Ik kan veel verschillende op de markt krijgen.
  zondag 7 oktober 2007 @ 10:55:12 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53758897
quote:
Op zaterdag 6 oktober 2007 21:58 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nóg meer? *heel pakje boter in puree tieft.

Nog een tip qua aardappelras om ervoor te gebruiken? Ik kan veel verschillende op de markt krijgen.

Je had er toch wel melk in gedaan`?
Bloemige aardappels nemen, irene of eigenheimer bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53758917
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 10:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je had er toch wel melk in gedaan`?
Bloemige aardappels nemen, irene of eigenheimer bijvoorbeeld.


Ja, melk en boter. Maar ik vind het ook lastig om het helemaal smooth te krijgen. Ik het het 't liefst zonder klonten, maar dat valt nog niet mee met zo'n stamper.
  zondag 7 oktober 2007 @ 10:59:19 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53758961
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 10:56 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, melk en boter. Maar ik vind het ook lastig om het helemaal smooth te krijgen. Ik het het 't liefst zonder klonten, maar dat valt nog niet mee met zo'n stamper.

Je moet de puree niet te lang stampen, dan wordt het te lijmig, het beste is je haalt de aardappelen door een knijper.
Gewoon hierdoor halen

En dan met wat melk en zachte boter, wat zout, peper (en eventueel nootmuskaat ) op smaak brengen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53758983
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet de puree niet te lang stampen, dan wordt het te lijmig, het beste is je haalt de aardappelen door een knijper.
Gewoon hierdoor halen
[afbeelding]
En dan met wat melk en zachte boter, wat zout, peper (en eventueel nootmuskaat ) op smaak brengen


Oeh, dan ga ik zo'n ding kopen.
  zondag 7 oktober 2007 @ 11:15:33 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53759206
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:00 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Oeh, dan ga ik zo'n ding kopen.

Ook lekker om aardappelprak met meel en eieren te mengen, dat in zo een pers te doen en de wurmpjes die eruit komen in kokend water te laten vallen.
Maar dan is deze iets beter geschikt, deze kan je ook voor puree gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53759352
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:


Je moet de puree niet te lang stampen, dan wordt het te lijmig, het beste is je haalt de aardappelen door een knijper.
Gewoon hierdoor halen
[afbeelding]
En dan met wat melk en zachte boter, wat zout, peper (en eventueel nootmuskaat ) op smaak brengen
Deze heb ik idd
Superding, en heerlijke puree. (Ik doe op 1 kg aard. ong 180 ml melk in de magnetron, warm erbij doen, nootm. p/z en wat mosterd).
pi_53759479
Piet, ik ben nieuw in dit topic, ik hoop dat je mn vraag kan beantwoorden,

Ik woon nu in Zweden, en nou wil ik graag een keer Rendier proberen. Nou ben ik er achter dat je het onderandere klaar kan maken als een biefstukje, maar heb jij misschien andere ideen? of heel misschien een recept voor rendier vlees?

Kuno_van_dijk
Op donderdag 3 september 2009 23:06 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
niet? En je hebt er nooit werk van gemaakt? Of vind je haar er niet leuk uitzien.
Op donderdag 3 september 2009 23:10 schreef The_Dean het volgende:
Het is mijn zus, gast.
  zondag 7 oktober 2007 @ 13:01:12 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53761209
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:34 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
Piet, ik ben nieuw in dit topic, ik hoop dat je mn vraag kan beantwoorden,

Ik woon nu in Zweden, en nou wil ik graag een keer Rendier proberen. Nou ben ik er achter dat je het onderandere klaar kan maken als een biefstukje, maar heb jij misschien andere ideen? of heel misschien een recept voor rendier vlees?

