abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 17 juli 2007 @ 23:00:00 #1
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51576458
Heeft iemand ideeen? Niets raars, mag wel een beetje werk in zitten. Een beetje .
Maar geen "rare" ingredienten ed.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_51576495
Yoghurt
pi_51576508
Met suiker desnoods

Of als je gek wilt doen met een beetje limonadesiroop
  dinsdag 17 juli 2007 @ 23:16:24 #4
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51577064
Ja, laatste keer werd het hangop met honing en geroosterde walnoten. Dus ik ga wel íets verder dan yoghurt. .

Heb alleen mensen aan tafel die niet alles lusten.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_51577127


  dinsdag 17 juli 2007 @ 23:22:01 #6
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51577279
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 23:17 schreef Bluezz het volgende:




[afbeelding]
Kan je dan van bramen ook aardbeien maken ofzo? . En is munt ook te vervangen? .
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_51577371
Maken en opdienen, niet zo zeuren hoor

Hier dan
pi_51578669
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 23:22 schreef Harajuku. het volgende:

k aardbeien
aardbeien met gesmolten chocolade, of aardbeien met balsamicosiroop voldoen ook wel I presume?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_51580469
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 23:16 schreef Harajuku. het volgende:
Ja, laatste keer werd het hangop met honing en geroosterde walnoten. Dus ik ga wel íets verder dan yoghurt. .

Heb alleen mensen aan tafel die niet alles lusten.
Schepijs met slagroom dan?
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  woensdag 18 juli 2007 @ 01:13:59 #10
171896 C21H23NO5
diacetylmorfine
pi_51580485
zelf tiramisu maken

is echt easy, alleen dat eiwit opkloppen duurt ff'kes
Would Sir care for a starter of some garlic bread perhaps?
No, thank you. I will proceed directly to the intravenous injection of hard drugs, please.
  woensdag 18 juli 2007 @ 07:21:21 #11
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51582431
gisteren mangobavarois gemaakt, is ook makkelijk
mango grof malen in de blender, licht opgeklopte room, suiker, melk en een paar blaadjes in koud water geweekte gelatine erbij, evt. nog een eierdooier of 2, alles door elkaar roeren
verdelen over wijnglazen
uurtje of zes in de ijskast laten staan
slagroom kloppen, sinaasappelschil over de slagroom raspen, roeren
slagroom uit de spuitzak eroverheen, half partje sinaasappel erop voor de gezelligheid
  woensdag 18 juli 2007 @ 12:15:28 #12
130803 Gripper
Get a grip
pi_51588898
U neme:

een kopje sterke (liefst espresso) koffie per persoon.
Giet de koffie in een bakje, en gooi er een eetlepel cacao en een eetlepel suiker in. goed roeren. In de vriezer, en enkele uren invriezen, voortdurend losharken zodat je mooi kruimelig koffie ijsgruis krijgt.

Klop een beker slagroom op, zonder suiker. Er zit tenslotte al genoeg suiker in je koffiegruis (of zoek spuitbus slagroom zonder suiker, ik heb het nog nooit gevonden)
ben je een extreme zoetekauw, dan kun je natuurlijk gewoon wel slagroom met suiker nemen.

Longdrinkglas, beginnen met een laagje slagroom, dan een laagje koffiegruis, slagroom, gruis, enz. afmaken met toefje slagroom, wat cacao, en evt een kers of muntblaadje.

Voila, een lekkere granita. Kost niet veel werk, wel enkele uren invriestijd.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_51593306
Oooohooh! Het allerallerlekkerste toetje zónder rare ingrediënten maar met een verrrrrrrrrukkelijke smaak is zonder twijfel de uit Engeland afkomstige lemon posset. Ik eet het toevalligerwijs vanavond zelf ook.
Ik quote nog maar eens wat Janneke, de kookcolumnmevrouw van nrc.next er een tijdje geleden over schreef:

"Ik durf te wedden dat als je dit toetje één keer gemaakt hebt, je het onmiddellijk opneemt in je Galerij der Onvergetelijke Desserts. Deze citroenroompuddinkjes zijn verfrissend, fluwelig, niet te zoet, niet te zuur, precies zoals een toetje bedoeld is. Ze zijn ook in luttele minuten te maken."

Precies wat je zoekt, toch?

Benodigdheden voor twee personen:
- 250 ml slagroom
- 75 gram fijne kristalsuiker
- sap van 1 citroen

Slagroom met suiker langzaam aan de kook brengen in een steelpannetje en ongeveer twee minuten laten pruttelen. Eventjes af laten koelen, het citroensap erdoor roeren (zorgt ervoor dat de substantie heel wat dikker wordt) en dan verdelen over twee glaasjes. Een paar uur laten opstijven in de koelkast en als je zin hebt serveren met een takje rode bessen.

Heel simpel, je staat er vijf minuten voor in de keuken, en mensen die ik het heb voorgezet raken er bijkans ontroerd van, zó lekker.

En zo ziet het er ongeveer uit.



Met amandelen en een koekje erbij. Kan ook natuurlijk. Ik heb liever zonder.

[ Bericht 1% gewijzigd door minilotje op 18-07-2007 14:32:04 ]
  woensdag 18 juli 2007 @ 22:08:40 #14
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51608110
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 14:21 schreef minilotje het volgende:
Oooohooh! Het allerallerlekkerste toetje zónder rare ingrediënten maar met een verrrrrrrrrukkelijke smaak is zonder twijfel de uit Engeland afkomstige lemon posset. Ik eet het toevalligerwijs vanavond zelf ook.
Ik quote nog maar eens wat Janneke, de kookcolumnmevrouw van nrc.next er een tijdje geleden over schreef:

"Ik durf te wedden dat als je dit toetje één keer gemaakt hebt, je het onmiddellijk opneemt in je Galerij der Onvergetelijke Desserts. Deze citroenroompuddinkjes zijn verfrissend, fluwelig, niet te zoet, niet te zuur, precies zoals een toetje bedoeld is. Ze zijn ook in luttele minuten te maken."

Precies wat je zoekt, toch?

Benodigdheden voor twee personen:
- 250 ml slagroom
- 75 gram fijne kristalsuiker
- sap van 1 citroen

Slagroom met suiker langzaam aan de kook brengen in een steelpannetje en ongeveer twee minuten laten pruttelen. Eventjes af laten koelen, het citroensap erdoor roeren (zorgt ervoor dat de substantie heel wat dikker wordt) en dan verdelen over twee glaasjes. Een paar uur laten opstijven in de koelkast en als je zin hebt serveren met een takje rode bessen.

Heel simpel, je staat er vijf minuten voor in de keuken, en mensen die ik het heb voorgezet raken er bijkans ontroerd van, zó lekker.

En zo ziet het er ongeveer uit.

[afbeelding]

Met amandelen en een koekje erbij. Kan ook natuurlijk. Ik heb liever zonder.
Gaat het hier over geklopte slagroom of slagroom in een pakje?
Ik ga uit van in een pakje, maar just asking
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_51608971
Heerlijk dessert, zelf laatst twee keer gemaakt, je bent alleen eventjes bezig met het fruit in stukjes te snijden verder valt het best mee

Trifle
neem een glazen (dat is het mooiste voor het laagjes effect als het klaar is) schaal en bedek de bodem met plakjes cake. besprenkel de cake met sherry (of iets anders, ik heb er bessenjenever voor gebruikt omdat ik dat toch in huis had)
doe daar op twee lagen vers fruit bijvoorbeeld een laagje kiwischrijfjes en een laagje aardbijen (ook in schijfjes) maar je kunt ook ander fruit nemen hoor net wat je lekker vind (totaal ongeveer 600 gram)
daarover een laagje custard vla (maar ik zag het recept op internet ook met vanillevla)
en daarover een slagroom met een takje munt ter garnering

(het precieze recept heb ik zo niet bij de hand maar zal op internet ook wel zijn te vinden)

heerlijk vond ik het, en mijn gasten trouwens ook!
  woensdag 18 juli 2007 @ 22:55:09 #16
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_51609961
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 00:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
of aardbeien met balsamicosiroop voldoen ook wel I presume?
Maak het nog lekkerder met wat mascarpone met echte vanille en wat fijngesneden munt
pi_51614188
maak eens een fruitsalade. Rujak Manis Pedis maak ik standaard bij eters, dat is vers fruit in een zoete kecap/sambal saus
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 19 juli 2007 @ 02:04:39 #18
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51614802
moet je ook wel een recept posten.

Gejat van de internets:
quote:
RUJAK MANIS
vruchten in zoet-pittige saus

75 gram gula jawa (Javaanse suiker)
2 theelepels keukentamarinde (asam, potje)
1/4 theelepel sambal oelek
1/2 eetlepel ketjap manis
1 appel (Granny Smith)
1/2 eetlepel citroensap
1/2 kleine komkommer
1 mango
1 sinaasappel

VOORBEREIDEN:

In oelekan (of vijzel met stamper) gula jawa tot kleine stukjes verbrokkelen. 1 eetlepel warm water er door roeren. Blijven roeren tot gladde pap. Keukentamarinde erdoor roeren. Op smaak brengen met sambal en ketjap. Goed door elkaar roeren. In schaaltje doen.
Appel schillen en klokhuis verwijderen. In partjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
Komkommer schillen. Overlangs halveren en zaadlijsten verwijderen. Komkommer in brede reepjes snijden.
Mango schillen. Mango in schijfjes snijden.
Sinaasappel pellen en de witte velletjes verwijderen. Sinaasappel in partjes verdelen en in stukjes snijden.
Alle vruchten (appel, komkommer, mango en sinaasappel) in een kom doen. tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

BEREIDEN:

Sausje door elkaar roeren. (Als sausje gestold is, nog ±1 theelepel koud water erdoor roeren). Over 4 schaaltjes verdelen.Vruchtenmengsel erover verdelen.
quote:
2 appels 2 bananen 2 sinaasappels
1 sjalotje stukje trassie theelpl. sambal oelek
olie 3-4 eetlpl. rietsuikerstroop

Bereidings wijze:

Fruit schoonmaken en in stukjes/plakjes snijden. Sjalotje
fijn snipperen en samen met de verkruimelde trassie en de
sambal in een beetje olie fruiten. Nu de rietsuikerstroop
toevoegen en even aan de kook brengen totdat het goed schuimt.
Deze saus warm over het fruit gieten en goed in laten
trekken. Af en toe even omscheppen en koud laten worden.
Dit gerecht wordt koud gegeten.
rudjak=fruit
manis=zoet
pedis=heet
pi_51614830
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 02:04 schreef Leef het volgende:
moet je ook wel een recept posten.

Gejat van de internets:
[..]


[..]

rudjak=fruit
manis=zoet
pedis=heet
Ja ik weet dat je eigenlijk een recept moet posten, maar dat is mijn geheim

En what the fuck, banaan en sinnasappel erin
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 19 juli 2007 @ 02:14:33 #20
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51614898
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 02:07 schreef EricT het volgende:
Ja ik weet dat je eigenlijk een recept moet posten, maar dat is mijn geheim
als je recepten zo geheim zijn waarom post je hier dan ueberhaupt
quote:
En what the fuck, banaan en sinnasappel erin
Tja, get used to it, sommige mensen zijn niet zo religieus over recepten en gaan er gewoon mee aan de haal, en experimenteren met andere variaties. Trouwens, mij maak je niet wijs dat Indonesische mensen nog nooit een pisang hebben gezien..
  donderdag 19 juli 2007 @ 02:19:51 #21
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51614946
Zoek wat recepten op voor "kulfi". Dat is Indiaas ijs van gekookte melk met daarin alles wat je lekker vindt. Meestal vruchten zoals mango o.i.d.

Erg lekker
Niet moeilijk
Kost wel een beetje tijd want de melk moet inkoken dus dat moet heel langzaam.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 juli 2007 @ 02:20:16 #22
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51614950
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 14:21 schreef minilotje het volgende:
Oooohooh! Het allerallerlekkerste toetje zónder rare ingrediënten maar met een verrrrrrrrrukkelijke smaak is zonder twijfel de uit Engeland afkomstige lemon posset. Ik eet het toevalligerwijs vanavond zelf ook.
Ik quote nog maar eens wat Janneke, de kookcolumnmevrouw van nrc.next er een tijdje geleden over schreef:

"Ik durf te wedden dat als je dit toetje één keer gemaakt hebt, je het onmiddellijk opneemt in je Galerij der Onvergetelijke Desserts. Deze citroenroompuddinkjes zijn verfrissend, fluwelig, niet te zoet, niet te zuur, precies zoals een toetje bedoeld is. Ze zijn ook in luttele minuten te maken."

Precies wat je zoekt, toch?

Benodigdheden voor twee personen:
- 250 ml slagroom
- 75 gram fijne kristalsuiker
- sap van 1 citroen

Slagroom met suiker langzaam aan de kook brengen in een steelpannetje en ongeveer twee minuten laten pruttelen. Eventjes af laten koelen, het citroensap erdoor roeren (zorgt ervoor dat de substantie heel wat dikker wordt) en dan verdelen over twee glaasjes. Een paar uur laten opstijven in de koelkast en als je zin hebt serveren met een takje rode bessen.

Heel simpel, je staat er vijf minuten voor in de keuken, en mensen die ik het heb voorgezet raken er bijkans ontroerd van, zó lekker.

En zo ziet het er ongeveer uit.

[afbeelding]

Met amandelen en een koekje erbij. Kan ook natuurlijk. Ik heb liever zonder.
Dit ga ik maken

Wellicht zelfs straks al
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_51614955
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 02:14 schreef Leef het volgende:

[..]

als je recepten zo geheim zijn waarom post je hier dan ueberhaupt
[..]

Tja, get used to it, sommige mensen zijn niet zo religieus over recepten en gaan er gewoon mee aan de haal, en experimenteren met andere variaties. Trouwens, mij maak je niet wijs dat Indonesische mensen nog nooit een pisang hebben gezien..
Ha-Ha, beetje snel op je teentjes getrapt gebakken eitje

En het heeft niets met experimenteren te maken, maar pisang (als je het zo graag zo wilt noemen..) is zacht en wordt soppig en valt uitelkaar in rujak. Beter gebruik je wat hardere vruchten zoals papaya en ananas.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 19 juli 2007 @ 02:45:04 #24
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51615196
Done! Staat nu af te koelen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_51617143
En, en, en ??
Wat simpel zeg!!
  donderdag 19 juli 2007 @ 07:13:47 #26
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_51617287
, tvp voor die lemon posset , wil ik ook een keer gaan maken .

En TS: het gaat om slagroom uit een pakje .
Niet meer actief op Fok!
pi_51617970
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 02:45 schreef Nembrionic het volgende:
Done! Staat nu af te koelen
Verteeeel!

Ik eet nu een overgebleven posset op. Om half negen aan de slagroom, jaja.
Je maakt zo'n toetje inderdaad gewoon met ongeklopte slagroom uit een bekertje of pakje. Ik vraag me sowieso af wat er gebeurt als je stijfgeklopte slagroom in een pan aan de kook probeert te brengen..

Overigens maakte ik bij gebrek aan verse citroenen dit keer de toetjes met citroensap uit een flesje. Toch beduidend minder lekker als je 't mij vraagt. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat ik misschien wat teveel heb gebruikt. Wat er in zo'n geel flesje zit is waarschijnlijk méér dan het sap van een gemiddelde citroen. Nou ja, volgende keer beter.
  donderdag 19 juli 2007 @ 08:56:10 #28
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51618046
dude, dat spul in die gele flesjes heet niet voor niks geconcentreerd citroensap
Als ik geen citroenen in huis zou hebben, zou ik het gewoon niet maken trouwens.

Ben benieuwd hoe dit met sinaasappel smaakt. Dat ga ik eens proberen.
pi_51618153
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 08:56 schreef Leef het volgende:
dude, dat spul in die gele flesjes heet niet voor niks geconcentreerd citroensap
Als ik geen citroenen in huis zou hebben, zou ik het gewoon niet maken trouwens.

Ben benieuwd hoe dit met sinaasappel smaakt. Dat ga ik eens proberen.
Geconcentreerd? Serieus? Ik dacht dat het gewoon sap was! Stom!
Maar het verklaart in elk geval wel waarom mijn toetje dit keer wat minder overweldigend heerlijk was.

Verder las ik ergens de tip om het toetje te maken met het sap van een passievrucht. Schijnt helemáál tongstrelend te zijn. Dat probeer ik volgende week maar eens.
  donderdag 19 juli 2007 @ 13:08:07 #30
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51624410
Ik heb het net geprobeerd en het is echt lekker maar wel wat aan de zure kant. Nu is het wel zo dat ik een vrij grote citroen had. Dus íets minder sap maar het is erg lekker
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 juli 2007 @ 13:09:11 #31
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_51624446
Wat misschien ook heel lekker is, is om er heel voorzichtig een bessensap doorheen te gieten. Dus als het al in de glaasjes zit, niet er gewoon doorheen roeren.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 juli 2007 @ 13:46:45 #32
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_51625583
ik zie dat je al wat gemaakt hebt, maar voor een volgende keer is fruitverstoppertje misschien wel wat
echt kei-simpel, maar heel lekker

men neme (voor 4 personen):
- fruit (maar net wat je lekker vind, ik heb het de laatste keer met appeltjes gedaan met wat rozijnen erbij)
- ovenbestendige schaaltjes
- 4 plakjes bladerdeeg
- een eitje
- 2 el citroenrasp (haal ik stiekem gewoon uit een potje van dr. oetlul)
- 75 gram suiker

- breng 4 dl water aan de kook
- haal de pan van het vuur
- roer de suiker en de citroenrasp erdoorheen
- maak het fruit schoon en snij het in stukjes
- doe de schaaltjes ongeveer half vol met fruit
- schenk er suikerwater bij tot het bakje ongeveer 3/4 vol zit
- neem een plakje bladerdeeg en rol het iets uit
- smeer de randjes van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en leg het (met de besmeerde kant naar beneden) over de schaaltjes en druk de randjes goed aan
- smeer de bovenkant van het bladerdaag in met ei
- strooi er eventueel suiker overheen (vind ik stiekem heel lekker, eventueel met kaneel)
- zet de bakjes ongeveer 30 minuten bij 200 graden in de oven tot ze goudbruin zijn

Heel simpel, maar oh zo lekker
Kinder vinden het trouwens ook ontzettend leuk, en het is ook heerlijk met een bolletje ijs ernaast
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 19 juli 2007 @ 16:03:32 #33
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_51629728
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 09:03 schreef minilotje het volgende:


Verder las ik ergens de tip om het toetje te maken met het sap van een passievrucht. Schijnt helemáál tongstrelend te zijn. Dat probeer ik volgende week maar eens.
Limoen lijkt me ook erg lekker..

Dit gaat echt een toetjes-uitprobeer-weekend worden..
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  donderdag 19 juli 2007 @ 16:44:46 #34
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51631029
maar limoen zou ik dan wel heel erg uitkijken met de hoeveelheid sap die je toevoegt.. het wordt zo gauw teveel en bitter!
  vrijdag 20 juli 2007 @ 00:18:32 #35
165237 Leef
Sunny side up!
pi_51646519
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 09:03 schreef minilotje het volgende:
Verder las ik ergens de tip om het toetje te maken met het sap van een passievrucht. Schijnt helemáál tongstrelend te zijn.
Dat wil ik morgen maken. Maar hoe ga ik om met de passievrucht? gewoon in de blender en dan erdoor gooien? Of is er een makkelijke manier om 'm te persen of te raspen?
Moet hij voor of na het opkloppen van de room erdoor?
(bij sinaasappel moet je het absoluut erna doen omdat een enzym in het vruchtvlees er anders voor zorgt dat de room niet meer stijf wordt )
pi_51646689
Hè? Je hoeft de room uberhaupt niet te kloppen!
Je kookt de ongeslagen room met suiker, laat het afkoelen, en roert er dan het citroensap door. Dan zo, hup, de glaasjes in. Het sap zorgt ervoor dat het spul indikt. De slagroom hoort in dit toetje gewoon ongeklopt te blijven.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 00:55:22 #37
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51647493
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 00:24 schreef minilotje het volgende:
Hè? Je hoeft de room uberhaupt niet te kloppen!
Je kookt de ongeslagen room met suiker, laat het afkoelen, en roert er dan het citroensap door. Dan zo, hup, de glaasjes in. Het sap zorgt ervoor dat het spul indikt. De slagroom hoort in dit toetje gewoon ongeklopt te blijven.
Hoe lang moet het dan in de koelkast?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_51649472
Daarin verschillen de recepten nogal, maar hou maar minstens 4 a 5 uur aan.
Gewoon 's morgens of aan het begin van de middag alvast maken (dat kost nauwelijks tijd of moeite) en dan zijn ze 's avonds vanzelf klaar.
pi_51649482
Laagje jam, laagje yoghurt, laagje muesli in een lang (cocktail) glas?
Op woensdag 4 februari 2009 20:58 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Ik dacht altijd dat jij een extreme kutuser was, maar je bent best grappig :+
pi_51649495
Peren roomijs van de Appie aangevuld met walnoten en kersensaus voor in de yoghurt. Scheutje Grand Marnier er over en klaar.
Eigen brokjes eerst.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 07:47:46 #41
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_51650269
Wat ik me nog even afvraag over die Lemon Posset:
moet die room helemaal afkoelen voordat het vruchtensap er door gaat? Of gaat het door lauw-warme room?
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_51650283
Ohhh ik ben dol op toetjes. Moet nu naar mijn werk, maar ik beloof dat ik nog even een recept post.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 11:36:09 #43
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51655153
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 07:47 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Wat ik me nog even afvraag over die Lemon Posset:
moet die room helemaal afkoelen voordat het vruchtensap er door gaat? Of gaat het door lauw-warme room?
Goede vraag, die ga ik vandaag dus maken .
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_51656477
Nee hoor, je hoeft niet te wachten tot de room helemaal koud is. Gewoon na twee minuten koken van het vuur afhalen, overgieten in een kom en een minuutje of vijf wachten tot de slagroom niet meer zo gloeiend heet is.
Succes ermee trouwens. Het is echt reuze makkelijk!
Zorg wel dat je vers citroensap gebruikt, en gebruik er niet teveel van. Hou hoogstens het sap van 1 citroen aan per 250 ml slagroom, iets minder citroensap kan ook. Bij teveel sap wordt je toetje te zuur én te dun.
Wel laten weten of ze het lekker vonden hè?
pi_51657141
Crumble is ook makkelijk: je maakt kruimeltjes van suiker, bloem en boter (hoera voor de keukenmachine, maar met de hand kan ook). Zelf doe ik er meestal nog wat fijngehakte noten (wal-, hazel-, en amandelen) door. Lekker en het ziet er mooi uit.

Dan vul je ovenbestendige schaaltjes met stukjes fruit (neem mini-ramequins, dat staat zo fijn decoratief), bijvoorbeeld appel, of nectarine, frambozen, aardbeien, bessen, mango, zelfs rabarber is OK, als je maar geen extreem waterig fruit zoals meloen neemt.
Kruimeltjes erover, in de oven tot het lichtbruin kleurt, lekkere bol roomijs erbij op een bordje: klaar!
Ziet er echt sjiek uit en smaakt ook lekker.

