abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 24 augustus 2009 @ 14:24:40 #51
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_72111315
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:05 schreef qltel het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Mooie weckpotten.
Merci, nu nog even mijn fotografiekunst verbeteren Weckpotjes waren overigens een prikkie bij de Xenos.

Succes met je jam!
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
  maandag 24 augustus 2009 @ 20:43:30 #52
63722 z80
I fink you freaky
pi_72121729
even hier op inhaken.
waar koop ik de geleisuiker die ik nodig hebvoor jam?
in mijn geval niet voor pruimen jam maar voor peren jam.
maar om daar nu een nieuw topic voor te openen vind een beetje ver gaan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 24 augustus 2009 @ 20:46:11 #53
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_72121825
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 20:43 schreef z80 het volgende:
even hier op inhaken.
waar koop ik de geleisuiker die ik nodig hebvoor jam?
in mijn geval niet voor pruimen jam maar voor peren jam.
maar om daar nu een nieuw topic voor te openen vind een beetje ver gaan.
Dat heeft vrijwel elke supermarkt bij jou in de buurt. Ik haal het meestal bij Kaufland of Real, maar ik heb het ook bij de Edeka hier gezien.
pi_72123153
Voor degenen die liever minder suiker gebruiken, ik gebruik altijd marmello

http://www.marmello.nl
  maandag 24 augustus 2009 @ 22:43:14 #55
72533 Ienepien
Get on with it!
pi_72125999
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 20:43 schreef z80 het volgende:
even hier op inhaken.
waar koop ik de geleisuiker die ik nodig hebvoor jam?
in mijn geval niet voor pruimen jam maar voor peren jam.
maar om daar nu een nieuw topic voor te openen vind een beetje ver gaan.
Gewoon bij de supermarkt. Van Gilse heeft het en je vindt het in het vak tussen de basterdsuiker en de kristalsuiker.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure
pi_72126166
Moet je van pruimenjam niet ontzettend naar de wc ?
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_72135667
Beter laat dan nooit: pitten meekoken met de jam in een thee-ei doe je voor de pectine die in de pitten zit. Zo wordt je jam makkelijker dik.

Dit jaar veel bramenjam gemaakt en 3 potten bosbessenjam. Erg lekker.

Die tip met de vanillesuiker ga ik ook een keer proberen. Lijkt me erg lekker.

Overigens gebruiken wij de bramenjam voor: op de panne(n)koek, boterham, beschuit en tussen een open gesneden cakeje. Erg lekker allemaal.

Nog een tipje: als je wil weten of je jam goed is moet je een druppel jam direct uit de pan op een bord laten vallen die uit de koelkast komt. Loopt de druppel niet of nauwelijs uit als je je bord scheef houdt is de jam goed. Zo kan je ook jam maken met alleen maar suiker(en pitten in een thee-ei en een beetje citroenzuur). alleen dan moet je er wel rekening mee houden dat je de jam veel langer moet koken.
pi_72135720
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 22:47 schreef TLC het volgende:
Moet je van pruimenjam niet ontzettend naar de wc ?
Denk het niet, want je kan toch ook een paar pruimen eten, zonder dat je daar vreselijk van naar de wc moet? En een boterham met pruimenjam is denk ik vergelijkbaar met een paar pruimen eten.
  Licht Ontvlambaar woensdag 26 augustus 2009 @ 17:54:56 #59
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_72177354
Ben ook weer begonnen, wel heel kleinschalig Een tijdje terug een halve kilo aarbeien verwerkt tot een paar van die kleine weckpotjes jam die Ienepien ook heeft. En gisteren mirabellen met een nectarine tot jam gekookt
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 26 augustus 2009 @ 20:30:44 #60
63722 z80
I fink you freaky
pi_72181834
net 2 emmers met peren van de boom gehaald.
heeft iemand een idee hoeveel jam een kilo schonen peren opleverd (in liters)
dan weet ik hoeveel potjes ik moet schoonmaken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 26 augustus 2009 @ 20:41:28 #61
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_72182170
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 20:30 schreef z80 het volgende:
net 2 emmers met peren van de boom gehaald.
heeft iemand een idee hoeveel jam een kilo schonen peren opleverd (in liters)
dan weet ik hoeveel potjes ik moet schoonmaken.
Als je er nog meer wil, ik heb er hier nog 2 bomen vol van staan..

In een normale jampot kan ongeveer 400 a 500 gram. 1 kilo peren zou ik 500 gram geleisuiker bij doen (in peren zit volgens mij veel pectine) dus dan kom ik uit op 3 a 4 potten per kilo peren.
  Licht Ontvlambaar woensdag 26 augustus 2009 @ 22:00:53 #62
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_72184465
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 20:30 schreef z80 het volgende:
net 2 emmers met peren van de boom gehaald.
heeft iemand een idee hoeveel jam een kilo schonen peren opleverd (in liters)
dan weet ik hoeveel potjes ik moet schoonmaken.
Even voor je gekeken naar perenjam recept in boek dat ik vandaag uit bieb gehaald heb:
1 kilo peren met 1 kilo geleisuiker 1:1 en wat citroensap, geeft volgens hun 1,25 liter jam...

Je kunt ook perendiksap ervan maken trouwens
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 26 augustus 2009 @ 22:58:25 #63
241336 Beenham
Liefst tussen een broodje
pi_72186318


  donderdag 27 augustus 2009 @ 08:27:47 #64
63722 z80
I fink you freaky
pi_72191797
diksap vond ik nooit lekker (oma maakte dit wel eens).
perenjam met rum was wel altijd top.
en wat over is aan peren wordt perencompote.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_72197371
Hier ook kilo's pruimen tot jam gemaakt. Voor de variatie heb ik een theelepel kaneel en een eetlepel port toegevoegd. Erg lekker, krijgt het een hele warme, volle smaak van
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  Licht Ontvlambaar maandag 31 augustus 2009 @ 10:53:33 #66
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_72303981
De combi aarbei/nectarine/pruim is ook erg lekker
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:27:38 #67
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_73329101
Even kopieren van Jam maken

Geen enkele jam is lekkerder dan zelfgemaakte maar nu het zomerfruitseizoen ten einde loopt met de laatste aardbeien, vroeg ik me af of jam maken ook van diepvriesfruit kan? Het hoeft niet per se heel lang goed te blijven, een week of 2 is lang zat.

En kun je cacaopoeder mengen door jam bij het maken, of gaat dat voor geen meter?
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 11:56:03 #68
3878 Vork
Manisch creatief
pi_73329785
Hallo iedereen. Als resultaat van een kort beraad met mezelf voornamelijk, heb ik besloten om van dit topic een centraal jam topic te maken. Dus niet alleen voor de pruimenvariant, maar ook bedoeld voor iedere andere vrucht. Zolang het natuurlijk om jamachtige substanties gaat
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 12:01:12 #69
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_73329872
Dan post ik m'n reactie van het vorige topic hier, want die stond voor een gesloten deur
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap TS niet helemaal, ja je kan diepvriesfruit gebruiken, maar het hele idee van jam maken is dat je fruit koopt als je het bij wijze van spreken cadeau krijgt op de markt en daar dan jam van maakt zodat je het hele jaar van dat fruit kan genieten.
En ja je kan cacao door je jam doen, maar waarom zou je?

Toen ik eens op het huis van iemand paste met een flinke moestuin en niet voldoende aarbeien had voor meer dan 2 potten, net als rode bessen, zwarte bessen, kersen, frambozen en bramen heb ik alles in één pan gegooid samen met de overrijpe perzikken en bananen uit de fruitmand. Resultaat waren en pot of 25 heerlijke mengjam waar ik veel vrienden mee plezierde.
Tja dat snap ik, maar ik eet véél jam en ik heb geen ruimte om 200 potten neer te zetten voor een jaar, dus wil ik in de winter ook jam kunnen eten. En rood fruit vind ik, mits rijp, erg lekker. Appeljam, perenjam en banaanjam zijn ook wel lekker, maar het kan niet tippen aan aardbeien of kersen vind ik. En laat dat nu net niet vers te krijgen zijn in de winter.

En met de cacao, wilde ik gewoon eens proberen. Een combinatie van jam en chocopasta of zo, ik experimenteer graag en vanillepoeder erdoor is ook lekker.

Nog een laatste vraagje - van de week had ik jam gemaakt van galiameloen maar dat werd zuur, dat was me nog nooit eerder gebeurd maar het is nu niet echt een delicatesse te noemen. Is meloen niet geschikt voor jam?
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 12:12:58 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73330083
Snap niet helemaal waarom meloenjam zuur zou worden, was het bedorven zuur of had je er wat zuurs doorgedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 12:34:06 #71
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_73330429
Nee, het was alleen meloen, marmello en bakbestendige zoetstof. Het rook niet echt bedorven zuur, meer als verhitte ananas... maar dan wat stinkender. Misschien lag het gewoon aan de vrucht zelf dan, want die was al erg droog en taai.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_73332201
Jam! Ik heb deze zomer (voor het eerst) zwarte bessen jam gemaakt, echt een van de meest lekkere soorten jam wat mij betreft. Heb nog wat foto's om het zomergevoel een beetje terug te halen.

Uit de tuin..


in de pan..


en zo op brood.


recept: ietsje meer dan 2 kilo zwarte bessen, 2 kilo gewone suiker.
Bessen zonder de suiker koken tot het moes is, daarna de suiker toevoegen en nog ong. 45 minuten koken geloof ik.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  zaterdag 3 oktober 2009 @ 14:00:57 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73332469
quote:
Op zaterdag 3 oktober 2009 12:34 schreef 08gnoT. het volgende:
Nee, het was alleen meloen, marmello en bakbestendige zoetstof. Het rook niet echt bedorven zuur, meer als verhitte ananas... maar dan wat stinkender. Misschien lag het gewoon aan de vrucht zelf dan, want die was al erg droog en taai.
Bakbestendige zoetstof? In je zelfgemaaakte jam? Gatverdamme.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74288656
Ik ben nu kweeperengelei aan het maken. Echt heel tof om die lichte, zalmkleurige puree te zien veranderen in een felrode pasta. Het is ook eigenlijk geen gelei maar veel stijver dan dat.
recept
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  zondag 1 november 2009 @ 20:38:50 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74289811
quote:
Op zondag 1 november 2009 20:17 schreef lemonlime het volgende:
Ik ben nu kweeperengelei aan het maken. Echt heel tof om die lichte, zalmkleurige puree te zien veranderen in een felrode pasta. Het is ook eigenlijk geen gelei maar veel stijver dan dat.
recept
jummie, zelfgemaakt turks fruit?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')