Houd er trouwens rekening mee dat een single quote ( ' ) niet hetzelfde is als een double-quote ( " ). Een single quote is sneller, omdat vanuit wordt gegaan dat het alleen tekst is. In een double quote kunnen ook newlines, tabs, variablen, etc staan.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 00:18 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Omdat ik nog nooit met classes in PHP gewerkt heb.
Leuk om te zien dat het dus nog beter kan, dit is voor mij easy peasy.
Ja PHP word steeds volwassenerquote:Op donderdag 2 augustus 2007 00:18 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Omdat ik nog nooit met classes in PHP gewerkt heb.
Leuk om te zien dat het dus nog beter kan, dit is voor mij easy peasy.
Register globals? Ik ontwikkel dagelijks voor osCommerce, in de versie waar ik op werk heb ik daar nog weinig van gemerkt.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 08:31 schreef WyriHaximus het volgende:
Word het ook, PHP4 -> PHP5 is al traag. Daarnaast ligt het ook aan wat de community maakt. osCommerce is een bagger product wat nog steeds erg veel gebruikt word. Maar wel op register_globals draait. Helaas nog erg vaak gebruikt word. Is misschien een kut voorbeeld maar dit soort dingen houden wel de overgang tegen.
Omdat het de taak van de constructor is om het object in eerste instantie aan te maken (en de variabelen in te vullen), en het de taak van de setter is om in een later stadium de boodschap te wijzigen. Ik begrijp dat je op deze manier redundatie hebt, dus ik begrijp waar je het over hebt.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 08:57 schreef Scorpie het volgende:
Waarom word er in de constructor eigenlijk niet de setter aangeroepen in die messagebar class?
De laatste milestone (2.2 afaik) heeft nog steeds register globals nodigquote:Op donderdag 2 augustus 2007 09:30 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Register globals? Ik ontwikkel dagelijks voor osCommerce, in de versie waar ik op werk heb ik daar nog weinig van gemerkt.
Mij staat inderdaad wel bij dat ik daar standaard wel geklooi mee had, ik gok dat ik een geupdate versie draai.
Dan gok ik dat ik inderdaad een verbeterde versie heb. Ik moet zeggen dat ik het niet een geweldig product vind, maar ook weer niet gigantisch kut. Zoals ik zei, ik werk er dagelijks mee, develop er veel mee, en met name de database en de hoofdfuncties zitten goed in elkaar.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 09:32 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
De laatste milestone (2.2 afaik) heeft nog steeds register globals nodig. Maar volgens mij zijn er idd mensen die het opgepakt hebben en flink verbeterd hebben ondertussen
.
Werk er zeer weinig mee en het is gelukkig een 1 malige opdrachtquote:Op donderdag 2 augustus 2007 09:34 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Dan gok ik dat ik inderdaad een verbeterde versie heb. Ik moet zeggen dat ik het niet een geweldig product vind, maar ook weer niet gigantisch kut. Zoals ik zei, ik werk er dagelijks mee, develop er veel mee, en met name de database en de hoofdfuncties zitten goed in elkaar.
Ik kan trouwens aanraden om er gelijk BTS (Basic Template System) op te zetten.
1 2 | FROM forumberichten |
Round() is je beste vriendquote:Op donderdag 2 augustus 2007 16:17 schreef GSMboy het volgende:
Iemand had mij per MSN ooit geholpen met deze query.
je kan hiermee dus het percentage zien van posts in het forum van het totaal.
[ code verwijderd ]
Maar nu geeft hij bijv. aan:
96,6343
Hoe gaan we dit afronden in deze query op 1 decimaal.
Op 5 decimalen vind ik ook weer overdreven
ROUND($getal, 1)quote:Op donderdag 2 augustus 2007 17:37 schreef GSMboy het volgende:
en hoe verwerken we dat in de query, dat hij afrond op 1 decimaal?
Je doet ook geen while of for loopquote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:00 schreef BaggerUser het volgende:
raar probleempje...
if($i <= 4)
{
echo'hoi';
$i++;
}
hij echo'd wel hoi.. maar hij verhoogd $i niet ?..
$i blijft de hele tijd op 1 staan... rara ?
het staat dus in een while lus, hadi k er niet bij gezegd... moment:quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:02 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je doet ook geen while of for loop![]()
for($i=0;$i<=4;$i++)
{
echo "hoi";
}
of
while($i<=4)
{
echo "hoi";
$i++;
}
Jij bent echt te lui :{quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:10 schreef GSMboy het volgende:
[..]
Liefst in de query. Hoe doen we dat?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | if($i <= 4) { echo'hoi'; $i++; } echo $i; echo mysql_result($res, 0)."<br />"; $_SESSION['gedeeld'] = "TRUE"; $i++; ?> |
klopt maar hij zet hem bij geen van beid eomhoog.. vandaar dat ik op een gegeven moment overal $i++; had staan... snap er niks van! theoretisch zou het gewoon omhoog moeten die $i ...quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:16 schreef Scorpie het volgende:
BaggerUser:
[ code verwijderd ]
Zo zet je iig 2x de waarde van $i omhoog, zowel in de $i <= 4 gedeelte als helemaal onderaan.
Dat is sowieso fout.
Weet je zeker dat je query een resultaat opleverd?quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:19 schreef BaggerUser het volgende:
[..]
klopt maar hij zet hem bij geen van beid eomhoog.. vandaar dat ik op een gegeven moment overal $i++; had staan... snap er niks van! theoretisch zou het gewoon omhoog moeten die $i ...
1 |
Dat sowieso.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:28 schreef DorentuZ het volgende:
[..]
Weet je zeker dat je query een resultaat opleverd?
Ik weet ff niet of dit nu ook als boolean wordt gezien, maar imo kan je beter 1 of true gebruiken.
Nee, het lukte niet, ik had ee ROUND() verkeerd geplaatstquote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:14 schreef JortK het volgende:
[..]
Jij bent echt te lui
[ code verwijderd ]
1 |
die heten backticksquote:Op donderdag 2 augustus 2007 19:13 schreef GVRuud het volgende:
misschien `` eromheen zetten (geen enkele quotes maar dat ding dat op je tilde ~ toets zit)
Whehe.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:57 schreef WyriHaximus het volgende:
Als ik deze uitvoer
[ code verwijderd ]
Krijg ik deze error:
Error -13, cannot find table `life`, please use table `nolife` instead.
Iemand een idee?
Dat kan:quote:Op donderdag 2 augustus 2007 20:23 schreef Swetsenegger het volgende:
Hallo
Na een nogal hectisch jaar ben ik weer eens aan het php'en geslagen voor een klein opdrachtje. En daarvoor had ik gelijk een vraag... Is het mogelijk een attachment mee te sturen met mail()
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 | // Mail opstellen $Attachment = fread($TmpFile,filesize($TmpFilename)); $Attachment = chunk_split(base64_encode($Attachment)); $MailHeaders = "From: Emailformulier <" . $AfzenderEmailadres . ">n"; $MailHeaders .= "MIME-Version: 1.0n"; $MailHeaders .= "Content-Type: multipart/mixed;n"; $MailHeaders .= "tboundary="XX-1234DED00099A"n"; $MailHeaders .= "Content-Transfer-Encoding: 7bitnn"; $MailHeaders .= "This is a multi-part message in MIME format.nn"; $MailHeaders .= "--XX-1234DED00099An"; $MailHeaders .= "Content-Type: text/plain; charset=us-asciin"; $MailHeaders .= "Content-Transfer-Encoding: 7bitnn"; $MailHeaders .= $TekstEmailBericht . "n"; $MailHeaders .= "--XX-1234DED00099An"; $MailHeaders .= "Content-Type: application/octet-stream; n"; $MailHeaders .= "tname="formulier-csv.txt"n"; $MailHeaders .= "Content-Transfer-Encoding: base64n"; $MailHeaders .= "Content-Description: formulier-csv.txtnn"; $MailHeaders .= $Attachment; $MailHeaders .= "--XX-1234DED00099A--"; if( mail($OntvangerEmailadres,$OnderwerpEmailBericht,"",$MailHeaders) == FALSE ) { $Message = "Het bericht kon niet worden verzonden. Probeer het nogmaals."; } else { $Message = "Het formulier is verzonden"; } |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 | if($currentPage <= $i) { if($currentPage == 0) { $next1 = $currentPage+4; } Else { $next1 = $currentPage+3; } } |
Ik weet niet wat jij allemaal aan het doen ben, maar ik tel simpelweg eerst het aantal reacties, deel dat door het aantal reacties per pagina, en weet zo dus het totaal aantal pagina's.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 20:50 schreef BugWorks het volgende:
Ik ben bezig met het maken van een gastenboek. Het hele gastenboek werkt goed, maar het probleem dat ik heb doet zich voor bij het maken van de “vorige/volgende” pagina links.
