quote:Op zondag 22 juli 2007 13:13 schreef phileine het volgende:
Nou het is eigenlijk heel simpel, je moet er vooral de tijd voor nemen. Kilo aardappels schillen en in dunne schijfjes raspen. Even goed rondroeren in een grote kom met water (zodat dat wittige spul eraf gaat), uitlekken en drogen. Ovenschaal insmeren met boter en daarna inwrijven met een geplet teentje knoflook. In pan beetje boter, kwart liter room aan de kook brengen, knoflookteentje fijnsnijden en erbij gooien, aardappelschijfjes erbij (en eventueel wat dungesneden uiringen), zout peper en dan een minuutje of 8 zachtjes laten sudderen. Daarna de hele zooi in de overschaal, geraspte emmentaler erop, nog wat zout en peper eroverheen en dan 1,5 uur in de over (150 graden). Je kunt de laatste 5 minuten de oven even op de grill zetten om een lekker kaaskorstje te krijgen. Het kost dus tijd, maar het is echt enorm de moeite waard.
-edit- voor salade is het lekkerste een beetje donkergroene salade. Heb hier eikenbladsla met rucola, wat tomaatjes, een paar gebakken champignons, olijfolie en balsamico.
(denk trouwens niet dat het door de goedkeuring van weightwatchers heenkomt, maar lekker is het wel)
heb maar even paar plakjes leverworst bij m'n biertje genomenquote:Op zondag 22 juli 2007 15:38 schreef the-shit het volgende:
zit nu aa de cola maar ga zo over op heerlijk Alpha Bier!! en vanavond heerlijk krieltjes bakken en een varkenshaasje met bloemkool en worteltjes met een mosterd sausje, smikkel smikkel
quote:Op maandag 23 juli 2007 00:28 schreef ColdFeet het volgende:
Om vast wakker te blijven voor een hele nacht SC?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |