Tomatenmest is gewoon te koop bij elk tuincentrum (anders rozenmest) ook bloedmeel maar deze moet je in het begin van de kweek door je aarde mengen (komt langzamer op gang).quote:Op vrijdag 17 augustus 2007 20:55 schreef Thorical het volgende:
Kees, het brand op m'n ogen zo mooi zijn je pepers.
Maar wat is dat nou tomatenmest, voor een betere productie.(en evt bloedmeel ivm met stikstof tekort).
Tomatenmest waar koop je het, hoe verzinnen ze het? En bloedmeel doet me denken aan het kweken van groeneplantjes die in rook opgaan.
Ik denk het wel (paprika en pepers zijn immers bijna hetzelfde) en ik laat de meeste pepers gewoon op de vensterbank door gaan met "produceren". Let op ! ook in de vensterbank kan het erg koud worden maar vooral uitkijken met de warme lucht van de verwarming, als er teveel warme lucht langs je plant stroomt gaat deze ook dood (spreek uit ervaring), met andere woorden je vensterbank moet breder zijn dan je plant, zoniet droogt ie uit en sterft.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 12:56 schreef reclamedoos het volgende:
Ik heb twee planten waar rode puntpaprika's aan moeten komen. De vruchten zijn nu nog zeer klein, en er komen nu ook nog nieuwe bloemen aan. Kunnen die planten in een later stadium verder hun vruchten laten rijpen in de vensterbank? En zo ja, wat is een goed moment om ze naar binnen te halen?
Mocht je nou weer problemen krijgen met ongedierte als luis en spint (krijg je sneller binnen) zou ik je adviseren om spruzit te gebruiken voor de bestrijding, het is goed spul en nog biologisch afbreekbaar ook.quote:Op zondag 19 augustus 2007 02:19 schreef Herodus het volgende:
Vier plantjes op de vensterbank hier. Had in het begin wel veel last van bladluis.
Het zijn vrij tere plantjes en ik durf ze dan ook niet buiten te zetten met al die regen.
[afbeelding]
Das een heel goeie vraag !!quote:Op vrijdag 31 augustus 2007 00:04 schreef Herodus het volgende:
Bedankt voor de tips overigens nog.
En hoewel ik weet dat je veel met pepers kunt doen gebruik ik ze niet zoveel , dus is de huidige oogst eigenlijk wel voldoende voor me.
Ik was wel even vergeten hoe dat ook weer dat met die bloemetjes en bijtjes-had er gewoon niet bij stilgestaan dat dat iets te maken had met de peperproductie.
Maar sinds dit topic ben ik mijn bloemetjes gaan bekloppen en betikken en ben ze gaan bepotelen met mijn vingers en allerhande andere voorwerpen (eetstokjes), en met succes: de oogst is zeker verdubbeld. Dus ruim voldoende voor hier.
En ze zijn nog steeds erg decoratief en levensvreugdeverhogend: elke keer ik die pepertjes zie groeien en bloeien wordt ik er toch wel weer een beetje blij van.
Tot hoe lang zouden de planten binnen goed blijven?
[/quote]quote:quote]Op vrijdag 31 augustus 2007 00:48 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn eerste peper is geoogst van de week. Aan diezelfde plant zitten al meerdere pepers(Jalapeno) en een stuk of 25-30 bloemetjes(zoals het hoort). Aan de rest van de planten ook bloemen zat.
Er zijn ook een aantal bloemetjes van mij habanero uitgekomen maar ik vrees met grote vrezen dat ik die straks naar binnen moet gaan halen met die rotweer
Ik doelde ook op de temperatuur en niet de vochtigheidquote:Op vrijdag 31 augustus 2007 20:23 schreef THCees het volgende:
Nee met het weer zit het niet echt mee dit jaatmaar je planten kunnen best wat vocht hebben hoor, maar tis wel oppassen, wat me grotere zorgen maakt is ontzettende lage nacht temp van de laatste dagen, 4 a 5 graden is echt te koud voor deze tijd vant jaar.
Ook toevallig nog bijzondere zaden in het pand ?quote:Op zaterdag 1 september 2007 01:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik doelde ook op de temperatuur en niet de vochtigheid
Uitgebreide kennis aanwezig in dit pand
Slecht Jalapeno en Habaneroquote:Op zaterdag 1 september 2007 14:38 schreef THCees het volgende:
[..]
Ook toevallig nog bijzondere zaden in het pand ?![]()
om eventueel te ruilen ?![]()
ja inderdaad groene kan je ook eten (zijn ze wel minder heetquote:Op zondag 2 september 2007 22:05 schreef Escaflowne het volgende:
Wat een leuk en origineel topic!![]()
Wij hebben deze zomer voor het eerst 2 soorten pepers in de tuin staan (namen zou ik op moeten zoeken). Ik vind het prachtige planten om te zien en ben vol verwondering over 'kracht' die ze uitstralen en de mooie grote 'vruchten' die eraan hangen.
Helaas zijn ze mogelijk wel wat te laat gezaaid en met het al snel weer verdwijnen van de zon ben ik bang dat ze niet op tijd af zullen rijpen (alhoewel ze groen volgens mij ook wel te eten zijn?). Het zou wel mooi zijn als we ze tenminste kunnen laten overwinteren door ze in huis te nemen en anders zaaien we volgend jaar wel weer nieuwe. Ik zal dit topic in ieder geval ook wat vaker inkijken om meer info op te doen.
tjek hier maar ff : http://www.chillisgalore.co.uk/index.htmlquote:Op woensdag 5 september 2007 22:53 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik heb Jalapenjo's en zou ze graag in willen maken voor eventuele mexicaanse dishes later dit jaar.Heeft iemand hier ervaring mee?
Het is wat offtopic (hoewel?), maar te mooi om niet te delen. Van de genoemde site afgehaald:quote:Op woensdag 5 september 2007 23:16 schreef THCees het volgende:
[..]
tjek hier maar ff : http://www.chillisgalore.co.uk/index.html
quote:This amusing tale appeared in the Irish post January 2001........is it true?
Notes from an inexperienced chilli taster named Frank, who was visiting Texas from the East Coast:
Recently I was honoured to be selected as a judge at a chilli cook-off. The original person called in sick at the last moment, and I happened to be standing there at the judges' table asking directions to the beer wagon when the call came. I was assured by the other two judges and (Native Texans) that the chilli wouldn't be all that spicy, besides, they told me I could have free beer during the tasting, so I accepted. Here are the scorecards from the event:
Chilli 1: Mike's Maniac Mobster Monster Chilli
Judge one: A little too heavy on tomato. Amusing kick.
Judge two: Nice, smooth tomato flavour. Very Mild
Frank: Holy shit, what the hell is this stuff? You could remove dried paint from your driveway. Took me two beers to put the flames out. I hope that's the worst one. These Texans are crazy.
Chilli 2: Arthur's Afterburner chilli
Judge one: Smoky, with a hint of pork. Slight jalapeño tang.
Judge two: Exciting BBQ flavour, needs more peppers to be taken seriously.
Frank: Keep this out of reach of children! I'm not sure what I am supposed to taste besides pain. I had to wave off two people who wanted to give me the Heimlich manoeuvre. They had to rush in more beer when they saw the look on my face.
Chilli 3: Fred's Famous Burn Down the Barn Chilli
Judge one: Excellent firehouse chilli! Great kick. Needs more beans.
Judge two: A beanless chilli, a bit salty, good use of red peppers.
Frank: Call the EPA, I've located a uranium spill. My nose feels like I have been snorting Drano. Everyone knows the drill by now, get me more beer before I ignite. Barmaid pounded me on the back, now my backbone is in the front part of my chest. I'm getting drunk from all the beer.
Chilli 4: Bubba's Black Magic
Judge one: Black bean chilli with almost no spice. Disappointing
Judge two: Hint of lime in the black beans. Good side dish for fish or other mild foods, not much of a chilli
Frank: I felt something scraping across my tongue, but it was unable to taste it, is it possible to burn out taste buds? Sally, the barmaid, was standing behind me with fresh refills; that ugly bitch is starting to look HOT, just like the nuclear waste I'm eating. Is chilli an aphrodisiac?
Chilli 5: Linda's Legal Lip Remover
Judge one: Meaty strong chilli. Cayenne peppers freshly ground, adding considerable kick. Very impressive.
Judge two: Chilli using shredded beef; could use more tomato. Must admit the cayenne peppers make a strong statement.
Frank: My ears are ringing, sweat is pouring off my forehead and I can no longer focus my eyes. I farted and four people behind me needed paramedics. The contestant seemed offended when I told her that her chilli had given me brain damage, Sally saved my tongue from bleeding by pouring beer directly on it from a pitcher. I wonder if I'm burning my lips off. It really pisses me off that the other judges asked me to stop screaming. Screw those rednecks!
Chilli 6: Vera's Very Vegetarian Variety
Judge one: Thin yet bold vegetarian chilli. Good balance of spice and peppers.
Judge two: The best yet. Aggressive use of peppers, onions and garlic. Superb
Frank: My intestines are now a straight pipe filled with gaseous sulphuric fumes. I shit myself when I farted and I'm worried it will eat through the chair. No one seems to be inclined to stand behind me except Sally, she must be kinkier than I thought. Can't help feel my lips anymore. I need to wipe my arse with a snow cone!
Chilli 7: Susan's Screaming Sensation Chilli
Judge one: A mediocre chilli with too much reliance on tinned canned peppers.
Judge two: Ho Hum, tastes as if the chef literally threw in a can of chilli peppers at the last moment. I should note that I am worried about judge number 3. He appears to be in a bit of distress as he is cursing uncontrollably.
Frank: You could put a grenade in my mouth, pull the pin, and I wouldn't feel a damn thing. I've lost the sight in one eye, and the world sounds like it is made of rushing water. My shirt is covered with chilli which slid unnoticed out of my mouth. At least during the autopsy they'll know what killed me. I've decided to stop breathing it's too painful. I'm not getting any oxygen anyway. If I need air, I'll just suck it in though the four inch hole in my stomach.
Chilli 8: Helen's Mount Saint Chilli
Judge one: A perfect ending, this is a nice blend of chilli, safe for all, not too bold but spicy enough to declare its existence.
Judge two: This final entry is a good, balanced chilli, neither mild nor hot. Sorry to see that most of it was lost when judge number 3 passed out, fell over and pulled the chilli pot down on top of himself. Not sure if he's going to make it. Poor yank, wonder how he'd have reacted to a really hot chilli?
Frank: ----------Judge 3 unable to report.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |