abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_52461193
Ik heb in het verleden voor de gein wel eens pepers, tomaten en andere kruiden in de tuin gekweekt. Kost wat moeite, maar dan heb je ook wat. Verse peper is véél sterker dan zo'n half uitgedroogt pepertje wat je in de supermarkt koopt. Pittig all the way!
pi_52474091
quote:
Op vrijdag 17 augustus 2007 20:55 schreef Thorical het volgende:
Kees, het brand op m'n ogen zo mooi zijn je pepers.
Maar wat is dat nou tomatenmest, voor een betere productie.(en evt bloedmeel ivm met stikstof tekort).
Tomatenmest waar koop je het, hoe verzinnen ze het? En bloedmeel doet me denken aan het kweken van groeneplantjes die in rook opgaan.
Tomatenmest is gewoon te koop bij elk tuincentrum (anders rozenmest) ook bloedmeel maar deze moet je in het begin van de kweek door je aarde mengen (komt langzamer op gang).

En die gedachten van je ..... sssttt niet verder vertellen maar het groeien van die (in rook opgaande) planten, komt eigenlijk een beetje op hetzelfde neer. (kwa voeding e.d.)
If you can't fix it, fuck it
pi_52475620
Ik heb twee planten waar rode puntpaprika's aan moeten komen. De vruchten zijn nu nog zeer klein, en er komen nu ook nog nieuwe bloemen aan. Kunnen die planten in een later stadium verder hun vruchten laten rijpen in de vensterbank? En zo ja, wat is een goed moment om ze naar binnen te halen?
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  zaterdag 18 augustus 2007 @ 13:18:05 #29
96922 Public_NME
Come on you Whites!
pi_52476005
Wat een leuk topic, ik denk dat ik ook maar eens wat jalapenos ga kweken! (en dan wel gedeeltelijk binnen helaas)
The black and white you'll never pass, stick yer blue flag up yer arse!
'They know on the Continent that European football without the English is like a hot dog without the mustard' Sir Bobby Charlton
pi_52476568
quote:
Op zaterdag 18 augustus 2007 12:56 schreef reclamedoos het volgende:
Ik heb twee planten waar rode puntpaprika's aan moeten komen. De vruchten zijn nu nog zeer klein, en er komen nu ook nog nieuwe bloemen aan. Kunnen die planten in een later stadium verder hun vruchten laten rijpen in de vensterbank? En zo ja, wat is een goed moment om ze naar binnen te halen?
Ik denk het wel (paprika en pepers zijn immers bijna hetzelfde) en ik laat de meeste pepers gewoon op de vensterbank door gaan met "produceren". Let op ! ook in de vensterbank kan het erg koud worden maar vooral uitkijken met de warme lucht van de verwarming, als er teveel warme lucht langs je plant stroomt gaat deze ook dood (spreek uit ervaring), met andere woorden je vensterbank moet breder zijn dan je plant, zoniet droogt ie uit en sterft.

Zodra de nachten kouder worden dan 10 graden zet ik ze naar binnen, maar dan gaan ze overdag nog naar buiten totdat ook daar de temp onder de 10 graden zakt, dan gaan ze helemaal naar binnen.
If you can't fix it, fuck it
pi_52492450
Vier plantjes op de vensterbank hier. Had in het begin wel veel last van bladluis.
Het zijn vrij tere plantjes en ik durf ze dan ook niet buiten te zetten met al die regen.

pi_52496790
Is dat nou wat men noemt "dicht bij het vuur zitten"?
Die kan je zo vanaf de plant in je eten laten vallen. Zo gauw het buiten wat kouder gaat worden, maak ik voor mijn plantjes ook een mooie plek in de vensterbank (maar dan op zolder, daar is het altijd lekker warm
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_52563306
quote:
Op zondag 19 augustus 2007 02:19 schreef Herodus het volgende:
Vier plantjes op de vensterbank hier. Had in het begin wel veel last van bladluis.
Het zijn vrij tere plantjes en ik durf ze dan ook niet buiten te zetten met al die regen.

[afbeelding]
Mocht je nou weer problemen krijgen met ongedierte als luis en spint (krijg je sneller binnen) zou ik je adviseren om spruzit te gebruiken voor de bestrijding, het is goed spul en nog biologisch afbreekbaar ook.


en ook jou zou ik willen adviseren om je planten wat grotere potten te geven, want ze zijn wel erg mooi maar ze dragen erg weinig vruchten (zover ik kan zien) dus aan de slag overpotten die handel
If you can't fix it, fuck it
pi_52828011
Bedankt voor de tips overigens nog.
En hoewel ik weet dat je veel met pepers kunt doen gebruik ik ze niet zoveel , dus is de huidige oogst eigenlijk wel voldoende voor me.
Ik was wel even vergeten hoe dat ook weer dat met die bloemetjes en bijtjes-had er gewoon niet bij stilgestaan dat dat iets te maken had met de peperproductie .
Maar sinds dit topic ben ik mijn bloemetjes gaan bekloppen en betikken en ben ze gaan bepotelen met mijn vingers en allerhande andere voorwerpen (eetstokjes), en met succes: de oogst is zeker verdubbeld. Dus ruim voldoende voor hier.
En ze zijn nog steeds erg decoratief en levensvreugdeverhogend: elke keer ik die pepertjes zie groeien en bloeien wordt ik er toch wel weer een beetje blij van.

Tot hoe lang zouden de planten binnen goed blijven?

[ Bericht 0% gewijzigd door Herodus op 31-08-2007 01:22:35 ]
  vrijdag 31 augustus 2007 @ 00:48:25 #35
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52829037
Mijn eerste peper is geoogst van de week. Aan diezelfde plant zitten al meerdere pepers(Jalapeno) en een stuk of 25-30 bloemetjes(zoals het hoort). Aan de rest van de planten ook bloemen zat.

Er zijn ook een aantal bloemetjes van mij habanero uitgekomen maar ik vrees met grote vrezen dat ik die straks naar binnen moet gaan halen met die rotweer
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52851756
quote:
Op vrijdag 31 augustus 2007 00:04 schreef Herodus het volgende:
Bedankt voor de tips overigens nog.
En hoewel ik weet dat je veel met pepers kunt doen gebruik ik ze niet zoveel , dus is de huidige oogst eigenlijk wel voldoende voor me.
Ik was wel even vergeten hoe dat ook weer dat met die bloemetjes en bijtjes-had er gewoon niet bij stilgestaan dat dat iets te maken had met de peperproductie .
Maar sinds dit topic ben ik mijn bloemetjes gaan bekloppen en betikken en ben ze gaan bepotelen met mijn vingers en allerhande andere voorwerpen (eetstokjes), en met succes: de oogst is zeker verdubbeld. Dus ruim voldoende voor hier.
En ze zijn nog steeds erg decoratief en levensvreugdeverhogend: elke keer ik die pepertjes zie groeien en bloeien wordt ik er toch wel weer een beetje blij van.

Tot hoe lang zouden de planten binnen goed blijven?
Das een heel goeie vraag !!
Volgens mij hangt het van de soort af ! Zelf is het me gelukt om 2 verschillende soorten te laten overleven (pequin en tepin) echter dit zijn de zogenaamde wilde pepers. Ik heb al veslagen op ut net gevonden van kwekers
met tepin planten van al wel 9 jaar oud.....dus....?
Nu ga ik dit jaar het ook proberen met de "madamme jeanette en varengata" want dit zijn geen wilde soorten (zover ik weet). en dus het afwachten tot na de winter.
quote:
quote]Op vrijdag 31 augustus 2007 00:48 schreef Nembrionic het volgende:
Mijn eerste peper is geoogst van de week. Aan diezelfde plant zitten al meerdere pepers(Jalapeno) en een stuk of 25-30 bloemetjes(zoals het hoort). Aan de rest van de planten ook bloemen zat.

Er zijn ook een aantal bloemetjes van mij habanero uitgekomen maar ik vrees met grote vrezen dat ik die straks naar binnen moet gaan halen met die rotweer
[/quote]


Nee met het weer zit het niet echt mee dit jaat maar je planten kunnen best wat vocht hebben hoor, maar tis wel oppassen, wat me grotere zorgen maakt is ontzettende lage nacht temp van de laatste dagen, 4 a 5 graden is echt te koud voor deze tijd vant jaar.
En mijn Habanero's zijn nu ongeveer 2 cm groot (binnenkort update met pics) ik heb 2 soorten staan bruine en oranje
If you can't fix it, fuck it
  zaterdag 1 september 2007 @ 01:10:37 #37
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52859427
quote:
Op vrijdag 31 augustus 2007 20:23 schreef THCees het volgende:
Nee met het weer zit het niet echt mee dit jaat maar je planten kunnen best wat vocht hebben hoor, maar tis wel oppassen, wat me grotere zorgen maakt is ontzettende lage nacht temp van de laatste dagen, 4 a 5 graden is echt te koud voor deze tijd vant jaar.
Ik doelde ook op de temperatuur en niet de vochtigheid

Uitgebreide kennis aanwezig in dit pand
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52867299
quote:
Op zaterdag 1 september 2007 01:10 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik doelde ook op de temperatuur en niet de vochtigheid

Uitgebreide kennis aanwezig in dit pand
Ook toevallig nog bijzondere zaden in het pand ?
om eventueel te ruilen ?
If you can't fix it, fuck it
pi_52902428
Wat een leuk en origineel topic!

Wij hebben deze zomer voor het eerst 2 soorten pepers in de tuin staan (namen zou ik op moeten zoeken). Ik vind het prachtige planten om te zien en ben vol verwondering over 'kracht' die ze uitstralen en de mooie grote 'vruchten' die eraan hangen.

Helaas zijn ze mogelijk wel wat te laat gezaaid en met het al snel weer verdwijnen van de zon ben ik bang dat ze niet op tijd af zullen rijpen (alhoewel ze groen volgens mij ook wel te eten zijn?). Het zou wel mooi zijn als we ze tenminste kunnen laten overwinteren door ze in huis te nemen en anders zaaien we volgend jaar wel weer nieuwe. Ik zal dit topic in ieder geval ook wat vaker inkijken om meer info op te doen.
  maandag 3 september 2007 @ 12:24:23 #40
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52913646
quote:
Op zaterdag 1 september 2007 14:38 schreef THCees het volgende:

[..]

Ook toevallig nog bijzondere zaden in het pand ?
om eventueel te ruilen ?
Slecht Jalapeno en Habanero
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52958048
Ik had in juni/juli al volgroeide pepers, maar ze waren niet heet, wel erg lekker
pi_52966140
quote:
Op zondag 2 september 2007 22:05 schreef Escaflowne het volgende:
Wat een leuk en origineel topic!

Wij hebben deze zomer voor het eerst 2 soorten pepers in de tuin staan (namen zou ik op moeten zoeken). Ik vind het prachtige planten om te zien en ben vol verwondering over 'kracht' die ze uitstralen en de mooie grote 'vruchten' die eraan hangen.

Helaas zijn ze mogelijk wel wat te laat gezaaid en met het al snel weer verdwijnen van de zon ben ik bang dat ze niet op tijd af zullen rijpen (alhoewel ze groen volgens mij ook wel te eten zijn?). Het zou wel mooi zijn als we ze tenminste kunnen laten overwinteren door ze in huis te nemen en anders zaaien we volgend jaar wel weer nieuwe. Ik zal dit topic in ieder geval ook wat vaker inkijken om meer info op te doen.
ja inderdaad groene kan je ook eten (zijn ze wel minder heet ) .
Tip: je pepers zijn rijp als ze gaan glimmen, zijn ze groen en nog dof , zou ik ze nog ff laten hangen..

En binnen op de vensterbank laten door produceren is goed te doen , maar let op....heb je een te smalle vensterbank (waar de warmte van de verwarming om heen slaat) dan drogen je planten heel snel uit. Kijk dus uit voor de stralings warmte, en afhankelijk van de soort peper, met een beetje massel kan ie in het voorjaar zo weer buiten .
If you can't fix it, fuck it
pi_52970654
Ik heb Jalapenjo's en zou ze graag in willen maken voor eventuele mexicaanse dishes later dit jaar. Heeft iemand hier ervaring mee?
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
pi_52971357
quote:
Op woensdag 5 september 2007 22:53 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik heb Jalapenjo's en zou ze graag in willen maken voor eventuele mexicaanse dishes later dit jaar. Heeft iemand hier ervaring mee?
tjek hier maar ff : http://www.chillisgalore.co.uk/index.html
If you can't fix it, fuck it
pi_52971430
Thanks!
Robert Smith should really cover Coldplays 'Clocks'
And when he'd sing 'Am I part of the cure, or part of the disease?'
We'd all be like: "I know this one!"
  donderdag 6 september 2007 @ 10:31:54 #46
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_52976798
quote:
Op woensdag 5 september 2007 23:16 schreef THCees het volgende:

[..]

tjek hier maar ff : http://www.chillisgalore.co.uk/index.html
Het is wat offtopic (hoewel?), maar te mooi om niet te delen. Van de genoemde site afgehaald:
quote:
This amusing tale appeared in the Irish post January 2001........is it true?
Notes from an inexperienced chilli taster named Frank, who was visiting Texas from the East Coast:

Recently I was honoured to be selected as a judge at a chilli cook-off. The original person called in sick at the last moment, and I happened to be standing there at the judges' table asking directions to the beer wagon when the call came. I was assured by the other two judges and (Native Texans) that the chilli wouldn't be all that spicy, besides, they told me I could have free beer during the tasting, so I accepted. Here are the scorecards from the event:

Chilli 1: Mike's Maniac Mobster Monster Chilli
Judge one:
A little too heavy on tomato. Amusing kick.
Judge two: Nice, smooth tomato flavour. Very Mild
Frank: Holy shit, what the hell is this stuff? You could remove dried paint from your driveway. Took me two beers to put the flames out. I hope that's the worst one. These Texans are crazy.

Chilli 2: Arthur's Afterburner chilli
Judge one:
Smoky, with a hint of pork. Slight jalapeño tang.
Judge two: Exciting BBQ flavour, needs more peppers to be taken seriously.
Frank: Keep this out of reach of children! I'm not sure what I am supposed to taste besides pain. I had to wave off two people who wanted to give me the Heimlich manoeuvre. They had to rush in more beer when they saw the look on my face.

Chilli 3: Fred's Famous Burn Down the Barn Chilli
Judge one
: Excellent firehouse chilli! Great kick. Needs more beans.
Judge two: A beanless chilli, a bit salty, good use of red peppers.
Frank: Call the EPA, I've located a uranium spill. My nose feels like I have been snorting Drano. Everyone knows the drill by now, get me more beer before I ignite. Barmaid pounded me on the back, now my backbone is in the front part of my chest. I'm getting drunk from all the beer.

Chilli 4: Bubba's Black Magic
Judge one:
Black bean chilli with almost no spice. Disappointing
Judge two: Hint of lime in the black beans. Good side dish for fish or other mild foods, not much of a chilli
Frank: I felt something scraping across my tongue, but it was unable to taste it, is it possible to burn out taste buds? Sally, the barmaid, was standing behind me with fresh refills; that ugly bitch is starting to look HOT, just like the nuclear waste I'm eating. Is chilli an aphrodisiac?

Chilli 5: Linda's Legal Lip Remover
Judge one:
Meaty strong chilli. Cayenne peppers freshly ground, adding considerable kick. Very impressive.
Judge two: Chilli using shredded beef; could use more tomato. Must admit the cayenne peppers make a strong statement.
Frank: My ears are ringing, sweat is pouring off my forehead and I can no longer focus my eyes. I farted and four people behind me needed paramedics. The contestant seemed offended when I told her that her chilli had given me brain damage, Sally saved my tongue from bleeding by pouring beer directly on it from a pitcher. I wonder if I'm burning my lips off. It really pisses me off that the other judges asked me to stop screaming. Screw those rednecks!

Chilli 6: Vera's Very Vegetarian Variety
Judge one:
Thin yet bold vegetarian chilli. Good balance of spice and peppers.
Judge two: The best yet. Aggressive use of peppers, onions and garlic. Superb
Frank: My intestines are now a straight pipe filled with gaseous sulphuric fumes. I shit myself when I farted and I'm worried it will eat through the chair. No one seems to be inclined to stand behind me except Sally, she must be kinkier than I thought. Can't help feel my lips anymore. I need to wipe my arse with a snow cone!

Chilli 7: Susan's Screaming Sensation Chilli
Judge one:
A mediocre chilli with too much reliance on tinned canned peppers.
Judge two: Ho Hum, tastes as if the chef literally threw in a can of chilli peppers at the last moment. I should note that I am worried about judge number 3. He appears to be in a bit of distress as he is cursing uncontrollably.
Frank: You could put a grenade in my mouth, pull the pin, and I wouldn't feel a damn thing. I've lost the sight in one eye, and the world sounds like it is made of rushing water. My shirt is covered with chilli which slid unnoticed out of my mouth. At least during the autopsy they'll know what killed me. I've decided to stop breathing it's too painful. I'm not getting any oxygen anyway. If I need air, I'll just suck it in though the four inch hole in my stomach.

Chilli 8: Helen's Mount Saint Chilli
Judge one:
A perfect ending, this is a nice blend of chilli, safe for all, not too bold but spicy enough to declare its existence.
Judge two: This final entry is a good, balanced chilli, neither mild nor hot. Sorry to see that most of it was lost when judge number 3 passed out, fell over and pulled the chilli pot down on top of himself. Not sure if he's going to make it. Poor yank, wonder how he'd have reacted to a really hot chilli?
Frank: ----------Judge 3 unable to report.
pi_52992387
quote:
Op woensdag 5 september 2007 23:18 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Thanks!
oh ja en deze ..................een absolute must :

http://www.hotsauceblog.com/
If you can't fix it, fuck it
  donderdag 6 september 2007 @ 22:51:29 #48
100476 Parkinson_XTC
Ripper is a gangster
pi_52993172
tvp

wel liefhebber van pepers, maar geen tuinierervaring op een mislukte poging tot
het kweken van wat cannabis sativa na..

ik ga dit allemaal eens grondig doorlezen.

leuk!
-= http://moontroop.tumblr.com =-
Monkey on the car
  vrijdag 7 september 2007 @ 00:24:31 #49
128976 dubidub
Fritür ist krieg!
pi_52995553
Op m'n werk verkopen we ook tijm, rosemarijn, basilicum en lavendel oid. Het zijn in totaal 4 soorten in 1 verpakking, stinkt als de neten, maar 't is wel lekker voor in de soep . Pepers doen we niet aan.
pi_52995792
THCees, binnekort komt er een stekjes doorgeven topic op FOK van uit dit topic,
An angel's trumpet

alles gaat over de post en via mp berichten, of als iemand in de buurt woont.
ik wil t volgend jaar wel aangaan om pepers te kweken, in een apart topic willen we stekjes en zaden naar elkaar versturen, ik hoop dat je ons overstelpt met goede raad en gepeperde zaden en advies.

De Puta Madre
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')