Foto's maken en kijken of er een bouwvergunning is lijkt me een goed idee.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 08:56 schreef Rewimo het volgende:
Het lijkt me de moeite waard om uit te zoeken of er een bouwvergunning is afgegeven (als dat nodig is voor een kelder, dat weet ik niet). Maak in elk geval foto's van de situatie nu, zodat je later vergelijkingsmateriaal hebt, mocht de schade nog erger worden. Je zult moeten aantonen dat de schade veroorzaakt wordt door de werkzaamheden aan de kelder, lijkt me. Dan kun je die mensen aansprakelijk stellen.
Zoek ook uit of het op houten of betonnen palen staat. Per grondsoort kan het schelen welk materiaal paal de grond in wordt geslagen.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 09:19 schreef Lariekoek het volgende:
Het huis staat inderdaad op palen. Navraag doen wat betreft de bouwvergunning ga ik in ieder geval nog even doen bij de gemeente.
Als hij rekening houdt met zijn buurt wel, maar als hij dit niet gedaan heeft heb je een groot probleem als je iets wil bewijzen. Maar ga nooit uit van een ander als je geld moet hebben van ze.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:17 schreef gronk het volgende:
Is het niet zo dat als iemand gaat bemalen, dat-ie dan zelf foto's neemt of moet nemen van de buurt, juist om dit soort claims uit te sluiten?
quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:00 schreef simmu het volgende:
hebbie een rechtsbijstandsverzekering?
Inderdaad.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:20 schreef Mikkie het volgende:
[..]
En als ie dat dan juist niet doet, kunnen anderen niet claimen. Apart verhaal.
Hoeken opmeten?quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:36 schreef gronk het volgende:
[..]
Inderdaad.![]()
TS moet dus sowieso zo snel mogelijk foto's nemen, en allerlei hoeken op gaan meten.
Als de voorkant van je huis sneller verzakt dan de achterkant van je huis, dan kun je dat opmeten, met een waterpas of iets chiquers. Gewoon op de vloer leggen. Dito voor deuren: als ie- aan de ene kant sneller verzakt dan de andere kant, zodat-ie niet meer in z'n sponning past, dan kun je dat ook gewoon opmeten.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:41 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
Hoeken opmeten?
Wat moet ik me daar bij voorstellen?
De bouw ligt zelfs nu al stil (bouwvakantie)quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:50 schreef longinus het volgende:
Gemeente in kennis stellen van de verzakking, als het goed is leggen ze dan direkt de bouw stil om het uit te zoeken.
Dat laatste dient dan natuurlijk ook juist stop gezet te worden als dat de oorzaak is van de verzakkingen.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:55 schreef Lariekoek het volgende:
De bouw ligt zelfs nu al stil (bouwvakantie)![]()
Alleen het pompen blijft doorgaan.
ik zou zeggen: bel die lui dan eens, die weten iig wel wat je wettelijk gezien moet/mag doenquote:
I'll keep you updated.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 14:51 schreef simmu het volgende:
we willen graag op de hoogte gehouden worden![]()
Hoop eigenlijk niet dat het een langlopend iets gaat worden.quote:maken we er een langlopend topic van
En, hebben ze nog gebeld?quote:Op woensdag 8 augustus 2007 12:28 schreef Lariekoek het volgende:
Zojuist de gemeente gebelt. Scheen nogal een lastige vraag te zijn aangezien ik werd doorverbonden met een techneut.![]()
In elk geval wist deze beste man al van de problemen aangezien er al iemand uit de straat bij de gemeente heeft aangeklopt. De gemeente stelt vandaag nog een onderzoek in en koppelen het resultaat aan het eind van de middag terug.
Ik ben benieuwd...
Ah, daarom gooit de gemeente bij mij een briefje in de bus dat ze de riolering gaan vervangen, daarvoor grondwater moeten afpompen, en dat ze van tevoren foto's komen maken van de gevels en gevelstanden op komen meten 'voor het geval dat'.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 22:31 schreef MatiCe het volgende:
Het lijkt mij erg sterk dat de grond verzakt omdat het gondwaterpeil lager zou liggen dankzij die kelder. Grondwater staat onder erg hoge druk, zo'n pompje verandert dar niks aan.
Leg mij dan eens uit, hoe het kan als je hier in de polder in je tuin een kuil graaf van 3 meter je opeens een zwembad hebt? Juist omdat het grondwater onder hoge druk staat stroomt die kuil steeds weer vol als je niet pomt.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 22:31 schreef MatiCe het volgende:
Het lijkt mij erg sterk dat de grond verzakt omdat het gondwaterpeil lager zou liggen dankzij die kelder. Grondwater staat onder erg hoge druk, zo'n pompje verandert dar niks aan.
