quote:ngredients
Utensils
4 squirrels, quartered Crock Pot
3/4 cup all-purpose flour Large Bowl
1 tablespoon salt Medium Bowl
1 teaspoon pepper Large Iron Skillet
4 slices bacon, cut up
1 egg, beaten Baking Sheet
2 tablespoons butter Glass or Cutter
2 apples
1 orange
1 white onion
Biscuits
1 cup self-rising flour
1 1/2 cups buttermilk
2 tablespoons shortening
1 teaspoon salt
quote:Directions
Cut up apples, onion and orange and place in a crock pot
Add squirrel
Cover with water and cook till meat becomes tender
Check frequently since all squirrels do not tenderize at the same rate of time. Do not allow squirrel to over tenderize and fall apart.
After meat is done, remove and allow to cool completely
Mix salt, flour, pepper in a bowl
Dip dry squirrel quarters in well beaten egg and dredge in the flour mixture
Place bacon and butter in large iron skillet and heat, then add squirrel
Fry on very low heat uncovered till brown, about twenty minutes on each side.
Biscuits
Mix dry ingredients and cut in shortening
Add buttermilk and fold dough by hand
Place dough on floured surface and flatten by hand to a thickness of about 1 inch
Cut biscuits with a floured cutter or drinking glass
Bake on top rack at 375 degrees till tops are golden (about 10 minutes), remove and spread butter on tops and replace in oven for another five minutes or till brown.
Gravy
Remove fried squirrel, pour off most of the grease leaving a little for gravy base
Brown a small palm full of all-purpose flour and grease, add 1 cup of cold water and stir
Salt to taste.
Serve with rice.
NOTE: If one appreciates the natural game flavor of squirrel the apples and oranges should not be added in the parboiling process since these remove the wild taste from the squirrel. Serves four.
Ik heb er nog maar 1 hoor, geen 4. Enfin zal wel met 1 ook wel lukken. Thanx.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:36 schreef eer-ik het volgende:
hier een goed recept voor gefrituurde eekhoorn:
[..]
[..]
dan moet je het voor minder personen makenquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:38 schreef DRA het volgende:
[..]
Ik heb er nog maar 1 hoor, geen 4. Enfin zal wel met 1 ook wel lukken. Thanx.
JA INDERDAAD ALLE VLEESETERS AAN HET GAS!!!quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:40 schreef PushyGurl het volgende:
beul
Ik was al een beetje bang voor dit soort reacties maar dat vind ik zwaar overdreven. Als ik hetzelfde had geschreven voor een vis was er niemand geweest die geklaagd had. Kun je me dat uitleggen?quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:40 schreef PushyGurl het volgende:
beul
quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:36 schreef eer-ik het volgende:
hier een goed recept voor gefrituurde eekhoorn:
[..]
[..]
Dat moet je met friet eten!quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
![]()
![]()
Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
![]()
![]()
Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
quote:Ingredients
Utensils
2 squirrels cleaned and cut into pieces Dutch oven
1/4 cup flour
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
2 tablespoons olive oil
3 cloves garlic, minced
2 large onions, chopped
4 cups water
4 beef bouillon cubes
1 large potato cubed
2 large carrots, diced
2 ribs celery, diced
2 cups frozen lima beans
2 14 1/2 ounce cans diced tomatoes
2 cups frozen corn kernels
1 teaspoon Worcestershire sauce
1 1/2 teaspoons sugar
3 tablespoons flour
quote:Directions
Dredge squirrel in flour, salt and pepper
Heat olive oil and garlic in large Dutch oven and brown squirrel
Add onions and cook until soft
Add water, bouillon cubes, potato, carrots and celery
Cover and simmer for 1 hour
Add lima beans, tomatoes, corn, Worcestershire and sugar
Cover and simmer for 30 minutes
Mix 3 tablespoons flour with 1/2 cup cold water, stirring until smooth
Add to stew and simmer until slightly thickened
Season to taste with salt and pepper
Villen, ingewanden eruit, en de rest lekker zo laten. Kopje eraf, en met een scherp mes kleine inkepingen maken op diverse plekken. Hierin knoflook, rozemarijn stoppen, en het beestje insmeren met olijfolie. Goed inpakken in aluminiumfolie, en een uurtje in de hete as van een vuurtje leggen. Als het goed is moet het vlees daarna zo van de botjes vallen!quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:45 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
![]()
![]()
Heb je ook een recept voor stoof-eekhoorn? Ik vind frituren een beetje vet.
Daar is een formule voor.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:44 schreef DRA het volgende:
[..]
Ik was al een beetje bang voor dit soort reacties maar dat vind ik zwaar overdreven. Als ik hetzelfde had geschreven voor een vis was er niemand geweest die geklaagd had. Kun je me dat uitleggen?
jah..nu heb ik hongerquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:51 schreef Gripper het volgende:
[..]
