Mirjam | woensdag 12 september 2007 @ 22:59 |
er zijn geloof ik wel 100 manieren om het te doen, hoe doe jij het? Ik zag net op een site volgens mij dé manier: gewoon het ei openbreken in een goed stuk doorzichtig keukenfolie, folie dichtdraaien, in de pan ermee, en je hebt een prachtig gepocheerd ei ![]() hoelang moet het koken dan trouwens? | |
Mirjam | woensdag 12 september 2007 @ 23:01 |
![]() | |
Blues | woensdag 12 september 2007 @ 23:07 |
Tot het gepocheerd is... dus m.a.w. tot dit topic geladen is? Leuke foto ![]() Oh en waarom zei je niks op FOK!tv ![]() | |
Leintjeuh | woensdag 12 september 2007 @ 23:07 |
Creatieve oplossing! | |
Les_Grandes_Esperances | woensdag 12 september 2007 @ 23:09 |
Als je het in folie doet, dan kan de smaak van het pocheervocht niet in het ei doordringen, terwijl dit nou een van de belangrijkste redenen is om te pocheren, die extra smaak. Als je de smaak niet zo boeit, dan kun je net zo goed de eieren in de eischil 10 minuten op 75 graden garen, dan heb je ook de structuur van een gepocheerd ei. Alles over het koken van eieren vind je trouwens in het onvolprezen boek "Cook & Chemist.". En dan wil je ook meteen een [url=hhttp://www.conrad.nl/goto/?product=120031]digitale thermometer[/url] kopen. [ Bericht 43% gewijzigd door Les_Grandes_Esperances op 12-09-2007 23:19:50 ] | |
MissHobje | woensdag 12 september 2007 @ 23:10 |
3 minuten zo ongeveer zou mooi zijn ![]() | |
Mirjam | woensdag 12 september 2007 @ 23:12 |
quote:ik sta véél liever achter de camera dan ervoor ![]() als ik niet in beeld was geweest, had het nog mooier geweest ![]() maar je mag me best eens bellen hoor, als je m'n stem wil horen ![]() ohja, dat lachen in het begin, dat ben ik wel ![]() ![]() | |
Blues | woensdag 12 september 2007 @ 23:15 |
Is ie al klaar ![]() | |
Isdatzo | woensdag 12 september 2007 @ 23:16 |
het wátten van een ei? ![]() | |
Mirjam | woensdag 12 september 2007 @ 23:17 |
quote:geen idee, er zit nog niks in de pan ![]() morgen wel denk ik ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 12 september 2007 @ 23:17 |
quote:Dat boek is sowieso een aanrader. quote:Die link doet het niet | |
Blues | woensdag 12 september 2007 @ 23:19 |
quote: quote: | |
Les_Grandes_Esperances | woensdag 12 september 2007 @ 23:19 |
quote:Deze dan: http://www.conrad.nl/goto/?product=120031 | |
Isdatzo | woensdag 12 september 2007 @ 23:23 |
quote:oh god ![]() kan je niet gewoon dat ei in 't water flikkeren en koken ![]() zo doe ik 't tenminste ![]() | |
Mirjam | woensdag 12 september 2007 @ 23:27 |
quote: quote: ![]() | |
Blues | woensdag 12 september 2007 @ 23:32 |
quote:Dat doen wij ook hier allemaal, maar soms is het leuk om het anders te doen. En ja 'zo is het' gewoon ![]() | |
Isdatzo | woensdag 12 september 2007 @ 23:33 |
quote:Jaja dat snap ik wel hoor (had ik ook gelezen) maar wat ik niet lees is of je 't proeft! ![]() | |
Boe-man | woensdag 12 september 2007 @ 23:38 |
quote:Gelukkig is kokend water niet warmer dan 90 graden ![]() ![]() | |
NiteSpeed | woensdag 12 september 2007 @ 23:42 |
quote:Ligt eraan hoeveel Bar de omgeving is... | |
Stakky | woensdag 12 september 2007 @ 23:49 |
Water op zetten met zout en wat azijn. Zorgen dat het niet kookt. ong. 95 graden. Dan met een garde een draaiende beweging maken in de pan. Dan het ei precies in het midden van de pan in het centrum van de "draaikolk" laten vallen. 2 minuten op laten staan. Dan er uit en evt op wat keukenrol iets laten drogen dan een beetje zout erop. Na 2 minuten is ie nog zacht van binnen. ![]() | |
Dandelion | woensdag 12 september 2007 @ 23:52 |
het lijkt er op, aan het plaatje te zien, dat het water veel te heet is... | |
Boe-man | donderdag 13 september 2007 @ 00:15 |
quote:Ik zet mijn keuken ook altijd onder druk, dat pocheert beter ![]() | |
golfer | donderdag 13 september 2007 @ 00:27 |
Erg he, maar ik vind gepocheerde eieren dus niet lekker. ![]() | |
beelz | donderdag 13 september 2007 @ 00:39 |
quote:En dit is de enige juiste manier ![]() Als je het water draaiend hebt en het ei in de draaikolk laat vallen blijft het ei bij elkaar en krijg je een mooi rond resultaat. | |
Mirjam | donderdag 13 september 2007 @ 01:32 |
quote:ik heb ze nog nooit gegeten ![]() ![]() maar het lijkt me juist wel lekker | |
SiGNe | donderdag 13 september 2007 @ 01:39 |
quote:En sliertjes eiwit knip je eraf met een schaar zodat het ei weer mooi rond is ![]() | |
klaarover | donderdag 13 september 2007 @ 12:23 |
Bij het pocheren van een supermarkt-ei heb je al snel eiwitrommel en slierten. Mensen zijn inventief in het bedenken van trucs om dit te voorkomen; dat bewijst de plasticfolie-manier! Eiwitrommel en slierten kan je 100% voorkomen door een echt vers ei te gebruiken. Max 4 a 5 dagen oud. Daarvan is het eiwit nog heel stevig en coherent. Zou je zo'n ei breken en op een schoteltje laten glijden, dan blijft het ei netjes als een bol hoopje liggen. Dan heb je ook geen draaikolk nodig of andere trucs; het pocheren lukt dan altijd. Helaas zijn alle supermarkt-eieren allang voorbij dat punt als je ze koopt. Als je die breekt en op een schoteltje laat glijden, dan vloeit het uit als een plas. | |
Muck | donderdag 13 september 2007 @ 12:37 |
quote:ik ook niet! ![]() | |
minilotje | vrijdag 14 september 2007 @ 08:58 |
Ik heb afgelopen weekend voor het eerst in mijn leven eieren gepocheerd. Wat een lol! En lekker ook. Min of meer een gekookt-ei-smaak op je geroosterde boterhammetje, zonder de ellende van je ei pellen. Ik heb overigens zowel mét als zonder azijn in het water geprobeerd, en ben tot de conclusie gekomen dat het geen bliksem uitmaakt. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 september 2007 @ 09:01 |
truuk bij het pocheren is dat je het pocheervocht roert, zodat het draait, dan het ei voorzichtig in het midden van de pan leggen. Door het draaien van de vloeistof blijft het ei in het midden en alle eventuele draaden en uitlopers worden om je ei gewikkeld als het waren. | |
minilotje | vrijdag 14 september 2007 @ 09:05 |
Zo heb ik het ook gedaan, ja. Tenminste, nadat mijn eerste pocheerpoging eindigde in een pan vol met eiwitstukjes. Het leek wel een sneeuwbol. | |
milia | zondag 11 november 2007 @ 22:55 |
Ik vind hier gelukkig een aantal bruikbare tips! Ik had altijd hetzelfde als minilotje en nu ga ik de Pietverdriet methode maar eens uitproberen ![]() | |
Stereotomy | zondag 11 november 2007 @ 22:57 |
![]() ![]() ![]() | |
Muck | zondag 11 november 2007 @ 23:08 |
stereo! wat een ouderwetse borden ![]() en ik vind gepocheerde eitjes nog steeds niet lekker ![]() | |
Stereotomy | zondag 11 november 2007 @ 23:44 |
Die heb ik uit het ouderlijk huys meegeomen, vandaar de oudbolligheid. ![]() Lig nu in bed te fokken, is niet goed, dus welterusten ![]() | |
Muck | zondag 11 november 2007 @ 23:49 |
quote:tof ![]() quote:truste ![]() | |
devvertje | zondag 11 november 2007 @ 23:57 |
quote:oa. http://www.phys.unsw.edu.au/~jw/superheating.html .. | |
-Mellow- | dinsdag 13 november 2007 @ 17:43 |
een heel gekunstel dus, zo'n gepocheerd ei... | |
-Mellow- | dinsdag 13 november 2007 @ 17:46 |
ik ga het toch maar eens proberen nu, mijn eieren moeten toch op | |
-Mellow- | dinsdag 13 november 2007 @ 17:57 |
de helft kwam dus niet zo mooi mee in het bolletje, dus dat moest ik weggooien ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 13 november 2007 @ 18:13 |
quote:oude eieren moet je dus nou net niet gebruiken. zo vers mogelijk. ![]() | |
-Mellow- | woensdag 14 november 2007 @ 00:34 |
quote:ja ik weet t. maar dat zat er nu net ff niet in. anyway, het was goed binnen te houden |