Kuno_van_dijk

Tja, dat is zoiets als vragen hoe je rundvlees klaar maakt, maar niet zegt welk deel je hebt. Je kan denk ik beter aan de rendierslager vragen hoe je welk deel moet klaar maken. Er zijn delen die je als biefstuk eet, maar ook delen die je suddert. En een biefstukdeel als sudderdeel klaar maken is natuurlijk zonde.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53761334
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, dat is zoiets als vragen hoe je rundvlees klaar maakt, maar niet zegt welk deel je hebt. Je kan denk ik beter aan de rendierslager vragen hoe je welk deel moet klaar maken. Er zijn delen die je als biefstuk eet, maar ook delen die je suddert. En een biefstukdeel als sudderdeel klaar maken is natuurlijk zonde.


Euhm ja... hier moet ik je gelijk in geven, dom van mij
Op donderdag 3 september 2009 23:06 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
niet? En je hebt er nooit werk van gemaakt? Of vind je haar er niet leuk uitzien.
Op donderdag 3 september 2009 23:10 schreef The_Dean het volgende:
Het is mijn zus, gast.
  zondag 7 oktober 2007 @ 18:01:29 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53769740
Ik ga zo spaghetti met een gehakt/tomatensausje maken, opzich maak ik deze vaker maar ik wilde toch een klein beetje varieren.
Ik heb dus maar eens verse kruiden in huis gehaald (rozemarijn,salie, tijm en oregano), maar wanneer kan ik het 't beste in de pan doen?
Vroeg en mee laten pruttelen of op het eind pas (zoals met peterselie)?

En kan ik het 't beste snijden en laat ik de kruiden er verder inzitten of doe ik er een touwtje omheen zodat ik later de kruiden makkelijk uit de saus kan halen?
  zondag 7 oktober 2007 @ 18:18:15 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53770138
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 18:01 schreef SiGNe het volgende:
Ik ga zo spaghetti met een gehakt/tomatensausje maken, opzich maak ik deze vaker maar ik wilde toch een klein beetje varieren.
Ik heb dus maar eens verse kruiden in huis gehaald (rozemarijn,salie, tijm en oregano), maar wanneer kan ik het 't beste in de pan doen?
Vroeg en mee laten pruttelen of op het eind pas (zoals met peterselie)?

Mee laten pruttelen,
quote:
En kan ik het 't beste snijden en laat ik de kruiden er verder inzitten of doe ik er een touwtje omheen zodat ik later de kruiden makkelijk uit de saus kan halen?

Niet snijden, opbinden zodat je het makkelijk er weet uit kan halen.
Salie kan trouwens snel overheersen, maar is wel erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 oktober 2007 @ 19:05:15 #83
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_53771413
Bedankt Piet, ik ga kokkerellen
pi_53775194
Piet, als ik die Marokkaanse squash-gevallen ( ) ga inmaken, moet ik ze in stukken snijden of heel laten? Met of zonder schil?
  zondag 7 oktober 2007 @ 21:30:50 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53775690
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 21:14 schreef Isegrim het volgende:
Piet, als ik die Marokkaanse squash-gevallen ( ) ga inmaken, moet ik ze in stukken snijden of heel laten? Met of zonder schil?

Schillen en in blokjes snijden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 oktober 2007 @ 21:31:16 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53775706
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 19:05 schreef SiGNe het volgende:
Bedankt Piet, ik ga kokkerellen

Smakelijk!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53776208
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schillen en in blokjes snijden.


Thanks.
pi_53792168
Piet, nadat ik altijd makkelijk een pot heinz pastasaus met gehakt en groenten heb vermengd als saus voor op de pasta, wil ik die nu eens zelf gaan maken.

Hoe maak ik een lekkere tomatensaus? Op vrijwel elke site die ik vind staan recepten met gezeefde tomaten, maar ik wil gewoon vanaf de basis met gewone tomaten en eventueel tomatenpuree die saus maken.

Alvast bedankt!
  maandag 8 oktober 2007 @ 15:46:25 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53792591
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 15:28 schreef Bartaz het volgende:
Piet, nadat ik altijd makkelijk een pot heinz pastasaus met gehakt en groenten heb vermengd als saus voor op de pasta, wil ik die nu eens zelf gaan maken.

Hoe maak ik een lekkere tomatensaus? Op vrijwel elke site die ik vind staan recepten met gezeefde tomaten, maar ik wil gewoon vanaf de basis met gewone tomaten en eventueel tomatenpuree die saus maken.

Alvast bedankt!
Neem gepelde tomaten in blik, die zijn lekkerder dan verse, zeker in deze tijd van het jaar.
Maar als je verse wilt gebruiken:
Leg je tomaten op het RVS aanrecht, neem een brander en brand de velletjes eraf, dat is stoerder en makkelijker dan ze insnijden met een kruisje en in een schaal met kokend water leggen


Snij de tomaten aan stukjes en kook ze met wat ui, knoflook, verse kruiden, peper, zout (minder is meer, het moet naar tomaten smaken tenslotte)
Haal ze door een passeer zeef (vlotte lotte)

En voilla, klaar is klara
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53792757
Aangezien wij geen RVS aanrecht hebben, geen brander, geen passeerzeef én ik niet had gedacht dat het zoveel werk zou zijn, heb ik besloten om toch maar even een blik gepelde tomaten te halen (al helemaal als die lekkerder zijn)

In ieder geval bedankt voor je hulp!
pi_53794540
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 15:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem gepelde tomaten in blik, die zijn lekkerder dan verse, zeker in deze tijd van het jaar.
Maar als je verse wilt gebruiken:
Leg je tomaten op het RVS aanrecht, neem een brander en brand de velletjes eraf, dat is stoerder en makkelijker dan ze insnijden met een kruisje en in een schaal met kokend water leggen


Snij de tomaten aan stukjes en kook ze met wat ui, knoflook, verse kruiden, peper, zout (minder is meer, het moet naar tomaten smaken tenslotte)
Haal ze door een passeer zeef (vlotte lotte)
[ afbeelding ]
En voilla, klaar is klara
Het is natuurlijk nog stoerder om ze aan een vork te prikken en in de vlammen van het gasfornuis te houden. Werkt iig prima bij paprika's. De tomaten zou je vervolgens nog kapot kunnen koken ipv door de passeerzeef.
Tomaten uit blik zijn over het algemeen lekkerder dan vers. Daarom zijn al die recepten ook met bliktomaat.
pi_53794977
Gebruiken ze voor die blikken misschien de overrijpe tomaten?

Ik heb inmaakazijn gekocht voor mijn Mocro-dingen. Over een half jaartje kan ik jullie berichten of ze gelukt zijn.
  maandag 8 oktober 2007 @ 17:58:13 #93
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_53795097
Piet, ik ben een ongelofelijke fan van haas en eend.
Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader was jager en we aten het dus regelmatig, zelfgeslacht enzo.
Mijn moeder liet zo'n dier sneller "besterven" om het in een bak met azijnwater te zetten.
Mijn vraag: Is van een leverancier even lekker, moet je het ook een nacht in azijnwater ofzo zetten, ik mis lekkere wild.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 8 oktober 2007 @ 18:40:45 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53796029
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 17:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, ik ben een ongelofelijke fan van haas en eend.

Ik ook
quote:
Ik ben er mee opgegroeid, mijn vader was jager en we aten het dus regelmatig, zelfgeslacht enzo.
Mijn moeder liet zo'n dier sneller "besterven" om het in een bak met azijnwater te zetten.
Hmm, dat ken ik niet van wild, wel van ander vlees (zuurvlees), ik marineer in wijn, is eigenlijk hetzelfde
quote:
Mijn vraag: Is van een leverancier even lekker, moet je het ook een nacht in azijnwater ofzo zetten, ik mis lekkere wild.
Ligt erg aan de leverancier, de Hanos in Apeldoorn leverd vaak prima afgehangen wild, maar dat verschilt per poelier. Afhangen of besterven is erg belangrijk, erg genoeg gebeurt het tegenwoordig steeds minder en slechter.
Als ik haas maak marineer ik het in rode wijn, jeneverbes, knoflook, peper, en de marinade gebruik ik weer om saus mee te maken.
Soms heb je echt een gelukstreffer, de beste haas die ik ooit heb gegeten was met een studievriend van mij, met wilde paddestoelen, een prachtige zware rode wijn, uren na het eten hadden we het aroma nog steeds in het hoofd zitten. Die studievriend is al meer dan 15 jaar vegetarier, maar over die haas kan hij nog steeds lyrisch worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53796268
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 17:51 schreef Isegrim het volgende:
Gebruiken ze voor die blikken misschien de overrijpe tomaten?

Ik heb inmaakazijn gekocht voor mijn Mocro-dingen. Over een half jaartje kan ik jullie berichten of ze gelukt zijn.
Ik denk eerder Italiaanse tomaten uit de volle zon, en geen Hollandse kastomaten (wasserbombes).
  maandag 8 oktober 2007 @ 19:24:41 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53797031
quote:
Op maandag 8 oktober 2007 18:50 schreef piepster het volgende:

[..]

Ik denk eerder Italiaanse tomaten uit de volle zon, en geen Hollandse kastomaten (wasserbombes).
Die Italianen worden maar al te vaak groen geplukt en rijpen in de vrachtwagen.
Die langwerpige italiaanse tomaten zijn gewoon te kwetsbaar om rijp te vervoeren, daarom gaan de rijpe tomaten naar de blikfabriek waarbij het niet erg is dat ze een beetje beurs zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53826449
Misschien een domme vraag, maar ik wil graag binnenkort zelf wat chips maken voor bij een gerecht.
Dan denk ik dus aan een paar aardappelchipjes, een paar chipjes van rode biet en/of eventueel een paar chipjes van courgette.
Vragen zijn dan:
- kan dit überhaupt (van rode biet en/of van courgette)
- zo ja, kan dit in de oven ipv de frituur (zou erg veel makkelijker zijn voor mij)
- zo ja hoe lang moet het er in en hoe heet moet dit dan

Het idee is om er een paar als garnering te gebruiken door er een paar in een paar streepjes aardappelpuree te zetten. Klinkt wellicht vaag maar heb het ooit ergens eens gezien en vond het er wel geinig uit zien.
Ik heb al flink gegoogled, maar blijkbaar niet goed genoeg want ik kan nergens een helder antwoord vinden op deze vragen.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  woensdag 10 oktober 2007 @ 07:17:03 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53830135
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 23:24 schreef beunkster het volgende:
Misschien een domme vraag, maar ik wil graag binnenkort zelf wat chips maken voor bij een gerecht.
Dan denk ik dus aan een paar aardappelchipjes, een paar chipjes van rode biet en/of eventueel een paar chipjes van courgette.
Vragen zijn dan:
- kan dit überhaupt (van rode biet en/of van courgette)
- zo ja, kan dit in de oven ipv de frituur (zou erg veel makkelijker zijn voor mij)
- zo ja hoe lang moet het er in en hoe heet moet dit dan

Het idee is om er een paar als garnering te gebruiken door er een paar in een paar streepjes aardappelpuree te zetten. Klinkt wellicht vaag maar heb het ooit ergens eens gezien en vond het er wel geinig uit zien.
Ik heb al flink gegoogled, maar blijkbaar niet goed genoeg want ik kan nergens een helder antwoord vinden op deze vragen.
Ja, dat kan, Ik zou zeggen, niet in de oven, maar in olie, omdat je ze koud eet dus geen vet gebruiken, de olie een graad of 170, alles heel dun snijden (mandoline of als je niet anders hebt, kaasschaaf) en frituren tot ze hoog drijven en belletjes hebben, als je het doet begrijp je het wel.
Of het lekker wordt is natuurlijk een tweede.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_53830168
Ik kreeg laatst in een restaurant gefrituurde 'spaghetti' gemaat van rode biet bij een gerecht. Dat was best smakelijk.
  woensdag 10 oktober 2007 @ 16:46:03 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_53841991
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 07:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik kreeg laatst in een restaurant gefrituurde 'spaghetti' gemaat van rode biet bij een gerecht. Dat was best smakelijk.
Gefrituurde keukenmeidenverdriet chips (lang dun en lekker) zijn ook erg smakelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')