abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53134403
er zijn geloof ik wel 100 manieren om het te doen, hoe doe jij het?
Ik zag net op een site volgens mij dé manier: gewoon het ei openbreken in een goed stuk doorzichtig keukenfolie, folie dichtdraaien, in de pan ermee, en je hebt een prachtig gepocheerd ei

hoelang moet het koken dan trouwens?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53134431
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53134520
Tot het gepocheerd is... dus m.a.w. tot dit topic geladen is?

Leuke foto
Oh en waarom zei je niks op FOK!tv
pi_53134524
Creatieve oplossing!
pi_53134544
Als je het in folie doet, dan kan de smaak van het pocheervocht niet in het ei doordringen, terwijl dit nou een van de belangrijkste redenen is om te pocheren, die extra smaak.

Als je de smaak niet zo boeit, dan kun je net zo goed de eieren in de eischil 10 minuten op 75 graden garen, dan heb je ook de structuur van een gepocheerd ei.

Alles over het koken van eieren vind je trouwens in het onvolprezen boek "Cook & Chemist.". En dan wil je ook meteen een [url=hhttp://www.conrad.nl/goto/?product=120031]digitale thermometer[/url] kopen.

[ Bericht 43% gewijzigd door Les_Grandes_Esperances op 12-09-2007 23:19:50 ]
  woensdag 12 september 2007 @ 23:10:25 #6
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_53134559
3 minuten zo ongeveer zou mooi zijn
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_53134598
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:07 schreef Bluezz het volgende:
Tot het gepocheerd is... dus m.a.w. tot dit topic geladen is?

Leuke foto
Oh en waarom zei je niks op FOK!tv
ik sta véél liever achter de camera dan ervoor
als ik niet in beeld was geweest, had het nog mooier geweest
maar je mag me best eens bellen hoor, als je m'n stem wil horen

ohja, dat lachen in het begin, dat ben ik wel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53134639
Is ie al klaar
  woensdag 12 september 2007 @ 23:16:06 #9
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_53134672
het wátten van een ei?
Huilen dan.
pi_53134704
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:15 schreef Bluezz het volgende:
Is ie al klaar
geen idee, er zit nog niks in de pan
morgen wel denk ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53134705
quote:
[b]Op woensdag 12 september 2007 23:09
...

Alles over het koken van eieren vind je trouwens in het onvolprezen boek "Cook & Chemist.".
Dat boek is sowieso een aanrader.
quote:
En dan wil je ook meteen een digitale thermometer kopen.
Die link doet het niet
pi_53134755
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:16 schreef Isdatzo het volgende:
het wátten van een ei?
quote:
Het doel van pocheren is het bereiken van een smaakvol en zacht eindproduct, zonder dat het product uitdroogt. Pocheren is een bereidingsproces waarbij je een garingsvloeistof gebruikt bij een lage bereidings-temperatuur.

Pocheren is net niet hetzelfde als koken. Bij deze techniek draait alles om de beheersing van het veranderingsproces van de eiwitten. De omgevingstemperatuur van het product komt niet boven de 90°C, terwijl de kerntemperatuur van het product varieert tussen de 55-70°C. Door de langzame en gelijkmatige verhitting blijft de structuur van het eindproduct behouden. Pocheren kun je zowel als voorbereidingstechniek of als eindbereidingtechniek toepassen. Je gebruikt deze techniek in de koude en de warme keuken en in de patisserie.
pi_53134762
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:17 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Dat boek is sowieso een aanrader.
[..]

Die link doet het niet
Deze dan: http://www.conrad.nl/goto/?product=120031
  woensdag 12 september 2007 @ 23:23:08 #14
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_53134859
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:19 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]
oh god

kan je niet gewoon dat ei in 't water flikkeren en koken

zo doe ik 't tenminste
Huilen dan.
pi_53134934
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:23 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

oh god
quote:
Pocheren is net niet hetzelfde als koken.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53135038
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:23 schreef Isdatzo het volgende:


oh god

kan je niet gewoon dat ei in 't water flikkeren en koken

zo doe ik 't tenminste
Dat doen wij ook hier allemaal, maar soms is het leuk om het anders te doen.

En ja 'zo is het' gewoon
  woensdag 12 september 2007 @ 23:33:57 #17
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_53135063
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:27 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]


[..]

Jaja dat snap ik wel hoor (had ik ook gelezen)

maar wat ik niet lees is of je 't proeft!

Huilen dan.
pi_53135131
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:19 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]
Gelukkig is kokend water niet warmer dan 90 graden
Ja, schrok je toch even he!
pi_53135192
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:38 schreef Boe-man het volgende:

[..]

Gelukkig is kokend water niet warmer dan 90 graden [afbeelding]
Ligt eraan hoeveel Bar de omgeving is...
We'll keep on whispering our mantras.
pi_53135353
Water op zetten met zout en wat azijn. Zorgen dat het niet kookt. ong. 95 graden.
Dan met een garde een draaiende beweging maken in de pan. Dan het ei precies in het midden van de pan in het centrum van de "draaikolk" laten vallen.

2 minuten op laten staan. Dan er uit en evt op wat keukenrol iets laten drogen dan een beetje zout erop. Na 2 minuten is ie nog zacht van binnen.
Nessuno attaca noi senza essere punito.
  woensdag 12 september 2007 @ 23:52:32 #21
44600 Dandelion
ZEKUR OUWE!!!!!!
pi_53135438
het lijkt er op, aan het plaatje te zien, dat het water veel te heet is...
Get on your boots!
16-11-09 Muse - Lanxess Arena Keulen
Last.fm | Twitter
pi_53135974
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:42 schreef NiteSpeed het volgende:

[..]

Ligt eraan hoeveel Bar de omgeving is...
Ik zet mijn keuken ook altijd onder druk, dat pocheert beter
Ja, schrok je toch even he!
pi_53136244
Erg he, maar ik vind gepocheerde eieren dus niet lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 13 september 2007 @ 00:39:59 #24
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_53136454
quote:
Op woensdag 12 september 2007 23:49 schreef Stakky het volgende:
Water op zetten met zout en wat azijn. Zorgen dat het niet kookt. ong. 95 graden.
Dan met een garde een draaiende beweging maken in de pan. Dan het ei precies in het midden van de pan in het centrum van de "draaikolk" laten vallen.

2 minuten op laten staan. Dan er uit en evt op wat keukenrol iets laten drogen dan een beetje zout erop. Na 2 minuten is ie nog zacht van binnen.
En dit is de enige juiste manier
Als je het water draaiend hebt en het ei in de draaikolk laat vallen blijft het ei bij elkaar en krijg je een mooi rond resultaat.
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
pi_53137149
quote:
Op donderdag 13 september 2007 00:27 schreef golfer het volgende:
Erg he, maar ik vind gepocheerde eieren dus niet lekker.
ik heb ze nog nooit gegeten
maar het lijkt me juist wel lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')