Nee. Maar ik woon ook nog maar 4 weken in deze gemeente.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 23:03 schreef DIGGER het volgende:
Heb je nooit een bericht voor aanvraag van en verlening van een bouwvergunning gezien in de lokale krant bij de berichten van de gemeente?
quote:Bouwexploit / aansprakelijkstelling
Ondergetekende eigenaar van het onroerend goed gelegen aan de Nr te , postcode, bestaande uit een tussenwoning,
Deelt mede aan A. Opdrachtgever, eigenaar van onroerend goed gelegen aan de Nr te potcode
En/of B. aannemer, kantoorhoudende te
Dat hij vernomen heeft dat opdrachtgever en/of aannemer voornemens zijn uit te voeren en reeds in uitvoering hebben gebracht:Het graven van een bouwput onder het onroerend goed gelegen aan de Te ; Het uitvoeren van bronbemaling in de omgeving van het onroerend goed gelegen aan de Te.; Het construeren van een kelder onder het onroerend goed gelegen aan de Te
Dat de kans aanwezig is dan ten gevolge van bovengenoemde werkzaamheden verdere schade aan het pand van ondergetekende zal optreden.
Ondergetekende verzoekt opdrachtgever en/of aannemer dringend, zonodig sommeert hij, om de nog te verrichten werkzaamheden de nodige voorzichtigheid in act te nemen en de nodige maatregelen en voorzieningen te treffende teneinde verdere schade aan de eigendommen van ondergetekende te voorkomen, alles in opdracht en voor rekening van opdrachtgever of diens aannemer.
Ondergetekende stelt bij voorbaat de opdrachtgever en/of aannemer aansprakelijk voor de verdere schade die zal ontstaan tijdens en als gevolg van voornoemde werkzaamheden, ook al zal deze schade pas na beėindiging hiervan aan het licht treden. Ondergetekende verzoekt opdrachtgever en/of aannemer dringend per omgaande schriftelijk mede te delen of hij bereid is op korte termijn, in ieder geval voor het hervatten van de werkzaamheden, na de bouwvakantie, in tegenwoordigheid van een onafhankelijk derde/deskundige, gezamenlijk de toestand van de opstallen op te nemen, in een schouwrapport vast te leggen en controlemaatregelen overeen te komen, alles in opdracht en voor rekening van opdrachtgever of diens aannemer.
Hoogachtend,
Precies, dat betekent dus dat er niets aan het peil verandert.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 22:59 schreef Lariekoek het volgende:
[..]
Leg mij dan eens uit, hoe het kan als je hier in de polder in je tuin een kuil graaf van 3 meter je opeens een zwembad hebt? Juist omdat het grondwater onder hoge druk staat stroomt die kuil steeds weer vol als je niet pomt.
Er staan nog wel meer typfoutjes in.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 23:25 schreef wonderer het volgende:
Schud je dat zo even uit je mouw, of had je een voorbeeld? Ziet er professioneel uit. Alleen "potcode" moet je nog even veranderen
Zo'n brief is niet zo vreemd hoor als je buren iets gaan bouwen?quote:Op woensdag 8 augustus 2007 23:52 schreef MatiCe het volgende:
Ik weet niet hoe ernstig de situatie is, maar om je buren meteen zo'n brief kado te doen... Bevordert de sfeer niet echt lijkt me. Heb je ze uberhaubt al gesproken?
Nee (nog niet).quote:Op donderdag 9 augustus 2007 06:55 schreef DennisMoore het volgende:
Al zand in de aggregaat?
Bron: http://in.acht.weken.een.(...)ypotheek-actueel.nl/quote:Voor een kelder is een reguliere bouwvergunning nodig, met daarin allerlei constructieve eisen die door de gemeente worden getoetst. Ook als je een kelder wilt onder een vergunningsvrije uitbouw of serre, moet voor de ondergrondse ruimte wel een vergunning worden aangevraagd. Voor het bouwen van een kelder zijn allerlei gegevens nodig over de maximale grondwaterstand, de grondslag (is het veen, zand of klei?) en de belasting van het bouwwerk dat eventueel bovenop de kelder komt. Een gemeente kan een grondsondering noodzakelijk achten om te beoordelen of de ondergrond stabiel genoeg is om het gebouw op te zetten, of dat er eerst heipalen in moeten
De vergunningsprocedure voor het aanvragen van zogenoemde bronbemaling bij de provincie duurt minimaal zes tot negen maanden. „Dat is voor de meeste opdrachtgevers een bijna onoverkomelijk bezwaar. Als het wegpompen van grondwater onder een wettelijke norm blijft, kan het in een paar weken geregeld zijn.”
quote:Betreft: Bouwexploit / Aansprakelijkheidstelling
Ondergetekende, Ik dus, eigenaar van het onroerend goed gelegen aan de Straatnaam nr. 1 te Woonplaats, postcode 1234 AA, bestaande uit een tussenwoning,
deelt mede aan, Hun dus, eigenaar van het onroerend goed gelegen aan de Straatnaam nr. 2 te Woonplaats hierna te noemen: de opdrachtgever,
dat hij vernomen heeft dat opdrachtgever voornemens is en al in uitvoering heeft gebracht:Het graven van een bouwput onder het onroerend goed gelegen aan de Straatnaam nr. 2 te Woonplaats; Het uitvoeren van bronbemaling in de omgeving van het onroerend goed gelegen aan de Straatnaam nr. 2 te Woonplaats; Het construeren van een kelder onder het onroerend goed gelegen aan de Straatnaam nr. 2 te Woonplaats.
Dat de kans aanwezig is dan ten gevolge van bovengenoemde werkzaamheden verdere schade aan eigendommen van ondergetekende zal optreden.
Ondergetekende stelt hierbij de opdrachtgever aansprakelijk voor de al ontstane schade en alle aan de eigendommen van ondergetekende, welke ontstaan zijn tot aan dagtekening. Ondergetekende verzoekt dringend per omgaande doch uiterlijk voor 17 augustus 2007 schriftelijk mede te delen of de opdrachtgever en/of diens verzekeringsnemer bereid is om met ondergetekende een afspraak te maken om de schade aan de eigendommen van ondergetekende op te nemen.
Ondergetekende stelt vanaf dagtekening de opdrachtgever aansprakelijk voor verdere schade die zal ontstaan tijdens en als gevolg van voornoemde werkzaamheden, ook al zal deze schade pas na beėindiging hiervan aan het licht treden.
Ondergetekende verzoekt dringend per omgaande doch uiterlijk voor 17 augustus 2007 schriftelijk mede te delen of de opdrachtgever bereid is op korte termijn, in tegenwoordigheid van een onafhankelijk derde/deskundige, gezamenlijk de toestand van de opstallen op te nemen, in een schouwrapport vast te leggen en controle maatregelen overeen te komen, alles in opdracht en voor rekening van opdrachtgever.
Ondergetekende zal, indien binnen de gestelde termijn geen, dan wel een afwijzende reactie volgt, zijn belangen overdragen aan zijn juridische adviseurs.
Uiteraard spreekt ondergetekende de wens uit dat een en ander in goed onderling overleg opgelost kan worden.
Hoogachtend,
(Handtekening)
Mijn naam
Moet je hierbij ook niet vermelden dat de kans bestaat dat er al schade ontstaan is?quote:Dat de kans aanwezig is dan ten gevolge van bovengenoemde werkzaamheden verdere schade aan eigendommen van ondergetekende zal optreden.
Staat er onder?quote:Op donderdag 9 augustus 2007 12:14 schreef Boost het volgende:
[..]
Moet je hierbij ook niet vermelden dat de kans bestaat dat er al schade ontstaan is?
Voor de rest....tvp
quote:Ondergetekende stelt hierbij de opdrachtgever aansprakelijk voor de al ontstane schade en alle aan de eigendommen van ondergetekende, welke ontstaan zijn tot aan dagtekening. Ondergetekende verzoekt dringend per omgaande doch uiterlijk voor 17 augustus 2007 schriftelijk mede te delen of de opdrachtgever en/of diens verzekeringsnemer bereid is om met ondergetekende een afspraak te maken om de schade aan de eigendommen van ondergetekende op te nemen.
Doe ik ook.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 15:44 schreef simmu het volgende:
moet je niet ook aansprakelijk stellen voor toekomstige schade opgelopen doordat ze toch doorgaan?
quote:Ondergetekende stelt vanaf dagtekening de opdrachtgever aansprakelijk voor verdere schade die zal ontstaan tijdens en als gevolg van voornoemde werkzaamheden, ook al zal deze schade pas na beėindiging hiervan aan het licht treden.
Waarom niet en wat maakt het uit dat het een kopie is? (Wat het overigens niet is. Het is een template die ik grondig heb verbouwd)quote:Op donderdag 9 augustus 2007 12:13 schreef Quaap het volgende:
Ik zou de brief zo niet versturen, ik zou hem gewoon zelf schrijven. De brief die je nu hanteert is duidelijk een kopie. Gewoon een briefje sturen waarin je de situatie beschrijft en ze bij voorbaat aansprakelijk stelt.
Ik ben het met je eens dat de gemeente het zich er te gemakkelijk vanaf maakt. Maar doorvoor is het ook natuurlijk de gemeente he?quote:Ook de gemeentje maakt zich er te gemakkelijk vanaf. Het verlenen van een vergunning is één, maar het handhaven is twee. De gemeente is bevoegd om de bouw stil te leggen. Als er al meedere huizen zijn die schade op hebben gelopen dan lijkt me dat een goede reden.
Het waterschap kan opzich niks doen. Wel zetten hun hun vraagtekens bij de duur van de bronbemaling. Deze duurt al zo'n 2,5 maanden.quote:Informeer ook bij het waterschap, zij kunnen je ook verder helpen.
Anders zie je niet zoveel.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 22:04 schreef CasB het volgende:
Konden die plaatjes niet groter?
Nee dat dacht ik dus ook.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 22:03 schreef Marsepein het volgende:
Ik had de foto's niet gezien.... dit is wel bronbemaling. Vreemd dat het dan zakt, want juist dan mag het geen invloed hebben op de grondwaterstand.
Bij Provincie Noord Brabant ook zoiets...quote:Bij Watersschap Veluwe
Voor het lozen van water van een bronbemaling is soms een vergunning nodig. Gaat het om minder dan 70m3 per uur gedurende een periode korter dan 6 maanden, dan kunt u volstaan met een melding. In andere gevallen hebt u een vergunning nodig.
Als ik het zo zie is er een registratieplicht (meldingsplicht) dus moeten er een complete beschrijving zijn ingeleverd met de plannen (hoeveelheden enzo.. geen idee of je erachter kunt komen hoelang ze bezig zullen zijn).quote:melding maken minimaal 1 maand (4 weken) van tevoren. De algemene regels gelden bij onttrekking van 10m3 per uur tot maximaal 50.000m3 per maand en niet langer dan 6 maanden.
Lozingen van het water moeten gemeld worden bij beheerder van het oppervlakte water (waterschap) of als het naar riolering gaat naar de gemeente.
opdrachtgever en verzekeringsnemer zijn dezelfde persoon.quote:Ondergetekende verzoekt dringend per omgaande doch uiterlijk voor 17 augustus 2007 schriftelijk mede te delen of de opdrachtgever en/of diens verzekeringsnemer bereid is om met
Oh, oeps.quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 10:24 schreef E.T. het volgende:
[..]
opdrachtgever en verzekeringsnemer zijn dezelfde persoon.
Je had verzekeraar of desnoods 'verzekeringsmaatschappij' moeten gebruiken. (in schadeverzekeringen werkt het anders als in 'hypotheekgever en hypotheeknemer')
Ehm, ja dat is misschien een probleem aangezien ik hier nog maar 4 weken woon en ze daarvoor al bezig waren met de bouw. Misschien kan ik nog foto's opvragen die door de makelaar destijds zijn gemaakt. (Hoewel daar niet zoveel op te zien zal zijn.)quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 10:48 schreef HarryP het volgende:
De foto's geven een duidelijk beeld dat het niet over een klein putje gaat waar ze af en toe een emmertje water uit scheppen.
Dus blijf foto's maken. Heb je ook foto's van ervoor?
Nee, hooguit wat stank overlast (buiten aan de voorkant)quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 16:31 schreef wonderer het volgende:
Afgezien van dat verzakken, heb je niet enorme last van die pompen (lawaai etc?)?
kan natuurlijk zijn dat deze gericht is aan de oude bewoners en deze het niet aan TS hebben doorgegeven.quote:Op donderdag 23 augustus 2007 15:47 schreef sanger het volgende:
Wat ik me afvraag is waarom de buren die brief wel hebben gehad en jij niet!
Was de brief persoonlijk gericht aan de buren?
Inderdaad.quote:Op donderdag 23 augustus 2007 15:59 schreef WaSTeiL het volgende:
[..]
kan natuurlijk zijn dat deze gericht is aan de oude bewoners en deze het niet aan TS hebben doorgegeven.
oeh! dat zou idd nog weleens correct kunnen zijnquote:Op zondag 26 augustus 2007 14:33 schreef Nlx het volgende:
Even een opmerking tussendoor:
Aangezien je meld dat je pas 4 weken eigenaar bent, en ze al 2,5mnd aan het pompen zijn, hadden dan de oude bewoners ook geen meldingsplicht dat een en ander langzaam aan het verzakken was? Bovendien hebben ze je ook niet op de hoogte gebracht van het bestaan van de brief van de aannemer.
Mogelijk heb je dus op basis van 'een verborgen gebrek' eventueel nog iemand die je aansprakelijk kunt stellen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |