abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_76929192
krijg ook trek in soep nu. zo even boodschappen doen maar
  zondag 17 januari 2010 @ 17:34:23 #127
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_76930245
klinkt lekker mensen
room is toch gewoon slagroom?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76932210
Ja, as in: slagroom maak je van room
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_81309232
net een zalige soep op: italiaanse uiensoep met pancetta. Voor 4 pers: 100 gram pancetta in stukjes in een pan. 2_4 min bakken, al roerend. Dan 2 el olijfolie en 700 gram zoete ui in stukjes erbij. Dat 30 -40 minuten laten sudderen, af en toe omroeren, tot ze lekker gekleurd zijn. Dan een blik tomatenblokjes erbij en een liter kippenbouillon. Wat peper erbij en 30 minuten zachtjes laten koken. Bij t opdienen in de kop wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas erdoor . Erg lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81318058
Klinkt heel lekker, ga ik zeker eens proberen!
pi_83535451
idd staan hier weinig zomerse soepen, terwijl bijv koude soepen zo lekker zijn

zoals Paprikagazpacho:

voor 4 pers:

400 gr gele paprika, 400 gr rode paprika, olijfolie, 1 theelepel kurkuma, halve citroen, blik gepelde tomaten (400gr) 250 gr magere kwark..

paprika' s schillen, gaat prima met een dunschillertje, zaadlijsten en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden (hoeft niet heel klein hoor). Olijfolie in een grote koekenpan verhitten, paprika' s en kurkuma erbij en 20 min op laag vuur bakken. Regelmatig omscheppen.

dat laten afkoelen, citroen uitpersen. En dan de paprika' s met de tomaten, de kwark en het citroensap pureren en in de koelkast zetten (minstens 2 uur).

lekker met mozzarella erop en wat basilicum

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535591
bospeentjessoep:

500 gram geschrapte bospeentjes, 1 1/4 liter groentenbouillon, uitje gesnipperd.

uitje fruiten, stukjes wortel erbij, bouillon erbij en 20 minuutjes koken. af laten koelen, sap van 2 sinaasappels erbij en naar smaak z&p, en 2 uur minstens in de koelkast zetten. Opdienen lekker met wat fijngesneden munt echt super verfrissend
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535679
of komkommersoep met yoghurt

3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld),

komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen.

opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535781
en een van mijn favorieten: koude bietjessoep met sinaasappel en zure room.

fijngesneden uitje smoren, 750 gr biet erbij (gekookt of rauw en schoongemaakt), anderhalve liter groentebouillon erbij en met deksel op de pan 20 minuutjes zachtjes laten koken.

soep pureren, af laten koelen en dan sap van 2 sinaasappels en ook het rasp erbij doen en op smaak brengen met p&z. ook weer koelen in de koelkast.

lekker met een dotje zure room en wat bieslook
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83535877
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt!

3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 1 juli 2010 @ 19:55:50 #136
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_83543544
Oeh DarkElf, goede zomertips. Ik ga er morgen eentje van proberen!
pi_83582262
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:51 schreef DarkElf het volgende:
of komkommersoep met yoghurt

3 komkommers, zaad verwijderd, grof gehakt. 3 en een halve dl griekse yoghurt, 2 en een halve dl groentenbouillon (gekoeld),

komkommers pureren, yoghurt toevoegen en glad mixen. wat fijngesneden munt erdoor roeren en minstens 2 uur koelen.

opdienen met wat paprikapoeder erover gestrooid en wat fijngesneden ringetjes bosui
Klinkt lekker met dit warme weer
pi_83603037
Elf,wat heb je allemaal heerlijke receptjes gepost, daar ga ik er zeker een paar van maken de komende tijd
pi_83604311
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:57 schreef DarkElf het volgende:
morgen ga ik een komkommer/basilicumsoepje maken, ook een koude aangezien t warrum wordt!

3 komkommers schillen en in stukken snijden. bosje basilicumblaadjes en een bosje bieslook bij de komkommer met t sap van 1 limoen, 6 eetlepels griekse yoghurt 5 eetlepels olijfolie doen en alles blenderen. p&z weer naar smaak natuurlijk.
Ik ga dit even in huis halen en maken
pi_83634869
allemaal aan de komkommer soep
pi_83634934
onze lunch is vandaag de koude paprikasgazpacho met wat ciabatta met wat frisse salade erop (fijngesneden tomaatjes, bosui, basilicum, zwarte olijf, p&z en olie)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83640642
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers
pi_83641536
quote:
Op zondag 4 juli 2010 13:02 schreef Bluezz het volgende:
Oh ja Elf, waarom haal je de ene keer wel en de andere keer niet de zaadlijsten uit de komkommers
bij de ene zit al bouillon dus wordt t al dunner... als je dan ook nog t waterige zaad ( ...) erin laat is dat niet zo lekker...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_83645018
Ik snap het
pi_83678605
@ DE joepie gevonden.
pi_83679824
Anne
pi_83680753
quote:
Op maandag 5 juli 2010 13:56 schreef Bluezz het volgende:
Anne
Ja Bluexx, kende jij die truc van paprika's schillen al?
En waarom zou je dat doen? De schil wordt toch ook zacht bij het smoren.

Affijn, ik vond het een lekker soepie voor de afwisseling.
en kwark in de soep ! Zou het calorieën schelen met zure room?
De 40 zaadjes basilicum resulteren in één blaadje dat opkomt, dus bieslook gebruikt.

Mn. AnneX vond het smaken naar paprika. Duh !!!
pi_83686716
Ik houd niet van bruune bonen paprika
pi_83758091
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 12:10 schreef DarkElf het volgende:
Gisteren een super simpel maar wel lekker soepje gemaakt:

Spinazie/tuinerwtjes soep met geitenkaas. (voor 2-4 personen, hangt van je trek af )

Uitje fruiten, 350 gr tuinerwtjes (kan er bevroren in), 350 gr spinazieblokjes (kan er ook bevroren in), een liter groentebouillon en 20 minuutjes zacht laten koken met een deksel erop. Groenten pureren met deel van bouillon (tot je de gewenste dikte hebt) met van 3-4 takjes de blaadjes basilicum erdoor en 75 gr geitenkaas (chevre of chavroux) erin .. Op smaak brengen en
Klinkt goed!

Tevens tvp, maak eigenlijk nooit soep en is wel erg lekker met dit weer.
Sweet and innocent...
pi_84216975
quote:
Op woensdag 16 januari 2008 17:42 schreef DarkElf het volgende:
Opnieuw dan maar:
[..]



Wij gaan er ook nog een klein scheutje port in doen omdat dat lekker schijnt te zijn...
Morgen de DE-uiensoep maken denk ik Is dat een beetje goed in te vriezen, DE?
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')