Minilotje, ik ga je lemon posset ook eens proberen. Het is niet echt, ehm, balansdagvoedsel, vrees ik. Maar het lijkt me lekker!
pi_51657285
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 07:21 schreef Leef het volgende:
gisteren mangobavarois gemaakt, is ook makkelijk
mango grof malen in de blender, licht opgeklopte room, suiker, melk en een paar blaadjes in koud water geweekte gelatine erbij, evt. nog een eierdooier of 2, alles door elkaar roeren
verdelen over wijnglazen
uurtje of zes in de ijskast laten staan
slagroom kloppen, sinaasappelschil over de slagroom raspen, roeren
slagroom uit de spuitzak eroverheen, half partje sinaasappel erop voor de gezelligheid
Ik heb een levenslang bavaroistrauma. Moesten we vroeger bij verzorging maken. kledderig en met klontjes gelatine werd het.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 12:50:52 #47
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_51657674
Ik moet het voor 10 mensen maken,; (. Heb nu ook al 4 dbakjes champignons zitten snijden . Maar ik zal straks foto's maken ed, heb er zelfs speciaal glaasjes voor gekocht .
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 13:22:49 #48
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_51658773
http://www.oetker.nl/webgate/niederlande/OetkerNL_WG5_3.nsf/FrameByKey/ACIA-5CBMMA-NL-p?open&Query=kwarktaart*

En dan de kwarktaart met Bosvruchten....

Mijn oppaskindjes zijn er dol op (en geloof mij die zijn de hel met eten.. ). En het is makkelijk te maken...
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_51658868
Woooh, voor tien mensen! Succes dan maar!
Wat geef je er bij? Amandelkoekjes schijnen in Engeland een populaire optie te zijn. Maar ik vind het zelf mooier om gewoon alleen een takje rode bessen als garnering aan het glaasje te hangen.
Het hangt natuurlijk ook een beetje af van hoe 'zwaar' de rest van het eten is. Na een paar gangen met een boel vlees is zo'n glaasje op zichzelf ruim genoeg, en hoeven er echt geen koekies bij
pi_51659388
Voor als je nog eens minder dan vijf uur aan wachttijd over hebt, hier nog een lekker én makkelijk toetje. Hoeft maar twee uur in de koelkast. Ook iets romigs en fruitigs in een glaasje, want daar hou ik van. Ooit eens uit zo'n obscuur weekblaadje van een b-supermarkt geplukt en naar smaak aangepast.

Sinaasappelcrème met chocoladesaus
(4 personen)

Ingrediënten:
- 3 blaadjes gelatine
- 100 ml sinaasappelsap (Mag vers, hoeft niet. Bij vers sap: eerst eventjes zeven.)
- 4 el witte basterdsuiker
- 250 ml crème fraiche
- 8 el chocoladesaus (flesje, Tova)
(optioneel: 1 blikje sinaasappelpartjes, of een in partjes gesneden verse sinaasappel)

Materiaal:
steelpannetje, coupes/glazen (deze vooraf even in de koelkast zetten)

Bereiding:
- Week de blaadjes gelatine vijf minuten in een bak met koud water.
- Verwarm ondertussen zachtjes het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een steelpannetje. Het hoeft niet te koken, het hoeft alleen maar wat warmer te worden, zodat de suiker goed oplost.
- Knijp de gelatine goed uit, haal het sap van het vuur en roer de gelatine door het verwarmde sap.
- Laat het mengsel een minuut of tien afkoelen (even in de koelkast zetten, of in een bak met koud water)
- Roer de creme fraiche los en spatel dit voorzichtig door het sap, tot alles goed gemengd is.
- Giet het mengsel in coupes of glazen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
- Schenk voor het serveren voorzichtig een laagje chocoladesaus over de sinaasappelcrème en garneer eventueel met sinaasappelpartjes.

Ik vind dit zelf erg lekker, en mijn lief ook. Als je van de combinatie sinaasappel/chocolade houdt moet je het echt eens proberen. De sinaasappelcrème met een dun laagje vloeibare chocoladesaus erop in een mooi glaasje ziet er ook erg leuk uit.
Voor wat meer kauwgelegenheid bij je toetje kun je er ook voor kiezen om geen chocoladesaus te gebruiken, maar in plaats daarvan chocoladekoekjes te verkruimelen en die in een laag van ongeveer een centimeter dik op de sinaasappelcrème te strooien.

Oo, wat hou ik toch van toetjes.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')