Het niveau is idd wel een probleem. Soms lijkt het meer een "kijk welke obscure film met minder dan 100 votes op imdb ik nu weer heb gezien" -festijn. Ik krijg het idee, dat het bij sommige tegenwoordig de sport is om een zo'n moeilijk mogelijke vraag te stellen. Dat het juist een sport is dat je vraag urenlang niet geraden wordt. Terwijl dat vroeger anders was.
Een kleine nuance: Met een moeilijke vraag, waar regelmatig (regelmatig vind ik minstens elk uur, zo niet elk half uur) hints, nieuwe plaatjes e.d. gepost worden, heb ik geen problemen. Zeker niet als de vragensteller bij zichzelf na een tijdje de conclusie trekt dat de film kennelijk te onbekend is. Zoals SamuelofSEK vaak doet.
Maar dat die makkelijke vraag van wyccie niet wordt geraden is imo een uitzondering. Ik herken dat probleem nameljik totaal niet.
quote:
Op maandag 3 december 2007 14:37 schreef Gillingham het volgende:Misschien is het ook een idee om - voor zover mogelijk - de moeilijkheidsgraad van vragen aan te passen aan de users (aantal en kennisniveau) die online (lijken te) zijn. Maar dat is dan eerder een ongeschreven regel.
Dat probeer ik ook altijd. Maar vroeger vond ik dat een stuk makkelijker. Toen wist ik veel beter wat iedereens sterke en zwakke punten waren, zoals Sokolsky's dode Japanners.

Het niveau hoeft van mij nou ook weer niet helemaal terug naar vroeger. Toen was het soms ook wel weer erg makkelijk en beperkte de kennis zich wel heel erg tot post 1980 Hollywood. Een middenweg zou fijn zijn. Maar mijn grootste oplossing is het tempo dus opvoeren. Zie je dat een vraag 2 uur openstaat zonder hints en enige reacties. Aarzeel niet en gooi er nieuwe in. Mensen, die dan gaan zeiken moeten maar hun conclusies trekken.
[ Bericht 13% gewijzigd door Lonewolf2003 op 03-12-2007 15:53:06 ]