Villen, ingewanden eruit, en de rest lekker zo laten. Kopje eraf, en met een scherp mes kleine inkepingen maken op diverse plekken. Hierin knoflook, rozemarijn stoppen, en het beestje insmeren met olijfolie. Goed inpakken in aluminiumfolie, en een uurtje in de hete as van een vuurtje leggen. Als het goed is moet het vlees daarna zo van de botjes vallen!
daarom staan er in die recepten die ik gepost heb, ook steeds 4 eekhoornsquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:52 schreef R0ADKILL het volgende:
Jaja, leuk topic dit
Wel jammer dat die hufter van een veldmuis de boel loopt te vervuilen
Je kan trouwens beter teruggaan en proberen er nog 3 te pletten.
Aan een eekhoorn heb je echt geen maaltijd.
En hou er rekening mee dat die Amerikaanse eekhoorns ook nog eens veel
groter zijn dan onze Europese boomspringers
Bek houwe, kankerkop.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:52 schreef R0ADKILL het volgende:
Wel jammer dat die hufter van een veldmuis de boel loopt te vervuilen
Nee?quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:56 schreef Isdatzo het volgende:
hoax topic
in de neerlandsche bossen liggen geen stenen![]()
(algemene slacht-vraag:) Hoe zit 't eigenlijk met 't verwijderen van de rest van de organen? (lever, maag, milt, alvleesklier, etc. ? En hoe ga je 't beste om met bloed? Moet je een dier direct leeg laten bloeden, of niet? En hoe zit het met 'besterven'?quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 10:52 schreef BertV het volgende:
De ingewanden verwijderen gaat als volgt:
- eekhoorn op de rug leggen met de kop van je af
- de lies van de eekhoorn opensnijden (bout valt nu open)
- vervolgens met je hand via het gat dat ontstaan is het darmpakket pakken.
- voorzichtig naar buiten halen en vervolgens de endeldarm en de sluitspier eruit
snijden
- dan opnieuw naar binnen om de hartslag te verwijderen (longen/hart)
- goed met water naspoelen om evt stront/galresten te verwijderen
- als laatste de krop verwijderen (zit aan de strot vast)
Gewoon goed kauwen.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 11:00 schreef gronk het volgende:
[..]
(algemene slacht-vraag:) Hoe zit 't eigenlijk met 't verwijderen van de rest van de organen? (lever, maag, milt, alvleesklier, etc. )
Oi, ik ben geen fransman, die een kick krijgt van orgaanvkeesquote:
Dat kan je gewoon uit de borst/buikholte pakken en lossnijden. Net zoals je de stekkers van je hardeschijf moet loshalen voordat je het ding uit je compu kan pakken.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 11:00 schreef gronk het volgende:
[..]
(algemene slacht-vraag:) Hoe zit 't eigenlijk met 't verwijderen van de rest van de organen? (lever, maag, milt, alvleesklier, etc. ? En hoe ga je 't beste om met bloed? Moet je een dier direct leeg laten bloeden, of niet? En hoe zit het met 'besterven'?
quote:
neem dan je buks mee i.p.v. wat stenen, lijkt me iets effectieverquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 12:00 schreef DRA het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
Lokken met lekkere nootjesquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 12:00 schreef DRA het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
Boswachters kwijlen nu al bij de gedachte dat ze gefrituurde stroper kunnen etenquote:Op vrijdag 17 augustus 2007 12:00 schreef DRA het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat 1 eekhoorn dus niet echt genoeg is voor een maaltijd. Ik ga vanmiddag nog maar eens naar het bos om een paar nieuwe te halen. Even uitkijken voor de boswachters lijkt me zo.
We kunnen er natuurlijk een FOK Meet van maken.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 12:08 schreef gronk het volgende:
[..]
Boswachters kwijlen nu al bij de gedachte dat ze gefrituurde stroper kunnen eten
daar heb je toch zo'n eekhoorn voor nodig?quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 12:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
Wat je als eerst moet doen en meteen, is hem ontweijen
Dus ik ben eigenlijk al te laat? Kan het nu ook nog wel? Ik dacht eigenlijk dat als ik hem gewoon in de koelkast leg, er niets aan de hand is. Ik wilde dit topic gisterenavond al openen maar ik moest naar de kroeg. Vandaar dat ik hem gewoon in de koelkast heb gelegd. Dacht dat hij dan niet ging rotten.quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 12:27 schreef Erosjuhhh het volgende:
Wat je als eerst moet doen en meteen, is hem ontweijen, alle organen eruit halen en het bloed eruit laten lopen anders gaat hij rotten dit hoor je dezelfde dag te doen en het liefst meteen in de weide of in t bos/
verder heb ik geen idee hoe je het bereidt maar waarsch beetje zoals cavia, al zal die staart t wel goed doen in een lekker soepje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |