Kaas, kwark, andere zuivel...quote:Op zondag 2 september 2007 18:17 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ik ben nog steeds benieuwd naar je antwoord op de vraag hoe je aan 300gr eiwit komt op een dag als vegetarier! Eiwitten zijn zeer moeilijk binnen te krijgen als vegetarier.
Een persoon die ook geen zuivelproducten eet is een veganistquote:Op zondag 2 september 2007 19:00 schreef McGilles het volgende:
[..]
Nee, maar ik zit voor mezelf te kijken hoe ik zou moeten leven als ik een vegetarier zou worden, wat ik dus niet ga doen want ik zie het nut er niet van in, en tevens kan ik niet aan dezelfde voedingsstoffen komen als ik nu doe.
Over genoeg water zit ik niet in, zo'n 4-5liter per dag lijkt me genoeg. Maar als ik naar een gemiddeld dieet kijk van een vegetarier (die geen zuivelproducten eet) kom ik niet boven de 50gr eiwitten per dag uit.
Ja lekker eentonig.quote:Op zondag 2 september 2007 19:16 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Kaas, kwark, andere zuivel...
Te veel wel.quote:Op zondag 2 september 2007 17:35 schreef Mirage het volgende:
[..]
en jij zit nog vast in het misverstand dat vet (uit vlees) slecht is?
Tja, dan moet je het zelf weten.quote:Op zondag 2 september 2007 19:22 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ja lekker eentonig.
Kwark zit 9gr eiwit per 100gr in (als je magere neemt) dus als je dan vanuitgaat dat ik 100gr eiwit uit vlees haal, 130gr uit zuivel en 70gr uit supplementen. Dan moet je ineens 1,1kg extra kwark nemen op een dag, en ik eet al 1kg kwark op een dag. Dus 2,1kg per dag. Kaas is geen optie, veel te vet voor mij, zeker in verhouding. Andere zuivel zit gemiddeld 3,5gr eiwit per 100gr in itt 30-35gr/100gr in vlees. Dus daar kan ik 10x zo weinig van eten met dezelfde aantal eiwitten.
Vlees eentonig>?!quote:Op zondag 2 september 2007 19:27 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Tja, dan moet je het zelf weten.
Ik vind vlees weer eentonig.
Al eet ik het wel trouwens, omdat ik het soms en dan lekker vind.
Je hebt ook 1001 soorten zuivel.quote:Op zondag 2 september 2007 19:30 schreef McGilles het volgende:
[..]
Vlees eentonig>?!![]()
Je hebt echt 1001 soorten met allerlei verschillende smaken, hoe kan je dat nou eentonig vinden? Je kan als je wilt elke dag van de maand een ander soort stukje vlees eten.
Alleen zuivel voor de eiwitten is eentonig, dat is gewoon een feit.
Ja groot ook..quote:
Ligt eraan, je hebt ook genoeg smaakloze gewone hamburgers, merendeel is het juist kruiden en sauzen gebruiken icm sla etc.quote:Op zondag 2 september 2007 17:45 schreef donald_dick het volgende:
[..]
[afbeelding] oke, geen tofu, maar wel met soja en tarwe.
[..]
ja daggg, hij smaakt echt niet naar een echte hamburger
Nee,quote:Op zondag 2 september 2007 19:31 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Je hebt ook 1001 soorten zuivel.
Eiwitten zitten ook in andere dierlijke producten zoals eieren, melk en kaas.quote:Op zondag 2 september 2007 17:55 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ik vind dat de gemiddelde vegetarier een stuk ongezonder eet dan dat ik doe. Dat vind ik trouwens van 99% van de mensen. Over het algemeen vind ik vegetariers voedingsstoffen missen in hun voeding, ZEKER eiwitten. Eiwitten uit granen en noten zijn lang niet zo effectief en uitgebreid (biologische waarde) als eiwitten uit vlees en vis.
Kip en biefstuk kun je net zo goed "smaakjesvarianten" noemen.quote:Op zondag 2 september 2007 19:48 schreef McGilles het volgende:
[..]
Nee,
Kaas
Kwark
Yoghurt
Vla
Melk
Boter
Zo kan je natuurlijk ook wel een (heel kinderachtig) lijstje maken van vlees, maar elk stukje vlees smaakt heel anders dan elk ander. Een stukje kip, een biefstuk, snitzeltje, varkenslapje, hamburger, filetlap, karbonade, steak, etc etc. Kwark heeft practisch dezelfde smaak als yoghurt en gaat dus, op den duur, vervelen als je daarvan afhankelijk bent. Ik ga hier niet beginnen over de smaakjesvarianten van alle soorten zuivel, want deze horen niet thuis in een standaarddieet.
Omdat volgens menig fokkert nuance een enge ziekte is waardoor je links gaat stemmen, bomen knuffelen en ineens van Marokkanen houdt.quote:Op zondag 2 september 2007 17:59 schreef MouseOver het volgende:
Waarom worden mensen überhaupt boos op anderen die geen vlees eten? Als je nu kwaad wordt op diehard vegajehova's, ok dan, maar waarom in hemelsnaam frustraties over mensen die 1 bepaald voedingsmiddel niet eten?
helaas maken wij daarvan te weinig aan, dus je zult het toch via je voeding extra moeten binnenkrijgen, en ja, het zit alleen in vleesquote:Op zondag 2 september 2007 18:02 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Volgens mij kan dat eiwit door het lichaam zelf gemaakt worden, dus het is niet nodig dat het in de voeding zit.
ja sjappie, alles wat je eet wordt afgebroken, dat is wel zo handig voor de opname ervan, en alles wat je opneemt, verliest zijn functiequote:Als het al in de voeding zit wordt het meestal afgebroken tot aminozuren en verliest het zijn functie.
Je kan net zo gevarieerd eten, punt is echter dat je als vegetarier plantaardige eiwitten tot je neemt en die kloppen nie thelemaal in verhouding met dat wat een mens nodig heeft (dierlijke wel).quote:Op zondag 2 september 2007 17:51 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ben ik niet van mening.
Vertel mij, hoe ik als vegetarier, rond de 300gr eiwit per dag moet binnenkrijgen, zonder dat ik eentonig moet eten.
Je spreekt jezelf tegen: je zegt dat alles wat je eet afgebroken wordt, maar dat het lichaam niet genoeg taurine zelf kan aanmaken. Ergens zit het dus fout.quote:Op zondag 2 september 2007 19:57 schreef donald_dick het volgende:
[..]
helaas maken wij daarvan te weinig aan, dus je zult het toch via je voeding extra moeten binnenkrijgen, en ja, het zit alleen in vlees
[..]
ja sjappie, alles wat je eet wordt afgebroken, dat is wel zo handig voor de opname ervan, en alles wat je opneemt, verliest zijn functie
conclusie, niet alles krijg je binnen als je veganist bent
Ja, maar zoals ik al zei is het aminozuurpatroon van eiwitten in zuivel niet compleet.quote:Op zondag 2 september 2007 19:48 schreef OFfSprngr het volgende:
[..]
Eiwitten zitten ook in andere dierlijke producten zoals eieren, melk en kaas.
Andere voedingstoffen kun je als vitamine slikken, maar je mist echt niet zoveel enige wat je zou kunnen missen is geloof ik b12 en zink (of ijzer?) en dat stoppen ze extra in veggie voedsel.
Jawel als je zuivel en vis in je menu hebt dan krijg je alles binnen.quote:Op zondag 2 september 2007 20:08 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ja, maar zoals ik al zei is het aminozuurpatroon van eiwitten in zuivel niet compleet.
Zo bevat zuivel volgens mij niet het aminozuur lysine en vast een paar meer die ik zo nu niet weet. Het is belangrijk om veel verschilende voedingsmiddelen te nuttigen met verschillende aminozuurpatronen. Sommige essentiele aminozuren zijn niet te vinden in een dieet van een vegetarier, punt
Je vindt lysine ook in peulvruchten en tempeh. Alle essentiële aminozuren zijn te vinden in het dieet van een vegetariër, maar je moet wel meer eiwitten binnen krijgen dan een niet-vegetariër, om precies te zijn 1,2 keer zoveel. Punt.quote:Op zondag 2 september 2007 20:08 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ja, maar zoals ik al zei is het aminozuurpatroon van eiwitten in zuivel niet compleet.
Zo bevat zuivel volgens mij niet het aminozuur lysine en vast een paar meer die ik zo nu niet weet. Het is belangrijk om veel verschilende voedingsmiddelen te nuttigen met verschillende aminozuurpatronen. Sommige essentiele aminozuren zijn niet te vinden in een dieet van een vegetarier, punt
quote:Op zondag 2 september 2007 12:59 schreef __Saviour__ het volgende:
De enige toffe vegetarier:
[afbeelding]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |