Restaurant Terra Cotta, Bloemendaal 30 augustus 2008
In het kader van de restaurantweek op deze zwoele avond gaan eten bij Terra Cotta, hier in het dorp.
We hebben er in het verleden al meer gegeten, en waren daar voor het laatst 3 jaar geleden, 2 sept. 05, als afsluiting van onze trouwdag
We kregen natuurlijk het 3 gangen diner zoals de bedoeling is, met als extraatje een tussengerecht.
Bij binnenkomst dronken we een lekkere bubbeltjeswijn, en bij het eten een mooie koele pouilly fumé, die overal goed bij past. (vinden wij)
Het voorgerecht is een carpaccio van tonijn met mozarella, gamba's, sla en shi-takes met een olie-soja dressing, en smaakte verrukkelijk.
![]()
Het extra tussengerecht bestond uit een scholfilet met tagliatelle en roomsaus, en een bitterbal met hollandse garnalen, ook erg smakelijk.
![]()
Het hoofdgerecht vervolgens ; tamme eendenborst op een bedje van kool en bloemkool, met een gembersaus en cranberries. Alhoewel we geen liefhebbers zijn van gember smaakte ook dit prima!
![]()
Als toetje kregen we een ijsbolletje van witte- en melkchocolade, een muffin van pure chocolade en een bolletje vanilleijs. Erg zoet, maar dat hoort nu eenmaal bij chocolade. De muffin was wat droog.
![]()
We hebben heerlijk gegeten, personeel is vriendelijk en attent, in een heerlijke zomeravond temperatuur teruggewandeld naar huis en koffie met limoncello gedronken