Het is de bedoeling dat het uit als volgt uitziet:
<< < a b c D e f g > >>
<< en >> zijn de eerste en laatste pagina
< en > zijn de vorige en volgende pagina (indien het kan)
a, b en c zijn de 3 voorgaande pagina’s (indien het kan)
D is de huidige pagina
e, f en g zijn de 3 volgende pagina’s (indien het kan)
Het probleem dat zich voordoet is als volgt:
Ik heb nu, tijdens het testen, ongeveer 15 berichten in het gastenboek staan. Ik heb aangegeven dat ik 10 berichten op een pagina wil hebben. Als ik via een directe link naar het gastenboek ga krijg ik bij de pagina links het volgende “<< < X d e f > >>”. Dit terwijl ik eigenlijk alleen “<< < X d > >>” behoor te krijgen. Als ik eenmaal gebruik heb gemaakt van deze links en dus weer op de eerste pagina sta, krijg ik wel het goede te zien.
Ik maak gebruik van de volgende code om “f” te berekenen. “d” en “e” worden op een iets andere manier berekent, enkele getallen verhogen of verminden met 1.
[ code verwijderd ]
Ik weet dat er iets niet klopt aan bovenstaande, maar ik weet niet waar ik het moet veranderen. Kan iemand me hier mee helpen? Alvast bedankt.
Hier heb je volgens mij de attachement base64 encode. Waarom?quote:Op donderdag 2 augustus 2007 20:40 schreef GVRuud het volgende:
[..]
Dat kan:
[ code verwijderd ]
formulier-csv.txt is de bestandsnaam van de attachment, en verder wijst het zich volgensmij wel voor zich.
Hmm de n's worden vernaggeld. Zie http://www.ruudsimons.nl/mail.phps
Het probleem is inmiddels al opgelost. Ik doe het op bijna dezelfde manier, alleen maak ik geen gebruik van een whilelus maar heb ik voor iedere stap een ifstatement zoals ik gaf. Whilelus was net iets te lastig om te maken.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 20:59 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Ik weet niet wat jij allemaal aan het doen ben, maar ik tel simpelweg eerst het aantal reacties, deel dat door het aantal reacties per pagina, en weet zo dus het totaal aantal pagina's.
Vervolgens stap ik met een whilelus door het aantal pagina's heen en maak ik linkjes van alles wat 2 stappen voor en 2 stappen na mijn huidige pagina zit. met de rest doe ik niets.
www.123swets.com/gastenboek.php
Staat er weer, zag niet in waarom ik het zou laten staanquote:Op donderdag 2 augustus 2007 21:05 schreef Swetsenegger het volgende:
waarom delete je je volledige originele vraag
Het is een forum... daar blijven dingen staan. Dat kan nog eens als naslag werk dienen voor anderen.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 21:09 schreef BugWorks het volgende:
[..]
Staat er weer, zag niet in waarom ik het zou laten staan![]()
Ok, thanks ik denk dat ik het begrijp...quote:Op donderdag 2 augustus 2007 21:09 schreef GVRuud het volgende:
Header is een beetje een rare omschrijving, omdat in principe de mail alleen uit een header bestaat. Daar voeg je dan allerlei velden aan toe. Als ik t goed heb zal PHP via de mail functies de parameters zelf in die header toevoegen. Door het content-type: multipart/mixed mee te geven vertel ik dat het emailbericht in meerdere delen is opgedeeld, waarvoor ik de scheiding maak door middel van de boundary (welke een willekeurige string mag zijn, als deze maar niet in bijvoorbeeld de tekst van je mailbericht voorkomt).
Voor iedere multipart geef je dus een content-type op.
De base64 encoding van de data wordt gedaan om er voor te zorgen dat rare tekens je mailbericht niet in de soup laten lopen (iets met rare tekentjes enzo die bv in binaire bestanden voorkomen). Volgens de RFC waarin het versturen van attachments wordt beschreven (kan zo ff 123 niet vinden) is het zelfs verplicht. In principe kun je een textuele attachment zoals ik in t stukje script gebruik zonder deze encoding versturen, maar ik denk dat t een goede gewoonte is om attachments altijd te encoden.
Je leest dus een bestand in en schrijft de gelezen data inderdaad base64 encoded weg in je mailheader.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 | while(list($key,$val)=each($posts)){ $where='ID=''.$val.'' OR '; } $where=substr($where,0,-3); $d=connectDB(); $r=runquery("SELECT ID,parent_ID FROM forum WHERE ".$where." ORDER BY last_active",$d); $new_post=mysql_result($r,0,"ID"); if($parent==''){ $parent_ID=mysql_result($r,0,"parent_ID"); } else{ $parent_ID=$parent; } while($row=mysql_fetch_array($r)){ $res=runquery("UPDATE forum SET parent_ID='".$new_post."' WHERE ID='".$row["ID"]."'",$d); } $res=runquery("UPDATE forum SET parent_ID='".$parent_ID."', level='2', forum_subject=".quote_smart($subject,$d)." WHERE ID='".$new_post."'",$d); $data=main_content('Gelukt','Nieuw topic aangemaakt in '.$parent_ID,'m'); ?> |
Dat kan met zoiets alsquote:Op donderdag 2 augustus 2007 22:51 schreef Chandler het volgende:
...
Nu vraag ik mij af? indien ik het fout heb? hoe krijg ik 2 velden met timestamp waarvan er 1tje op iedere update aan zichzelf vervangt met de huidige timestamp?
...
1 2 3 4 5 | modified TIMESTAMP NOT NULL DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP ... |
Het is echt niet zo moeilijk te vindenquote:Op vrijdag 3 augustus 2007 00:00 schreef wobbel het volgende:
Hoe lees ik met PHP de rechten uit van een bestand? Dus 755, 777 etc
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | `id` bigint(20) NOT NULL auto_increment, `twee_id` int(11) NOT NULL default '0', `ip` varchar(15) NOT NULL default '', `status` enum('j','n') NOT NULL default 'n', `started` timestamp NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00', `ended` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP, KEY `id` (`id`) ) ENGINE=MyISAM; |
1 2 | ended timestamp ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP Nee CURRENT_TIMESTAMP |
In het geval van twee kolommen zal je een keuze moeten maken bij welke kolom je de CURRENT_TIMESTAMP er handmatig in wilt zetten (of bij welke je het liever automatisch hebt)... MySQL is wat dat betreft een beetje beperkt met DEFAULT en ON... definitiesquote:Op vrijdag 3 augustus 2007 11:07 schreef Chandler het volgende:
@Jera;
Ik wil dus 1 timestamp gewoon bij de insert met de default timestamp
en de 2e timestamp die zich iederekeer updated
Dat wil dus nietblijkbaar
De PHPmailer class heeft hier een handige functie voor: addAttachment()quote:Op donderdag 2 augustus 2007 20:23 schreef Swetsenegger het volgende:
Hallo
Na een nogal hectisch jaar ben ik weer eens aan het php'en geslagen voor een klein opdrachtje. En daarvoor had ik gelijk een vraag... Is het mogelijk een attachment mee te sturen met mail()
quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 00:00 schreef wobbel het volgende:
Hoe lees ik met PHP de rechten uit van een bestand? Dus 755, 777 etc
1 2 3 | echo "dit hoere forum fuckt m'n PHP source op"; ?> |
Dat heeft te maken met het feit dat error reporting de E_NOTICE flag heeft én dat de klasse Template geen instantievariabele highestState heeft. Als je dit niet zelf geschreven hebt raad ik je aan de E_NOTICE flag uit de error report te halen. Dit kan in php.ini bij de config variabele error_reporting, of met de functie error_reporting(...). Ik raad je dan meteen aan op de linkjes te klikken om er achter te komen waarom deze notice voorkomtquote:Op zondag 5 augustus 2007 19:39 schreef wobbel het volgende:
Notice: Undefined property: Template::$highestStage in /var/www/html/site/lib/f_template.php on line 166
[ code verwijderd ]
De source staat hier: http://www.dumpzooi.nl/f_template.phps
Line 166 is aangegeven door een commenct
declareer dat ding eensquote:Op zondag 5 augustus 2007 19:39 schreef wobbel het volgende:
Notice: Undefined property: Template::$highestStage in /var/www/html/site/lib/f_template.php on line 166
[ code verwijderd ]
De source staat hier: http://www.dumpzooi.nl/f_template.phps
Line 166 is aangegeven door een commenct
Je geeft echt veel te weinig info om er wat zinnigs over te kunnen zeggen.quote:Op dinsdag 7 augustus 2007 21:21 schreef wonderer het volgende:
Mijn host klaagt dat php te veel resources gebruikt (memory en cpu). Dit komt vrij plotseling, ik heb niks veranderd aan de scripts en het ging al maanden goed. Ik probeer nu in de logs te kijken of ik iets tegenkom, maar ik weet eigenlijk niet waar ik naar op zoek ben. Heeft iemand een idee?
't Is alles dat ik weetquote:Op dinsdag 7 augustus 2007 22:03 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Je geeft echt veel te weinig info om er wat zinnigs over te kunnen zeggen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | $paginas = array('home', 'pagina2', 'pagina3'); $pagina = $_GET['id']; if (in_array($pagina, $paginas)){ require($pagina . '.php'); } elseif (in_array($pagina, $paginas)){ require($pagina . '.html'); } else { require('home'); } ?> |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 | $paginas = array('home', 'pagina2'); $paginahtml = array('pagina3'); $pagina = $_GET['id']; if (in_array($pagina, $paginas)){ require($pagina . '.php'); } elseif (in_array($pagina, $paginahtml)){ require($pagina . '.html'); } else { require('home.php'); } ?> |
Als ze dusdanig kunnen zien dat je te veel CPU en memory trekt dan kunnen ze ook zien wat. En anders moeten ze het commando ps maar eens gaan leren. Niet dat jij daar nu iets aan hebtquote:Op dinsdag 7 augustus 2007 23:27 schreef wonderer het volgende:
Ik durf niet te zeggen of het langzame queries zijn. Het is vast niet ideaal, maar ik draai hetzelfde script (het is waarschijnlijk de chat, die wordt het meest gebruikt) zonder problemen en de database is ook niet enorm of zo.
Enige dat ik in de logs kan vinden (zonder 158 MB helemaal door te spitten) zijn bots (webcrawlers) en een paar leden met spyware.
Zelf zou ik de directory uitlezen om de paar minuten en deze array met bestanden in een cache file gooien en die array checken of een bestand bestaat. Zo heb je toch de fexibiliteit van makkelijk nieuwe bestanden toevoegen maar niet de kans op remote file inclusionsquote:Op woensdag 8 augustus 2007 07:30 schreef Drakire het volgende:
Kan iemand mij mischien helpen met het het volgende:
Ik heb dus een php require gemaakt die er als volgt uitziet:
[ code verwijderd ]
Probleem:
.php bestanden gaan perfect echter .html lukt niet, maar als ik van home een .html bestand maak werkt deze ook.
De fout zit dus ergens in de elseif statement, ik kan hem alleen niet vinden misschien mag het zo helemaal niet gebruikt worden?
Bij voorbaat dank.
____________________________________/* Edit */_______________________________________
Ik zie het probleem zelf al haha, de elseif kan helemaal niet uitgevoerd worden omdat nooit aan deze voorwaarde kan worden voldaan.
Als hij in de array zit volgens de if statement er een .php extensie achter komt.
[ code verwijderd ]
Zo nu werkt hij wel.
Best dom eigenlijk.
Is het datawoordenboek in phpmyadmin niets iets voor je?quote:Op woensdag 8 augustus 2007 09:47 schreef Mordreth het volgende:
Ik ben op zoek naar een simpel programma om een databasestructuur in kaart te krijgen. Het hoeft niet te kunnen importeren or whatever. Gewoon even snel iets zelf kunnen "uittekenen". Iemand een idee?
Op basis van een al bestaand datamodel... of wil je het zelf uittekenen?quote:Op woensdag 8 augustus 2007 09:47 schreef Mordreth het volgende:
Ik ben op zoek naar een simpel programma om een databasestructuur in kaart te krijgen. Het hoeft niet te kunnen importeren or whatever. Gewoon even snel iets zelf kunnen "uittekenen". Iemand een idee?
En als hardeschijfactiviteit niet al te belangrijk is:quote:Op woensdag 8 augustus 2007 08:07 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
Zelf zou ik de directory uitlezen om de paar minuten en deze array met bestanden in een cache file gooien en die array checken of een bestand bestaat. Zo heb je toch de fexibiliteit van makkelijk nieuwe bestanden toevoegen maar niet de kans op remote file inclusions :). (Zonder cache file kan ook maar dan scan je iederekeer de directory waar de bstanden staan :P.)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | $paginas = array('home', 'pagina2', 'pagina3'); $pagina = $_GET['id']; if (in_array($pagina, $paginas) && file_exists($pagina . '.php')){ require($pagina . '.php'); } elseif (in_array($pagina, $paginas) && file_exists($pagina . '.html')){ require($pagina . '.html'); } else { require('home'); } ?> |
Direct in access is makkelijk, of wat ik doe is gewoon schetsen op papier.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 09:47 schreef Mordreth het volgende:
Ik ben op zoek naar een simpel programma om een databasestructuur in kaart te krijgen. Het hoeft niet te kunnen importeren or whatever. Gewoon even snel iets zelf kunnen "uittekenen". Iemand een idee?
Dat is nog wel een betere ja. Want dan voorkom je ook weer irritante errorsquote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:12 schreef Geqxon het volgende:
[..]
En als hardeschijfactiviteit niet al te belangrijk is:
[ code verwijderd ]
Ja, ik.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:41 schreef Qunix het volgende:
Heeft iemand hier ooit een pagina geschiedenis (page history) systeem gemaakt? Zoals op Wikipedia te zien is: http://www.mediawiki.org/w/index.php?title=Download/nl&action=history
Is dit wat?quote:
Ja, ik gebruik praktisch hetzelfdequote:
Ik gebruik vaak DB Designer voor databases, kan je eventueel ook nog met XSL + PHP je database-opzetje omzetten naar een Propel schema. Verder is UMLet ook handig voor db (rd en uml) mockups.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 09:47 schreef Mordreth het volgende:
Ik ben op zoek naar een simpel programma om een databasestructuur in kaart te krijgen. Het hoeft niet te kunnen importeren or whatever. Gewoon even snel iets zelf kunnen "uittekenen". Iemand een idee?
Access kan ook ja, alleen beetje overdrevenquote:Op woensdag 8 augustus 2007 10:13 schreef _Flash_ het volgende:
[..]
Direct in access is makkelijk, of wat ik doe is gewoon schetsen op papier.
Ga ik even naar kijkenquote:Op woensdag 8 augustus 2007 13:07 schreef autocue het volgende:
[..]
Ik gebruik vaak DB Designer voor databases, kan je eventueel ook nog met XSL + PHP je database-opzetje omzetten naar een Propel schema. Verder is UMLet ook handig voor db (rd en uml) mockups.
[edit]
Maar uiteindelijk gebruik ik mijn whiteboard het meest.
Valt best meequote:Op woensdag 8 augustus 2007 13:42 schreef Mordreth het volgende:
[..]
Ga ik even naar kijkentnx. Whiteboard lijkt me niet wat
. Staat zo raar naast m'n bureau.
Liegebeest! Ze doet dus wel wat in het huishouden!quote:Op woensdag 8 augustus 2007 13:48 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
De reden was dat ze makkelijk bootschappen er op neer kan zetten.
Ja en wie denkje dat dat dan mag halen als het er op staatquote:Op woensdag 8 augustus 2007 13:51 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Liegebeest! Ze doet dus wel wat in het huishouden!
Thanks.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 12:02 schreef JeRa het volgende:
[..]
Ja, ik gebruik praktisch hetzelfde
Ik sla echter alléén de complete contents op van de meest recente versie van een pagina (en van elke 20 versies om nog redelijke performance te krijgen); van de rest sla ik alleen de wijzigingen ten opzichte van de versie ervóór op.Zoiets kun je doen met een (binary) diff, als je er eentje pakt die een formaat produceert dat gemakkelijk te parsen is kun je ook nog eens de wijzigingen tonen in de geschiedenis zelf (zoals mediawiki dat doet).
Op het moment dat ik een oudere versie wil bekijken pakt mijn systeem de versie van de pagina die ik wil bekijken, controleert of het de complete contents bevat of een diff, en in het laatste geval zoekt het vanaf die versie terug in de geschiedenis tot de volgende complete versie.
Ik kwam wel een bot tegen (vagabondo) die inderdaad VEEL bekeek, ik denk rond de tijd dat ie spikete (maar dat weet ik dus niet zeker omdat ze me niet vertellen WANNEER precies het probleem onstondquote:Op woensdag 8 augustus 2007 08:07 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
Als ze dusdanig kunnen zien dat je te veel CPU en memory trekt dan kunnen ze ook zien wat. En anders moeten ze het commando ps maar eens gaan leren. Niet dat jij daar nu iets aan hebt. Kan het niet het geval zijn dat 1 of ander crawlertje je chat heeft ondenkt en lekker aan het loopen is? Kijk ook eens wat die crawlertjes doen. Stel dat er ergens http:// in de URI zit zul heel snel moeten gaan kijken wat ze precies proberen te doen aangezien dat remote file inclusions attempts zijn (zie ze ook dagelijks voorbij komen op me site daarn niet) en als er 1 gelukt is kunnen ze dat ook misbruiken wat de spike zou kunnen verklaren. Neemt niet weg dat het giswerk is en dat het totaal niet zo hoeft te zijn
. Een andere mogelijk voor de spikes is gewoon een botje wat ff helemaal los gaat op je website en a.s.a.p. alle pagina's wilt indexen. De exalead bot is daar erg goed in. Kan natuurlijk ook een combo van verschillende bots zijn
.
[..]
Ik bedoelde op m'n werkquote:Op woensdag 8 augustus 2007 13:48 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
Valt best mee! Me vriendin is het er nu ook mee eens dat ik een whiteboard neem als ik ga verhuizen
! Eerst was ze fel tegen
! De reden was dat ze makkelijk bootschappen er op neer kan zetten
.
Je kunt ook alles toelaten maar een minimum interval opgevenquote:Op woensdag 8 augustus 2007 16:10 schreef wonderer het volgende:
[..]
Ik kwam wel een bot tegen (vagabondo) die inderdaad VEEL bekeek, ik denk rond de tijd dat ie spikete (maar dat weet ik dus niet zeker omdat ze me niet vertellen WANNEER precies het probleem onstond). Ik heb nou met robots.txt alles uitgezet. Later voeg ik google wel weer toe, eerst eens kijken hoe dit gaat.
Ow daar heb ik hem al en dat is best handigquote:Op woensdag 8 augustus 2007 18:06 schreef Mordreth het volgende:
[..]
Ik bedoelde op m'n werk. Maar voor thuis is dat wel een erg topidee
:D. Wil ik ook!
Het eerste wat me opvalt als ik naar jouw schema kijk is dat je overal een outputHTML() functie hebt en <<extends>> zet bij de lijnen ipv de symbolen daarvoor gebruikt (een lege pijl vanuit de extendende klasse naar de klasse die geëxtend wordt). Als je dat symbool gebruikt hoef je niet alle methodes te herhalen en is het voor de lezer (waarschijnlijk) duidelijkerquote:Op woensdag 8 augustus 2007 20:32 schreef Geqxon het volgende:
Goed, tijd voor een class-based template system.
[afbeelding]
Alle data wordt aangeleverd, bij een UserProfile is dit een array met alle informatie van een user, niks wordt uit de database gehaald.
De HTMLObject class is voor buitenbeentjes, waar ik rauwe HTML code ik kan gooien. Voor specifieke reperterende doeleinden maak ik subclasses, die dus weer odner HTMLObject vallen.
Hoe is dit voor een eerste opzetje?
De constructoren hebben inderdaad nog geen inputwaarden, dit moet ik met mijn editor nog even uitzoeken...
Het punt is alleen dat ik de outputHTML methoden in alle subklassen van HTML-Object allemaal net wat anders werken dan de methode outputHTML in HTMLObject.quote:Op woensdag 8 augustus 2007 22:12 schreef JeRa het volgende:
[..]
Het eerste wat me opvalt als ik naar jouw schema kijk is dat je overal een outputHTML() functie hebt en <<extends>> zet bij de lijnen ipv de symbolen daarvoor gebruikt (een lege pijl vanuit de extendende klasse naar de klasse die geëxtend wordt). Als je dat symbool gebruikt hoef je niet alle methodes te herhalen en is het voor de lezer (waarschijnlijk) duidelijker
Community Edition. Is de gratis editie (al zul je wel een key aan moeten vragen). De nadelen van de community edition is dat het een watermark op je plaatjes zet (zie bovenstaand), dat het niet voor commercieele doeleinden gebruikt mag worden, en het mist wat import / export spul. Voor mijn hobby kan het meer dan genoeg. Zeer puik programma, vind ik zelf een stuk fijner dan ConceptDrawquote:Op woensdag 8 augustus 2007 22:53 schreef Tijn het volgende:
[..]
Dat pakket ziet er tof uit
Heb je dat gekocht?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |